05 Μαρτίου 2009

Τελευταία ημέρα για την Ο.Α.Ο Βγενόπουλος περιμένει τους λωποδύτες!!!

Τελευταία μέρα για την Ολυμπιακή.Για να δούμε τι θα κάνετε σήμερα ρε λωποδύτες!!
Έχουμε εξηγήσει ότι η λέξη λωπο(τσέπη)-δύτης(ο καταδυόμενος εντός της),εννοεί τον τσεποκλέπτη!!!!
Ο Βγενόπουλος περιμένει μέχρι το μεσημέρι!!!
Αν οι λωποδύτες της Κυβέρνησης δεν απαντήσουν,τότε θα υπάρξουν σοβαρές υπόνοιες ότι τα έχουν κάνει πλακάκια με τον Βασιλάκη της Aegean.

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για την τύχη του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδας

--------------------------------------------------------------------------
02.03.09

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για την τύχη του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδας Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009 και ώρα 11:30πμ, θα γίνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς. Η διαμαρτυρία αφορά την προσπάθεια ιδιωτικών συμφερόντων να οικοπεδοποιήσουν τον Ιερό χώρο, με την ανοχή και την αδιαφορία της πολιτείας.

Ακολουθεί Βίντεο απά την εκπομπή ΦωτόσφαιραΤην πρωτοβουλία αναλαμβάνουν από κοινού οι κάτωθι φορείς (κατ' αλφαβητική σειρά):

  • Αθηνά Εργάνη
  • Ακάματον Πυρ - Νεολαία ΥΣΕΕ
  • Άμεση Οικολογία
  • Απολλώνειος Χώρος
  • Αστραίον
  • Δειπνοσοφιστές
  • Διιπετές - Περιοδικό
  • Εκατηβόλος - Φιλοσοφικό Αθήναιον
  • Ελλην.Α.Ι.Σ.
  • Ελληνική Εταιρεία Αρχαιοφίλων
  • Ελληνική Λέσχη Πολιτισμού - Περιοδικό Ιχώρ
  • Ελληνικό Ανανεωτικό Ρεύμα (ΕΑΡ)
  • Ευμολπίδες
  • Ιεροπρακτικός Θίασος Δελφύς
  • Κήπος - Μυθικές Ελληνικές Διαδρομές
  • Κορύβαντες
  • Λάβρυς
  • Λακωνική Αγωγή
  • Ομήρου Ομάς
  • Ορφική Εστία Διόνυσος Ελευθερεύς - Θεατρική Ομάς
  • Τάγμα Ελλήνων Κατόχων
  • Ύπατο Συμβούλιο των Ελλήνων Εθνικών (ΥΣΕΕ)

Καλούμεθα όλοι οι Έλληνες να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση αυτή. Η στάση μας είναι ο μετρήσιμος μοχλός πίεσης προς αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι παραμένουμε Έλληνες.

περισσότερα εδώ:

http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&task=view&id=353&Itemid=38

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ - ΕΝΝΟΙΕΣ.

http://www.schizas.com/site3/

Ελληνική ΤριλογίαΑκολουθεί ΒίντεοΔΕΣΜΟΥΣ ΛΥΣΑΤΕ , ΝΑΟΝ ΑΝΑ-ΚΤΙΣΑΤΕ Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣH , ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΙΣ ΕΝ ΜΕΡΕΙ.

Ἓκ τής θαλλάτης τόν ἡλιον. Ὕδωρ δε Ὕγρόν, ἁήρ δέ καί αὓτός ὑγρός ἓστίν.

ΩΝ. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΤΟ ΚΟΣΜΙΚΟ ΩΟΝ, Ο ΤΡΟΠΟΣ. ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΑ ΝΕΙΚΟΣ-ΦΙΛΟΤΗΣ, ΑΡΕΝ-ΘΗΛΥ, ΚΑΙ Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ.

ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΤΑ ΣΧΗΜΑΤΑ - ΕΝΝΟΙΕΣ.

Τελευταία ανανέωση ( 02.03.09 )

Οι λωποδύτες πολιτικοί μας!!!!

