06 Σεπτεμβρίου 2009

Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.Για την επιβολή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.

Αν δεν ήταν "ειλικρινής" δεν θα ήταν πρόεδρος της...Σοσιαλιστικής Διεθνούς!Τόσα χρόνια έχει λυσσάξει να φωνάζει για τη...Νέα Εποχή!Δηλαδή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων!Δηλαδή τη Μία Παγκόσμια Διακυβέρνηση!Δηλαδή...καλά να πάθετε!

Όλο το σχέδιο δράσης του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινές και εφαρμόσιμο.


Είναι ίσως η πρώτη φορά μεταπολεμικά που ένα κόμμα είναι σε τροχιά εξουσίας (έστω και αν δεν έχει ανακοινώσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα), βασιζόμενο σε απόλυτη ειλικρίνεια για τις ενέργειες που πρόκειται να κάνει. Για πρώτη φορά λοιπόν, συνοψίζουμε ισχύουσες δηλώσεις στελεχών της Μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και του ηγέτη της προκειμένου να έχουμε μια εικόνα των πυλώνων διακυβέρνησης από τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Διεθνείς σχέσεις: Επαναφορά στους παραδοσιακούς συμμάχους (ΝΑΤΟ).

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έκρυψε ποτέ τη διαφωνία του στα ανοίγματα με Ρωσία και Κίνα, ενώ εξέφρασε ανοιχτά την υποστήριξη του στο σχέδιο Ανάν. Ο ΓΑΠ αναμένεται να επαναδιαπραγματευτεί το θέμα του αγωγού καθότι συνδέεται άμεσα με το θέμα της Θράκης (όπως θα δούμε παρακάτω) ενώ έχει δηλώσει ανοιχτά ότι θα επιχειρήσει να ακυρώσει τις συμφωνίες για τον ΟΛΠ με την Κίνα. Η συμφωνία για το λιμάνι του ΟΛΘ όπως αποκαλύψαμε, ακυρώθηκε με πρόσχημα τα επεισόδια του Δεκέμβρη. Χαρακτηριστικό της αποφασιστικότητας του ΓΑΠ είναι και η πρόσφατη συνάντηση του με τον Κινέζο πρωθυπουργό κατά την οποία αναφέρθηκε μόνο σε θέματα “πράσινης ανάπτυξης” αποφεύγοντας οποιαδήποτε μνεία στα μνημόνια ΕλληνοΚινεζικής συνεργασίας. Ο πρόεδρος του κινήματος προτιμά τη Νατοϊκή εύνοια αντί όποιων οικονομικών απολαβών μέσω των συμφωνιών με εχθρικές προς το ΝΑΤΟ χώρες.

Η στήριξη στο σχέδιο Ανάν είναι καθέδραν δεδομένη. Δεν είναι τυχαία η αμεσότητα με την οποία ο ΓΑΠ εκδήλωσε τη στήριξη του αφού είναι αδύνατον να πρόλαβε να διαβάσει τις χιλιάδες σελίδες του σχεδίου μέσα σε λίγες ώρες. Η συμβολική αυτή στήριξη ήταν δείγμα εμπιστοσύνης στις επιταγές ΗΠΑ – Βρετανίας έστω και αν παρέβει τις δημοκρατικές διαδικασίες. Ο ΓΑΠ θα στηρίξει εκ νέου την επαναφορά του σχεδίου στα πλαίσια Δυτικοστρεφούς πολιτικής έστω και αν ο λαός δείχνει να μην κατανοεί τη σκοπιμότητα αυτή. O ΓΑΠ άλλωστε δεν έχει κρύψει την απέχθεια του στις πιέσεις της “πλειοψηφίας”:

Oι πολιτικοί, δεν είναι εδώ για να εκφράζουν τον μέσο όρο ούτε για να σύρονται από τις πλειοψηφίες. Aλίμονο. Tότε θα κάναμε μια καλή δημοσκόπηση για κάθε θέμα μικρό ή μεγάλο και θα είχαμε τις λύσεις. (Γιώργος Α. Παπανδρέου, ΚΛΙΚ 1999)

συνέχεια στην πηγή...

Πραγματικό φαινόμενο...

Τελειώσαμε...

Δείτε και προβληματιστείτε...


Πληκτρολογείστε http://www.breathingearth.net/ και περάστε με το βελάκι από το ποντίκι πάνω από κάθε χώρα. Κάντε το με την Ελλάδα και δείτε πώς μειώνεται ο πληθυσμός της κάθε λεπτό που περνάει. Και μετά...

...μετά μην χαλάτε την ζαχαρένια σας, συνεχίστε αυτό που κάνατε. Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι "μάσει ο τάχας μας" !!!
Άλλωστε ο ποιητής είπε "η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει", δεν είπε τίποτε για τους Έλληνες...

Πηγή...

Η Νέα Δούλα έθαψε την Ελληνική Γλώσσα.Το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να βάλει την ταφόπλακα;Διακήρυξη των μελών της Ακαδημίας Αθηνών.

Ένα χρόνο πριν ακριβώς την ίδια ημέρα γράφαμε για τον..."ενταφιασμό" της Ελληνικής Γλώσσας,από τον...

Σάββατο, 6 Σεπτέμβριος 2008

Γεώργιος Ράλλης:Γιός του δοσίλογου "πρωθυπουργού " των Γερμανών,ο νεκροθάφτης της Ελληνικής γλώσσας!Με εντολή του "εθνάρχη" Κ.Καραμανλή!

ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΑΠΟ ΤΩΡΑ.ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;

Το ακόλουθο κείμενο, βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Αθηνών και πραγματικά γεννά πολλά ερωτηματικά. Προφανώς οι υπογράφοντες το κείμενο, γνωρίζουν κάτι παραπάνω απ’ αυτά που αναφέρουν. Μήπως τελικά, έτσι όπως πάμε, σιγά σιγά θα βγει αληθινή η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Άννα Διαμαντοπούλου, που πέταξε κάτι «στρακαστρούκες» περί (συν)επίσημης γλώσσας της Ελλάδος, μαζί με την ελληνική και της αγγλικής;
Υπερβολικό; Μπορεί… Αν και δεν είναι πολύ μεγάλη η απόσταση απ’ αυτά που καταγγέλλουν οι υπογράφοντες ακαδημαϊκοί στην ακόλουθη διακήρυξη:

«Τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να εκδηλώνεται μία τάση να αντικατασταθεί το ελληνικό αλφάβητο από το λατινικό. Η τάση αυτή γίνεται φανερή κυρίως σε κείμενα παραγόμενα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές -με χρήστες κρατικές υπηρεσίες ακόμη και Α.Ε.Ι.- σε κείμενα προβαλλόμενα από την τηλεόραση αλλά και από σχετικές προτροπές ξένων ραδιοφωνικών σταθμών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προσπάθεια αυτή, η οποία θα καταφέρει καίριο πλήγμα κατά της ελληνικής σκέψης και όλων των πτυχών του ελληνικού πολιτισμού που εκφράζονται με γραπτά κείμενα, αλλά και των γένει ανθρωπιστικών σπουδών, έφτασε μέχρι ν’ απασχολήσει τον Τύπο και ν’ αποτελέσει αντικείμενο ερωτήσεων βουλευτών προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η γλώσσα μας η αρχαιότατη αλλά πάντα σύγχρονη και ζώσα, αυτή η γλώσσα που επλούτισε όχι μόνο τη λατινική, αλλά και τις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες, που έχει και οπτικά συνδεθεί άρρηκτα με το αλφάβητό της, δεν είναι δυνατό να υποστεί μείωση με την κατάργησή του από εμάς τους ίδιους. Είναι αδιανόητο να δεχθούμε ως Έλληνες την μεταμφίεση της γραφής μας με την κατάργηση πολλών γραμμάτων της, που δεν πέρασαν στο λατινικό αλφάβητο, και με την αντικατάστασή τους από άλλα υποτίθεται ηχητικώς παραπλήσια γράμματά του.

Όταν άλλοι λαοί, όπως π.χ. Γάλλοι και Ισπανοί μάχονται ως σήμερα να διατηρήσουν μέχρι τη τελευταία τους λεπτομέρεια τον τρόπο γραφής των κειμένων τους με το δικό τους αλφάβητο, εδώ, με την δικαιολογία της δήθεν διευκόλυνσής μας στην παγκόσμια επικοινωνία, επιχειρείται η αντικατάσταση του ελληνικού αλφαβήτου των 2.500 και πλέον χρόνων με το λατινικό. Ως λαός, που μέσα από το ίδιο αλφάβητο της γλώσσας του μετέδωσε τον πολιτισμό σε όλο των κόσμο, εμείς οι Έλληνες δεν είναι δυνατόν παρά να αρνούμεθα να εγκαταλείψουμε την ιστορική μας γραφή. Όχι μόνο γιατί αχρηστεύεται ένα από τα θεμελιακά στοιχεία του πολιτισμού μας, αποκόβοντάς μας από τις μέχρι σήμερα εκδηλώσεις του, αλλά και γιατί έτσι αγνοείται η σχέση αλφαβήτου και γλώσσας. Μιας γλώσσας, που ο τρόπος της γραπτής της απόδοσης έμεινε αναλλοίωτος επί ολόκληρες χιλιετίες ως σήμερα.
Θεωρούμε α ν ό σ ι α αλλά και α ν ό η τ η κάθε προσπάθεια να αντικατασταθεί η ελληνική γραφή στο λίκνο της, εφ’ όσον μάλιστα σε άλλες χώρες ανάλογες απόπειρες μεταβολής του τρόπου γραφής -σε μερικές περιπτώσεις πολύ δυσχερέστερης της ελληνικής- προσέκρουσαν στην καθολική και οργισμένη αντίδραση των λαών των χωρών αυτών. Όπως και επί Ενετών, όταν αυτοί στα μέρη που κυριαρχούσαν προσπάθησαν να αντικαταστήσουν στα ελληνικά κείμενα τους ελληνικούς χαρακτήρες με λατινικούς, έτσι και τώρα θα αντισταθούμε, καλώντας όλους τους συνέλληνες ν’ αντιδράσουν για την πρόρριζα εξαφάνιση των ανίερων αυτών σχεδίων».

Οι υπογράφοντες
1. Αθανασιάδης Τάσος
2. Αλεξόπουλος Καίσαρ
3. Αρτεμιάδης Νικόλαος
4. Βλάχος Άγγελος
5. Βοκοτόπουλος Παναγιώτης
6. Γεωργιάδης Απόστολος
7. Γρόλλιος Κωνσταντίνος
8. Δεσποτόπουλος Κωνσταντίνος
9. Δρακάτος Κωνσταντίνος
10. Ζηζιούλας Ιωάννης Μητροπολίτης Περγάμου
11. Ιακωβίδης Σπυρίδων
12. Καμπανέλλης Ιάκωβος
13. Καμπίτογλου Αλέξανδρος
14. Καμπύλης Αθανάσιος
15. Κονομής Νικόλαος
16. Κοντόπουλος Γεώργιος
17. Κουνάδης Αντώνιος
18. Λαΐου Αγγελική
19. Λιγομενίδης Πάνος
20. Μανούσος Μανούσακας
21. Ματσανιώτης Νικόλος
22. Μητσόπουλος Γεώργιος
23. Μουτσόπουλος Ευάγγελος
24. Μυλωνάς Παύλος
25. Νανόπουλος Δημήτριος
26. Παλλάντιος Μενέλαος
27. Παππάς Ιωάννης
28. Παρισάκης Γεώργιος
29. Πεσαμαζόγλου Ιωάννης
30. Πετράκος Βασίλειος
31. Ρούκουνας Εμμανουήλ
32. Σακελλαρίου Μιχαήλ
33. Σαράντη Γαλάτεια
34. Σκαλκέας Γρηγόριος
35. Στεφανής Κωνσταντίνος
36. Τέτσης Παναγιώτης
37. Τούντας Κωνσταντίνος
38. Τριχόπουλος Δημήτριος
39. Χατζηϊωάννου Θεμιστοκλής
40. Χρήστου Χρύσανθος

Η λαίλαψ έχει όνομα:ΑΛ-ΜΟΥΝΙΑ.Ανεξαρτήτως ποιός θα βγει,πουλημένος από κούνια!


