26 Αυγούστου 2008

Ο βρυχηθμός της Αρκούδας!

Η ΦΩΛΙΑ ΤΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ

ΚΑΙ Ο ΑΡΚΟΥΔΟΣ
(Στα Ρώσικα η αρκούδα λέγεται μεντβέντ,εξ'ου και Μεντβέντεφ)

Ο Αρκούδος σήμερα έδειξε τα δόντια του και βρυχήθηκε!Όπως βρυχάται η αρκούδα όταν μπαίνουν ξένοι στα χωράφια της!Αλυσιδωτές είναι οι αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές.Όπως την εποχή του ψυχρού πολέμου,αλλά και τα τελευταία χρόνια της "λυκοφιλίας" μεταξύ ΝΑΤΟ-Ε.Ε-G7-ΠΟΕ και Ρωσίας,το μόνο σίγουρο ήταν και είναι ένα: Το στρίμωγμα και ο αποκλεισμός από παντού της Ρωσίας! Ένα γεωπολιτικό παιχνίδι στο οποίο παίρνουν μέρος σχεδόν όλες οι χώρες του πλανήτη,οι οποίες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι δεμένες στο άρμα της Ατλαντικής υπερδύναμης!
Βέβαια,στο παιχνίδι συμμετέχουν μόνο οι ηγεσίες,χωρίς να λαμβάνουν υπ'όψιν τους τις όποιες αντιδράσεις των λαών τους!
Το αντίθετο συμβαίνει στη Ρωσία,όπου στο θέμα της αναγνώρισης της ανεξαρτησίας της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας,προηγήθηκε ομόφωνη πρόταση της Βουλής προς τον πρόεδρο και ακολούθησε η απόφαση η οποία συνάδει με το κοινό αίσθημα των Ρώσων πολιτών!Όπως συνάδει αυτό το αίσθημα τα τελευταία χρόνια με τις αποφάσεις του Πούτιν,το οποίο εκφράζεται με τη δημοφιλία του η οποία αποτυπώθηκε και στα ποσοστά που πήρε το κόμμα του στις τελευταίες προεδρικές εκλογές,όπου ο εκλεκτός του Μεντβέντεφ σάρωσε.Ο Πούτιν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε κατόρθωσε με τις αποφάσεις του να ανασυγκροτήσει το κράτος,παίρνοντας πάλι πίσω όλο τον κλεμμένο πλούτο της χώρας του τον οποίο είχαν υφαρπάξει με μαφιόζικες μεθόδους κάποιοι ελάχιστοι μετρημένοι στα δάκτυλα άνθρωποι!!!!!Έτσι κατάφερε να κάνει πάλι τη Ρωσία εύρρωστη και τους Ρώσους πολίτες από οικονομικούς μετανάστες ανθρώπους που μπορούν να αισθάνονται σιγουριά.
Η αρκούδα,λοιπόν,φαίνεται ότι ξύπνησε από τη νάρκωση που άλλοι την είχαν ρίξει κι έτσι μπορούσαν να κάνουν ό,τι ήθελαν στην αυλή της!!!Κι ως γνωστόν μπορεί να μην ασχολείται με παιχνίδια παγκόσμιας κυριαρχίας,αλλά θα είναι πολύ δύσκολο να παραμείνει απαθής όταν οι κυνηγοί βρεθούν στα σύνορά της με σκοπό να την αλυσοδέσουν!!!Μάλλον θα κινδυνεύσουν θανάσιμα από τα νύχια και τα δόντια της!!!

ΕΙΣ...ΜΝΗΜΗΝ.ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

ΕΑΡ(Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα)
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 27 / 26-08-07

Θέμα: Ανδρών Επιφανών Πάσα Γη... Καμένη

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καίγεται η μισή Ελλάδα.
Αντιμετωπίζουμε την πιο ύπουλη και άνανδρη επίθεση εναντίον της Πατρίδος από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής κατεύθυνση αλλά και ενδεχομένως, αν όχι σίγουρα, με την συνεργεία απάτριδων και ανάλγητων υπανθρώπων συμπολιτών μας που στην προσπάθειά τους να αποκομίσουν άνομα κέρδη δεν ορρωδούν προ ουδενός.
Θεωρούμε ότι είναι αδύνατον να συντονίστηκαν οι οικοπεδοφάγοι και οι βοσκοί της Νότιας Ελλάδας και να έδρασαν ταυτόχρονα άσχετα αν δεν αποκλείουμε κάποιοι να εκμεταλλεύτηκαν την δοθείσα ευκαιρία.

Ταυτόχρονα φάνηκε η ανεπάρκεια αλλά και οι ευθύνες του κρατικού μηχανισμού ο οποίος όχι μόνο αμέλησε να οχυρώσει τη χώρα, καίτοι από ετών ο κίνδυνος από τις πυρκαγιές είναι πασίδηλος, αλλά επί πλέον η δεδηλωμένη αδράνεια και ανεπάρκειά του σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν ενεθάρρυνε επίδοξους δολιοφθορείς να δράσουν εναντίον της Ελλάδος.
Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το μέγεθος της οργανωμένης επιθέσεως εναντίον της χώρας η αντιμετώπιση αφέθηκε στην αποδιοργανωμένη από την πελατειακή παρέμβαση της κυβερνητικής εξουσίας πυροσβεστική και στους πολίτες, οι οποίοι ανοργάνωτα και με αυτοσχεδιασμούς προσπάθησαν να περισώσουν ότι ήταν δυνατόν να περισωθεί.
Την ίδια στιγμή το καθ' ύλην αρμόδιο ΚΥΣΕΑ περί άλλα τυρβάζει καίτοι οι νεκροί Έλληνες πολίτες ήδη πλησιάζουν τους 70!