Περί λωποδυτών!!! (=λωπο = τσέπη και δύτης αυτός που εισδύει στην τσέπη μας)!!!!!!

Γιατί αν δεν ήταν πρώτοι και καλλίτεροι λωποδύτες οι πολιτικοί,δεν θα ήταν κανείς!!!!
----------------------------------------------------------------------------
http://www.schizas.com/site3/
Τα μεγάλα και σπουδαία
Πολιτική Ασυνεννοησία. Ας αρχίσουμε από την ασυνεννοησία των πολιτικών μας αρχηγών. Ενόσω η χώρα βρίσκεται εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης μετά το 1929, ακόμη και τώρα οι τα κόμματα δεν μπορούν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και χωρίς φωνασκίες και προεκλογικές κορώνες να καταρτίσουν ένα κοινό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσεως. Αντίθετα, ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου επίμονα και μονότονα ζητεί εκλογές. Λες και αυτές είναι η λύση. Αγνοεί ότι: ‘όταν η άμαξα είναι στο ποτάμι δεν αλλάζουμε άλογα'. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το πολιτικό σύστημα της οικογενειοκρατίας δεν τραβάει και χρήζει ανανέωσης.

Προστατευτισμός εν όψει. Όταν εμείς απολακτίζουμε τον πατριωτισμό μας και είμαστε έτοιμοι χάριν της «παγκοσμιοποίησης» να παραδώσουμε τα πάντα, ακόμη και τα δίκαια αυτής της χώρας, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δείχνουν όχι απλώς τον πατριωτισμό τους στα μεγάλα θέματα, αλλά ακόμη και στο Αγγλικό μπρόκολο, ή στο Ιταλικό κουνουπίδι. Ένα νέος προστατευτισμός σαρώνει την Ευρώπη.

Αγοράζετε λοιπόν Ελληνικά και μην πιστεύετε τις πομφόλυγες (=φούσκες) για κοινή Ευρωπαϊκή ή Παγκόσμια αγορά κλπ Εδώ είναι ο σώζων εαυτόν σωθήτω. Οι πολυεθνικές λόγω ελλείψεως ανταγωνισμού μας έχουν επιβάλλει 20-30% υπερκέρδος εν σχέσει με τους Βορειοευρωπαίους. Επομένως:

ΌΧΙ στα ξένα προϊόντα. Τα ελληνικά προϊόντα έχουν κωδικό 520. Ας τα ψάχνουμε.

ΟΧΙ στους ημεδαπούς και ξένους κερδοσκόπους και στις ληστρικές Πολυεθνικές

ΟΧΙ στους νοθευτές και στους μεταλλαγμένους

Κερδοσκοπία στα Καύσιμα. Πληροφορούμεθα ότι η μεγάλη κλοπή της τσέπης μας και του Ελληνικού Προϋπολογισμού γίνεται με τις φουσκωμένες τιμές των καυσίμων. Το διυλιστήριο καυσίμων λειτουργεί ως μονοπώλιο και εισπράττει υπερκέρδη της τάξεως των 20-40%. Ποιος θα μας γλυτώσει από τον μεγαλολωποδύτη (=λωπο = τσέπη και δύτης αυτός που εισδύει στην τσέπη μας) πετρελαιά;

Επιβολή Διατιμήσεως στα είδη διατροφής και στα καύσιμα

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα(ΕΚΤ). Το μόρφωμα αυτό που εκδίδει το Ευρώ και όλοι την θεωρούν ως ομοσπονδιακή τράπεζα, στην πραγματικότητα είναι ιδιωτική -στα χέρια των «εκλεκτών»-που επιβάλλει τους κανόνες της στα κράτη της Ε.Ε. Ένας από τους κανόνες της είναι να μας βάζει να δανειζόμαστε από τους τοκογλύφους με υπέρογκα επιτόκια που αδυνατούν οι χώρες να καταβάλλουν. Γιατί λοιπόν η κυβέρνηση μας -ομού με άλλες κυβερνήσεις του Νότου- δεν ζητεί την έκδοση Ευρωομολόγου, όπως ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος κ. Νικολά Σαρκοζί; «Θαρσείν χρει» κ. Πρωθυπουργέ.

