14 Αυγούστου 2009

Επιτέλους! Kάποιος λέει κάποιες αλήθειες!

Δεν υπήρξαν σκλάβοι, καταναγκαστική εργασία στην Αίγυπτο!

H Αίγυπτος είχε εθελοντές, μισθωτούς εργάτες ...:

Ρωσικά πολεμικά ψάχνουν να βρουν εξαφανισμένο πλοίο

Φωτογραφία αρχείου του Arctic Sea (http://www.tovima.gr/)

Το πλοίο, Arctic Sea με σημαία Μάλτας και 15μελές πλήρωμα Ρώσων, μεταφέρει φινλανδική ξυλεία αξίας 1,16 εκατομμυρίων ευρώ και έχει εξαφανισθεί από τις 28 Ιουλίου ενώ έπλεε στη Μάγχη.

Φρεγάτα του ρωσικού Πολεμικού Νατικού καταδιώκει ένα πλοίο κοντά στο Γιβραλτάρ που μοιάζει με το επιβατηγό Arctic Sea, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μόσχα. Το Arctic Sea εξαφανίστηκε μυστηριωδώς τον περασμένο μήνα ενώ έπλεε στη Μάγχη με 15μελές ρωσικό πλήρωμα.

«Μόλις έμαθα από πηγή του υπουργείου Αμυνας ότι η φρεγάτα Ladny αυτή τη στιγμή καταδιώκει ένα πλοίο παρόμοιο με το Arctic Star στον Ατλαντικό, νότια του Γιβραλτάρ» δήλωσε στη ρωσική κρατική τηλεόραση ο διευθυντής σύνταξης ναυτιλιακού εντύπου.

Με εντολή του ρώσου προέδρου Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ρωσικά πολεμικά συμμετέχουν από την Τετάρτη στις διεθνείς έρευνες που έχουν ξεκινήσει για την ανεύρεση του πλοίου.

Το πλοίο δεν κατέπλευσε στο λιμάνι Μπετζάγια της Αλγερίας όπου αναμενόταν στις 4 Αυγούστου, ενώ τελευταία φορά έδωσε σημεία ζωής στις 28 Ιουλίου.

Τις υποψίες περί πειρατείας ενισχύει η πληροφορία που αναφέρουν οι Αρχές της Μάλτας, επικαλούμενες σήμα της Ιντερπόλ, ότι στις 24 Ιουλίου, μία μέρα πριν το 4.000 τόνων πλοίο εισέλθει στα στενά της Μάγχης, επιβιβάστηκαν στο «Arctic Sea» 10-12 ένοπλοι μασκοφόροι φορώντας αστυνομικές στολές. Προσποιούμενοι τους Σουηδούς αστυνομικούς της δίωξης ναρκωτικών, οι επιδρομείς φέρονται να έδεσαν, να φίμωσαν και να υπέβαλαν σε ανάκριση άνδρες του 15μελούς ρωσικού πληρώματος. Οι σουηδικές αρχές βεβαιώνουν ότι δεν έχουν καμιά εμπλοκή στο καταγγελλόμενο γεγονός.

Σενάρια

Το ερώτημα είναι τι συνέβη από το σημείο αυτό και μετά. Μια εκδοχή θέλει τους επιδρομείς να έκλεψαν ορισμένα αντικείμενα (ίσως ναρκωτικά) από το πλοίο και να έφυγαν με φουσκωτό. Το περίεργο στην περίπτωση αυτή είναι ότι η επίθεση δεν αναφέρθηκε αμέσως, αλλά ήρθε στο φως μετά το σήμα της Ιντερπόλ, οπότε το «
Arctic Sea» είχε πια εξαφανιστεί. Σύμφωνα με την επικρατέστερη ώς τώρα εκδοχή, το πλοίο εξακολουθεί να κρατείται από πειρατές, οπότε τα σενάρια πληθαίνουν: Μπορεί να έχει καταληφθεί με στόχο τα λύτρα (πράγμα μάλλον απίθανο, δεδομένης της μικρής σχετικά αξίας του φορτίου), μπορεί να του έχουν αλλάξει σημαία και εμφάνιση, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν σε επιθέσεις εναντίον άλλων πλοίων, μπορεί να χρησιμοποιείται από Ρώσους λαθρεμπόρους όπλων ή ακόμη και να έχει πέσει θύμα ξεκαθαρίσματος κάποιας εμπορικής-οικονομικής διαμάχης μεταξύ του ιδιοκτήτη και άλλων συμβαλλόμενων μερών.

Στο κυνήγι που έχει εξαπολυθεί για τον εντοπισμό του «
Arctic Sea» συμμετέχουν από χθες και πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Αν, πάντως, η εκδοχή της πειρατείας επαληθευτεί, θα πρόκειται για μια επίθεση άνευ προηγουμένου στα ευρωπαϊκά ύδατα, που εγκαινιάζει ενδεχομένως μια νέα μορφή πειρατικών επιχειρήσεων.

Πηγές:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=283369&dt=13/08/2009

http://thegreekz.com/forum/showthread.php?t=466915

Γαλλικό - Ρόιτερ - «The Guardian»

Shakira vs Eφη Σαρρή (ακατάλληλο)