15 Απριλίου 2010

ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Η προδοσία του Giorgo συνεχίζεται.

Αυτός,
που εκλέχθηκε με ψέματα,
εξακολουθεί να μας "δουλεύει".

Τι πραγματικά σημαίνει για τους Έλληνες
η συμμετοχή του ΔΝΤ
στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης;


Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μιας θεατρικής "παράστασης" από τα άπληστα κτήνη που κυβερνάνε τον Πλανήτη και από τους ελεεινούς λακέδες τους, οι οποίοι εμφανίζονται σαν δήθεν αρχηγοί ανεξάρτητων κρατών. Μια τέτοια παράσταση είναι αυτή που βλέπουν οι Έλληνες και η οποία έχει τον τίτλο "Η Ελλάδα στο ΔΝΤ". Είναι προφανές ότι πρόκειται περί παράστασης. Είναι προφανές ότι αποτελούσε μυστική δέσμευση του Παπανδρέου να μας οδηγήσει στο "κολαστήριο" του ΔΝΤ. Να μας οδηγήσει στους γνωστούς "δήμιους" του Πλανήτη. Σ' αυτούς, που οδήγησαν σχεδόν το σύνολο των δήθεν "υπό ανάπτυξη" χωρών στα χέρια των τραπεζικών "βρικολάκων".
Τώρα φαίνεται με ακρίβεια τι ακριβώς είχε υποσχεθεί ο Γιώργος στα "αφεντικά" του, προκειμένου να τον "διορίσουν" πρωθυπουργό της χώρας. Τώρα φαίνεται τι ακριβώς έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας ως αποστολή υπέρ των εργοδοτών του. Ο Γιώργος, ο οποίος, επειδή ακριβώς είχε συνεννοηθεί με αυτά τα "αφεντικά", δεν δίστασε να διεκδικήσει την πρωθυπουργία, λέγοντας ασύστολα ψέματα στον ελληνικό λαό. Μόνον με τις "πλάτες" τόσο ισχυρών αφεντικών θα μπορούσε κάποιος να προσβάλει τη λογική και την αλήθεια με τόσο ωμό τρόπο. Μόνον με αυτές τις "πλάτες" θα μπορούσε να δηλώνει λίγες μέρες πριν τις εκλογές ότι τα λεφτά υπάρχουν και να "ψάχνει" πού πήγαν τα λεφτά μερικές ημέρες μετά από αυτές. Μόνον με τις πλάτες ξένων προστατών θα μπορούσε ένας τέτοιος δειλός τενεκές να μπει σε έναν "χώρο" προδοσίας, όπου στο βάθος δεν υπάρχει κήπος, αλλά "κρεμάλα".
Η προδοτική κυβέρνηση του Γιωργάκη δεν είναι κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Είναι κυβέρνηση εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση του αδερφού Νίκου, του Ραγκούση, της Διαμαντοπούλου, του Γερουλάνου ή του Παπακωνσταντίνου και της Δραγώνα είναι κυβέρνηση των Λεσχών τύπου Μπίλντεμπεργκ. Είναι κυβέρνηση των υπαλλήλων του Σόρος. Είναι κυβέρνηση των εμπόρων όπλων, που "χαϊδεύουν" Νικολάκηδες. Είναι κυβέρνηση των ΜΚΟ των διεθνών κερδοσκόπων, οι οποίοι έπρεπε...συνέχεια στην πηγή...
ΠΗΓΗ

Video


Μήπως ΤΩΡΑ φαίνεται καλύτερα πόσο ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΟΥΣ-προγραμμένους μάς θέλουν, αντί για ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ για πιθανό ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΟ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Ενώ από μήνες προειδοποιούμε για την επιδεινούμενη ΑΥΞΗΣΗ της τεκτονικής δράσης, που, μαζί με τα ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ θύματα από σεισμούς ως τώρα, θα ΑΥΞΗΣΕΙ ΚΑΙ τις ΗΦΑΙΣΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ..., ΑΜΕΤΡΗΤΟΙ ΕΞΥΠΝΑΚΗΔΕΣ προσπαθούν να κρατήσουν την ανθρωπότητα ΑΝΥΠΟΨΙΑΣΤΗ!... ΑΥΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ, βέβαια, όπως ΟΛΟΙ οι ανανούριστοι αυτοκαταστροφικοί εγωμανείς, ότι μπορούν να επιβιώσουν κανιβαλικά, όπως ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΑΝ οι προηγούμενοι "άτρωτοι" ομοιοπαθείς τους, φαραώ, Ρωμαίοι, Μάγιας, Αζτέκοι, Ίνκας κοκ...

