11 Ιουνίου 2014

Κύπρος– Χρονολόγιο Εισβολή…

Κύπρος– Χρονολόγιο

Εισβολή…

Το 1570 μ.Χ., ο σουλτάνος Σελίμ ο Β’, αφού πρώτα πήρε τις Κυκλάδες και τις έδωσε στον ευνοούμενό του Ιωσήφ Μασσύ (ή κατ’ άλλους Νασσή), αξίωσε από τους Ενετούς να του πληρώνουν φόρους υποτέλειας. Εκείνοι αρνήθηκαν. Τότε, την 1η Ιουλίου 1570, εκατό χιλιάδες τουρκικός στρατός με το Λαλά Μουσταφά έφτασε με 360 πλοία στην Κύπρο και αποβιβάστηκε στη Λεμεσό. Χωρίς καμιά αξιόλογη αντίσταση, στις 9 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου, οι Τούρκοι κυρίεψαν τη Λευκωσία. Ο Μουσταφά πασάς συνέλαβε τον ανώτατο Ενετό άρχοντα του νησιού, το Δάνδολο και τον αποκεφάλισε. Το κεφάλι του το έστειλε στον αρχηγό της ενετικής φρουράς της Κυρηνείας, ο οποίος τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ, που του παρέδωσε αμέσως όσα φρούρια κατείχε.
Τίς τρομερές τελευταίες στιγμές που έζησαν οι Ελληνες και οι Ιταλοί κάτοικοι της Λευκωσίας, τις διηγείται στο χρονικό του (1788) ο αρχιμανδρίτης Κυπριανός:
“… ο εχθρός δέν άφηνε ζωντανόν μήτε άνδρας μήτε γυναίκας μήτε βρέφος, τέλος πάντων ότι ηπάντει ηφάνιζε μέ τήν μάχαιραν, εις τούς δρόμους έτρεχε τό αίμα, καί κοκκίνιζε τό έδαφος, καί εις ολίγον διάστημα βουνά από θανατωμένους. Ποίων αι κεφαλαί, ποίων τά χέρια, ποίων ποδάρια διαχωρισμένα, ποίωνο εμυαλός έξω….. Επιάσθη ο τοποτηρητής Δάνδολος, καί ο πασάς επρόσταξε καί του έκοψαν τήν κεφαλήν, καί τήν έστειλεν εις τόν καπετάνον της Κυρήνιας, όστις ιδών αυτήν επαρεδόθη….έμπροσθεν της καθεδρικής εκκλησίας των Ρωμαίων εθανατώθησαν πολλοί μοναχοί καί ιερείς αυτού του γένους καί δύο επίσκοποι Ρωμαίων….Αυτή η φοβερά σφαγή καί αρπαγή εβάσταξε σχεδόν τρείς ημέρας. Εγδυσαν τάς εκκλησίας, τάς ιεράς τράπεζας εκατατσάκισαν, έκαμαν ένα πλούσιον λεηλατισμόν, όπου οι ίδιοι έλεγον, πως υπερέβαινεν εκείνον της Κωνσταντινουπόλεως…. Παρελθούσης της ημέρας, όπου επάρθη η χώρα, έγινε παζάρι, καί πρώτον επωλούντο τά ωραία παιδία καί αι ωραίαι παιδίσκαι. Τούς σκλαβωμένους επώλουν εις αχρείαν τιμήν, τούς δέ δυνατούς διά τήν γαλέραν μέ περισσότεραν… Εφονεύθησαν δέ εις αυτήν τήν αποφράδα ημέραν περισσότερον από είκοσι χιλιάδες ψυχών.”
Αυτά όμως το 1570-71 στη μαρτυρική Κύπρο, εδώ ας εξετάσουμε τις χρονολογίες μόλις πριν την εισβολή του ’74 σύμφωνα με το Χρονολόγιο του Αλέκου Αγγελίδη από το βιβλίο “Κύπρος-Ημερολόγιο λεηλασιών και αγώνων…“.

Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !!!!!!!!!!!ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!


Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΥΡΩ ΧΩΡΩΝ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΩΝ!

ΕΝΩΣΙΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ

https://www.youtube.com/watch?v=MsX0lGLKr0M

http://epistimonikos.wordpress.com/2014/05/26/ο-αρτεμησ-σωρρασ-θα-επισκεφθει-τουσ-συ/

ΣΗΜΕΡΑ 11\6\2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 21,30 ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΝΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΣΤΟ www.artfmradio.comΣΗΜΕΡΑ 11\6\2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 21,30 ΘΑ ΣΥΝΔΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΧΑΝΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ END ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ ΣΤΟ www.artfmradio.com

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΩΡΑ 21.30 ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ 18 ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΩΡΑ 21.30 ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ 18 ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΟ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ 

Βασιλειάδης Δημήτριος ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ 600 ΔΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΠΕΙΝΑΜΕ............................ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ :

Ο ΧΟΝΤΡΟΣ Ο ΓΥΑΛΑΚΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝ !

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ 600δις: «…σε λίγον καιρό θα σκάσουν οι βόμβες.» !!!

ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ 600δις: «…σε λίγον καιρό θα σκάσουν οι βόμβες.» !!!

ΡΗΤΑ6
Γιάννης Καλογερόπουλος 
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΤΕΒΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, ΤΗΝ ΕΥΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΕΡΙΕΒΑΛΛΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΝ ΛΟΓΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ… ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ EUROBANK(!) , ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ!!! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ…

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ


Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Στις 28 του Μακεδονικού μηνός Δαισίου, (ήτοι στις 10 Ιουνίου ή κατ’ άλλους ανάμεσα στις 11 και στις 13 του αυτού μηνός), του έτους – 323, διέκοψε σε ηλικίαν μόλις 32 ετών και 11 μηνών, την εις τον πλανήτην μας μεγαλειώδη πορείαν του, ο Μέγιστος των Ελλήνων στρατηλάτης και εκπολιτιστής Αλέξανδρος ο Γ΄.

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΜΕΡΑ! ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ!

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ "Ε" ΣΜΗΝΟΥΣ 13 ΓΑΛΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ "Ε" ΣΜΗΝΟΥΣ 13 ΓΑΛΑΞΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑΣ

ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΤΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Ο ΙΕΡΟΣ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΖΕΥΣ(ΔΙΑΣ).

Έκθεση ΔΝΤ..Ωμή παρέμβαση, εκφοβισμός δικαστικών αρχών και αύξηση δικαστικών εξόδων !!


Έκθεση ΔΝΤ..Ωμή παρέμβαση, εκφοβισμός δικαστικών αρχών και αύξηση δικαστικών εξόδων !!

Έκθεση ΔΝΤ..Ωμή παρέμβαση, εκφοβισμός δικαστικών αρχών και αύξηση δικαστικών εξόδων !!

Μαθήτρια από την Κίνα συγκινεί με την αγάπη της για την Ελλάδα

Μαθήτρια από την Κίνα συγκινεί με την αγάπη της για την Ελλάδα

Μαθήτρια από την Κίνα συγκινεί με την αγάπη της για την Ελλάδα

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 600ΔΙΣ ! ΕΣΥ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ???The Black Knight Satellite is Transmitting Signals – Tesla Knew and NASA Knows – 13,000 Year old Orbiting Satellite

The Black Knight Satellite is Transmitting Signals – Tesla Knew and NASA Knows – 13,000 Year old Orbiting Satellite

Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ

Η ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΡΩΣΩΝ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε ότι η σημερινή Ρωσία,μετά το μεγάλο σοκ που υπέστει από την ταχεία και σχεδόν "εν μιά νυχτί" κατάρρευση της κραταιάς και άρχουσας στην Ανατ.Ευρώπη ΕΣΣΔ (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών ),ανακάμπτει ταχέως,ιδίως από το 2000 οπου τα ηνία της χώρας πήρε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και αναλαμβάνει και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια γεωστρατηγική σκακιέρα.Συγρόνως επιδιώκει να αναπτύξει ιδιαίτερους δεσμούς με την χώρα μας.

11/6/2898 Ω: 21.30 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Ε. ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΚΑΙ Α. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ EI~END ΧΑΝΙΩΝ