25 Νοεμβρίου 2008

Σαν παραμύθι,σαν ιστορία....

Είναι πολύ καλό.Γιαυτό και το αναρτούμε!!!!

_________________________________

Σάββατο, 22 Νοέμβριος 2008

Μια φορά κι έναν καιρό..

Κάποτε, σε κάποια χώρα, ήταν ένας βασιλιάς, ο οποίος ήθελε να είναι δίκαιος με τον λαό του.
Κάθισε και σκεύτηκε, πώς θα μπορούσε να τα καταφέρει.
Τότε του ήρθε μια ιδέα. Μεταμφιέστηκε σε ζητιάνο και βγήκε κρυφά απο το παλάτι, ενώ οι μόνοι που γνώριζαν το μυστικό, ήταν ο γιός του και ο στρατηγός του.

Βγήκε σε φτωχικά και βρώμικα σοκάκια, είδε με λύπη τον κόσμο να ζεί μέσα στην φτώχεια και στη λάσπη. Έπιασε με τρόπο κουβέντα μαζί τους, προσπαθώντας να μάθει τι θα τα άλλαζε όλα αυτά, τι θα έκανε τον κόσμο πιο ευτυχισμένο και χαρούμενο.
Η απάντηση έμοιαζε σχεδόν απο κάθε έναν που ρωτούσε. "Όλοι στο παλάτι τρώνε με χρυσά κουτάλια, εμάς ούτε τα ψίχουλα δεν μας δίνουν να φάμε, ούτε τα αποφάγια τους. Με το λίγο που μάθαμε να τρώμε, θα μας ήταν αρκετά".
Άλλος πάλι έλεγε, "μας φορολογούν για να ζούνε στη χλιδή, δίχως να μας ρωτήσουν ποτέ πώς ζούμε κι αν μας φτάνουν".

Την επόμενη, ξαναβγήκε, και ντύθηκε χαμάλης. Όπου κι αν προσπάθησε να ζητήσει ένα κομμάτι ψωμί, τον έδιωχναν με φωνές και σπρωξιές. Δουλειές δεν υπήρχαν. Πέρασε έξω απο το παλάτι, και είδε αρκετούς αυλικούς να τρών και να πίνουν χορεύοντας και τραγουδώντας.
Τους ζήτησε να του δώσουν λίγο απο αυτό που έτρωγαν, μα στάθηκε τυχερός ..πάλι καλά που δεν τον έσπασαν στο ξύλο. Τον πήραν άρον άρον κάτι φτωχοί άνθρωποι απο εκεί πρίν βρεί μπελά που τόλμησε να μιλήσει στους άρχοντες, και του έδωσαν να φάει απο το υστέρημά τους.

Επί έναν χρόνο, έβγαινε ο βασιλιάς μεταμφιεσμένος κάθε μέρα, και κάθε φορά ντυνόταν διαφορετικά, αναλαμβάνοντας να παίξει και νέο ρόλο κάθε φορά.
Έκανε σχεδόν όλλες τις δουλειές, πέρασε κάθε κακουχία και κούραση που περνούσαν οι απλοί άνθρωποι καθημερινά, και έμαθε να ζεί μόνος, με την εργασία του, με τα χέρια του..
Όταν επέστρεψε στο παλάτι και ανέλαβε και πάλι τα καθήκοντά του, ήξερε πλέον πολύ καλά τι έπρεπε να κάνει, τι χρειαζόταν ο λαός του και τι όχι.

Για να μπορείς να φορολογείς τον λαό, πρέπει πρώτα να του δίνεις έναν ικανοποιητικό μισθό, με τον οποίο θα μπορεί να ζεί, το λιγώτερο "αξιοπρεπώς", και αφού θα έχει πληρώσει επίσης όλες του τις υποχρεώσεις. Ειδ' άλλως, "ούκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος".

Οι αυλικοί που παρασιτούσαν εις βάρος του λαού, διατάχθηκαν να εργάζονται, βγάζοντας τίμια το ψωμί τους πλέον. Αν είχαν κάποια αξιώματα, είχαν και κάπως καλύτερες αποδοχές, μα ποτέ σε σημείο που να εξοργίσουν τον λαό.

Έβαλε τον γιό του, να κυκλοφορεί στη θέση του, ανάμεσα στο λαό, ακριβώς αυτό που έκανε και ο βασιλιάς επι ένα χρόνο μεταμφιεσμένος, ώστε να είναι και εκείνος γνώστης του λαού του, όταν θα γινόταν βασιλιάς.

