13 Οκτωβρίου 2008

Το σφραγισμένο χρυσό δωμάτιο του...Χριστόδουλου......

ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ...

Ξεσφράγισαν το σφραγισμένο ιδιαίτερο δωμάτιο του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στο Παλαιό Ψυχικό και βρήκαν πάρα πολλά αντικείμενα μεγάλης χρηματικής αξίας. Τα κατέγραψε επιτροπή την οποία αποτελούσαν δικαστικές αρχές, ο διευθυντής της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος της εφορίας, ένας συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

Τα πράγματα που καταγράφηκαν βρίσκονταν τόσο στο ιδιαίτερο δωμάτιο του Χριστόδουλου όσο και στα βεστιάριά του(= ιματιοθήκες) και στο υπόλοιπο ανάκτορό του. Μόνο τα μικροαντικείμενα τρεχούσης χρήσεως του δωματίου του ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αραδιάζουμε μερικά χαρακτηριστικά από τα καταγραμμένα.

600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα. Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.
Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.
Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.
Πολλές αρχαίες εικόνες. 30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.
Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.
Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.
Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.
Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.
Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυό ακριβώτερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκηπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ. ( Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).
Τρείς δεκάδες σέτ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.
50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.
12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολυτίμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα. Κυρίως έχουν διαμάντια.
100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.
200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.
25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολυτίμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία. 40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολυτίμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.
Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολυτίμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.
Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).
Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολυτίμους λίθους.
Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.
Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.
Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας. Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.
Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβώτερη στον κόσμο.
Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.
Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλλες.
Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.
Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές μπιζάμες.
Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.
Τέσσερες ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.
Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.
Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβώτερες φίρμες στον κόσμο.
Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.
Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ ), για να κτιστή ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγωνται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί
και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου.

...Και μια ξεραμένη πορτοκαλάδα στο ποτήρι, πάνω στο γραφείο του, την οποία δεν πρόλαβε να πιή, γιατί πέθανε. Είχε μέσα και το καλαμάκι.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει πρόεδρος δημοκρατίας ή πρωθυπουργός, πρώην και τωρινός, ή βιομήχανος ή εφοπλιστής που να έχη σπίτι με τέτοια οικοσκευή και τέτοια ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

Δεν έρχεται όμως πρώτος στον κόσμο ο Χριστόδουλος, αλλά μόλις τρίτος. Οι δυό πλουσιώτεροί του είναι η βασίλισσα της Αγγλίας και ο σουλτάνος του Βόρνεο.
Υπολογίζεται, ότι τον περνούσε και ο δικτάτωρ της Ρουμανίας Τσαουσέσκου.

Άνθρωποι του Χριστόδουλου λένε ότι στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του υπήρχαν κατά τις τελευταίες ώρες του και 7 εκατομμύρια ευρώ για τις τρέχουσες ανάγκες (καθημερινά ψώνια κ.λ.π), τα οποία όμως παρ' όλες τις έρευνες δεν βρέθηκαν.

Και όλα αυτά ήταν μόνο το πρόχειρο πορτοφόλι του Χριστόδουλου για τα καθημερινά έξοδά του.
Αγνοείται, τελείως πού βρίσκονται οι κύριες καταθέσεις του στο εξωτερικό ή εσωτερικό, μετοχές, επενδύσεις, ακίνητα, κ.λ.π.
Θα πούν μερικοί κακοπροαίρετοι. «Και τι τα ήθελε όλ' αυτά ο αρχιεπίσκοπος ;».
Δεν σκέφτονται οι αδιάκριτοι και απερίσκεπτοι ότι ο Χριστόδουλος όλ' αυτά τα εξοικονόμησε, επειδή του χρειάζονταν για το εισιτήριο του στον παράδεισο;

Οι ευσεβείς χριστιανοί πρέπει να ζουν με λιτότητα και συνετή οικονομία, ώστε να ρίχνουν στο δίσκο της Εκκλησίας όσο μπορούν μεγαλύτερο οβολό, διότι είναι κρίμα ένας αρχιεπίσκοπος να μην μπορέση να συγκεντρώση το ποσό που του χρειάζεται για να κόψη ένα εισιτήριο για τον παράδεισο, σαν αυτό του αρχιεπισκόπου
Χριστόδουλου.

