16 Φεβρουαρίου 2009

Η βία στα θρησκευτικά κείμενα

Κατά γράμμα!!!!
"Ούτε ένα ιώτα".....
----------------------------------------------------------------------------
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=10306&catid=57#10306

Η βία στα θρησκευτικά κείμενα

(του Πάσχου Μανδραβέλη, Καθημερινή, 8/2/2009)

O Ρίτσαρντ Ντόκινς έδωσε το σύνθημα και πολλοί άρχισαν να ψάχνουν τα θρησκευτικά βιβλία για να ανακαλύψουν τις σχέσεις βίας και θρησκείας. Οχι μόνο το Κοράνι, για το οποίο έχει γίνει μεγάλη συζήτηση, αλλά και τη Βίβλο, το θεόπνευστο βιβλίο των χριστιανών. Γράφτηκαν δεκάδες βιβλία που αποκαλύπτουν (ή, καλύτερα, υπενθυμίζουν) ότι και ο ιουδαιοχριστιανισμός προτρέπει σε πράξεις βίας τους πιστούς του. Ειδικά στην Παλαιά Διαθήκη ο λόγος του Θεού δεν είναι διόλου σπλαχνικός:

«Εάν ο αδελφός σου, ο υιός της μητρός σου, ή ο υιός σου ή η γυνή του κόλπου σου ή ο φίλος σου όστις είναι ως ψυχή σου, σε παρακινήσει κρυφίως, λέγων “Ας υπάγωμεν και ας λατρεύσωμεν άλλους Θεούς” (…) δεν θέλεις συγκατανεύσεις εις αυτόν, ουδέ θέλεις δώσει ακρόασιν εις αυτόν (…) ουδέ θέλεις σπαλχνισθή, ουδέ θέλεις κρύψει αυτόν· αλλά θέλεις θανατώσει αυτόν· η χειρ σου θέλει είσθαι πρώτη επ’ αυτόν διά να θανατώσεις αυτόν, και η χειρ παντός του λαού έπειτα. Και θέλεις λιθοβολήσει αυτόν με λίθους, ώστε να αποθάνη. (…) Εάν ακούσης εις τινά των πόλεών σου, τα οποίας Κύριος ο Θεός σου δίδει εις εσέ διά να κατοικείς εκεί, να λέγωσιν (…) “Ας υπάγωμεν να λατρεύσωμεν άλλους Θεούς” (…) εξάπαντος θέλεις πατάξει τους κατοίκους της πόλεως εκείνης εν στόματι μαχαίρας, εξολοθρεύων αυτήν και πάντας τους εν αυτή, και τα κτήνη αυτής, εν στόματι μαχαίρας» (Δευτερονόμιον 13:6–15. μτφ. Νεόφυτου Βάμβα).

Η αλήθεια είναι ότι σε αντίθεση με την Παλαιά Διαθήκη, που βρίθει προτροπών σε σφαγές και λιθοβολισμούς, ο Θεός της Καινής Διαθήκης είναι πιο σπλαχνικός.

Οι άθεοι όμως τονίζουν ότι ο ίδιος ο Ιησούς έκανε μέρος της χριστιανικής θρησκείας τον αιμοσταγή μωσαϊκό νόμο: «Σας διαβεβαιώ με πάσαν επισημότητα ότι έως ότου υπάρχει ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα δεν θα παραπέσει από τον νόμον» (Κατά Ματθαίον 5:18). Μπορεί ο Ιησούς να δίδαξε (κατά κύριο λόγο) την αγάπη, ο Απόστολός του Παύλος όμως υπήρξε απολογητής του βίαιου στάτους της κοινωνίας στην οποία ζούσε. Οι αναφορές του στις γυναίκες –από τις οποίες ζητούσε υποταγή στον άνδρα (Προς Εφεσσίους 5:22)– και τους δούλους δεν είναι κολακευτικές: «Οι δούλοι να υπακούετε εις τους κατά σάρκαν κυρίους σας, με φόβον και τρόμον, με ευθύτητα και ειλικρίνεια της καρδίας σας σαν να υπακούετε εις τον Χριστόν» (Προς Εφεσσίους 6:5).

