17 Σεπτεμβρίου 2008

Ο Εφραίμ...αστροναύτης με χρυσόβουλο κατοχής του...Άρη και της Σελήνης!

Διαπλανητική αποκλειστικότητα!Οι καλόγεροι ανακάλυψαν καταχωνιασμένο στα μπαούλα τους ένα τέτοιο χρυσόβουλο,με το οποίο τους είχε παραχωρηθεί προκαταβολικά κάθε πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος,στον οποίο θα πάταγε ο άνθρωπος!Ετοιμάζονται,λοιπόν να διεκδικήσουν στα Αμερικανικά δικαστήρια ως ιδιοκτησία τους την Σελήνη και τον Άρη!Μάλιστα εικάζεται ότι ο Εφραίμ δεν εξαφανίστηκε,αλλά ήδη ταξιδεύει με διαστημόπλοιο,το οποίο είχαν κατασκευάσει σε μυστική βάση στο Άγιο Όρος,με προορισμό τον Άρη!

Η εξουσία της Εκκλησίας επί του...Κράτους!!

Eκκλησία και Κράτος στο «Μεταβυζάντιο»... .

Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Ενας από τους σημαντικότερους πολιτικούς στοχαστές στη θεωρία και στην πράξη της πολιτικής επιστήμης, εκείνος που εισήγαγε τον όρο «Αποτελεσματική Αλήθεια» (όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος), ο παρεξηγημένος Νικολό Μακιαβέλι, πίστευε πως. «η αιτία που η Εκκλησία άσκησε φθοροποιό επίδραση στην πολιτική ζωή της Ιταλίας δεν ήταν η ατομική διαφθορά των επισκόπων και των ιεραρχών της αλλά αυτή καθ΄ αυτή η συμμετοχή της στις κοσμικές υποθέσεις και η διαπλοκή της με την εξουσία». Ζώντας από κοντά την επιρροή του Πάπα πάνω στους ηγεμόνες της Ιταλίας, γνώριζε όλες τις ίντριγκες του κλήρου στον αγώνα για συμμετοχή στην εξουσία.
Στο αφελές ερώτημα πολλών πιστών «τι να τα κάνει τα λεφτά ένας μοναχός», η απάντηση του Μακιαβέλι θα ήταν «για να ασκήσει εξουσία». Ολη η συμπεριφορά του Εφραίμ διακατέχεται από το κίνητρο της άσκησης εξουσίας. Μια ανθρώπινη ανάγκη ή αδυναμία αν θέλετε. Κανείς λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να τον κατηγορήσει γι αυτό, πόσο μάλλον ο μέσος έλληνας, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξαπατήσει το κράτος. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό όπως και η ευθύνη είναι μόνο πολιτική. Αυτό το επιχείρημα της «παραπλάνησης πολιτικών», μου θυμίζει τη νεύρωση του μέσου έλληνα πως για όλα φταίνε οι άλλοι, οι εβραίοι, οι τούρκοι, οι άγγλοι και πάει λέγοντας.
Μεγαλώσαμε με το παραμύθι ότι για όλα τα κακώς κείμενα φταίει η τουρκοκρατία. Αυτό που χαρακτηρίζει την ελληνική πολιτική ζωή είναι ο βυζαντινισμός. Ξεχνάμε πως οι Οθωμανοί δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να συνεχίσουν την βυζαντινή παράδοση σε όλα τα επίπεδα. Ενσωμάτωσαν ολόκληρο το διοικητικό μηχανισμό και υιοθέτησαν το ίδιο σύστημα διακυβέρνησης, με κύρια αλλαγή το Ισλάμ να γίνει πρώτη θρησκεία και ο Χριστιανισμός η δεύτερη αλλά στην πράξη η σημαντικότερη, διότι, σε αντίθεση με το Ισλάμ που δεν είχε ένα κεντρικό ιερατείο με αυστηρή ιεραρχία, η ορθοδοξία είχε αυτό το πλεονέκτημα ελέγχου των πιστών. Οποιος ελέγχει τον Πατριάρχη ή τον αρχιεπίσκοπο ή (στη δημοκρατία) έχει καλή σχέση μαζί του, ελέγχει τα πάντα ή έχει έναν ισχυρό σύμμαχο.
Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στη μεταβυζαντινή Ελλάδα. Κατηγορούμε τους τούρκους για καθυστέρηση και όμως ανήκουν στις πρώτες χώρες που υιοθέτησαν το διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους, στο σύνταγμά τους. Όταν ο Κεμάλ Ατατούρκ εισηγήθηκε στην τουρκική βουλή το διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, χρησιμοποιώντας τον ελληνικό όρο «λαϊκισμός» είχε πει τα εξής: ««Κανόνες και θεωρίες ενός γέρου άραβα και δυσνόητες ερμηνείες από γενεές ολόκληρες βρώμικων και αδαών παπάδων έχουν καθορίσει εδώ και 500 χρόνια όλους τους νόμους του αστικού και ποινικού δικαίου στην Τουρκία. Οι νόμοι αυτοί καθόριζαν τη μορφή του συντάγματος, ακόμη και τις πιο ασήμαντες πράξεις κάθε πολίτη, την διατροφή του, τις ώρες του ύπνου, την εξωτερική εμφάνιση, το περιεχόμενο μάθησης στα σχολεία, τα ήθη και έθιμα, μέχρι και τις πιο απόκρυφες σκέψεις. Το Ισλάμ, αυτή η παρανοϊκή θεϊκή διδασκαλία ενός ανήθικου βεδουϊνου είναι ένα σαπισμένο ψοφίμι που δηλητηριάζει τη ζωή μας».
Ο τελευταίος, στην ψυχή και στο πνεύμα έλληνας, που τόλμησε να πει κάτι πολύ πιο ήπιο, θεωρείται μέχρι σήμερα ο στιγματισμένος «Ιουλιανός ο Παραβάτης». Το όνομά του το ξέρουν ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν ακούσει ποτέ για τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη. Αυτό που δεν υπήρχε στην αρχαία Ελλάδα, η Θεοκρατία, ζει και βασιλεύει χάριν του Ανατολικού Ρωμαϊκού κράτους και όχι χάριν των τούρκων. Ο μόνος κυβερνήτης που τόλμησε να τα βάλει με την Εκκλησία, ο Σημίτης, πήρε μια γεύση της δύναμής της, «ελέω ελληνικού λαού».
Πηγή...