Αυτός είναι « Ο Χριστόδουλός σας», όπως είπε κάποτε κι ο ίδιος.


Από το περιοδικό
ΙΕΡΑ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ μηνός Σεπτεμβρίου 2008

Χριστιανικός ΤΡΟΜΟΣ και ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!

Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Η ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ

..

... ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΗ ΣΥΓΚΡΙΣΗ
0 σχόλια

ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ Περί «ελληνοχριστιανισμού» Ή ο κληρικός ανθελληνισμός της Βυζαντινής αυτοκρατορίας

ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ Περί «ελληνοχριστιανισμού» Ή ο κληρικός ανθελληνισμός της Βυζαντινής αυτοκρατορίας


ΜΑΡΙΟΣ ΠΛΩΡΙΤΗΣ Περί «ελληνοχριστιανισμού»
Ή ο κληρικός ανθελληνισμός της Βυζαντινής αυτοκρατορίας

Ή ορθοδοξία και ελληνισμός δεν είναι έννοιες ταυτόσημες

ΟΛΕΣ αυτές τις μέρες του ιερού περί ταυτοτήτων πολέμου, οι σύγχρονοι σταυροφόροι, από του ανωτάτου μέχρι του κατωτάτου, κρα­δαίνουν αδιάκοπα τα συνθήματα: «Η Ορθοδο­ξία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ελλήνων»... «Χριστιανική Εκκλησία και Ελλη­νικό Εθνος είναι έννοιες αλληλοσυμπληρούμε­νες» και τα παρόμοια.
Αξίζει, λοιπόν, να δούμε πόσο αληθεύ­ουν αυτά τα «σλόγκαν». Και, για τούτο, ας γυρί­σουμε πίσω στις ρίζες, στην εποχή όπου ο Χρι­στιανισμός καθιερώθηκε ως επίσημη θρησκεία του Βυζαντινού κράτους, και θεμελιώθηκε η συνύπαρξη κοσμικής και θρησκευτικής εξου­σίας.
συνέχεια εδώ

Ο Οδυσσεύς γιατί δε γνώριζε τον βασιλιά των Φαιάκων Αλκίνοο;;;


http://ermionh.blogspot.com/

Tuesday, October 07, 2008

Ζήγφριντ Πετρίδης: “Η Ωγυγία είναι η Βερμούδα , Σχερία είναι η Νότιος Ισπανία" και «Μήτηρ της γεωργίας είναι η Θεσσαλία»
.
.
.
.
.
Ο Ζήγφριντ Πετρίδης στην διάλεξή του στην Θεσσα-λονίκη με θέμα την Οδύσσεια δήλωσε:
“Η Ωγυγία είναι η Βερμούδα , Σχερία είναι η Νότιος Ισπανία, και ουδέν αντιτίθεται και στα δύο”. Όπως και:
«Μήτηρ της γεωργίας είναι η Θεσσαλία»

Λεπτομερώς μάλιστα ανέφερε:
«Ο καθηγητής Κόλιν Ρένφριου του πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον και αργότερα της Οξφόρδης με μεγάλη γνώση των πραγμάτων της Αρχαιότητος διότι έκανε και ο ίδιος ανασκαφές, στο έργο του «Γλώσσα και γεωργία» επιχειρεί να εντοπίσει την χώρα που γέννησε την γεωργία με τον εξής τρόπο: Σε ένα χάρτη της Ευρώπης σημειώνει τις περιοχές εκείνες για τις οποίες γνωρίζουμε πότε η γεωργία ξεκίνησε. Βρήκε λοιπόν για το 3.000 π.Χ. ήτανε στην Σκωτία. 4.000 π.Χ. ήτανε στην Γαλλία. 5.000 π.Χ. ήτανε …… κ.ο.κ.
Συνδέει τώρα με μία γραμμή τα σημεία στα οποία είχανε την ίδια εποχή γεωργία.. Δηλαδή το 2.000 ένας κύκλος μεγάλος. Το 3.000 μικρότερος. Και καθώς κλείνουν οι κύκλοι ξέρετε που «στεγνώνουν»; (Σημ. δηλαδή καταλήγουν σε σημείο.)
Στην Θεσσαλία.
Δηλαδή η μήτηρ της γεωργίας είναι η Θεσσαλία.
Λέει λοιπόν ο Κόλιν Ρένφριου: «Η γεωργία μετεδόθη στην Ισημερία από την Ελλάδα πρό 6.000 ετών. Και στην Ιβηρία (Ισπανία) πρό 5.000 ετών. Δηλαδή κάποιοι πήραν την γεωργία και την μετέφεραν στην Ιβηρία, όπως κάποιοι πήραν την γεωργία από την Σικελία και την μετέφεραν στην Ιβηρία μετά 1.000 έτη και πρώτος υποψήφιος ήταν οι Φαίακες της Κερκύρας.»