Τα Χρήματα να δοθούν στον Κόσμο. Ως γνωστόν οι τραπεζίτες ευθύνονται για την παρούσα κρίση. Παρά ταύτα διατίθενται αφειδώς κρατικά χρήματα στους τραπεζίτες, που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για δικούς τους κερδοσκοπικούς σκοπούς (μπόνους, στις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια κ.α). Με το δίκιο τους ο λαός διερωτάται γιατί τα χρήματα δεν δίδονται στο λαό και στους μικρομεσαίους, οι οποίοι θα τα διαθέσουν για την τόνωση της αγοράς;

Ανεξάρτητες και Ανεξέλεγκτες Αρχές. Στη χώρα μας, κατά παράβαση του Συντάγματος, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαίου, μηχανεύθηκαν ορισμένοι την «φάμπρικα» των Ανεξαρτήτων Αρχών. Αυτές ουσιαστικά είναι ανεξέλεγκτες και δεν υπόκεινται σε έλεγχο, διότι διορίζονται από το Κοινοβούλιο. Έτσι εκδίδουν «φιρμάνια», τα οποία είναι αντίθετα προς τα συμφέρονται και την θέληση της λαϊκής κυριαρχίας (λ.χ η Αρχή Προστασίας Δεδομένων με την μη δημοσιοποίηση των ονομάτων των παραβατών στο κοινό προστατεύει: παιδεραστές, καταχραστές, εγκληματίες, ναρκεμπόρους, δολοφόνους κλπ). Ανάγκη λοιπόν αυτές να υπαχθούν σε έλεγχο και λογοδοσία.

Η Ευρώπη των Μονοπωλίων. Μας υπόσχοντο την Ευρώπη των Λαών και προέκυψε η Ευρώπη των Μονοπωλίων, των Τραπεζών και των Πολυεθνικών. Και ενώ αυτή η Ε.Ε δεν μπορεί ακόμη να προστατεύσει ούτε τα εξωτερικά της σύνορα από τους λαθρομετανάστες και από τους Τούρκους εισβολείς, που παραβιάζουν Ευρωπαϊκά εδάφη (Αιγαίο- Κατοχή Β. Κύπρου) μας επιβάλλουν αντιδημοκρατικούς κανόνες ακόμη και για θέματα που έπρεπε να λύνονται με βάση τις δημοκρατικές διαδικασίες από τους λαούς και όχι από τους διορισμένους Βρυξελλάριους «χαρτογιακάδες». Επομένως τα σημερινά μας αδιέξοδα προέρχονται από την ένταξη μας και την μεταβίβαση δημοκρατικών αρμοδιοτήτων στην Ε.Ε., που άπτονται της λαϊκής κυριαρχίας μας, αλλά και από την μετάλλαξη της Ε.Ε. σε «Ευρωπαϊκή Αυτοκρατορία». Το πρόβλημα μας λοιπόν είναι έλλειμμα Δημοκρατίας.

Οργάνωση Δημοψηφισμάτων. Δεν είναι δυνατόν να εξαντλείται η λαϊκή εντολή ανά τετραετία που συμβαίνουν εκλογές. Για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών κρίνεται σκόπιμη η νομοθετική ρύθμιση της διενέργειας δημοψηφισμάτων σε διάφορα επίπεδα (κράτους-τοπικής αυτοδιοίκησης). Έχουν ωριμάσει οι καιροί και πρέπει να απαιτήσουμε την εφαρμογή της σχετικής Συνταγματικής διατάξεως.

του Υποστρατήγου ε. α. K. Χ. Κωνσταντινίδη

Η "ειρηνική" ζωή της Ομογένειας στις ΗΠΑ!!!!!!

Και μετά αναρωτιέστε γιατί και πως τρώμε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη!!!Γιατί μας έχουν όλοι του κλώτσου και του μπάτσου!!!!

