15 Ιουνίου 2009

Εδώ η Ελλάδα ξανακαίγεται και κάνουν...οικονομία!Οι κλέφτες!

Τι μας θυμίζει αυτή η ηλίθια "δικαιολογία",περί...οικονομίας;
Αυτό που είχε πει ο Αβέρωφ το 1974 στην εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο."Τα Φάντομ μόλις τα είχαμε παραλάβει...ήταν καινούργια.Δεν μπορούσαμε να τα...χρησιμοποιήσουμε"...!


Ο ΕΝΑΣ κάνει Βόλτες με Υπηρεσιακά Αυτοκίνητα και ο ΑΛΛΟΣ "Οικονομία" στα Ελικόπτερα.

http://spyth.blogspot.com/

Την ώρα που ο Κοντοκώστας κάνει βόλτες την κόρη του με Υπηρεσιακό JEEP όπως καταγγέλλουν επώνυμα συνδικαλιστές (μόνιμοι) στην εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και διαβάζετε παρακάτω...

Την ίδια ώρα που οι πυρκαγιές είναι σε έξαρση

ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Μαρκογιαννάκης λέει ότι
ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ
για ΛΟΓΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ.
Εδώ ο Κόσμος ΚΑΙΓΕΤΑΙ και ο Υπουργός...........
ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟ 2007 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΚΑΝΑΝ !!!

Εγώ λέω....
ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ.....
ΝΑ ΠΑΤΕ ΑΛΛΟΥ....
-
Υπερεργασία και "Ειρωνεία" για τους Εργαζόμενους του Π.Σ.

Ως γνωστόν εδώ και δύο ημέρες μπήκαμε και το καταλάβαμε για τα καλά στην αντιπυρική περίοδο και τα προβλήματα της κατά τα άλλα "ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ" άρχισαν.

1. Ελικόπτερα που θα έπρεπε να υπάρχουν από τις 1 Μαΐου στην διάθεση του Π.Σ. δεν υπάρχουν ακόμα και μόλις σήμερα και μετά από τις καταγγελίες των συνδικαλιστικών φορέων των συναδέλφων μονίμων και την κατακραυγή από τα ΜΜΕ, ανακοινώθηκε ότι εντός των ημερών θα τεθούν σε διάθεση 2-3 ελικόπτερα επιπλέον.
2. Εξοπλισμό δασοπυρόσβεσης οι μόνιμοι συνάδελφοι δεν έχουν εδώ και χρόνια, εμείς.... ΚΑΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ALPHA BANK γιατί από την Πολιτεία ακόμα θα περιμέναμε.
3. Υπάρχουν καταγγελίες από όλη την Ελλάδα ότι πολλά οχήματα μπαίνουν σε ακινησία λόγο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ και ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ. Κάποιοι μάλλον δεν κατάλαβαν ακόμα ότι έχουμε καλοκαίρι.
4. Κυριακές και Αργίες έχει γίνει "σύμβαση" μεταξύ του Πυροσβεστικού Σώματος και του Θεού ( ο μόνος Βοηθός μας ) να μην έχουμε φωτιές αυτές τις ημέρες και έτσι οι περισσότεροι συνάδελφοι (συμβασιούχοι) σε σταθμούς ανά την Ελλάδα δεν εργάζονται οπότε μην περιμένετε να δείτε περιπολικά του Π.Σ στα Δάση.
5. Συνάδελφοι καταγγέλλουν ότι είναι 35 και πλέον ώρες σε συμβάντα με την ΚΟΠΩΣΗ και την ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ να είναι από τα κυριότερα προβλήματα αφού κανείς δεν μεριμνά για την αλλαγή τους με την επόμενη βάρδια (να εύχονται μόνο αυτοί οι κύριοι υπεύθυνοι να μην έχουμε τίποτα δυσάρεστα γιατί τότε .....) και κανείς δεν φέρνει ΤΡΟΦΟ δηλ. ΤΡΟΦΗ και ΝΕΡΟ στους εργαζόμενους. Αναγκαστικά όσοι έχουν χρήματα και το λέω αυτό γιατί μόλις προχτές πληγωθήκαμε, αγοράζουν φαγητό και νερό με δικά τους έξοδα.
6. Κάποιοι κομπλεξικοί "υπεύθυνοι" αξιωματικοί όταν τους αναφέρουν τα παραπάνω απαντάνε με ύφος 1000 καρδιναλίων.... "ΚΑΝΤΕ ΜΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑ" και πάρα πολλά άλλα που ντρέπομαι ακόμα και να τα γράψω.

