13 Ιουνίου 2011

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011.ΟΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ...



ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2011

30 Ιουνίου & 1, 2, 3 Ιουλίου 2011


Βώμεια: 25 Ιουνίου



Αγαπητοί φίλοι
Οι προετοιμασίες για τις γιορτές των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2011 έχουν ήδη ξεκινήσει.
Φέτος, με την ενεργό συνδρομή και του Τρύφωνα Ολύμπιου, τα Προμήθεια προβλέπονται λαμπρότερα από κάθε άλλη φορά, με πολλές καινοτόμες ενέργειες. Ενδεικτικά:
α) Τα Προμήθεια διαρκούν πλέον 4ήμερο και όχι 3ήμερο.
β) Καθιερώνονται από φέτος τα ΒΩΜΕΙΑ (= Προεόρτια των Προμηθείων) που θα τελούνται μια βδομάδα πριν από τις γιορτές των Προμηθείων, σε επιλεγμένες θέσεις ιερότητας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, την ίδια ημέρα και ώρα. Τα Βώμεια ανήκουν στον κορμό των Προμηθείων και σκοπό έχουν την υπέρ βωμών αφοσίωση, τουτέστιν την συνειδητοποίηση για την διαφύλαξη των ιερών και οσίων του λαού.

Φέτος τα Βώμεια θα τελεστούν την Κρονία («Σάββατο») 25/6 στις 9.00 το βράδυ, σε επιλεγμένες θέσεις που οι διάφοροι φορείς (σύλλογοι, ομάδες κλπ) θα επιλέξουν στην ευρύτερη περιοχή όπου δραστηριοποιούνται
 
Παρακαλούνται οι φορείς που θα τελέσουν τα Βώμεια στην περιοχή τους, να ενημερώνουν εγκαίρως την Επιτροπή Προμηθείων στην ηλεκτρ. διεύθυνση promitheia@gmail.com

γ) Σπονδή στην Οδική Ασφάλεια
Στην άοκνη προσπάθεια σύνδεσης των Προμηθείων με τα σύγχρονα προβλήματα, θα γίνει ενημέρωση του κοινού για το σημαντικό θέμα της Οδικής Ασφάλειας όπου χιλιάδες συνέλληνες πληρώνουν κάθε χρόνο βαρύ φόρο αίματος.
Θα παρουσιαστεί απεγκλωβισμός τραυματία από τρακαρισμένο όχημα παρουσία κοινού καθώς και ευρύτερη ενημέρωση για τα ζητήματα οδήγησης, με τη συμμετοχή ομάδας της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος) και σε συνεργασία με το περιοδικό
Auto Τρίτη.

 
δ)  Οι εκδηλώσεις της επίσημης έναρξης των Προμηθείων θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Λιτόχωρο την Αφροδιτία («Παρασκευή») 1/7. Θα προηγηθεί μεγάλη πομπή των Προμηθειέων με πυρσούς, άσκαυλους και τύμπανα μέσα από τους κεντρικούς δρόμους του Λιτοχώρου, η οποία θα καταλήξει στο υπαίθριο θέατρο (κεντρικό πάρκο του Λιτοχώρου) για να λάβουν χώρα εκεί οι λαμπρές τελετές έναρξης.
Στην πομπή μπορούν να μετέχουν όλοι οι συνέλληνες και φίλοι Προμηθειείς.

Πατήστε εδώ
 για να δείτε αναλυτική αναφορά στο Πρόγραμμα των ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2011.
Το πρόγραμμα τελεί ακόμη υπό διαμόρφωση ως προς ορισμένες συμπληρώσεις δρώμενων και τις τελικές λεπτομέρειες. Θα είναι πλήρως έτοιμο εντός των επομένων ημερών.
Όσοι θέλουν να συμβάλλουν
Όσοι θέλουν να συμβάλλουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην προετοιμασία των Προμηθείων και μένουν στην Θεσσαλονίκη ή στην ευρύτερη περιοχή, μπορούν να έρχονται στην Αίθουσα Παχτίτη όπου, όπως κάθε χρονιά, μετατρέπεται αυτή την περίοδο σε «εργοτάξιο» για τις πυρετώδεις προετοιμασίες των γιορτών.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/6/11, από ώρα 17:00, στην Αίθουσα Παχτίτη όπου γίνονται οι πρόβες των δρώμενων και οι λοιπές εργασίες.
Πώς θα έρθετε:
Η Αίθουσα Παχτίτη βρίσκεται στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, κτίριο Spider (οδός Θερμαϊκού 17, βρίσκεται 150 μ. από το Αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη). Διαθέτει άνετο χώρο για πάρκινγκ.
Όσοι χρησιμοποιούν την αστική συγκοινωνία, θα πάρουν το Λεωφορείο Νο 27 (Σταυρουπόλεως) και θα κατεβούν στη στάση «Κόμβος Εξωτερικής Περιφερειακής Οδού» (2 στάσεις πριν από το τέρμα των λεωφορείων).
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6944 104580 (Γεωργία Αλτιντασιώτου), 6938 735055 (Γιώργος Φωτεινός).