24 Ιανουαρίου 2011

"Θρόνος" ανίκατε μάχαν...!Στα μέλια ο Β.Μιχαλολιάκος με το ΥΠ.ΕΣ.

ΥΠ.ΕΣ.: Από τον Πειραιά το «μνημόνιο» για τους δήμους
Με πιλότο το Δήμο Πειραιά, έναν από τους πλέον χρεωμένους δήμους της χώρας, ξεκινάει το υπουργείο Εσωτερικών το «μνημόνιο» για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων ΟΤΑ. Αυτό αποφασίστηκε στη συναντήσεις που είχε το πρωί με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Αλέξανδρο Αντωνόπουλο και το δήμαρχο Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης.
Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση του χρέους ύψους 140 εκ. ευρώ του Δήμου Πειραιά που μαζί με τους τόκους φτάνει τα 273 εκ ευρώ και τις οφειλές προς τρίτους τα 300 εκ. θα πραγματοποιηθεί αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα συνοδευθεί από την περιστολή δαπανών και το «πάγωμα» των προσλήψεων.
Παράλληλα αποφασίστηκε να χορηγηθεί και χαμηλότοκο δάνειο για τα λειτουργικά έξοδα του δήμου, καθώς το ποσό των ΚΑΠ δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη της μισθοδοσίας.
«Κάναμε το πρώτο ουσιαστικό βήμα που θα μας επιτρέψει αρκετά σύντομα, να φτάσουμε σε μία ολοκληρωμένη και βιώσιμη λύση στα οικονομικά προβλήματα του Δήμου Πειραιά», επεσήμανε ο κ. Ραγκούσης. Πρόσθεσε δε ότι με γνώμονα το Δήμο Πειραιά, ανάλογες λύσεις θα δοθούν και στους υπόλοιπους υπερχρεωμένους δήμους της χώρας.
Από την πλευρά του ο κ. Μιχαλολιάκος, με δηλώσεις στην aftodioikisi.gr, εμφανίστηκε ικανοποιημένος κι έκανε λόγο για μία επιτέλους σοβαρή προσπάθεια «νοικοκυρέματος» των οικονομικών του δήμου. Παράλληλα ο κ. Μιχαλολιάκος αποκάλυψε ότι συμφώνησε με τον υπουργό να δοθεί και έκτακτη επιχορήγηση από τους φετινούς ΚΑΠ προς το Δήμο Πειραιά.
Παράλληλα στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο δήμαρχος Πειραιά τόνισε ότι φεύγει περισσότερο αισιόδοξος απ’ ότι ήρθε σχετικά με το νοικοκύρεμα των οικονομικών του δήμου, προσθέτοντας «στην επόμενή μας συνάντηση θα έχει περισσότερο συγκεκριμενοποιηθεί αυτή η κοινή αισιοδοξία.» 
http://www.aftodioikisi.gr/ipoirgeio_esoterikon/9969

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου