07 Απριλίου 2009

Η επιβίωση μας στα δολοφονικά χέρια της Μονσάντο…

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Απριλίου 7, 2009

Της Βίκυς Χρυσού.

Με αφορμή την εκπομπή ΕΞΑΝΤΑΣ που έπαιζε σήμερα αργά το βράδυ στη ΝΕΤ, σας παραθέτω το παρακάτω άρθρο της Mαριαννας Tζιαντζη, που δημοσιεύτηκε λίγο πριν εκπνεύσει το 2008 στην Καθημερινή με τίτλο:

Το Σικάγο, έδρα του Χρηματιστηρίου Σιτηρών, και η Ινδία είναι οι δύο τόποι όπου ταξίδεψε η ομάδα του Εξάντα για τις ανάγκες του «Πεθαίνοντας στην αφθονία» (ΝΕΤ). Σκοπός του ντοκιμαντέρ δεν ήταν η αφύπνιση των φιλανθρωπικών αισθημάτων μας, αλλά η εξέταση του παγκόσμιου επισιτιστικού συστήματος και η αναζήτηση των αιτιών που οδηγούν στον υποσιτισμό δισεκατομμυρίων ανθρώπων και στον θάνατο αρκετών εκατομμυρίων κάθε χρόνο, με πρώτα στη λίστα τα παιδιά.

Σχεδόν έχουμε ξεχάσει ότι τον Μάιο του 2008, λόγω των τεράστιων αυξήσεων στις τιμές των σιτηρών, ξέσπασαν σφοδρές διαδηλώσεις σε 33 χώρες.

Την ίδια στιγμή, η παγκόσμια παραγωγή τροφίμων μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του πληθυσμού της Γης και να υπάρχει και περίσσευμα για να ταΐζουμε τις πάπιες ή τους εξωγήινους.

Η εκπομπή διάλεξε την Ινδία, καθώς η χώρα αυτή (δεύτερη στον κόσμο στην παραγωγή ρυζιού μετά την Κίνα) έρχεται πρώτη στην παγκόσμια κατάταξη των υποσιτισμένων ανθρώπων, ξεπερνώντας τις χώρες της Αφρικής.

Η «Γη ποτισμένη με ιδρώτα» (Μοther India), μια διάσημη ταινία του 1957 με τη θρυλική Ναργκίς, απεικόνιζε τον σκληρό αγώνα των Ινδών αγροτών για επιβίωση, όμως έδειχνε ότι υπήρχε ελπίδα για μια καλύτερη ζωή. Σήμερα η ίδια εύφορη γη ποτίζεται με δάκρυα και πόνο, μητέρες φτιάχνουν για τα παιδιά τους μπισκότα από λάσπη (δεν είναι χάπενινγκ, αλλά πικρή αλήθεια) ενώ η εξαθλίωση των πολλών συντελείται ταυτόχρονα με την ιλιγγιώδη αύξηση των κερδών πέντε (5) εταιρειών που ελέγχουν το παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων. Αντί για ελπίδα για το αύριο, η απόγνωση για το σήμερα: 200.000 είναι οι Ινδοί αγρότες στη «ζώνη του βαμβακιού» που αυτοκτόνησαν την τελευταία δεκαετία λόγω χρεών σε τράπεζες. Ο χαρακτηρισμός «γενοκτονία», που ακούστηκε στο ντοκιμαντέρ, δεν μοιάζει υπερβολικός.

Οι άνθρωποι αυτοί αυτοπυρπολήθηκαν ή κατάπιαν φυτοφάρμακα όχι εξαιτίας της κακής σοδειάς ή κάποιας φυσικής καταστροφής, αλλά γιατί είναι δυσβάσταχτη η εξάρτηση από τη Μονσάντο, τον διεθνή γίγαντα της βιοτεχνολογίας στον αγροτικό τομέα.

Στους αγρότες ανήκει η γη, όχι όμως οι πατενταρισμένοι σπόροι του μεταλλαγμένου βαμβακιού ΒΤ το οποίο καλλιεργούν. Ενώ επί αιώνες κρατούσαν για τη σπορά τους καλύτερους καρπούς του δικού τους χωραφιού, τώρα υποχρεώνονται, βάσει συμβολαίου, να αγοράζουν κάθε χρόνο από την εταιρεία τους σπόρους που θα φυτέψουν. Από την ίδια εταιρεία αναγκαστικά αγοράζουν τα παρασιτοκτόνα και τα ζιζανιοκτόνα. Το εξοντωτικό πακέτο συμπληρώνει η κρατική πολιτική για τα τρόφιμα, καθ’ υπαγόρευσιν της Παγκόσμιας Τράπεζας: το δημόσιο σύστημα διανομής τροφίμων, που κάποτε κάλυπτε το 97% της εσωτερικής κατανάλωσης, καταργήθηκε γιατί θεωρήθηκε εμπόδιο στην επέκταση του ελεύθερου εμπορίου. Έτσι, σήμερα η Ινδία εισάγει το 47% των τροφίμων της.

