17 Ιουλίου 2010

GAP...ΓΚΑΡ και γκαρίσματα...


marathonΜία -πολύ μεγάλης σημασίας- ιστορική επέτειος πλησιάζει. Πρόκειται γιά την μάχη του Μαραθώνα, πριν 2.500 χρόνια (Δείτε)... Δυστυχώς, η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού-Τουρισμού δεν ασχολείται, με κίνδυνο, η επέτειος, να μείνει αναξιοποίητη γιά την προβολή της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο (part time) υπουργός Π. Γερουλάνος και o υφυπουργός Γ. Νικητιάδης, τόχουν ρίξει στα -προσωπικά- ταξίδια αναψυχής, με χρήματα των κορόϊδων φορολογούμενων, τα οποία επίσημα βαφτίζουν ως... ''προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό''! Και οι δύο, αποδεδειγμένα, δεν μπορούν ν' ασχοληθούν με σοβαρά ζητήματα και η ημέρα της επετείου είναι πολύ κοντά. Λογικά οι προετοιμασίες θα έπρεπε να είχαν ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου. Δυστυχώς, φαίνεται ότι πάλι θα γίνουν οι νεοελληνικές συνηθισμένες ''δουλειές του ποδαριού'', γιά εσωτερική κατανάλωση μόνο, ενώ και ο απόδημος Ελληνισμός, που θα έπρεπε ήδη να λειτουργεί ως ''προπαγανδιστής'' της επετείου παγκόσμια, κοιμάται τον ύπνο του...ΣΑΕ.
Υπήρξε η σκέψη ο GAP να διαφημίσει την επέτειο, κάνοντας την διαδρομή Μαραθώνας-Φάληρο με κανό. Αλλά ιστορικοί εξήγησαν στο υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού και στο Μέγαρο Μαξίμου ότι, την θαλάσσια διαδρομή την είχαν κάνει τα...περσικά πλοία, με στόχο την κατάληψη της Αθήνας, μετά την μάχη του Μαραθώνα Τελικά, αποφασίστηκε να τρέξει την κλασσική διαδρομή μαραθώνιου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του GAP.

(Γιά να μην ξεχνάμε) Οι ισραηλινο-εβραϊκές οργανώσεις-λόμπι στις ΗΠΑ, γιά τον GAP: «There is no better friend in Greece of the Jewish community, of Israel and of the United States than you, Mr. Papandreou.»
(Αναλυτικά στα δεξιά της σελίδας και κάντε κλικ στα σχετικά links. Αποκαλυπτικό άρθρο, Δεκέμβριος 2006)

'Εχουμε αρχηγό βαρβάτο...
Ο μεγάλος GAP κατάφερε, γιά πρώτη φορά μετά την πτώση της χούντας, να κάνει την Ουάσιγκτον ειδικά, αλλά και τις φανερές και κρυφές λέσχες του πλανήτη, να τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση, αφού ανώδυνα γιά το διεφθαρμένο πολιτικό-κομματικό κατεστημένο της Αθήνας, ο ελληνικός λαός χρησιμοποιείται ως πειραματόζωο, μέτρων κι έμμεσης υποταγής. Ο
''παγκόσμιας ακτινοβολίας'' (πήρε και τα εύσημα του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα), o ''καταλληλότερος'', ο υπέρμαχος της παγκοσμιοποίησης, σχέδιου Ανάν κλπ, o εκλεκτός των νταβατζήδων, αφού ''γέμισε'' τις φυλακές με λαμόγια πολιτικούς, συνδιαλέγεται σε συμπόσια, ώστε η Σοσιαλιστική Διεθνής με την πράσινη ανάπτυξη, να σώσει και τον πλανήτη. Στην πλέον δύσκολη περίοδο γιά την Ελλάδα, ο μόνιμα σε διακοπές ταξιδευτής-πρωθυπουργός της, χωρίς σχέδιο και στρατηγική, ομιλεί περί (πράσινων) ανέμων (κοπανιστών) και υδάτων και πάει ''στο άγνωστο με κανό την ελπίδα'', χρησιμοποιώντας GPS προκαθορισμένο, made in USA, γιά να μην τον χάσουν, στην πορεία...
http://www.kalami.net/

Η Οδύσσεια σε...πέτρινη απεικόνιση!

Η είδηση κυκλοφόρησε το...2006.Ερώτηση.Έκανε ο...κανένας κάποια κίνηση για τη χρονολόγηση της πινακίδας;Τι τρέμουν;Μήπως τους βγει καμιά χρονολογία μερικών χιλιάδων ετών και γκρεμιστούν όλα τα ψεύδη με τα οποία έχουν χτίσει την ανυπαρξία τους;Και εκείνη την πάλαι ένδοξη και τώρα έρμη τοποθεσία,δεν έχουν το τσαγανό να εξαλείψουν την υβριστική ονομασία..."άγιος αθανάσιος";Τόσο πολύ τους κάθεται στο λαιμό η "Σχολή Ομήρου";
Επεισόδια της Οδύσσειας σε αρχαία πινακίδα.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 17/11/2006
ITHAKH_pinakida
Ενα σημαντικό εύρημα από την Ιθάκη, μία πινακίδα που «αφηγείται» με γλαφυρό τρόπο ένα από τα επεισόδια της Οδύσσειας, παρουσιάστηκε στο γερμανικό αρχαιολογικό περιοδικό «Kadmos». Στην πινακίδα απεικονίζεται ένα πλοίο με τον Οδυσσέα δεμένο στο κατάρτι και εκατέρωθεν τερατόμορφα σχέδια, μία τρίαινα και σημάδια πιθανής γραφής Γραμμικής Β.
Το εύρημα, ώς τώρα αχρονολόγητο, βρέθηκε μαζί με άλλες πινακίδες που φέρουν επίσης σκηνές από την Ιλιάδα και Οδύσσεια, στην περιοχή «Αγιος Αθανάσιος» ή «Σχολή Ομήρου» της Ιθάκης κατά τις ανασκαφές που διενεργεί στη θέση αυτή για λογαριασμό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων η Λίτσα Κοντορλή - Παπαδοπούλου και ο Θανάσης Παπαδόπουλος. Την επιστημονική δημοσίευση του αρχαίου συνυπογράφουν οι δύο Ελληνες αρχαιολόγοι με τον ειδικό σε θέματα επιγραφικής Βρετανό G. Owens.

