13 Δεκεμβρίου 2009

Ο "κατακτητής" του πλανήτη Άρη,είναι Έλληνας.

Και όχι μόνο...Γεννήθηκε σε χωριό..."αριστερών",ο πατέρας του "αριστερός" και γραμματέας του χωριού.Έζησε την καταχνιά της κατοχής και το αδελφοκτόνο μίσος του εμφυλίου.
Είναι από τα παιδία του λεγόμενου..."παιδομαζώματος",αυτής της βρωμερής αλλά ψεύτικης προπαγάνδας των εχθρών του Ελληνικού Λαού.Διαβάστε και βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματά σας.Το σίγουρο είναι ότι αυτός ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ,αν έμενε στην Ελλάδα,το πολύ να είχε γίνει...γραμματέας στη θέση του πατέρα του!Αν του έδιναν κι αυτή τη θέση...

Θανάσης Οικονόμου
"
Ο πατέρας μου κάθε βράδυ προτού κοιμηθώ μου μάθαινε αριθμητική, και μου μιλούσε για τα αστέρια".

ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ | Κυριακή 31 Αυγούστου 1997

«Το ωραιότερο τοπίο είναι της Γης»

Ορισμένων ανθρώπων οι ζωές είναι αναμενόμενες. Ο Θανάσης Οικονόμου δεν υπάγεται σε αυτή την κατηγορία. Ο καθηγητής της Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου, ο Ελληνας του Αρη, ήταν 11 χρόνων όταν ξεκίνησε την επίπονη πορεία της ζωής του. Αφετηρία του ένα αριστερό «κεφαλοχώρι» των Γρεβενών και τερματισμός το Jet Propulsion Laboratory της NASA στην Πασαντίνα της Καλιφόρνιας.

Ο Θανάσης Οικονόμου από τη Ζάκα Γρεβενών είναι από εκείνους τους ανθρώπους που το υλικό τους είναι προορισμένο για να αντέχει και να λάμπει μέσα από τις κακουχίες. Τον συναντήσαμε τηλεφωνικά στην Πασαντίνα ­ μόλις είχε επιστρέψει από το διαστημικό κέντρο. Είναι ο Ελληνας που κατασκεύασε το «Alpha Proton Χ-ray Spektrometer», ένα «μηχανάκι» δηλαδή ­ όπως τρυφερά το αποκαλεί ο ίδιος ­, που «οσμίζεται» εδώ και ένα μήνα το χώμα και τα πετρώματα του πλανήτη Αρη για λογαριασμό της NASA. Το «μηχανάκι» του είναι αυτό που ήδη έφερε τις πρώτες πολύτιμες πληροφορίες που θα δώσουν απάντηση στο ερώτημα «από τι είναι φτιαγμένος ο Αρης». Και όταν απαντηθεί με τη σειρά του αυτό το ερώτημα θα έρθουν άλλα πιο επιτακτικά να ζητήσουν απάντηση. Οπως, αν, για παράδειγμα, μπορεί να υπάρξει ή αν υπήρξε ζωή στον Αρη. Αν είμαστε ή όχι μόνοι στο Σύμπαν. Αν η κατάσταση των άλλων πλανητών έχει κάτι να μας δείξει για το μέλλον της Γης.

Αυτή τη φορά όμως ο γλυκομίλητος καθηγητής άνοιξε την καρδιά του λίγο βαθύτερα. Θυμήθηκε τα πέτρινα χρόνια του Εμφυλίου και της Αριστεράς. Θυμήθηκε τις εποχές όπου οδηγώντας αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, εφοδιασμένος με αμερικανικό διαβατήριο, αυτός ο γεννημένος στην Ελλάδα, που μιλούσε τσέχικα, είχε χαρακτηριστεί «διπλός πράκτορας». Ο Θανάσης ή Τομ Οικονόμου, όπως τον αποκαλούν οι αμερικανοί συνάδελφοί του με τους οποίους συνοδοιπορεί 30 χρόνια τώρα, ανοίγει την ψυχή του σήμερα στο «Βήμα».


