25 Ιουλίου 2010

Οι χλιδάτοι δημόσιοι υπάλληλοι,τα πιράνχας με τα μαύρα...


Πληρώστε κορόϊδα!Δύο φορές κορόϊδα!Και τους τα ακουμπάτε όταν πηγαίνετε στα μαγαζιά τους και τους πληρώνετε ως δημόσιους υπαλλήλους...!Μπορεί κάποιος χριστιανός να μας απαντήσει στην ερώτηση:Αφού ο...θεός είναι πνεύμα,άρα υπεράνω του χρήματος(ύλη),δεν έχει τη δύναμη ο...θεός να κάνει τους αντιπροσώπους του όμοιους με τον εαυτό του;Τι...θεός είναι αυτός;Μάλλον καταρρίπτεται το..."κατ' εικόνα και ομοίωσιν"...!Εκτός και αν ισχύει,οπότε αυτός ο...θεός,δεν είναι "θεός της αγάπης",αλλά ο Μαμμωνάς!
Ιερή αποστολή στη Ρωσία με κόστος 2500 τη βραδιά

Ιερή αποστολή στη Ρωσία με κόστος 2500 τη βραδιά
Μπορεί ο κόσμος να προσπαθεί να τα φέρει βόλτα μετρώντας και ξαναμετρώντας τα κέρματα στο πορτοφόλι του , όμως υπάρχουν Μητροπολίτες που ζουν πλουσιοπάροχα και σπαταλούν για διαμονή 5 ημερών στη Ρωσία, το ποσό των 10.000 ευρώ.

Πριν από λίγες ημέρες οι υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου βρέθηκαν μπροστά σε ένα εξοδολόγιο αποστολής στην Αγία Πετρούπολη , άκρως σκανδαλώδες ακόμα και σε περίοδο μη κρίσης.
Ένας Ιεράρχης της νησιωτικής Ελλάδας που συμμετείχε σε συνέδριο για τον θρησκευτικό τουρισμό στην Αγία Πετρούπολη μαζί με τον συνοδό του , αρχιμανδρίτη της Εκκλησίας της Ελλάδος , έφερε αποδείξεις 9.800 ευρώ για διαμονή 5 ημερών. Αναλυτικά, τα έξοδα διαμονής ήταν 7.838 ευρώ, τα έξοδα μετακίνησης 655 ευρώ, για οδοιπορικά επιπλέον μετακινήσεων χρεώθηκαν στην Ιερά Σύνοδο 1139 ευρώ και για φαγητό 960 ευρώ!!!!
Δηλαδή με λίγα λόγια το ταξίδι εκπροσώπησης της Ελλαδικής Εκκλησίας κόστισε περίπου 1000 ευρώ την ημέρα για κάθε κληρικό, έξοδα που θυμίζουν μάλλον τον τρόπο ζωής κάποιου Σάχη των Αραβικών Εμιράτων και όχι ιερείς. Ο Μητροπολίτης διέμεινε στο λουξ ξενοδοχείο Grand Europe στην Αγία Πετρούπολη, όπου το απλό δωμάτιο με ημιδιατροφή κοστίζει, με τιμή πόρτας 490 ευρώ τη βραδιά. Βέβαια τα 490 ευρώ του απλού δωματίου πολύ απέχουν από τα περίπου 900 ευρώ τη βραδιά που κόστισε μόνο η διαμονή του Ιεράρχη.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του πολυτελούς ξενοδοχείου, η νυφική σουίτα με πρόγευμα, γεύμα με γαλλική κουζίνα από διακεκριμένο chef και δείπνο με θέα την πόλη της Αγίας Πετρούπολης, σαμπάνια, χαβιάρι και θαλασσινά εδέσματα, κοστίζει 850 ευρώ τη βραδιά το άτομο, λίγο λιγότερο δηλαδή από ότι κόστισε σε έκαστο κληρικό η διαμονή στο πεντάστερο ξενοδοχείο.
Επίσης η απόδειξη που προσκόμισαν στη Σύνοδο ήταν απόδειξη γνωστού ταξιδιωτικού γραφείου, το οποίο θα έπρεπε λογικά να πετύχει καλύτερες τιμές από τις τιμές πόρτας, αφού τα μεγάλα γραφεία έχουν άλλες συμφωνίες με τα ξενοδοχεία. Πληροφορίες θέλουν την εν λόγω απόδειξη να προκάλεσε πανικό στις οικονομικές υπηρεσίες, αφού μέσα σε περίοδο λιτότητας το ποσό που ξόδεψε ο bon viveur μητροπολίτης είναι τουλάχιστον εξωφρενικό.
Να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος Ιεράρχης πριν από λίγους μήνες είχε οργανώσει μεγάλη γιορτή στην επαρχία του, με πολλούς καλεσμένους στους οποίους προσέφερε αβραμιαία φιλοξενία. Στην Ιερά Σύνοδο η συγκεκριμένη γιορτή κόστισε 50.000 ευρώ, ενώ υπήρχαν και άλλοι χορηγοί για να καλυφθούν τα έξοδα τα οποία ήταν πάνω από 150.000 ευρώ!!!

