20 Ιουνίου 2011

Απάντηση Ευρωβουλής στο θέμα του Βωμού των Δώδεκα Θεών και του Ελέους.



Απάντηση Ευρωβουλής στο θέμα του Βωμού των 12 Θεών και του ΕλέουςΣτην ερώτηση που κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος στην Ευροβουλή, σχετικά με την πρόθεση κατάχωσης του  Ιερού Βωμού των 12 Θεών και του Ελέους στην Αγορά των Αθηνών, η Κομισιόν απαντά:

1. Οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν στην Επιτροπή αίτηση συγχρηματοδότησης μεγάλου έργου για τη γραμμή του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου Κηφισιά-Πειραιάς (ΗΣΑΠ). Σύμφωνα με τις κανονιστικές διατάξεις των διαρθρωτικών ταμείων για τα μεγάλα έργα, οι υπηρεσίες της Επιτροπής εξετάζουν την αίτηση αυτή την περίοδο.

2. Η Επιτροπή υπενθυμίζει στον κ. βουλευτή ότι ο πολιτισμός είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών τα οποία είναι υπεύθυνα για την εκτέλεση σχετικών συμβάσεων και εθνικών κανόνων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έλαβε η Επιτροπή από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, δρομολογεί μελέτη για την υιοθέτηση μέτρων και την μόνιμη εκκένωση του αρχαιολογικού χώρου από τις γραμμές του ΗΣΑΠ.

3. Με βάση τους σχετικούς κανόνες για τα μεγάλα έργα, η Επιτροπή θα εξετάσει αίτημα των ελληνικών αρχών για την τροποποίηση του σχεδίου και την ανακατασκευή της γραμμής με τρόπο ώστε να προστατευτεί το μνημείο.


Αναλυτικά η ερώτηση ήταν η εξής:

1. Συγχρηματοδοτείται με ευρωπαϊκούς πόρους η ανακατασκευή της γραμμής 1 του μετρό, στο τμήμα που περιλαμβάνει τη διέλευσή της από την αρχαία αγορά;

2. Τηρούνται στο συγκεκριμένο έργο οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί και οι συμβάσεις για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς;

3. Είναι επιλέξιμες για ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση οι επιπλέον δαπάνες που θα απαιτούνταν για συνδυασμό της ανακατασκευής της γραμμής με παράλληλη ανάδειξη του μνημείου;


Η απάντηση καταπέλτης, «ο πολιτισμός είναι αρμοδιότητα των κρατών μελών τα οποία είναι υπεύθυνα για την εκτέλεση σχετικών συμβάσεων και εθνικών κανόνων», έρχεται  στην κατάλληλη στιγμή.

Να θυμίσουμε ότι στις 24.06.2011 μετατέθηκε, μονομερώς -πράγμα απίθανο για τα δικαστικά δεδομένα της χώρας μας- η ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων που είχε οριστεί στις 02.08.2011.

Η απάντηση της Κομισιόν όμως, δεν δίδει χρονοδιάγραμμα για την μετατόπιση της γραμμής του ΗΣΑΠ.

Ο αγώνας είναι για την εμφάνιση ολοκλήρου του Βωμού στο φως, ΤΩΡΑ...

Γι αυτό αγωνιζόμαστε και θα αγωνιστούμε...

Μία από τις λύσεις που προωθούμε είναι ο κυλιόμενος διάδρομος, είναι μια κατασκευή εύκολη, γρήγορη, οικονομικά εφικτή, που εξυπηρετεί όλους.


Συνειδητοί Ενεργοί Πολίτες
Όλα τα σχετικά άρθρα στην Ετικέτα:βωμός 12 θεών ελέους

Όχι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ.

http://www.qualitynet.gr/displayITM1.asp?ITMID=64964&LANG=GR
Η ΔΕΗ σήμερα:
Ίδια Κεφάλαια (Καθ. θέση)  : 5,5 δις
Συμμετοχή δημοσίου    : 51,5%
Εύλογο δημόσιο έσοδο από πώληση : 2,25 δις.
Ετήσιο κόστος ασφαλιστικού ΔΕΗ  : 700 εκ.
Ετήσια κέρδη (ισοσταθμισμένα) : 400 εκ.
Προσδοκόμενο έσοδο 2011 : 400 εκ. (Θα γίνει 600εκ. στην πορεία για να παρουσιαστεί σαν ευκαιρία)+ το κόστος του ασφαλιστικού (700 εκ.) σύνολο 1,3 δις.
Προσωπικό : 23.611 απασχολούμενοι.