Για να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ όλα αυτά και πολλά άλλα ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΑ που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό.
Για να μην έχουμε ένα ΝΕΟ 2007.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κάποιοι πρέπει να πάρουν γενναίες και άμεσες αποφάσεις.
ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΙΣΠΑΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΤΣΙΑ.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΑΓΕ ;;;;

Ο εποικισμός με "λαθρομετάστες" ως μέσον κατάκτησης.

Η εφαρμογή των σχεδίων της ύπουλης και δόλιας κατάκτησης της Ελλάδος πρέπει επί τέλους να μας αφυπνίσει...Κάποια στιγμή θα είμαστε μία μικρή μειονότητα ιθαγενών κατοίκων!Κάπως έτσι κατακτήθηκε η Εσπερία(Αμερική),η Αυστραλία και άλλοι τόποι!

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΟΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

http://pyrisporos.blogspot.com/2009/06/blog-post_15.html


Η φούσκα των επιχειρήσεων «σκούπα» της ΕΛΑΣ.


Πεντακόσιους έλεγξε η ΕΛΑΣ, 180 συνέλαβε, πέντε τελικα βρήκε χωρίς χαρτιά;
Είναι να αναρωτιέται κανείς. Μας δουλεύουν;
Η τελευταία νομιμοποίηση έγινε το 2005. Πως μπορεί να βρίσκονται λοιπόν με χαρτιά όλοι οι 500-600.000 λαθρομετανάστες που ήρθαν τα τελευταία 5 χρόνια;
Κάτι τρέχει!
Κάποιο κύκλωμα τους πουλάει χαρτιά μήπως;
Ναι και αυτό συμβαίνει και είναι γνωστή η δράση διάφορων ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από τον Σορος και του ΣΥΡΙΖΑ και των δικηγόρων και κάποιων αστυνομικών…
Δεν είναι όμως αυτό.
Υπάρχει εντολή από το Υπουργείο και τον κ. Παυλόπουλο, να μην συλλαμβάνονται οι Ασιάτες. Γι΄αυτο και η ΕΛΑΣ τους ελέγχει, τους συλλαμβάνει, αλλα στο τέλος τους αμολάει.

Γιατί το κάνει αυτό;
Διοτι, για να απελάσεις τον Πακιστανό..., πρέπει η πρεσβεία του να του εκδώσει διαβατήριο μιας χρήσης.
Να όμως που το Πακιστάν αρνείται να τους το εκδώσει. Αρνείται να τους πάρει πίσω. Τι να τους κάνει άλλωστε; Έχει 170.000 .000 πληθυσμό, το Μπαγκλαντές 120.000.000 με μισή έκταση από την Ελλάδα, το Αφγανιστάν…, κλπ.
Συναντήθηκε πρόσφατα ο κ. Μπιτσιος (γ.γ. του Υπ. Δημ Τάξης) με τον πακιστανό Πρέσβη, απέσπασε την υπόσχεση ότι θα εκδίδονται αυτά τα διαβατήρια απέλασης, αλλά ο πρέσβης φαίνεται ότι μας δουλεύει.
Όχι βεβαια μόνος του.
Και αυτό διότι δεν πρόκειται περί δράσεως ορισμένων κυκλωμάτων. Πρόκειται περί ωμής και προκλητικής ΚΡΑΤΙΚΗΣ πολιτικής ορισμένων χωρών.


Η εποικιστική πολιτική των Ασιατών.


Σε τεύχος του περιοδικού "Προβλήματα Ειρήνης και Σοσιαλισμού" του 1980 υπάρχει άρθρο στελέχους του Κομμουνιστικού Κόμματος της Μογγολίας που κατάγγελνε την συντονισμένη μεταναστευτική πολιτική του Πεκίνου που σκοπό είχε τον οικονομικό και πολιτικό έλεγχο των χωρών προορισμού.

Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ ( ΚΚΕεσ) και το ΚΚΕ, ήταν αντί-μαοϊκοί και δέχονταν ότι υπάρχει σχέδιο εποικισμού της Ευρώπης, σήμερα όμως, που κάποιοι εξ αυτών των δυο έγιναν υπάλληλοι της ανοιχτής κοινωνίας του Τζωρτζ Σόρος, το έριξαν στον ανθρωπισμό!!!
Και αφού πρόκειται για ΚΡΑΤΙΚΗ πολιτική αυτών των χωρών και όχι απλά περί κυκλωμάτων ( βέβαια λειτουργούν και τα κυκλώματα), πρέπει η Ελλάδα να αντιδράσει αλλιώς.


Ο ανθρωπισμός έχει ένα όριο. Και το όριο αυτό έχει εξαντληθεί. Προέχει η ΕΠΙΒΙΩΣΗ! Πρέπει να ληφθούν μέτρα.


Πρώτον.
Ο Υπεύθυνος για την κατάσταση Υπουργός, Π. Παυλόπουλος πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί από κάθε κυβερνητική θέση. Ο Καραμανλής θα έπρεπε να αντιληφθεί ότι "σκούπα" που συλλαμβάνονται μόνο 5 άτομα, μόνο βλάβη πολιτική του προκαλεί, γιατί εξαγριώνει τον Λαό (όπως και οι άλλες γελοιότητες που κατά καιρούς εκστομίζει ο κ. Παυλόπουλος).


Δεύτερον.

Οι Ασιάτες όλοι, θα πρέπει να επαναπροωθούνται και με νόμιμο και μη νόμιμο τροπο. Δηλαδή, να ξαναμπαίνουν σε βάρκες, η να οδηγούνται στον Έβρο και να ωθούνται να ξαναπεράσουν προς την Τουρκία, με τον ίδιο ακριβώς τροπο που ωθήθηκαν προς την Ελλάδα. Με τον ίδιο τροπο που εφαρμόζει και η Ιταλία.


Τρίτον.
Ισχυρότατο ΒΕΤΟ σε κάθε συμφωνία και σε κάθε κονδύλιο ενίσχυσης αυτών των Χωρών. Δεν μπορεί να πλήττονται οι Έλληνες καπνοπαραγωγοί και οι Έλληνες Βαμβακοπαραγωγοί, επειδή η Ε.Ε. αποφάσισε να ενισχύσει το Πακιστάν εισάγοντας αυτά τα δυο προϊόντα από εκεί.

Τέταρτον.

Δραστηριοποίηση του στρατού και του πολεμικού ναυτικού

Πρέπει το Πακιστάν (και οι άλλοι) να αντιληφθεί ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ, στέλνοντας κάθε τόσο φρεγάτες στο Αιγαίο, να γυμναστούν με τους Τούρκους στα ελληνικά ύδατα, να μας απειλεί κι από πάνω ο Μουσάραφ ότι, σε ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύρραξη, θα στείλει στρατό να καταλάβει και την υπόλοιπη Κύπρο και από την άλλη εμείς, να τους ευχαριστούμε δεχόμενοι εκατοντάδες χιλιάδες Πακιστανούς, που εσκεμμένα μας στέλνει με την βοήθεια της Τουρκίας.


Οι Κινεζοι τουρίστες και ο εποικισμός.


Η μετανάστευση ΔΕΝ είναι μόνο δράση κυκλωμάτων. Ο ρόλος της αστυνομίας είναι περιορισμένος λοιπόν, αφού βλέπουμε ότι τους πιάνει και αναγκάζεται κατόπιν να τους αφήσει γιατί δεν ξέρει τι να τους κάνει.

Είναι πρώτιστα πρόβλημα πολιτικής, που θα ενταθεί μάλιστα με τις γελοιότητες περί «Κινέζων Τουριστών», που μόλις πατήσουν εδώ το πόδι τους, κάνουν αίτηση άδειας παραμονής ως επιχειρηματίες, με την βοήθεια δικηγόρων, ΜΚΟ, του Συνηγόρου του Πολίτη…

Ο «Κινέζος Τουρίστας» είναι το άλλοθι που παραχωρήσαμε στην Κίνα να μας στέλνει νόμιμα τους εποίκους. Κι αν τώρα μας προκαλούν το ενδιαφέρον οι μαυριδεροί Ασιάτες, σας πληροφορώ ότι αυτό που θα δούμε τα ερχόμενα χρόνια με πους Κινέζους, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ!

Είναι ΕΠΙΣΗΜΗ κρατική πολιτική χωρών με υπερπληθυσμό (Η Κίνα μάλιστα τους επιδοτεί να φύγουν από την Κίνα... κάνοντας τους εδώ εισαγωγείς κινεζικών προϊόντων κι έτσι ξεφορτώνεται τον περίσσιο πληθυσμό της, εξάγει δε και τεράστιες ποσότητες προϊόντων. Και τα ελληνικά και αλλα ευρωπαϊκά προξενεία, τους δίνουν μάλιστα και βίζα εμπορικού αντιπρόσωπου, για να έρθουν στην Ελλάδα και να κάνουν επενδύσεις, αυτές των περιφερόμενων Κινέζων με το καλαθάκι που τριγυρνούν και στις λαικές και τους δρόμους πουλώντας χάντρες και καθρεφτάκια στους Ιθαγενείς!!!).

Η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από ότι την βιώνουμε, την βιώνουν οι κάτοικοι στ κέντρο της Αθήνας, στην Πάτρα, στον Έβρο, στο Αγαθονήσι…
Αν χρειαστεί, να κάνουμε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και να πάμε και στην πρεσβεία του Πακιστάν (απέναντι από το πολεμικό Μουσείο), να δώσουμε ένα ψήφισμα;

Με εκτίμηση

Στέφανος Σωτηρίου

Η αυτοκάθαρση και η αυτοθεραπεία,όπλα για την υγεία.

Ένας τρόπος επανένταξης στην υγιεινή διατροφή με την επιστροφή στην ελληνική κουζίνα.

Για μια αυτοκάθαρση και αυτοθεραπεία

Ιστοχώρος Σωκράτη Κρονίδη ΧριστοδουλαρήΦυσιολογικός επιλεκτικός διατροφικός μηχανισμός
Με το σκεπτικό να απεξαρτήσω τον συνάνθρωπό μου και συνέλληνα, από το φαρμακοβιομηχανικό ασφυκτικό εναγκαλισμό και να τον καταστήσω υγιειώς διαβιούντα, ξεκίνησα αυτό το πόνημα.
Βιώνοντας κοινωνικώς την ζωή μας, υποβαλλόμαστε σε διαφόρους εξαναγκασμούς και συμβιβασμούς που εάν ζούσαμε μόνοι μας δεν θα κάναμε ποτέ. Ανάμεσα τους είναι και οι διατροφικές ιδιαιτερότητες σε γιορτές, συγκεντρώσεις και συμπόσια, οι οποίες κατόπιν μας μένουν ως συνήθειες ή τρόπος ζωής. Με αυτόν τον τρόπο διαβίωσης, ο φυσιολογικός επιλεκτικός διατροφικός μηχανισμός που έχουν όλα τα ζώα που ζούνε ελεύθερα, παίρνει δευτερεύουσα θέση. Πολλές φορές λόγω χρόνιας αχρηστίας αυτός ο μηχανισμός ατονεί τελείως και ο άνθρωπος καθίσταται ανίκανος να επιλέξει τα στοιχεία από τροφές που είναι απαραίτητα για τις ιδιαίτερες ανάγκες του οργανισμού του. Έτσι ο άνθρωπος τρώει ότι του προσφέρει η οικία του ή το μαγειρείο όπου συχνάζει. Για να εξελιχθεί ένας πληθυσμός σε ομάδα, φυλή ή έθνος πρώτα πρέπει να θρέφεται από τα προϊόντα που παράγει η γη από όπου κατάγονται οι πρόγονοί του. Διότι οι συνδυασμοί και ποσότητες των ιχνοστοιχείων μέσα στις τροφές συμβάλλουν στην ιδιόμορφη και ομοιόμορφη ανάπτυξη των γνωρισμάτων του. Με άλλα λόγια αυτός ο τρόπος διατροφής συμβάλει στο να μοιάζει στους προγόνους του. Πρέπει επίσης να βρει ένα τρόπο να απομακρύνει ό,τι περιττό μένει μέσα του, μετά την διαδικασία μεταβολισμού της τροφής του, δηλ. να αυτοκαθαίρεται. Έτσι διαμορφώνονται συνήθειες κοινές σε όλη την ομάδα.

Έχει προβλεφθεί από τα εκάστοτε πολιτισμικά συστήματα, ιδιαιτέρως τα θρησκευτικά, να επινοούνται διάφορες καθαρτικές διαδικασίες,(λουτρά, επαλείψεις με έλαια, νηστείες, αποχές από διάφορες διατροφικές ουσίες). Για παράδειγμα στην Αιθιοπία, όπου έζησα 14 χρόνια, δύο φορές το χρόνο οι γηγενείς παραμένουν στο σπίτι τους και πίνουν ένα δυνατό καθάρσιο (κώσο). Η αποχή από την εργασία τους είναι αναντίρρητη και απόλυτα δικαιολογημένη διότι εξαντλούνται.
Στην Ινδία, όπου συνυπάρχουν διαφορετικές φυλετικές συνήθειες, βλέπουμε μερικές ομάδες να ξεχωρίζουν από άλλες στην ευλαβική τους συνήθεια να λούονται στον ποταμό Βράχμα-πουτρά, (Βρόμιο-Πατέρα;) ενώ άλλες ομάδες να προτιμούν τον Ινδό ποταμό (Πατέρα όλων των Ενδογενών;) μία φορά τον χρόνο. Ταυτόχρονα νηστεύουν μερικές μέρες τρώγοντας ένα ειδικό αποχρεμπτικό και αφοδευτικό βότανο και αλείφοντας το σώμα τους, οι μεν με λάδι για προστασία από τα κρύα νερά του ποταμού λόγω της υποθερμίας που φέρνει η νηστεία, οι δε με μία λευκαντική ουσία, ίσως για προστασία έναντι εκτεταμένης έκθεσής τους στον ήλιο.

Για να διατηρηθεί ένα σώμα σε υγιή κατάσταση, χρειάζεται 3 βασικές προϋποθέσεις: 1) ισορροπημένο νευρικό σύστημα (συμπαθητικό-παρασυμπαθητικό), 2) ισορροπημένη διατροφή (σύσταση-ποσότητα ανάλογα με το βάρος και την εργασία), 3) διαβίωση σε ισορροπημένο περιβάλλον (οικογενειακό – κοινωνικό - οικολογικό).

Η εξισορροπιστική ρύθμιση του νευρικού του συστήματος μέσω Ιπποκράτειων χειρισμών επαναφοράς των αρθρώσεων και των σπονδύλων στην φυσιολογική τους διάρθρωση είναι εργασία που πρέπει να αναλάβει ένας ειδικός εκπαιδευμένος θεράπων, (οστεοπαθολόγος, χειροπράκτωρ και άλλοι). Έτσι επέρχεται η πληρέστερη δυνατή παροχή νευρικού δυναμικού στον οργανισμό γενικώς. Αυτή η νέα κατάσταση στο σώμα θα απεξαρτήσει τον άνθρωπο από τουλάχιστον το 70% των φαρμάκων που παίρνει σήμερα.

