24 Ιανουαρίου 2011

Υποχρεωτικό το μάθημα της χριστιανικής μαυρίλας και στο πυρ το εξώτερον το μάθημα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ!

Οι εδώ και 1700 χρόνια ιουδαιοχριστιανοί τσοπαναραίοι κατακτητές της δύστυχης Πατρίδας μας,αφού επεμβαίνουν στο δικό τους Υπουργείο...Παιδείας και θρησκευμάτων βγάζοντας αφρούς,και όπως βρυχήθηκε ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, "δεν ζούμε σε ουδετερόθρησκο κράτος, άρα όσο ισχύει το παρόν Σύνταγμα ,το μάθημα θα είναι ομολογιακού τύπου",για να συνεχίζονται οι...Μέρες μαύρου Νεορωμαϊκού μεσαίωνα...,δεν βγάζουν άχνα για την κατάργηση του μαθήματος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...Άλλωστε,όπως το είπε και ο μαυρότραγος του Τορόντο...«Το πείραμα να κρατήσουμε τους Έλληνες, Έλληνες εκτός Ελλάδας, προσφέροντας ξερή γνώση της ελληνικής γλώσσας, της ελληνικής κουλτούρας, της ελληνικής ιστορίας, απέτυχε. Όσο κι αν μερικοί δε θέλουν να το παραδεχτούν, στο εξωτερικό δεν θα μείνει τίποτε άλλο από την Ελληνορθόδοξη Πίστη, την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία. Θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές; Θέλουμε να πατούμε επί στερεού εδάφους πάνω στη γη; Τότε πρέπει η Ελληνική μας Παιδεία να είναι Ελληνορθόδοξη Παιδεία και να διαπλάθει σωστούς χαρακτήρες. Αν αυτό δεν κάνουμε, τότε περπατάμε στα σύννεφα. Τίποτε δεν γίνεται με λόγια. Χρειάζεται πράξη. Χρειάζεται δουλειά. Χρειάζονται θυσίες.... Να γίνουμε μεγαλύτεροι εθελοντές. Να προσφέρουμε εργασία, χρόνο και χρήμα.»...!

Φτιάχνουν έθνος ανιστόρητων - Καταργούν το υποχρεωτικό μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία...
Την έντονη αντίδραση επιφανών ιστορικών και πανεπιστημιακών προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από τη Β’ και Γ’ Λυκείου και να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης.

Μέρες μαύρου Νεορωμαϊκού μεσαίωνα...

Απόλυτο έλεγχο της θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης των παιδιών θέλει να έχει η Εκκλησία, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι μητροπολίτες υποστηρίζουν πως νομικά η ευθύνη για το μάθημα ανήκει στην Πολιτεία.
Ορισμένοι μητροπολίτες υποστηρίζουν ότι ειδικά για τα δημοτικά σχολεία πρέπει να προσληφθούν θεολόγοι. Ορισμένοι μητροπολίτες υποστηρίζουν ότι ειδικά για τα δημοτικά σχολεία πρέπει να προσληφθούν θεολόγοι. Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου, αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιο, Πατρών Χρυσόστομο, Σισανίου Παύλο και Μεσσηνίας Χρυσόστομο, που μελέτησε το θέμα, υπέβαλε αναλυτικό υπόμνημα στους μητροπολίτες.
Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχει στα χέρια της η «Κ.Ε.», η επιτροπή παρέθεσε όλες τις απόψεις που προέκυψαν από τη διερεύνηση του θέματος, τονίζοντας ότι η Πολιτεία έχει τον πρώτο λόγο. Σύμφωνα με αυτές, το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί σήμερα είναι η σύνθεση των σχολικών τάξεων από μαθητές ποικίλων παραδόσεων, με αποτέλεσμα το...

Ξαφνική αύξηση ΄φοιτητών-οικοτρόφων΄ στη ΝΟΜΙΚΗ...!