­ Πόσο θα αντέξετε ακόμη να δουλεύετε με αυτούς τους ρυθμούς;

(χαμογελώντας) «Οσο αντέξει το Pathfinder. Αλλωστε τώρα υπάρχει απόλαυση στην κούραση. Δεν είναι δυσβάσταχτη. Κούραση νιώθεις όταν πολεμάς και προσπαθείς για κάτι που δεν φέρνει αποτελέσματα. Οταν έχεις αποτέλεσμα και μάλιστα ελπιδοφόρο, τότε μετριάζεται η κούραση».

­ Κύριε καθηγητά, είναι χαρούμενο το φορτίο των παιδικών σας χρόνων;

«Δεν θα το περιέγραφα ακριβώς έτσι. Ξέρετε, γεννήθηκα το '37 και έζησα την Κατοχή. Τότε η έγνοια μας ήταν πώς να αποφύγουμε τους Γερμανούς. Γεννήθηκα σε ένα από τα ωραιότερα και μεγαλύτερα τότε χωριά των Γρεβενών, στη Ζάκα. Ενα κεφαλοχώρι, που συνέβαινε να είναι αριστερό. Αμέσως μετά την Κατοχή, λοιπόν, ξανοιχτήκαμε στην περιπέτεια του Εμφυλίου. Το χωριό το χτυπήσανε πολύ και οι αντάρτες και οι στρατιωτικοί. Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς και οι άνθρωποι πάλευαν να ζήσουν και να επιβιώσουν».

­ Είχε σχολείο το χωριό;

«Το χωριό είχε σχολείο. Δάσκαλο δεν είχε. Βλέπετε, τότε το κράτος δεν λειτουργούσε κανονικά και ήταν συνηθισμένο πράγμα να μην υπάρχουν δάσκαλοι, ειδικά στα ορεινά. Τα πρώτα γράμματα τα έμαθα από τον πατέρα μου, που ήταν άνθρωπος μορφωμένος. Ηταν γραμματέας του χωριού και ας έβοσκε πρόβατα για να ζήσει την οικογένειά του. Ηταν και αριστερός ο πατέρας μου. Κάθε βράδυ λοιπόν που ξάπλωνα στο κρεβάτι, προτού κοιμηθώ μου μάθαινε αριθμητική, γεωγραφία και μου μιλούσε για τα αστέρια».

­ Εχετε την ανάμνηση του πατρικού σπιτιού σας;

«Βεβαίως! Το πατρικό μου, πέτρινο και γερό, ήταν στο κέντρο του χωριού. Δίπλα ήταν του παππού μου, που καταπιανόταν επίσης με την κτηνοτροφία. Τον βοηθούσα λοιπόν κι εγώ με τα αδέλφια μου».

­ Σας άρεσε;

«Μα δεν ξέραμε τίποτε άλλο τότε»!

­ Πότε φύγατε από το χωριό;

«Είναι μεγάλη ιστορία κι έχω καιρό να την πω... Ξέρετε, πρέπει να ζήσεις αυτή την εποχή για να την καταλάβεις. Μέσα στον Εμφύλιο ολόκληρη η χώρα ζει σκληρές μάχες. Μιλάω για το '46, το '47, το '48. Οι αριστεροί με τον στρατό βομβαρδίζονταν καθημερινά. Το χωριό ως αριστερό ήταν στο μάτι του κυκλώνα και πολλοί άνθρωποι και παιδιά σκοτωθήκανε. Σκέφτηκαν, λοιπόν, για να αποφύγουν τις απώλειες, να στείλουνε τα παιδιά στην Αλβανία, να σωθούν. Μάζεψαν γύρω στα 200 παιδιά από τη Ζάκα, από μωρά ως 15 χρόνων. Τα μεγαλύτερα πολεμούσαν. Ετσι έφυγα κι εγώ».

