20 Αυγούστου 2010

Η "αράχνη" δεν άντεξε τον "βάτραχο".Σκοτώθηκε εκπαιδευόμενος Ο.Υ.Κας...

 Χάθηκε ένα παληκάρι...

Αξιωματικός έπεσε από την «αράχνη»

Στο κενό από ύψος 22 μέτρων έπεσε 22χρονος σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού

Τραγικό δυστύχημα συνέβη χθες το πρωί κατά τη διάρκεια άσκησης στη Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών (ΜΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, όταν ένας 22χρονος αξιωματικός, στον βαθμό του σημαιοφόρου, έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος σημαιοφόρος Γ. Λυκάκης έπεσε από ύψος 22 μέτρων, ενώ έκανε αναρρίχηση κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σε μια από τις πλέον δύσκολες και απαιτητικές μονάδες ειδικών δυνάμεων. Ο σημαιοφόρος, ο οποίος περνούσε ειδική εκπαίδευση σε σχολείο στη μονάδα των βατραχανθρώπων από τις 2 Αυγούστου, επιχειρούσε να ανέβει στην επονομαζόμενη «αράχνη».

Πρόκειται για έναν κάθετο στύλο στον οποίο αναρριχώνται οι εκπαιδευόμενοι ως προσομοίωση επικίνδυνης αποστολής και πρέπει να περάσουν στην άλλη πλευρά. Ισως το πιο κρίσιμο ερώτημα να είναι τι συνέβη με το δίχτυ ασφαλείας στην «αράχνη» και πώς ο 22χρονος αξιωματικός έπεσε στο κενό από ύψος 22 μέτρων. Οι πρώτες πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι σκίστηκε το διπλό δίχτυ ασφαλείας, κάτι που θα αποτελέσει και αντικείμενο έρευνας από εμπειρογνώμονες του Πολεμικού Ναυτικού. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του (κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις), ο άτυχος σημαιοφόρος μεταφέρθηκε στο Αττικόν Νοσοκομείο, όπου και κατέληξε. Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού έχουν διαταχθεί Ενορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) και αυτεπάγγελτη προανάκριση.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Π. Μπεγλίτης και ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού αντιναύαρχος Δ. Ελευσινιώτης εξέφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντος. Για το τραγικό αυτό δυστύχημα κηρύχθηκε εθνικό πένθος χθες και σήμερα στις Ενοπλες Δυνάμεις.
tovima.gr

Πηγή...

Σχετικό θέμα:
Ο πρώτος "βατραχάνθρωπος"(Ο.Υ.Κ.ας) ήταν Έλληνας!

Εν αναμονή...

Σχετικό θέμα:

- «Οχτώ ημέρες έχει το Ισραήλ για πλήγμα στο Ιράν ...

Πάμε στοίχημα;

