20 Σεπτεμβρίου 2008

Ελληνική σάτιρα του 1800 κατά του ανωτέρου κλήρου

Οι Έλληνες από την πρώτη στιγμή ήξεραν με τι κουμάσια είχαν να κάνουν!!!!
Όμως,τόσοι λίγοι που είχαν απομείνει μετά τις ανελέητες σφαγές και τους διωγμούς,μη έχοντας άλλο τρόπο να αντισταθούν,τους σατύριζαν για να κοροιδεύουν τη σκλαβιά τους!!!
Γνώριζαν ότι οι Τούρκοι ήταν απλά τα όργανα των πραγματικών εχθρών τους!!!!!
Όπως γνωρίζετε η σάτυρα πάντα σχολιάζει και χλευάζει πραγματικά γεγονότα της καθημερινής ζωής!!!!!
Έλληνες,που έχετε εγκλωβιστεί στην ξενόφερτη "θρησκεία",η οποία έχει επιβληθεί δια πυρός και σιδήρου από το Ανατολικό Ρωμαικό κράτος,και η οποία συνέχισε να υπάρχει αφού συνεργάστηκε με τους Τούρκους στους οποίους παρέδωσε προδοτικά την "Πόλιν",συνεχίζει και σήμερα να συνεργάζεται με τους πάντες,αρκεί να κρατά τα "έχει της",πουλώντας εκδούλευση και συνεργασία σε όλους τους εχθρούς των Ελλήνων!!!!!
Τρέμει στην ΙΔΕΑ της αφύπνισης του ΕΛΛΗΝΑ!! Γνωρίζει ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα χάσει "αυγά και πασχάλια"!!!!!!
Απολαύστε τη σάτυρα της εποχής του... 1800 και αισθανθείτε την απόλυτη ταύτιση με τα έργα και τις ημέρες των σημερινών ρασοφόρων!!!!
ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΤΕ,και για κάποιον που μπορεί να είναι "ταλιμπάν" χριστιανός,να μη παραπονιέται αν αύριο εμφανιστεί μπροστά του κανένας καλόγερος ή δεσπότης με κάποιο "χρυσόβουλο" στο χέρι και τον πετάξει έξω από το σπίτι που κοιμάται!!!!!!Θα του το έχει πάρει ο "θεός" του!!!!!!!



Ελληνική σάτιρα του 1800 κατά του ανωτέρου κλήρου

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&task=view&id=169&Itemid=28

03.05.08
Ελληνική σάτιρα του 1800 κατά του ανωτέρου κλήρουΗ σάτιρα αναφέρεται από τον Βαρθόλδη, ενώ βρέθηκε στον Άθω, σε
μονή του, από τον Ευθύμιο Κουρίλα καί ο οποίος την δημοσίευσε στα
«Θεσσαλικά Χρονικά», τ. 3, 1931.
Κατά την ιστορία της σάτιρας, ήλθαν 3 ξένοι για να δουν πώς ζούσαν οι
Έλληνες καί συνομίλησαν με τους κατοίκους, σχετικώς με το πώς τα
πήγαιναν με τους Τούρκους. Όταν τελείωσαν την συζήτηση με τους κατοίκους, είπαν να
ρωτήσουν καί έναν αρχιερέα, ο οποίος έτυχε να περνά από εκεί, πώς έβλεπε τα
πράγματα. Να καί η απάντηση του αρχιερέα.

«Ιδού ας ερωτήσωμεν τούτον τον πολυγένην
Μητροπολίτης φαίνεται, κάμνει τον Δημοσθένην.
Σ’ αυτόν θέλει γνωρίσωμεν τον ζήλον της Γραικίας
αν είναι φιλελεύθερος ή φίλος τυραννίας.
Χαίρε πανιερώτατε καί γένος της Γραικίας,
πώς υποφέρεις τον ζυγόν της Τούρκου τυραννίας;
Γιατί εκαταντήσατε την φωτεινήν Ελλάδα
άθλιαν, κακορρίζικην. και ως σβυστήν λαμπάδα;