­ Εσείς θέλατε;

«Καλό ερώτημα. Εγώ ήθελα; Οταν σκέφτομαι εκείνες τις ημέρες θυμάμαι την αγωνία του πατέρα και της μάνας για τη ζωή μας. Είμαστε έξι αδέλφια. Εγώ είμαι ο δεύτερος από το τέλος. Ζούσαμε λοιπόν στο σπίτι με τις αδελφές μου όλοι μαζί, εκτός από δύο αδέλφια μου που είχαν κατεβεί στην πρωτεύουσα και έκαναν μικρές δουλίτσες για να ζήσουν. Ο πατέρας μού μίλησε ξεχωριστά. Μου είπε πως η φυγή ήταν προσωρινή γιατί η ζωή μου κινδύνευε. Κι εγώ το ήξερα αυτό. Μια φορά είχαν έρθει σπίτι μας και μας χτύπησαν. Είχαν χτυπήσει κι εμένα και όταν με είδε η μάνα μου τρόμαξε γιατί δεν είχα πει τίποτε. Πονούσα, αλλά όταν είδα πόσο χτύπησαν τον πατέρα μού φάνηκε αστείος ο πόνος μου. Με έπεισε και δεν είπα τίποτε. Αλλωστε ήταν προσωρινό. Περιμέναμε να βομβαρδίσουν το χωριό. Η φυγή έγινε μια νύχτα. Ημασταν καμιά διακοσαριά παιδιά από το χωριό μας. Υπήρχαν και μωρά. Ηταν πολλές μανάδες που είχαν χωριστεί σε γκρούπες και συνόδευαν 15-20 παιδιά».

­ Πώς φτάσατε στην Αλβανία;

«Με τα πόδια. Κάναμε τρεις ημέρες να φτάσουμε. Περπατούσαμε μέσα στα βουνά τη νύχτα και στον δρόμο ενωνόμασταν μαζί με παιδιά από άλλα χωριά. Δεν είχαμε τίποτε μαζί μας. Μόνο λίγα προσωπικά είδη, δηλαδή μια αλλαξιά εσώρουχα. Δεν φοβόμασταν. Ξέραμε ότι φεύγαμε για καλό. Οταν περάσαμε τα σύνορα της Αλβανίας, μας παρέλαβαν οι οργανωτές και μας μοίρασαν σε σπίτια όπου μείναμε για ένα μήνα. Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε γιατί λίγοι γνώριζαν τα ελληνικά. Δεν κάναμε τίποτε, μόνο περιμέναμε. Και μετά από ένα μήνα μάς πήγαν με λεωφορεία στη Γιουγκοσλαβία και μετά με τρένο στην Τσεχοσλοβακία. Εκεί μέναμε σε ορφανοτροφείο για πολλά χρόνια. Εκεί πρωτοπήγα σχολείο. Εκεί τελείωσα το δημοτικό στα 16 μου χρόνια κι επειδή αγαπούσα τα μαθηματικά και τη φυσική οι δάσκαλοί μου με κατευθύνανε στις θετικές επιστήμες. Γυμνάσιο πήγα σε τσέχικο σχολείο και αργότερα σπούδασα Πυρηνική Φυσική στο Πανεπιστήμιο της Πράγας».

­ Ολο αυτό το διάστημα είχατε επαφή με τους γονείς σας;

«Οχι, ζούσα με τα άλλα παιδιά στο ορφανοτροφείο. Τότε με απασχολούσαν μόνο τα γράμματα και όχι πως δεν σκεφτόμουνα την οικογένειά μου, αλλά πάντα είχα την πεποίθηση πως όλα αυτά είναι για καλό. Το '49 μάθαμε για την ήττα, ότι οι αντάρτες παραδόθηκαν στον στρατό. Τότε ήταν που η οικογένειά μου κατέφυγε στην Αλβανία για να σωθεί από τους διωγμούς. Ηρθαν και αυτοί στην Τσεχοσλοβακία αλλά έμεναν σε άλλη πόλη. Τους είδα ξανά το '52. Εκεί κλάψαμε όλοι. Παραμείναμε όμως χωριστά γιατί ήταν καλύτερα έτσι».