----------------
http://www.kalami.net/
'Οαση στην


ομογενειακή έρημο αποτελεί η Ομοσπονδία Σκοπευτών, Ψαράδων και Κυνηγών (βλέπε δίπλα καταχώρηση στην ημερήσια Νέας Υόρκης, 4 Μαρτίου '09), που είναι δραστήριο μέλος του Ελληνοαμερικάνικου Εθνικού Συμβούλιου (ΗΑNC) και του ΣΑΕ ΗΠΑ. Οι κ. Βεληβασάκης (πρόεδρος HANC) και Σπυρόπουλος (συντονιστής ΣΑΕ ΗΠΑ), πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι που έχουν μέλη τέτοιες Ομοσπονδίες, αλλά και γιά την προστασία που τους παρέχει.

Διαλύθηκε -και τυπικά- το Συντονιστικό Συμβούλιο ΣΑΕ ΗΠΑ: Με την συμμετοχή μόνο ενός (και την τηλεφωνική ενός άλλου) μέλους του Συντονιστικού Συμβούλιου του ΣΑΕ ΗΠΑ, σε σύνολο 10, (δεν) έγινε η ''ετήσια συνεδρίαση'' στο Σικάγο (28 Φεβ. '09). Τυπικά, ανακοινώθηκε ότι ''αναβλήθηκε'' η συνεδρίαση που συγκάλεσε ο Συντονιστής, εξαιτίας ''έλλειψης απαρτίας'' κι έγινε μόνο ''διάλογος'' με τους συμμετέχοντες 2-3 ''δικτύων''. 'Οπως ήταν αναμενόμενο, η ειδική επί της παραπληροφόρηση$ ημερήσια της Νέας Υόρκης, παρουσίασε το φιάσκο ως ''επιτυχία'', όπου ''πρωταγωνίστησε'' η Νεολαία, δημοσιεύοντας το έτοιμο κείμενο που της έδωσαν οι ''επικοινωνιολόγοι'' του Συντονιστή ΣΑΕ ΗΠΑ.

Η προτροπή του Χριστού για το χρήμα!!!!!

--------------------------------------------------------------
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=4917&catid=97
Η ορθή κατανόηση του βιβλικού Μαμωνά...


Μαμωνάς = χρήμα, γενικότερα υλική δύναμη, αλλά και η απορρέουσα εξ αυτής εξουσία.

O ίδιος ο θεοποιημένος Ιουδαίος Ιησούς, δείχνει τον δρόμο της καλά κριμένης αυτής χαλδαιο-χριστιανικής συνταγής (δηλαδή την δόλια χρήσης του χρήματος στην υπηρεσία της ιδεολογίας) λέγοντας: «και εγώ σας λέγω κάμετε φίλους εκ του Μαμωνά της αδικίας, για να σας δεχθούν…» Λουκάς 16.9 Όμως (προσθέτει) προσοχή: «δεν δυνάσθε να δουλεύεται δυο κυρίους Θεόν και μαμωνά» Λουκάς 16.13.

Προσέξτε την λέξη «αδικίας» που σημαίνει ότι ο και καλά αναμάρτητος Γιαχ-σουα με πλήρη επίγνωση, υπογραμμίζει ότι προϊόντα και μηχανισμοί αδικίας, εξαγιάζονται απ’ την χρήση τους!

Και μόνο η δήλωση: «κάντε φίλους εκ του μαμωνά της αδικίας» έπρεπε να καθαιρέσει πάραυτα τον οποιονδήποτε Ιησούς, από οποιοδήποτε βάθρο αγιότητας!

Κάποιοι μπερδεύονται απ' την δεύτερη δήλωση, νομίζοντας ότι μ' αυτήν ο Χριστός αναιρεί την πρώτη. Όχι, απλώς με την δεύτερη δείχνει ότι η επαφή των μαθητών του με τον μαμωνά, πρέπει να είναι εξαιρετικά συγκεκριμένη. Για τον Ιησού και τους ραβίνους που κρύβονται πίσω του, η χρήση του χρήματος (ακόμα και του άδικου χρήματος), πρέπει να έχει σκοπό, να κάνει φιλίες και να ανοίγει πόρτες αποδοχής και ιδεολογικής εξουσίας.