Πολλοί πιστοί, βέβαια, θεωρούν αυτά τα κείμενα συμβολικά και οφείλουμε να μην τα λαμβάνουμε τοις μετρητοίς, όπως ισχυρίζονται και οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι για το Κοράνι, που ζητάει τον εξανδραποδισμό και τη σφαγή των απίστων. Το ερώτημα όμως είναι, ποιον πρέπει να πιστέψει ο άνθρωπος; Τον Θεό που κατηγορηματικά ζητάει «θέλεις λιθοβολήσει αυτόν με λίθους, ώστε να αποθάνη» ή τους θνητούς ερμηνευτές του που λένε «μη δίνετε σημασία;» Εξάλλου, αρκούν 19 άτομα να πάρουν τοις μετρητοίς το λόγο του Θεού για να κάνουν μια 11η Σεπτεμβρίου.

Ο Βασίλειος Καππαδόκης τονίζει στην "Εξαήμερον Διδασκαλίαν" ότι οι πιστοί πρέπει να αποδέχονται τις γραφές επί λέξει και όχι συμβολικά. Τα ίδια είχε γράψει και ο Αυγουστίνος. Οπότε, δεν παίζει κανένα ρόλο τι λένε οι σημερινοί ερμηνευτές που βρίσκονται σε δυσχερή θέση μπροστά στη συμπαγή οπισθοδρομικότητα των "ιερών" κειμένων από την έρημο της Μέσης Ανατολής. Ας τα αποδεχτούν όπως είναι γραμμένα, με το νι και με το σίγμα, και ας τα καταπιούν μέχρις εκρήξεως!

Πίστη:κατάρα και γάγγραινα!!!!

Η αγκίλωση της πίστης!!!
--------------------------------------------------------------------------
http://pyrisporos.blogspot.com/2009/02/curse-of-faith.html

16/2/2009

Η κατάρα της πίστης - The curse of faith

ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΖΙ!!!!ΑΥΤΟΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!!!!!

Επαναλαμβάνουν αυτά που ως εντολές είναι γραμμένα στη...ΒΙΒΛΟ τους!!!!!!
Δεν έχετε παρά να ανοίξετε και να διαβάσετε κάποτε,χωρίς παρωπίδες θρησκευτικές,τις πιο απάνθρωπες εντολές των "προφητών" τους και των "πατριαρχών" τους,εναντίον όλου του...ζωϊκού βασιλείου του πλανήτη!!!!!!
Μέσω των τριών θρησκειών τους,έχουν ποτίσει όλη τη γη με αίμα!!!!!!!!!!
Τώρα,περιμένετε να σταματήσουν,αν οι υπόλοιποι κάτοικοι του πλανήτη δεν τους σταματήσουν;;;;;;;;;;
--------------------------------------------------------------------------
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Όχι δεν είναι ναζί! Είναι η «δυτική δημοκρατία» στη Μ. Ανατολή; - Yes we can! (kill the arabs) How Livni win the Israeli elections

«Όχι Άραβες, όχι τρομοκρατία»
«Δεν υπάρχει ειρήνη με τους Άραβες»
«Το Έθνος δημιουργείται με την “μεταφορά”» [δηλαδή την εκδίωξη 1 εκατομμυρίου Αράβων που ζουν στο Ισραήλ]
«Χεβρώνα και για πάντα»
«Κατάργηση των αποικισμών, διαίρεση του έθνους»
Το ισραηλινό μουσικό συγκρότημα “Hadag Nahash”, μ’ αυτά τα συνθήματα ως στίχους, δημιούργησε τη «μεγαλειώδη μουσική επιτυχία!»
Όλα αυτά στη «δυτική δημοκρατία», για ορισμένους δυτικούς αναλυτές και δημοσιογράφους…
Αυτή τη "δημοκρατία" στηρίζουν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση! Δεν τους απασχολεί η εθνοκάθαρση και η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού!
Ας "θαυμάσουμε" το “Hadag Nahash”, που δημιουργεί καλλιτεχνικά το "δημοκρατικό, δυτικό" πολιτισμό του χωροφύλακα της δύσης στη Μ. Ανατολή:

Οι bloggers θα κάνουν τα Golden Boys...Garden Boys!!!!!