Ολοκληρώνοντας μάλιστα είπε:
«Ελύσαμε λοιπόν δύο μεγάλα προβλήματα της Οδυσείας:
Η Ωγυγία είναι η Βερμούδα , Σχερία είναι η Νότιος Ισπανία, και ουδέν αντιτίθεται και στα δύο.
Η Σχερία είναι η περιοχή όπου οι δίς μεταναστευσαντες Φαίακες εγκαταστάθησαν.
Ο Οδυσσεύς εξώκειλε στις ακτές της Σχερίας που την κατοικούν Φαίακες . 4.000 χρόνια προ του Οδυσσεως έχουν αφιχθεί οι Φαίακες εκεί.
Ο Αλκίνοος είναι βασιλεύς της Κερκύρας και ο Οδυσσεύς βασιλεύς της Ιθάκης. Και οι δύο αυτοί βασιλείς δεν γνωρίζονται.
Σε μία απόσταση μισής ημέρας πλού δεν γνωρίζει ο ένας βασιλεύς τον άλλο ενώ οι βαρκάρηδες των δύο αυτών νησιών γνωρίζονται.
Αυτά είναι τρελά πράγματα. Παράλογα. Φρενοκομείο. Εδώ πρόκειται περί δολιοφθοράς. Δεν είναι δυνατόν όλοι αυτοί να είναι ανόητοι.. Αποκλείεται. Δεν θέλουν να βγούν στην επιφάνεια αυτά. Τώρα γιατί δεν το θέλουν είναι άλλη ιστορία..»Στην συνέχεια ο καθηγητής κύριος Βρίτσιος κατήγγειλε πως ένα σχολείο επρόκειτο να ξεναγηθεί στην αρχαία Μίεζα και το σχολικό συμβούλιο το απηγόρευσε.
Υπάρχει κάτι σοβαρότερο σε υψηλότερο κλιμάκιο όπου απηγόρευσαν να πάνε να δούνε την Βεργίνα.
Τι σημαίνουν όλα αυτά;


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΕΙΔΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ:
http://hellenic-news.blogspot.com/2007/09/blog-post_08.html

Ετοιμαστείτε για...τη ΘΡΑΚΗ!!!


http://kourdistoportocali.blogspot.com

O Διωγμός της Δασκάλας Χαράς Νικοπούλου απο τον Εβρο...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ:

Χαρά , θα σε διώξουμε……

Αυτό ήταν το συμπέρασμα της συγκέντρωσης που έγινε το βράδυ της Πέμπτης στην πλατειά του Μεγάλου Δερείου στον Εβρο, σχετικά με το θέμα της απουσίας των μαθητών από το σχολείο λόγω των διαφωνιών των γονέων με την δασκάλα ,Χαρά Νικοπουλου.

Στην συγκέντρωση μίλησαν ο δήμαρχος του δήμου Ορφέα Ευάγγελος Πουλιλιός, που τάσσεται εδώ και καιρό υπέρ της αποχώρησης της δασκάλας, ο αντινομαρχης κ. Ιορδανης Ντόλας ,που παρότρυνε τους γονείς να στείλουν ξανά τα παιδία τους στο σχολείο, και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άκης Γεροντοπουλος, ο οποίος αντί να ζητήσει να τηρηθούν οι νόμοι ,καθότι είναι ποινικό αδίκημα η παρεμπόδιση των παιδιών που πρέπει να παρακολουθούν μαθήματα πρωτοβάθμιας υποχρεωτικής εκπαίδευσης, περιορίζεται στην εξής δήλωση «Δεν θα σας υποδείξω εγώ τι θα κάνετε, αλλά να είστε ενωμένοι .Εγώ θα μεταφέρω τις αντιδράσεις σας στο κέντρο»!!.

