19 Δεκεμβρίου 2008

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ .

http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=8474&catid=44#8474
--------------------------------------------------------------------------------
ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ

------------------------------------------------------------------------------------------
ΚΑΝΩΝ ΠΘ΄ της εν Καρθαγένη τοπικής συνόδου, του έτους 418, «... αφανιζέσθω και τούτο, ως μηδέ μνήμην αυτώ υπείναι», ισχύει ακόμα.
Έτος 1993. Ιερά Μητρόπολις Σερρών και Νιγρίτης. Εγκύκλιος 654. Θέμα: «Εκκλησία και Αναστενάρια»: «Προς τους ευσεβείς Χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας. Όλοι, αγαπητοί μου, έχουμε ακούσει για το λαϊκό έθιμο των αναστεναρίων κατά το οποίο μερικοί αγράμματοι, ως επί το πλήστον, και προληπτικοί που καταλαμβάνονται ξαφνικά από έναν ιερό ενθουσιασμό και μανία πατάνε στα αναμμένα κάρβουνα χωρίς να καίγονται».
Γνώρίζε πολύ καλά ο τραγόπαπας Μητροπολίτης Μάξιμος ότι το έθιμο είναι προχριστιανικό. Κι αυτό δεν χωράει με τίποτε μέσα στην γκλάβα του. Αναφέρεται στ'; αναστενάρια του χωριού της επικράτειάς του Αγία Ελένη. Γνωρίζει επίσης ότι ο αρχιαναστενάρης είναι Δόκτορας Πανεπιστημίου κι ότι μεγάλη μερίδα αναστενάρηδων είναι κάτοχοι πτυχίων πανεπιστημίου και μορφωμένοι άνθρωποι. Αυτό τον τρελαίνει εντελώς. Δεν διστάζει όμως καθόλου να αμολήσει τα άθλια ψέματά του. Τα γιουσουφάκια του, στον πρόλογο του φυλλαδίου ξαμολούν στα ίσα το δηλητήριό τους: «... πρόκειται καθαρά για αναβίωση ειδωλολατρικών εθίμων. Και επιδιώκουν τη μέθεξη με το θείο όχι με την κάθαρση από τα πάθη και τον φωτισμό του Αγίου Πνεύματος, αλλά μέσα από τις εμπαθείς και σκοτεινές διαδικασίες της έκστασης, της μέθης, της υποβολής, της θυσίας ζώων και διαφόρων άλλων μαγικών πράξεων».
Σας θυμίζουν μήπως κάτι τα «ειδωλολατρικά» και «θυσίας ζώων»; Δεν μυρίζετε ατμόσφαιρα Θεοδόσιου, Αρκάδιου και όλη την δυσωδία των Βυζαντινών δολοφόνων των Ελλήνων; Δεν είναι εντυπωσιακό να παραμένει αυτή η δυσωδία αναλλοίωτη μετά από μιάμιση χιλιετία!!!
Μωρέ υποταγμένα και προσκυνημένα υποκείμενα πήγατε ποτέ να δείτε το έθιμο; Γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει καμμιά φάση του εθίμου που να μην γίνεται παρουσία όλου του κόσμου; Πού τα είδατε όλ'; αυτά που γράφετε; Και τ'; άλλα ψέματα που λέτε παρά κάτω; Όλοι οι αναστενάρηδες δεν τρώνε στο τέλος της τελετής μαζί με όλους τους θεατές; Πού είδατε λοιπόν τις μέθες και τις θυσίες; Δηλαδή το ζώο με το κρέας του οποίου θα ταΐσουν όλο τον κόσμο, γίνεται να φαγωθεί αν δεν σφαχτεί; Εσείς οι παπαδογλείφτες θα κατηγορήσετε τον νευρολόγο και ψυχίατρο αρχιαναστενάρη επί ειδωλολατρία, εμπάθεια, μέθη, υποβολή, θυσίες και μαγικές πράξεις. Εσείς οι σκοταδιστές τον μορφωμένο άνθρωπο;
Συνεχίζουμε με την εγκύκλιο: «... πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διονυσιακών-ειδωλολατρικών, αιρετικών και χριστιανικών στοιχείων». Είπαμε κι εμείς, δεν θα την πετάξει ο παππούλης την κορόνα;
Και συνεχίζονται τα ασύστολα ψεύδη: «... το κρέας του οποίου δίδεται ωμό...». ο συγγράφων το παρόν κείμενο, διετέλεσε και διατελεί επί εικοσαετία οργανοπαίκτης της λύρας στα αναστενάρια των χωριών Κερκίνη Σερρών και Μαυρολεύκη Δράμας. Ουδέποτε αυτός αλλά και ουδείς άλλος είδε ωμό κρέας να δίδεται σε κάποιον. Διότι αυτό δεν συνέβη ποτέ σε τελετή αναστεναρίων.
Την χρονιά που εξεδόθη αυτή η παλιοφυλλάδα, ο συγγράφων εδώ δημοσίευσε στον τοπικό τύπο των Σερρών ανοιχτή επιστολή, προς τον τότε Μητροπολίτη Σερρών Μάξιμο, τον οποίο απεκάλεσε ασύστολο ψεύτη, για τα γραφόμενα υπ'; αυτού στο εν λόγω φυλλάδιο. Ο καλός παππούλης εποίησε την νύσσα. Αυτό είναι το ήθος του ασύστολου ψεύτη.
Προσέξτε παρακαλώ στη συνέχεια, πώς ο αντάξιος των προπατόρων του αυτός ρασοφόρος ανακεφαλαιώνει όλη την χριστιανική μισαλλοδοξία κατά των Ελλήνων, αναφέροντας όλους του πρωτεργάτες της: «...το ευαγγέλιο βεβαίως και η αγιοπνευματική εμπειρία των Πατέρων μας πιστοποιούν πως ο παλαιός ειδωλολατρικός κόσμος γκρεμίστηκε... έτσι λοιπόν, τα έθιμα όσο παλαιά κι αν είναι... δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά... όταν μάλιστα αποτελούν στίγμα ενός καταποντισμένου πολιτισμού...».
«Ενός καταποντισμένου πολιτισμού». Να ο σκοπός του χριστιανισμού. Εδώ λέγεται ξεκάθαρα. Έξω από τα δόντια. Είναι ο καταποντισμός του Ελληνικού πολιτισμού!!! Υπάρχει καμμιά αμφιβολία; Ο δολοφόνος επαίρεται για το έγκλημά του. Ποιός λύσσαξε να καταποντίσει τον πολιτισμό αυτόν; Κανείς άλλος εκτός του χριστιανισμού. Στη συνέχεια αναφέρεται στον Χρυσόστομο και στον εγκληματία Κύριλλο Αλεξανδρείας.
Τον ίδιο καιρό ο ιερός ναός τιμίου σταυρού Σερρών εξέδωσε φυλλάδα για τις απόκριες: «Παρακαλούνται όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί να διαφοροποιηθούν από τα ήθη και έθιμα των Εθνικών ειδωλολατρών σύμφωνα με... Η νύχτα (της ειδωλολατρίας) πέρασε. Η ημέρα ήλθε... Ας πετάξουμε από πάνω μας (επί τέλους) τα έργα του σκότους (του Διονύσου Βάκχου) ...». Το ίδιο βιολί. Προσέξτε το «(επί τέλους)». Σκάνε από το κακό τους διότι βλέπουν ότι το τέλος δεν ήλθε ακόμα. Το τέλος έτσι όπως αυτοί το θέλουν: «...μηδέ μνήμην αυτώ υπείναι».
Το τέλος όμως αυτό δεν πρόκειται να έλθει στον αιώνα τον άπαντα. Το χριστιανικό σαράκι δεν μπόρεσε και δεν θα μπορέσει ποτέ να ροκανίσει τα θεμέλια του Ελληνικού πολιτισμού. Διότι είναι από μάρμαρο. Και το σαράκι μάρμαρο δεν μπορεί να φαγώσει. Όλος ο πολιτισμένος κόσμος μελετά τον Ελληνικό πολιτισμό, διότι είναι αθάνατος. Είναι αθάνατοι οι άνθρωποι που τον δημιούργησαν. Ο Όμηρος, ο Θαλής, ο Επίκουρος, ο Πλάτων, ο Αναξίμανδρος, ο Πυθαγόρας, ο Ιπποκράτης , ο Γαληνός, Σοφοκλής, ο Αισχύλος, το θέατρο του Διόνυσου, η τραγωδία , η κωμωδία, οι τέχνες και οι επιστήμες, η ελληνική γλώσσα. Όλ'; αυτά πότε θα τα απαλείψετε από την μνήμη των ανθρώπων της οικουμένης κύριοι χριστιανοί; Ποτέ.
Τι θα απαντήσετε στον Χουάν Χοσέ Πουχάνα Άρθα, που το 1997 στο Μπιλμπάο της Ισπανίας είπε: «... Η γλώσσα εστί η πατρίς μου, Ελλάς γαρ αληθώς, ημάς τους δυτικούς, βαρβάρων ημών όντων, πεπολιτισμένους πεποίηκε...»;
Τι θα απαντήσετε στον Γάλλο μαθηματικό, και στους Ελληνιστές όλου του κόσμου που λένε ανάλογα μ'; αυτόν πράγματα, που το 1990 στο Παρίσι είπε: «Τω αναγνώστη τω φιλέλληνι χαίρειν. Φιλεπιστήμων μεν φύσει ο άνθρωπος και αείποτε και πανταχού, ομολογείται δε ως πηγή των μαθημάτων τα των παλαιών Ελλήνων ευρήματα. Διδάσκαλος μεν εγένετο ο Αριστοτέλης του συλλογίζεσθαι, και τοις Ρωμαϊκής και τοις Άραψιν. Ελληνίζει δε και νυν η επιστήμη άχρι των της ανατολής μεθορίων. Αδύνατον γαρ πεπαιδευμένω τινι βαρβάρω το τεχνιτεύειν, άνευ τριακοσίων των της Ελλάδος λέξεων».