...συνέχεια στην πηγή...

Μια απάντηση στους μισέλληνες "οικονομολόγους"...

Κριτική στα σοφίσματα των ναζωραίων οικονομολόγων. Η Ελληνική απάντηση 
Στον αμείλικτο οικονομικό πόλεμο που διεξάγεται μεταξύ Ελλήνων και μισελλήνων, κεντρικής σημασίας ζήτημα είναι η ιδεολογία. Ο τρόπος σκέψεως και αναλύσεως της οικονομικής καταστάσεως των δύο αιωνίων εχθρών. Αδήριτος ανάγκη καθίσταται η ανάλυσις των μισελληνικών σοφισμάτων του εχθρού και η συντριβή των.
Ο στραγγαλισμός της Ελληνικής Οικονομίας θα αποφευχθεί εφ’ όσον επιτύχουν οι Έλληνες δημοσιονόμοι να εκπαιδεύσουν τον Λαό στην τέχνη του οικονομικού πολέμου. Η εξολόθρευσις των εχθρικών ιδεολογημάτων θα στεφανώσει την Ελληνική Νίκη στον οικονομικό πόλεμο.
Οι ναζωραίοι δημοσιονόμοι επαναλαμβάνουν διαρκώς οκτώ σοφίσματα. Οκτώ παραπλανητικές υποθέσεις, τις οποίες δεν επεξηγούν. Απλώς τις επαναλαμβάνουν διαρκώς με το σκεπτικό ότι δια της επαναλήψεως θα καταφέρουν να αναισθητοποιήσουν τον Ελληνικό Λαό και να τον καθυποτάξουν. Ο τρόπος σκέψεως των ναζωραίων οικονομολόγων είναι σαθρός, αλλά προσπαθούν να επικρατήσουν δια της αποσιωπήσεως της Ελληνικής δημοσιονομικής επιχειρηματολογίας.

1. Ισοσκελισμός κρατικών εσόδων-εξόδων. Αυτό είναι το πρόβλημα της Ελλάδος, λένε οι ναζωραίοι αναλυτές. Πρόκειται για χονδροειδέστατη ανοησία. Τα κρατικά έσοδα και τα έξοδα είναι το τελικό στάδιο, μίας μακράς παραγωγικής διαδικασίας. Πρώτα ένας Έλλην πρέπει να γεννηθεί, ύστερα να ανατραφεί και να εκπαιδευτεί σωστά. Ύστερα να εύρει εργασία. Ύστερα να πωλήσει το προϊόν της εργασίας του. Τότε εμφανίζει έσοδα, και ίσως κέρδη.
Οι ναζωραίοι δημοσιονόμοι παρακάμπτουν όλα αυτά τα στάδια. Στήνονται με ένα όπλο στην γωνία και περιμένουν ποιός Έλλην θα εμφανιστεί για να τον ληστέψουν. Το όλο τους πρόβλημα είναι το τί θα αρπάξουν. Ποτέ μα ποτέ το πώς θα δημιουργήσουν πλούτο.
Οι Έλληνες δημοσιονόμοι διδάσκουν ότι το βασικό πρόβλημα είναι η παραγωγική ανάπτυξη της οικονομίας, και η βελτίωση του Ελληνικού πληθυσμού σε θέματα παιδείας. Χωρίς ανάπτυξη δεν έχεις έσοδα. Χωρίς βελτίωση της Ελληνικής παιδείας δεν μπορείς να μειώσεις τις σπατάλες.
Επί 6 μήνες η νέα μισελληνική ναζωραϊκή συμμορία έχει εξαπολύσει διωγμό εναντίον των Ελλήνων με φορολογικά μέτρα. Έδωσε εντολή στους δημοσιογραφικούς ευνούχους να αποσιωπούν ότι τα συγκεκριμένα μέτρα θα πλήξουν την οικονομική ανάπτυξη. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ναζωραίοι δημοσιονόμοι μιλούν μόνον για φορολογία. Τους είναι αδιανόητη οποιαδήποτε άλλη οδός εξόδου από την κρίση. Η λέξη ανάπτυξη τους προκαλεί αποτροπιασμό.  