Ποτέ η ιδία η σώρευση πλούτου και υλικών αγαθών, δεν πρέπει να γίνει αυτοσκοπός. Δηλαδή η στενή σχέση με τον μαμωνά, δεν πρέπει να επισκιάσει τον αρχικό σκοπό (Κύριο) αλλά ακόμα και με τον μαμωνά της αδικίας, θα πρέπει αδιαλείπτως να υπηρετούν τον αρχικό σκοπό τους, δηλαδή την αδιάκοπη επιβολή των ιουδαιο-χριστιανικών ιδεών.

Άλλοι είναι οι μονολιθικοί πανηλίθιοι και πραγματικοί δούλοι του μαμωνά… οι αμέτρητοι εθνικοί, που ενώ ανέκαθεν είχαν τεραστία οικονομική ευχέρεια, ουδέποτε επιδίωξαν να υπηρετήσουν κάποιο ευρύτερο εξουσιαστικό ή ιδεολογικό σκοπό, πέρα απ’ την προσωπική τους καλοπέραση.

Ο τελευταίος "Ιουδαίος" ακόμα και με την πιο μικρή οικονομική δύναμη, θέλει να βουτήξει το δάχτυλο του στο ιστορικό γίγνεσθαι και να φέρει την ανθρώπινη ιστορία στα μέτρα του. Ο ισχυρότερος οικονομικά εθνικός, πέρα απ’ την διαιώνιση της καλοπέρασής του, ποτέ δεν θα σκεφτεί να επέμβει δυναμικά στην αναδιαμόρφωση της ιστορίας. Αν γνώριζαν ότι η διαχρονική πάλη των ιδεών, πλέκει ασταμάτητα τον ιστό της ιστορίας... θα κατάλαβαν ποιος είναι η αράχνη και πιο είναι μοιραία το θύμα της.

Κοινωνικοί επιστήμονες, οξυδερκείς αναλυτές και ιστορικοί, περιοδικά και χαρισματικοί συγγραφείς, ουδέποτε είδαν οποιαδήποτε οργανωμένη οικονομική ενίσχυση στην πάλη των ιδεών και ιδεολογιών. Κανένας οικονομικά ισχυρός δεν διαισθάνεται τον κίνδυνο γενικής θυματοποίησης. Η χημεία των λαών αλλάζει με ανεπαίσθητους ρυθμούς και εγκλωβίζει λαούς ολοκλήρους στο σύνδρομο του σιγο-βρασμένου βατράχου.

Σήμερα ήμαστε ανίσχυροι μάρτυρες της πλέον γιγαντίας ιστορικής ιδεολογικής (και οικονομικής) επίθεσης της ιουδαιο-κρατούμενης Δύσης προς την αφελή Ανατολή. Κι όμως, η ιδία η πανίσχυρη οικονομικά Ανατολή, δεν ψάχνει τρόπους ιδεολογικής οχύρωσής της απ’ τα ματωμένα συμπεράσματα των αμέτρητων αναλυτών της Δύσης!

Γιαχβιστές λοιπον και μαμωναίοι 10 – 0.

Μ. Καλόπουλος

Mαρκος.10.30

29 Αποκριθείς δε ο Ιησούς είπεν• Αληθώς σας λέγω, δεν είναι ουδείς όστις, αφήσας οικίαν ή αδελφούς ή αδελφάς ή πατέρα ή μητέρα ή γυναίκα ή τέκνα ή αγρούς ένεκεν εμού και του ευαγγελίου,
30 δεν θέλει λάβει εκατονταπλασίονα τώρα εν τω καιρώ τούτω, οικίας και αδελφούς και αδελφάς και μητέρας και τέκνα και αγρούς… και εν τω ερχομένω αιώνι ζωήν αιώνιον.
.........................

