02 Ιανουαρίου 2012

Επιθυμία τους να πολιτογραφηθούν... ως Έλληνες πολίτες!


Par solidarité, je suis Grec aussi.

Εκκληση της Νάντης (Γαλλίας) γιά την Ελλάδα (Ελληνικά, Γαλλικά, Αγγλικά), Appel de Nantes (grec, français, anglais), Call of Nantes (Gr, Fr, Engl)


Κοσμοσυρροή στις Ελληνικές Πρεσβείες στην Ευρώπη, από φιλέλληνες Ευρωπαίους που δηλώνουν την επιθυμία τους να πολιτογραφηθούν... ως Έλληνες πολίτες!
Στην ιστοσελίδα jesuisgrec.blogspot.com δημοσιεύεται το κείμενο που έχει ονομαστεί ως  "Η έκκληση της Νάντης" (από την ομώνυμη πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς την Ελλάδα) με το σλόγκαν "Έίμαι και εγώ Έλληνας-Έλληνίδα". Οι αιτήσεις καθημερινά αυξάνονται παραδέχονται οι αρμόδιοι, ενώ η φιλελληνική τάση διογκώνεται, αντίθετα με άλλα κινήματα.

Τι απέγινε αλήθεια το (άγιο) πετσάκι της περιτομής του Ιησού; (Sanctum praeputium)


Ακροβυστία και άγιος ο Θεός...


Στο Βέλγιο, στην Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία λατρεύτηκε από καλόγριες...Αλλά το πιο καλό: Κάποια στιγμή, ενώ είχε εξαφανισθεί, εμφανίστηκε άγγελος Κυρίου στον Άγιο Κάρολο (...ναι, τον Μέγα...) και του το παρέδωσε και τοποθετήθηκε στο ναό του Ααχεν στην Γερμανία.
Μέχρι και το 1907, πολλές φορές ταυτόχρονα, πέρασε στην κατοχή των 13 πόλεων:
Ρώμη, Charroux - Poitiers, Antwerpen, Brügge, Παρίσι, Boulogne, Besancon, Nancy, Metz, Le Puy, Conques, Hildesheim και  Calcata.
Το 1426 (Antwerpen) δημιουργήθηκε η λεγόμενη αδελφότητα της Αγίας Περιτομής του Ιησού στην οποία ο Πάπας έδωσε προνόμια και συγχωροχάρτια.
Και για τους λάτρεις της "επιστημονικής" φαντασίας:
Διαβάστε πως δημιουργήθηκαν (κατά τους χριστιανούς Πατέρες) τα δομικά στοιχεία του Σύμπαντος:

Οι G. W. Foote & J. M. Wheeler, στο  βιβλίο  Crimes of Christianity (1887) γράφουν ότι ένας ελληνικής καταγωγής λόγιος -ο Λέων Allatius- και υπεύθυνος στην βιβλιοθήκη του Βατικανού, στο σύγγραμμα  του:  De Praeputio Domini Nostri Jesu Christi Diatriba ισχυρίζεται ότι το πετσάκι της περιτομής του Ιησού αναστήθηκε στον ουρανό και μεταμορφώθηκε σε δορυφόρους του Κρόνου!
Έτσι δημιουργείται το Σύμπαν...
Καθώς η επιστήμη της φυσικής έκανε το τελευταίο διάστημα μεγάλα άλματα, ίσως θα πρέπει να προσθέσουν  στα νετρίνα και την ακροβυστία του Ιησού...

