27 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΤΖΕΤ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΤΑΛΕΣ


Αποδεσμεύτηκε το κονδύλι για το ιδιωτικό τζετ του Προέδρου


Την αποδέσμευση κονδυλίου, ύψους 300.000 ευρώ, για την ανανέωση της συμφωνίας ενοικίασης ιδιωτικού αεροπλάνου από την εταιρεία Netjets UK Ltd που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στο εξωτερικό αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών. Με το θέμα διαφώνησαν οι Οικολόγοι και το Ευρωπαϊκό Κόμμα... 

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ


H «γυναίκα της χρονιάς» της Αγγλίας είναι μια Ελληνίδα επιστήμονας


Η Ελένη Αντωνιάδου ασχολείται με τις επιστήμες της ζωής, τις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Λονδίνο, για το ερευνητικό της έργο στα "2013 FDM Everywoman In Technology Awards"... 


ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΣΑΡΡΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ



Ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών, Μιχάλη Σαρρή, καταλογίζει ο Πρόεδρος της Μαρφίν Investement Group, Αντρέας Βγενόπουλος, για τη σημερινή κατάσταση στην Κύπρο. Σε συνέντευξη του στον Σκάι Ελλάδος και στον Νίκο Ευαγγελάτο, είπε χαρακτηριστικά ο Αντρέας Βγενόπουλος αναφερόμενος στον Υπουργό Οικονομικών είπε ότι δεν ξέρει τι του γίνεται.

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ


Το διάταγμα στο οποίο κατέληξε η Κεντρική Τράπεζα κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Οικονομικών για τον περιορισμό των συναλλαγών θα έχει ισχύ 4 ημερών και προβλέπει ως ανώτατο επιτρεπόμενο ποσό για ανάληψη μετρητών τα 300 ευρώ την ημέρα

Ένας Δράκος με φτερά! Μάλιστα! Πού κολλάει αυτό σε μια ημερήσια εφημερίδα;



γράφει ο Δημήτριος Μαντές
 
Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με ένα «αθώο» σηματάκι της Εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ»
Τι είναι αυτό;

Ένας Δράκος με φτερά! Μάλιστα!
Πού κολλάει αυτό σε μια ημερήσια εφημερίδα;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ


Γιατί οι Ρώσοι αρνήθηκαν να σώσουν την Κύπρο


''Η σκέψη μιας κυπριακής συμφωνίας δεν ήταν ποτέ ελκυστική για το Κρεμλίνο, καθώς θεωρείται πέταμα χρημάτων'' εκτιμούν σε κύριο άρθρο τους οι Financial Times. 
''Ακουσαμε όλων των λογιών τις υστερίες, όσον αφορά την Κύπρο.

Ελλάδα - Κύπρος "μαύρη τρύπα" στο χάρτη



Ποιος θα σταματήσει τη γεωπολιτική μας "εξαφάνιση"; Ελλάδα - Κύπρος "μαύρη τρύπα" στο χάρτη



Μετά την οικονομική καταστροφή η γεωπολιτική απομόνωση; Ελλάδα και Κύπρος γνώρισαν το πρώτο -ειδικά η Κύπρος πολύ απότομα- και είναι κάτι παραπάνω από πιθανό ότι κινδυνεύουν από το δεύτερο. Το χειρότερο; Οι ηγεσίες τους δείχνουν είτε να μην το έχουν καταλάβει -απίθανο;- είτε αδύναμες να αντιδράσουν.

Ένα εκατομμύριο δολάρια ζητά η Τουρκία από το Ισραήλ


Ένα εκατομμύριο δολάρια για κάθε θύμα του Mavi Marmara,ζητά η Τουρκία από το Ισραήλ

ΑΠΑΤΗ ΟΛΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ


ΑΠΑΤΗ ΟΛΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

"ΚΟΥΡΕΜΑ" 40%... ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 100 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ
ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ!
Την ώρα που οι αρμόδιες αρχές στην Κύπρο έχουν επιβάλλει περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων καιχιλιάδες καταθέτες σχηματίζουν ουρές για να κάνουν αναλήψεις μικροποσών από τα ΑΤΜ στην Κύπρο, μεγαλοκαταθέτες βρήκαν τον τρόπο να κάνουν μαζικέςαναλήψεις από υποκαταστήματα του εξωτερικού και να μεταφέρουν κεφάλαια με το αιτιολογικό ότι προορίζονται για «ανθρωπιστική βοήθεια», αγορά φαρμάκων ή ακόμη και καυσίμων αεροσκαφών.