Κάποιοι ψεύδονται. Πίο απλό θα ήταν η μείωση των απασχολούμενων - του διοικητικού της τομέα κατά 5000 και η παραμετροποίηση των παροχών με το ΙΚΑ. Ά, και τα νέα έργα σε υπεργολάβους.
Κέρδος : Ένας εργαζόμενος κοστίζει μισθό + παροχές + σύνταξη + υποδομή + γραφειοκρατία. Η επιστήμη για να προσδιορίσει αυτό το κόστος, πολλαπλασιάζει τις μικτές αποδοχές με το 2,5. Άν λοιπόν ο μέσος μισθός των υπεράριθμων είναι 25.000 (μικτά), το πραγματικό κόστος ανά άτομο είναι 62.500 Ευρώ. Απολύοντας τους υπεράριθμους, θα είχαμε ετήσιο όφελος περί τα 300 εκατ. (το μισό από το προσδοκόμενο του ξεπουλήματος) και θα μας έμενε και η ΔΕΗ. Αν τώρα προσθέταμε και τα οφέλη από την παραμετροποίηση των ασφαλιστικών με του ΙΚΑ (άλλα 50 εκ.), το κόστος των υπερωριών (50 εκ.) και το νταβατζιλίκι των 700 εκατ. ανά έτος - να γίνει όσο και του ΝΑΤ, 15000 ευρώ ανά εργαζόμενο = 300 εκ.), καταλήγουμε σε ετήσιο ώφελος όσο το κέρδος του ξεπουλήματος.
Τελικά, μήπως να βλέπαμε την κρίση σαν ευκαιρία;

Ε ναι λοιπόν,ο..."αξιόπουστα" Τζέφρυ συντρώγει το...CDS!

Αυτός λοιπόν,γνωρίζει καλά τι λέει!Μόνο που επειδή σκέφτεται στα αμερικάνικα δεν έχει την ταχύτητα σκέψης για να κάνει μετάφραση και διόρθωση κι έτσι η αλήθεια πάει μπροστά!

Αυτός λοιπόν,ο..."αξιόπουστας"(κατά τη δική του ρήση)γνωρίζει με ποιόν συντρώγει και με ποιόν όχι...!!!

Ε ναι λοιπόν, με αυτόν έτρωγε ο ΓΑΠ στο Λονδίνο! Η απάντηση στο κουΐζ και φωτορεπορτάζ.olympias

Δείτε την φωτό σε υψηλότερη ανάλυση
(Πατήστε πάνω στην εικόνα για να την δείτε σε μεγένθυση).
Σύμφωνα λοιπόν με τους συνωμοσιολόγους του “Πρώτου Θέματος” και άλλων εκλεκτών, ο άνθρωπος που τρώει με τον ΓΑΠ Σούσι στο Λονδίνο, είναι ο ένας και μοναδικός, ο θρύλος του καλαμποκιού, ο εξελληνιστής των Σλάβων, ο Κύριλλος των επιχειρήσεων, ο Μεθόδιος των επιδοτήσεων.
ο …ΘΟΔΩΡΟΣ (Ή Τεό ή Ντόρης) ΜΑΡΓΕΛΛΟΣ! Ο άνθρωπος που κατονομάστηκε από τον βουλευτή Πάνο Καμμένο ως διακινητής του CDS! ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ CDS. Οι βουλευτές της κυβέρνησης οφείλουν άμεσα να αποσύρουν την στήριξη στην κυβέρνηση.
Θα αναρωτηθείτε “πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός μίας χώρας να συντρώγει με έναν άνθρωπο μετά από τέτοια καταγγελία πριν αποφανθεί η δικαιοσύνη;” 


Απολαύστε τον:
http://www.kourdistoportocali.com/UsersFiles/kontinos%20margellos.jpg
http://olympiada.files.wordpress.com/2011/06/phpthumb_generated_thumbnailjpg252812529.jpg?w=300
http://yaletomorrow.yale.edu/images/margellos.jpgΗ τελευταία φωτό είναι από το Yale, του οποίου ο κύριος Μαργέλλος είναι δωρητής. Γιατί το λέμε αυτό; θα δείτε σε λίγο…

Πρώτο κόμμα οι «Αγανακτισμένοι» - 9 κόμματα στη Βουλή



Δημοσκόπηση-έκπληξη που φέρνει τους «Αγανακτισμένους» πρώτους σε πρόθεση ψήφου εφόσον αποκτήσουν την μορφή κομματικού σχηματισμού, έγινε τις προηγούμενες ημέρες από μεγάλη εταιρία που διενεργεί έρευνες. Στην έρευνα, δεύτερο κόμμα εμφανίζεται -με ελάχιστη διαφορά από τους «Αγανακτισμένους»- το ΠΑΣΟΚ ενώ ακολουθεί η Νέα Δημοκρατία με επίσης πολύ μικρή διαφορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της iefimerida, το ποσοστό στο οποίο κινούνται τόσο οι «Αγανακτισμένοι», όσο και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία κινείται στο 15% και είναι εντυπωσιακό ότι το συνολικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων της Βουλής δεν ξεπερνά το 30,5% !

