18 Ιουλίου 2013

ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΑΣ-Α! ΜΟΙΡΑ ΚΑΤΑΔΡΟΜΩΝ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗΣ ΤΩΝ NORATLAS ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ 21ης ΠΡΟΣ 22ας ΙΟΥΛΙΟΥ 1974

ΑΘΑΝΑΤΟΙ ΝΕΚΡΟΙ...
Κοινῇ γὰρ τὰ σώματα διδόντες ἰδίᾳ τὸν ἀγήρων ἔπαινον ἐλάμβανον καὶ τὸν τάφον ἐπισημότατον, οὐκ ἐν ᾧ κεῖνται μᾶλλον, ἀλλ' ἐν ᾧ ἡ δόξα αὐτῶν παρὰ τῷ ἐντυχόντι αἰεὶ καὶ λόγου καὶ ἔργου καιρῷ αἰείμνηστος καταλείπεται. (Θουκυδίδου “Περικλέους Επιτάφιος”, κεφ. 43)
(= Δίνοντας όλοι μαζί τη ζωή τους, έπαιρναν ο καθείς τους ξεχωριστά τον αγέραστο έπαινο και τον πιο περίλαμπρο τάφο: όχι τόσο τον τάφο, στον οποίο κείτονται, αλλά εκείνον όπου η δόξα τους επιζεί, για να μνημονεύεται αιώνια σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται, είτε για λόγο είτε για δράση.)

(Στη φωτογραφία ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας, όπου βρίσκονται οι τάφοι και τα κενοτάφια των ηρωικά πεσόντων ΑΝΔΡΩΝ της ΕΛ.ΔΥ.Κ. και της Ε. Φ. στις μάχες για την απόκρουση των εισβολέων.)
(Το παρόν έχει αναδημοσιευτεί από το μέλος της σελίδας μας Θανάση Διάκο)
Το στρατιωτικό Κοιμητήριο « Τύμβος Μακεδονίτισσας » ανεγέρθηκε στο χώρο όπου κατέπεσε το στρατιωτικό αεροσκάφος NORD ATLAS της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας της επιχείρησης « ΝΙΚΗ » τη νύκτα της 21ης προς 22α Ιουλίου 1974 το οποίο μετέφερε άνδρες της 1ης Μοίρας Καταδρομών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Κύπρο, για την υποστήριξη των Δυνάμεων της Εθνικής Φρουράς στις προσπάθειες για απόκρουση της Τουρκικής Εισβολής.
Ο « Τύμβος Μακεδονίτισσας » αποτελεί μαζί με τα « Φυλακισμένα Μνήματα » τα δύο πιο σημαντικά προσκυνήματα Τιμής για τον Ελληνισμό της Κύπρου.
Στο χώρο αυτό βρίσκονται οι τάφοι και τα κενοτάφια 449 Ελλαδιτών και Ελληνοκυπρίων υπερασπιστών της Κύπρου στους αγώνες κατά των Τούρκων το 1964 και 1974.
Ο κάθε Έλληνας που επισκέπτεται το χώρο αναβαπτίζεται Εθνικά και δίνει όρκο αγώνα για δικαίωση της Θυσίας των Ηρωικών Νεκρών που βρίσκονται θαμμένοι εκεί αναμένοντας τη Μεγάλη Ημέρα της Απελευθέρωσης.
Δείτε και αυτό: http://www.youtube.com/watch?v=bzstpzHhlnY
20 Ιουλίου και ώρα 07:30 π.μ. θα τελεστεί μνημόσυνο και τρισάγιο στον
Τύμβο Μακεδονίτισσας.

Θα είμαστε όλοι εκεί.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!


ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΙΚΗ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (Φωτογραφίες)

1974 - Πραξικόπημα και εισβολή στην Κύπρο - Το Onalert ανοίγει το φάκελο της προδοσίας


Ο “Εθνάρχης” που έδωσε το πράσινο φως στις ορδές του Αττίλα

ΚΥΠΡΟΣ 1974 - Η 

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ (Φωτογραφίες)


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΩΝ 600 ΔΙΣ ΔΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 17-7-2013 ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΩΡΑ 20:00


ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ - ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