Ένα δείγμα της πολιτικης εκμετάλλευσης που έτυχε αυτή η συγκέντρωση είναι πως ήταν παρόν , και το Κρατικό Τούρκικο τηλεοπτικό κανάλι TRT.

Προσέξτε ένα στιγμιότυπο που υποδηλώνει το κράτος της τρομοκρατίας που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο με τους ανθρώπους του . Ένας κύριος κρατώντας το παιδί του αγκαλιά , μιλάει στην κάμερα και αναφέρει πως ανησυχεί για αυτά που γίνονται .Ξαφνικά ακούγεται μια φωνή εκτός πλάνου ,οπότε με τρομοκρατημένο ύφος σταματά να μιλά.

Βίντεο της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ

http://www.youtube.com/watch?v=5GkyVoVTM3Y

Ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα από 2 εφημερίδες και ένα βίντεο του ΑΝΤΕΝΝΑ με το ιστορικό της διαμάχης.

.

http://www.youtube.com/watch?v=dNBJQxLXRi8

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ¨Ο ΧΡΟΝΟΣ¨ 10-10-2008

http://www.xronos.gr/politics/detail.php?ID=42076

….Όταν είδαν ότι η Νικοπούλου ανθίστανται, έβαλαν σε ενέργεια τα «μεγάλα μέσα»: οι γνωστοί άνθρωποι του τουρκικού προξενείου απείλησαν τους γονείς των μαθητών ότι, αν στείλουν κατά τη φετινή χρονιά τα παιδιά τους στο σχολείο, «θα έχουν συνέπειες». Έφτασαν να τους απειλήσουν ότι δεν θα τους θάψουν ούτε στο μουσουλμανικό νεκροταφείο!
Τελικά, στις αρχές Σεπτεμβρίου, από τους 43 μαθητές του δημοτικού, πήγαν στο σχολείο οι 35.
Αυτά μέχρι την αρχή του ραμαζανίου. Κατά τη διάρκειά του, κατέφθασαν στο Μεγάλο Δέρειο «οι μεγάλες δυνάμεις». Οι μουσουλμάνοι βουλευτές Μανταζή και Χατζηοσμάν, τρεις Τούρκοι βουλευτές, ο Τούρκος πρόξενος, οι ψευτομουφτήδες και από το μεγάφωνο του μιναρέ τους διέταξαν: Να είστε σε συνεχή κόντρα με το ελληνικό κράτος. «Η Θράκη είναι τουρκική» ενώ ακόμη και η αστυνομία απουσίαζε «λόγω απασχόλησης» όταν την καλούσε η δασκάλα για την προστασία της, γιατί δεχόταν συνεχείς απειλές (θα σε βρούνε σε χαντάκι).

Οι μεγάλες οικογένειες Τσιλικίρ και Κοτζά διαβεβαίωσαν τους κατοίκους: «Έχουμε στήριξη από το δήμαρχο, το νομάρχη και τον περιφερειάρχη». Ο Τούρκος πρόξενος διαβεβαίωνε τους γονείς: «Μη φοβάστε τίποτε. Το πολύ – πολύ να σας επιβάλουν ένα πρόστιμο 50 ευρώ που θα το αναλάβω εγώ».
Και το χειρότερο: Από την Δευτέρα 6/10 πηγαίνει μόνο ένα παιδί στο σχολείο, ενώ «εξαφανίζεται» συνεχώς από το ηρώο του χωριού η ελληνική σημαία, την οποία επιμένει να αναρτά η ηρωϊκή δασκάλα…

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 11-10-2008

http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=26130

«Κάποιοι από αυτούς ενοχλήθηκαν όταν τα παιδιά τους άρχισαν να κάνουν παρέλαση στις εθνικές γιορτές μετά την παρότρυνση της δασκάλας. Το γεγονός επίσης ότι η δασκάλα είναι κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου και ως γνωστό το ανώτατο δικαστήριο αποφάσισε τη διάλυση της “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”, προκαλεί “δυσαρέσκεια” σε ορισμένους.