Ο Μητροπολίτης
Να έχετε τέκνα την ευχήν μου
κι ακούσατε την απόκρισίν μου.
Εγώ τον ζυγόν δεν τον γνωρίζω
ούτε ξεύρω να τον νομίζω. (τι ζυγό να γνωρίζει ο κατακτητής!)
Τρώγω, πίνω, ψάλλω με ευθυμίαν
δεν υποφέρω ποτέ τυραννίαν.
Τότε υποφέρω αδημονίαν
όστις με βλάψει στην επαρχίαν. (τρέμει μη χάσει το...μαγαζί ο τραγογένης!)
Αυτή του Τούρκου η τυραννία,
σ’ εμέ είναι ζωή μακαρία.
Αφού το ράσον τούτο εφόρεσα,
πλέον τινά ζυγόν δεν εγνώρισα,
δύο ποθώ, και μα τας εικόνας
άσπρα πολλά και καλάς κοκκώνας. (τα "άσπρα" είναι τα λεφτά!Τις κοκκώνες τις ξέρετε!!)
Περί της Ελλάδος που λέτε
δεν με μέλλει κι ας τυραννιέται.
Μ’ αν βαστάζει χωρίς να στενάζει
όλας τας αμαρτίας ευγάζει.
(….)
Πίστιν να έχουν στον Βασιλέα
και σέβας στον Αρχιερέα.
Στον Τούρκο τ’ άσπρα να μη λυπούνται
τότε γαρ την ψυχήν ωφελούνται.
Και Αρχιερέων παρρησίας,
και παπάδων πολλάς λειτουργίας.
Ο πνευματικός τούς διορίζει
πώς πρέπει κανείς να δεφτερίζει.
Αυτοί άρχισαν να παρακούσι
και όλοι ελευθερίαν φρονούσι.
Διά τούτο και ημείς συμφωνούμεν
Ομού με τους Τούρκους να τους βαρούμεν. (φτου σου κερατά τράγε,λέω τώρα Πλ.Πισ.)
(….)
Κ’ οι κοκκώνες είναι μέγα θαύμα
ευκολύνουν γαρ το κάθε πράγμα.
Φθάνει γουν η τόση απολογία
ιδού γυνή φέρει παρρησία.»
Τελευταία ανανέωση ( 03.05.08 )

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ,ο πολιτικός φορέας του κινήματος της Επανελληνίσεως των Ελλήνων,ανακοινώνει σε όσους επιθυμούν να καταστούν μέλη του σε περιοχές που δεν υπάρχει τοπική οργάνωση να έρχεται σε επαφή με τα γραφεία του.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΑΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΧΘΡΟΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ.
ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Ε.Α.Ρ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑ.
ΟΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.
Ο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
____________________
Πλάτων Πισατίδης
_______________________________________________________________


Ανακοίνωση

Η σύγκληση της Κ.Ε. με ομόφωνη απόφαση του Π.Σ., θα γίνει στις 12/10/2008, ημέρα Κυριακή στις 11.00 π.μ.
Τα μέλη καλούνται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έως την 5η Οκτωβρίου (5/10/08), προς αποφυγή συνωστισμού και οικονομία χρόνου, καθώς και για να είναι δυνατή η συμμετοχή τους στα διαδικαστικά.

Γραμματεία Διαφωτισμού

Ανακοίνωση

Όσοι επιθυμούν να καταστούν μέλη μας και στην περιοχή τους δεν υπάρχει τοπική οργάνωση, να έρχονται σε επαφή με τα γραφεία μας.

Η...αδράνεια και άνοια των Ελλήνων!

Μάλλον δεν έχουμε φτάσει ακόμα στον πάτο,για να αρχίσει η αντίδραση!!!!!Έχουμε να πάθουμε πολλά,μέχρι να δράσουμε!!!!!!