ΠΑΣΟΚ
Συνήγορος του Αλμούνια και των αντιλαϊκών μέτρων

Από θέση συνηγόρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ειδικότερα του Επιτρόπου Χ. Αλμούνια και της έκθεσής του για την ελληνική οικονομία, εμφανίστηκε χτες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος υπερασπίστηκε στην ουσία της την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και απλώς αμφισβήτησε την αποτελεσμάτικότητά της, διεκδικώντας για το ΠΑΣΟΚ το ρόλο του πιο ικανού διαχειριστή αυτής της πολιτικής.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι η έκθεση Αλμούνια: «Μας λέει ότι η χώρα δεν έχει εκπονήσει σχέδιο εξόδου από την κρίση. Μας λέει ότι υπάρχει ανεπαρκής έλεγχος δημοσίων δαπανών. Μας λέει ότι υπάρχουν υπεραισιόδοξες προβλέψεις εσόδων. Μας λέει ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις διαρθρωτικές αδυναμίες της οικονομίας. Μας λέει ότι δεν εξηγεί η κυβέρνηση συγκεκριμένα μέτρα για τη δημοσιονομική προσαρμογή. Δεν τα λέμε εμείς αυτά».

Συνεχίζοντας ο Γ. Παπακωνσταντίνου αναφέρεται στα συμπεράσματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τα οποία το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να τα υιοθετεί: «Με άλλα λόγια, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταλήγει σε κάποια συμπεράσματα. Πρώτο συμπέρασμα, αποτυχία. Αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών. Δεύτερο συμπέρασμα, αναξιοπιστία, αφού η Επιτροπή αμφισβητεί σχεδόν κάθε πτυχή του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Τρίτον, ανευθυνότητα, γιατί η κυβέρνηση δεν παρουσιάζει κανένα συγκεκριμένο μέτρο για τη βελτίωση της ποιότητας, της διαφάνειας των δημόσιων οικονομικών και την αντιμετώπιση της κρίσης, και δεν έχει εκπονήσει - όπως λέει πολύ καθαρά η Επιτροπή στο κείμενό της - ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ καμία αναφορά δεν έκανε στον αντιλαϊκό χαρακτήρα της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και των μέτρων που προτείνονται από τις Βρυξέλλες.

Πηγή...

Νέα Δούλα

Η πορεία του προϋπολογισμού τους πρώτους μήνες του έτους είναι εφιαλτική. Η υστέρηση των εσόδων υπερβαίνει ήδη τα 2 δισ. ευρώ και η δυνατότητα για μεγάλες εξοικονομήσεις από τις δαπάνες είναι μηδαμινή, ενώ το δημόσιο χρέος οδεύει εκ νέου προς το 100% του ΑΕΠ.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα ώστε το έλλειμμα να μειωθεί κάτω του 3% εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί, δηλαδή έως το τέλος του 2010. Στα σενάρια για το πρώτο «μετριοπαθές» πακέτο φορολογικών μέτρων που ίσως ανακοινωθεί εντός του καλοκαιριού περιλαμβάνονται:

Επιβολή φόρου 10% επί της αξίας του χρόνου ομιλίας για τα καρτοκινητά τηλέφωνα. Ο φόρος θα ενσωματωθεί στην αξία κάθε «ανανέωσης» του συμβολαίου για το χρόνο ομιλίας.

Αύξηση του τέλους συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας. Η αύξηση, για τα συμβόλαια κινητών τηλεφώνων, εκτιμάται ότι θα κυμανθεί από 0,20 έως και 20 ευρώ το μήνα.

Τα δύο σχέδια για πρόσθετα μέτρα

Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στην απλή και τη σούπερ αμόλυβδη βενζίνη σε ποσοστό που ανέρχεται στο 10%-15%. Η αύξηση αυτή θα επιβαρύνει τις λιανικές τιμές πώλησης κατά 4,2 έως 6,4 λεπτά ανά λίτρο.

Απόδοση τίτλων ιδιοκτησίας σε 200.000 σε ιδιώτες οι οποίοι κατέχουν δημόσια κτήματα.

Νομιμοποίηση των ψυχαγωγικών τεχνικών ηλεκτρονικών παιχνιδιών με την έκδοση των σχετικών αδειών.

Εντός του καλοκαιριού αναμένεται το ΥΠΕΧΩΔΕ να προωθήσει τη ρύθμιση για την τακτοποίηση των κλειστών ημιυπαίθριων χώρων.

«Το βαρύ πακέτο»
Η τύχη του δεύτερου και πιο «βαρύ» πακέτου θα εξαρτηθεί πρωτίστως από τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες θα κρίνουν στην ουσία και το χρόνο ανακοίνωσής του. Οι εισηγήσεις που βρίσκονται στο συρτάρι του υπουργού Οικονομίας προβλέπουν:

«Πάγωμα» μισθών και συντάξεων στο Δημόσιο και επιβολή έκτακτης εισφοράς στα υψηλά εισοδήματα για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Μαζικές αποκρατικοποιήσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ.

Αύξηση 25% των τελών κυκλοφορίας.

Αύξηση των συντελεστών αυτοτελούς φορολόγησης εισοδημάτων.