ΑΠΕΙΛΕΣ

Η Χαρά Νικοπούλου πήγε στο Μεγάλο Δέρειο με τον σύζυγό της πριν από δύο χρόνια, για να κάνει πράξη την ιδέα της αποκέντρωσης. Έγινε δημότης του δήμου Ορφέα, όπου ανήκει το χωριό, και αυτό προκάλεσε τις πρώτες αντιδράσεις, καθώς “δημιουργούσε κακό προηγούμενο” σε μια περιοχή, όπου ο κανόνας ήταν οι χριστιανοί δάσκαλοι να διαμένουν όχι στα χωριά αλλά στα κοντινά αστικά κέντρα. Η συνεχής παρουσία της στο χωριό και η “δράση” της προκάλεσε αμέσως την αντίδραση ορισμένων μειονοτικών, οι οποίοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να της δημιουργήσουν προβλήματα»

Στην τελική ευθεία η παγκόσμια σύρραξη!!!

Μόνο που η μηχανή εκτύπωσης χρήματος στις ΗΠΑ,ανήκει σε ιδιώτη!!!!
Αποκλειστικός χρηματοκόπτης,που γεμίζει με χαρτί όλη τη γη παίρνοντας ως αντάλλαγμα...χρυσό!!!!!!!!!
__________________________________________________________

http://olympia.gr/
Η παγκόσμια σύρραξη ξεκίνησε.

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Οκτώβριος 12, 2008

Οι σκληρές δηλώσεις Πούτιν στο περιθώριο της συνάντησης του με το Γάλλο πρωθυπουργό σηματοδοτούν τις διεθνείς εξελίξεις που προκαλεί η κρίση στο Αμερικανικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Για πρώτη φορά ο Ρώσος πρωθυπουργός ζήτησε “αλλαγή της αρχιτεκτονικής της διεθνούς οικονομίας” τονίζοντας ότι “Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα δε μπορεί να εξαρτάται από μία μηχανή εκτύπωσης χρήματος“. Ο Πούτιν γνωρίζει πολύ καλά πως η αυθαιρεσία της εξουσιαστικής μηχανής των ΗΠΑ στηρίζεται στην οικονομική αυθαιρεσία της κρατικής της μηχανής, που με πραξικοπηματικές μεθόδους καταλύει κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας αλλά και της όποιας καπιταλιστικής ηθικής και ελευθερίας. Η ασυδοσία των ΗΠΑ ως προς την εκτυπωτική αύξηση της ρευστότητας της είναι και η αιτία της παγκόσμιας κυριαρχίας της. Κυριαρχία που μέχρι πρότινος δεν είχε αντίπαλο, διότι στον αντίποδα υπήρχε μια Σοβιετική οικονομία εκτός μονομερούς ή αμφίδρομης επιρροής και βεβαίως μια Μαοϊκή εσωστρεφής και αποξενωμένη διαχείριση.

Ιαπωνία και Ευρώπη ζούσαν τα μεταπολεμικά τους σύνδρομα και μόνο ο Ντε Γκώλ* τόλμησε να αμφισβητήσει αυτή την πρακτική όταν αντιτάχθηκε στον πολλαπλασιασμό ρευστότητας τη δεκαετία του ‘70, δεκαετία κατά την οποία το έλλειμα των ΗΠΑ έφτασε τα 400 δις Δολλάρια. Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου »

Δημοσιεύθηκε στο ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ | Με ετικέτα: , , , , , , , , , | 3 σχόλια »

Αναστήλωση αρχαίων θεάτρων από την κίνηση πολιτών "ΔΙΑΖΩΜΑ"!