Όλοι στοιχηματίζουν πλέον για την (τεχνητή) πτώχευση της χώρας - Σε ύψη ρεκόρ πάλι το spread
Πολύ άσχημα νέα έρχονται σε ότι αφορά τις προβλέψεις ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, παρά το πακέτο των 110 δισ. ευρώ που έχει δεσμευτεί για να αποληρωθούν οι δανειστές της χώρας και την συμφωνία κυβέρνησης-τρόϊκας (ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ) με τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα σε βάρος των Ελλήνων πολιτών που συνόδευσε αυτή η συμφωνία: Στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαΐου διευρύνθηκε το spread του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου έναντι του γερμανικού Bund εξαιτίας των κακών προβλέψεων για την ελληνική οικονομία (βέβαιη την αίτηση αναδιάρθρωσης του χρέους-τεχνητή πτώχευση, θεωρεί το σύνολο σχεδόν των ξένων οικονομικών αναλυτών), αλλά και της περαιτέρω πτώσης των γερμανικών κρατικών ομολόγων. Στις 16:02 (ώρα Ελλάδ0ς), το spread ενισχυόταν στις 871,6 μονάδες βάσης! Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν χρειαζόταν αυτή την στιγμή να δανειστεί η Ελλάδα από τις δυτικές αγορές θα δανειζόταν με επιτόκιο ακριβώς 10%!
Η απόδοση του δεκαετούς γερμανικού ομολόγου υποχωρούσε νωρίτερα σε επίπεδα ρεκόρ στο 2,24%, λόγω τους υπερενδιαφέροντος που καταγράφεται για τα γερμανικά ομόλογα μετά το ράλι της γερμανικής οικονομίας του α' εξαμήνου.
Βασικά το πρόβλημα όμως είναι ελληνικό και κανείς δεν πιστεύει ότι η αθλιότητα που επιτελέστηκε τον περασμένο Μάϊο με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας προκειμένου να εξασφαλιστεί η είσπραξη των δανείων των ξένων τραπεζών, μπορεί να γλιτώσει την χώρα από το αναπόφευκτο, αλλά και το απολύτως λογικο για να ξεκινήσει πάλι από την αρχή η οικονομική πορεία της χώρας: Την αίτηση αναδιάρθρωσης του χρέους. Σε ότι αφορά την συμμετοχή της χώρας στην ευρωζώνη μετά από αυτή την σχεδόν βέβαιη εξέλιξη, κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με σιγουριά, γιατί κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα για το μέλλον του ευρώ ως κοινού νομίσματος.
Πότε θα μπορούσε να κατατεθεί αίτηση αναδιάρθρωσης του χρέους; Από τον ερχόμενο Δεκέμβριο οπότε τίθεται υπό αίρεση η τρίτη δόσο του δανείου (αν και πολύ δύσκολα δεν θα δοθεί αφού οι ξένοι οίκοι που περιμένουν να την εισρπάξουν έχουν τις κατάλληλες επαφές για να "σπρώξουν" την χρηματοδότηση) μέχρι τον εχρόμενο Μάϊο, οπότε και θα φανεί το αδιέξοδο της κατάστασης.
Το περίεργο είναι ότι οι αρνητικές εξελίξεις, βάσει των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και οι οποίες ωθούν σε αίτηση αναδιάρθρωσης του χρέους, είναι απολύτως αναμενόμενες: Τα έσοδα έχουν καταρρεύσει, οι εταιρείες δεν πληρώνυ ΦΠΑ γιατί απλώς δεν έχουν να πληρώσουν και όσες πληρώσουν θα κλείσουν λόγω έλλειψης ρευστότητας, οι τιμες είναι στα ύψη, ο τουρισμός έχει καταρρεύσει, η οικοδομή έχει καταρρεύσει αλλά περιέργως το ευεργετικο, δηλαδή η μείωση της τίμής των ακινήτων δεν έχει κάνει την εμφάνισή της τουλάχιστον σε επίπεδα που να είναι θετικά.
Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ορισμένες κρατικές δραστηριότητες που απλώς δεν μπορεί να περιμένουν, όπως η ασφάλεια της χώρας. Οι αμυντικές επενδύσεις έχουν πρακτικά πάψει εδώ και πέντε χρόνια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι συμβαίνει όταν σε έναν τομέα παύουν οι επενδύσεις: Τεχνολογική υστέρηση και πολιτική απαξίωση... Αλλά εδώ οι ευθύνες αν κάτι πάει στραβά, είναι πολύ σημαντικότερες και πιο κρίσιμες από "απλές" περικοπές μισθών...
Άνοδο 7 μονάδων βάσης σημείωνε και το πορτογαλικό δεκαετές ομόλογο, φτάνοντας στις 302 μονάδες βάσης. Ήδη τα στοιχήματα των ξένων οίκων δίνουν από ολύ πιθανή μέχρι βέβαη την πτώχευση Ελλάδας-Πορτογαλίας και Ισπανίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ξεκαθάρισμα...

Επειδή κάτω από την πίεση των καταιγιστικών αποκαλύψεων και καταγγελιών του ιστολογίου μας αλλά και την έσωθεν πίεση που δέχτηκε και από άλλες μεριές (πιθανόν συσχετιζόμενες με το κυβερνών προδοτικό και καταχραστικό κόμμα ΠΑ.ΣΟ.Κ.) ο δήθεν αντιρρησίας ΠΑΣΟΚΟΣ αρθρογράφος του ιστολογίου http://xanthi-blogs.blogspot.com/ , αναγκάστηκε πανικόβλητος να κατεβάσει από το ιστολόγιου του την ανάρτηση του με την είδηση που έδωσαν οι Δρακονιανοι της Σελήνης /ή-και της ΧΟΝΓΚ Κίνας-Σίνας αποκλειστικά για προσωπική χρήση από...συνεχίστε εδώ...

Πακιστάν.Η μοίρα των Καλάς...

Δεν τους έφτανε η φτώχεια,ήρθε και η καταστροφή...

Breaking News:Climatic Catastrophe- Kalash Valley destroyed by Glacial Flooding

A massive glacier in the pastures of Kalash Valleys at the elevation of 5000m has been erupted due to the recent rains and has flooded the Kalash valley of mumuret.The shape  of scenic mumuret valley has changed due to this enormous and powerful flood that uprooted most of the timber forests on its way to the valley.The rain water further caused its own streams from the mountains which added to the vilocity of the flood. It is reported as of now that most the land  for cultivation and houses in the main land have been swept away. There are no human casualities reported but the livelihood of the indigenous kalasha people has been severly damaged.The ready crops of wheat- barely and fruit trees mainly walnuts along with precious livestolk and domestic animals have got destroyed.
(Individuals and Organizations intersted to send releif and humanitarian assistance can directly write to us) 
Καλάς...
Torrential Rains devastates many villages in Chitral
By Zahiruddin CHITRAL: The uninterrupted torrential rains in Chitral valley for the last twenty four has caused high flood in the streams across the district which washed away more than forty houses and twenty one suspensions bridges. In Booni town, thirteen homes were washed away with five bridges over the steam. The water supply system has also been washed away leaving more than 3000 households without drinking water. It also devastated apple gardens spreading over hundreds of acres of land while the town is known for its apple product. The Madak Lusht valley in Southern part of the district has also been affected of the high flood in the local river which washed away twenty homes and eleven suspension bridges. The three hundred houses of Susoom village of Karimabad valley in Lotkoh area are threatened by land slide. Former district naib nazim Sultan Shah told chitraltimes.com on telephone that the hillock above the village is gradually heading towards the village which has been accelerated with the torrential rains. Meanwhile, the vehicular traffic between upper and lower parts of Chitral has been severed due to the high flood in Zait village.

Τι ζήτησε ο Νετανιάχου από τον Παπανδρέου;