Το ντοκιμαντέρ απευθύνεται στο μυαλό, στη λογική του τηλεθεατή. Δεν είναι «γροθιά στο στομάχι», αλλά ερέθισμα για σκέψη. Δεν επικρίνει αόριστα τους «ισχυρούς της Γης» ή την απληστία των κερδοσκόπων, αλλά προσπαθεί να λύσει μια σύνθετη εξίσωση και καταλήγει στην πρόβλεψη ότι το επόμενο εμπορεύσιμο αγαθό στο παγκόσμιο χρηματιστηριακό καζίνο θα είναι το νερό. Παράλογο, εγκληματικό, αλλά νόμιμο και, γιατί όχι, ηθικό.

*************************************************

Σχόλια της Τοξότισσας:

ΤΟ θέμα φυσικά δεν έχει λήξει. Οι κερδοσκόποι, που είδαν τις φούσκες στην αγορά ακινήτων να γκρεμίζονται στράφηκαν στην αγορά τροφίμων, συμβάλλοντας σε ιδιαίτερα μεγάλο βαθμό στην άνοδο των τιμών των τροφίμων μέσα στο περασμένο έτος.

Τις τιμές αυτές τις πληρώνουν όλοι οι κάτοικοι του πλανήτη, είτε αντλώντας περισσότερα (πραγματικά χρήματα) από το πορτοφόλι τους, είτε λιμοκτονώντας, όπως συμβαίνει στην Ινδία…

Οι αγρότες της Ευρώπης και της Ελλάδας, είναι στην ίδια μοίρα με τους αγρότες της Ινδίας, όσων αφορά την υποχρέωση τους απέναντι στη Μονσάντο, για αγορά σπόρων, λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων και είναι το ίδιο θύματα της κρατικής αγροτικής πολιτικής (σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο), που μέσα από “προγράμματα επιδοτήσεων” έβαλαν τον αγρότη στο “μαγαζάκι” της Monsanto…

Η μεγάλη βόμβα θα σκάσει σ΄εμάς όμως μόλις λήξουν και οι τελευταίες “επιδοτήσεις”, που λειτούργησαν σαν το τυράκι στη φάκα της Monsanto…
Με τη λήξη τους -και με τους περιορισμούς που συμφωνήθηκαν εντός της ΕΕ- οι αγρότες θα βρεθούν σε ελεύθερη πτώση δίχως αλεξίπτωτο… εκτός εάν έχουν ήδη προνοήσει και αποβιβάστηκαν από το τρένο της Monsanto… επιλέγοντας π.χ. τη φυσική γεωργία.

Το νερό έχει ήδη γίνει “εμπορεύσιμο αγαθό”, τόσο μέσα από τις εταιρίες εμφιαλώσεως, όσο και μέσα από την “κρατική πολιτική”, που μετέτρεψε τους οργανισμούς ύδρευσης σε ιδιωτικές κερδοσκοπικές εταιρίες στα πλαίσια Δημοτικών επιχειρήσεων. (Νόμιμο μεν -αφού προηγήθηκε σχετική νομοθεσία-, ανήθικο δε.) Εδώ και λίγα χρόνια έχουν επιβάλει φόρο 80% (επί της πραγματικής κατανάλωσης νερού) στο οποίο προστίθεται και 19% ΦΠΑ!, διπλασιάζοντας την αξία του νερού, με το αιτιολογικό πως ΘΑ γίνουν “έργα”, ενώ μεγάλο μέρος των έργων -όπου έγιναν- καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες ή έχει χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκά ή εθνικά προγράμματα.

Αυτό είναι το τραγικότερο όλων. Πέρα από τη μόλυνση, πέρα από την οικονομική κρίση, ελλοχεύει και ο σοβαρός κίνδυνος να περιοριστεί -τεχνητά- η επάρκεια τροφίμων, (αλλά και νερού), από μία “άνωθεν” οδηγία, σε μια εποχή μάλιστα που όλο και λιγότεροι ασχολούνται με τη γεωργία,

Οδηγίες “άνωθεν”, σαν αυτή που απαγόρευσε στο κράτος της Ινδίας να φροντίζει να τρέφει το λαό της με την ίδια της την παραγωγή (!), εμποδίζοντας τις εξαγωγές τς παραγωγής της - επιβάλλοντας της αντ’ αυτού να συμμορφωθεί με μία πολιτική που σκοτώνει τον ίδιο της το λαό για χάρη της… “ελεύθερης αγοράς”… Σαν αυτή της ΕΕ, που απειλεί με πρόστιμα τη χώρα μας εάν βοηθήσει τους αγρότες (αλλά επικροτεί τις επιδοτήσεις των τραπεζών…)