Κατά μία Ιπποκράτειο άποψη πάμπολλες ασθένειες ξεκινούν από τον πεπτικό σωλήνα. Η δυσκοιλιότητα λοιπόν είναι από τα σημαντικότερα αίτια για να αρρωστήσει ένας οργανισμός. Γιατί όμως αυτό;
Η πιθανότερη θεωρία είναι ότι, όπως τρώει ο σημερινός πολιτισμένος άνθρωπος, δημιουργεί ένα είδος δυσκοιλιότητας. Δηλαδή ενώ μπορεί καθημερινώς να αφοδεύει, κάποιες χοληστερίνες ή άλλες λιπαρές ουσίες μαζί με βλέννη επικάθονται στα τοιχώματα του εντέρου παρεμποδίζοντας την απορρόφηση σημαντικών συστατικών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κλπ. Εδώ βλέπουμε το άτομο να βάζει βάρος λόγω καταναλώσεως θερμίδων και όγκου - ποσότητας τροφής, ενώ ταυτόχρονα υποσιτίζεται σε ουσιώδη και αναγκαία συστατικά.
Σήμερα ο Έλληνας, κυρίως ο αστός ξέφυγε από την παραδοσιακή Ελληνική - Μεσογειακή διατροφή και τρώει προκατασκευασμένα γεύματα, κέικ και γλυκίσματα που εκτός του ότι είναι φτωχά σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, είναι ελλειμματικά σε κυτταρίνη, η οποία βρίσκεται στους φλοιούς των δημητριακών, οσπρίων, λαχανικών και φρούτων, ιδιαιτέρως των ωμών. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην καθαρίζεται καλά (ξύνεται από την κυτταρίνη) ο πεπτικός σωλήνας. Το επόμενο στάδιο είναι να επικολλούνται κολλώδη συστατικά στην βλεννογόνο του εντέρου, να παχαίνει η διάμετρος των τοιχωμάτων του πεπτικού σωλήνα (έχει αφαιρεθεί παχύ έντερο βάρους 8 κιλών, ενώ το φυσιολογικό δεν υπερβαίνει τα 2 κιλά) και ο ασθενής να αισθάνεται φουσκωμένος και όμως να συνεχίζει να πεινά, διότι έχει ελλείψεις από συγκεκριμένα συστατικά, τα οποία απαιτεί ο οργανισμός δια του αισθήματος της πείνας.
Το πρώτο μέλημα ενός ατόμου που θέλει να είναι υγιές είναι, να διατηρεί τον πεπτικό του σωλήνα καθαρό για να απορροφά όλα τα αναγκαία συστατικά που διατηρούν υγιή τον οργανισμό του. Ιδιαιτέρως όμως το παχύ έντερο διότι μέσω αυτού απορροφάται η βιταμίνη Β12, άνευ της οποίας το νευρικό σύστημα υπολειτουργεί. Αν και το <<νευρικό σύστημα>> είναι μόνο δύο λεξούλες εν τούτοις όλες οι πληροφορίες και εντολές που λαμβάνουν όλα τα όργανα για να λειτουργήσουν, διοχετεύονται μέσω αυτού του νευρικού συστήματος. Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί οι σημαντικότεροι θεράποντες της Καθολικής ή Συνολικής (και όχι της ολιστικής) Ιατρικής πρωτίστως εξετάζουν τι είδους εικόνα δείχνει το παχύ έντερο.