Βασδέκης Ν. Σταύρος
Μαυροκορδάτου 31
621000 Σέρρες
τηλ. 23210-52462
http://dikaiopolis.pblogs.gr/2008/07/istorika-kai-arhaiologika-stoiheia-gia-thn-biaih-epibolh-toy-hri.html

Δείτε και συνέχεια παρακάτω:
http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=8473&catid=44#8473

ΑΡΠΑΚΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ..."ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ"!!!ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ!!!

http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=8498&catid=41#8498
-------------------------------------------------------------------------------------
Ελευθεροτυπία με ημερομηνία 12/06/2005
Ερευνα: Ν. ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ, Μ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο «Πάτροκλος» του Νταβίντ Απελ, το σχέδιο αξιοποίησης της βραχονησίδας στο Σούνιο, θα ήταν η μεγαλύτερη τουριστική επένδυση στη Μεσόγειο. Ομως, γρήγορα το όραμα του ισραηλινού μεγαλοεπιχειρηματία μετατράπηκε σε μέγα πολιτικό σκάνδαλο στο Ισραήλ. Η μία πλευρά του σκανδάλου (η γνωστή) αφορούσε τη δωροδοκία των ισραηλινών πολιτικών, μεταξύ των οποίων και ο Αριέλ Σαρόν. Η άλλη (η άγνωστη) τον «επηρεασμό» ελλήνων πολιτικών.