ΙΧΩΡ

Αξιοποίηση του λιμένα Κατακόλου μέσω ΣΔΙΤ.

 Την αξιοποίηση των δυνατοτήτων του λιμανιού του Κατακόλου μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ)  πρότεινε στην τοπική κοινωνία να εξετάσει, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ Γιώργος Βλάχος κατά την διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης στο Μουσείο Λάτση στο Κατάκολο.
Με τον ποιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο της χρηματοδότησης με 35 εκ ευρώ από εθνικούς πόρους επισημαίνοντας ότι η οποιαδήποτε τέτοια επιθυμία κάτω από τις υφιστάμενες οικονομικές συνθήκες «είναι εκτός πραγματικότητας».
«θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το να δοθούν 35 εκ κάτω από  τις συγκεκριμένες οικονομικές συγκυρίες είναι εκτός πραγματικότητας. Θα πρέπει να δούμε το θέμα των ΣΔΙΤ. Ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είπε ότι το κόστος της προβλήτας είναι ίσο με την δαπάνη για την κατασκευή ενός κρουαζιερόπλοιου.
Οπότε καταλαβαίνεται ότι είναι πολύ εύκολο να πείσουμε τους ιδιοκτήτες των μεγάλων εταιρειών κρουαζιερόπλοιων να  δώσουν 4,5 εκ ευρώ για να έχουν ένα ντόκο που θα δένουν τα δικά τους σκάφη χωρίς να εμπλέκεται κανείς άλλος και μόνο με τον τοπικό λιμενάρχη για τα διαδικαστικά έχουν επαφή. Θα πρέπει η τοπική κοινωνία να το σκεφτεί και να αποφασίσει. Αν θέλει κάτι λιγότερα από αυτό που περιγράφεται στο μάστερ—πλαν που εγκρίθηκε να το δούμε. Γιατί τότε μιλάμε για άλλα λεφτά», επεσήμανε ο κ Βλάχος.
Διασύνδεση με δρόμο
Μία από τις σοβαρές παρατηρήσεις που έθεσε υπόψη των φορέων που είχαν συγκεντρωθεί στο Κατάκολο ήταν το γεγονός πως το λιμάνι θα πρέπει να συνδεθεί με οδική αρτηρία που γρήγορα και άμεσα θα δίνει την δυνατότητα να φθάνουν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων θα φθάνουν στον προορισμός τους.
«Στο μάστερ--πλαν ο μελετητής προβλέπει όχι μόνο δύο αλλά μέχρι τέσσερις θέσεις κρουαζιερόπλοιων. Το πρόβλημα είναι ο οικιστικός ιστός. Δηλαδή αν μπορεί να αντέξει τον φόρτο που θα προκύψει από την ταυτόχρονο ξεφόρτωμα τεσσάρων κρουαζιερόπλοιων. Αν έρθουν όλα μαζί ο κόσμος που θα κατέβει είναι 9000 με 10000 επιβάτες το λιγότερο.
Μπορεί να το αντέξει το Κατάκολο; Έχει  προβλεφθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να μπορέσει αυτός ο κόσμος να φύγει από την  πόλη του Κατακόλου ή θα χάσει την μισή μέρα του και δεν θα προλάβει να δει τίποτα. Το λιμάνι δεν τελειώνει στην έξοδο της πόρτας αλλά στην διασύνδεσή του με το δρόμο», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ Γιώργος Βλάχος.
Τι είπαν οι φορείς
Τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων καλωσόρισε ο πρόεδρος του ΕΒΕ  Ηλείας Άγγελος Αγγελόπουλος αφού ο κ Βλάχος βρέθηκε στην Ηλεία αποδεχόμενος πρόσκληση του επιμελητηρίου για να βρεθεί στην Ηλεία και να δει από κοντά τα προβλήματα του Λιμανιού.
Ο κ Αγγελόπουλος αναφέρθηκε στη προσωπικότητα του κ Βλάχου ο οποίος είναι καθηγητής πανεπιστημίου στον Πειραιά καθώς επίσης και στην τεχνογνωσία που έχει πάνω στο θέμα των λιμανιών. Επίσης ευχαρίστησε τον κ Γιώργο Κασιμάτη τον πρόεδρο της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος για την συμβολή του ώστε να έρθει ο γενικός στο Κατάκολο. Επίσης τους απένειμε αναμνηστικές πλακέτες.