Χρωστάμε τη Δημοκρατία σε έναν αδιόρθωτο γλεντζέ


Άλλη μια ιστορία από τον Ηρόδοτο (βιβλίο 6ο,Ερατώ, 122-128)
                                                                              γράφει ο Δημ. Γερμιώτης
Ως γνωστόν οι δημοκρατικοί θεσμοί γεννήθηκαν στην Αθήνα και πρωτεργάτης τους ήταν ο Κλεισθένης, γιος του Μεγακλή και της Αγαρίστης. Παρά λίγο όμως αυτός ο Κλεισθένης να μη γεννιόταν ποτέ αλλά να ξεφύτρωνε στη θέση του κάποιος άλλος, που μπορεί να λεγόταν επίσης Κλεισθένης και να ήταν γιος της Αγαρίστης αλλά ο μπαμπάς του να ήταν ο Ιπποκλείδης και να μην τον ένοιαζε καθόλου η Δημοκρατία.
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Εκείνο τον καιρό, τον 6ο αιώνα της Αρχαιότητας,  τύραννος της σημαντικής, τότε, πόλης της Σικυώνας (κοντά στο σημερινό Κιάτο), ήταν ο Κλεισθένης, λαϊκής καταγωγής πολιτικός, που πήρε την εξουσία υποστηριζόμενος από τους φτωχούς και μεσαίους καλλιεργητές. Όπως οι περισσότεροι τύραννοι του καιρού του, στράφηκε κατά των πλουσίων, τους έβαλε τα δυο πόδια σ΄ένα παπούτσι και ανέδειξε την Σικυώνα σε σημαντική δύναμη της Βόρειας Πελοποννήσου.
Αυτός ο Κλεισθένης είχε μια κόρη,

Δημοπρατείται από τον οίκο Baldwin’s ένα ιδιαίτερα σπάνιο νόμισμα, το «Δεκάδραχμο του Πώρου»


Το «Δεκάδραχμο του Πώρου» πρέπει να έρθει στην Ελλάδα.
Ο Μέγας Αλέξανδρος επάνω στο άλογό του επιτίθεται εναντίον του Πώρου ο οποίος βρίσκεται σε ελέφαντα μαζί με τον οδηγό του.
Μία συλλογή με 650 περίπου νομίσματα από όλο τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Μία δημοπρασία που θα διεξαχθεί εντός ολίγων ημερών. Κι ανάμεσά τους ένα νόμισμα μοναδικό, που ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα, τη σπανιότητα, την σημασία και την αξία του: Το «Δεκάδραχμο του Πώρου» (326 – 324 π. Χ.) στο οποίο εικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος κατά τη νίκη του εναντίον του ινδού βασιλιά Πώρου αλλά και η θεοποίησή του! Μόνον δέκα τέτοια νομίσματα είναι γνωστά παγκοσμίως και όλα σε μουσεία. Αλλά η Ελλάδα δεν διαθέτει κανένα. Μπορεί να αποκτήσει αυτό το νόμισμα τώρα;
Στην δεύτερη όψη ο Αλέξανδρος κρατώντας το δόρυ στο ένα χέρι και κεραυνό στο άλλο δέχεται το στεφάνι που αποθέτει στο κεφάλι του η Νίκη.
Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου στην Νέα Υόρκη διεξάγεται η δημοπρασία του οίκου«Baldwin’s» στην οποία εκποιείται η περίφημη συλλογή «Prospero» με 650 περίπου νομίσματα επιλεγμένα ένα προς ένα -ως διαμάντια χαρακτηρίζονται- από τον άγνωστο συλλέκτη. Το αργυρό «Δεκάδραχμο του Πώρου» έχει τιμή εκκίνησης 150.000 δολάρια υπολογίζεται όμως ότι θα φθάσει στο 1 εκατομμύριο! Αλλά το ζήτημα είναι, ότι πέρα από τη σπανιότητά του αυτό το νόμισμα έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία για τους Έλληνες καθώς εκδόθηκε στα βάθη της Ασίας καταγράφοντας το υψηλότερο σημείο πραγμάτωσης του οράματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου για την κατάκτησης της Ανατολής. Όταν δηλαδή είχε επιτύχει τους στόχους του, βρισκόταν στη μεγάλη ακμή του και το μεγαλείο του ακτινοβολούσε σε κατακτημένες και μη χώρες ενώ οι στρατιώτες του δεν είχαν στασιάσει ακόμη και οι μεγάλες απώλειες δεν είχαν έρθει…
Το υπουργείο Πολιτισμού είναι ενήμερο για τη δημοπρασία αλλά ως γνωστόν χρήματα δεν