Θέσπιση αυστηρότερων τεκμηρίων διαβίωσης για ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, βοηθητικό προσωπικό.

Αύξηση ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα.

Διεύρυνση του μέτρου της έκπτωσης φόρου με αποδείξεις.

Η πρόταση Σαρκοζί
Η Κομισιόν περιμένει με ανησυχία την τοποθέτηση του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής των Βρυξελλών (18-19 Ιουνίου) όπου δεν αποκλείεται καθόλου να ζητήσει πιο επίμονα αυτή τη φορά την προσωρινή έστω χαλάρωση των κανόνων λειτουργίας του Συμφώνου Σταθερότητας, προκειμένου να βρει το χρόνο η Γαλλία να μειώσει με πιο προοδευτικό τρόπο τα υπερβολικά ελλείμματά της.

Οι απαιτήσεις της Γαλλίας, από την οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η επανεκλογή τον Ιούνιο του προέδρου της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί από τον επίτροπο κ. Χ. Αλμούνια και την Επιτροπή με τον ίδιο αυστηρό και κοφτό τρόπο που αντιμετωπίζει τα αιτήματα μικρών κρατών όπως η Ελλάδα.

Πηγή...

Περίεργη κλοπή από την αρχαία Ολυμπία.


Εκλάπη κιονόκρανο που βρισκόταν στον υπαίθριο αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Ολυμπίας μαζί με άλλα παρεμφερή αρχιτεκτονικά μέλη.

Σύμφωνα με αναφορά του φύλακα, το κιονόκρανο, διαστάσεων 30χ30χ20, απουσίαζε από τη θέση του, σε Παλαιοχριστιανική Βασιλική των αρχών του 6ου αιώνα μ.Χ.

Μετά από ενδελεχή έρευνα σε όλον τον αρχαιολογικό χώρο μέχρι στιγμής το κιονόκρανο δεν έχει βρεθεί.

Με απόφαση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού τέθηκε σε αργία η Προϊσταμένη της Ζ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Γεωργία Χατζή, ενώ το χειρισμό της υπόθεσης ανέλαβε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μαρία Βλαζάκη, η οποία και μετέβη στην αρχαία Ολυμπία.

Τέλος, για την περίεργη αυτή κλοπή διετάχθη η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Πηγή...

Για να δούμε και μιά σχετική έρευνα που έχει σχέση με τις κλοπές από την

Freeinquiry.gr-Ελεύθερη Έρευνα

Η ΛΟΓΟΚΟΠΙΑ

ΠΕΡΙ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ

ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Την εποχή που η Δυτική Ευρώπη άφηνε για τα καλά πίσω της τον Χριστιανικό Μεσαίωνα, οι ελλαδικοί πληθυσμοί (στην πλειοψηφία τους, βιαίως χριστιανωθέντες απόγονοι του αρχαίου Ελληνικού έθνους, που εξαναγκάστηκαν να αποποιηθούν ακόμα και το εθνικό τους όνομα) θα συνέχιζαν να ζουν στο μεσαιωνικό λήθαργο, για τουλάχιστον τέσσερεις ακόμη αιώνες. Το χρονικό αυτό διάστημα αποκλήθηκε «Τουρκοκρατία», αν και (δεδομένου, ότι η χριστιανορθόδοξη Εκκλησία κάλεσε και καθαγίασε την Οθωμανική κατάκτηση) δεν αποτελεί παρά τη φυσική συνέχεια και την ακμαιότερη περίοδο της Ανατολικοευρωπαϊκής («Βυζαντινής») εκδοχής του Μεσαίωνα.

Μιά σύντομη επισκόπηση της αρχαιοθηρίας στη νεώτερη Ελλάδα(*)

Με την πνευματική αφύπνιση της Δύσης και την αναζήτηση από αυτήν πολιτισμικής ταυτότητας, αναζωπυρώθηκε το ενδιαφέρον των Ευρωπαίων για τον Ελληνικό Πολιτισμό. Οι πρώτες συλλογές -Ρωμαϊκών αρχικά- αρχαιοτήτων αρχίζουν να δημιουργούνται στη Δύση από τον 12ο κιόλας αιώνα. Εν συνεχεία το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην Ελληνική Αρχαιότητα.

Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας αναρίθμητοι Ευρωπαίοι αρχαιολάτρες (ή «αρχαιολάτρες») με τα συγγράμματα των αρχαίων περιηγητών παραμάσχαλα αρχίζουν να καταφθάνουν στην Ελλάδα. Όταν επιστρέφουν στις χώρες τους έχουν φυσικά προμηθευτεί και ανάλογα «ενθύμια», εύκολα στη μεταφορά (αγαλματίδια, νομίσματα κ.λπ.). Με την πάροδο του χρόνου οι μεμονωμένες αυτές ενέργειες εξελίσσονται σε σχεδιασμένες εξορμήσεις αρχαιοεμπόρων, οι οποίοι λειτουργούν για λογαριασμό αρχαιοσυλλεκτών ή «ευγενών», που θέλουν να διακοσμήσουν τις επαύλεις τους με αυθεντικά Ελληνικά καλλιτεχνικά έργα, κίονες, χειρόγραφους κώδικες, κ.λπ..