Η απάτη ΔΝΤ και τραπεζών - Ξυπνήστε όσο είναι καιρός

Αν και αρκετά μεγάλο σε διάρκεια (4 ώρες), αυτό το ντοκιμαντέρ είναι κάτι που αξίζει να δείτε. Μια συλλογή πληροφοριών, αποσπασμάτων, σεμιναρίων και ερευνών για το τραπεζικό σύστημα και την μεγάλη απάτη του χρέους που αναγκαζόμαστε να πληρώσουμε. Είναι πολύ καλά δομημένο και σίγουρα θα σας κρατήσει το ενδιαφέρον παρά την μεγάλη διάρκειά του.

ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ artfm ΚΥΠΡΟΥ!27/3/2013/ΩΡΑ:19.00..

art fm ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ.jpg


http://www.artfmradio.com/

THE MONEY MASTERS


THE MONEY MASTERS

impose

BASEL I, II & III on an unsuspecting world

Central Bankers’ Basel III scheme will worsen Worldwide Recession





BASEL I. In 1988 a faceless, unelected group of bankers met in Basel, Switzerland at the Bank for International Settlements (“BIS”) – the “Central Banker’s bank” which even Swiss authorities may not enter – and in their “Basel I accords” agreed to a set of minimum capital requirements (8%) for banks. This was a number fine for some banks, but higher than what was in place for France and especially Japanese banks. To raise more capital to reach the 8% level, French and Japanese banks had to reduce loans, causing a recession in France and a depression in Japan, one from which Japan has never fully recovered.

The Money Masters [Greek Subtitles]


Αναλύει ολόκληρη την ιστορία πίσω από την τρέχουσα οικονομική κρίση και το πώς ο στόχος για παγκόσμιο οικονομικό έλεγχο κρύβεται πίσω από μια πολύ μικρή αλλά παρόλα αυτά πανίσχυρη «συμμορία» τραπεζιτών η οποία δρα ανενόχλητη πέρα από κάθε νόμο και κάθε κυβέρνηση.


Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΛΙΡΑ ΘΕΛΕΙ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΑΙΚΙΣΤΕΣ


Η Κυπριακή Λίρα Θέλει Κότσια Και Όχι Λαϊκιστές!
Της Ολίβιας Αδάμου (Economist, International Business Development) 
Συνέβαλαν: Κρις Α. Θεοδώρου (Consultant, E.U., Affairs)

ΤΟ EUROGROUP ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ!!


WAKEUPCyprus #Cyprus 

ΤΟ EUROGROUP ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ!!!!

To Eurogroup είναι άτυπη συνάντηση όλων των Υπουργών Οικονομικών των χωρών μελών της Ευρωζώνης.
Η νομική βάση της συνάντησης αυτής βρίσκεται για πρώτη φορά στην τροποποίηση της Συνθήκη της Λισσαβόνας η οποία τέθηκε σε ισχύ την 1 Δεκεμβρίου 2009 (Πρωτόκολλο 14, Consolidated Treaties of the EU) και Συγκεκριμένα στα δυο ακόλουθα άρθρα :

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΩΡΑ


Paul Krugman: ''Η Κύπρος πρέπει να φύγει από το ευρώ-ΤΩΡΑ ''

''Η Κύπρος πρέπει να φύγει από το ευρώ. Θα πονέσει, αλλά μόνον έτσι θα σωθεί'', λέει ο Paul Krugman. Διαβάστε το άρθρο του.   

Μυκηναϊκά στοιχεία σε Μακεδονικούς τάφους στον Πλαταμώνα



Μία από τις σημαντικότερες «δεξαμενές» αρχαιολογικών δεδομένων της Βόρειας Ελλάδας, είναι ο Πλαταμώνας, λόγω της πληθώρας σωστικών ανασκαφών που πραγματοποιούνται στην περιοχή τα τελευταία 15 χρόνια εξαιτίας των μεγάλων εθνικών έργων, του σιδηροδρόμου και της νέας εθνικής οδού. 

Ανοιχτός πόλεμος Ρωσίας-Γερμανίας


Mε φορολογικές επιδρομές του ρωσικου ΣΔΟΕ σε γερμανικά ιδρύματα και φιλογερμανικές ΜΚΟ που εδρεύουν στην Ρωσία, αντέδρασε κατ'αρχήν σήμερα η Μόσχα κατά της Γερμανίας για τις κινήσεις της στην Κύπρο και την κατάσχεση μεγάλου ποσοστού ρωσικών καταθέσεων που επέβαλε το Βερολίνο στο Eurogroup.