Ερώτηση Νάκου για την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες
Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα της κατάληψης της Νομικής Σχολής από δεκάδες παράνομους μετανάστες, που διεκδικούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελλάδα, κατέθεσε ο υπεύθυνος του τομέα πολιτικής ευθύνης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ Θανάσης Νάκος.

Ο κ. Νάκος δήλωσε ότι "δυστυχώς οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, με τους δεκάδες λαθρομετανάστες που ταξίδεψαν ανενόχλητοι από την Κρήτη στην Αθήνα και εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής, στέλνει το μήνυμα: ότι η χώρα μας είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει!".

Ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, "έστω και τώρα, την ύστατη ώρα, να σοβαρευτούν και να στρέψουν την προσοχή τους στην αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης, που απειλεί να ξεφύγει από κάθε έλεγχο και υπονομεύει την ασφάλεια της χώρας".

Πηγή...

"Θρόνος" ανίκατε μάχαν...!Στα μέλια ο Β.Μιχαλολιάκος με το ΥΠ.ΕΣ.

ΥΠ.ΕΣ.: Από τον Πειραιά το «μνημόνιο» για τους δήμους
Με πιλότο το Δήμο Πειραιά, έναν από τους πλέον χρεωμένους δήμους της χώρας, ξεκινάει το υπουργείο Εσωτερικών το «μνημόνιο» για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων ΟΤΑ. Αυτό αποφασίστηκε στη συναντήσεις που είχε το πρωί με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρο Αντωνόπουλο και το δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση του χρέους ύψους 140 εκ. ευρώ του Δήμου Πειραιά που μαζί με τους τόκους φτάνει τα 273 εκ ευρώ και τις οφειλές προς τρίτους τα 300 εκ. θα πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα συνοδευθεί από την περιστολή δαπανών και το «πάγωμα» των προσλήψεων.
Παράλληλα αποφασίστηκε να χορηγηθεί και χαμηλότοκο δάνειο για τα λειτουργικά έξοδα του δήμου, καθώς το ποσό των ΚΑΠ δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη της μισθοδοσίας.
«Κάναμε το πρώτο ουσιαστικό βήμα που θα μας επιτρέψει αρκετά σύντομα, να φτάσουμε σε μία ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Πειραιά», επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης. Πρόσθεσε δε ότι με γνώμονα το Δήμο Πειραιά, ανάλογες λύσεις θα δοθούν και στους υπόλοιπους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας.
Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλολιάκος, με δηλώσεις στην aftodioikisi.gr, εμφανίστηκε ικανοποιημένος κι έκανε λόγο για μία επιτέλους σοβαρή προσπάθεια «νοικοκυρέματος» των οικονομικών του δήμου. Παράλληλα ο κ. Μιχαλολιάκος αποκάλυψε ότι συμφώνησε με τον υπουργό να δοθεί και έκτακτη επιχορήγηση από τους φετινούς ΚΑΠ προς το Δήμο Πειραιά.
Παράλληλα στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι φεύγει περισσότερο αισιόδοξος απ’ ότι ήρθε σχετικά με το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, προσθέτοντας «στην επόμενή μας συνάντηση θα έχει περισσότερο συγκεκριμενοποιηθεί αυτή η κοινή αισιοδοξία.» 
http://www.aftodioikisi.gr/ipoirgeio_esoterikon/9969

Έκρηξη με νεκρούς σε αεροδρόμιο της Μόσχας.





Δέκα άνθρωποι(20 κατά νεώτερες πληροφορίες...) πιθανόν να σκοτώθηκαν, σε έκρηξη που σημειώθηκε σε αεροδρόμιο της Μόσχας, τη Δευτέρα (24/01), ενώ δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν.Στο διεθνές αεροδρόμιο της Μόσχας, Domodedovo, το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο της ρωσικής πόλης, σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη, από την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον 10 άτομα, ενώ άλλα 20 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις των τοπικών μέσων ενημέρωσης, η έκρηξη ίσως συνέβη στον χώρο αφίξεων του αεροδρομίου.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό, σύμφωνα με το russia today, καθώς η έκρηξη μπορεί να ήταν επίθεση αυτοκτονίας και να ακολουθήσουν και άλλες τρομοκρατικές ενέργειες στην πόλη, πιθανόν και σε δύο άλλα αεροδρόμια της Μόσχας, το Βνούκοβο και το Σερεμέτιεβο.
Cosmo.gr

Διαμαρτυρίες και επεισόδια στην Ιορδανία.