Τις τελευταίες δεκαετίες της Τουρκοκρατίας οι επιχειρήσεις αρχαιοκαπηλίας διεξάγονται πλέον, αν και «ανεπίσημα», από πράκτορες των Δυτικοευρωπαϊκών βασιλείων. Οι πράκτορες αυτοί ενεργούν φυσικά και για προσωπικό τους λογαριασμό. «Επισκέπτονται» όλους τους σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, που τότε, όπως ήταν αναμενόμενο, ήσαν πλήρως υποβαθμισμένοι (είχαν πατηθεί από χριστιανικά ιερά, ή μετατραπεί σε στάνες, κ.λπ.) και έτσι οι επιχειρήσεις παίρνουν τον χαρακτήρα αρχαιολεηλασίας. Τα ευρωπαϊκά προξενεία στην Κων/πολη μετατρέπονται σε ορμητήρια οργανωμένων αρχαιοθηρικών συμμοριών υπό διπλωματική πλέον καθοδήγηση. Στην αρχαιοθηρία, κυρίως η Αγγλία και η Γαλλία επιδόθηκαν σε πραγματικό αγώνα δρόμου. Οι Ελληνικές αρχαιότητες κραδαίνονται από όποιες χώρες τις κατέχουν, ως σύμβολα ιδεολογικής ισχύος και ως πιστοποιητικά κληρονομικών δικαιωμάτων επί του Ελληνικού Πολιτισμού.

Όλοι οι προαναφερθέντες αρχαιοκυνηγοί συμπεριφέρονται είτε ως κοινοί αρχαιοκάπηλοι, είτε ως καταστροφείς, είτε -συνηθέστερα- ως και τα δυό. Σε πολλές περιπτώσεις διενεργούν και «ανασκαφές», στις οποίες καταστρέφουν όσα ευρήματα δεν μπορούν να μεταφέρουν, για να μην τα βρουν και τα πάρουν οι ανταγωνιστές τους.

Κατά το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειάς τους οι επιχειρήσεις αρπαγής του Ελληνικού πολιτισμικού πλούτου διεξάγονται με την ανοχή / αδιαφορία των Τούρκων και την σιωπηρή συγκατάθεση / συνενοχή της Χριστιανορθόδοξης Εκκλησίας. Μάλιστα πολλές φορές η Εκκλησία έχει σημαντικό ρόλο στο κύκλωμα της αρπαγής: π.χ. ανάμεσα στους πληροφοριοδότες και προμηθευτές του Άγγλου πρέσβη στην Κων/πολη Thomas Roe (1621-1628), βρίσκουμε τον ίδιο τον πατριάρχη και τον επίσκοπο Άνδρου.

Οι επιχειρήσεις αρπαγής του Ελληνικού πολι-τισμικού πλούτου διεξά-γονται με την ανοχή - αδι-αφορία των Τούρκων και τη σιωπηρή συγκατάθεση - συνενοχή της Χριστια-νορθόδοξης Εκκλησίας.




συνέχεια στην πηγή...

Συντακτικό λάθος;Ή λανθάνουσα αποκάλυψη;

Ρε μεμέτια...έχετε κάνει λάθος ή γράφετε ακριβώς αυτό που ονειρεύεστε;
http://www.azinlikca.net/index.php

AZINLIKÇA

BATI TRAKYA AYLIK HABER YORUM DERGİSİ
SAYI:49 TEMMUZ 2009

ΑΖΙΝΛΙΚΤΣΑ
ΜΗΝΙΑΙΟ ΤΟΥΡΚΟΕΛΛΗΝΟΦΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΗΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ
ΤΕΥΧΟΣ.49 ΙΟΥΛΙΟΣ 2009
(προσέξτε το..."ΤΟΥΡΚΟΕΛΛΗΝΟ-ΦΟΝΟ!!!!)
Derginin tamamını PDF formatında indirmek için TIKLAYIN

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΑΖΙΝΛΙΚΤΣΑ 48 ΣΕ PDF ΜΟΡΦΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Κρατήστε το!Ο Καραμαγεδών ψηφίζει Παπούλια!Αν είναι αρχηγός της Ν.Δ. όμως!

Αν,λοιπόν,ο Καραμαγεδών είναι αρχηγός της Ν.Δ. και της Αντιπολίτευσης,δεσμεύτηκε ότι τον Μάρτιο ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ τον Παπούλια!!!
Οπότε αν,λέμε αν,αφού χάσει τις εκλογές παραιτηθεί από αρχηγός της Νέας Δούλας,τότε...Ε,τότε αλλάζουν τα δεδομένα...!
Ρε πως θέλετε όλοι ένα μπερντάχι με μια βρεγμένη σανίδα!

Τι ξέρεις για το Ιράν;