Εδώ έπρεπε να είχαμε εστιάσει από χρόνια ΟΛΟΙ μας. Αυτά είναι τα αγαθά που έπρεπε να προστατεύουμε πάση θυσία, αλλά εμείς προτιμήσαμε μια ψεύτικη “μόδα” και πιστέψαμε, πως η περιβαλλοντική προστασία περιορίζεται στην ανακύκλωση συσκευασιών και το σβήσιμο της λάμπας…

Δείτε επίσης το παλαιότερο άρθρο μου:

Το Νερό και τροφή μας





Ο..."μέγας" Κωνσταντίνος.....

-----------------------------------------------------
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=11516&catid=11#11516
------
Να κι ένα συμπλήρωμα περί ποιού θεού πίστευε ο πατέρας του Κωνσταντίνου!:

------
[Όθεν άπορον δεν είναι ότι ο Κωνσταντίνος,έχων δύναμιν ήττονα του αντιπάλου και
βλέπων τους μεν οιωνούς της ειδωλολατρείας απαισίους,τους δε στρατηγούς τεταραγμένους,ησθάνθη την ανάγκην να επιζητήση ετέραν τινά προστασίαν προς ενίσχυσιν του επιχειρήματος αυτού.Εις τούτο παρώτρυνον αυτόν αι ποικίλαι πολιτικαί μεταβολαί των οποίων εγένετο αυτόπτης μάρτυς.Εν τω βραχεί αυτού βίω είδεν αλληλοδιαδόχως εξαφανισθέντας τρεις των ανδρών των από κοινού μετ' αυτού μετασχόντων της υπερτάτης αρχής.Ο Μαξιμιανός και ο Σεβήρος εφονεύθησαν οικτρώς,ο δε Γαλέριος απέθανε εξ ολεθρίου νοσήματος' και εν τούτοις άπαντες είχον αναθέσει τας ελπίδας αυτών εις τους αρχαίους θεούς τούτων.Μόνος ο πατήρ αυτού Κωνστάντιος,όστις,αν δεν επίστευσεν εις τον υπό του Σωτήρος ευαγγελισθέντα Θεόν,προσηνέχθη τουλάχιστον προς αυτόν ευλαβώς,κατέλυσε τον βίον εν ειρήνη και κατέλιπε την αρχήν αυτού εις τους απογόνους.[b]Όθεν ο Κωνσταντίνος απεφάσισε να ζητήση την αρωγήν του Θεού όν ετίμησεν ο πατήρ,κατά τον πρώτον μέγαν αγώνα όν προέκειτο ήδη να αναλάβη[/b].]
(Του ιδίου,σελίς,133)
------
Επειδή,ο πατήρ Κωνστάντιος,εγεννήθη στη Δαρδανία(Σκόπια,όπως και ο Γιουδπράβδα,αργότερα,αμφότεροι "αγνώστου"-"γνωστής" εθνικότητος),φυσικώ τω λόγω,επί τη τελική ευθεία της εκ των ένδον καταλήψεως της αρχής,εμεταχειρίσθησαν ΣΙΓΟΥΡΟΤΑΤΑ,τα γνωστά πλέον όπλα της Παλαιάς Διαθήκης(αποκάλυψις Καλόπουλου),προς εξαφάνησιντων αντιπάλων!
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ.....
------
Συνεχίζω...ακάθεκτος!:
------