Το ΕΑΡ απαιτεί:

1. Να κηρυχθεί ΑΜΕΣΑ η χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
2. Να κηρυχθεί πολιτική επιστράτευση με σκοπό να ενισχυθεί με όλα τα μέσα η πυροσβεστική και να περιφρουρηθεί το υπόλοιπο της χώρας που ακόμα δεν καίγεται.
3. Την άμεση λήψη μέτρων για τη δημιουργία αποτελεσματικής υποδομής προς καταπολέμηση των πυρκαγιών που αποδεδειγμένα αποτελούν τον υπ' αριθμό ένα εθνικό κίνδυνο και συγκεκριμένα:

  • Άρση της εκλογικής επιχορήγησης των κομμάτων και απόδοση του ποσού προς ανακούφιση των πυροπαθών
  • Έκτακτη φορολόγηση της κατ' εφημησμό αποκαλούμενης εκκλησιαστικής περιουσίας προς αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών
  • Δραστική ενίσχυση της υποδομής πυρόσβεσης σε μέσα και προσωπικό και ταυτόχρονα σχεδιασμός επιτελικού σχεδίου δράσης.
  • Ταχύτατη ολοκλήρωση του εθνικού κτηματολογίου
  • Καθορισμός χρήσεως γης σε όλη την επικράτεια
  • Εθνικοποίηση των δασικών εκτάσεων
  • Αυστηρή απαγόρευση νομής στις καμένες περιοχές
  • Αυστηρή απαγόρευση χρήσεως των καμένων εκτάσεων που είχαν προηγουμένως χαρακτηριστεί δασικές.
  • Αναδάσωση και περιφρούρηση αναδάσωσης των πρώην δασικών και ήδη καμένων εκτάσεων
  • Ανάθεση της προστασίας της χώρας και του φυσικού περιβάλλοντος στον φυσικό του φρουρό, τον Έλληνα Πολίτη.

Το Π.Σ. του ΕΑΡ καλεί-απαιτεί από όλα τα μέλη και τους φίλους του αλλά και όλους τους υπεύθυνους Έλληνες πολίτες να ταχθούν στο πλευρό της πυροσβεστικής υπηρεσίας αυτές τις δύσκολες ώρες και γενικότερα να δραστηριοποιηθούν ποικιλοτρόπως για να περισωθεί ότι απέμεινε.

ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29 / 27-08-07

Θέμα: Να παραιτηθεί ο ανιστόρητος Χρήστος Ζαχόπουλος!
(Αν και γενικός γραμματέας του... υπουργείου Πολιτισμού, αγνοούσε τι είναι το Κρόνιον και το Ιερό άλσος της Ολυμπίας! Είναι απαίδευτος και ανιστόρητος, άρα ακατάλληλος!)

Άφωνοι είδαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA (26/08/07) το γενικό γραμματέα του... υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλο, σε ζωντανή σύνδεση να αδυνατεί να μας πει τι είναι το Κρόνιον και ποια ήταν η αξία του Ιερού Άλσους που κατακάηκε. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις τόσο της Έλλης Στάη, όσο και της Μάρας Ζαχαρέα, ο γενικός γραμματέας αγνοούσε την ιστορία και τη σημασία των μνημείων του τόπου που έσπευσε να υπερασπιστεί!

Πώς λοιπόν να σωθεί η Ολυμπία;
Όταν ο Χρήστος Ζαχόπουλος αγνοεί τι είναι η Ολυμπία!
Πώς να σωθεί το Κρόνιον, όταν ο Χρήστος Ζαχόπουλος αγνοεί τι είναι το Κρόνιον; Πώς να σωθεί το Ιερό Άλσος, όταν κατά τον κύριο Ζαχόπουλο είναι κάτι «παλιά δένδρα» (sic) όπως απάντησε στην Έλλη Στάη, η οποία χαμογελούσε (και πώς να μην το κάνει) ειρωνικά.

Αυτοί, Έλληνες, είναι οι υπεύθυνοι - ανεύθυνοι, αυτοί οι αγράμματοι, αυτοί οι αμόρφωτοι, αυτοί οι απαίδευτοι, αυτοί οι ανιστόρητοι! Και μετά απορούμε γιατί δεν έχουμε πολιτισμό και παιδεία σ' αυτόν τον τόπο! Και μετά απορούμε για τα χάλια μας. Αλλά μήπως και ο Βουλγαράκης ήξερε περισσότερα; Τι να πει κανείς...

Προτείνουμε στον κύριο Ζαχόπουλο να μελετήσει Παυσανία, μήπως και μάθει τίποτα σχετικό με την Ολυμπία και δεν μας εξευτελίσει και στους ξένους δημοσιογράφους με την καθολική άγνοια και απαιδευσιά του. Αν ο Παυσανίας του πέφτει βαρύς, ας διαβάσει κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό από αυτούς που πουλάνε στις εισόδους των μουσείων!
Μέχρι να μάθει όμως την ιστορία του πολιτισμού της πατρίδας μας, ας μας κάνει τη χάρη να παραιτηθεί!
Είσαι ακατάλληλος άνθρωπε, λίγη «τσίπα», όπως λέει και ο λαός μας, δεν έχεις πάνω σου; Άδειασέ μας τη γωνιά και εσύ και ο ψεύτης υπουργός σου.

Αλλά η ευθύνη είναι του... φιλίστορα πρωθυπουργού μας, που εμπιστεύτηκε τον πολιτισμό μας σ' αυτούς τους ανίδεους! Να τους χαίρεται!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ
Πολιτικό Συμβούλιο - Γραμματεία Διαφωτισμού