Στην ίδια δημοσκόπηση, εμφανίζεται να μπαίνουν στη Βουλή συνολικά ...9 κόμματα μαζί με τους «Αγανακτισμένους. Ειδικότερα, το ΚΚΕ κινείται γύρω στο 8% ενώ ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός γύρω στο 5,5%. Ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις και μετά βίας φαίνεται να ξεπερνά το όριο εισόδου στη Βουλή που είναι το 3% ενώ το ίδιο ποσοστό φαίνεται να ξεπερνούν επίσης η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, το Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Οι Οικολόγοι εμφανίζονται λίγο πιο πάνω από το 2% και δεν πετυχαίνουν να μπουν στη Βουλή. Σε ότι αφορά την αδιευκρίνιστη ψήφο, αυτή φτάνει το 23%.

Πηγή

Σχόλιο Αλφειού:Εδώ και Τώρα δημιουργείστε και οργανώστε κόμμα Αγανακτισμένων!

Έχουμε κάνει κάποιες προτάσεις,τις αναδημοσιεύουμε:

1.Κατάργηση όλων των εχθρικών κατά των Ελλήνων νόμων.(επεξήγηση:κάθε νόμος που εχθρεύεται τους Έλληνες)

2.Άμεση νομιμοποίηση όλων των "παράνομων" κτισμάτων της Χώρας,χωρίς καμία επιβάρυνση.(επεξήγηση:όλα τα κτίσματα που υπάρχουν στην Ελλάδα έχουν γίνει με αίμα και ιδρώτα.Βεβαίως κάποιοι Έλληνες παρέβησαν τον νόμο.Ποιόν νόμο;Το νόμο των κατακτητών.Κι αν δεχθούμε το νόμο των κατακτητών περί άγριας φορολόγησης των ακινήτων,τότε το ελληνικό δημόσιο θα κερδίσει περισσότερα απ'ότι τώρα.)

3.Φορολόγηση όλων των εισοδημάτων με 10%.

4.Επιβολή ΦΠΑ 10% σε όλα τα είδη.

5.Προσφορά όλου του ορυκτού πλούτου της Χώρας σε κάθε ενδιαφερόμενο με ποσοστό συμμετοχής της Ελλάδος 50% ανεξαιρέτως.(επεξήγηση:Είναι πραγματικότητα ότι υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλοί Έλληνες με αμύθητα πλούτη.Αυτοί δραστηριοποιούνται σε κάθε γωνιά της γης.Έχουν τα κεφάλαια,οπότε συμμετέχουν σίγουρα,βάσει των προηγούμενων περί φορολόγησης.)

6.Προσφορά όλης της δημόσιας γης και όπου είναι εκμεταλλεύσιμη για φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες με ποσοστό συμμετοχής της Ελλάδος για κάθε ενδιαφερόμενο 50%.(επεξήγηση:Ισχύει το ίδιο με το προηγούμενο.)


7.Απόσβεση(χάρισμα) όλων των χρεών σε τράπεζες για την πρώτη κατοικία.Αρκετά κέρδισαν επί δεκαετίες.Πανηγύριζαν κάθε χρόνο για τα κέρδη τους που έφταναν το αστρονομικό 500% καθαρό κέρδος για κάθε χρόνο!(χωρίς επεξήγηση,είναι κατανοητό.)

8.Κατάσχεση όλων των ακινήτων και καταθέσεων των πολιτικών προσώπων που απέκτησαν μετά την ενασχόλησή τους με τα κοινά από το 1974 και εντεύθεν.

9.Κατάργηση του αφορολόγητου για τους εφοπλιστές και επιβολή κάθετου φόρου 10% επί του τζίρου τους.

10.Έξωση από τη Χώρα κάθε παράνομου εισβολέα(μετανάστη),της τελευταίας δεκαετίας(2000 και μετά).

11.Χρηματοδότηση στο 100% των ενδιαφερομένων να παράγουν φωτοβολταϊκά,ανεμογεννήτριες,αυτοκίνητα,γεωργικά μηχανήματα.