*Ο Νταβίντ (ή χαϊδευτικά «Ντούντι») Απελ απέκτησε χρήμα και εξουσία τη δεκαετία του, 90, συνδεόμενος με το συντηρητικό κόμμα Λικούντ. Το 1998 έβαλε μπρος το σχέδιο Πάτροκλος, ένα σχέδιο φαραωνικό: Είχε προϋπολογισμό 16 δισ. δολάρια (!) και υπολόγιζε χωρητικότητα 100.000 (!) κλινών. Περιελάμβανε ξενοδοχεία, καζίνο με το όνομα «Μίδας», μυθολογικά πάρκα και δύο υποθαλάσσιες σήραγγες που θα ένωναν το νησί με την ξηρά.

Το νησί ανήκει στον δικηγόρο Πέτρο Γιατράκου (απλή συνωνυμία με τον πρώην δήμαρχο της Αθήνας Νίκο Γιατράκο). Ο κ. Γιατράκος, συναντήθηκε με τον Ντ. Απελ γύρω στις 15 φορές στο διάστημα 1997-1998 για να διαπραγματευτεί την πώληση της βραχονησίδας.

*Ομως, το όραμα του Ντ. Απελ γρήγορα σκόνταψε πάνω στα «πατρόκλεια τείχη», που σώζονται στο νησί. Το Μάρτιο 1999, ο ισραηλινός αρχαιολόγος Μεΐρ Μπεν-Ντοβ βολιδοσκόπησε για λογαριασμό του Απελ την αρχαιολόγο Ιφιγένεια Δεκουλάκου, η οποία όμως, όπως μας είπε, του ξεκαθάρισε ότι ο Πάτροκλος είναι «κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος» και ότι το πρότζεκτ δεν θα μπορούσε να προχωρήσει.

*Ετσι, ο ισραηλινός επενδυτής αναγκάστηκε να στραφεί σε άλλες μεθόδους για να επηρεάσει τους έλληνες πολιτικούς: Σύμφωνα με τη δίωξη εναντίον του, πρώτον δωροδόκησε ισραηλινούς πολιτικούς (τον Αριέλ Σαρόν, τότε υπουργό Εξωτερικών, και το γιο του Γκιλάντ, και τον τότε δήμαρχο Ιερουσαλήμ Εχούντ Ολμερτ) ώστε εκείνοι να πιέσουν την ελληνική πλευρά. Δεύτερον, χρησιμοποίησε τις υψηλές διασυνδέσεις του συνεταίρου του στην Ελλάδα Νόρμαν Σκόλνικ.

*Η δίωξη της ισραηλινής δικαιοσύνης εναντίον του Απελ αναφέρει: «Ο Απελ ήρθε σε επαφή με τον Σκόλνικ λόγω των πολυάριθμων επαφών του. Ο Σκόλνικ επιχείρησε να προωθήσει την επιχείρηση μέσω ανθρώπων-κλειδιά στην ελληνική κυβέρνηση». Ο Σκόλνικ ήταν ο άνθρωπος του Απελ στην Ελλάδα από το Δεκέμβριο του 1998. Πλούσιος επιχειρηματίας (και έμπορος όπλων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Haaretz»), με ελληνικό και αυστραλιανό διαβατήριο, χαρακτηρίζεται «μυστηριώδης» ακόμα κι από αυτούς που τον γνωρίζουν.

*Αρχικά, τα πράγματα πήγαιναν καλά. Σύμφωνα με την αστυνομική ανάκριση, ο Αριέλ Σαρόν θα πει σε συνομιλία του με τον Απελ: «Το νησί είναι στα χέρια μας!» Τελικά το σχέδιο ματαιώθηκε, όχι όμως επειδή σκόνταψε στα αρχαιολογικά. Αιτία ήταν, σύμφωνα με τον Πέτρο Γιατράκο, το ότι πέθανε ο πατέρας του και έτσι κόλλησαν οι διαπραγματεύσεις. Αντιθέτως, σύμφωνα, με τους Ισραηλινούς, το ότι ο πατέρας Γιατράκος πριν αρρωστήσει έθεσε αλόγιστες απαιτήσεις. Ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι η ισραηλινή αστυνομία άρχισε να ερευνά τις σχέσεις Απελ με Ισρσηλινούς και Ελληνες αξιωματούχους.

*Αρχές 2003, η εφημερίδα «Γεντιότ Αχρονότ» έφερε την υπόθεση στο φως. Ακολούθησε «κυνηγητό» από αστυνομικούς και δικαστές κατά της οικογένειας Σαρόν, από το οποίο διασώθηκε ο πατέρας Αριέλ, αλλά όχι ο γιος Γκιλάντ κατά του οποίου εκκρεμεί δίωξη. Οσο για τον «Ντούντι» Απελ διώκεται για δωροδοκία αλλά δύσκολα θα πάει φυλακή.

Εχει άλλωστε προσλάβει έναν από τους πιο διάσημους δικηγόρους στον κόσμο, τον Αμερικανοεβραίο Αλαν Ντέρσοβιτζ.

Ερχονται νέοι επενδυτές με 2,5 δισ. ευρώ!

Η βραχονησίδα του Σουνίου κηρύχθηκε «αρχαιολογικός χώρος» το 1983, και αργότερα «προστατευόμενη περιοχή, Natura 2000». Είναι μέρος του «Εθνικού Δρυμού Σουνίου». Ανήκει στη Λαυρεωτική, η οποία από το 1998 κηρύχθηκε «τοπίο ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους». Από τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει στη νομοθεσία. Και όμως, στον Πάτροκλο, για δεύτερη φορά σε 6 χρόνια, ετοιμάζεται μία από τις μεγαλύτερες τουριστικές επενδύσεις.