2. Πτωχοί εναντίον πλουσίων. Η κυβερνητική συμμορία διαχωρίζει εσκεμμένως τους πολίτες σε πτωχούς και πλουσίους όταν καταρτίζει τα ανθελληνικά φορολογικά της φιρμάνια. Προσπαθεί να πείσει τους αφελείς ότι...συνέχεια στην πηγή...

Ο κόσμος του Οργουελ αναδύεται!

Που πήγε το Bluewhite-gt ? Που πήγε το gamato.info? Που πήγαν όλοι οι ελληνικοί torrent trackers ? Χάθηκαν;Τους έκλεισαν; Σίγουρα αυτό είναι αλήθεια αλλά είναι μόνο η μισή αλήθεια.
Η πλήρης αλήθεια είναι ικανή να δημιουργήσει πανικό και δεν ανακοινώνεται για να μας πιάσουν στον ύπνο.Ευτυχώς τα νέα διέρευσαν γρήγορα.
Εδώ και τρία χρόνια η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος συνεργαζόταν με την δίωξη οικονομικού
εγκλήματος ώστε να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για ένα
οργανωμένο και θανάσιμο χτύπημα στην "πειρατεία" μέσω διαδικτύου.

Χάκερ της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος μάζευαν επιμελώς στοιχεία από όποιον γνωστό και άγνωστο Ελληνικό torrent site ή warez site έβρισκαν.
Χρησιμοποιώντας εξιδεικευμένες τεχνικές δρούσαν απαρατήρητοι συλλέγοντας πολύτιμα στοιχεία για κάθε πειρατικό site και για κάθε χρήστη του.
Η τεχνολογία των torrents είναι διάτρητη κάθε χρήστης συνδέεται με χιλιάδες άλλους χρήστες εν άγνοια του όπως και ο torrent tracker.Έτσι οι ηλεκτρονικοί κομμάντος παριστάνοντας τους χρήστες και χρησιμοποιώντας ειδικά εργαλεία μάζεψαν Terabytes
στοιχείων ενάντια ενός τεράστιου αριθμού Ελλήνων χρηστών και Ελληνικών
site.
Έχοντας αυτά τα στοιχεία στην διάθεση τους οι αρχές το μόνο που ζητούσαν για να απαγγείλουν κατηγορίες σε όλους αυτούς τους χρήστες είναι η ταυτότητα τους!Η ταυτότητα αυτή δεν είναι άγνωστη,απλά δεν μπορεί να βρεθεί εύκολα για νομικούς λόγους.Η ταυτότητα του κάθε χρήστη προκύπτει άμεσα από την ήδη καταγεγραμένη IP διεύθυνσή τους.Κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ έχει μια μοναδική τέτοια διευθυνση και
κάθε πάροχος ίντερνετ είναι υποχρεωμένος να κρατάει ένα ειδικό αρχείο για
20 χρόνια.
Σε αυτό το αρχείο καταγράφεται η IP που είχε ο κάθε χρήστης κάθε χρονική στιγμή καθώς και όλες οι IP με τις οποίες συνδέθηκε,δηλαδή τα site που επισκεύτηκε ή οι άλλοι χρήστες με τους οποίους επικοινώνησε.
Οι αρχές ανανέωναν καθημερινά την λίστα με τις ΙP των χρηστών.
Το μόνο που εμπόδιζε το τμήμα δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος απο το να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτή την λίστα ήταν η Ελληνική νομοθεσία που προστατεύει το απόρρητο των
τηλεπικοινωνιών.Όμως με τις πρόσφατες τροποποιήσεις του ,ο νόμος έγινε πιο
χαλαρός ώστε να μπορεί δήθεν να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία αποτελεσματικότερα.
Το πραγματικό αποτέλεσμα αυτής της νομικής χαλάρωσης είναι πως όλα τα αρχεία όλων των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου πέρασαν στις αρχές ακριβώς αυτή την εβδομάδα.
Παράλληλα δημιούργηθηκε ειδικό αρχείο με τα δεδομένα που αποθήκευε κάθε torrent tracker για τους χρήστες του.Όλοι οι χρήστες των ιδιωτικών tracker άθελα τους αποθήκευαν ενοχοποιητικά στοιχεία στους trackers.Πόσα και ποιά αρχεία έχουν κατεβάσει ή ανεβάσει και πότε.Τα τελευταία δεδομένα ήταν αυτής της εβδομάδας όταν οι διωκτικές άρχές
κατέσχεσαν το περιεχόμενο όλων των Ελληνικών torrent trackers!Παράλληλα
δόθηκε ειδικό ένταλμα μη-κοινοποίησης σε όλους τους εμπλεκομένους administrators ,αν κάποιος απο αυτούς αποδεδειγμένα αποκάλυπτε το γεγονός αυτό θα επιβάρυνε σημαντικά την θέση του.
Το γεγονός είναι ότι ήδη απο χτές το βράδυ οι αρχές έχουν στα χέρια τους 100GB δεδομένων που αναφέρουν αναλυτικά ποια αρχεία ανέβασε και κατέβασε ο κάθε χρήστης,πότε και σε ποιούς τα έδωσε,ποιό ηταν το περιεχόμενο τους καθώς και άλλα στοιχεία που δεν έχουν γίνει γνωστά.