Στην Ελλάδα, που μετά το Β’ παγκόσμιο πόλεμο, ανήκει στη σφαίρα επιρροής της Δύσης, η πληροφόρηση του κοινού έπρεπε να είναι αρεστή από τις “προστάτιδες” δυνάμεις. Έτσι, εμείς ξέρουμε ότι η Κίνα έχει κομμουνισμό, η Ρωσία πάνω κάτω τα ίδια, η Γιουγκοσλαβία ίδια γεύση, ενώ στο Ιράν, νομίζουμε ότι βόσκουν κατσίκια στα άγρια βουνά τους κι ένα ισλαμικό παπαδαριό εφαρμόζει έναν πολιτικό μεσαίωνα. Η Γιουγκοσλαβία, ήταν χώρα σοσιαλιστική με κοινωνική και οικονομική πρόοδο αντίστοιχη του δυτικού κόσμου. Αυτό δεν ήταν ευκολοχώνευτο κομμάτι στο στομάχι της Ευρώπης. Περίμεναν να φύγει ο “μεγάλος” Τίτο και βρίσκοντας την ευκαιρία μ’ έναν “μικρό” Μιλόσεβιτς, την καθάρισαν. Για την Κίνα και την Ρωσία – γυρνώντας από μόνες τους στο “σωστό” δρόμο – κουβέντα καμμία. Έτσι φτάσαμε να εξαρτιόμαστε ενεργειακά από τη δεύτερη και σύντομα οικονομικά από την πρώτη. Για τη «φιλελεύθερη» πολιτική των Μπους και των παρατρεχάμενων, το Ιράν αναδείχθηκε σε πρώτο τραπέζι πίστα στον άξονα των «κακών» κρατών. Μετά την απόσυρση της ολέθριας πολιτικής τους οι “άλλες” πληροφορίες για το Ιράν έρχονται βροχή.
Το ισλάμ κοινωνικο – θρησκευτικά χωρίζεται στους σουνίτες και στους σιίτες. Το σιιτικό Ιράν διεξήγαγε έναν καταστρεπτικό πόλεμο (1978 – 1988) με το σουνιτικό καθεστώς του φιλοαμερικανού Σαντάμ Χουσεΐν! Ο “επαναστάτης” Χομεϊνί που έδιωξε τον τύραννο Σάχη διατάζει το ‘88 την κατάπαυση του πυρός. Αυτό γέμισε με πίκρα τον ιρανικό λαό αφού τόσα χρόνια πολεμούσε τους διαβόλους Σαντάμ και Αμερική. Είκοσι χρόνια μετά, άλλη μια πίκρα περιμένει τον Ιρανικό λαό. Να καθίσει να συζητήσει στο ίδιο τραπέζι με τις ΗΠΑ για τις πυρηνικές δοκιμές. Τις ανησυχίες μεγαλώνει το μεσαίο όνομα του νέου προέδρου. Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα. Το Χουσεΐν είναι σουνιτικής προέλευσης. (Εδώ θα βάλω μια παρένθεση προς προβληματισμό. Οι Μπους, πατέρας και υιός, πολεμούν το σουνιτικό Ιράν και πρόεδρος της Αμερικής βγαίνει κάποιος με σουνιτικό όνομα[;]) Πέρα από όλα αυτά, το σημερινό Ιράν είναι μια χώρα που ποτέ δεν είχε κλειστές τις κοινωνικο-πολιτικές πόρτες του στη Δύση.
Με κυβέρνηση που προέρχεται από δημοκρατικές εκλογές Δυτικής κοπής κι ένα κοινοβούλιο με τέσσερα πέντε γερά κόμματα – τους σκληροπυρηνικούς (Αχμεντινετζέντ), τους μεταρρυθμιστές (Χαταμί), τους πραγματιστές και τους φιλελεύθερους (της ελεύθερης αγοράς), το Ιράν κατάφερε να οργανώσει τη χώρα με την τελευταία τεχνολογία της μόδας, άπειρα internet cafe, οπτικές ίνες στην πληροφορία, κινηματογράφο που αναγνωρίζεται και βραβεύεται από τα επίσημα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, τηλεόραση σε στυλ CNN, καφέ και κλάμπ τέκνο σ’ όλη τη χώρα. Τα βιοχημικά της εργαστήρια βγάζουν το καλύτερο φάρμακο στον κόσμο για το Έιτζ (το IMOD). Πρόσφατα, το Ιράν έγινε η πέμπτη χώρα στον κόσμο που κατάφερε να κλωνοποιήσει κατσίκα, την επονομαζόμενη Χάνα. Τα σχολικά της προγράμματα για τα προφυλακτικά και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι παντού εμφανή, σε μια χώρα που η θρησκεία απαγορεύει το προγαμιαίο σεξ. Στη δημόσια διοίκηση, τις επιχειρήσεις και τα πανεπιστήμια, οι εργαζόμενες γυναίκες κατέχουν ισχυρό ποσοστό θέσεων και οι γεννήσεις ανά γυναίκα είναι στο 1,71, πράγμα που δείχνει την κοινωνική της πρόοδο και την ισχυροποίηση της θέσης της στη κοινωνία. Στους υποψιασμένους νέους της Ευρώπης κυκλοφορεί ότι τα πιο δυνατά πάρτι στον κόσμο γίνονται στην Τεχεράνη!… Πράγματι, στα βόρεια χλιδάτα προάστια της Τεχεράνης διοργανώνονται έξαλλα πάρτι (σε κάτι μικρά σπιτάκια είκοσι – τριάντα δωματίων) που διαρκούν καμμια φορά και πέντε μέρες χωρίς διακοπή, με επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Εκείνο όμως που ένωσε τον Ιρανικό λαό και έκανε τη Δύση να τρελαθεί από το κακό της, ήταν η εκτόξευση του δορυφόρου «Ελπίδα» με τον πύραυλο “Πρεσβευτής” που κατάφεραν μόνο άλλες πέντε χώρες στον κόσμο: Αμερική, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Ευρώπη. Κι αυτό αποκλειστικά από Ιρανούς επιστήμονες. Στο Ιράν σπουδάζουν 3,5 εκατ. φοιτητές από τις 300.000 που φοιτούσαν επί Σάχη. Τα νοσοκομεία είναι εντελώς δωρεάν ακόμη και για τις πανάκριβες θεραπείες έιτζ και καρκίνου. Η βενζίνη είναι δέκα φορές φθηνότερη από εδώ. Τα καταναλωτικά προϊόντα παρόλο που τρέχουν με 20% πληθωρισμό είναι προσιτά για τα περισσότερα βαλάντια.
Βλέποντας αυτή την τάση για πρόοδο, το ισλαμικό καθεστώς αρχίζει να κάνει τα στραβά μάτια στην υπόθεση της μαντίλας και των προγαμιαίων σχέσεων και ακολουθεί την υποκριτική στάση του στυλ “κάνε ότι θες αρκεί να μη φαίνεται”. Συνοψίζοντας, βλέπουμε – με τις “φρέσκες” ειδήσεις που συρρέουν – ένα άλλο Ιράν από αυτό που ξέραμε, να καινοτομεί και να ανταγωνίζεται τις δυτικές δυνάμεις στους τομείς της πληροφορικής, της βιοτεχνολογίας, της ιατρικής, των τηλεπικοινωνιών κλπ., και καλό θα ήταν να υποψιαζόμαστε πλέον για τις επιβαλλόμενες ειδήσεις (προπαγάνδα) των δυτικών προστάτιδων δυνάμεων της χώρας μας.
Αλλά:
Αμέσως μόλις εδραιώθηκε το ισλαμικό καθεστώς στο Ιράν και υπό την καθοδήγηση του Αγιατολλάχ Ρουχολλάχ Χομεϊνί εξαπολύθηκαν μαζικοί διωγμοί εξόντωσης όσων θεωρήθηκαν αντίπαλοι του νέου καθεστώτος. Οι πρώην σύμμαχοι της Ισλαμικής Επανάστασης, τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος του Ιράν, γνωστού ως Τουντέχ υπήρξαν θύματα μιας μανίας των ‘Φρουρών της Επανάστασης’, μιας πολιτοφυλακής φανατισμένων Μουσουλμάνων που είχαν αποστολή να προφυλάσσουν την ισλαμική επανάσταση από τους εχθρούς της. Οι πρώην σύμμαχοι της Επανάστασης οι ‘Μουτζαχεντίν Χαλκ’, που δε συμμερίζονταν τις θεοκρατικές ιδέες του Χομεϊνί και των οπαδών του αριθμούνται ως σύνολο στα θύματα της μανίας καταδίωξης του νέου καθεστώτος. Για καθαρά θρησκευτικούς λόγους το καθεστώς καταδιώκει δίχως έλεος τα μέλη της θρησκευτικής κοινότητας των Μπαχά’ι στο Ιράν, που τους θεωρεί αιρετικούς Μουσουλμάνους αποστάτες της ισλαμικής ορθοδοξίας κατά το επαναστατικό καθεστώς.