*Το νέο σχέδιο («εξωραϊστική επένδυση» κατά τον ιδιοκτήτη του νησιού Πέτρο Γιατράκο) έχει αυτή τη φορά προϋπολογισμό 2,5 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει: κατασκευή ξενοδοχείων, σπα, μεγάλου συνεδριακού κέντρου, αρχαίου (!) θεάτρου 16 χιλιάδων θεατών, γκολφ και θεματικού πάρκου. Για την πρόσβαση θα κατασκευαστούν δύο λιμενοβραχίονες, στο νησί και στη στεριά, μήκους 500 μέτρων, και ένα υποθαλάσσιο (!) τούνελ για τα αυτοκίνητα.

Μακέτα των σχεδίων για τον Πάτροκλο.
Ο Π. Γιατράκος αισιοδοξεί ότι θα ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, αρχαιολογικά, δασικά, περιβαλλοντικά. «Το υπουργείο Τουρισμού έχει δείξει τρομακτικό ενδιαφέρον για την επένδυση και ιδίως για το θεματικό πάρκο. Εχουμε την ευμενή συγκυρία ότι ο σημερινός υπουργός Τουρισμού είχε πειστεί από το 1999 (όταν ήθελαν να επενδύσουν οι Ισραηλινοί) για το αβανταδόρικο της τοποθεσίας».

*Το νησάκι Πάτροκλος ή αλλιώς Γαϊδουρονήσι, μόλις 65 χιλιόμετρα από την Αθήνα, βρίσκεται πολύ κοντά στο Σούνιο. Σύμφωνα με το ΦΕΚ 290 Β'/83, που κηρύσσει το νησί αρχαιολογικό χώρο, «σε αυτό σώζονται λείψανα οχύρωσης από δύο τείχη που κλείνουν όλη την έκταση στα ανατολικά μέχρι τη θάλασσα».

Ο κ. Γιατράκος αντιτείνει ότι «στο νησί δεν υπάρχει ίχνος αρχαιοτήτων». Ομως, σύμφωνα με την αρχαιολόγο Ολγα Καβακογιάννη, «υπάρχει πλούσια βιβλιογραφία με τα φωτογραφημένα ευρήμτα στον Πάτροκλο».

*Παράλληλα, σύμφωνα με τη Χριστιάνα Φράγκου, νομαρχιακή σύμβουλο Ανατολικής Αττικής, «η περιοχή έχει ενταχθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Natura 2000 (κωδικός 3.000.005). Ομως στη χώρα μας δυστυχώς οι περιοχές Natura δεν είναι δεσμευτικές όταν υπάρχουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στη μέση...».

Το παραθυράκι απόδρασης από τις νομοθετικές δεσμεύσεις λέγεται «περιβαλλοντική μελέτη». Εξηγεί ο ο υπεύθυνος του ΥΠΕΧΩΔΕ για την περιοχή του Σουνίου, Μιχ. Παπαδάκης: «Για να χτιστεί οτιδήποτε στα 4 χιλιάδες στρέμματα του νησιού -από μαντρί μέχρι ξενοδοχείο-, πρέπει να προηγηθούν μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων».

Συμπτωματικά, μια τέτοια μελέτη έχει ήδη ανατεθεί από το δήμο Λαυρεωτικής στην ιδιωτική εταιρεία ΕΠΕΜ, σύμφωνα με τον Μ. Παπαδάκη: «Η μελέτη αναμένεται να περάσει προς έγκριση μετά το καλοκαίρι». Το αξιοπερίεργο είναι ότι ο Δήμος Λαυρεωτικής πήρε αυτή την πρωτοβουλία παρ'ότι το νησί υπάγεται διοικητικά στο... δήμο Κερατέας, όπως μας είπε ο δήμαρχος Κων. Λεβαντής.

*Για την ώρα, ο Πέτρος Γιατράκος λέει πως «υπέγραψε προσύμφωνο με τρεις μεγάλες εταιρείες για την επένδυση ποσού 2,5 δισ. ευρώ» (αναφέρθηκαν οι αμερικανικές εταιρείες κεφαλαίων Global Ocean και Kennedy Fund, αγνώστων λοιπών στοιχείων). Και επισημαίνει ότι με την επένδυση θα δημιουργηθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Οι επαφές του Απελ με τον Αβραμόπουλο

Για την προώθηση του μεγαλοεπήβολου σχεδίου στη νήσο Πάτροκλος οι ισραηλινές αρχές (αστυνομία, δικαιοσύνη) σχημάτισαν έναν ογκώδη φάκελο. Συχνές αναφορές γίνονται σε ενδεχόμενη εμπλοκή του Δημ. Αβραμόπουλου, τέως δημάρχου Αθηναίων και νυν υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης. Κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε ούτε τεκμηριώθηκε δικαστικά, παρ' ότι δημιουργεί ερωτήματα. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, με πυξίδα το επίσημο ισραηλινό έγγραφο: τη «Δίωξη του κράτους του Ισραήλ κατά Νταβίντ Απελ για δωροδοκία».

Η ανάμειξη του Δ. Αβραμόπουλου στην υπόθεση ξεκινά στα μέσα του 1999. Είναι η εποχή που το σχέδιο Απελ συναντά τα πρώτα προβλήματα με την ελληνική νομοθεσία. Λέει σχετικά η δίωξη κατά Απελ: «Ο κατηγορούμενος υπ. αριθμ. 1 (Απελ) θεώρησε ότι στενότεροι δεσμοί με Ελληνες σε δημόσια αξιώματα θα τον βοηθούσαν να επιτύχει τον σκοπό του». Και παρακάτω: «Στα μέσα 1999, ο Σκόλνικ είπε στον Απελ πως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, τότε δήμαρχος Αθηναίων, είναι πρόσωπο-κλειδί στην ελληνική πολιτική και πως πιθανώς θα ηγείτο της χώρας στο μέλλον. Εν συνεχεία, ο Απελ προσπάθησε να ρυθμίσει την πρόσκληση του δημάρχου της Αθήνας στο Ισραήλ, να του παρουσιάσει το πρότζεκτ και να επιχειρήσει να κερδίσει την υποστήριξή του και τη συνηγορία του».