Και οι δίκες έχουν ήδη αρχίσει...Ήδη οι administrators του gamato.info οδηγούνται στα
δικαστήρια...Αλλά αυτό είναι μόνο οι αρχή!Η δίωξη οικονομικού εγκλήματος
σε συνεργασία με το υπουργείο οικονομικών θα περάσουν σχέδιο νόμου ώστε να
επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο σε κάθε έναν απο αυτούς τους ανθρώπους μέσω
των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου.
Τα πρόστιμα που συζητιούνται είναι πραγματικά ΑΒΑΣΤΑΚΤΑ!
Ο λόγος που δημιουργείται ειδικό νομικό πλαίσιο για να επιβληθει το πρόστιμο
μέσω των πάροχων υπηρεσιών διαδικτύου είναι πως η συνολική διάρκεια όλων
των δικών αναμένεται να ξεπερνά τα 20 χρόνια.Αν δικάζόντουσαν οι χρήστες
μέρα νύχτα ο τελευταίος χρήστης θα καταδικαζόταν σε 20 χρόνια!Αυτό θα
δημιουργούσε μεγάλο πρόβλημα στα δικαστήρια που κυριολεκτικά θα δέχονταν
καθημερινά ορδές απο "πειρατές"...
Στο δικαστήριο θα οδηγηθούν μόνο ορισμένοι πολλοί μεγάλοι "seeders" και οι administrators των site καθώς και όσοι χρήστες των Ελληνικών torrent trackers έκαναν χρήση απο το
εξωτερικό.Οι τελευταίοι θα αντιμετωπίσουν βαρύτατες κατηγορίες με βάση όχι μόνο την Ελληνική αλλά και την διεθνή νομοθεσία.
Όσον αφορά την τιμή του προστίμου έχει ως εξής:
Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το
οποίο
είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα
κατά την ημερομήνια έναρξης του download
θα χρεώνονται απο
1.000 έως 10.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων. Για κάθε 1GB download παράνομα κατεβασμένου περιεχομένου το οποίο δεν είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα κατά την ημερομήνια έναρξης του download θα χρεώνονται απο 10.000 έως 50.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου των πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.
Οι τιμές είναι πιο τσουχτερές για το UPLOAD
μιας και νομικά θεωρείται ότι αυτός που "μοίραζε" τα αρχεία είχε κέρδος απο αυτό.Οπότε τα ποσά είναι περίπου τα 10
πλάσια!!!Για κάθε 1GB upload παράνομου περιεχομένου το
οποίο είχε
κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα
κατά
την ημερομήνια έναρξης του upload θα χρεώνονται απο 10.000 έως 100.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου
των πνευματικών δικαιωμάτων.
Για κάθε 1GB upload παράνομα περιεχομένου το οποίο
δεν είχε
κυκλοφορήσει στην Ελλάδα νόμιμα
κατά
την ημερομήνια έναρξης του upload θα χρεώνονται απο 100.000 έως 500.000 ευρώ ανάλογα με τις αξιώσεις του νόμιμου κάτοχου
των πνευματικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό.
Το ευτύχημα είναι πως οι Ελληνικοί δημόσιοι τηλεοπτικοί σταθμοί ,συμπεριλαμβανομένων
των κρατικών καναλιών αναμένεται να ανακοινώσουν ότι δεν έχουν αξιώσεις
απο οποιαδήποτε διακίνηση υλικού δικιάς τους τηλεοπτικής παραγωγής αρκεί
να έχει προβληθεί πριν τις 10/03/2010 .Για κάθε τηλεοπτική εκπομπή που
διακινείται παράνομα μέσω διαδικτύου η οποία έχει προβληθεί αργότερα απο
τις 10/03/2010 το πρόστιμο θα επιβάλεται κανονικά.
Το πιο απελπιστικό στην όλη κατάσταση είναι πως σύμφωνα με αυτό το νομοσχέδιο όποιος καταφύγει στο δικαστήριο αμφισβητώντας την απόφαση θα κλειθεί να προκαταβάλει το πρόστιμο με την ελπίδα πως αν δικαιωθεί θα του επιστραφεί το ποσό άτοκα και με τον κίνδυνο να αντιμετωπίσει σκληρότερες ποινές αν τελικά
καταδικαστεί.
Το προβλεπόμενο ποσό σε περίπτωση καταδίκης είναι το 3 πλάσιο αυτού που έχει επιβληθεί.Σε κάθε περίπτωση είτε ο κατηγορούμενος κινηθεί δικαστικά είτε όχι το πρόστιμο θα πρέπει να καταβάλεται εντός εξαμήνου και σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής θα επιχειρείται η είσπραξή του μέσω
κατασχέσεων!