Το φαντάζεστε να γινόταν;;;
Να βλέπαμε μια μέρα τα Golden Boys,να γίνονταν....Garden Boys;;;;;;
Όπως ο...Νικοπολίδης;;;;
--------------------------------------------------------------------------------
http://kostasxan.blogspot.com/2009/02/bloggers-golden-boys-media.html

Ο τρόμος των bloggers κομματιάζει τα Golden Boys των Media

Είναι εκρηκτικό,εξαπλώνεται σε όλη την κοινωνία,θα κυριαρχήσει ή θα αυτοεξαφανιστεί; Δίνει πάντως στα ίσια τη μάχη του! Είναι το φαινόμενο: "blogs"!

Ούτε το πιο ευφάνταστο μυαλό δεν μπορούσε να συλλάβει αυτό που θα γινόταν στην Ελλάδα με τα blogs! Σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες-στις οποίες το internet αντιμετωπίζεται σαν το «μεγάλο εργαλείο!» - το φαινόμενο των blogs ήταν πλήρως ανεπτυγμένο… Κάποια στιγμή "ήρθε" λοιπόν και στην Ελλάδα και ΕΣΠΕΙΡΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ! Μεγαλο-δημοσιογράφοι-εκδότες, αλλά και μεγαλοεπιχειρηματίες και πολιτικοί τρέχουν να δαμάσουν αυτήν την καινούρια... «απειλή»-πρέπει όμως πρώτα να την κατανοήσουν!
Πλέον στην ενημέρωση του Έλληνα και της Ελληνίδας, μεγάλο μερίδιο έχουν τα blogs.Οι Έλληνες συνεχίζουν να βλέπουν τηλεόραση ,συνεχίζουν να διαβάζουν εφημερίδες(;), συνεχίζουν να ακούνε ραδιόφωνο, αλλά όταν βρίσκονται στην δουλειά τους ή όταν γυρίζουν στο σπίτι τους και έχουν μια πρόχειρη σύνδεση στο net κάνουν και μια βόλτα από τα blogs, γιατί «κάτι παραπάνω λένε... γιατί να μην μπω; Τουλάχιστον αυτοί μπορεί να μην τα παίρνουν»…