Η πλέον επίσημη εξήγηση των λόγων της παραβολής του Ιησού: «κατασφάξατε αυτούς ενώπιον μου» Λουκάς 19.27
Αυτά ομως τα άλογα ζώα, (οι Ιουδαίοι) που δεν είναι κατάλληλα για εργασία, για σφαγή έγιναν κατάλληλα. Ιωάννης Χρυσόστομος
Η πλέον επίσημη εξήγηση των λόγων της παραβολής του Ιησού: «κατασφάξατε αυτούς ενώπιον μου» Λουκάς 19.27
Η πλέον επίσημη εξήγηση της παραβολής του Ιησού:
«κατασφάξατε αυτούς ενώπιον μου» Λουκάς 19.27

«Ούτω και ο των Ιουδαίων δήμος, υπό της μέθης και πολυσαρκίας εις κακίαν εσχάτην κατενεχθέντες, εσκίρτησαν, και ουκ εδέξαντο τον ζυγόν του Χριστού, ουδέ το άροτρον της διδασκαλίας είλκυσαν. Όπερ ουν και άλλος προφήτης αινιττόμενος έλεγεν, Ώς δάμαλις παροιστρώσα παροίστρησεν Ισραήλ. Έτερος δε αυτόν μόσχον αδίδακτον εκάλει. Τα δε ταύτα άλογα, προς εργασίαν ουκ όντα επιτήδεια, προς σφαγήν επιτήδειοι γεγόνασι. Δια τούτο και ο Χριστός έλεγεν: Τους εχθρούς μου, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτών, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς». ΤΟΥ ΕΝ ΑΓΙΟΙΣ ΠΑΤΡΟΣ ΗΜΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΛΟΓΟΣ ΠΡΩΤΟΣ 48/846.32-45

«Έτσι και οι Ιουδαίοι, υπό μέθης και πολυσαρκίας σε έσχατη κατάντια κατέληξαν και δεν δέχθηκαν τον ζυγό του Χριστού, ούτε και το άροτρο της διδασκαλίας του τράβηξαν. Όπως και άλλος προφήτης έλεγε, ως θυμωμένο δαμάλι εξοργίσθηκαν. Άλλος δε αυτόν μόσχο ανεπίδεκτο διδαχής αποκαλούσε. Αυτά ομως τα άλογα ζώα, που δεν είναι κατάλληλα για εργασία, για σφαγή έγιναν κατάλληλα. Γι’ αυτό και ο Χριστός έλεγε: τους εχθρούς μου που δεν θέλησαν να βασιλεύσω έπ’ αυτούς φέρετε αυτούς μπροστά μου και κατασφάξατε αυτούς» (Λουκάς 19.27)

Ιωάννης Χρυσόστομος.


Βλέπε και σχετικό VIDEO: http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=7105&catid=23#7105

Μ. Καλόπουλος
-----------------------------

Η στάση ενός "ξένου" για την Μακεδονία

--------------------------------------------

Τι κάνουν οι Έλληνες καθηγητές Πανεπιστημίων για την Μακεδονία;

Η στάση ενός "ξένου" για την Μακεδονία

Ο καθηγητής Stephen G. Miller, που δεν είναι Έλληνας, με βάση τη συμβατική του όρου έννοια, έγραψε και απυήθηνε την επιστολή που ακολουθεί στο αγγλόφωνο περιοδικό ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους σε σχέση με την ιστορική αλήθεια της Μακεδονίας.
Οι με τη συμβατική του όρου έννοια Έλληνες καθηγητές, που αμοίβονται με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, άρα των Ελλήνων φορολογουμένων, τί να έπραξαν και τι συνεχίζουν να πράττουν άραγε σε αντίστοιχες διαστρεβλώσεις της ιστορίας;

