02 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Οι πολλοί αιώνες που έχουν μεσολαβήσει από το θάνατο τής ελληνικής σκέψης, έχουν αφήσει αναπόφευκτα κάποια ανεξίτηλα σημάδια. Το πιο σημαντικό είναι η άγνοια που έχουμε κληρονομήσει. Ένας σβέρκος ταγμένος από τους πλάστες τής Ρωμιοσύνης στην υπηρεσία των γονυκλισιών, προσπαθεί εδώ και χρόνια να βοηθήσει τα μάτια να στραφούν προς τους ουρανούς. Όπως τότε που οι προγονοί μας κοιτούσαν κατάματα ανθρώπους και θεούς. Ναι, και θεούς! Αλήθεια μπορεί κανείς να θεωρήσει πως ένας ολόκληρος λαός ήταν τόσο προκλητικός και αυθάδης απέναντι σε κάτι που πραγματικά σεβόταν απόλυτα; Γιατί τους σεβόταν τους θεούς ο Έλληνας.


Σήμερα, τους φοβάται. Δεν είναι και δύσκολο να καταλάβουμε από πού προέρχεται αυτός ο φόβος...

Ξέφραγο αμπέλι τα νησιά;

Συρματοπλέγματα 12,5 χλμ. στον Εβρο για τους λαθρομετανάστες

«ΤΟΙΧΟ» στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση υψώνουν η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε μια προσπάθεια να σταματήσει άμεσα η είσοδος των παράνομων μεταναστών στη χώρα μας από τα χερσαία σύνορα του Εβρου.

Διαβάστε περισσότερα....

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Αλφειού ο "τοίχος" έχει σαν πρότυπο τον "τοίχο" των συνόρων Αμερικής-Μεξικού... αλλά υπάρχουν νησιά εκεί;

Ο «Παπαφλέσσας» και το μνημόνιο

Γιατί ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΙΛΑΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΤΩΡΑ;

Μήπως διότι τώρα τέθηκε το θέμα της μισθοδοσίας των κληρικών στη Βουλή ενόψει του μνημονίου για το 2011 και θα χρειαστεί η παύση της μισθοδοσίας των κληρικών;

Η τρόικα δεν καταλαβαίνει από ράσο...


Προσέξτε Συνέλληνες !

Κοραής:Περί κοπριτών

Ο Αδαμάντιος Κοραής είχε προειδοποιήσει από το 1831 για τη σημερινή μας κατάντια!

Από τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ

Σαν έπεσε στα χέρια μου το μανιφέστο που έγραψε ο Αδαμάντιος Κοραής το 1831, σε ηλικία 83 ετών, με τίτλο «Προς τους Ελευθέρους Έλληνας» και αφού το διάβασα προσεκτικά, στην κυριολεξία εκτινάχτηκα από την καρέκλα μου. Ο σπουδαίος φιλόσοφος και πατριάρχης του Νεοελληνικού Διαφωτισμού είχε προβλέψει λίγο πριν το τέλος της ζωής του, με εκπληκτική ακρίβεια, όλα αυτά τα θλιβερά που συμβαίνουν σήμερα στην πατρίδα μας. Μέχρι και την πρόσφατη βρισιά του Θόδωρου Πάγκαλου, που αποκάλεσε τους δημόσιους υπαλλήλους «κοπρίτες», είχε κατά κάποιο τρόπο «προφητεύσει» και «ερμηνεύσει».

Το σημαντικότερο όμως όλων είναι, ότι ο Κοραής εξηγεί, στο κείμενο – μανιφέστο του (180 χρόνια πριν), τις αιτίες των σημερινών μας δεινών και είχε προειδοποιήσει τους τότε Έλληνες τι έπρεπε να
πράξουν για να αποφύγουν την προδιαγεγραμμένη σημερινή καταστροφή. (Φυσικά οι Έλληνες έκαναν ακριβώς τα αντίθετα). Το παραθέτω λοιπόν (με επεξηγηματικές σημειώσεις μου εντός αγκυλών) και ο καθένας, που διαθέτει την ελάχιστη κριτική ικανότητα, ας εξάγει τα συμπεράσματά του:

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΑΣ διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Η Κυρά της Ρω
ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, ΕΛΛΗΝΕΣ...

ΤΟ 2011 ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΟ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ. Η ΕΛΛΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΕΙΣΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΔΙΕΤΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ. ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΕΜΜΙΣΘΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ, ΝΕΝΕΚΩΝ, ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ, ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΑΝ ΕΞΑΙΡΕΣΟΥΜΕ ΜΙΚΡΕΣ "ΝΗΣΙΔΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ" (ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ) ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ Η ΚΑΤΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ.