23 Ιουνίου 2011

ΤΟΝ ΠΝΙΞΑΝΕ ΤΑ ΧΡΕΗ - ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...

Oι Αγανακτισμένοι πολίτες του Πύργου αποκλείουν την Παρασκευή το Δημαρχείο Πύργου.

Η Ελεγχόμενη Στάθμευση και ο τρόπος εφαρμογής  της στην πόλη του Πύργου


Την Παρασκευή 24/6 στις 7.30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί από τους «αγανακτισμένους του πύργου» αποκλεισμός του δημαρχείου πύργου προκειμένου να καταγγελθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και η απόφαση του δήμου πύργου να παραδώσει την πόλη μας σε εταιρεία ...ελεγχόμενης στάθμευσης.
Να είστε όλοι εκεί!

Σε μηνύματά τους στο facebook οι Αγανακτισμένοι αναφέρουν:


"ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ:

1. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΛΟΓΙΚΗ Δ.Ν.Τ

2. ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΡΓΟΥ, ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ  ΜΝΗΜΟΝΙΟ.          Συγκεκριμένα την Παρασκευή 24/6 στις 7.30 μ.μ. έχει προγραμματιστεί κι άλλη μια ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.

Θέλουν να ψηφίσουν την παράδοση της πόλης σε μια εταιρεία ...ελεγχόμενης στάθμευσης... Η ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΕΚΔΙΩΧΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ, ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ!!!...

Απίστευτο. Το ΣτΕ θεωρεί συνταγματική την ψήφιση του μνημονίου μόνο από 75 βουλευτές!!!!

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από δημοσιογραφικές πληροφορίες, σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την συνταγματικότητα ή μη του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που το συνοδεύουν, το ΣτΕ έκρινε ότι σε ότι αφορά το μνημόνιο δεν εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος που λέει: «Για να εξυπηρετηθεί σπουδαίο εθνικό συμφέρον και να προαχθεί η συνεργασία με άλλα κράτη, μπορεί να αναγνωρισθούν, με συνθήκη ή συμφωνία, σε όργανα διεθνών οργανισμών αρμοδιότητες που προβλέπονται από το Σύνταγμα. Για την ψήφιση νόμου που κυρώνει αυτή τη συνθήκη ή συμφωνία απαιτείται πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών (180 βουλευτές).» και τούτο γιατί θεωρεί ότι το μνημόνιο δεν είναι διεθνής συνθήκη. Προφανώς εννοεί, αν και δεν το είδαμε πουθενά, ότι δεν είναι ούτε διεθνής συμφωνία. Όμως αν δεν είναι ούτε διεθνής συμφωνία, τότε τι είναι; Απάντηση εδώ δεν δίνει.
Επιπλέον το ΣτΕ, αν και επικαλείται σπουδαίο εθνικό συμφέρον (δηλαδή την πρόληψη της πτώχευσης της χώρας) προκειμένου να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις του λαού, εντούτοις μας λέει ότι με το μνημόνιο δεν…. μεταβιβάζονται αρμοδιότητες άσκησης οικονομικής πολιτικής σε όργανα διεθνών οργανισμών (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ) όπως απαιτεί το πιο πάνω άρθρο, αλλά αποκλειστικά υπεύθυνη για όσα μέτρα λαμβάνονται είναι μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το άρθρο 82 του Συντάγματος.  Δηλαδή το ΣτΕ μας λέει ότι τα όργανα της τρόϊκας δεν έχουν καμία δουλειά στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής και ότι αυτό εξακολουθεί να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κ. Παπανδρέου, του κ. Βενιζέλου και των λοιπών μελών της κυβέρνησης.
Φυσικά το ΣτΕ δεν τολμά να κάνει λόγο ούτε για απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών (151 βουλευτές) που απαιτεί η τρίτη παράγραφος του άρθρου 28 του Συντάγματος, για τις περιπτώσεις που επέρχονται περιορισμοί στην άσκηση της Εθνικής Κυριαρχίας, γιατί απλούστατα η διάταξη αυτή απαιτεί αμοιβαιότητα και ισότητα των συμβαλλομένων και τέτοια αμοιβαιότητα και ισότητα μεταξύ Ελλάδας και Τρόϊκας φυσικά δεν υπάρχει.
Επομένως το ΣτΕ, χωρίς να τολμά να το πει ρητά, ουσιαστικά θεωρεί ότι για την ψήφιση του μνημονίου απαιτείται η εφαρμογή των γενικών διατάξεων του Συντάγματος και του Κανονισμού της Βουλής. Όμως σύμφωνα με το άρθρο 67 του Συντάγματος, σε συνδυασμό με το άρθρο 24 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής, η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει έγκυρα όταν ένας νόμος ψηφίζεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, η οποία δεν μπορεί να είναι μικρότερη από το ¼ του όλου αριθμού των βουλευτών. Σύμφωνα λοιπόν με το ΣτΕ, θα ήταν απόλυτα έγκυρη η ψήφιση του μνημονίου ακόμα και από 75 βουλευτές!!!!!. 
Δηλαδή η παραίτηση από το ελληνικό δίκαιο και ο ορισμός του αγγλικού ως ισχύοντος, ο ορισμός ξένων δικαστηρίων ως αρμοδίων, η παραίτηση από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, η παραίτηση από την άσκηση Εθνικής Κυριαρχίας κ.λ.π., μπορούν κατά το ΣτΕ να ψηφίζονται έγκυρα από 75 μόνο βουλευτές!!!
Μετά, τρέξε εσύ φουκαρά Έλληνα στις πλατείες να βρεις γωνία στο ΕΥΡΩ και να πληρώνεις πανάκριβα 300 βουλευτές.
Φίλοι μας, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να γίνει κατανοητό από όλους, ότι αυτό το πολιτικό σύστημα πρέπει να καταρρεύσει στο σύνολό του και να γεννηθεί ένα καινούργιο.
Ότι μπαλώματα και να προσπαθήσει ο πολίτης  να κάνει στο ίδιο το σύστημα πάντα θα είναι αυτός ο χαμένος.
hassapis-peter

Ολυμπία

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΙΝΕΖΙΚΑ...

ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ

ΚΑΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ "ΗΓΕΜΟΝΑΣ" ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ, ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΓΟΡΕΣ.

Η ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΙΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ ΟΤΙ Η ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ SINO-MACH ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ IDAHO ΤΩΝ ΗΠΑ. ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΙΝΕΖΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ!

Οι Κινέζοι μπαίνουν στις ελληνικές ναυτιλιακές τράπεζες

Μετά την Cosco και τις διαπραγματεύσεις της Huawei για την εξαγορά της Intracom Telecom, ένας ακόμη κινεζικός όμιλος βρήκε τον επόμενο επενδυτικό του στόχο στην Ελλάδα.
Και μάλιστα σε έναν τομέα που συνδυάζει τράπεζες και εφοπλιστές.