[Ευσέβιος ο Παμφίλου,ο επί Κωνσταντίνου ακμάσας επίσκοπος Καισαρείας της Παλαιστίνης,όστις εγένετο δημιουργός της εκκλησιαστικής ιστορίας και άλλως ανεδείχθη περί την ιστορίαν και την χρονολογίαν ανήρ λόγου άξιος,συνέταξε και εις τον βίον του Κωνσταντίνου λόγους τέσσαρας,εν οίς βεβαιοί ότι παρ' αυτού του βασιλέως ήκουσε βραδύτερον διηγούμενα όσα κατά την κρίσιμον εκείνην της ζωής αυτού στιγμήν συνέβησαν.Προσευχομένου λοιπόν του βασιλέως,λέγει,και λιπαρώς ικετεύοντες τον πατρώον Θεόν,ίνα επορέξη την εαυτού δεξιάν εις την προκειμένη δυσχέρειαν,επεφάνη θεοσημία τις παραδοξοτάτη.Ο ήλιος ήτο περί μεσημβρίαν' ο Κωνσταντίνος επορεύετο μετά του στρατού αυτού,ότε αίφνης είδεν οφθαλμοφανώς εν τω ουρανώ υπερκείμενον του ηλίου σταυρόν εκ φωτός συνιστάμενον και φέροντα επιγραφήν'"τούτω νίκα."Ο Ευσέβιος λέγει το όραμα γενόμενον "αμφί μεσημβρινάς ηλίου ώρας,ήδη της ημέρας αποκλινούσης."Ο δε εκδότης αυτού Heinichen ερμηνεύων το χωρίον τούτο,του οποίου τα δύο κώλα φαίνονται αντιφάσκοντα προς άλληλα εζήτησε να συμβιβάση τα διεστώτα λέγων ότι ο Ευσέβιος δια μεν του πρώτου κώλου εννοεί απάσας τας μεταξύ 5 και 9 ώρας' δια δε του δευτέρου ότι η οπτασία συνέβη περί το τέλος του διαστήματος τούτου.Η επικρατούσα όμως παρά τοις αρχαιοτέροις ιστορικοίς και χρονογράφοις γνώμη ήτο ότι το φαινόμενον συνέβη "περί μεσημβρίαν'" διότι και ο Ζωναράς λέγει "μεσούσης ημέρας'" και ο Θεοφάνης "ώφθη αυτώ εν ώρα έκτη της ημέρας ο τίμιος σταυρός'" και ο Κεδρηνός "φαίνεται ούν αυτώ εν έκτη ώρα της ημέρας ο τίμιος σταυρός."Και ο Εφραίμιος πάλιν "μεσούσης ημέρας."
Οπωσδήποτε ο Κωνσταντίνος εκπλαγείς επί τω θεάματι,όπερ είδε και εθαύμασεν άπας ο περί αυτόν στρατός,διηπόρει προς εαυτόν λέγων,τι άρα σημαίνει το φάσμα μέχρις ού,επελθούσης της νυκτός,είδε καθ'ύπνους τον Χριστόν του Θεού μετά του φανέντος εις τον ουρανόν σημείου και έλαβε παρ'αυτού παραγγελίαν να ποιήση μίμημα του σημείου εκείνου και να μεταχειρίζεται του λοιπού αυτό ως αλέξημα,δηλαδή ως σύμβολον προφυλακτικόν,εις τας προς τους πολεμίους συγκρούσεις.Την δε πρωίαν,άμα ξυπνήσας,διεκοίνωσεν εις τους φίλους το απόρρητον'και εν τω άμα καλέσας χρυσοχόους,παρήγγειλεν εις αυτούς να απομιμηθώσι την εικόνα του σημείου,κοσμούντες αυτό δια χρυσού και πολυτίμων λίθων.]
(Παπαρρηγόπουλος,Ιστορία του Ελληνικού Έθνους,βιβλίον όγδοον,σελίς 133-134,εκδόσεις ΓΑΛΑΞΙΑ-ΕΡΜΕΙΑΣ).
------
Κάτι μου θυμίζει το όνειρο....
Α,το όνειρο του Ξέρξη
Μετά τα τέρατα και τα σημεία των "προφητών" της Παλαιάς Διαθήκης και την απάτη της "ανάστασης",αυτό είναι το τελειότερο "σημείο" αντικατοπτρισμού,που συνέβη όταν ο Κωνσταντίνος βρισκόταν στις Άλπεις,ερχόμενος κατά της Ρώμης!!!
Ε,τώρα το "απόρρητο" όνειρο,μόνος του το είδε,μόνος του το είπε!!!
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!

------
[Προσευχομένου λοιπόν του βασιλέως,λέγει,και λιπαρώς ικετεύοντες τον πατρώον Θεόν,ίνα επορέξη την εαυτού δεξιάν εις την προκειμένη δυσχέρειαν,επεφάνη θεοσημία τις παραδοξοτάτη.]
Ποιός είναι ο "πατρώος Θεός";;;
Ο Καλόπουλος,έχει μετρήσει πάμπολλες φορές να κινήται η "δεξιά" του..."πατρώου Θεού" της Βίβλου,με "θαυμάσια" αποτελέσματα επί των αντιπάλων του...λαού του!!!
Ο "πατρώος Θεός",λοιπόν του Κωνστάντιου,του Κωνσταντίνου,αλλά και ΟΛΩΝ των κατά τα άλλα "αγνώστου ταυτότητος" αυτοκρατόρων της Νέας Ρώμης-Κωνσταντινουπόλεως,δηλώνει και είναι ο "Θεός" των πατέρων της Παλαιάς Διαθήκης του ενός αγαπημένου λαού του.
Άρα και αποδεικνύει την "εθνική ταυτότητα" των εκ των έσω κατακτητών της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και καταστροφέων της Ελλάδας!!!
ΞΑΝΑ,Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!

-----
[Εν τω μεταξύ όμως,τον νέον του Κωνσταντίνου θρίαμβον παρηκολούθησαν εννέα έτη ειρήνης βαθείας,οίαν προ καιρού δεν είχεν απολαύσει το κράτος(ρωμαϊκόν)Και τότε ο βασιλεύς οτέ μεν διατρίβων εν Γαλατία,οτέ δε εν Ιταλία,οτέ δε εν Ελλάδι και ιδίως εν Θεσσαλονίκη,διερρύθμισε βαθμηδόν άπασαν σχεδόν την πολιτική και ποινικήν νομοθεσίαν κατά τας νέας του Ευαγγελίου αρχάς.Είναι αληθές ότι εν τω υπερβολικώ αυτού ζήλω περί την εκτέλεσιν των χριστιανικών παραγγελμάτων,επεκαλέσατο ενίοτε την αρωγήν των βασανιστηρίων τα οποία άλλοτε,εν ονόματι αυτών εκείνων των παραγγελμάτων,ηγωνίζετο να μετριάση'...]
(Παπαρρηγόπουλος,Ιστορία του Ελληνικού Έθνους,βιβλίον όγδοον,σελ.138,εκδόσεις ΓΑΛΑΞΙΑ-ΕΡΜΕΙΑΣ)
------
Έτσι ακριβώς!
Κατά τας 'ρήσεις του..."ευαγγελίου"!
Ε,και...ενίοτε(κατά τον Παπαρρηγόπουλο)και λίγα βασανιστήρια προς αλλαγήν θρησκεύματος δεν έβλαψαν!
Με χριστιανική αγάπη τα έκαναν!

------
Ο ΝΟΩΝ ΝΟΗΤΩ!

Όλα τα λεφτά στο...κάδρο!!!!!

---------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Αναμνηστική φωτογραφία

hakis

Σεισμοί,ενημέρωση και...μάσες!

----------------------------------------------

Η τραγωδία στην Ιταλία...

...όταν η πολιτική είναι όμηρος των δήθεν ειδικών και «τεχνοκρατών», των γνωστών καραγκιόζηδων

.
Aπό το http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com





Στις 30 Μάρτη 2009, ο σεισμολόγος Giampaolo Giuliani (τον βλέπουμε στο βίντεο ν’ αναγγέλλει πριν μια βδομάδα τον σημερινό σεισμό ) βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο!Αν ειδοποιήσει για τους κινδύνους ενός σεισμού με επίκεντρο εκεί που συνέβη σήμερα, κατηγορείται για διάδοση φημών που διαταράσσουν το κοινό αίσθημα, δηλαδή τους «επιστήμονες» που έχουν τα χέρια βουτηγμένα στα προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ, που διαχειρίζεται και νέμεται το γνωστό κύκλωμα των «ειδικών τεχνοκρατών» (μοιάζει με ανάλογες συνθήκες σ’ ολόκληρο τον πλανήτη και χωρίς να είμαστε ειδικοί και στο Ελλαδιστάν).Αν κρατήσει το «μυστικό» για τον εαυτό του και την οικογένειά του, όλοι τα βάζουν εναντίον του.Ο «Σεισμικός Πρόδρομος» δεν αναγνωρίζεται από την επίσημη επιστήμη, αλλά είναι μια πραγματικότητα, ένα επιπρόσθετο μέσο, μια ευρεσιτεχνία στην L'Aquila… (μας θυμίζει κάτι;).Οι βαρόνοι της... επιστήμης και των κονδυλίων θέλουν να κονομήσουν, ή απλώς τον αγνοούν;Στις 31 Μάρτη «Terremoti: a L'Aquila tavolo di esperti grandi rischi» (Σεισμοί: στην L'Aquila σύσκεψη των ειδικών στους μεγάλους κινδύνους)… Συμπέρασμα: όχι μόνον αγνοήστε τις «φήμες», αλλά και ετοιμασία δικαστικών διώξεων…
Ο ειδικός των ειδικών, ο «τεχνοκράτης» Guido Bertolasom, Αρχηγός (εδώ τον ονομάζουμε Γενικό Γραμματέα) Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση του Silvio Berlusconi.Ο «τεχνοκράτης» που πάει με όλα! Ο «τεχνοκράτης» όλων των κυβερνήσεων (δεξιάς και αριστεράς): ανέλαβε κυβερνητικά καθήκοντα στις 7/11/2001 και ανανεώθηκε η θητεία του 21/5/2008 (το βιογραφικό του στην επίσημη ιστοσελίδα της ιταλικής κυβέρνησης )Διαβάζουμε…GUIDO BERTOLASO – Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΧΕΡΙ… Μια περίεργη προσωπικότητα που αναδύθηκε μέσα από τους «θεσμούς», ικανός να βάζε στη σειρά υπουργούς, υφυπουργούς… διαχειριστής αναρίθμητων κονδυλίων… από τον προϋπολογισμό, υπουργεία, Ευρωπαϊκά κονδύλια, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις…Διαχειρίστηκε –και δεν ξέρουν που βρίσκονται- 42 εκατομμύρια για τον ασιατικό σεισμό, επίσημος διαχειριστής της Fao το 2002… και αναρίθμητα «σκάνδαλα» τραπεζών…Τι πρότεινε ο επονομαζόμενος «Δικτάτορας των Κατακλυσμών», για τον σεισμολόγο που «διέδιδε φήμες σεισμού», αποτέλεσμα του δικού του σεισμογράφου; Ο σεισμολόγος της πρόβλεψης στην πυρά, στη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!ΤΩΡΑ, μετά το σημερινό σεισμό που προέβλεψε; Δεν είμαστε ειδικοί, ούτε δημοσιογράφοι, αλλά αναρωτιόμαστε. Μήπως όλα αυτά τα ζητήματα πρέπει ν’ αντιμετωπιστούν με μια νέα αντίληψη;Μήπως υπάρχουν βαρόνοι παντού, που δεν επιτρέπουν άλλες φωνές; Έτσι δεν συμβαίνει και με τους υπέρμαχους της πράσινης πυρηνικής ενέργειας, που τα παίρνουν από τις λίγες κατασκευαστικές εταιρίες;Το ίδιο δεν συμβαίνει και με τα απορρίμματα, που θέλουν να μας πείσουν για την υγιεινή καύση, αφού τους σπονσοράρουν εταιρίες; Έχουμε και στην Ελλάδα ανάλογα «φαινόμενα»;
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

Τελεία και Παυλίδης.....

Σοκολατένιο....

-----------------------------------------------

XασαποΣΕΡβικο...

.

Aπό το http://salonica-press.blogspot.com/
.
Φωτιά στο πολτικό σκηνικό με την υπόθεση Παυλίδη. Τα γεγονότα δικαιώνουν αυτούς που επέμεναν ότι με 151 βουλευτές , η κυβέρνηση βρίσκεται σε τεντωμένο σκοινί.

Πάντως το ενδεχόμενο εκλογών λόγω Παυλίδη , ως άλλος Συμπιλίδης, είναι το πιο μακρινό. Ύστερα από το μπαράζ πιέσεων, στην Βουλή αναμένεται "να ζητήσει από τους Βουλευτές της παράταξης του να ψηφίσουν υπέρ της Προανακριτικής , για να καθαρίσει το όνομά του και επειδή είναι στρατιώτης της ΝΔ, θα παραιτηθεί για το καλό της παράταξης και του τόπου".

Σίγουρα θέλει όσο τίποτε άλλο το προνόμιο της Βουλευτικής Ασυλίας , αλλά οι πιέσεις είναι αρκετά μεγάλες.

Την υπόθεση την είχε αρκετό καιρό στο συρτάρι του το ΠΑΣΟΚ. Υποστήριζαν οτι θα...
την έβγαζαν την κατάλληλη στιγμή. Είναι μια πολύ καλή πολιτική κίνηση του ΠΑΣΟΚ, που δείχνει να ξαναβρίσκει "το πνεύμα του νικητή".

Πάντως τα πράσινα στελέχη, έχουν καταγράψει το 2009 μια σειρά δράσεων που έχουν ισχυροποιήσει αρκετά τον κομματικό μηχανισμό. Ο Νίκος Αθανασάκης ήταν ο πρώτος που έθεσε ως το μεγαλύτερο πρόβλημα την ανυπαρξία σοβαρού κομματικού μηχανισμού. Και δείχνει να πετυχαίνει διάνα.

Πάντως επιμένουν οι αναλυτές της Ιπποκράτους , να επιθυμούν τις εκλογές τον Οκτώβριο το νωρίτερο. Τότε μόνο θα υπάρχει σίγουρα αυτοδυναμία και 155-156 έδρες.

Εκτός και αν υπάρξει γκάφα... Το ελπίζει καιρό η ΝΔ , σταυροκοπιούνται στο ΠΑΣΟΚ.

Τα κόμματα της Αριστεράς, περνάνε τεράστια κρίση. Ακόμα και αν θα περίμενε κανείς σε καιρούς αντι-καπιταλιστικούς ,λόγω κρίσης, στην Ελλάδα η Αριστερά να έφτανε σε ποσοστά πάνω από 20 % , αντίθετως αναμένεται να κυμανθούν στα γνωστά χαμηλά τους επίπεδα.