Δεν χρειάζεται να γίνουν δημοσκοπήσεις... το καταλαβαίνεις, το νιώθεις, υπάρχει η "μυρωδιά" του στον αέρα! Στην καθημερινή μας ζωή όλοι έχουμε ακούσει ατάκες του τύπου… "είδες τι έβγαλε το troktiko;;", ή "μπες τώρα στο κουρδιστό πορτοκάλι"!
Αυτά άκουσαν οι κύριοι μεγαλο-δημοσιογράφοι-εκδότες και τρέχουν να προλάβουν, τι ακριβώς όμως τρέχουν να προλάβουν;
ΤΟΥΣ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΡΙΔΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ!!… ΤΑ GOLDEN BOYS των μέσων ένιωσαν την καρέκλα τους να τρίζει… Γι αυτό και βλέπουμε τους τελευταίους μήνες επιθέσεις στους bloggers…Αν δεν είχαν δύναμη τα blogs,δεν θα σπαταλούσαν ούτε λίγο "μελάνι"..!
Μόνο που αυτή την φορά η μάχη δεν είναι άνιση!!!
ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ… ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ…ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ... ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ… ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΙ ΟΛΟΥΣ… και από αυτό που δείχνουν τα στοιχεία βγαίνει το συμπέρασμα ότι:
ΤΟΥΣ ΣΠΑΣΑΜΕ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ…
Το μεγαλύτερο κακό που μπορείς να κάνεις σε κάποιον σε προσωπικό επίπεδο είναι να του δώσεις δύναμη και ύστερα να του την στερήσεις… ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ! Τους στερήσατε την δύναμη… και χωρίς δύναμη,δεν... πληρώνονται!!!
ΑΛΗΘΕΙΑ Ο (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ) ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, Ο ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, Ο ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΣ, Ο ΚΟΥΡΗΣ(!!!), και όλοι οι όμοιοί τους, έχουν ανάγκη να χτυπήσουν το troktiko το κουρδιστό-πορτοκάλι το nonews το και όλους εμάς κατ’ επέκταση;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ!!!
ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΥΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΤΑ! ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ… ΔΕΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΨΕΙΣ… ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ…
BLOGGERS ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΤΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ… ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ… ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΑΙΖΑΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ…
Όσοι συνεχίζουν και απαξιούν να ασχοληθούν με τα BLOGS να είστε σίγουροι ότι θα το βρουν μπροστά τους. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν.
Πολλές φορές ακούς «έλα μωρέ μια παρέα κωλόπαιδα είναι» κυρίως από ανθρώπους της πιάτσας. Αυτά τα ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ εμείς τα λέμε ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ… και σας απαντάμε ότι "ΣΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ"… τρέμει η καρδούλα σας για αυτό που θα γράψουν… γιατί σχεδόν όλοι, έχετε κάνει τις βρωμιές σας…!
Ξέρετε από ποιον βρίσκουμε τα θέματα; Από τον απλό κόσμο! Αυτός μας τα στέλνει… σε αυτόν που εσείς είχατε γυρίσει την ΠΛΑΤΗ κύριε (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΕ) Χατζηνικολάου και ΚΑΘΕ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, εσείς που τώρα διαβάζεται μέχρι και sms του οποιουδήποτε ακροατή σας, μπας και ανέβει λίγο η ακροαματικότητα... ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΚΡΟΑΤΗΣ, ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ… γιατί και εμείς σαν ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΚΡΟΑΤΗ είμαστε... ΑΠΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ δηλαδή...
Τώρα προσπαθείτε να βρείτε συνωμοσίες παντού, μόνο αυτό το όπλο σας έμεινε για να μας συκοφαντήσεται;
Πλέον ο κόσμος, τους δείχνει τις πλάτες του… Τώρα αυτοί αναγκάζονται να απαντήσουν σε εμάς. Γιατί τόσα χρόνια δεν έδιναν λόγο σε κανέναν… ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔOΤΕΣ ΤΟΥΣ... αλλά όταν έγιναν αυτοί εργοδότες... μας θυμήθηκαν, μόνο ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ το προϊόν τους!!!
ΘΑ κερδίσουμε το στοίχημα,αρκεί να μην ξεπουληθείτε… αρκεί να μην ξεπουληθούμε… αρκεί να μην γίνουμε εμείς "εργοδότες"... όλοι μας…
Είναι και ο μεγαλύτερος μας φόβος… και ο μόνος τρόπος να κερδίσει το σύστημα!!!!
Το χρήμα είναι άτιμο πράγμα…

Από Black-Mail

Ο ΛΙΑΝΗΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"!!

Δεν είναι η πρώτη φορά!!!!!
------------------------------------------------------------------------
http://kostasxan.blogspot.com/2009/02/blog-post_5676.html

Λιάνης: Μιά χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία...

"Ζούμε σε ένα κράτος πολυεθνικό..."

Ευκαιρία δεν χάνει να βάζει στο πολιτικό παιχνίδι και να καθιστά συνομιλητές, όσους επιβουλεύονται τη Μακεδονία μας! Ο λόγος για τον Γιώργο Λιάνη, ο οποίος στην παρουσίαση στη Φλώρινα του βιβλίου του δημοσιογράφου Σταύρου Λυγερού "Εν ονόματι της Μακεδονίας", είπε πράγματα και θάματα, αποκαλύπτοντας παράλληλα πτυχές της οικογενειακής του ιστορίας.
Αφού διαπίστωσε ότι "ζούμε σε ένα τόπο πολυεθνικό", πρόσθεσε ότι "μια χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία""! Φυσικά, αυτά που ο ίδιος είπε και τον αφορούν, λύνουν πολλές απορίες για την κατάπτυστη στάση του στο εθνικό μας θέμα με τα Σκόπια.