Τα πιο εξοργιστικά σημεία του νομοσχεδίου είναι πως:
Τα πρόστιμα θα επιβληθούν χωρίς δίκη.
Τα ποσά είναι πραγματικά εξωφρενικά και αβάστακτα και δεν αντιστοιχούν στην
πραγματικότητα.
Το απόρητο των τηλεπικοινωνιών καταστρατηγήθηκε χωρίς κανένας να αντιδράσει.Αλήθεια τι έχει να πει η δήθεν Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και
ο Συνήγορος του Πολίτη για αυτό;
Θα πραγματοποιηθούν κατασχέσεις απο ιδιωτικούς οργανισμούς καθώς δεν
υπάρχει κρατικός πάροχος διαδικτύου.
Ιδιωτικοί οργανισμοί αποκτούν δικαιοδοσία να επιβάλουν πρόστιμα.Ενημέρωστε άμμεσα όλους τους γνωστούς σας.Το θέμα πρέπει να πάρει διαστάσεις
άμμεσα. Διαδώστε το άμμεσα!!!

Πηγή...

Δεν «μασάει» με τίποτα!


Ο λεονταρόκαρδος Ντόκινς μιλάει στο CNN καθώς υποπτεύεται ότι η υπόθεση της κακοποίησης παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας έχει συγκαλυφθεί και ζητάει τη σύλληψη του Πάπα Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ως υπόλογου για τις κακοποιήσεις παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας (βλ. και την ανάρτηση μας «Συλλάβετε τον Πάπα» )

Ο...Κάρλος Μένεμ(Γιώργος Παπανδρέου) παρέδωσε πριν λίγο την Ελλάδα στο ΔΝΤ...


ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

Οικονομική κατάρρευση Αργεντινής.Δείτε το και ετοιμαστείτε!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ...Δείτε την εκπομπή, Δ.Ν.Τ.: Έρευνα στην φωλιά του «μπαμπούλα»,κι ας μας συγχωρέσει ο Παύλος Τσίμας,αλλά αυτά πρέπει να τα δει όλος ο κόσμος αν είναι δυνατόν.Οι μαύρες ημέρες της ΚΑΤΟΧΗΣ ξαναήρθαν....
Ολα δείχνουν προσφυγή σε ΔΝΤ - Ε.Ε.Το σχέδιο διάσωσης κυριάρχησε στη συνάντηση Παπανδρέου και Σαμαρά
Νέα εκτόξευση των spreads
Στον κοινό μηχανισμό στήριξης Ευρωζώνης - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ωθούν την Ελλάδα οι αγορές, κλιμακώνοντας τις πιέσεις στα ομόλογα, καθώς ενισχύεται η πεποίθηση ότι χωρίς διεθνή οικονομικό έλεγχο, η χώρα μας δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει μεσοπρόθεσμα τις επιπτώσεις από τη διόγκωση του δημόσιου χρέους. Χθες τα spreads των 10ετών ομολόγων προσέγγισαν για μια ακόμη φορά τις 400 μονάδες βάσης, διαψεύδοντας τις προσδοκίες για αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup την περασμένη Κυριακή επί των βασικών στοιχείων του πακέτου στήριξης.
Ετσι, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμάται πως πλέον έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή από την Αθήνα αιτήματος ενεργοποίησης του μηχανισμού. Μάλιστα, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φέρεται να άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι εάν τα επιτόκια δανεισμού παραμείνουν στα τρέχοντα επίπεδα θα προσφύγει στην Ε.Ε. και το ΔΝΤ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ν.Δ., παρότι σε δηλώσεις του απέφυγε να χρησιμοποιήσει υψηλούς τόνους, σημείωσε πως «με το κατάλληλο μείγμα οικονομικής πολιτικής, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας».
Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση και ψήφιση επί του φορολογικού νομοσχεδίου στη Βουλή, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού ότι «υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι, σε όλα τα κόμματα, που γνωρίζουν καλά ότι αυτό που ζήσαμε για χρόνια δεν πάει άλλο. Ελάτε να αφήσουμε πίσω μας την Ελλάδα της αναξιοπιστίας».
Πηγή...