­ Πώς ήρθε στη ζωή σας η αγάπη για τα αστέρια;

«Νομίζω πως πάντα μου άρεσε να τα παρατηρώ. Απλώς δεν φανταζόμουν ποτέ πως θα τα εξερευνούσα κιόλας. Ο πατέρας μου μού μιλούσε για τα αστέρια που βλέπαμε ολοκάθαρα στον βουνίσιο ουρανό. Αφού πήρα το πτυχίο μου της Πυρηνικής Φυσικής από το Πανεπιστήμιο της Πράγας, εργάστηκα σε διάφορα ερευνητικά κέντρα στην Τσεχοσλοβακία. Δεν είχα σκεφτεί ιδιαίτερα ότι θα βρισκόμουν κάποτε στη θέση όπου είμαι σήμερα. Τα αστέρια ήρθαν φυσιολογικά στη ζωή μου».

­ Θα περίμενε κανείς πως το ρεύμα του ποταμού θα σας έβγαζε στην Ανατολή. Εσείς διαλέξατε τη Δύση.

«Η αλήθεια είναι πως μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω στη Μόσχα, όμως αρνήθηκα. Παρ' ότι αν με ρωτήσετε θα σας πω πως είμαι αριστερός, δεν είχα ποτέ ενεργοποιηθεί πολιτικά. Δεν υπήρξα μέλος του κόμματος. Για μένα ήταν περισσότερο η πολιτική αίσθηση που βίωσα μέσα στην οικογένειά μου η πυξίδα και όχι η όποια καθοδήγηση. Οταν λοιπόν τα αδέλφια μου, που είχαν...συνέχεια στην πηγή...

Δείτε και ακόμα ένα αφιέρωμα στον Έλληνα του Άρη...

εφημερίδα Μακεδονία

Παπαγάλος ξεπουπουλιασμένος!Κάπως έτσι είναι και τα δικά μας παπαγαλάκια!

Birds of a feather flock together, which may explain why Oscar flies solo.

The plucky -- and plucked -- cockatoo beat the odds to survive a beak and feather disease. She was only given six months to live. That was 13 years ago.

Oscar escaped a crack house (literally) and now lives in Fort Lauderdale, FL. A bit of an internet celebrity, she's been written up in Dlisted (twice) and The Sun.

WATCH:



Birds of a feather flock together, which may explain why Oscar flies solo. The plucky -- and plucked -- cockatoo beat the odds to survive a beak and feather disease. She was only given six months to ...
Birds of a feather flock together, which may explain why Oscar flies solo. The plucky -- and plucked -- cockatoo beat the odds to survive a beak and feather disease. She was only given six months to ...
Filed by Adam J. Rose | Report Corrections

1000 αμερικανοί στρατιώτες και 300 εκατομμύρια δολλάρια για κάθε έναν ταλιμπάν!Τι τον θες τον πόλεμο Νομπελίστα της...Ειρήνης...Ομπάμα;

Από τη συμπατριώτισά μας την Αριάννα Χάφινκτον,που έχει ένα από τα πιο δυναμικά σάϊτ στις ΗΠΑ,http://www.huffingtonpost.com/λάβαμε με μήνυμα το ακόλουθο άρθρο:
huffington arianna


This week, in accepting his Nobel Peace Prize, President Obama strenuously argued that "as a head of state sworn to protect and defend my nation" he "cannot stand idle in the face of threats to the American people." I couldn't agree more. But what exactly are the threats to the American people coming from Afghanistan? The Taliban? Or the 100 al-Qaeda members who didn't get the "we're moving to Pakistan" memo? In his 2002 denunciation of the war in Iraq, Obama said: "I don't oppose all wars...What I am opposed to is a dumb war." Well, escalating troop levels to 100,000 and spending $30 billion a year to take on 100 terrorists -- that's 1,000 U.S. soldiers and $300 million for every one al-Qaeda fighter -- while the real threats lie elsewhere strikes me as the gold standard of a dumb, immoral war of choice.