Ένας παραδοσιακός τρόπος καθάρσεως του πεπτικού σωλήνα είναι μέσω χυλοθεραπείας. Ο χυλός και ιδιαιτέρως του σίτου έχει τα ανάλογα συστατικά <<κόλλα κλπ>> που δημιουργούν μία επίστρωση στην εσωτερική επιφάνεια του πεπτικού σωλήνα, μαλακώνοντας ταυτοχρόνως τις σκληρές και χρόνιες επικαθίσεις. Τότε σταματάει ο ερεθισμός της βλεννογόνου και της δίδεται η ευκαιρία να δημιουργήσει καινούργια εσωτερική επιφάνεια αποβάλλοντας από πάνω της τις άλλοτε σκληρές επικαθίσεις. Μετά από 5-25 ημέρες χυλοδίαιτας, αναλόγως την πάθηση και την αντοχή του καθενός, αλλά με ανανεωμένη την βλεννογόνο ο επιχειρήσας αυτήν την αναπλαστική τακτική μπορεί να ξεκινήσει μια επανένταξη σε υγιεινή διατροφή με χορτόσουπα ή ψαρόσουπα λιωμένη και σουρωμένη όπως τον χυλό του σίτου. Συνεχίζει σιγά-σιγά αλλά σταθερά, τρώγοντας καλομασημένη στερεά τροφή από βραστά ή μαγειρευμένα λαχανικά, ωμές σαλάτες και φρούτα. Στο τέλος προσθέτει και καλομασημένα όσπρια.
Επιμένω στο <<καλομασημένα>> διότι πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο μεταβολισμός ξεκινά, από την διάσπαση της τροφής σε απορροφήσιμα στοιχεία. Αυτό γίνεται από την εναλλαγή από αλκαλικό περιβάλλον σε όξινο και πάλι σε αλκαλικό και όξινο. Δηλαδή περνά διαδοχικά από το στόμα(αλκαλικό), στο στομάχι(όξινο), στο λεπτό έντερο(αλκαλικό) και τελικά στο παχύ έντερο(όξινο). Για να περιλουστεί και να διαπεραστεί από το αλκάλιο(π.χ. πεπτόνη) στο στόμα και μεταξύ άλλων να αλλάξει το άμυλο (που δεν αντιδρά σε οξέα) σε αμυλάση που αντιδρά σε οξέα του στομάχου, πρέπει να μασηθεί καλά και ταυτοχρόνως να αλέσει τον κυτταρικό φλοιό, να διεισδύσει μέσα στις ουσίες των αμυλωδών τροφών και να τις διασπάσει. Περιττό να τονίσω ότι οι τροφές πρέπει να επιλέγονται από οργανική ή βιολογική παραγωγή, διότι οι αντίθετες μπορεί να είναι ελλειμματικές σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία (π.χ. μία μεγάλη φυσιολογική ντομάτα περιέχει 3000 μικρογραμμάρια σιδήρου και η υβριδική έχει μόλις 2 μικρογραμμάρια).

Ο σημαντικότερος τρόπος για να αποτοξινωθεί πληρέστερα ένας οργανισμός είναι η απόλυτη νηστεία ή κατά το σωστότερο, ασιτία. Και αυτό εφαρμόζεται από άτομα των οποίων ο μεταβολισμός και το σώμα γενικώς, είναι σε κατάσταση που να μπορεί να δεχθεί την διακοπή διατροφής.
Όταν ένας οργανισμός έχει τοξινωθεί σε τέτοιο βαθμό πού τα κύτταρά του δεν προλαμβάνουν να αποβάλουν τα μεταβολικά τους απόβλητα, λόγω της διατροφικής τοξικότητος στο αίμα, τότε αρχίζει η εξασθένηση. Ο ουσιωδέστερος τρόπος για τα κύτταρα, να εκβάλλουν ό,τι έχουν μέσα τους είναι, ο ασθενής να συρρικνώσει τα κύτταρά του, με ασιτία. Την ολίγων ημερών αποχή από φαγητό (3-7 ημέρες), μπορεί να εφαρμόσει για μερική αποτοξίνωση ο καθένας μόνος του, με αρκετή ασφάλεια. Όταν όμως η εκδήλωση της ασθένειας είναι βαρείας μορφής, τότε τα άτομα χρήζουν ασιτίας 15-40 ημερών και πρέπει να παρακολουθούνται στενά από έναν έμπειρο θεράποντα.

Αυτό, μαζί με πλύσεις παχέως εντέρου και, όταν καθαρθεί πλέον ο οργανισμός με ισορροπημένη διατροφή, διαβίωση στην ύπαιθρο, κατάλληλη γυμναστική, μουσική και χορό, συμπληρώνουν τα αναγκαία για μακροημέρευση και ικανοποιητική δημιουργική ζωή.

Δρ. Σ. Χριστοδουλαρής D.O., D.C., N.D., Dip Ac.
Οστεοπαθολόγος

Μάγκα κράτα μου μια θέση...

Αυτός που μένει αθάνατος,είναι μονάχα ο θάνατος...

Για όλες τις γκόμενες τις ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ!Και σε όποιον αρέσουμε...

Για τους ναυτικούς,τους Έλληνες...

Μήπως είσαι από τη Μάνη;

Άντε ρε μάγκες Έλληνες...για τη μαγκιά σας!