19 Ιουλίου 2008

Πληροφόρηση και.....προπαγάνδα!.

Από το http://greece-salonika.blogspot.com/

Σταματήστε επιτέλους την παραπληροφόρηση!

Στη φωτογραφία δεξιά είναι η χθεσινή"συγκέντρωση των χιλιάδων φανατικών ακροδεξιών Σκοπιανών που απειλούν να εισβάλλουν στην Ελλάδα και να επιτεθούν στο πανηγύρι της Μελίτης."

Αυτό τουλάχιστον σύμφωνα με τα παραδοσιακά Ελληνικά ΜΜΕ..

Οι ανακρίβειες των τελευταίων ημερών και η παραπληροφόρηση πάνω στο θέμα αυτό,εκπλήσσουν όσους παρακολουθούν στενά τη Βαλκανική πραγματικότητα και η απορία που δημιουργείται είναι για το αν πρόκειται για αφέλεια,βλακεία,ελλειπή πληροφόρηση ή σκοπιμότητα και συνειδητή προσπάθεια παραπληροφόρησης .
Στις φωτογραφίες (κλικ για μεγέθυνση) βλέπουμε τι ακριβώς συνέβει χθες στα Σκόπια.Περίπου 1500 με 2000 σκοπιανοί,στη συντριπτική πλειοψηφία τους υπερήλικες, συγκεντρώθηκαν στο κλειστό στάδιο της πόλης των 800.000 κατοίκων και με ομιλίες και τραγούδια ζήτησαν να τους επιτραπεί να επιστρέψουν στα χωριά απ' τα οποία έφυγαν-οι περισσότεροι με δική τους θέληση-κατά τη διάρκεια του Ελληνικού εμφυλίου..
Η συγκέντρωση ήταν κατώτερη ακόμα και των πιο απαισιόδοξων προσδοκιών των διοργανωτών της που μιλούσαν για πλήθος"τουλάχιστον 6000 άτομων".
Ούτε παλμός,ούτε "ακροδεξιοί",ούτε ομιλίες αλυτρωτισμού ούτε άλλα "παρατράγουδα" για τα οποία μιλούσαν τα "σοβαρά ΜΜΕ" της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες.
Εφημερίδες έγκριτες όπως Τα Νέα,Το Έθνος,sites όπως το in.gr,διάφορα blogs και αναλυτές παντώς καιρού,ανακάλυψαν πως ακόμα και ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπ.Τσεβερνκόφσκι θα παρευρεθεί στη Μελίτη!!
Τα Νέα μάλιστα -μεταξύ και πολλών άλλων ΜΜΕ-προχωρούν και στο συμπέρασμα πως "η παρουσία του Σκοπιανού προέδρου στην Φλώρινα είναι ένδειξη της καθοδήγησης που υπάρχει από τη σκοπιανή ηγεσία στις εκδηλώσεις που σχεδιάζουν οι λεγόμενοι «Αιγαιάτες Μακεδόνες» στην περιοχή"!!!
Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρξε ποτέ επίσημη ανακοίνωση για κάτι τέτοιο.Αντιθέτως υπήρξε ανακοίνωση της προεδρίας της ΠΓΔΜ πως "ο πρόεδρος θα παρευρεθεί στις εκδηλώσεις της 4ης συνάντησης προσφύγων του Ελληνικού εμφυλίου που θα πραγματοποιηθεί...στα Σκόπια."Όπως και τελικά έγινε αν και τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα είχε σχεδιάσει καθώς αποδοκιμάστηκε από μερίδα των παρευρισκομένων με αποτέλεσμα να μην εκφωνήσει καν χαιρετισμό!Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε κανένα επίσημο έγγραφο για κάθοδο Σκοπιανών πολιτικών στη Φλώρινα.Ακόμα και υψηλόβαθμα στελέχη του Υπ.Εξωτερικών διαβεβαίωναν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι “δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”. Οι πληροφορίες μας μάλιστα λένε πως δεν πρόκειται να ταξιδέψουν στην Ελλάδα περισσότεροι απλοί πολίτες από όσους ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να παρευρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση.Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως μια καλά σχεδιασμένη προβοκάτσια είναι ένα απίθανο ενδεχόμενο..