Herman Van Rompuy, Fuehrer of Fourth Reich(EU), points out Europeans, aka Fourthreichians, are wondering what on Earth are they doing in Afghanistan, when Turcoterrorist troops occupy the North part of their island Cyprus. Jose Barroso, Goering of Fourth Reich, points out there is a very clear explanation to that. Tony Blair's wife is the pullpeddler of Turcoterrorists, and she pays huge kickbacks to Eurokleptocrats to not throw the Turcoterrorists out of North Cyprus! Basil Venitis, twitter.com/Venitis, points out Eurokleptocracy, gigaregulation, Antitrust Armageddon, and gigataxation, especially VAT, are the real causes of the European financial meltdown.

Democracy in Fourth Reich has deteriorated to kleptocracy, and Fourthreichians are mad as hell. Eurokleptocracy thrives on waste, fraud, and abuse(WFA), and Europeans who don't know what they're talking about. European Union(EU), aka Fourth Reich, an illegal unvoted confederation, condones the European Commission(EC), aka Eldorado of Corruption, the European Parliament(EP), aka Eldorado of Prostitutes, and Graecokleptocrats, the most corrupt politicians on Earth. No Graecokleptocrat has ever gone to jail! Venitis asserts that impunity of Graecokleptocrats is the most freakish justice in the world!

Venitis asserts that every democracy is eventually hijacked by rabblerousers, pullpeddlers, clans of kleptocrats, bumptious bugaboos, busybodies, butterbabies, nabobs of nepotism, cranks of cronyism, pusillanimous pussyfooters, riffraffs of rascals, socialist sophists, and machiavellian mafiosi. Democracy tends to kleptocracy. Venitism should replace democracy. The most efficient political system is venitism, where everything is private, there are no taxes at all, there is no parliament, and a powerless infinitesimal government is chosen and supported not by hoi polloi, but by the most generous benefactors.

Μήπως δεν ήταν ξυπόλητος;


Τα αποτυπώματα Του μετά την συνάντηση που είχε με τον Πέτρο βρίσκονται στις εκκλησίες Quo vadis Domine και San Sebastian στην Via Appia Antica...

Σχετικό θέμα Δεν ήταν ξυπόλητος…

Με ένα κλικ δείτε περισσότερη


Waiting For Armageddon (Trailer) ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝ

WAITING FOR ARMAGEDDON
των Κέιτ Ντέιβις, Ντέιβιντ Χαϊλμπρόνερ, Φράνκο Σάτσι

Υπόθεση: 20 εκατομμύρια Αμερικανοί της ισχυρής Ευαγγελικής κοινότητας είναι πεπεισμένοι ότι το μέλλον του κόσμου έχει προβλεφτεί στην βιβλική προφητεία - από την Αρπαγή στη μάχη του Αρμαγεδδώνα. Αυτό το εκπληκτικό ντοκιμαντέρ ερευνά τον κόσμο τους - τα σπίτια τους, τα συνέδρια και μια σειρά περιοδειών στο Ισραήλ. Περιπλέκοντας τον Χριστιανισμό, τον Σωνισμό, τους Εβραίους και τις κρίσιμες προοπτικές μαζί με πλούσιο αρχειακό υλικό, οι σκηνοθέτες βολιδοσκοπούν την πολιτικά ισχυρή - και δυνητικά εκρηκτική - συμμαχία μεταξύ των Ευαγγελιστών και του Ισραήλ ... Μια συμμαχία που μπορεί να γίνει σταθμός εκκίνησης - όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας σημαντικός ηγέτης των Ευαγγελιστών - του "Γ' Παγκόσμιου Πολέμου". Πηγή...


Αγαπάτε αλλήλους




Τα εγκλήματα της ΔΕΗ δεν είναι μόνο περιβαλλοντικά.Είναι και αρχαιολογικά.



Makedonia.Is Macedonia Hellenic YES or NO?ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΡΕ ΚΑΘΙΚΙΑ.

Έτσι μας κατάντησαν οι προδότες πολιτικοί.Να τρέχουμε κάθε λίγο για να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!Αλλά τι να περιμένει κανείς όταν η κάθε δραγουμάνα(Δραγώνα),γράφει ότι δεν είμαστε Έλληνες...

