14 Ιανουαρίου 2012

Η Μιράντα Ξαφά οδήγησε μία ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό στην καταστροφή


Η Πέμπτη Φάλαγγα


Η κα Ξαφά είναι ένας τυπικός προκάτ εκπρόσωπος της δυτικότροπης πολιτικής και οικονομικής «κουλτούρας» και του νεοφιλελευθερισμού. Από το 1980 έως το 1991, εργάστηκε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον και όπως αναφέρεται στο βιογραφικό της ασχολήθηκε με τον σχεδιασμό και την παρακολούθηση σταθεροποιητικών προγραμμάτων κυρίως στη Λατινική Αμερική. Μπορεί λοιπόν να υποθέσει με ασφάλεια ο οποιοσδήποτε ότι η κα Ξαφά είναι συμμέτοχος στην εφαρμογή της αποτυχημένης συνταγής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείο για την Αργεντινή, της συνταγής δηλαδή που οδήγησε μία ολόκληρη χώρα και έναν ολόκληρο λαό στην καταστροφή.
Το ΔΝΤ έσπευσε στην Αργεντινή, ώστε να «σώσει» την οικονομία της το έτος 1991. Το 2001 η χώρα χρεοκόπησε. Ας υπενθυμιστεί ότι σχετικά με την Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο Ντε Λα Ρούα έχει δηλώσει ότι «Τα μέτρα που εσείς παίρνετε σήμερα, τα πήραμε εμείς το 2001 και η Αργεντινή χρεοκόπησε». Το 1991, όμως, η κα Ξαφά επέστρεψε στην Ελλάδα για να αναλάβει τα καθήκοντα οικονομικού συμβούλου του τότε πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, του οποίου, επίσης, η νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία ως πλήρως αποτυχημένη.Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Πέρι εξαθλίωσης...

Ο trupokarudos δεν έχει πλέον δένδρο να τρυπήσει...Τα έκαψε το ΔΝΤ...Μόνο κάτι καλάμια έμειναν στις όχθες του...Αλφειού!

Ρε καθίκια δεν θα σας κάνω τη χάρη να αυτοκτονήσω...Ελάτε πάρτε τα...

Τρυποκάρυδε...σταμάτα να σκέφτεσαι πεσιμιστικά...Αντιστάσου!Μη ξεχνάς ότι γεννήθηκες για να ζήσεις κι όχι για να αυτοκτονήσεις!Καμιά κουφάλα και κανένας πούστης από αυτά τα καθίκια δεν στενοχωριέται για όλους τους συνέλληνες που αυτοκτονούν από τον τρόμο της φτώχειας...Μη ξεχνάς ότι κάποιοι πάμφτωχοι συνέλληνες πριν 190 χρόνια ξεσηκώθηκαν και πήραν στο μαχαίρι τους κατακτητές...Και τώρα κάποιοι πάμφτωχοι θα πάρουν τα κεφάλια των προδοτών...ΑΝΤΙΣΤΑΣΟΥ.


Γιατί μου είναι αδύνατο να ασχοληθώ με το σάιτ αυτές τις μέρες…

Αρχική σκέψη ήταν να μη δημοσιοποιηθεί η κατάσταση εδώ, πλέον όμως οφείλω μια εξήγηση σε όλους. Όχι δεν αδιαφορώ για όλους εσάς και για αυτό απέχω. Η απουσία μου οφείλεται σε καταστάσεις που δεν μου επιτρέπουν να είμαι εδώ, συγκεντρωμένη σε αυτή την προσπάθεια. Το παρακάτω κείμενο είναι απόλυτα ειλικρινές και περιγράφει την ακριβή κατάσταση.

Θα ξεκινήσω απλώς γράφοντας πως ξέρω πολύ καλά πως καθένας κοιτάζει τον εαυτό του και τίποτα παραπάνω και αυτή είναι η αιτία που έχουν φτάσει τα πράγματα σε αυτό εδώ το σημείο. 
Ξέρω πολύ καλά πως οι βολεμένοι και τα ποίμνια ( όπως έγραψε μία φίλη) θα συνεχίσουν απλώς να κοιτάζουν επειδή θεωρούν πως δεν τους αφορά. Ξέρω επίσης πως οι γονείς μου θα ψηφίσουν πάλι Νέα Δημοκρατία, παρόλο που εγώ βρίσκομαι σε αυτή την κατάσταση, και όλη η υπόλοιπη οικογένεια θα ψηφίσει πάλι ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ εγώ βρίσκομαι σε οριακό σημείο. Αλλά τι να πεις… Εκείνοι τη ζωή τους την έζησαν και δεν τους ενδιαφέρει εγώ που θα φτάσω.

Επί ένα χρόνο ήμουν χωρίς δουλειά- κάνοντας σκατοδουλειές ανασφάλιστες πάντα πριν την περίοδο ανεργίας- για να βρω δουλειά (ημιαπασχόληση) τον περασμένο Οκτώβρη. Και ποιο το αποτέλεσμα; Είναι Ιανουάριος και δεν έχω πληρωθεί και δεν ξέρω καν εάν θα πληρωθώ κάποτε για τα δεδουλευμένα μου. Και σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσω πως μιλάμε για το “αστρονομικό” ποσό των 450 ευρώ μηνιαίως. Φυσικά δεν υπάρχει πιθανότητα να βρω οποιαδήποτε κανονική δουλειά. Δεν υπάρχει καμιά απολύτως ευκαιρία εκεί έξω…. Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης. Για να βρεις μια οποιαδήποτε δουλειά πρέπει να έχεις συγγενή τον Πάπα, και μπορεί και αυτό ακόμη να μην είναι αρκετό. Δεν κρύβω πως πολλές φορές μου περνάει από το μυαλό να βάλω τέλος στη ζωή μου και θυμώνω με τον εαυτό μου όταν συνειδητοποιώ πως δεν μπορώ να το κάνω. Μερικές φορές σκέφτομαι πως πρέπει να βρω το κουράγιο μια και είμαι πεπεισμένη πως δεν έχω να περιμένω απολύτως τίποτα. Δεν μπορώ να εντοπίσω λύσεις πέρα από το θάνατο, και η αυτοκτονία είναι η μόνη εφικτή λύση μα δεν έχω τη δύναμη ακόμη… Δε χρειάζομαι “ψυχοθεραπεία” για να τα δω τα πράγματα αλλιώς. Χρειάζομαι μια ευκαιρία να ζήσω! Είμαι 25 χρονών, με πτυχίο ΑΕΙ, κάποια εργασιακή εμπειρία και αρκετά υπεύθυνη ως άτομο. Δεν καταλαβαίνω το λόγο που με ωθούν στην εξαθλίωση. Δεν το αξίζω. Αξίζω μια ευκαιρία να ζήσω. Νιώθω τον κίνδυνο του να μείνω στο δρόμο πολύ κοντά μου, νιώθω πως πολύ σύντομα δεν θα έχω ένα μέρος να κοιμηθώ και δεν θα έχω ένα πιάτο φαγητό να φάω. Έτσι απλά… Γιατί; Μπορεί να μου απαντήσει κανείς σε αυτό το γιατί; Επειδή δεν τυχαίνει να είμαι από τους τυχερούς που ο μπαμπάς τους διατηρεί επιχείρηση και τους έχει εξασφαλίσει εργασία και σταθερό εισόδημα; Επειδή δεν έχω κανένα βύσμα; Επειδή τι; Δεν είναι βασικό δικαίωμα κάθε ανθρώπου να μπορεί να εργαστεί ώστε να επιβιώσει; Για ποιο λόγο με έφεραν στον κόσμο οι γονείς μου ( που παραδοσιακά στήριζαν τη ΝΔ- και έφεραν τη χώρα ως εδώ) στον κόσμο; Για να υποφέρω γεννήθηκα; Ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτό. Θέλω να ξέρω το λόγο της ύπαρξης μου εφόσον δεν έχω ως ύπαρξη κανένα απολύτως δικαίωμα… Θέλω μάλιστα να μου δώσουν την απάντηση όλες εκείνες οι γενιές που έφεραν τη χώρα σε αυτό το αδιέξοδο με τις επιλογές τους και μάλιστα κατασπατάλησαν τα όποια χρήματα πέρασαν από τα χέρια τους τα χρόνια της ευημερίας. Γιατί λοιπόν “κύριοι” δε μου δίνετε μια ευκαιρία να επιβιώσω; Για ποιο λόγο με ωθείτε στο θάνατο ως μοναδική λύση; Δεν φταίω εγώ για αυτό που εσείς ονομάσατε κρίση…

Σας αφήνω λοιπόν για να πνιγώ ξανά στα δάκρυα μου. Ήδη το στομάχι μου είναι κόμπος…

http://trupokarudos.com/?p=7111

Πόλεμος και χάος στην Πυροσβεστική...


Τεράστια τα συμφέροντα...Μεγάλο το φαγοπότι...Συντηρήσεις,αναλώσιμα υλικά,προμήθειες και πάει λέγοντας...!Θυμάμαι,ήταν το 1983 μάλλον,επί υπουργίας Σκουλαρίκη,θα γινόταν μια επίδειξη κατασβεστικού υλικού ελληνικής εφεύρεσης.Το πρωί που πήγαν στο χώρο της επίδειξης,βρήκαν τα πάντα κατεστραμμένα!

Πόλεμος και χάος στην ΠυροσβεστικήΡεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός-Παναγιώτης Βλαχουτσάκος
Παρασκηνιακός πόλεμος έχει ξεσπάσει τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μια σειρά αλυσιδωτών γεγονότων, σε μόλις λίγες ημέρες, έχει σηματοδοτήσει σημαντικές εξελίξεις, οι οποίες -ως φαίνεται- θα συνεχιστούν.
«Πηγές» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αναφερόμενες στην παραίτηση-καρατόμηση του διευθυντή της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων, κ. Στέλιου Παναγιωτόπουλου, μετά και την

Ο ήλιος και οι μάχες


Πολλοί γνωρίζουν την δήθεν ικανοποίηση του αιτήματος του Ιησού του Ναυή, από τον ...θεό, να μείνει ο ήλιος αμετακίνητος (σταμάτησε ο ήλιος για να νικήσει ο Ιησούς του Ναυή!) ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η μάχη κατά των Αμορραίων. (Ιησούς του Ναυή κεφ. 610) ποιος όμως γνωρίζει ότι :

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝΑΒΑΣΙΣΠερίεργη ασπίδα


Ο ΝΑΟΣ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΘΑΦΤΕΙ (Ναὸς Ἀφροδίτης Θεσ/νίκη)"ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ 
ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ 
ΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠ' ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ"

Υπογράψτε γιὰ την διάσωση και την ανάδειξη του ναού στην επίσημη ιστοσελίδα μας
http://www.templeofvenus.gr

Το ιερόν που είχαν κάνει εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία και τώρα θέλουν να το δώσουν προς ενοικίαση:


Και δέκα χιλιάδες τάλαρα να σας δώσουνε, να μην το καταδεχτείτε!

Η ανάρτηση έγινε από έναν από αυτούς που αποκαλεί ο κ. Γιακουμάτος ψυχάκηδες και αγκυλωμένοι ...

ΤΟ ΒΗΜΑ - Γιακουμάτος: Νοικιάστε τώρα την Ακρόπολη - πολιτική

Θυμάστε τι λέγατε ρε κοπρίτες;Αναπαράσταση του Ερεχθείου. Στον δυτικό προαύλιο χώρο στεγαζόταν η ιερή ελιά που είχε φυτέψει η θεά Αθηνά κατά την διάρκεια της διαμάχης της με τον Ποσειδώνα για την κυριαρχία στην Αθήνα.

Ερέχθειον το κομψότερο και συνάμα το πιο ιδιόρρυθμο κτίριο της αθηναϊκής Ακροπόλεως.

Εκεί φυλασσόταν το πανάρχαιο – όρθιο ή καθιστό – λατρευτικό ξόανο της θεάς 
άγιον βρέτας»/«έδος»/«είδωλον»/«ξόανον»/«διιπετές» = εξ’ ουρανού)*, κατασκευασμένο μάλλον από ξύλο και πιθανώτατα πρωτόγονης μορφής, στο οποίο απευθυνόταν η λατρεία και το οποίο έντυναν με τον πέπλο κατά την εορτή των Παναθηναίων. Μπροστά από το άγαλμα έκαιγε «χρυσή λυχνία» (λυχνάρι), έργο του Καλλιμάχου (5ος αι. π.Χ.), και πάνω από αυτήν βρισκόταν χάλκινος φοίνιξ. Εκατέρωθεν της εισόδου βρίσκονταν δύο παράθυρα, ενώ η οροφή ήταν ξύλινη και διακοσμημένη με φατνώματα
*Επισήμανση για τη μαγεία του τίμιου ξύλου.:
Oι αρχαίοι Έλληνες λάτρευαν (δεν τα προσκυνούσαν, τα θαύμαζαν) ξύλινα ειδώλια (ξόανα) με την διαφορά όμως ότι αυτά δεν ήταν όργανα βασανιστηρίου (σταυρός) αλλά εξ ουρανού σταλμένα (πετές) δώρα από τον Θεό "Διί": "Διί"+ "πετές" ='Διιπετές '). Το διασημότερο και το  ίσως αγιώτατο όπως γράφει ο Παυσανίας ξόανο ήταν το ξόανο της θεάς Αθηνάς, το 'Διιπετές ξόανο' της Αθήνας.Αυτός είναι άλλωστε και βασικός λόγος που ο Φειδίας επέλεξε ως θέμα για τη ζωφόρο του Παρθενώνα,  τη μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, τα Μεγάλα Παναθήναια, τη γιορτή προς τιμήν της θεάς Αθηνάς. 

Ο χοντρός και το κερασάκι...‏


ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Απύθμενη υποκρισία από αστικά κόμματα και ΜΜΕ


Προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εκτόνωσης του λαού με αφορμή τη δημοσιοποίηση στοιχείων από το υπουργείο Εσωτερικών
Τη λογική του «όλοι ίδιοι είναι» και ότι για την κρίση φταίει δήθεν η κρατική «σπατάλη» και το «κοστοβόρο» πολιτικό σύστημα, αναπαράγουν με κάθε ευκαιρία τα αστικά επιτελεία, με στόχο να αποπροσανατολίσουν το λαό από τις πραγματικές αιτίες της κρίσης και για να βγάλουν λάδι τη φιλομονοπωλιακή πολιτική των κυβερνήσεων διαχρονικά. Κεντρική θέση στην προπαγάνδα τους έχει η χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος, θέμα το οποίο σκόπιμα συντηρεί και αναπαράγει η ίδια η κυβέρνηση, για να θολώσει τα νερά της επίθεσης που εξαπολύουν τα κόμματά της στους εργαζόμενους και το λαό.
Απαντώντας, προχτές, εγγράφως σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΣΥ Λ. Αυγενάκη, ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης ενημέρωσε ότι τα πολιτικά κόμματα έλαβαν το 2011, ως κρατική χρηματοδότηση, 5,7 εκατ. ευρώ περισσότερα απ' ό,τι το 2010. Να σημειωθεί