12.Κατάσχεση και διανομή σε ακτήμονες,όλων των γαιών που ανήκουν στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε. και στα Μοναστήρια.Έτσι κι αλλιώς οι υπηρέτες του θεού δεν πρέπει να εργάζονται.

13.Κρατικοποίηση όλων των τραπεζικών μετοχών που ανήκουν στους λειτουργούς του θεού.Έτσι κι αλλιώς ο θεός δεν χρειάζεται μετοχές.Άλλωστε όλοι οι ιερωμένοι είναι κρατικοδίαιτοι.

14.Επαναφορά της στρατιωτικής θητείας για όλους τους Έλληνες στους 24 μήνες.Κατάργηση για τους πάντες της εξαγοράς.


15.Κατάργηση των άρθρων του Συντάγματος που επιβάλουν την εβραϊκή θρησκεία στους Έλληνες.

16.Αλλαγή του Συντάγματος.Θεσμοθέτηση Προεδρικής Δημοκρατίας.Οι έδρες της Βουλής να γίνουν 104(52 νομοί επί 2).Εννοείται ότι καταργείται το "κράτος εν κράτει" του Άθω.Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ορίζεται με κλήρωση μεταξύ όλων των Ελλήνων που έχουν Πανεπιστημιακή μόρφωση.Οι Βουλευτές ορίζονται με κλήρωση μεταξύ όλων των Ελλήνων ανά νομό.Οι Υπουργοί και ο Πρωθυπουργός ορίζονται με κλήρο μεταξύ των Αποφοίτων Ελληνικών Πανεπιστημίων.Η θητεία όλων να είναι ΕΝΟΣ ΕΤΟΥΣ και άπαξ.Η αμοιβή τους να είναι ίση με την αμοιβή των Στρατιωτικών,για τον χρόνο που θα υπηρετούν την ΠΑΤΡΙΔΑ.Κατόπιν θα επιστρέφουν στις θέσεις που είχαν πριν.

Οι αγανακτισμένοι Ισπανοί εμποδίζουν τις κατασχέσεις σπιτιών!Μήπως να γίνει και εδώ το ίδιο;

Την Πέμπτη το πρωί ένα πλήθος ανθρώπων συγκεντρώθηκε μπροστά από το σπίτι του 74χρονου Luis Domínguez, στην πόλη Parla -20χλμ από τη Μαδρίτη, εμποδίζοντας τους δικαστικούς κλητήρες να του παραδώσουν την απόφαση για άμεση έξωση.

Ο Domínguez, που χρησιμοποιεί πατερίτσες και έχει πρόβλημα με την καρδιά του, λέει ότι θα είχε μείνει στο δρόμο αν δεν είχαν έρθει να βοηθήσουν οι διαδηλωτές:
«Έμαθα ότι βοηθούν τους ανθρώπους να διώξουν τις τράπεζες μόλις χθες το βράδυ και όλα οργανώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Είναι απίστευτο το ότι βρίσκομαι ακόμα εδώ».

Μια έκκληση επικοινωνήθηκε μέσω του Twitter την νύχτα για συγκέντρωση μπροστά στην πόρτα του σπιτιού και πράγματι μαζεύτηκαν αρκετά άτομα ώστε να αποτρέψουν τους αξιωματούχους να μπουν στο σπίτι.

Την Τετάρτη μερικές εκατοντάδες άτομα είχαν επίσης σταματήσει την αστυνομία και τους δικαστικούς κλητήρες από το να διώξουν από το σπίτι της μια οικογένεια μεταναστών από το Λίβανο, στην συνοικία Tetuan της Μαδρίτης.

Το κίνημα της Μαδρίτης που εναντιώνεται στις κατασχέσεις σπιτιών έχει ξεκινήσει από την λατινοαμερικανική μεταναστευτική κοινότητα. Από αυτούς που μετανάστευσαν στην Ισπανία και έχτισαν τα σπίτια κατα τον κατασκευαστικό οργασμό των προηγούμενων χρόνων, αλλά τώρα βρίσκονται ανάμεσα σε αυτούς που είναι το πιο πιθανό να χάσουν τα δικά τους σπίτια.

Αναφέρουν ότι περίπου 278 σπίτια κατάσχονται κάθε μέρα.

Ένα παρόμοιο κίνημα ενάντια στις κατασχέσεις είναι ενεργό στη Βαρκελώνη εδώ και καιρό, αλλά το κίνημα των indignados που ξεκίνησε με δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές να καταλαμβάνουν την μανδριλένικη πλατεία Puerta del Sol τον προηγούμενο μήνα, προσέφερε μια νέα φουρνιά ακτιβιστών, έτοιμους να βοηθήσουν σε όλη τη χώρα.
Πηγη