01 Οκτωβρίου 2008

Η κατοχή της Ελλάδας!!!

"...

Και χωρίς τις μεταβιβάσεις, η Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει τις μεγαλύτερες εκτάσεις γης μετά το ελληνικό δημόσιο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους το έχουν από δωρεές ισχυρών πιστών του Μεσαίωνα. ""Oι μοναχοί του Αγίου Όρους σε...κυνήγι ακινήτων."


Ένα νέο πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα με αφορμή την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου υπάρχει σήμερα στην Ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung.Τίτλος του: "Οι μοναχοί του Αγίου Όρους σε κυνήγι ακινήτων"..
Mεταξύ άλλων αναφέρει:
. «Σχεδόν και οι 20 μονές της αυτόνομης Μοναστικής Πολιτείας του Αγίου Όρους διεκδικούν τεράστιες εκτάσεις γης στα Βαλκάνια, φέρνοντας σε δύσκολη θέση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Οι διεκδικήσεις τους στηρίζονται σε τίτλους ιδιοκτησίας οι οποίοι υποτίθεται ότι αποδίδονται σε βυζαντινούς αυτοκράτορες, ρώσους τσάρους, σέρβους και βούλγαρους ηγεμόνες, αλλά και οθωμανούς σουλτάνους. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Άγιο Όρος προκαλεί πονοκέφαλο στην Αθήνα».
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στην ιστορία του Αγίου Όρους για να καταλήξει στην πρόσφατη υπόθεση με πρωταγωνιστή τον ηγούμενο Εφραίμ:

. «Το όνομά του σημαίνει στα εβραϊκά παραγωγικός και αποτελεσματικός. Ο ίδιος αποδείχθηκε ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Λίγο μετά την εκλογή του εξασφάλισε την οικονομική υποστήριξη κύπριων βιομηχάνων εξοπλίζοντας τη μονή του με σύγχρονα κελιά και σύνδεση στο ίντερνετ για τους υψηλούς προσκεκλημένους του. Στη συνέχεια προσπάθησε να αντλήσει κέρδη από ανεκμετάλλευτες ιδιοκτησίες της μονής του, διεκδικώντας τη λίμνη της Βιστονίδας, ένας από τους ομορφότερους υγροβιότοπους της βόρειας Ελλάδας. Χάρη στις πολύχρονες επαφές με πιστούς, σημαντικούς παράγοντες των Σοσιαλδημοκρατών και αργότερα των μελών της συντηρητικής κυβέρνησης Καραμανλή, ο ηγούμενος Εφραίμ αποκόμισε με αγοραπωλησίες ακινήτων κέρδη ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Οι αδιαφανείς μεταβιβάσεις σε βάρος του κράτους συντάραξαν την κυβέρνηση Καραμανλή. Στα μέσα Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Βουλγαράκης αναγκάστηκε ‘να τα μαζέψει ενώ προκύπτουν ερωτήματα για τον εκπρόσωπο τύπου, Θόδωρο Ρουσσόπουλο ο οποίος ανήκει στους συχνούς επισκέπτες του ‘επιχειρηματία’ ηγούμενου του Αγίου Όρους».
. «Η ελληνική κοινή γνώμη παρακολουθεί συχνά με γέλιο, αλλά και απορία το κυνήγι αυτό των μοναχών για νέα ακίνητα. Και χωρίς τις μεταβιβάσεις, η Ορθόδοξη Εκκλησία κατέχει τις μεγαλύτερες εκτάσεις γης μετά το ελληνικό δημόσιο. Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας τους το έχουν από δωρεές ισχυρών πιστών του Μεσαίωνα. Αυτό δείχνει ότι μετά την ίδρυσή του, το νεοελληνικό κράτος δεν τόλμησε ποτέ να τα βάλει με τους ισχυρούς εκπροσώπους της εκκλησίας και να διευθετήσει το ζήτημα της εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας με κριτήρια ενός σύγχρονου κράτους. Αντιθέτως όλες οι κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως της ιδεολογικής τους κατεύθυνσης, προσπάθησαν να έχουν με το μέρος τους την εκκλησία δίνοντάς της τεράστιες αποζημιώσεις για ο,τιδήποτε διεκδικεί. Η εκκλησία έχει σήμερα στα χέρια της χιλιάδες ακίνητα ακόμη και στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, παρόλα αυτά όμως δεν πληρώνει φόρο ακίνητης περιουσίας. Δεν είναι καιρός να επανεξεταστεί το όλο ζήτημα;»

πηγή ντοιτσε βέλλε
http://greece-salonika.blogspot.com/

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ


Αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του Ελληνικού Ανανεωτικού Ρεύματος,για να μη ξεχνιόμαστε!!!
____________________________________________________________________

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ,ο πολιτικός φορέας του κινήματος της Επανελληνίσεως των Ελλήνων,ανακοινώνει σε όσους επιθυμούν να καταστούν μέλη του σε περιοχές που δεν υπάρχει τοπική οργάνωση να έρχεται σε επαφή με τα γραφεία του.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΕΩΔΩΝ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΟΨΟΧΕΡΗΔΕΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΑΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΕΧΘΡΟΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΡΜΑΙΑ.
ΔΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ Ε.Α.Ρ.
ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑ.
ΟΣΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ.
Ο ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
____________________
Πλάτων Πισατίδης
_______________________________________________________________


Ανακοίνωση

Η σύγκληση της Κ.Ε. με ομόφωνη απόφαση του Π.Σ., θα γίνει στις 12/10/2008, ημέρα Κυριακή στις 11.00 π.μ.
Τα μέλη καλούνται να τακτοποιήσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις έως την 5η Οκτωβρίου (5/10/08), προς αποφυγή συνωστισμού και οικονομία χρόνου, καθώς και για να είναι δυνατή η συμμετοχή τους στα διαδικαστικά.

Γραμματεία Διαφωτισμού

Ανακοίνωση

Όσοι επιθυμούν να καταστούν μέλη μας και στην περιοχή τους δεν υπάρχει τοπική οργάνωση, να έρχονται σε επαφή με τα γραφεία μας.