Θέμα: Στείλτε το παντού!!!!!! Σε όλη την Ελλάδα και όχι
μόνον!!!!

> Ψηφίστε ΟΛΟΙ!

> Στην παρακάτω Α
mερικανική τοποθεσία, γίνεται
> «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι. Μπείτε,
> ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!

>
http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

> Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε
> στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το
Yes και μετά βλέπετε το ως
> τώρα αποτέλεσμα. Ειναι υποχρέωση δική μας.
>
GO!!!!

Άρωμα Ελλάδας στα πλατό του CSI

Νομίσματα από την εποχή του Φιλίππου. Ένα μοναδικό φονικό όπλο. Μια σειρά παράξενες δολοφονίες ομογενών. Και ένα αρχαιολογικό μυστικό που ιντριγκάρει αιώνες τώρα: O χαμένος τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το πρώτο επεισόδιο του πέμπτου κύκλου της διάσημης τηλεοπτικής σειράς CSI: ΝΥ (σ.σ. ελληνικός τίτλος «Στον τόπο του εγκλήματος») πλημμυρίζει για πρώτη φορά άρωμα Ελλάδας. Η πρωταγωνίστρια της σειράς, και συγγραφέας του συγκεκριμένου επεισοδίου, ελληνικής καταγωγής Μελίνα Κανακαρίδις, δημιούργησε ένα σενάριο με βασικό συστατικό την ιστορία της χώρας μας.

Μάλιστα, και παρά την προπαγάνδα που δίνει και παίρνει στις ΗΠΑ για την ονομασία των Σκοπίων, η Κανακαρίδις προβάλλει, μέσω του επεισοδίου, ιστορικά αδιαμφισβήτητα στοιχεία για τον Φίλιππο, τον Αλέξανδρο και τη Μακεδονία.

«Υπήρξα για χρόνια μεγάλη θαυμάστρια της ελληνικής ιστορίας» λέει η Μελίνα Κανακαρίδις στη δημοσιογράφο της εκπομπής «The insider», του CBS. «Μέχρι τώρα το CSI έχει ταξιδέψει στην Αγγλία και αλλού, και σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον ο 5ος κύκλος να ξεκινούσε με ένα επεισόδιο για την Ελλάδα. Άλλωστε η ηρωίδα που υποδύομαι στη σειρά είναι κατά το ήμισυ Ελληνίδα».

Στο επεισόδιο (524), που τιτλοφορείται «Grounds for Deception» (σ.σ. σε ελεύθερη μετάφραση «Βάση εξαπάτησης») η Στέλλα Μπονασέρα (Μελίνα Κανακαρίδις) ερευνά μια σειρά από δολοφονίες Νεοϋορκέζων ελληνικής καταγωγής. Ολες οι δολοφονίες σχετίζονται με αρχαία ελληνικά τεχνουργήματα και τελικά οδηγούν τη Στέλλα και τον Μακ Τέιλορ (Gary Sinise) στη Θεσσαλονίκη, όπου οι δυο πρωταγωνιστές έρχονται αντιμέτωποι με ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιστορίας.

Στο κυνήγι του δράστη κομβικής σημασίας αποδεικνύεται το φονικό όπλο, ένα περίτεχνο ξιφίδιο που χρονολογείται από την εποχή του Αλέξανδρου και είναι φιλοτεχνημένο με το αστέρι της Βεργίνας. Η ιδιαιτερότητα του όπλου, η μοναδικότητά του και η αρχαιολογική του σημασία είναι αυτά που σπρώχνουν τη Στέλλα στην Ελλάδα, και που σαν άλλος μίτος της Αριάδνης οδηγούν σταδιακά στη λύση του μυστηρίου.

Σύμφωνα με το σενάριο μάλιστα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (CSI) δεν έδινε έγκριση στη Στέλλα να έρθει στη χώρα μας, με αποτέλεσμα εκείνη να παραδώσει το σήμα της και να συνεχίσει αυτόνομα την έρευνά της.