Το δείπνο στο Ισραήλ

Πράγματι, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προσκλήθηκε στην Ιερουσαλήμ από τον δήμαρχο Εχούντ Ολμερτ (κατόπιν αιτήματος Απελ). Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από τις 25 ώς τις 29 Ιουλίου 1999. Στις 27 οργανώθηκε (με έξοδα του Απελ) γιορτή στο ξενοδοχείο «King David». Στις 28 ο ισραηλινός επενδυτής οργάνωσε δείπνο στο σπίτι του προς τιμήν του δημάρχου Αθήνας. Στο δείπνο, όπου ήταν επίσης παρόντες ο Αριέλ Σαρόν και ο γιος του Γκιλάντ, συζητήθηκε το σχέδιο του Πάτροκλου.

Κέρδισε τότε ο Απελ τη «συνηγορία» Αβραμόπουλου; Σύμφωνα με τον ιδοκτήτη του νησιού Πέτρο Γιατράκο, «ο Αβραμόπουλος ήταν από την αρχή θετικά διακείμενος για το ενδεχόμενο της επένδυσης».

Το περιστατικό πάντως της πρόσκλησης και φιλοξενίας Αβραμόπουλου κόστισε στον δήμαρχο Ολμερτ την κατηγορία ότι χρηματίστηκε από τον Απελ. Τελικά, ο Ολμερτ δεν διώχθηκε λόγω αμφιβολιών.

Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του νησιού Γιατράκος, σε συνέντευξή στη δημοσιογράφο Ελένα Σμιθ της εφημερίδας «Γκάρντιαν», δήλωσε πως «είχε σοβαρές υποψίες πως ο Απελ είχε διασυνδέσεις με επιρροή στην πολιτική ελίτ της Αθήνας». Στο ίδιο δημοσίευμα, η Σμιθ έγραψε: «Λέγεται πως ο Αβραμόπουλος υποσχέθηκε να βοηθήσει».

Είναι άγνωστο αν και σε ποιο βαθμό ο Δ. Αβραμόπουλος βοήθησε. Σύμφωνα με τον Π. Γιατράκο, μετά την επίσκεψη στην Ιερουσαλήμ «σε ημερίδα του Δήμου Αθηναίων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τοποθετήθηκε υπέρ της προώθησης του πρότζεκτ».

Η εταιρεία «Σελήνη»

Ενα μήνα μετά την επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Ιερουσαλήμ, στην εταιρεία «Σελήνη Α.Ε.» εμφανίζεται ως μέλος του δ.σ. ο Φώτης Παπαθανασίου. Η «Σελήνη» είναι η εταιρεία που έφτιαξε ο Απελ στην Ελλάδα το 1999 για να προωθήσει το πρότζεκτ. Και ο Φ. Παπαθανασίου ήταν το «άλτερ έγκο» του Δ. Αβραμόπουλου. Την επίμαχη περίοδο (φθινόπωρο 1999) ήταν αντιδήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Τεχνόπολις». Οταν ο Δ. Αβραμόπουλος έφτιαξε το ΚΕΠ, ο Παπαθανασίου έγινε μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του.

Η πλήρης επωνυμία της εταιρείας στην οποία μετείχε ο Φ. Παπαθανασίου είναι «Σελήνη Τουριστική Κτηματική Ξενοδοχειακή Α.Ε.» Ομως, σύμφωνα με την ισραηλινή δικογραφία, η «Σελήνη» χρησίμευσε και σε κάτι άλλο:

«Ο κατηγορούμενος υπ. αριθμ. 1 (Απελ) μετέφερε μέσω της ελληνικής εταιρείας Σελήνη Α.Ε., η οποία συστήθηκε ειδικά για το πρότζεκτ, στον λογαριασμό της εταιρείας Sycamore Ranch Ltd, η οποία ανήκει στους γιους του Αριέλ Σαρόν, τα ακόλουθα ποσά» (ακολουθούν τα ποσά).

Οι πληρωμές αυτές ήταν μέρος από τη συμφωνία μεταξύ του Απελ και του Γκιλάντ Σαρόν. Η συμφωνία προέβλεπε ότι ο Γκιλάντ θα έπαιρνε 3 εκατ. δολάρια αν γινόταν το πρότζεκτ του Πάτροκλου. Σε αντάλλαγμα θα χρησιμοποιούσε τις γνωριμίες του για να επηρεάσει έλληνες πολιτικούς. Εισέπραξε αρχικά 550.000 δολάρια και μηνιαίο μισθό από τον Απελ.

Στο δ.σ. της «Σελήνης» πρόεδρος της εταιρείας εμφανίζεται ο Νόρμαν Σκόλνικ, ο συνέταιρος του Απελ στην Αθήνα. Η σχέση Σκόλνικ - Αβραμόπουλου απασχόλησε την ανάκριση της αστυνομίας του Ισραήλ. Επικοινωνήσαμεμε τον Μόσε Λεβίν, διοικητή του τομέα διεθνούς εγκλήματος, που διηύθυνε την ανάκριση με τον κωδικό τίτλο «Σάπιο Μήλο» και μας είπε: «Ο Σκόλνικ είχε προσωπικές σχέσεις με τον δήμαρχο της Αθήνας. Στην ανάκριση προσπάθησε να βοηθήσει τον συνέταιρό του Απελ και δεν παραδέχτηκε ότι ο Απελ δωροδόκησε κανέναν. Ομως μέσα από την ανάκριση έγινε σαφές πως υπάρχει διαφθορά σε πολλά πρόσωπα της ελληνικής πολιτικής. Ο ίδιος ο Σκόλνικ, ο οποίος πωλούσε όπλα στην Ελλάδα, είπε ότι στη χώρα σας όταν δίνεις χρήματα μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Υποστήριζε πως το πρότζεκτ του νησιού θα μπορούσε να ολοκληρωθεί σε μία μέρα».