Τζέφρυ:"πετρέλαιο δεν έχουμε"...αλλά το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής...

Σχόλιο Αλφειού:Δείτε την κίνηση που κάνει ο...Μένεμ της Ελλάδας,όταν λέει ότι ΔΕΝ έχουμε πετρέλαια...

Ξένοι πετρελαϊκοί κολοσσοί ενδιαφέρονται για εξόρυξη πετρελαίου στην Ελλάδα

  • Άρχισε η εκποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας;
  • Διαψεύδονται οι απόψεις κυβερνητικών στελεχών περί ανυπαρξίας κοιτασμάτων
Τη σύσταση του φορέα που θα κάνει τους νέους διαγωνισμούς παραχώρησης για έρευνες πετρελαίου στη χώρα μας, προωθεί με ταχύτατους ρυθμούς το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, το προχωρά στη δημιουργία επιτροπής που θα επεξεργαστεί το σχετικό σχέδιο ίδρυσης του φορέα με συντονιστή πρώην στέλεχος του ΙΓΜΕ.
Η σύσταση της επιτροπής ωστόσο φαίνεται να δημιουργεί τις πρώτες «μουρμούρες». Και αυτό γιατί ενώ στη χώρα μας υπάρχουν τουλάχιστον πέντε εταιρείες που δραστηριοποιούνται είτε εντός είτε εκτός των συνόρων στην Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων, στην επιτροπή που μελετά τη σύσταση του φορέα φέρεται να μετέχει εκπρόσωπος μόνο μίας εταιρείας. Σήμερα, στον τομέα Ε&Π υδρογονανθράκων δραστηριοποιούνται κυρίως πέντε Ελληνικές εταιρείες: η Καβάλα Οιλ, η Ενεργειακή Αιγαίου, η Κρήτη Oil και Vegas Oil & Gas, και ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων.
Πηγές της αγοράς εκτιμούν ότι εφόσον τελικά υπάρξει μονομερής εκπροσώπηση στην επιτροπή είναι πολύ πιθανόν να δημιουργηθούν θέματα ανταγωνισμού και καταστρατήγησης της οδηγίας 94/22/ΕΚ καθώς και του ν. 2289/95. Δηλαδή την οδηγία και το νόμο που αφορούν την αποφυγή της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης, την αποφυγή διακρίσεων και την αποφυγή νόθευσης του ανταγωνισμού.
Εάν το δημόσιο επιθυμεί να μετέχουν στην επιτροπή εκπρόσωποι της αγοράς, τότε καλό θα ήταν να μετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις ελληνικές εταιρείες που διαθέτουν σοβαρή εμπειρία και έχουν πραγματοποιήσει έρευνες τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Ειδάλλως, το κράτος θα πρέπει να «αφεθεί απερίσπαστο» στις αποφάσεις του, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το δημόσιο συμφέρον, τις βασικές αρχές του ανταγωνισμού και με γνώμονα τη μεγιστοποίηση του οφέλους για τη χώρα, σημειώνουν οι ίδιες πηγές.
Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι μια χρονίζουσα εκκρεμότητα βαίνει προς επίλυση, ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις στον κρίσιμο τομέα της έρευνας και παραγωγής πετρελαίου και παράλληλα για την καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού που πιθανόν να υπάρχει στην Ελλάδα. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα μας έχει χαρακτηριστεί από έγκυρες διεθνείς μελέτες ως «πετρελαιοπιθανή» περιοχή και είναι η πλέον ανεξερεύνητη σε σχέση με τις γειτονικές χώρες, όπου μάλιστα υπάρχει αξιοσημείωτη παραγωγή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τέλος, έχει εκδηλωθεί σοβαρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τομέα όχι μόνο από ελληνικές εταιρείες, αλλά και από γνωστούς διεθνείς πετρελαϊκούς κολοσσούς.
Πηγή

Πηγή...