Αν κύριοι πολιτικοί της Ελλάδος, είχατε και ένα χιλιοστό μονάχα, σαν το ενδιαφέρον αυτού του βασιλιά, προς το λαό σας, θα σας είχαν φτιάξει αδριάντες ενώ ακόμη ζείτε σε κάθε πλατεία και κάθε δρόμο. Ποιός απο σας πήρε τους δρόμους και πήγε σε χωριά και πόλεις, δίχως επισημότητες και δεξιώσεις -που ο λαός πληρώνει- και κόντεψε τους ανθρώπους;
Ξέρω, ξέρω...κάθε φορά που έχουμε εκλογές, τρέχετε, ξέρω...
Εμάς, το μετά τι κάνετε μας νοιάζει, όχι προεκλογικά.
Και, να σας πώ τι κάνετε; Αλαξοκωλιές.
Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, λέει ο λαός. Αυτό κάνετε. Αληλοχαϊδεύεστε..
Μόλις δείτε τα σκούρα, αρχινάτε τις αυξήσεις αναμεταξύ σας σε μισθούς και αποδοχές, και κανένας δεν είχε ποτέ το σθένος να πει ΣΤΟΠ! ..Εγώ δεν θέλω, μου αρκούν όσα παίρνω..

Ο λαός ΠΕΙΝΑΕΙ, μιλάμε για φτώχεια κύριοι, μιλάμε για ξεσπιτώματα και για ανεργία.
Κι εσείς δίνετε αυξήσεις στους εαυτούς σας και σε ανθρώπους που ήδη παίρνουν μισθούς που "εξοργίζουν" τον λαό; Ένα μηνιάτικο δικό τους, να είναι όλα όσα παίρνει ένας εργάτης όλο το χρόνο;
Το βλέπετε δίκαιο, κάποιοι να αγοράζουν την μία βίλλα μετά την άλλη, και οι πολλοί να χάνουν το μοναδικό τους σπίτι, ακόμα και για χρέη των 1000 ευρώ;

Γιατί δεν πάτε να κάνετε καμιά δουλειά επι τέλους; Γιατί δεν μπορείτε να ζήσετε όπως ο υπόλοιπος κόσμος, βγάζοντας με τίμιο ιδρώτα το ψωμάκι σας;
Όλοι εσείς, δικηγόροι μόνο μπορείτε να είστε; -και μη μου πείτε πολιτικοί, γιατί βλέπουμε τα χάλια σας εδώ και δεκαετίες- .

Θα σας παρακαλέσω πολύ,
επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί φτώχεια,
επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί ανέχεια,
επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί χρέος,
επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί ανεργία,
επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί κρύο,
επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί να σε κηνυγάνε οι τράπεζες,
επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί λαός,
επειδή δεν ξέρετε τι θα πεί δουλειά....
κάντε μας τη χάρη και σηκωθείτε φύγετε με το καλό, πρίν σας γιουχάρουμε με τις ντομάτες.
Άμετε στο καλό...αφήστε μας μόνους, δεν μας αφήσατε αίμα πιά, σαν βδέλλες,
σίγουρα θα έχουμε λιγώτερα προβλήματα μόνοι μας, δίχως εσάς..αντίο!

(Βαθμολογήστε το)


βαθμολογήθηκε με 5.0 από εσένα και 9 άλλα άτομα [?]
Σου άρεσε πολύ (), μπορεί να σου αρέσουν επίσης:

"Zeitgeist" - "Πνεύμα της Εποχής"

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=28

"Zeitgeist" - "Πνεύμα της Εποχής"


28.12.07

Image Το "Zeitgeist" - "Πνεύμα της Εποχής", είναι μια παραγωγή του Peter Joseph. Δημιουργήθηκε σαν μια μη κερδοσκοπική κινηματογραφική έκφραση, η οποία θα εμπνεύσει τους Ανθρώπους να αρχίσουν να κοιτάνε τον κόσμο από μια κριτική σκοπιά και να καταλάβουν ότι πολύ συχνά τα πράγματα δεν είναι είναι έτσι όπως τα βλέπει η μεγάλη μερίδα του πληθυσμού του πλανήτη.

"Πρέπει να είναι δύσκολο ....

Για αυτούς που έχουν πάρει την Εξουσία σαν Αλήθεια,

Αντί την Αλήθεια σαν Εξουσία."

-- Gerald Massey


Δείτε την ταινία από το Google με Ελληνικούς Υπότιτλους.
Δείτε την ταινία από τον Ιστοχώρο μας με Ελληνικούς Υπότιτλους.