January 22, 2009
Editor, Archaeology Magazine
36-36 33rd Street
Long Island City, NY 11106
U.S.A.
Αγαπητοί Κύριοι,
Διάβασα σήμερα το τεύχος Ιανουαρίου/Φεβρουαρίου της Αρχαιολογίας και με ανυπομονησία περιέτρεξα τις σελίδες στο άρθρο ‘‘Ενα γράμμα για την Μακεδονία’’ μόνο για να ανακαλύψω ότι ήταν ένα....γράμμα από την αρχαία Παιονία – την χώρα που εκτείνεται βορείως του όρου Βαρνούς και Όρβηλος. Ο απολογισμός του Λίβι για τη δημιουργία της Ρωμαικής επαρχίας της Μακεδονίας (45.29.7 και 12) δείχνει ξεκάθαρα ότι οι Παίονες ζούσαν βορείως αυτών των... βουνών (όπου σήμερα μορφοποιούν τα βόρεια γεωγραφικά όρια της Ελλάδος) και νοτίως των Δαρδανίων που είναι το σημερινό Κόσσοβο. Ο Στράβων (7 παρ.4) είναι ακόμα πιο λακωνικός λέγοντας ότοι η Παιονία ήταν Βόρεια της Μακεδονίας και η μόνη σύνδεση από τον έναν στον άλλον χώρο (ακόμα και σήμερα) ήταν διαμέσου του στενού φαραγγιού που διαρρέει ο Αξιός (ή Βαρδάρ) ποταμός. Με άλλα λόγια, η περιοχή που περιγράφεται από τον Matthew Brunwasser στο ‘‘Εχοντας τον Αλέξανδρο’’ ήταν η Παιονία της αρχαιότητας.
Παρα το αληθές γεγονός ότι κατακτήθηκαν από τον Φίλλιπο τον ΙΙ, πατέρα του Αλέξανδρου, το 359 π.Χ. (Diodorus Siculus 16.4.2), οι κάτοικοι της Παιονίας δεν ήταν ποτέ Μακεδόνες και δεν έζησαν ποτέ στην Μακεδονία. Πράγματι ο Δημοσθένης (Ολύνθιοι 1.23) μας αναφέρει ότι είχαν ‘‘υποδουλωθεί’’ από τον Φίλλιπο τον Μακεδόνα και ως εκ τούτου δεν ήταν Μακεδόνες. Ο Ισοκράτης (5.23) κάνει την ίδια αναφορά. Επί παραδείγματι, οι Αιγύπτιοι που κατακτήθηκαν από τον Αλέξανδρο κυβερνήθηκαν από τους Μακεδόνες, συμπεριλαμβανομένης και της γνωστής Κλεοπάτρας, αλλά δεν θεώρησαν ποτέ τους ευατούς τους Μακεδόνες, και η Αίγυπτος ποτέ δεν ονομάστηκε Μακεδονία (και μέχρι σήμερα απ’ όσο γνωρίζω δεν αναζητά τέτοιο όνομα). Φυσικά, όπως αναφέρει ο Θουκιδίδης (2.99), οι Μακεδόνες είχαν κατακτήσει μία ‘‘στενή λωρίδα της Παιονίας που εκτεινόταν κατά μήκος του Αξιού ποταμού από την εσωτερική μεριά της Πέλλας και κατέληγε στην θάλασσα. Κατ’ αυτό το τρόπο κάποιος θα μπορούσε να καταλάβει ότι κάτοικοι στην μοντέρνα δημοκρατία με κέντρο τα Σκόπια ονόμαζαν τους εαυτούς τους Παίονες και διεκδικούσαν σαν δική τους την γη που περιγραφόταν από τον Θουκιδίδη.
Αλλά γιατί, αντ’αυτού, οι σύγχρονοι άνθρωποι της αρχαία Παιονίας προσπάθησαν να αποκαλέσουν τους εαυτούς τους Μακεδόνες και την γή τους Μακεδονία;

συνέχεια:

http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/blog-post_4819.html

Ποιόν να ψηφίσω στις εκλογές μπαμπά; Μια διαχρονική ερώτηση...

