06 Σεπτεμβρίου 2011

Τουρκία, Ισραήλ και στη μέση τα πετρέλαια του Αιγαίου

Το γεωπολιτικό πόκερ που παίζεται τις τελευταίες μέρες στην Μεσόγειο έχει ένα και μοναδικό έπαθλο: τον υποθαλάσσιο πλούτο του Αιγαίου!
Η ευρύτερη περιοχή, ένα κουβάρι: Η Τουρκία ανεβάζει επικίνδυνα τους τόνους της αντιπαράθεσης με το Ισραήλ, και ανακοίνωσε ότι διακόπτει κάθε εμπορική και στρατιωτική σχέση με το Ισραήλ. Η Ελλάδα γυρίζει την πλάτη στους Παλαιστίνιους και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης επισκέπτεται το Ισραήλ και προχωρά σε συμφωνίες για στρατιωτική συνεργασία.
Η ισραηλινή εταιρεία Delek συμφώνησε με την αμερικανική Noble για συμμετοχή στις εξορύξεις στο θαλάσσιο «οικόπεδο 12» της κυπριακής ΑΟΖ. Η Τουρκία απειλεί με τορπιλισμό των συνομιλιών για το Κυπριακό και χρήση στρατιωτικών μέσων σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει στις γεωτρήσεις.
Ελλάδα, Κύπρος, Τουρκία, Ισραήλ και σε ρόλο «παρατηρητή» οι ΗΠΑ.
Γύρω – γύρω όλοι, και στη μέση είναι το πετρέλαιο του Αιγαίου…
Πηγή...

Είναι γελοίοι!


Η Τουρκία διακόπτει κάθε εμπορική και στρατιωτική σχέση με το Ισραήλ για την δολοφονία  εννέα στρατιωτών της, καθώς το Ισραήλ δεν ζητάει συγνώμη...
Χωρίς να θέλουμε να κάνουμε „τον δικηγόρο του διαβόλου“:  η Τουρκία ζήτησε μέχρι σήμερα συγνώμη για την γενοκτονία των Ελλήνων, Αρμενίων, Ασυρίων ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου