06 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία, Ισραήλ και στη μέση τα πετρέλαια του Αιγαίου

Το γεωπολιτικό πόκερ που παίζεται τις τελευταίες μέρες στην Μεσόγειο έχει ένα και μοναδικό έπαθλο: τον υποθαλάσσιο πλούτο του Αιγαίου!
Η ευρύτερη περιοχή, ένα κουβάρι: Η Τουρκία ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ, και ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε εμπορική και στρατιωτική σχέση με το Ισραήλ. Η Ελλάδα γυρίζει την πλάτη στους Παλαιστίνιους και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης επισκέπτεται το Ισραήλ και προχωρά σε συμφωνίες για στρατιωτική συνεργασία.
Η ισραηλινή εταιρεία Delek συμφώνησε με την αμερικανική Noble για συμμετοχή στις εξορύξεις στο θαλάσσιο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Η Τουρκία απειλεί με τορπιλισμό των συνομιλιών για το Κυπριακό και χρήση στρατιωτικών μέσων σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει στις γεωτρήσεις.
Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ και σε ρόλο «παρατηρητή» οι ΗΠΑ.
Γύρω – γύρω όλοι, και στη μέση είναι το πετρέλαιο του Αιγαίου…
Πηγή...

Είναι γελοίοι!


Η Τουρκία διακόπτει κάθε εμπορική και στρατιωτική σχέση με το Ισραήλ για την δολοφονία  εννέα στρατιωτών της, καθώς το Ισραήλ δεν ζητάει συγνώμη...
Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε „τον δικηγόρο του διαβόλου“:  η Τουρκία ζήτησε μέχρι σήμερα συγνώμη για την γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασυρίων ;

Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΙΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΛΙΒΥΗ



Η ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΉ ΚΡΊΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΊΤΑΙ ΑΠΌ ΤΗΝ ΧΡΉΣΗ ΜΙΣΘΟΦΌΡΩΝ ΕΚ ΜΈΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΏΤΟΣ ΚΑΝΤΆΦΙ  ΚΑΙ ΑΤΆΚΤΩΝ ΕΚ ΜΈΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

Παντού όπου έχουν χρησιμοποιηθεί μισθοφόροι ή άτακτοι σε συγκρούσεις τα αποτελέσματα ήταν απάνθρωπα έως φρικιαστικά. Συνήθως οι άτακτοι έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σαν «επικουρικές» δυνάμεις του τακτικού στρατού, που αναλαμβάνουν εγκληματική δράση, χωρίς να ισχυριζόμαστε βέβαια ότι οι τακτικοί στρατοί δεν κάνουν ποτέ οι ίδιοι εγκλήματα, ας μην ξεχνάμε τα Ες-Ες που ήταν τακτικότατο τμήμα του Γερμανικού Στρατού.

Άτακτους Κούρδους Τσέτες χρησιμοποίησαν οι νεότουρκοι του Κεμάλ Ατατούρκ, του Μεχμέτ Ταλαάτ και του Εμβέρ Τζεμάλ Νουρεντίν για  την γενοκτονία των Αρμενίων, των Ελλήνων και των Ασσυρίων (οι γενοκτονίες ήταν τρεις (3) πέρα από τις περιστασιακές σφαγές άλλων μειονοτήτων της Μικράς Ασίας).
Άτακτοι παρακρατικοί, παραστρατιωτικοί αλλά και κοινοί ληστές έκαναν τα φοβερότερα εγκλήματα στον ελληνικό εμφύλιο, για να περιοριστώ μόνο σε δυο γνωστές σε μας τους Έλληνες ιστορικές τραγωδίες.
Και στις δυο περιπτώσεις οι άτακτοι δρούσαν παράλληλα με τους τακτικούς στρατούς. Οι άτακτοι έκαναν την βρώμικη δουλειά, συνήθως αδιάκριτες σφαγές, σε συνδυασμό με άσκοπα χωρίς οίκτο βασανιστήρια, που δεν γίνονταν για να αποσπαστούν πληροφορίες, αλλά από απλό σαδισμό.

Στην περίπτωση της Λιβύης για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται από το ΝΑΤΟ αποκλειστικά  άτακτοι χωρίς την παρουσία στις χερσαίες «επιχειρήσεις» έστω και μιας μονάδας τακτικού στρατού. Το καθεστώς από την άλλη πλευρά έχει χρησιμοποιήσει σε ευρεία κλίμακα, μισθοφόρους που διακρίνονται για την φονική τους σκληρότητα.

Η ΧΡΉΣΗ ΑΤΆΚΤΩΝ, ΈΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΊΑ, ΕΊΝΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΉ ΕΠΙΛΟΓΉ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

Το μεγάλο πρόβλημα των Δυτικών, των ΗΠΑ δηλαδή και των συμμάχων τους, ήταν πάντα η χερσαία εμπλοκή, η χρήση δηλαδή χερσαίων δυνάμεων, που κόστιζε στους πολιτικάντηδες των εν λόγω χωρών την μη επανεκλογή τους. Είναι γνωστό ότι χωρίς την χρήση χερσαίων δυνάμεων είναι αδύνατη η κατάληψη της εξουσίας ή η ανατροπή του καθεστώτος σε μια χώρα. Αυτό δείχνει ο πρώτος πόλεμος κατά του Ιράκ και όχι μόνο. Ακόμα και αν η χώρα που δέχεται την αεροπορική επίθεση συνθηκολογήσει, όπως έγινε