Η Μελίνα Κανακαρίδις είναι Ελληνοαμερικανίδα δεύτερης γενιάς, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Οχάιο. Έκανε το «ντεμπούτο» της όταν ήταν μόλις 8 ετών (!) με τη συμμετοχή της στη θεατρική βερσιόν του κλασικού μυθιστορήματος «Τομ Σόγερ». Αργότερα παρακολούθησε μαθήματα μουσικής, χορού και θεάτρου στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Κολέγιο του Πίτσμπουργκ. Πήρε μέρος σε πολλά διαφημιστικά (για κάποια χρόνια ήταν και το πρόσωπο της σειράς καλλυντικών maybelline και σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, αλλά το άστρο της έλαμψε παγκοσμίως το 2001 όταν συμπρωταγωνίστησε με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο στην κινηματογραφική ταινία «15 λεπτά». Τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στη σειρά «CSI: ΝΥ» , ως Στέλα Μπονασέρα, δίπλα στον Gary Sinise.

Το CSI: ΝΥ (Στον τόπο του εγκλήματος) είναι μια αμερικανική αστυνομική σειρά μυστηρίου, που έκανε πρεμιέρα στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου του 2004 από το τηλεοπτικό δίκτυο CBS . Πρόκειται για τις προσπάθειες μιας ομάδας εγκληματολόγων να εξιχνιάσουν περίεργα, ιδιότυπα και ειδεχθή εγκλήματα, «μπαίνοντας» ουσιαστικά στο μυαλό των δραστών μέσα από τα ελάχιστα στοιχεία που οι τελευταίοι αφήνουν πίσω τους στον τόπο του εγκλήματος. Η σειρά είναι ιδιαίτερα δημοφιλής παγκοσμίως και μεταδίδεται σε 74 χώρες.

Πηγή: Ελευθεροτυπία

helektra

Παρθένος άνδρας ντυμένος με φόρεμα…

Πρόκειται για τον τίτλο ενός περυσινού άρθρου του PZ Myers που συνάντησα κατά σύμπτωση σήμερα, κατά τη διάρκεια έρευνας που έκανα για την τεκμηρίωση ενός σκεπτικιστικού γνωμικού. Είπα να τον μοιραστώ με τους αναγνώστες μου, όχι μόνο επειδή βγάζει πολύ γέλιο, αλλά επίσης επειδή ταιριάζει «γάντι» σε κάποιον επιφανή ημεδαπό που είναι παρθένος και ντύνεται με φορέματα. Διαβάζεται σαν να ήταν τίτλος εφημερίδας:

«Παρθένος άνδρας ντυμένος με φόρεμα κατακρίνει τους ομοφυλόφιλους για την αλλοτριωμένη σεξουαλικότητά τους».

(Το πρωτότυπο: “Virgin male in dress chastises gay people for their confused sexuality”.)

Σας θυμίζει μήπως τίποτα;

Νύξη: (όπως λέμε και στα ελληνικά, χίντ:) το άρθρο του PZ Myers μιλάει για τον Πάπα της Ρώμης.

Μπορείτε να βρείτε τον επιφανή ημεδαπό άνδρα που είναι παρθένος και ντύνεται με φορέματα στον οποίο ταιριάζει γάντι ο τίτλος;

Ε, για όσους ακόμα δεν το έπιασαν, ιδού άρθρο στου Ροΐδη σχετικά με το θέμα:
Ροΐδη εμμονές: Αγωγή Πειραιώς Σεραφείμ κατά ακτιβιστήν διότι… αντιμίλησεν!

Ιδού και άρθρο που εξηγεί την τρέχουσα κατάσταση της υπόθεσης:
10% – Δεν δικάζεται η ομοφυλοφιλία! Με τους ομοφυλόφιλους τι γίνεται;

Προσέξτε τι θα γράψετε στα σχόλιά σας, πέφτουν μηνύσεις, και η τελευταία που έπεσε αξίωνε αποζημίωση ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ!
(Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία: Ο άγιος δέκα εκατομμύρια θέλει…)

Copyright © 2009 Διαγόρας ο Μήλιος