http://www.benos.gr/Diazoma-01-04a.htm


Επίσημη παρουσίαση Κίνησης Πολιτών "ΔΙΑΖΩΜΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη λειτουργία, τους σκοπούς, τους στόχους και τις πρώτες κινήσεις του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» ανακοίνωσαν ο πρόεδρός του κ. Σταύρος Μπένος και οι κύριοι Βασίλης Λαμπρινουδάκης, Πέτρος Θέμελης και Γιώργος Κουρουπός εκ μέρους του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνέντευξη τύπου που έγινε στο αμφιθέατρο του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης ήταν παρόντα πολλά από τα 275 ιδρυτικά του μέλη, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται κορυφαίοι εκπρόσωποι από το χώρο της επιστήμης, της τέχνης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» είναι Κίνηση Πολιτών από όλη την Ελλάδα, που στόχο τους έχουν να έλθουν δυναμικοί και αποτελεσματικοί αρωγοί των αρμόδιων φορέων στην έρευνα, μελέτη, προστασία ανάδειξη και, όπου αυτό είναι εφικτό και επιτρεπτό, στη χρήση των αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης (θέατρα, αμφιθέατρα, στάδια, ωδεία) και στην ένταξή τους στην πολιτιστική καθημερινότητα.

Στην Ελλάδα, της οποίας γέννημα και θρέμμα είναι το αρχαίο θέατρο είτε ως αρχιτεκτόνημα είτε ως τέχνη, έχουν μέχρι πρότινος (1995) καταγραφεί από τους αρχιτέκτονες και μέλη του προσωρινού Δ.Σ. του Σωματείου κυρίους Κωνσταντίνο Μπολέτη και Μιχάλη Πιτένη 134 αρχαία θέατρα. Από αυτά σε 30 γίνεται συστηματική ή ευκαιριακή χρήση για πολιτιστικές εκδηλώσεις, 76 είναι, επίσης, αρχαιολογικοί χώροι και δεν χρησιμοποιούνται για πολιτιστικές εκδηλώσεις και 28 είναι χώροι γνωστοί από πηγές ή/και μη εντοπισμένα ακόμη θέατρα.

«Ονειρό μας είναι να βοηθήσουμε, ακόμη και να πιέσουμε εποικοδομητικά, το Κράτος στην υπόθεση των αρχαίων θεάτρων» τονίζει ο κ. Σταύρος Μπένος και διευκρινίζει ότι το «ΔΙΑΖΩΜΑ» σκοπεύει να αναζητήσει και να προσανατολίσει οικονομικές δυνάμεις του τόπου στην υιοθεσία αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης και να κινητοποιήσει και ευαισθητοποιήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες στην κατεύθυνση της ανάδειξης και της ένταξης των μνημείων με τον κατάλληλο κατά περίπτωση τρόπο στην πολιτιστική καθημερινότητά τους.

«Ο κάθε πολίτης πρέπει να καταλάβει ότι τα μνημεία δεν είναι κάτι απόμακρο. Είναι κάτι που τον αφορά, που έχει σχέση με την καθημερινότητά του. Αυτό θα αλλάξει ριζικά τη ζωή του, την αισθητική και τον τρόπο συμπεριφοράς του σε κάθε εκδήλωση της ζωής του» τόνισε ο κ. Μπένος,

Το «ΔΙΑΖΩΜΑ» έχει ήδη αρχίσει την προετοιμασία της ίδρυσης δικτύου αρχαίων χώρων θέασης και ακρόασης, προκειμένου να επιτευχθεί μεγιστοποίηση των ωφελειών, συνεργασία και συνέργια δράσεων. Ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο Πατρών (Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Υψηλών Επιδόσεων) έχει προχωρήσει στη δημιουργία του δικτυακού τόπου του Σωματείου, ο οποίος θα περιλαμβάνει πλήθος πληροφοριών για τα αρχαία θέατρα, αμφιθέατρα, στάδια, ωδεία. Καρδιά αυτού του δικτυακού τόπου θα είναι η βάση δεδομένων για τα αρχαία θέατρα.

