12 Απριλίου 2010

«Συλλάβετε τον Πάπα»

«Συλλάβετε τον Πάπα» λέει ο άθεος επιστήμονας Ρ. Ντόκινς

Τη σύλληψη του Πάπα Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, όταν αυτός επισκεφθεί τη Βρετανία τον προσεχή Σεπτέμβριο, ως υπόλογου για τις κακοποιήσεις παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας θα επιδιώξει να πετύχει ο βρετανός διαπρεπής άθεος επιστήμονας Ρίτσαρντ Ντόκινς, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του.

Ο Ντόκινς, συγγραφέας μελετών όπως «Το εγωϊστικό γονίδιο» και αντιθρησκευτικών μανιφέστων όπως «Η Θεία Πλάνη» ζήτησε από δικηγόρους που ασχολούνται με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων εάν στοιχειοθετούνται κατηγορίες κατά του Πάπα.

Ο Ντόκινς σε συνεργασία με τον Βρετανό δημοσιογράφο Κρίστοφερ Χίτσενς (συγγραφέας του «Ο Θεός δεν είναι Μεγάλος: Η Υπόθεση κατά της Εκκλησίας) εξουσιοδότησαν τους δικηγόρους Τζέφρι Ρόμπερτσον και Μαρκ Στέφενς να ερευνήσουν τους πιθανούς τρόπους που μπορούν να στραφούν κατά του Πάπα.

Σύμφωνα με τον Στέφενς, υπάρχουν τρεις πιθανοί τρόποι: προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, προσωπική, ή δημόσια δίωξη για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ή απλή μήνυση.

Οι ενάγοντες θα υποστηρίξουν ότι ο Ποντίφηκας δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία ως αρχηγός κράτους, διότι το Βατικανό έχει μόνον «διαρκές καθεστώς παρατηρητή» στον ΟΗΕ και δεν είναι πλήρες μέλος του, ούτε έχει δικαίωμα ψήφου.

Ο Ντόκινς δήλωσε στο χθεσινό φύλλο των Sunday Times πως υποπτεύεται ότι η υπόθεση της κακοποίησης παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας έχει συγκαλυφθεί.

Το Βατικανό έχει αρνηθεί πως ο νυν Πάπας έχει συμβάλλει ώστε να συγκαλυφθεί το σκάνδαλο και κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης ότι μηχανεύονται εκστρατεία δυσφήμισής του.

Πηγή...

Λίθινα εργαλεία 900.000 ετών! (foto) Ποιος τα έφτιαξε; Ο Αδάμ και η Εύα;

Λίθινα εργαλεία… Ποιος τα έφτιαξε; Ο Αδάμ και η Εύα;
LITHINA_ERGALEIA_OPLALITHINA_ERGALIA3LITHINA_ERGALIA4
Ανακαλύφθηκαν Tα Aρχαιότερα Λίθινα Εργαλεία Στην Ευρώπη
Τα πρώτα εξελιγμένα πέτρινα εργαλεία που ανακαλύφθηκαν στην Ευρώπη είναι πολύ παλαιότερα από ότι αρχικά είχε εκτιμήσει η επιστημονική κοινότητα.

Μέχρι τώρα, χρονολογούνταν περίπου πριν από 500.000 έτη. Ωστόσο, σύμφωνα με τα προκύψαντα στοιχεία της νέας έρευνας, εργαλεία που ανευρέθησαν σε σπήλαιο της Ισπανίας, κοντά στη Γρανάδα, η ηλικία των πρώτων εξελιγμένων εργαλείων φθάνει τα 900.000 χρόνια.
LITHINA_ERG.900.000

Τα εργαλεία που βρέθηκαν είναι κυρίως τσεκούρια με διπλή κόψη. Η νέα χρονολόγηση έγινε από τον Γκάρι Σκοτ και τον Λούις Γκίμπερτ του Κέντρου Γεωχρονολόγησης του πανεπιστημίου Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας. Η μελέτη τους δημοσιεύθη στο περιοδικό ‘Nature’.

Σχετικό θέμα: ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ... ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΑΣ;

Πηγή...