Περίεργες καταστάσεις στα αραβικά και όχι μόνο μουσουλμανικά κράτη!Ή είναι αυθόρμητα ή κάποιοι υποδαυλίζουν τις εξεγέρσεις...Έτσι ξαφνικά,με το ξεκίνημα του 2011,αφυπνίστηκαν;Οι εξελίξεις θα δείξουν...!

At least 4,000 people take to the streets to condemn poor economic policies and call for the government to step down. Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να καταδικάσουν την κακή οικονομική πολιτική και να ζητήσουν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί.
Thousands took to the streets in a protest last week similar to the one that took place in Amman on Friday [AFP] Χιλιάδες βγήκαν στους δρόμους σε διαμαρτυρία την περασμένη εβδομάδα παρόμοια με εκείνη που έγινε στο Αμάν, την Παρασκευή [AFP]

Όλα του κόσμου τα κακά

(Πως παρουσιάζονται οι τούρκοι στα σχολικά βιβλία άλλων χωρών‏)

Του Νίκου Χειλαδάκη*

Την ίδια περίοδο που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι «εθελότυφλοι» και «ραγιαδόφρονες» επιμένουν να επιβάλουν στα σχολικά μας βιβλία μια εξωραϊσμένη και εξωπραγματική εικόνα για την παρουσία των Τούρκων στην ελληνική ιστορία, την ίδια περίοδο που τα ελληνικά μεγάλα κανάλια προβάλλουν με μανία κάποια εξωπραγματικά τουρκικά σίριαλ, καλλιεργώντας στο ελληνικό κοινό μιαν απατηλή εικόνα για τη σύγχρονη Τουρκία, στην ίδια την Τουρκία προκάλεσε σοκ η δημοσίευση μιας αποκαλυπτικότατης έρευνας του ίδιου του τουρκικού Γενικού Επιτελείου σχετικά με την εικόνα που έχουν για τους Τούρκους, πολίτες άλλων χωρών.
Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα αυτή,