Χαρά Νικοπούλου: "Τι είναι η Πατρίδα μας".

Η συγκινητική ομιλία της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου κατά τη βράβευσή της από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης στις 14/4 στο Porto Palace. Η Χαρά Νικοπούλου έδωσε τη δική της εκδοχή στο τι είναι η Πατρίδα μας δίνοντας έτσι έμμεση απάντηση στο απαράδεκτο πόνημα της Θ. Δραγώνα.


Η Δασκάλα του Έβρου δε μένει πια εκεί. Πήρε μετάθεση για τη Θεσσαλονίκη, καθώς κάποιοι "Ελληνες" έγιναν αφόρητα πιεστικοί και για πρώτη φορά ένιωσε τον κίνδυνο, τον οποίο αψήφησε ακόμα κι όταν ξυλοκοπήθηκε άγρια στο σχολείο της από φανατικό μουσουλμάνο.


Δε μένει κάτι άλλο να πούμε, παρά ότι η Ελλάδα για μία ακόμη φορά "τρώει" τα παιδιά της...

Πηγή...

Δείτε το βίντεο...

Σημαντικές οργανωτικές καινοτομίες στα φετινά Προμήθεια.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2010
promitheia@gmail.com
http://promitheia.wordpress.com/

Θεσσαλονίκη 15/4/2010

 Προμήθεια 2010: 18, 19 και 20 Ιουνίου

Τα Προμήθεια, η κορυφαία γιορτή της ελληνικής κοσμοθεάσως, συμπληρώνουν φέτος 15 χρόνια ζωής και αδιάλειπτης προβολής των προγονικών αξιών και του αρχαίου ελληνικού πνεύματος.  


Σημαντικές οργανωτικές καινοτομίες στα φετινά ΠρομήθειαΗ Οργανωτική Επιτροπή των Προμηθείων, συνεργαζόμενη με τις δημοτικές και νομαρχιακές αρχές καθώς και με τοπικούς φορείς της Πιερίας ώστε να ανταποκριθεί στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων φίλων που προσέρχονται κάθε χρόνο στις γιορτές,  υιοθετεί από φέτος καινοτομίες στον τομέα της μεταφοράς των επισκεπτών, της διαμονής τους καθώς και της στάθμευσης των οχημάτων.

Θα δρομολογηθούν λεωφορεία από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έχει επίσης προβλεφθεί φροντίδα για κρατήσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια (εφόσον γίνουν έγκαιρα οι δηλώσεις απο τους ενδιαφερόμενους) καθώς και η δυνατότητα περιήγησης στον Όλυμπο με κοστολόγια εξαιρετικά χαμηλά!

Για την αποσυμφόρηση των αυτοκινήτων στο Άλσος Προμηθέως το Σάββατο 19/6/10 και τη μείωση της ταλαιπωρίας οδηγών και συνοδών, την ημέρα εκείνη οι εποχούμενοι επισκέπτες θα σταθμεύουν σε οργανωμένους χώρους στάθμευσης στο Λιτόχωρο, ενώ μικρά λεωφορεία θα πραγματοποιούν συνεχώς δρομολόγια προς το Άλσος Προμηθέως μεταφέροντας τους επιβάτες για να μετάσχουν στις γιορτές και στα δρώμενα.

Η διευθέτηση των ενοικιαζόμενων δωματίων και των δρομολογίων γίνεται σε συνεργασία με την Gods’ Travel. Κλείστε έγκαιρα τις κρατήσεις για τα λεωφορεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια (τηλ. 23520 82060 ή 6972 449119) ώστε να διασφαλίσετε με όσο το δυνατό οικονομικότερο τρόπο τα οφέλη της διαμονής και των μετακινήσεών σας.

Πατήστε εδώ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2010 – Gods’ Travel για να πληροφορηθείτε τις λεπτομέρειες.

 

Πατήστε εδώ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2010 - 15ο έτος συνεχούς ανάδειξης της ελληνικής κοσμοθεάσεως για να επισκεφθείτε το ιστολόγιο των Προμηθείων.