Δίχτυα και στο ΠΑΣΟΚ

Ομως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν είναι ο μόνος έλληνας πολιτικός που αναμείχθηκε στην υπόθεση. Η πλευρά Απελ επιχείρησε να ρίξει τα δίχτυα της και στην κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Τέλη 1998, ο Απελ πιέζει τον Αριέλ Σαρόν να χρησιμοποιήσει την επίσημη επίσκεψη επταμελούς αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ για να «προμοτάρει» τον Πάτροκλο. Στην επίσκεψη τον Ιανουάριο 1999 έπειτα από πρόσκληση της ισραηλινής κυβέρνησης μετέχουν ως επικεφαλής ο τότε υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης και 6 στελέχη του ΠΑΣΟΚ: οι Τσουκάτος, Νεονάκης, Τσούρας, Παπαγεωργίου, Κουτσούκος και Καρύδης. Ο Απελ ανέλαβε το κόστος της επίσκεψης (προφανώς εν αγνοία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ), ενώ έφερε από την Αθήνα και τον Σκόλνικ.

Περί κουκουλοφόρων το...ανάγνωσμα!!! 1.

http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=8492&catid=108#8492
--------------------------------------------------------------------------------------
14/12/2008
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ, τι θέλουν

Ποιες δεσμεύσεις δεν τήρησαν Αλαβάνος - Τσίπρας τη νύχτα της Κυριακής
Αλλοδαποί οι περισσότεροι από τους συλληφθέντεςΌτι τα τελευταία δραματικά γεγονότα λειτούργησαν και χρησιμοποιήθηκαν ως αφορμή για να ξεδιπλωθεί ένα ολόκληρο σχέδιο αποσταθεροποίησης σε βάρος της χώρας μας, υποκινούμενο από εγχώρια και εξωχώρια κέντρα, εδραιώνεται ως πεποίθηση τώρα που σιγά-σιγά ο κουρνιαχτός καταλαγιάζει ( και είναι δυνατή μια σχετικά πιο ψύχραιμη αποτίμηση των «ημερών που συγκλόνισαν την Ελλάδα».

Διευκρινίζουμε εξαρχής και κατηγορηματικά ότι η δολοφονία του 15χρονου μαθητή ήταν ένα απεχθές γεγονός, όχι απλώς τραγικό, οφειλόμενο σε μια ιδεολογία που έχει αναπτυχθεί και διαιωνιστεί στους κόλπους της ΕΛΑΣ διαχρονικά και με ευθύνη φυσικά των δύο μεγάλων κομμάτων εξουσίας.

Τελεία και παύλα, σε ό,τι αφορά τη θέση τούτης της εφημερίδας.

Από κει και πέρα όμως η εκμετάλλευση και αξιοποίηση αυτής της «έκρηξης» πήρε διαστάσεις εξόφθαλμα αποσταθεροποιητικές, για όσους θέλουν να βλέπουν και την επιφάνεια, αλλά και την ουσία των πραγμάτων, για όσους θαρραλέα δεν εξωραΐζουν φαινόμενα τυφλής βίας, καταστροφών, πλιάτσικου, χάους.

Για όσους δεν χαϊδεύουν τα αυτιά των κουκουλοφόρων, όπως εύστοχα επεσήμανε η γενική γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αλλά διαχωρίζουν τους –πράγματι– κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες απ' την «ιδεολογία της λεηλασίας και του χάους» και την τυφλή και αλόγιστη βία που τελικά στρέφεται εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι θέλει να προασπίσει!

Για όσους θέλουν να πληροφορηθούν:
- Τι πράγματι κρύβεται πίσω απʼ την «εξέγερση», ιδίως απ' τη στιγμή που τη θέση των άδολα διαμαρτυρόμενων μαθητών πήραν οι κουκουλοφόροι εγχώριοι και «διεθνείς»;
- Ποιοι και γιατί επιδίωξαν τη δημιουργία και -στη συνέχεια- την αξιοποίηση μιας εικόνας πανελλαδικού μπάχαλου, διάλυσης των πάντων, παντελούς απουσίας κράτους;
- Πώς μέσα σε ελάχιστη ώρα η φωτιά απλώθηκε σε όλη την Ελλάδα; Μπορεί μεν μέσω του internet και γενικά της ταχύτητας της ροής της πληροφόρησης κάτι τέτοιο να φαίνεται λογικό. Ωστόσο αυτό που δεν είναι λογικό είναι η… ετοιμότητα κάποιων «κεντρικών» προσώπων σε όλες τις μεγάλες πόλεις, που είχε ως αποτέλεσμα σε ελάχιστο χρόνο να καίγεται το σύμπαν. Λες και ήταν αναμενόμενες οι δραματικές εξελίξεις…

Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι ο Κ. Καραμανλής στις συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς τούς έθεσε υπόψη αρκετά πράγματα γύρω απ' τις εργώδεις διεργασίες εκείνων των ημερών, των ωρών, κυριολεκτικά…

Μπορεί μεν δημόσια ο πρωθυπουργός να είναι «υποχρεωμένος» να μην επιβεβαιώνει τέτοιου είδους πληροφορίες, ωστόσο η πραγματικότητα παραπέμπει στην περιγραφή μιας πραγματικότητας πόρρω απέχουσας από μια απλή κοινωνική έκρηξη ή εξέγερση, αν και οι αντικειμενικές προϋποθέσεις γι' αυτά υπάρχουν.