Ζήτω στους αθλητές μας της Παραολυμπιάδας!

Τώρα που τελείωσε η Παραολυμπιάδα,τώρα που επιστρέφουν όλες και όλοι οι αθλητές μας,θέλουμε να τους ζητωκραυγάσουμε όλους!ΟΛΟΥΣ και το εννοούμε,διότι και μόνο η συμμετοχή τους είναι σαν χρυσό μετάλλιο!!!Μπράβο τους,εκπροσώπησαν άξια την Ελλάδα,την ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!
ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ και ΕΛΛΗΝΕΣ αθλητές Ολυμπιονίκες και μη,
η ΕΛΛΑΣ ΣΑΣ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΙ.Αισθανόμαστε υπερήφανοι για ΕΣΑΣ.

Βουλιάζει αύτανδρο το σκάφος της...Νέας Δούλας!!!

Συμπληρώνουμε μόνο στο παρακάτω άρθρο,αυτό που είχαμε γράψει,ότι το σκαφάκι του Βουλγαράκη θα γίνει μπουρλότο στο σαπιοκάραβο της Νέας Δούλας και θα βουλιάξει αύτανδρο!!!!!

http://alkimosarchive.blogspot.com/
Το «ναυάγιο» της Νέας Δημοκρατίας

.
Όσα «έκτακτα» μέτρα και να λάβει η «κυβέρνηση», δεν θα καταφέρει
να κρατήσει άλλο τα προσχήματα.
.
Μετά τα 20 χρόνια αλαζονικής και τυχοδιωκτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, και ενώ ο κόσμος ήταν βαθιά αγανακτισμένος από την ληστρική επιδρομή των «εκσυγχρονιστών» του Σημίτη, μια ομάδα από «golden boys», όπως τους αποκάλεσε ο Βύρων Πολύδωρας, κατάφερε να αναρριχηθεί στην εξουσία. Η αλήθεια είναι ότι εκμεταλλεύτηκαν έξυπνα μια πολιτική συγκυρία και έπιασαν τους ψηφοφόρους στον …ύπνο.

Μια νηφάλια αξιολόγηση όμως σήμερα, είναι εύκολο να καταδείξει ότι το μόνο εφόδιο που είχαν αυτά τα «τσακάλια», που θα «έσωναν» την Ελλάδα, ήταν ένα όνομα: Καραμανλής! Με αυτό το «χρυσόβουλο», κατάφεραν να αποσπάσουν την συγκατάθεση του ελληνικού λαού και «να καθίσουν στον σβέρκο» του πάνω από τέσσερα χρόνια, απομυζώντας όσο «αίμα» του είχε αφήσει το ΠΑΣΟΚ.

Να όμως, που μαζί με τα κάλπικα χρυσόβουλα του Βατοπεδίου, βγήκε στο φως και το «χρυσόβουλο» των «golden boys». Ένας «κάλπικος ηγέτης», που υποβασταζόταν από την παρέα του, ώστε να ξεγελούν τον ελληνικό λαό ότι έχει και καλά πρωθυπουργό, που θα τον βγάλει από το τέλμα. Το ψέμα έχει όμως «κοντά ποδάρια», όπως λέει ο λαός, και το κάλπικο δεν άργησε να φανεί.

Όσα «έκτακτα» μέτρα και να λάβει τώρα η «κυβέρνηση», η γνώμη μου είναι ότι δεν θα τα καταφέρει να διατηρήσει άλλο τα προσχήματα.

Η δική μου πρόβλεψη είναι, πως ενώ όλα έδειχναν την διάλυση του ΠΑΣΟΚ, το ποιο πιθανό είναι να δούμε τώρα το τέλος του κόμματος που ίδρυσε ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν τον έφερε πίσω από το Παρίσι η λαϊκή βούληση, μετά την πτώση της χούντας το 1974.

Ναι! Είναι φανερό, ότι το τέλος της Νέας Δημοκρατίας είναι προδιαγεγραμμένο, και αυτό θα χρεωθεί δυστυχώς σ’ έναν άλλο Καραμανλή, ο οποίος θα πρέπει να μάθει, ότι το να είσαι συμπαθείς δεν αρκεί για να κουμαντάρεις τις τύχες ενός λαού.