Τι γίνεται με τα "χαράτσια" των τραπεζών;


Από τον Νοέμβρη του 2009,έχει βγει η απόφαση.Μετά τη συνεχή δουλοπρεπική στήριξη των τραπεζών,από τους "υπαλλήλους" τους που...κυβερνούν,με λεφτά που ανήκουν στους Έλληνες,τι γίνεται σήμερα;Εφαρμόζεται αυτή η αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου;
 
Απόφαση καταπέλτης του Αρείου Πάγου κρίνει παράνομα τα «χαράτσια» των τραπεζώνΜία νέα ακόμη μεγάλη επιτυχία έχει η ΕΚΠΟΙΖΩ στο δικαστικό αγώνα που διεξάγει για την προστασία των καταναλωτών από παράνομες τραπεζικές χρεώσεις. Με την με αριθμό 2123/2009 απόφαση του Αρείου Πάγου που αφορά υπόθεση συλλογικής αγωγής της ΕΚΠΟΙΖΩ κατά της Τράπεζας Πειραιώς κρίνονται, και αμετάκλητα πλέον, καταχρηστικοί τρεις καίριοι όροι τραπεζικών συναλλαγών που επιβαρύνουν αδικαιολόγητα βασικές, καθημερινές και θεμελιώδεις συναλλαγές των καταναλωτών με τις τράπεζες. Ειδικότερα:


Καταχρηστικός κρίνεται ο όρος που επιβάλλει στον καταναλωτή επιβάρυνση 1,40 ευρώ να καταβάλλει στην τράπεζα όταν καταθέτει χρήματα στον καταθετικό λογαριασμό ενός τρίτου (λ.χ. για το ενοίκιο, σε φιλικό του ή συγγενικό του πρόσωπο, για οποιαδήποτε αιτία). Πρόκειται για χρέωση που προβλέπει η συντριπτική πλειοψηφία των τραπεζών και ανέρχεται συνήθως από 1,20 έως 1,50 ευρώ. 


Καταχρηστικός κρίνεται ο όρος που προβλέπει ότι στην περίπτωση που οι κινήσεις ενός λογαριασμού ταμιευτηρίου ή τρεχούμενου είναι περισσότερες από τέσσερις το μήνα ο κάτοχος του λογαριασμού να επιβαρύνεται με 0,80 ευρώ για κάθε κίνηση. 


Καταχρηστικός, τέλος, κρίνεται και ο όρος που προβλέπει για την περίπτωση του στεγαστικού δανείου που χρησιμοποιείται για κατασκευή ή ανέγερση κατοικίας, ότι το δάνειο κατατίθεται σε δεσμευμένο λογαριασμό και, ενώ ο δανειολήπτης το αναλαμβάνει τμηματικά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, επιβαρύνεται με τους τόκους του δανείου από την ημέρα που κατατίθεται το ποσόν στον δεσμευμένο λογαριασμό. Το αποτέλεσμα είναι ο δανειολήπτης να πληρώνει αδικαιολόγητα τόκους για κεφάλαια του δανείου τα οποία στην πραγματικότητα δεν είχαν περιέλθει σε αυτόν. 


Η απόφαση αναπέμπει στο Εφετείο το αίτημα της ΕΚΠΟΙΖΩ για την αναγνώριση δικαιώματος χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης ποσού 100.000,00€.


Mε την αμετάκλητη απόφαση οι καταναλωτές ασφαλώς μπορούν να διεκδικήσουν την επιστροφή των χρημάτων που έχουν υποχρεωθεί να καταβάλουν, σε εφαρμογή των παράνομων τραπεζικών πρακτικών. Ωστόσο, για ευνόητους πρακτικούς λόγους, στις περιπτώσεις που πρόκειται για μικροχρεώσεις, η διεκδίκηση αυτή είναι σχεδόν αδύνατη. Η Πολιτεία θα πρέπει γι' αυτό να θεσπίσει, κατ' αντιστοιχία προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέσα προστασίας που θα προβλέπουν την αποστέρηση των παράνομων κερδών από τις τράπεζες και τη διάθεσή τους για κοινωφελείς σκοπούς. Τούτο είναι αναγκαίο προκειμένου να επέλθει ένα αποτελεσματικό πλήγμα στα ίδια τα κίνητρα που παράγουν τις παράνομες αυτές πρακτικές. 