Πάλι για το "Ουράνιο Τόξο"!
Και συνέχισε, με άλλη μια απόπειρα να "υπενθυμίσει" την "παρουσία" της αποσχιστικής και προδοτικής οργάνωσης "Ουράνιο Τόξο": "Θα πρέπει να καταλάβουμε και εμείς απλά και το "Ουράνιο Τόξο" απλούστερα, ότι ζούμε σε ένα τόπο πολυεθνικό, ότι η Μακεδονία δεν είναι η πατρίδα ενός και μόνου έθνους, ότι μπορεί να λέγονται έτσι και κάποιοι που δεν είναι Έλληνες, "Μακεδόνες" λέγονται χωρίς να χρειάζεται όμως το ιδεολόγημα της "διαμελισμένης Μακεδονικής Πατρίδας". Το ζητούμενο λοιπόν είναι μια σύνθετη ονομασία για να ξεμπερδεύουμε, αλλά μια ονομασία που να αντανακλά την πραγματικότητα. Αυτό σημαίνει ότι κανένα Μέρος, μεγάλο ή μικρό, δεν μπορεί να σφετεριστεί το Όλον. Μια χαρά μπορούν να ζήσουν τα Σκόπια ως "Μακεδονία", χωρίς να χρειάζεται να έχουν τη φαντασίωση μιας αλύτρωτης Μακεδονίας, μιας ενωμένης Μακεδονίας, μιας Μακεδονίας του Αιγαίου…".
Η σλαβική καταγωγή
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε τα κάτωθι στη διάρκεια της εκδήλωσης: "Θα ήθελα να αποκαλύψω σε όλους τους Έλληνες τη στυγνή αλήθεια της πατρίδας μας, μέσα από την περιπέτεια της δικής μου οικογένειας που φέρει το επώνυμο Λιάνης. Ο Θεμιστοκλής ερωτεύτηκε παράφορα τη μάνα μου, την Αικατερίνη, την Κάτα στα ντόπια, γεννημένη από την Ανδρομάχη και τον Τεοντόρ, πιθανώς Κωνσταντίνωφ, τον παππού μου, που κάποια στιγμή από την κομψότητα του ελληνικού κράτους βρέθηκα στην ταυτότητά μου το γένος Κωνσταντίνου.
Οι δύο γιαγιάδες μου λοιπόν, η μητέρα του πατέρα μου και η μητέρα της μητέρας μου δεν μιλιούνταν, προφανώς θα τις χώριζε θανάσιμη έχθρα. Το Λιανέικο έριξε μαύρα κρέπια στην πομπή του γάμου του Θέμη με τη "Βουλγάρα" και αργότερα οι φυρονεριές του καιρού, στα χρόνια του Μεταξά, έφεραν τον Τεοντόρ στα Μπίτολα, όπου έζησε με όλη την υπόλοιπη οικογένεια πλην της μητρός μου που μας μεγάλωνε στο Αμύνταιο. Απίστευτες ψυχομαχίες σε 17 χιλιόμετρα απόσταση. Άλλα αδέλφια χάθηκαν στο Μέλνικ, στο παλιό βυζαντινό Μελένικο, μια θεία έσβησε σε ένα ψυχιατρείο στα Σκόπια. Η μάνα με σφραγισμένο το στόμα μισό αιώνα. Και ο πατέρας γλυκός, μειλίχιος αλλά να μη σκαλίζει πολύ τα πράγματα…"
Επικίνδυνες και κατάπτυστες απόψεις
Ορισμένοι νομίζουν ότι οι υπόλοιποι σκέφτονται όπως αυτοί ή ότι τους "καταλαβαίνουν" όταν μιλάνε. Ορισμένοι περνάνε τους υπόλοιπους για βλάκες, ενώ αλαζονικά παρουσιάζονται ως πραγματιστές ή ορθολογιστές. Ο Γιώργος Λιάνης έκανε λόγο χαρακτηριστικά για "μια ονομασία που να αντανακλά την πραγματικότητα". Ποια πραγματικότητα; Την εθνική ή τη δική του;
Όσοι διάβασαν τα παραπάνω, έχουν πλέον εικόνα του τι απόψεις ο κύριος αυτός πρεσβεύει. Κατά την άποψή μας και όσο αυτή μετράει, επικίνδυνες και μειοδοτικές. Είναι καιρός να ερωτηθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, αν ανάλογες τοποθετήσεις την εκφράζουν. Γιατί αν την εκφράζουν, δεν υπήρχε κανένας λόγος απομάκρυνσης του Γρηγόρη Βαλλιανάτου από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου.