Το ΚΚΕ, μη έχοντας πλέον τον φόβο της απώλειας των σκήπτρων του "αφεντικού" της Ελληνικής Αριστερής συνείδησης, αποφάσισε να αναλώσει ένα ολόκληρο συνέδριο στην "Δικαίωση" του ονόματος του Στάλιν.

Και από την άλλη στον ΣΥΡΙΖΑ , βλέποντας τα διψήφια ποσοστά να αποτελούν μακρινό όνειρο, υπάρχει η γκρίνια που δεν επιτεύχθηκε συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ, με τους καλύτερους δυνατούς όρους(πχ 3-4 υπουργεία) , όταν στις δημοσκοπήσεις έπαιρνε 12-15 % .

Απόψεις που δεν θέλει ούτε να τις ακούει η Νεολαία του Κόμματος, που εκφράζει και το πιο ριζοσπαστικό του κομμάτι και είναι ο τροφοδότης του Αλ. Τσίπρα.

Ο ΛΑΟΣ είναι ίσως το κόμμα που θα απασχολήσει όσο κανένα άλλο, τους πολιτικούς αναλυτές στο εγγύς μέλλον. Ο πανέξυπνος Πρόεδρός του , Γ. Καρατζαφέρης είναι διατεθειμένος να κάνει ακόμα και το πιο παράδοξο.

Ποιός θα πίστευε το 2000, όταν τον έβλεπε να δίνει τον τεράστιο αγώνα για την ΝΔ από το Telecity τότε, ότι σε λίγους μήνες μετά τις εκλογές θα είχε δημιουργήσει το δικό του κόμμα και θα έμπαινε στην Ευρωβουλή πρώτα και στην Ελληνική Βουλή μετά ;

Η απάντηση υπάρχει. Αυτός που πιστεύει πως ο τρίτος Υποψήφιος για την μετά Καραμανλή εποχή , μαζί με Ντόρα και Αβραμόπουλο θα είναι ο Καρατζαφέρης.

Σενάριο, που ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που έχει δίπλα του ο Καραμανλής δεν θέλει να του το λένε ούτε για αστείο. "Ξεχάστε τον μεσαίο χώρο" απαντάει σε συνομιλητές του.

Στα της Θεσσαλονίκης , πολιτικά δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο πέρα από τα ευτράπελα της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου στον Δήμο που γνωρίζει ότι έρχεται το τέλος....
Ένας βουλευτής πάντως της ΝΔ, που δεν φημιζόταν για την Καραμανλικότητά του, είναι οπαδός του δαχτυλιδιού σε Ντόρα διότι ανοίγει μια εκλόγιμη θέση στην Α' Θεσσαλονίκης.

Στο ΠΑΣΟΚ, μεγάλη έκπληξη αναμένεται στην Α' Θεσσαλονίκης με ένα όνομα που αναμένεται να ταράξει τα νερά και τις ισορροπίες. Ο Λάμπρος Σκόρδας , πρόεδρος του ΑΡΗ, πιθανότατα θα έχει ραντεβού στην Αθήνα το προσεχές Σαββατοκύριακο για να πεισθεί- κλειδώσει την υποψηφιότητά του.

Και μια που αναφερθήκαμε και στα των Αθλητικών, ας κλείσουμε με αυτά. "Αλλαξοκωλιές" στους επιθετικούς θα έχουμε αυτό το καλοκαίρι στην πόλη μας. Παπάζογλου στον ΠΑΟΚ , Γιάντσης στον ΑΡΗ, Μπακαγιόκο ή Χούτος στον ΗΡΑΚΛΗ. Πάντως το όνομα του κακού "Ιταλού" είναι το κόλπο γκρόσο που θέλει να κάνουν στον ΑΡΗ, αν τελικά η υπόθεση Παπάζογλου δεν έχει αίσιο τέλος και πουληθεί ο Σέρχιο Κόκε.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε τη συνέχεια...

1922-Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.Η ταινία του Νίκου Κούνδουρου.

--------------------------------
Ταινία του Νίκου Κούνδουρου που αναφέρεται στην πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης της Μικράς Ασίας και την γενοκτονία των Ελλήνων κατοίκων της, στις 14 Σεπτεμβρίου 1922, από τους νεότουρκους του Κεμάλ, με σκοπό την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους.