Γιατί «σπρώχνουν» σε ακυβερνησία;

Αναδεικνύεται ένα μείζον ερώτημα:
- Ποια είναι η «επόμενη μέρα» την οποία κατασκευάζουν οι «νταβατζήδες», ξένα κέντρα, εκδοτικά συμφέροντα και λοιποί ομοτράπεζοι;

Καθίσταται δραματικά επίκαιρη η τοποθέτηση κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους, την οποία «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» μετέφερε την περασμένη κιόλας Κυριακή «να αντέξουμε ως τις 20 Γενάρη»!

Κάποιοι εξεπλάγησαν και θεώρησαν υπερβολική αυτήν την εκτίμηση, ακόμα και δραματοποιημένη. Ωστόσο αυτοί που γνώριζαν δεν εξεπλάγησαν.

Τι γνώριζαν; Ότι, για παράδειγμα, η αρχική πρόβα τζενεράλε ήταν προγραμματισμένη στην επέτειο του Πολυτεχνείου, στις 17 Νοέμβρη. Για λόγους τεχνικούς αναβλήθηκε… Ότι επίσης μια άλλη πρόβα έγινε με την εξέγερση στις φυλακές, πανελλαδικής διάστασης, καθοδηγούμενης μεταξύ άλλων και από μεγάλη ομάδα αλβανών φυλακισμένων. Εξέπληξε τότε πολλούς η ευκολία με την οποία η κυβέρνηση έκανε αποδεκτά τα αιτήματά τους…

Κυρίως όμως γνώριζαν ότι:- Η απερχόμενη κυβέρνηση Μπους εδώ και μήνες επιχειρεί να προκαλέσει πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα, πλήρη αποσταθεροποίηση, για να μην προχωρήσουν οι συμφωνίες με τη Ρωσία για τους αγωγούς, για να αλλάξουν τα δεδομένα και για το Κυπριακό και για το Σκοπιανό, όπου τα «όχι» στο Σχέδιο Ανάν και το βέτο για την είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν τα συγχωρούν με τίποτα.
- Η Ουάσινγκτον, το ΝΑΤΟ και ορισμένοι εγχώριοι οικονομικοί και εκδοτικοί παράγοντες θέλουν πάση θυσία να πάψει η Ελλάδα να είναι το ανάχωμα και να γίνει –αντιθέτως– η γέφυρα της Τουρκίας με την ΕΕ. Για οικονομικούς και γεωστρατηγικούς λόγους.

Μια κυβερνητική αστάθεια στην Ελλάδα προωθεί θαυμάσια όλα τα παραπάνω. Και μια τέτοια κατάσταση μεθοδεύεται. Σε συνθήκες ακυβερνησίας η χώρα μας πανεύκολα θα αποδεχθεί όλες αυτές τις μεθοδεύσεις…

Αλλοδαποί… κουκουλοφόροι

Σε ό,τι αφορά τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, γνώριζαν και άλλα πράγματα, εξόχως σημαντικά που όμως επιμελέστατα απεκρύβησαν απ' τα ελληνικά ΜΜΕ.

Τα ίδια δηλαδή ΜΜΕ που ενώ σε πολύωρες ζωντανές συνδέσεις ανεδείκνυαν τα «κατορθώματα» των κουκουλοφόρων, τις λεηλασίες, το πλιάτσικο, περιέργως δεν ανέδειξαν ούτε τη μεγάλη συμμετοχή αλλοδαπών «αγωνιστών» σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, ούτε κάποιες άλλες «περίεργες» ( συμπτώσεις.

Αλλά δεν παρέλειψαν να αναδείξουν τη μεγάλη μιντιακή επίθεση που δέχθηκε η χώρα μας από πάρα πολλά διεθνή ΜΜΕ, λες και επέχαιραν!

Λες και δεν εντασσόταν κι αυτό στο συνολικότερο σχέδιο αποσταθεροποίησης.

Λειτούργησαν λοιπόν ως αντικειμενικοί αβανταδόροι αυτής της εν εξελίξει επιδίωξης…

Περί «Ταλιμπάν»…

Προξενεί επίσης μέγιστη έκπληξη το γεγονός ότι τα ΜΜΕ αλλά και κάμποσοι πολιτικοί ταγοί ή δεν έμαθαν ή αγνόησαν ότι:
Η συνέχεια στην παρακάτω ανάρτηση!
---------------------------------------------------------------------------------------
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=35510 ... e=2&mode=1

Περί κουκουλοφόρων το...ανάγνωσμα!!!

http://www.epanellinismos.com/index.php?option=com_fireboard&func=view&id=8492&catid=108#8492
---------------------------------------------------------------------------------------
14/12/2008
ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ
ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΝΕ, τι θέλουν

Ποιες δεσμεύσεις δεν τήρησαν Αλαβάνος - Τσίπρας τη νύχτα της Κυριακής

Αλλοδαποί οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες
- Ξένος διπλωμάτης μίλησε πρόσφατα για –επί της ουσίας– «ελληνικό πρόβλημα» που πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί (σχετικό ρεπορτάζ σε άλλες στήλες).
- Η πάντοτε προσεκτική γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που ζυγίζει μεθοδικότατα και την τελευταία λέξη που θα πει, «στο άσχετο» μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό χρησιμοποίησε τη λέξη «Ταλιμπάν»…
- Απεσταλμένοι πολύ γνωστών και μεγάλων διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων είχαν εγκατασταθεί καμιά εικοσαριά μέρες πριν στην Αθήνα, αναμένοντας «μεγάλα γεγονότα».
- Σε πάνω από 300 λογίζονται, από σοβαρές πληροφορίες, οι αρχικά «εισαχθέντες» αντιεξουσιαστές απ' την Ευρώπη.
- Περισσότεροι ήσαν οι εισαχθέντες από (δύο…) βαλκανικές χώρες.
- Ανταποκριτές δύο πολύ γνωστών πρακτορείων έκαναν λόγο για γεγονότα που θα εξελιχθούν σε πόλεις σαν την Κομοτηνή, όπου είχαν έρθει οι «βαλκανικές ενισχύσεις», την Πάτρα, όπου έφτασαν απʼ την Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη, ακόμα και την… Κρήτη!
- Απʼ τους –λίγους έτσι κι αλλιώς– συλληφθέντες οι αλλοδαποί είναι πάνω απʼ τους μισούς…
- Στις μεγάλες καταστροφές, τη Δευτέρα το βράδυ, στις παρυφές του μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ «μεγαλουργούσε» ένα μπλοκ περίπου 100 κουκουλοφόρων. Όπως μας βεβαίωσε στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κανείς τους δεν μιλούσε ελληνικά, ενώ ο επικεφαλής τους μιλούσε γλώσσα βαλκανικής χώρας…