Π ρ ο μ ή θ ε ι α  2010

18, 19 και 20 Ιουνίου

Εκδηλώσεις τιμής

προβολής και ανάδειξης

της ελληνικής θέασης του κόσμου


    Τα Προμήθεια, ως πανελλήνιος θεσμός που σκοπό έχει να μας φέρει σ’ επαφή με τον πολιτισμό, το πνεύμα και τις αξίες των προγόνων μας, διανύουν ήδη το δέκατο πέμπτο έτος συνεχούς παρουσίας τους. Με εμπνευστή και πρωτεργάτη τον καθηγητή του πανεπιστημίου της Στοκχόλμης Τρύφωνα Ολύμπιο, λαμβάνουν χώρα στο υπέροχο φυσικό περιβάλλον του Άλσους Προμηθέως, στους πρόποδες του Ολύμπου, όπου χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα κι από το εξωτερικό συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για να ανταμώσουν κάτω από τον καταγάλανο ουρανό του Όρους των Θεών. Να γνωρίσουν το ελληνικό πνεύμα και έθος, να τιμήσουν τους αρχαίους φιλοσόφους και τις φιλοσοφικές σχολές με δημόσιες συζητήσεις και εκδηλώσεις, να παρακολουθήσουν καλλιτεχνικά, πολιτισμικά και τελεστικά δρώμενα, να μετάσχουν σ’ αυτά  ως αναζωογονητική μύηση στις αρχέγονες πηγές που μας γέννησαν, να νιώσουν με κατάνυξη την πατρώα ψυχή, να έρθουν σ’ επαφή με την κοσμοθέαση των προγόνων μας.
   Η θέαση που είχαν οι αρχαίοι Έλληνες για τον κόσμο και η οποία είχε απολύτως γνωσιολογικό και επιστημονικό χαρακτήρα, εκφράστηκε μέσα από τον τρόπο ζωής τους (ήθη και έθιμα πλήρως εναρμονισμένα με το σεβασμό τους για τη φύση), μέσα από τις κοινωνικές και πολιτισμικές αξίες, τη συμμετοχή στα κοινά και την ανάδειξη της έννοιας του πολίτη, τη μαχητικότητα για την προάσπιση των θεσμών που δημιούργησαν, τη φιλοσοφική αναζήτηση, την επιστημονική έρευνα, την Τέχνη καθώς και την αντίληψή τους για το θείον που απετέλεσε το μυθολογικό και ψυχολογικό υπόβαθρο της ελληνικής κοσμοθεάσεως και του ελληνικού πολιτισμού. Οι παράγοντες αυτοί, αλληλένδετοι για τους προγόνους μας και για όποιον σήμερα επιχειρεί να τους κατανοήσει, συναποτελούν ένα όλον η προσέγγισή του οποίου φρονούμε ότι αποτελεί ζητούμενο αλλά και αναγκαιότητα για το σύγχρονο γίγνεσθαι.
….Αυτή την ανασύνδεση με τον αρχαίο, παγκοσμίως σεβαστό και πάντοτε επίκαιρο πολιτισμό μας προβάλλουμε και αναδεικνύουμε στις εκδηλώσεις των Προμηθείων. Όχι σαν άγονη λατρεία ενός νεκρού παρελθόντος αλλά ως έκφραση του ζωντανού και ρέοντος Λόγου εκείνων στους οποίους αναγνωρίζει η σώφρων ανθρωπότητα ότι τους οφείλει τα πάντα. Ως έναυσμα επίκαιρου και γόνιμου προβληματισμού για διεξόδους στα αδιέξοδα του σήμερα, με άξονα σκέψης και πλαίσιο αναφορών την κοσμοαντίληψη εκείνων.….
   Τα Προμήθεια 2010 θα τελεστούν στις 18, 19 και 20 Ιουνίου. Η επιμέλεια της διοργάνωσης έχει ανατεθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Προμηθεύς Πυρφόρος” ως μόνιμο πλέον φορέα με θεσμοθετημένη διάσταση ευθύνης, ενώ στις εκδηλώσεις μετέχουν εμπράκτως φορείς, ομάδες και προσωπικότητες απ’ όλη την Ελλάδα. 
    Τα Προμήθεια είναι μια γιορτή για όλους όσους τιμούν την ελληνική παιδεία και τον ελληνικό πολιτισμό. Ευπρόσδεκτοι στις γιορτές των Προμηθείων είναι όλοι όσοι νιώθουν πως η διαύγεια σκέψης και οι αξίες των προγόνων μας, μπορούν ν’ αποβούν βατήρας πνευματικής παλιγγενεσίας, ελπίδας και αντίστασης στους μαζικούς ισοπεδωτικούς μηχανισμούς της εποχής μας.

Οράτε το μέλλον, ευγένειαν ασκείτε, επαινείτε αρετήν  

Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!  

Επιτροπή Προμηθείων 2010