Η ταινία βασίστηκε σε αυθεντικές μαρτυρίες από το μυθιστόρημα «Το νούμερο 31328» του Ηλία Βενέζη και στην οποία απαγόρευσαν την προβολή της στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Μια ταινία που όχι μόνο κατέγραψε τη βαρβαρότητα των Νεοτούρκων, αλλά ανέδειξε και την Ελλαδική νοοτροπία των Νεοελλήνων να συγκαλύπτουν για λόγους σκοπιμότητας τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικρασίας



http://video.google.com/videoplay?docid=3845352493012291179

Πηγή:http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=11493&catid=67#11493
------------------------------------------------

«Οι άγιοι χωρίς μάσκα»


Ο Θέμος Κορνάρος έγραψε το βιβλίο «Οι άγιοι χωρίς μάσκα» με βάση τις εμπειρίες που απέκτησε σαν εργάτης στα μοναστήρια. Το βιβλίο βγήκε το 1933 αλλά πολύ σύντομα απαγορεύτηκε. Η τελευταία του έκδοση έγινε μετά τη μεταπολίτευση, αλλά σήμερα είναι εξαντλημένο και δυσεύρετο.Με τη φασαρία που έγινε με τις κτηματικές διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου, έγινε λόγος και για το κείμενο του Κορνάρου, το οποίο προκάλεσε, και δίκαια, το ενδιαφέρον.
Θέμος Κορνάρος – Οι άγιοι χωρίς μάσκα
http://www.sarantakos.com/kibwtos/mazi/kornaros_agioieis.html
Ο Θέμος Κορνάρος έγραψε το βιβλίο «Οι άγιοι χωρίς μάσκα» με βάση τις εμπειρίες που απέκτησε σαν εργάτης στα μοναστήρια. Το βιβλίο βγήκε το 1933 αλλά πολύ σύντομα απαγορεύτηκε. Η τελευταία του έκδοση έγινε μετά τη μεταπολίτευση, αλλά σήμερα είναι εξαντλημένο και δυσεύρετο. Σε ανύποπτο χρόνο, είχαμε ψηφιοποιήσει τα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κείμενα μαζί». Με τη φασαρία που έγινε με τις κτηματικές διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου, έγινε λόγος και για το κείμενο του Κορνάρου, το οποίο προκάλεσε, και δίκαια, το ενδιαφέρον. Η συζήτηση στο ιστολόγιο του Ροΐδη είχε αποτέλεσμα να εκδηλωθούν εθελοντές για την ψηφιοποίηση και άλλων κομματιών, ίσως και όλου του υπόλοιπου κειμένου.
Ακολουθήσαμε την έκδοση του 1977 (εκδόσεις Χρόνος). Έγινε κάποιος επιπλέον εκσυγχρονισμός της ορθογραφίας λίγο-πολύ στα σημερινά.
Ο Θέμος Κορνάρος έγραψε το βιβλίο «Οι άγιοι χωρίς μάσκα» με βάση τις εμπειρίες που απέκτησε σαν εργάτης στα μοναστήρια. Το βιβλίο βγήκε το 1933 αλλά πολύ σύντομα απαγορεύτηκε. Η τελευταία του έκδοση έγινε μετά τη μεταπολίτευση, αλλά σήμερα είναι εξαντλημένο και δυσεύρετο. Σε ανύποπτο χρόνο, είχαμε ψηφιοποιήσει τα δύο πρώτα κεφάλαια του βιβλίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Κείμενα μαζί». Με τη φασαρία που έγινε με τις κτηματικές διεκδικήσεις της Μονής Βατοπεδίου, έγινε λόγος και για το κείμενο του Κορνάρου, το οποίο προκάλεσε, και δίκαια, το ενδιαφέρον. Η συζήτηση στο ιστολόγιο του Ροΐδη είχε αποτέλεσμα να εκδηλωθούν εθελοντές για την ψηφιοποίηση και άλλων κομματιών, ίσως και όλου του υπόλοιπου κειμένου.
Ακολουθήσαμε την έκδοση του 1977 (εκδόσεις Χρόνος). Έγινε κάποιος επιπλέον εκσυγχρονισμός της ορθογραφίας λίγο-πολύ στα σημερινά.
Διαβάστε το εδώ:
Εισαγωγή: "Αντοχή" - Επιφυλλίδα του Φώτου Πολίτη, σχετικά με την απαγόρευση του βιβλίου το 1934, η οποία προτάσσεται στο βιβλίο του Κορνάρου στην έκδοση του 1977,δια χειρός undantag (προστέθηκε στις 15.9.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 1η συνέχεια, δια χειρός Νίκου Λ. (προστέθηκε στις 21.4.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 2η συνέχεια, δια χειρός undantag (προστέθηκε στις 11.9.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 3η συνέχεια, δια χειρός Στράτου Φ. (προστέθηκε στις 15.9.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 4η συνέχεια, δια χειρός undantag (προστέθηκε στις 14.9.2008)
Οι άγιοι χωρίς μάσκα – 5η συνέχεια, δια χειρός Κώστα Μ. (προστέθηκε στις
30.9.2008)
Πηγήhttp://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=11496&catid=68#11496