______________________________________________________________

http://alkimosarchive.blogspot.com/
Ποια η σημασία της Μακεδονίας για την Ευρώπη και την Ελλάδα;

.
Γιατί κόπτονται Ευρωπαίοι και Αμερικανοί για το όνομα Μακεδονία; Γιατί δεν αντιδρούν, ως είθισται, στην αλυτρωτική προπαγάνδα της ΠΓΔΜ; Γιατί επιμένουν να υποστηρίζουν τους Σκοπιανούς, γυρίζοντας επιδεικτικά την πλάτη στην Ελλάδα;
.
Το σημείο αναφοράς, αυτό που υποτίθεται πως χαρακτήριζε την αγγλοαμερικανική ιμπεριαλιστική κυριαρχία πάντα, ήταν, η προάσπιση του πολιτισμού, της δικαιοσύνης, και της ελευθερίας των λαών. Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας της, υποτίθεται ότι υπερασπιζόταν τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ότι αγωνιζόταν για την προστασία του ελεύθερου κόσμου. Ήταν έτσι μια «βελούδινη» κυριαρχία, που εφαρμόστηκε όχι με σφαγές αμάχων, ούτε με επεκτατικές προθέσεις, αλλά με το ιδεολογικό κίνητρο του «εκπολιτισμού», και βασιζόμενη στις αρχές του «δικαίου». Αυτό ήταν το «λάβαρο» που την καθιέρωσε στις συνειδήσεις του κόσμου, ανεξάρτητα από το πραγματικό παρασκήνιο.

Αν απογυμνωθεί τώρα ο Δυτικός Συνασπισμός από αυτόν τον ιδεολογικό μανδύα, τότε χάνει αυτόματα την δύναμή του, που είναι η υποστήριξη του «πολιτισμένου κόσμου». Χάνει δηλαδή τον πυρήνα του και εκτροχιάζεται. Εμφανίζεται τότε ως ένα άγριο αρπαχτικό θηρίο, όπως είναι στην πραγματικότητα, πράγμα το οποίο προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποκρύψει. Αν χάσει την υποστήριξη του κόσμου, τότε θα αποδυναμωθεί και θα εκθρονισθεί από την κυρίαρχη θέση του.

Πως κατάφερε όμως να οικειοποιηθεί τον ρόλο του «προστάτη των λαών»; Αυτό έγινε αρχικά με την υποστήριξη της Καθολικής Εκκλησίας -Βασιλεία «ελέω θεού» ή «πολιτική έκφραση της Βασιλείας του Θεού»- και έχοντας ως παρασκηνιακούς ενορχηστρωτές επιδέξιους Εβραίους προπαγανδιστές, οι οποίοι κατάφεραν να θέσουν τελικά αυτήν την εξελισσόμενη δύναμη, υπό τον έλεγχό τους. (Η αλήθεια στα χαρακώματα…).

Στην σύγχρονη όμως εποχή, όπου ο ρόλος της θρησκείας έχει αρχίζει να φθίνει, και μολονότι ένας θρησκόληπτος υποψήφιος πρόεδρος στην Αμερική μπορεί να συγκινεί ακόμα τους ψηφοφόρους, οι παρασκηνιακοί ενορχηστρωτές βλέπουν μακριά. Αυτοί ενδιαφέρονται όχι μόνο για το σήμερα, αλλά και για το αύριο. Και γνωρίζουν, ότι «αύριο» δεν θα μετράει πια η «ευσέβεια», όσο κάποια άλλα στοιχεία, που πηγάζουν τώρα από το παρελθόν. Πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, ότι υπάρχει μια παγκόσμια αναβίωση του εθνικισμού και των αρχέτυπων προτύπων στους λαούς.

Οι αρχαιολατρία δεν είναι ένα σύγχρονο ελληνικό φαινόμενο. Είναι μια παγκόσμια κίνηση, που δείχνει ότι οι λαοί επιζητούν νέα κίνητρα, νέους προσανατολισμούς. Αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο, μιας και τα καθιερωμένα θρησκευτικά και ιδεολογικά τους πρότυπα γκρεμίζονται.