Εξουσία: Θρησκεία Μέρος 1ο: Η μεγαλύτερη ιστορία που ειπώθηκε ποτέ. Η εξουσία του κόσμου με την κατασκευή της "Θρησκείας της Αγάπης".
Εξουσία: ΜΜΕ Μέρος 2ο: Το μεγάλο θέατρο που παίζουν σε βάρος μας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Εξουσία: Χρήμα Μέρος 3ο: Ο έλεγχος του κόσμου μέσα από την Εξουσία του Χρήματος.
Zeitgeist Part 1, 48-page ebook Κατεβάστε το 48σέλιδο του πρώτου μέρους της ταινίας.
Κατέβασμα του Video σε .avi

Κατεβάστε ολόκληρη την ταινία (413ΜΒ) σε .avi για εκτέλεση από τον υπολογιστή σας ή την διάδοση της μέσα από CD / DVD.

avi "Zeitgeist" - "Πνεύμα της Εποχής"

Αυθεντική Πηγή: http://zeitgeistmovie.com/

Πτώση μετεωρίτη.

__________________________________________________________

http://www.zougla.gr/news.php?id=14172

Πτώση μεγάλου μετεωρίτη στον Καναδά

21 Νοεμβρίου 2008, 20:51


Ένα εκτυφλωτικό φως στον ουρανό του δυτικού Καναδά κέντρισε την προσοχή δεκάδων κατοίκων, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες.

Πρόκειται για την πτώση ενός μετεωρίτη, ασυνήθιστα μεγάλου μεγέθους, που έκανε για 10 δευτερόλεπτα «τη νύχτα μέρα» στην επαρχία Αλμπέρτα. «Αρχικά νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα», είπε ένας αγρότης. «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στη ζωή μου. Ήταν γαλαζοπράσινο και μετά έγινε έντονο κόκκινο. Ήταν τεράστιο.»

Η Αστυνομία έλαβε πάρα πολλά τηλεφωνήματα την Πέμπτη μετά τις 5.30 το απόγευμα, αφότου έπεσε ο μετεωρίτης, από φόβο μήπως είχε συντριβεί στη γη. Μάλιστα, κάποιοι είπαν ότι άκουσαν έναν εκκωφαντικό θόρυβο.

Το βίντεο που βλέπετε, τραβήχτηκε από αστυνομικό, που εκείνη την ώρα έκανε περιπολία με αυτοκίνητο της υπηρεσίας του.

Εκτυπώστε το Στείλτε το

Η πτώση της τιμής του πετρελαίου και η αύξηση τιμών λόγω πετρελαίου!!!!!

Στην Ελλάδα ό,τι...σηκώνεται δεν πέφτει!!!!!!!!
_____________________________________________________________
http://atsarantos.blogspot.com/

ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ, όλων των προϊόντων και υπηρεσιών που συνδέονται την τιμή του πετρελαίου.

Σήμερα η διεθνής τιμή του βρίσκεται σε επίπεδα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2005 και πέφτει συνεχώς. Παρά την τεράστια πτώση, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες που ακρίβαιναν τόσα χρόνια λόγω πετρελαίου, παραμένουν ψηλά και κάποια συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αντιδράσουμε, πρέπει να οργανωθούμε, να προτείνουμε τρόπους και μέσα για αγώνα. Οι τιμές πρέπει να πέσουν !!!. Σας απευθύνω πρόσκληση. Μπείτε στο http://newinka.wordpress.com, όπου δημοσιεύεται το σχετικό θέμα. Δώστε τις δικές σας ιδέες και απόψεις για το ζήτημα, τις δικές σας ιδέες και απόψεις για το πως πρέπει να δράσουμε και να απαιτήσουμε τα αυτονόητα.

Post: Δημ. Καραμήτσας
Δικηγόρος – Αντ/δρος Ν. ΙΝΚΑ

2 σχόλια

Δικαίωμα ιδιωτικής πτώχευσης!!!!

Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ.
___________________________________________________________
http://atsarantos.blogspot.com/

Ελάτε να γράψουμε Ιστορία!