Τέλος, με αντικείμενο τη δημιουργία εμβλήματος/λογότυπου του Σωματείου, το «ΔΙΑΖΩΜΑ» προκηρύσσει διαγωνισμό με τρία βραβεία και τέσσερις επαίνους, που θα συνοδεύονται και από χρηματικά έπαθλα. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν άτομα, ομάδες ή νομικά πρόσωπα. Το φυλλάδιο με τους όρους συμμετοχής, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 11 Ιουνίου 2008, μπορεί να προμηθευτεί ο κάθε ενδιαφερόμενος στα γραφεία του Σωματείου, στην οδό Μπουμπουλίνας 30/Εξάρχεια, τηλ. 2108254256-2108254257 � fax 210 8254258 � e-mail :benos@otenet.gr. Πληροφορίες Αννα Δερβένη. Η επιλογή θα γίνει από εννεαμελή Κριτική Επιτροπή απαρτιζόμενη από τους κ.κ. Πέτρο Θέμελη, Μανώλη Κορρέ, Χρήστο Λάζο, Βασίλη Λαμπρινουδάκη, Κωνσταντίνο Μπολέτη, Ζάφο Ξαγοράρη, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Λίλυ Πεζανού και Παύλο Τσίμα.

Αθήνα 10 Απριλίου 2008

Τα..."κομμουνιστικά" κόλπα των καπιτα-ληστών!!!


Κάνουν ιδιωτικοποιήσεις,όταν βλέπουν κέρδη,κρατικοποιούν όταν κινδυνεύουν...τα κέρδη τους!!!!!!
________________________________________________________________
PRESS-GR

ΕΘΝΙΚΟ έγκλημα είναι...

...η ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακης!
.
Η συντονισμενη προσπαθεια να σωθουν οι ετοιμοροπες να καταρευσουν Τραπεζες , με σειρα κρατικοποιησεων, με πακτωλο χρηματων που οι εργαζομενοι θα πληρωσουν (κρατικοποιηση των ζημιων ), βρισκει αναταποκριση απο την Ευρωπαικη Ενωση (ΕΕ).
Μαλιστα οι Τραπεζες FORTIS και DEXIA κρατικοποιηθηκαν προσφατα με ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ, με μια διαδικασια οχι ιδιαιτερα συμβατη προς το Κοινοτικο Δικαιο για τον ελευθερο ανταγωνισμο και τις Κρατικες ενισχυσεις την οποια οι ιθυνοντες της ΕΕ ενεκριναν! (απο ΤΟ ΒΗΜΑ της 5/10/2008).
Καντε τωρα την συγκριση, μιας Ιδιωτικης Τραπεζας να κρατικοποιειται και μιας Δημοσιας Εθνικης σημασιας επιχειρησης (Ολυμπιακη) να Ιδιωτικοποιειται!!!
Συνεπως ισχυουν στην ΕΕ δυο μετρα και δυο σταθμα, οπου επιτρεπεται μια προβληματικη τραπεζα να κρατικοποιειται και μια προβληματικη Ολυμπιακη να ιδιωτικοποιειται!!!
Γιατι λοιπον να σωθει μια τραπεζα και να ιδιωτικοποιειθει μια Εθνικης σημασιας Εταιρεια οπως η Ολυμπιακη, η οποια με λιγο νοικοκύρεμα μπορει να λειτουργησει ομαλα;
Περαν ομως απο οποιαδηποτε ζημιογονα αποδοση της Ολυμπιακης, η ασφαλεια των πτησεων μαζι με την εξυπηρετηση των αγονων γραμμων ειναι η προστιθεμενη αξια
(added value) που δεν αξιολογειται με οικονομικες ζημιες!
Εξαλλου με τετοια οικονομικη κριση, καποιος θα αγορασει την Ολυμπιακη εναντι πινακιου φακης!!
Η Ολυμπιακη με λιγο νοικοκυρεμα, και αν θα σταματησουν οι πολιτικοι μας να την χρησιμοποιουν για κομματικες αναγκες και διορισμους που δεν χρειαζονται, μπορει να ορθοποδησει ξανα! Μηπως θα πρεπει οι Κρατικοι θιασωτες της ιδιωτικοποιησης να το ξανασκεφτουν;; ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!
Γιατι βρισκουν χρηματα -με τις ευλογιες της ΕΕ- για να περισωσουν τις Τραπεζες και δεν βρισκουν τον τροπο να πανε κοντρα στις Κοινοτικες Οδηγιες οι οποιες για την περιπτωση των Τραπεζων δεν ισχυουν;;
Ενας Αναγνωστης σας

"Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ"

12 Οκτώβριος 2008

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ" -ΑΡΧΕΙΟ