Σχόλιο ιστολογίου: Η εικόνα είναι πάντα αδιάψευστος μάρτυρας, τουλάχιστον για όσους δεν είναι καταξιωμένοι στον χώρο του θεάτρου. Κοιτώντας απλά την φωτογραφία, η οποία παρατίθεται στην αρχή του κειμένου, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως ο κύριος Λιάνης είναι σε πολύ δύσκολη θέση και πιθανότατα κάτω από πολύ μεγάλη πίεση. Συμμερίζομαι την θέση του, την κατανοώ και ευελπιστώ σύντομα να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει (οικειοθελώς ή όχι, με αφήνει αδιάφορο). Δεν πειράζει κύριε Λιάνη, έτσι κι αλλιώς, η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι Ελληνική, ό,τι και αν κάνουν αυτοί που θέλουν να μικρύνουν την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Και η ιστορία θα καταγράψει τους πάντες για όλα όσα έκαναν και κάνουν εις βάρος της αλήθειας. Και για να το κάνω κατανοητό: Έχω συγγενείς στην Αυστραλία, άρα ταυτόχρονα δικαιώνομαι να απαιτώ η Αυστραλία να γίνει Ελληνική;Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

ΝΑ Η ΟΜΑΔΑ "Ε"!!!!!!!ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΓΡΑΦΟΙ!!!.

Μπράβο ρε καφετζή!!!!
Ψήσε κι έναν καφέ με ναι και όχι στο χοντρό φλυτζάνι,να πάνε κάτω τα φαρμάκια για να συνεχίσουμε να γράφουμε!!!!!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------
http://kafeneio-gr.blogspot.com/

ΠΕΡΙ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ

ΟΙ ΕΨΙΛΟΝ

Ευγενείς, Εθελοντές και Επαγγελματίες, οι Έλληνες
Bloggers. Βέβαια η ξενική λέξη δεν είναι και τόσο εύηχη για να αναφερθεί στους ιδιοκτήτες ιστολογίων - ιστολογράφοι και οι ιστολογράφοι συνεργάτες τους. Της λείπει ο ελληνικός ήχος για να αποδώσει με ευρύτητα αυτό το οποίο όλοι μας καταθέτουμε ως διαδικτυακό έργο καθημερινά. Έργο ψυχούλας και ευθύνης. Δεν θα μας ξεχωρίσω σε δημοσιογράφους και μη, σε επαγγελματίες και μη. Είμαστε όλοι μια κοινότητα, μια εκτεταμένη οικογένεια, και ότι συμβαίνει στον έναν μας, έχει άμεσο αντίκτυπο σε όλους μας. Είτε θετικός είτε αρνητικός είναι αυτός. Μέχρι τώρα είναι με θετικό πρόσημο και φαίνεται ότι έτσι θα συνεχίσει να είναι. Και οι σαχλαμαρίτσες είναι μες το πρόγραμμα αλλά τα χρειαζόμαστε αυτά τα διαλειμματάκια, ώστε να επαναχαράζουμε την πορεία μας σε αυτό που είναι ο κύριος σκοπός μας, η βελτίωση των συνθηκών κοινωνικής διαβίωσης μας ως προς το ποιοτικότερο και καλύτερο. Κακό δεν είναι αυτό. Κοινωνική ευθύνη δείχνει. Ο καθένας μας πέρα από το επαγγελματικό μετερίζι του, σε καθημερινή βάση βάζει και ένα λιθαράκι για να προσφέρει κάτι παραπάνω στην κοινωνία μας που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, ψάχνει λύσεις, και θέλει να ακούει ιδέες.