Είμαστε πάνω από 30.οοο Bloggers. Μας διαβάζουν καθημερινά πάνω από 2.οοο.οοο επισκέπτες συνολικά. Ξέρετε με 2.000.000 φωνές τι μπορούμε να κάνουμε; Δεν το βάζει ο νους σας! Διαδώστε το, βάλτε το και στο δικό σας Blog, πείτε και σε άλλους Blogger, φίλους και γνωστούς σας, να το αναρτήσουν και στα δικά τους Blog. Είναι καιρός να κάνουν τα Blog αυτό που μπορούν να κάνουν πραγματικά. Να ενημερώσουν, να φωνάξουν, να σπρώξουν και να αφυπνίσουν. Δεν έχει επάνω κανένα αναγνωριστικό, για το ποιός τον έφτιαξε. Σκοπός μας είναι να σωθούν οι συμπατριώτες μας από το αδιέξοδο των χρεών τους. Από την "εν ψυχρώ ληστεία" των τραπεζών και των παρατραπεζικών κυκλωμάτων. Απο το κράτος που ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. Στείλτε την εικόνα ελεύθερα σε όσους πιστεύετε πως ενδιαφέρονται για τα κοινά, που δεν είναι αναίσθητοι, που δεν κοιτάζουν την βολεψιά και την πάρτη τους μονάχα, και που ευαισθητοποιούνται με σοβαρά ζητήματα που αφορούν γενικά το σύνολο. Κάποια Blogs, ξέρουν να φωνάζουν, και το κάνουν καλά. Λύσεις δεν προτείνουν όμως. Καλή η φωνή, μα εδώ δεν αρκεί πια το να φωνάζει κάποιος μοναχά. Τα αφτιά τους έχουν συνηθίσει, δεν πτοούνται από φωνές και κλάματα. Χρειάζονται ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΙΜΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ. Χρειάζονται ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ. Χρειάζεται αγώνας. Μα χρειάζεται πλέον και "Αλληλεγγύη" μεταξύ μας σαν Bloggers. Μαζί και ενωμένοι, μπορούμε να κάνουμε όλους αυτούς που σήμερα μας αγνοούν και κρατάν κλειστά τα αφτιά τους, να μας προσέξουν και να μας ακούσουν. Βοηθήστε να ξυπνήσει ο λαός στην Ελλάδα, ο κόσμος να μάθει τι κάνουν τα άλλα κράτη και να ζητήσει ίσα δικαιώματα επιτέλους. Τις ίσες υποχρεώσεις τις επωμίσθηκε δίχως να τις ζητήσει, και δίχως να τον ρωτήσουν.

Ας μην του κρύβουν τουλάχιστον
ΤΑ ΙΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ,
που είναι και δικά σου, και δικά μου, και όλων μας!
ΣΗΜΕΡΑ ΕΜΕΝΑ, ΑΥΡΙΟ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ ΣΟΥ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΣΕΝΑ

www.nikos63.blogspot.com

Ο τάφος του ΦΙΛΙΠΠΟΥ και τα σκουπίδια.......

Σιγή ιχθύος.............
Διότι δεν είναι εικονοστάσι,δεν είναι εκκλησία,δεν είναι μοναστήρι.......
Είναι απλά του ΦΙΛΙΠΠΟΥ το ησυχαστήρι........
_____________________________________________________________
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

Ημαθία:Τα σκουπίδια στο απέναντι μπαλκόνι–Σε προστατευόμενη περιοχή, δίπλα στον τάφο του Φιλίππου

Μέχρι το τέλος του μήνα το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει να υπερασπίζεται συγκεκριμένη, ομόφωνη θέση του ή θα οδηγηθεί, για λόγους που μόνο αυτό θα ξέρει, να παίξει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου.
Η επικείμενη εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) αφήνει περιθώρια για τέτοιους χειρισμούς...
Βέβαια μπορεί να ακούγεται «κάπως» το ότι ένα κορυφαίο όργανο σαν το ΚΑΣ ίσως αναγκαστεί να κινηθεί «διαχειριστικά», αλλά αν πάρει κανείς υπ' όψιν ότι κοτζάμ Υπουργεία έσπευσαν να βάλουν φαρδιά-πλατειά την υπογραφή τους πολύ νωρίτερα, θα καταλάβει ότι τα πράγματα είναι πολύ ζορισμένα.
Πού έβαλαν την υπογραφή τους; Σε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία 1500 μέτρα από την Αρχαιολογική περιοχή της Βεργίνας και δύο χιλιόμετρα από τον τάφο του Φιλίππου θα εγκατασταθεί Μονάδα Διαχείρισης Απορριμμάτων. Σε μια περιοχή χαρακτηρισμένη με Υπουργική απόφαση ως «Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους», όμορη με περιοχή προστατευόμενη από τη «Natura 2000»....
Η συνέχεια στο verianet