Θα μπορούσε κάποιος να αναφέρει και άλλα, ενδεικτικά του τι πράγματι συνέβη τις μέρες εκείνες (για παράδειγμα, από ποια κέντρα δίνονταν εντολές για επιθέσεις συντονισμένες, πώς λειτουργούσε ένα άτυπο «συντονιστικό» κ.λπ.).

Η συνισταμένη είναι ίδια. Ότι δηλαδή στην αγνή οργή των νέων ανθρώπων κάποιοι επένδυσαν για να περάσουν άλλες επιλογές.

Είναι ένα ζήτημα βέβαια αν η κυβέρνηση επέλεγε αντί της «αμυντικής στάσης» μέχρι και την Τρίτη, την «αποφασιστική», δηλαδή την αυταρχική αντιμετώπιση των διαδηλώσεων, πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα.

Σε αυτό το σημείο δέχεται οξύτατη κριτική. Και μάλιστα από ένα κοινωνικό ακροατήριο που είναι κατά τεκμήριο πιο κοντά στις θέσεις της ΝΔ.

Επέλεξε όμως την αποφυγή του μέγιστου, υπαρκτού, κινδύνου να απολεσθούν κι άλλες ανθρώπινες ζωές.

Εισπράττοντας βέβαια το μεγάλο πολιτικό κόστος της εικόνας παντελούς απουσίας της κυβέρνησης την ώρα που η Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις καίγονταν και λεηλατούνταν, του χάους, μιας ανεξέλεγκτης κυριολεκτικά κατάστασης.

Θα κριθεί, τελικά, σε βάθος (κάποιου) χρόνου γι' αυτήν την επιλογή, της οποίας οι βασικοί εκφραστές ήσαν ο Κ. Καραμανλής και ο Πρ. Παυλόπουλος…

O ρόλος Αλαβάνου και Τσίπρα

Για τον ρόλο των ηγετών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΣΥΝ, των Αλ. Αλαβάνου και Αλ. Τσίπρα, πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν.

Όπως και για την αντιπαράθεσή τους με τη γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Εμείς θα κάνουμε σήμερα μια αποκάλυψη ενδεικτική και της νοοτροπίας τους, εκτιμούμε, αλλά και της συνολικότερης πραχτικής τους.

Οι δυο τους είχαν επικοινωνήσει ήδη απʼ την Κυριακή με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα.

Τους ενημέρωσε για αρκετά απʼ όσα γνώριζε. Τους επέστησε την προσοχή. Τους ζήτησε βοήθεια, για να μη βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση.

Τον βεβαίωσαν περί αυτού. Και μάλιστα ζήτησαν με τη σειρά τους συμπαράσταση, για να μην έρθουν τις ώρες της διαδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, την επομένη, Δευτέρα, ανεξέλεγκτα άτομα από δύο κατευθύνσεις: Από Πολυτεχνείο και από Πάντειο.

Έτσι την ώρα της συγκέντρωσης-διαδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ διατέθηκαν ικανές αστυνομικές δυνάμεις σε αυτές τις δύο κατευθύνσεις.

Ενώ όμως είχαν δεσμευτεί –και μάλιστα σε επανειλημμένες τηλεφωνικές επικοινωνίες…– για την αυστηρή περιφρούρηση της συγκέντρωσής τους, όχι μόνο δεν το κάνανε, αλλά επέτρεψαν σε πολλές ομάδες κουκουλοφόρων, αντιεξουσιαστών και λοιπών… συγγενών δυνάμεων να παρεισφρήσουν, να δράσουν, να κάνουν ορμητήριο το μπλοκ τους!

Και ενώ αστυνομικές δυνάμεις είχαν διασπαρεί για να… περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ από ανεπιθύμητους «εισβολείς», οπότε και είχε αδυνατίσει το «κεντρικό μέτωπο» της ΕΛΑΣ!

Έτσι ξεκίνησαν απ' το κέντρο της Αθήνας οι λεηλασίες και το πλιάτσικο…

Θέλετε και τη συνέχεια;

Όταν ο κυβερνητικός παράγοντας αναζητούσε τους Αλαβάνο - Τσίπρα για να διαμαρτυρηθεί, ήσαν άφαντοι, κάπου σε… κάποιες τηλεοράσεις όπου… συνεντευξιάζονταν έχοντας εγκαταλείψει και το μπλοκ τους!

Επιπλέον η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ευάλωτη σε κριτική μη αποφασιστικής καταδίκης των κουκουλοφόρων και της δράσης τους, για να διατηρήσουν τις επαφές με τον «χώρο» και λίγες παραπάνω ψήφους, αδιαφορώντας για το πού οδηγούν τέτοιες αντιλήψεις και τι σημαίνουν για το κίνημα…

Πάντως μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούν απ' τη δημοσκόπηση της RASS, που παρουσιάζει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ»…
http://www.paron.gr/v3/new.php?id=35510 ... e=2&mode=1