Είμαστε μια κρίσιμη μάζα, που καταθέτοντας απόψεις, ιδέες, προτάσεις έχει ως στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας μας αλλά και την πορεία της πατρίδας μας. Απίκο στην εθελοντική εργασία μας, κάθε απόγευμα και βράδυ, μετουσιώνουμε σε ηλεκτρονικό γραπτό ό,τι νομίζουμε, ο καθένας όπως το νομίζει, ότι είναι χρήσιμο για την κοινωνία. Μέρα με τη μέρα, με αγόγγυστη προσπάθεια ενάργειας και πληρότητας λόγου, και ανάλογα με το βιωματικό και πνευματικό μας υπόβαθρο, εκφράζουμε τις αγωνίες μας για τα τεκταινόμενα γύρω μας.

Οι Έλληνες ιστολογράφοι, μια κοινότητα Ενεργών Πολιτών, που με την ιστολογραφία της δείχνει ότι υπάρχει μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων Πολιτών που δεν αδιαφορεί και εφησυχάζει. Αυτό από μόνο του είναι απειλή για το σάπιο και σαθρό κοινωνικοπολιτικό σύστημα μας, που φοβούμενο τορπιλίζει την Ευγενή Προσπάθεια μας. Για αυτούς που θέλουν Επωνυμία για τα Ελληνικά Ιστολόγια, Κύριοι Είμαστε οι Ομάδα Έψιλον. Έλληνες, Ενεργοί, Ευγενείς, Εθελοντές, Εργώδεις Κοινωνικά, Εναργείς, Επώνυμοι, Ενεργοί Πολίτες. Αυτό σας είναι Επαρκές.

ΙΔΕΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΡΙΜΠΑ ΤΣΑΒΕΣ!!!!!!!!ΑΡΙΜΠΑ!!!!!

ΑΡΙΜΠΑ!!!!!ΟΥΓΚΟ ΤΣΑΒΕΣ ΑΡΙΜΠΑ!!!!!!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΛΕΙΑ ΤΟΥΣ!!!!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΠΟΥ ΡΟΥΦΑΓΑΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ!!!!!!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΙΣΠΑΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙΣ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΕ ΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΟΥ!!!!!!!ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΗΣ!!!!!!
ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ Ο,ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ!!!!
ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕΣ!!!!!
ΚΑΝΕ ΕΣΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΟΠΟΥ ΓΗΣ,ΝΑ ΣΕ ΛΕΝΕ...ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ!!!!!!
ΠΟΙΟΙ,ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΑΛΙΕΝΤΕ ΤΟΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ ΩΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΠΙΝΟΣΕΤ!!!!!!
ΣΤΗΡΙΞΕ ΕΣΥ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΣΟΥ!!!!!
ΑΣΕ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΚΛΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣΑ!!!!!
--------------------------------------------------------------------


RSS

Τσάβες: Πρόεδρος σε μια διαφορετική χώρα


Ο Ούγκο Τσάβες θα κληθεί τα επόμενα χρόνια να κυβερνήσει μια διαφορετική χώρα, σε ένα διαφορετικό κόσμο.

Ο πρόεδρος Ούγκο Τσάβες της Βενεζουέλας κέρδισε άνετα το χθεσινό δημοψήφισμα χάρις σε δύο παράγοντες: την αντοχή του, δέκα χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας, και τον κατακερματισμό της αντιπολίτευσης, που μόλις τον περασμένο Νοέμβριο είχε κερδίσει σημαντικούς δήμους και κρατίδια.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας επιτρέπει στον Τσάβες να διεκδικήσει και νέα θητεία μετά τη λήξη της σημερινής, το 2013, και ενισχύει το κύρος του στη Λατινική Αμερική. Επιπλέον, σημειώνουν στο σημερινό τους φύλλο οι Νιου Γιορκ Τάιμς, η νίκη του προέδρου της Βενεζουέλας αποτελεί μια πρόκληση για την κυβέρνηση Ομπάμα, αφού ο Τσάβες αποτελεί το αντίβαρο της αμερικανικής πολιτικής στη Λατινική Αμερική - αν και μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο φάνηκε να ανοίγει την πόρτα για μια διαφορετική σχέση με την υπερδύναμη.