Τα τεχνητά νησιά του Ντουμπάι βυθίζονται

Σχεδιάστηκε στο απόγειο της κατασκευαστικής μανίας, σήμερα καταρρέει λόγω τεχνητών λαθών. Ο λόγος για το «The World», το τεχνητό σύμπλεγμα νησιών που κατασκευάζεται στα ανοιχτά του Ντουμπάι και έχει ως σχήμα το χάρτη της υδρογείου. Τα τεχνητά νησιά έχουν το σχήμα όλων των χωρών του κόσμου και θα φιλοξενήσουν ξενοδοχεία και πολυτελείς βίλες.
Όλα, πλην δύο, παραμένουν ακατοίκητα, λόγω της κρίσης που ξέσπασε το 2009 και των συνεπειών της. Αυτή τη στιγμή έχει κατοικηθεί μόνο η «Γροιλανδία» και ένα νησάκι που ανήκει στον εμίρη του Ντουμπάι. Την κατασκευή έχει αναλάβει η κρατική εταιρεία Nakheel, που κατασκεύασε και το «Palm Jumeirah», το τεχνητό σύμπλεγμα νησιών σε σχήμα φοίνικα που έχει συγκεντρώσει πλήθος διασημοτήτων, όπως το ζεύγος Μπέκαμ και τον ποδοσφαιριστή Μάικλ Οουεν. Με την ολοκλήρωσή του, το έργο θα ήταν ένα από τα πολλά κατασκευαστικά θαύματα που συντελούνται στο Ντουμπάι, όπου εκτός των άλλων υπάρχει το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, ο ουρανοξύστης Μπουρτζ Χαλίφα.
Θύματα της ύφεσης αλλά και τεχνητών λαθών
Η άμμος των νησιών σήμερα έχει αρχίσει να διαβρώνεται και τα υδάτινα κανάλια γύρω από αυτά έχουν γεμίσει λάσπη.
«Τα νησιά βυθίζονται σταδιακά μέσα στη θάλασσα» 
ανέφερε στο δικαστήριο ο δικηγόρος Ρίτσαρντ Γουίλμοτ-Σμιθ, που εκπροσωπεί την εταιρεία Penguin Marin, και είχε αγοράσει τα δικαιώματα για τη μετακίνηση των επισκεπτών προς τα νησιά. Η εταιρεία προσπαθεί τώρα να «σπάσει» το συμβόλαιο, με το επιχείρημα ότι δεν έχει δουλειά, καθώς είναι υποχρεωμένη να πληρώνει ένα εκατομμύριο στερλίνες το χρόνο στους κατασκευαστές του «The World». Το «The World» δεν έχει ανάλογη επιτυχία, αν και σύμφωνα με την εταιρεία το 70% των 300 νησιών του έργου έχει πουληθεί. Λέγεται μάλιστα ότι η Αντζελίνα Ζολί και ο Μπραντ Πιτ έχουν αγοράσει το νησί της «Αιθιοπίας». Αρκετοί επενδυτές άλλαξαν γνώμη όταν άρχισαν να πέφτουν οι τιμές των ακινήτων.
Από την άλλη πλευρά ο εκπρόσωπος της Nakheel διέψευσε ότι το έργο έχει πεθάνει, όπως ισχυρίζεται η Penguin, και τόνισε ότι απλώς βρίσκεται σε κώμα. Διαβεβαίωσε όμως ότι θα ολοκληρωθεί, έστω και με καθυστερήσεις.
Πηγή: Newscode.gr

Ταραχές στην Αλγερία.42 τραυματίες.

Τουλάχιστον 42 είναι οι τραυματίες από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν χθές ανάμεσα σε αλγερινούς υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που επιχείρησαν να διαδηλώσουν στο Αλγέρι και την αστυνομία, ανακοίνωσε η αντιπολίτευση.
Η διαδήλωση είχε απαγορευτεί από τις αρχές.

    Διοργανώθηκε περίπου μία εβδομάδα μετά από το κύμα διαδηλώσεων στη γειτονική Τυνησία που οδήγησε στην απομάκρυνση του προέδρου της χώρας Μπεν Άλι και προκάλεσε αντιδράσεις σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.

 

Ο επικεφαλής του κόμματος RCD, του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι αξιωματούχοι του κόμματος περικυκλώθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής όταν επιχείρησαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, που στεγάζει το αρχηγείο του κόμματος, για να συμμετάσχουν στην πορεία.

    "Εχουμε 42 τραυματίες, εκ των οποίων και ένας βουλευτής", είπε στο Ρόιτερς τηλεφωνικώς ο επικεφαλής του κόμματος Σαϊντ Σααντι.

 

"Μας εμπόδισαν να πραγματοποιήσουμε πορεία με έναν εντυπωσιακό μηχανισμό ασφαλείας. Περισσότεροι από 1.500 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους του Αλγερίου".

   

Μετά τα επεισόδια με την αστυνομία, μία μικρή ομάδα υποστηρικτών του RCD παρέμεινε έξω από το αρχηγείο του κόμματος φωνάζοντας συνθήματα όπως "Οι αρχές είναι δολοφόνοι" και "Μία ελεύθερη και δημοκρατική Αλγερία".

   

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας APS μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή της αστυνομίας, ότι πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις και ότι επτά αστυνομικοί τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο σοβαρά.


Πηγή http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=2677