Mια αποκάλυψη μεγατόνων κάνει το περιοδικό “Επίκαιρα” σχετικά με το τι ζήτησε ο Νετανιάχου από τον Παπανδρέου. Μετρ στην παραπλάνηση οι Ισραηλινοί έχουν στήσει μερικές από τις πιο αριστοτεχνικές παγίδες της Ιστορίας, ιδίως όταν έχουν να κάνουν με χώρες και ελίτ σε κατάσταση γενικευμένης αποσύνθεσης…
Συμφωνα λοιπόν με το περιοδικό που επικαλείται έγκυρες πηγές ”αυτό που ζητάει το Ισραήλ από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία είναι να επιτρέψουν στην Πολεμική του Αεροπορία να στήσει αερογέφυρα στον ελληνικό και το βουλγάρικο εναέριο χώρο, προκειμένου να επιτεθεί στο Βόρειο Ιράν και την Τεχεράνη μέσω Μαύρης Θάλασσας και Γεωργίας. Επιθυμεί επίσης να έχει και χερσαίες διευκολύνσεις, τεχνικές και ανεφοδιασμού, για το άνοιγμα του βόρειου αεροπορικού μετώπου που σχεδιάζει.
Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, φυσικά, αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η επίθεση κατά του Ιράν. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι προετοιμάζεται επίμονα και μεθοδικά εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά και ότι τυχόν ικανοποίηση των ισραηλινών αιτημάτων από την κυβέρνηση Παπανδρέου θα ισοδυναμεί νομικά και ουσιαστικά, εφόσον πραγματοποιηθεί η επίθεση, με κήρυξη πολέμου της Ελλάδας κατά του Ιράν, όπως υπογραμμίζουν έγκριτοι νομικοί.
Η Αθήνα, σε μια τέτοια περίπτωση, θα καθίστατο συνένοχη ενός από τα μεγαλύτερα διεθνή πολιτικά εγκλήματα της ιστορίας παραβιάζοντας κατάφωρα τη διεθνή έννομη τάξη, τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ και το Ελληνικό Σύνταγμα και μεταβαλλόμενη σε ενδεχόμενο στόχο αντιποίνων“.






Πηγή...

Σχετικά θέματα: 
Υπάρχει κάποια σκοπιμότητα;

Η Ρωσία ασφαλίζει την περίμετρό της: Οι δυνάμεις της μένουν στην Αρμενία μέχρι το 2044. 

ΤΟ ΞΕΧΑΣΕ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ;; 

Ο προπάππος του Τζέφρυ Παπανδρέου ήταν συνεργάτης των Τούρκων,άρα εχθρός των Ελλήνων! 

Συντριβή ρουμανικού ελικοπτέρου με ... Ισραηλινούς νεκρούς!

Η Τεχεράνη δεν θα επιτρέψει την ανάπτυξη αμερικανών στρατιωτών στο Καραμπάχ! 

Άσκηση "Glorius Spartan 2008" και ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. 

Ερώτηση στη Βουλή για την άσκηση "Glorious Spartan 2008" 

Ξαναζητά το Ισραήλ τον εναέριο χώρο μας για...άσκηση! 

Η.Π.Α.,Ισραήλ-Ιράν και στη μέση η Ελλάς!!!. 

Δημοκρατία …για κλάματα στον Ο.Η.Ε 

Η έκρηξη του ηφαιστείου στην Ισλανδία και οι πολεμικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. 

"Η Ελλάδα ως ‘αποδιοπομπαίος τράγος’. Έρχεται παγκόσμια ύφεση και πόλεμος! Θα γονατίσει ο κόσμος και θα επιβάλλουν την Παγκόσμια Κυβέρνηση".

Σε εξέλιξη η δημιουργία του νέου «Άξονα»;

Indian Air Bases & Israel Strike against Iran.Η Ινδία δίνει βάσεις για να επιτεθεί το Ισραήλ εναντίον του Ιράν;

Μιλάνε για το Ιράν και φοβούνται τις ατομικές βόμβες του Πακιστάν...
  
Τι ξέρεις για το Ιράν;

Κίνηση σαχ στο παγκόσμιο σκάκι από τη Ρωσία!!!

Επειδή έτυχε να κατέχουν το 80% του πλούτου της Ρωσίας, που... νόμιμα απέκτησαν!!.

Οι Αμερικάνοι έχασαν τους δορυφόρους.Ηλεκτρονικό μπλακ άουτ από τους Ρώσους!!!

Οι μεγάλες ειδήσεις γράφονται σε λίγες γραμμές!.

Άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη για τον "Ένδοξο Σπαρτιάτη"!.

Η διαμάχη ΗΠΑ-Ιράν η επικίνδυνη Ελληνική εμπλοκή.

Το παρακάτω ίσως να έχει σχέση...

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ Η ΘΡΑΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ!!ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ!!