Γ Κασιμάτης: «Υιοθετώ το Κατάκολο»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ Κασιμμάτης αφού ευχαρίστησε τον κ Αγγελόπουλο για τα καλά του λόγια τόνισε πως «υιοθετεί» το Κατάκολο με ότι αυτό σημαίνει και πως θα είναι δίπλα σε κάθε προσπάθεια για την ανάπτυξή του. Αναφέρθηκε επίσης στην προσωπικότητα του Γενικού Γραμματέα Λιμένων και στην βαθιά γνώση που έχει του συγκεκριμένου αντικειμένου.

Κ Τζαβάρας: «Δικαίωση»
Ο βουλευτής της Ν Δ Κώστας Τζαβάρας στην παρέμβασή του ανέφερε τα εξής:
«Αυτός ο τόπος εδώ και πολλά χρόνια περιμένει μία δικαίωση. Μία δικαίωση που εκ των πραγμάτων του την έδωσε η ακτινοβολία ένας τόπος  που λέγεται Αρχαία Ολυμπία. Πρώτα η πραγματικότητα ήρθε να αγκυροβολήσει σε αυτό το λιμάνι και εκ των υστέρων και καθυστερημένα έρχεται η πολιτεία να του δώσει την αξία που του έχει δώσει ο επιχειρηματικός κόσμος της ναυτιλίας και τουρισμού».

Χ Καφύρας
«Το Κατάκολο πηγή εσόδων»

Ο Νομάρχης Ηλείας Χαράλμπος Καφύρας αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικά είναι τα έσοδα από το λιμάνι του Κατακόλου για την τοπική οικονομία.
«Η συμβολή των τουριστών στο ήδη «ψαλιδισμένο» από τις θεομηνίες εισόδημα των κατοίκων του Νομού και κατ’ επέκταση στην ενίσχυση της  Εθνικής οικονομίας, είναι πολλή σημαντική.  Για τους παραπάνω λόγους η ΝΑ Ηλείας σε συνεργασία με το Δήμο Πύργου και το Λιμενικό Ταμείο Κατάκολου διεκδικεί την χρηματοδότηση  μελετών και των αναγκαίων έργων , προκειμένου να αυξηθούν οι θέσεις προσέγγισης μεγάλων κρουαζιερόπλοιων από δύο θέσεις που υπάρχουν σήμερα στις τέσσερις.  Στόχος επίσης είναι η διασύνδεση του λιμένα με τα αναπτυξιακά δίκτυα συνδυασμένων μεταφορών» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Καφύρας.