Έχοντας αυτά κατά νου, ας αναλογιστούμε: «ποια παγκόσμια δύναμη έπαιξε τον ρόλο του εκπολιτιστή»; Ποια αυτοκρατορία μπόρεσε να καθιερωθεί (όπως έχει περάσει στην ιστορία) όχι δια της ένοπλης βίας έναντι αμάχων, αλλά αντίθετα, να χαιρετισθεί ως απελευθερωτής από τους κατακτημένους λαούς; Δεν υπήρξε στην ιστορία καμία άλλη –παρά τους ισχυρισμούς των Κινέζων για τον Τζέκις Χάν-, εκτός από την ελληνική αυτοκρατορία του Μακεδόνα βασιλιά Αλέξανδρου. Αυτό το ιστορικό πρότυπο, είναι το μόνο ικανό, που μπορεί να αντικαταστήσει τα παλιά πρότυπα της παγκόσμιας Αγγλοαμερικανικής δύναμης. Ο μόνος τρόπος όμως, που μπορεί να γίνει αυτό, είναι, να οικειοποιηθούν την ιστορική συνέχεια της ελληνικής (όχι μακεδονικής) αυτοκρατορίας. Πως μπορεί να γίνει όμως αυτό; Ενσωματώνοντας τους φυσικούς της απογόνους, μέσα στους κόλπους της. Τι έχουμε τότε; ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ –ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ- ΕΥΡΩΠΗ!!! Αυτήν την Ευρώπη επιδιώκουν να κατασκευάσουν, η οποία χρειάζεται όμως και την ανάλογη …«πολιτογράφηση», το ανάλογο ιδεολογικό υπόβαθρο.

Η «Δημοκρατία της Μακεδονίας» ήταν ό,τι ποιο καλύτερο μπορούσε να τους τύχει σ’ αυτά τους τα σχέδια, διότι αποτελεί μια άβουλη δύναμη, η οποία βρίσκεται σε απόλυτη εξάρτηση επιβίωσης. Τι το καλύτερο λοιπόν γι’ αυτούς, αφού αυτό τους απαλάσει από τους «δυσκολοκυβέρνητους» Έλληνες! Η καπήλευση της ιστορίας δεν τους ενοχλεί, εξάλλου περί «καμουφλάζ» πρόκειται. Τι τους κόπτει η αλήθεια; Εξάλλου δεν μάθαμε πρόσφατα πως «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό»; Έχει κανείς αμφιβολία ότι έχουν όλους τους μηχανισμούς στην διάθεσή τους (και προφανώς και την επίσημη ελληνική συγκατάθεση), για να νομιμοποιήσουν την επιδίωξή τους;

Αυτή είναι η πραγματικότητα του παρασκηνίου και δεν έχει να κάνει με οποιεσδήποτε «αλυτρωτικές» προθέσεις των φτωχών γειτόνων. Αν όμως καταφέρουν τελικά να πετύχουν την απόσχιση του όρου Μακεδονία από την φυσική της ιστορική βάση, τότε αυτό σημαίνει ότι μεταβιβάζεται στις συνειδήσεις των λαών το ιστορικό θεμέλιο της Ελλάδας, ως Έθνους, με αποτέλεσμα να μην αποτελεί στο μέλλον τίποτε περισσότερο από μια ιστορική γεωγραφική περιοχή, χωρίς ιδιαίτερη γεωπολιτική σημασία. Όσο για τους πολιτικούς και τους λοιπούς σύγχρονους «Φαναριώτες», αυτοί δεν πρόκειται να χάσουν τα προνόμιά τους, όπως δεν τα είχαν χάσει επί τουρκοκρατίας.

Με όλα αυτά υπόψη, γεννιέται τώρα το ερώτημα: «Ποιος θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα της χώρας αυτής, στο διεθνές γίγνεσθαι»; Οι «μεσίτες» της Νέας Δημοκρατίας ή ο «καλύτερος» Γιώργος Παπανδρέου; Αν ο λαός δεν έχει αυτογνωσία, αν δεν ενδιαφέρεται για τίποτε άλλο, πέρα από την επιβίωση και την καλοπέραση, τότε δεν τους αξίζει δυστυχώς και καλύτερη τύχη, από να τους κυβερνούν «κοτζαμπάσηδες», και να τους παραδώσουν σ’ αυτούς που ξέρουν από ιστορία και βλέπουν μακριά!

Καλή μας τύχη λοιπόν, στο ταξίδι του χρόνου!
.