Οι διωγμοί συνεχίζονται και σήμερα. Θύματα είναι οι Σούφι του Ιράν. Φανατισμένοι όχλοι, με την πρωτοβουλία των Ισλαμιστών πολιτοφυλάκων και με την απαθή ανοχή των αρχών ασφαλείας του κράτους, θανατώνουν μέλη σούφικων αδελφοτήτων, γκρεμίζουν εκ θεμελίων τόπους σύναξης των δερβίσηδων και τεμένη που ανήκουν σε σούφικες αδελφότητες. Άνθρωποι που ανήκουν σε σούφικες αδελφότητες φυλακίζονται χωρίς δίκη και χωρίς βάσιμες κατηγορίες σε βάρος, μόνο και μόνο γιατί κρίνονται δυσάρεστοι για το ισλαμικό καθεστώς. Πρόσφατα, σπουδαίος Δικηγόρος της Τεχεράνης που τόλμησε να υπερασπισθεί ομάδα ανθρώπων που στερήθηκαν την ελευθερία χωρίς λόγο φυλακίσθηκε και ο ίδιος, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος.
Και τώρα λέτε, επειδή έγιναν (;) χριστιανές ότι

Αυτές οι δυο γυναίκες θα πεθάνουν! ;


Πηγές:
ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΟΣ, ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ… ΠΟΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Τι ξέρεις για το Ιράν; | Bloggo.gr



Καραμαγεδών ή...χάος!

Ο άνθρωπος είναι εκτός τόπου και χρόνου!
ΔΕΝ προκήρυξε εκλογές λόγω της δυσχερέστατης οικονομίας!
ΔΕΝ είπε ότι η οικονομία της Ελλάδας κινδυνεύει!
Τώρα αυτή την ώρα της..."συνέντευξης",αυτοαναιρείται σε κάθε ερώτηση!
Όταν προκήρυξε εκλογές η οικονομία ήταν πατωμένη!Σε ερώτηση απάντησε:"εγώ δεν είπα ποτέ ότι κινδυνεύει η οικονομία!"
Είπε όταν προκήρυξε εκλογές ότι έχουμε μπει στη δίνη της παγκόσμιας κρίσης ή οποία,έστω,...τώρα! ακούμπησε την Ελλάδα!Σε ερώτηση απάντησε ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πιο πάνω από τις άλλες χώρες της Ε.Ε.!!!!!!!!!
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙ
Α ΝΑ...ΑΝΟΡΘΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ!!!!
Και τώρα 13.42 μ.μ. είπε απαντώντας σε ερώτηση ότι...έχει παλέψει ικανοποιητικά την κρίση!!!!
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ;ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ;
Τέλος πάντων ο Καραμάν-αλή,ο Καραμαγεδ
ών(αρμαγεδών) της Ελλάδας,ο κουρασμένος,βρίσκεται σε ψυχοπνευματική σύγχιση!Το πιο τραγελαφικό που είπε:"Αυτή τη φορά θα τα δώσω ΟΛΑ,για το καλό της...παράταξης και του τόπου!!!!!
ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ ΑΥΤΩ ΤΟ ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ!ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ 2009 ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΙΚΜΑΔΑ ΤΟΥ!!!ΤΑ ΔΙΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ...ΔΟΣΕΙΣ;!!!
ΕΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΡΑΣΟ!!!

Σκοτεινά παρατηρητήρια και...Σκοπιανή προπαγάνδα.

Μια καλή έρευνα για το ρόλο κάποιων προπαγανδιστών που κινούνται στο σκοτάδι!Με περίεργους χρηματοδότες!

Η Σκοπιανή προπαγάνδα και ο σκοτεινός ρόλος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι




...Αρχικά θα ήθελα να αναφερθώ για λίγο στην Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ. Η Ελληνική ομογένεια της Αμερικής σήμερα μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο επιτυχημένα εθνικά σύνολα στο χώρο της μορφώσεως και στον οικονομικό παράγοντα. Οι διάφορες στατιστικές που έγιναν αποδεικνύουν πως ο Ελληνισμός της Αμερικής κατέχει την πιο ψηλή θέση από κάθε άλλη εθνικότητα στην κλίμακα οικονομικής και ακαδημαϊκής προόδου. Οι Έλληνες της διασποράς έχουν εισχωρήσει σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους της Αμερικανικής κοινωνίας. Επομένως μπορούμε να τους αποκαλέσουμε ως ένα επιτυχημένο εθνικό σύνολο.....Δεν θα ωφελούσε σε τίποτε να προσπαθήσουμε να βρούμε τι δεν πήγε καλά και μια τόσο επιτυχημένη, προοδευτική και εύπορη κοινότητα, όπως η Ελληνική κοινότητα της Αμερικής δεν πέτυχε να εδραιώσει και καθιδρύσει τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Και γι αυτό η ευαισθητοποίηση των ομογενών μας επί των εθνικών μας θεμάτων δεν είναι μια από τις πραγματικότητες.Ο Ελληνισμός επομένως στην Αμερική βρίσκεται σε κίνδυνο εφ' όσον δεν υπάρχουν καινούργια μεταναστευτικά κύματα από τον Ελλαδικό χώρο για να μπορέσουν να ενισχύσουν και να καλλιεργήσουν την ελληνική εθνική συνείδηση της ομογένειας.
Επομένως, για να σας δώσω μια ολοκληρωμένη εικόνα, τα άτομα τα οποία αποτελούν το Ελληνικό Lobby στην Αμερική και τα οποία είναι γνώστες των Ελληνικών θεμάτων, είναι...συνέχεια στην πηγή...

Ο Τουταγχαμών χωρίς την ... κατάρα του, στη ΔΕΘ


Το όνομά του «δένουν» μύθοι και θρύλοι ανά τους αιώνες, καθώς, το πέρασμά του από τη γη μπορεί να ήταν σύντομο, αλλά ο πρόωρος θάνατός του και- αιώνες αργότερα- η ανακάλυψη του τάφου του, τού χάρισαν αιώνια φήμη. Ο Τουταγχαμών βασίλεψε επί μόλις εννιά χρόνια στην αρχαία Αίγυπτο και προτού καλά- καλά προλάβει να ενηλικιωθεί πέθανε και μαζί και η φήμη του, για να «αναγεννηθεί» περίπου τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, όταν οι αρχαιολόγοι Χάουαρντ Κάρτερ και Κάρναβον ανακάλυψαν τον τάφο του, το 1922.

Καλά ρε παιδιά, γιατί δεν γράφεται ότι ήταν και ο Καραθεωδορή εκεί και βοήθησε στα μέγιστα στην ανακάλυψη; πειράζει;

Μια μικρή «γεύση» από τους ανεκτίμητους θησαυρούς του μοναδικού αυτού τάφου, που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση του Μουσείου KING TUT (Μουσείο Τάφου του Βασιλιά Τουταγχαμών), που έχει ήδη αρχίσει να στήνεται στους χώρους του περιπτέρου 5 της 74ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Συνολικά 65 μουσειακά εκθέματα (πιστά αντίγραφα) από τους θησαυρούς του Φαραώ, που έκανε την παγκόσμια κοινή γνώμη να «υποκλιθεί» στο μεγαλείο του, όταν ανακαλύφθηκε ο τάφος του κι έκτοτε απασχολεί συνεχώς ιστορικούς, αρχαιολόγους, δημοσιογράφους αλλά και πολλούς συγγραφείς που ασχολούνται με την ιστορία του, θα έχουν τη δυνατότητα να θαυμάσουν οι επισκέπτες της ΔΕΘ, παίρνοντας μια «γεύση» από αρχαία Αίγυπτο.

Στην κινητή αυτή έκθεση, που έχει «ταξιδέψει» το νεαρότερο Φαραώ στην ιστορία της αρχαίας Αιγύπτου στη Γερμανία, τη Σουηδία και τη Δανία, παρουσιάζονται- μεταξύ άλλων- ο τάφος και η μούμια του, η βασιλική καρέκλα, αγάλματα και πολλά άλλα ταφικά αντικείμενα, όπως δήλωσε ο δημιουργός των εκθεμάτων και επιμελητής της, Οσάμα Καράρ.

Μάλιστα, για τους … προληπτικούς, ο κ. Καράρ επισήμανε, χαριτολογώντας, πως το γεγονός ότι πρόκειται για πιστά αντίγραφα τούς προστατεύει από την «κατάρα των Φαραώ», αυτή στην οποία η λαϊκή δοξασία απέδωσε μια σειρά περίεργων θανάτων έπειτα από την ανακάλυψη του τάφου.

Από τη μία η κόμπρα που λέγεται πως έφαγε το καναρίνι του επικεφαλής αρχαιολόγου, μόλις ανοίχτηκε ο τάφος, από την άλλη η αρχαία αιγυπτιακή γραφή, που ανέφερε πως, όποιος τολμήσει να βεβηλώσει τον τάφο του Φαραώ θα δαγκωθεί από την ιερή κόμπρα και θα πεθάνει και ο θρύλος για την κατάρα του Φαραώ γιγαντώθηκε και συνεχίζει ν' απασχολεί ακόμη και σήμερα …. προληπτικούς και μη.

Εκτός των θησαυρών του Τουταγχαμών και της περίφημης … κατάρας του, οι επισκέπτες της έκθεσης θα ταξιδέψουν νοερά στην αρχαία Αίγυπτο, δοκιμάζοντας αντίγραφα ρούχων των Φαραώ και της μυθικής βασίλισσας Κλεοπάτρας, ενώ τέσσερις τυχεροί, τους οποίους η κληρωτίδα θα αναδείξει νικητές, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν την Αίγυπτο και να θαυμάσουν από κοντά τους αυθεντικούς θησαυρούς, που φυλάσσονται ως «κόρη οφθαλμού» στα μουσεία του Καΐρου και του Λούξορ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠ


Τα είδωλα εκδικούνται!

Σημείωση: χωρίς το „Κατά Κέλσου“ (Αληθής Λόγος) του Ωριγένη, δεν θα είχαμε καμία μαρτυρία του Κέλσου...
Τι άλλο θα δούμε... ο Θεολόγος (και κοινωνιολόγος) κ. Γ. Μουστάκης υπερασπίζεται την αλήθεια και ο Αδωνις Γεωργιάδης τα δικά του...