«Μ Παρασκευόπουλος
Λιμάνι κρουαζιεροπλοΐας»

Ο Δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος αναφέρθηκε στην σημασία που έχει το Κατάκολο για την Ηλεία και όχι μόνο καθώς επίσης και στο ότι είναι αναγκαίο να δοθεί μεγάλη σημασία λόγω του ότι είναι το πρώτο λιμάνι κρουαζιεροπλοΐας  σε όλη την Ελλάδα.
Επίσης ότι κάθε χρόνο αυξάνεται κίνηση και πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να γίνουν τα έργα για τον εκσυγχρονισμό του.  Τόνισε ότι αποτελεί την σημαντικότερη πύλη της Ευρώπης στην Δυτική Ελλάδα και την Ελλάδα γενικότερα.

Δ Αποστόλοπουλος
«Όχι άλλες καθυστερήσεις»

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ Δημήτρης Αποστολόπουλος κατά τον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο για καθυστερήσεις. Ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας και η Πολιτεία καλείται να αποδείξει έμπρακτα την αγωνία και το ενδιαφέρον της εδώ και τώρα. Η άφιξη 800 και πλέον χιλιάδων τουριστών που διαρκώς αυξάνονται εξασφαλίζουν ένα σημαντικό έσοδο στον προϋπολογισμό της ευρύτερης περιοχής του Νομού».

Κ Νικολούτσος: «Αγωνία»Ο Α αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Νικολούτσος αναφέρθηκε στην αγωνία που υπάρχει για την εξέλιξη του Κατακόλου. Μάλιστα την χαρακτήρισε ως εθνική αγωνία επισημαίνοντας ότι ο λιμάνι του Κατακόλου είναι ένα εθνικό κεφάλαιο που θα πρέπει να αξιοποιηθεί.

Εκτός από τους προαναφερόμενους παραβρέθηκαν στην σύσκεψη Ο νομάρχης Χαράλαμπος Καφύρας που έκανε και παρέμβαση,  ο Δήμαρχος Ολυμπίας Γιώργος Αηδόνης, ο αντινομάρχης Ευγένιος Μπαλκάμος, ο αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Τ.Σ. Φρατζής Κολόσακας, ο Β αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Νίκος Παναγιωτακόπουλος, ο  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου Αθανάσιος Σκορδαλής,ο ταμίας του Εμπορικού Συλλόγου Κατακόλου Σάκης Μπουλούτας, ο Νώντας Γαλάνης μέλος του Δ.Σ του εμπορικού Συλλόγου Ολυμπίας,  ο Γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Αργυρόπουλος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Γιώργος Χήνος, ο λιμενάρχης Κατακόλου Διονύσιος Πουλής καθώς και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.
Παναγιώτης Παυλόπουλος
paylopoulos2004@yahoo.gr
paylopoulos2009@gmail.com
Πηγή...
Σχετικά θέματα:

15000 τουρίστες και πληρώματα στο Κατάκολο σήμερα!

Μια χαμένη επένδυση για το Κατάκολο αξίας εκατομμυριών ευρώ με ευθύνη της κυβέρνησης;

Οι «μνηστήρες» του Κατακόλου!

Από συσκέψεις...υποσχέσεις και...αερολογίες έχει χορτάσει το...Belvedere(ονομασία της Ηλείας...Βενετσιάνικη)...!        

Προμήθεια 2010 - Βράβευση Ευάγγελου Μπεξή

Η βάφτιση του Skyler James Sudbrock

Ξεκινώντας το βίντεο λέει το παιδάκι ότι θέλει να σας πει ότι σας ευχαριστεί που βλέπετε την βάφτιση του, και θέλει να σας ανακοινώσει τι έγινε σήμερα στην καρδιά του: "Δέχτηκα τον θεό σαν προσωπικό μου σωτήρα."

"Γνωρίζω", -λέει το παιδάκι- "ότι είμαι αμαρτωλός και ο Ιησούς με απελευθέρωσε από τις αμαρτίες μου. Το γνωρίζω ότι ήρθε ο Ιησούς στην καρδιά μου, γιατί το λέει η Βίβλος ....".

Η βάφτιση έγινε στην πόλη Wittenberg (πατρίδα του Λούθηρου), Γερμανία, από τον πατέρα* του.

*(αν και δεν είναι αναγνώστης μας...Βλ. σχόλια εδώ)