Ενώ ο Τσάβες αποθεωνόταν από το πλήθος λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του «στρατιώτη του λαού», ένας φόβος διαπερνούσε την αντιπολίτευση ότι αυτός ο πρώην αξιωματικός του στρατού ίσως να γίνει ένας ισόβιος πρόεδρος.

Πάντως, αν και η προεκλογική αντιπαράθεση ήταν αρκετά έντονη, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης αναγνώρισαν τη νίκη του Τσάβες. «Θα πρέπει να προβληματιστούμε για το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Φρέντι Γκεβάρα, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης.
«Ψηφίζουμε για το μέλλον αυτής της χώρας», δήλωσε η Αλίσια Βιγέγκας, μια 59χρονη οικονομολόγος που ψήφισε υπέρ της πρότασης για άρση των περιορισμών στην ανανέωση της θητείας των αξιωματούχων. «Ψηφίζω για τη συνέχιση της διαδικασίας που έχουμε ξεκινήσει».

Για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάφοροι λαϊκιστές ηγέτες της περιοχής, όπως ο Αλβαρο Ουρίμπε της Κολομβίας και ο Ντανιέλ Ορτέγκα της Νικαράγουας, που θέλουν να καταργήσουν κι αυτοί τους νομικούς περιορισμούς στην επ'αόριστον επανεκλογή τους.

Ενδιαφέρον όμως δείχνει και η Ουάσινγκτον, ένας συχνός στόχος των εκρήξεων του Τσάβες.

Είναι λοιπόν η Βενεζουέλα μια δημοκρατία; Ναι, απαντά με άρθρο του στην Ελ Παϊς ο Μοϊσές Ναϊμ, διευθυντής του περιοδικού Foreign Policy. Ναι - αν δημοκρατία σημαίνει διεξαγωγή εκλογών όπου η κυβέρνηση κάνει αδιάκριτη και καταχρηστική χρήση των δημοσίων πόρων για να επηρεάσει το αποτέλεσμα. Αν δημοκρατία σημαίνει ένα σύστημα όπου ο πρόεδρος προκηρύσσει δημοψήφισμα όσες φορές χρειαστεί για να το κερδίσει. Αν δημοκρατία σημαίνει ότι ο πρόεδρος ελέγχει άμεσα τη Βουλή, το Ανώτατο Δικαστήριο, τις ένοπλες δυνάμεις, την κεντρική τράπεζα και τη βιομηχανία.

Ετσι κι αλλοιώς, τονίζει ο Ναϊμ, ο Ούγκο Τσάβες θα κληθεί να κυβερνήσει τα επόμενα χρόνια μια χώρα πολύ διαφορετική, σε έναν κόσμο πολύ διαφορετικό. Θα έχει λιγότερα χρήματα για να ικανοποιήσει ανάγκες που αυξάνονται με μεγάλη ταχύτητα και θα κληθεί να ανταποκριθεί σε κοινωνικές προσδοκίες που αυξάνονται ακόμη πιο γρήγορα. Ο δημόσιος τομέας από τον οποίο εξαρτάται το μοντέλο Τσάβες φημίζεται για την αναποτελεσματικότητά του. Και το πρόβλημα αυτό θα οξύνεται όσο μειώνονται οι διαθέσιμοι πόροι. Τα επόμενα χρόνια, ο Τσάβες θα τραγουδά λιγότερο και θα κραυγάζει περισσότερο.

Πηγές: New York Times, El Pais

http://www.sigmalive.com/news/international/124478