Φτωχές απαντήσεις δίνεις ρε...πατέρα στο παιδί σου!!!!!!
Αυτά που του λες ως απάντηση τα ξέρει!!!!!
Του λες,δηλαδή,να ψηφίσει κάποιους που είναι ήδη οργανωμένοι μέσα στα υπάρχοντα κόμματα,αλλά...ξέρουν πόσο κάνει το...τυρί!!!!!Δεν του λες όμως ότι κι αυτοί είναι όργανα του κόμματος που υπηρετούν(ως δούλοι) και όπως οι ταχυδακτυλουργοί του δείχνουν το τυρί,αλλά του κρύβουν τη ΦΑΚΑ!!!!
Δεν του λες τίποτα για την ταμπακιέρα!!!
Δεν του εξηγείς ποιοί,πως και γιατί έχουν φτάσει την Ελλάδα σε αυτό το έσχατο σημείο!!!!
Δικαιολογείσαι πάντως,γιατί και εσύ τις ίδιες απαντήσεις πήρες από τον πατέρα σου κι αυτός από τον παππού σου κι αυτός από τον προπάππο σου και πάει λέγοντας!!!!!!!!
Δεν δικαιολογείσαι όμως να ρίχνεις σαν δηλητήριο στο μυαλό του παιδιού σου,ότι αυτό θα φταίει για την κατάντια της Ελλάδας και δε θα μπορεί να ψελλίσει καμμία απάντηση στα δικά του παιδιά,όταν θα τον έχουν κολλημένο στον τοίχο!!!!!!!!!!
ΕΣΥ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ...ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΕΓΓΟΝΩΝ ΣΟΥ;;;;;

--------------------------------------------------------------
http://kostasxan.blogspot.com/2009/03/blog-post_5741.html

Ποιόν να ψηφίσω στις εκλογές μπαμπά;

Μια διαχρονική ερώτηση...

Αγαπητέ μου μπαμπά,
Λίγες έμειναν για να πάμε στις κάλπες και να ψηφίσουμε τους ανθρώπους που θέλουμε να μας κυβερνήσουν
Και ξέρεις ότι είναι μία μοναδική στιγμή για μας τους πολίτες, αφού με τις επιλογές μας καθορίζουμε το αύριο της χώρας.
Επειδή λοιπόν θέλω να είμαι συνεπής με τον εαυτό μου και να μην λέω πάντα ότι μου φταίνε οι άλλοι, ήθελα να σε ρωτήσω μερικά πράγματα σχετικά με τον ποιόν πρέπει να ψηφίσω:

Να ψηφίσω εκείνον που μπήκε στην πολιτική μπατίρης και τώρα "μιλάει" με βίλλες, κότερα και "σινιέ" ντυσιματάκια ή εκείνον που εκμεταλλεύτηκε τα οράματα μιάς ολόκληρης γενιάς και μεταλλάχθηκε σε υπάκουο ανθρωπάκι του συστήματος;
Να ψηφίσω εκείνον που εξαργύρωσε προς όφελός του την ψήφο του ελληνικού λαού ή εκείνον που κάνει πολυέξοδο προεκλογικό αγώνα, ο οποίος δεν είναι ανάλογος των οικονομικών δυνατοτήτων του;
Να ψηφίσω εκείνον που αδιαφορεί για την υπογεννητικότητα και δεν αντιλαμβάνεται ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε μειονότητα στην ίδια την πατρίδα μας ή εκείνον που αδιαφορεί για τον βιασμό της Γλώσσας μας, της Ιστορίας μας και τις παντοειδούς μορφής αφελληνιστικές επιθέσεις;
Πες μου ρε πατερούλη μου, ποιόν να ψηφίσω τελικά;
Η απάντηση του πατέρα:
Αγαπητό μου παιδί,
Το ξέρω ότι ζεις μέσα σε μία αβεβαιότητα και ότι κάπου "στη δίνουν" μερικά περίεργα πράγματα.
Τι να σου πω;
Ψήφισε εκείνους, που κατά την γνώμη σου είναι αξιοπρεπείς, σεμνοί και έντιμοι και όπου δεν διακρίνεις στα λόγια τους την κοροϊδία.
Ψήφισε εκείνους, που ζουν με δικά τους και καθαρά εισοδήματα, που στέλνουν τα παιδιά τους σε δημόσια σχολεία και που γνωρίζουν πόσο έχει το κιλό η... φέτα!
Και τέλος κοίταξε τι θα κάνεις, μην τυχόν και σου πουν αύριο τα παιδιά σου "τι έκανες στις εκλογές μπαμπά;"
Παντελής Ξανθίδης