13 Φεβρουαρίου 2010

Δεν μιλάτε, κουφάλες...

Πέρασε περισσότερο από ένας μήνας μετά τον τρομερό σεισμό στην Αϊτή, και οι καταγεγραμμένοι νεκροί ξεπερνούν τις 200.000!!! Και όμως, η γραφειοκρατία (;) του Ο.Η.Ε εμποδίζει την άμεση ανθρωπιστική βοήθεια. Οι φουκαράδες επιζώντες με απόγνωση ζητούν να τους κυβερνήσει η Αμερική, που βέβαια, εγκαίρως έχει φροντίσει να γεμίσει το έδαφος της ξένης χώρας όχι βέβαια με ανθρωπιστική βοήθεια (πρόσφατα απελάθηκαν από την Αμερική χιλιάδες θύματα του σεισμού επειδή δεν είχαν ασφαλιστική κάλυψη) αλλά με στρατιώτες που βέβαια φρόντισαν και έδιωξαν τους ανταποκριτές του διεθνή τύπου από την Αϊτή.* Η Αϊτή με αφορμή τον σεισμό έχασε την εδαφική της κυριαρχία. Σιγά μην ασχοληθούμε μαζί τους τώρα. Και εμείς θα την χάσουμε. Από οικονομικό σεισμό. Και θα ασχοληθούμε με αγωνία με το θέμα μας. Όχι φυσικά από φιλοπατρία ή ανθρωπισμό, αλλά επειδή θα αρχίσουμε να πεθαίνουμε της πείνας. Και αρχή των πάντων είναι η γαστέρα.

Η δικιά μας.

Νίκος Σάμιος

*01-21-2010,

The U.S. Army expels reporters at the airport of Haiti
The soldiers have informed foreign reporters to leave the bivouac at the airfield in Port au Prince

U.S. troops have ordered tonight to foreign journalists to leave the Haitian capital's airport before eight o'clock Thursday morning local time (14.00 hours on the Spanish peninsula), according to Spanish reports Efe installed in the Airfield Camp in Port au Prince, where international aid agencies that have come to Port au Prince after the earthquake last Tuesday are based. Without explaining the reasons, the military told them that this is a provision that affects the entire international press.
Πηγή
(Παραθέτουμε μόνο μία, από τις „ανώδυνες"...) :http://forums.narutofan.com/showthread.php?t=586249


Σχετικό θέμα: HAΑRPαχτές

Ο Μελάμπους από την Ηλεία «Ο Πρώτος Έλλην ψυχοσωματιστής ιατρός»

Μαντείον Μελάμποδος

Σύμφωνα με τις έρευνες των ιατρών και καθηγητών του Πανεπιστημίου, Γεωργίου Τσουκάντα, Δ. Κουρέτη, οι οποίοι στηρίχθηκαν στην προσεκτική μελέτη των αρχαίων κειμένων και στα διασωθέντα σχετικά αριστουργήματα τέχνης του 5ου π. Χ. αιώνα απεκαλύφθη ότι ορισμένες σύγχρονες εφευρέσεις ήταν κτήμα των αρχαίων προγόνων μας. Τα επιστημονικά πρακτικά και οι ανακοινώσεις δημοσιεύτηκαν στα εξής περιοδικά : «Η Ψυχοκαθαρτική Μέθοδος της ατεκνίας του Ιφίκλου από τον Μελάμποδα», με τη συνεργασία του Καθηγητού του Πανεπιστημίου Δ. Κουρέτα. Περιοδικό Πλάτων έτος Ζ/,τευχ. Β/ 1955 και Ελληνική Ιατρική τομ. 24ος, 11ον, Θεσσαλονίκη. «Ο Πρώτος Έλλην ψυχοσωματιστής ιατρός». Ανακοίνωση στην Ιατροχειρουργική Εταιρεία Αθηνών 6-2-1957. Ανάτυπον εκ των πρακτικών της Ετ. «Ψυχιατρικαί και ψυχαναλυτικαί μέθοδοι στη προϊστορία». Ανακοίνωση στην Ιατρική Εταιρεία Ι. Κ. Α. Αθήνα (1961).

Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία »εδώ...



Επιγραφή από το ιερό του Μελάμποδος εντοιχισμένο στην εκκλησία, λέει ΜΕΛΑΜΠΟΔΟΡΑ ΑΧΕΛΩΝΟΣ