Και η απορία που δημιουργείται είναι ποιοί και γιατί οξύνουν το κλίμα σε μια περίοδο που η Ελλάδα έχει το "πάνω χέρι" και η κατάσταση στα Σκόπια αλλάζει προς το ευνοικότερο για τις Ελληνικές επιδιώξεις όπως προκύπτει και απ΄τη δημοσκόπηση που χθες παρουσιάσαμε στο Greece-Salonika (κλικ εδώ δημοσκόπηση ) και από σήμερα αναμένεται να την ανακαλύψουν και να απασχολήσει και πάλι τα ίδια κέντρα εκπομπής παρα-ειδήσεων..
Προσοχή όμως εδώ:
Αν είναι κάτι το οποίο θα έπρεπε πραγματικά να μας απασχολήσει στην όλη υπόθεση είναι η στάση του αμερικανικού προξενείου της Θεσσαλονίκης (σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ.Λιάνη).
Ο κ. Λιάνης,βουλευτής Φλώρινας, επέκρινε τον αμερικανό πρόξενο της Θεσσαλονίκης,περίπου ως υποκινητή της όλης προκλητικής κατάστασης στην Μελίτη της Φλώρινας υποστηρίζοντας ότι "εκδήλωσε την επιθυμία να παραβρεθεί στο πανηγύρι της και ζήτησε να του αποστείλουν οι διοργανωτές γραπτή πρόσκληση." Οι τελευταίοι υποστηρίζουν ότι απέφυγαν να τον προσκαλέσουν και του διεμήνυσαν ότι, όπως όλοι οι ελεύθεροι πολίτες, έτσι κι αυτός μπορεί, αν θέλει, να παραστεί στις εκδηλώσεις. Ο διπλωμάτης των ΗΠΑ φέρεται να έχει πει σε φιλική κουβέντα με δημοσιογράφους ότι, εάν τον καλούσαν, θα παραβρισκόταν στο πανηγύρι, αλλά χθες το αμερικανικό προξενείο με ανακοίνωσή του επισήμανε ότιτο γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη δεν ζήτησε καμία πρόσκληση για την εκδήλωση που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στη Μελίτη, κοντά στη Φλώρινα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να στείλει αντιπρόσωπο στην εκδήλωση”.
Γιατί ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη κ. Hoyt Brian Υee θέλησε να παρευρεθεί εκεί και τι σχέση μπορεί να έχει αυτό με τις πρόσφατες συναντήσεις του με μέλη του"Ουράνου Τόξου" στην περιοχή;
Αυτό είναι το ερώτημα που θα έπρεπε να απασχολεί όλους τους νεόκοπους Βαλκανικούς αναλυτές..
Να συμπληρώσουμε πως ο κ.Υee δεν είναι τυχαίος διπλωμάτης.Βρέθηκε σε θέσεις επιτελικές και επί εποχής πολέμου στο Κόσοβο, και επί των νατοϊκών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Σερβίας, σε θέσεις διευθυντικές στον Λευκό Οίκο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στο ΝΑΤΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια της ταραγμένης για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη δεκαετίας 1993-2003 ενώ στη Θεσσαλονίκη κατέφτασε τον Αύγουστο του 2006 προερχόμενος από το Μαυροβούνιο, όπου επί μία κρίσιμη τριετία διετέλεσε γενικός πρόξενος, αποχωρώντας αφού είχαν τεθεί σε κίνηση οι διεργασίες για την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Μαυροβουνίου, της τελευταίας δηλαδή περιοχής που έμενε να αποσχιστεί από την πρώην Γιουγκοσλαβία, σημερινή Σερβία..