Τέλος, η ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες στην προστασία των καταναλωτών. Το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας οφείλει να επέμβει τώρα και να υποχρεώσει όλες τις άλλες τράπεζες, με την απειλή των προβλεπομένων διοικητικών κυρώσεων, να εγκαταλείψουν τις παραπάνω παράνομες πρακτικές. Να μην επιτρέψει την συγκάλυψη των παράνομων αυτών πρακτικών με προσχηματικές αλλαγές ή την αντικατάστασή τους με άλλες παρεμφερείς παράνομες πρακτικές.

Πηγή:www.ekpizo.gr 

Πηγή...

 Σχετικό θέμα: Ιδιωτική πτώχευση.Δημοσιεύστε το,φωνάξτε το!

Ο ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες, η νέα διοικητική διαίρεση της χώρας που είναι γνωστή με το όνομα "Καλλικράτης", και που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σύντομα, θα περιλαμβάνει τις υπάρχουσες δεκατρείς Περιφέρειες και τριακόσιους εξήντα έξι Δήμους.
Η εμμονική διατήρηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι κάτι που μας απογοητεύει. Από τη διοικητική διχοτόμηση της Πελοπονήσου δεν προέκυψε κανένα καλό. Η Ηλεία δε, μάλλον υπέστη τη μεγαλύτερη ζημιά, αφού δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στον ανταγωνισμό με την Αχαΐα, ενώ δεν υπάρχει κανένας οικονομικός ή τοπικός δεσμός των δύο νομών της Πελοποννήσου με την Αιτωλοακαρνανία, πέραν της γέφυρας Ρίου - Αντιρρίου. Μία γέφυρα όμως από μόνη της δεν είναι ικανή συνθήκη για τη διατήρηση μιας παράλογης και αντιαναπτυξιακής διοικητικής μονάδας. Ακόμα και το όνομα "Δυτικής Ελλάδας" είναι τουλάχιστον ηλίθιο. Μια ματιά στο χάρτη αρκεί για να αντιληφθεί κανείς ότι η Ήπειρος και τα Επτάνησα είναι δυτικότερα.
Ο "Καλλικράτης", υπό τη μορφή που διαρρέεται ότι θα έχει , είναι ένα κακορίζικο σχήμα. Ο αριθμός 13 των Περιφερειών δε χρειάζεται περισσότερο σχολιασμό. Αλλά και ο αριθμός των Δήμων, 366, είναι ίδιος με τον αριθμό των ημερών των δίσεκτων ετών.
Πώς μπορεί αυτό να αλλάξει; Πολύ απλά. Και οι δύο αλλαγές θα προέλθουν από τη δική μας περιοχή:
1. Θα καταργηθεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η Αιτωλοακαρνανία θα υπαχθεί εκεί που ανήκει, στη Στερεά Ελλάδα δηλαδή, και η Πελοπόννησος θα γίνει μία ενιαία Περιφέρεια. Πρωτεύουσα θα είναι η Πάτρα, ως η μεγαλύτερη πόλη. Η μόνη παραπονεμένη από αυτή τη ρύθμιση θα είναι η Τρίπολη. Η αρκαδική πρωτεύουσα όμως, με δύο στρατόπεδα και ένα Πανεπιστήμιο, έχει αρκετά έσοδα, που άλλες πόλεις του μεγέθους της ούτε που φαντάζονται.
2. Θα καταργηθεί ο αυτόνομος Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Η Ολυμπία είναι σημαντική, αλλά και αυτή πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο που θα ακολουθήσουν όλοι οι οικισμοί της χώρας, χωρίς υπεροψίες και τοπικισμούς. Αλλιώς θα μπούμε στο γνωστό φαύλο κύκλο διεκδικήσεων που συνόδεψε την εφαρμογή του "Καποδίστρια", με κάθε χωριό και κωμόπολη να διεκδικεί αυτονομία και με αξαγριωμένους κατοίκους να χτίζουν πορτοπαράθυρα δημαρχείων.
Αυτή η χώρα δικαιούται και υποχρεούται κάποια στιγμή να μπει στον Εικοστό Πρώτο αιώνα. Δικαιούται να κυβερνάται με βάση τη λογική. Τώρα είναι η ευκαιρία!