Πινακίδες με Γραμμική Β στην Ελλάδα έχουν βρεθεί σε προαύλια αρχαίων ανακτορικών συγκροτημάτων. Στη θέση του «Αγίου Αθανασίου» έχει ανακαλυφθεί από το 1996 που ερευνάται, μεγάλη αρχαία κτιριακή εγκατάσταση με δύο άνδηρα που επικοινωνούν μεταξύ τους με λαξευμένες στο βράχο κλίμακες που παραπέμπουν σε ανακτορικού τύπου συγκρότημα.
Αναγνωρίζοντας το υπουργείο Πολιτισμού τη σημασία των ευρημάτων της Ιθάκης προχώρησε προ μηνός (20/9/2006) στη δημοσίευση της απόφασης της απαλλοτρίωσης περίπου 25,5 στρεμμ. στην ως άνω περιοχή προκειμένου να συνεχισθεί η αρχαιολογική έρευνα, η οποία όμως γίνεται κάθε χρόνο με ελάχιστα οικονομικά μέσα που προσφέρουν τοπικοί φορείς της Ιθάκης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Μία ενίσχυση από την πολιτεία, κάποιες τράπεζες ή επιχειρήσεις θα μπορούσε να φωτίσει μια σελίδα της Ιστορίας της πατρίδας του Οδυσσέα που παραμένει ακόμη στην αχλύ του μύθου.
Πηγή...

Άλλη μία σχετική πρόκληση:Τολμήστε να χρονολογήσετε τις πέτρες της αφετηρίας και του τερματισμού του Σταδίου της Ολυμπίας!

Α/φ Irkut 12 τόνων(Μπεριέφ)Το πιο κατάλληλο πυροσβεστικό αεροσκάφος!

 Το αμφίβιο...

Be-200 πολλαπλών χρήσεων αμφίβια αεροσκάφη(βίντεο)

Αναδημοσίευση

Γιατί δεν ζητήσατε βοήθεια από τους Ρώσους;Μετά και τη συμφωνία σας;Για το α/φ Irkut 12 τόνων;Εμ,αφού έχετε χεσμένη τη φωλιά σας!

Προσκολλημένοι στο..."ανήκομεν ειςτην Δύσιν",κι αφού κάνετε πουτινιές στον Πούτιν,με τι κώλο να ζητήσετε βοήθεια!Μια βοήθεια που θα μπορούσατε να είχατε θέσει ως όρο στη συμφωνία!...Αμερικανάκια!Με χεσμένη...φωλιά,που να βρεις...αυγά!
Α/φ που μεταφέρει 12 τόνους νερού και 1,2 τόνων επιβραδυντικού υγρού!
Προσθαλάσσωση ακόμα και με 1,2 μέτρα κύματος!
Και δεν θέλει το "άτιμο" κανένα αεροδρόμιο!Την αράζει παντού!Άσε που μάλλον μπορεί να επιχειρεί ΚΑΙ τη νύκτα!Θα δείτε τη φωτογραφία,όταν μπείτε στο Ιρκούτ
---

Αεροπλάνα σε συνεργασία με τη Ρωσία


| 11/11/2008 - 15:28Συμφωνία για συμμετοχή της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας στην παραγωγή, συντήρηση και επισκευή του ρωσικού πυροσβεστικού αεροσκάφους ΒΕ-200 και στη σχεδίαση του επιβατικού MC-21 ανακοίνωσαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης κ.Χρήστος Φώλιας και ο υπουργός Εμπορίου - Βιομηχανίας της Ρωσίας, κ.Βίκτορ Κριστένκο. Όπως δήλωσε ο κ.Φώλιας η ΕΑΒ πρόκειται να υπογράψει σήμερα μνημόνιο συνεργασίας με το ρωσικό όμιλο «Ιρκούτ» το οποίο προβλέπει:

Πηγή...

Οι εβραιόπληκτοι ηγέτες της χώρας μας...‏

e mail αναγνώστη

Θυμίζω στους φίλους ότι στις 31/05/2010 οι εβραίοι δολοφόνησαν 9 ή και περισσότερους ανθρώπους στην επίθεση που εξαπέλυσαν στα έξι πλοία του "στόλου της ελευθερίας" ενώ έπλεαν 65 ν.μ. μακριά από το ισραήλ...και τι έγινε μετά? Έχουν περάσει 2,5 μήνες...και καμία ουσιαστική αντίδραση από κανένα κράτος, καμία "υπερδύναμη"...

η αντίδραση της δικής μας χώρας ήταν:

"Όπως έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία "Μίνωας 2010", που επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου, με αφορμή τις εξελίξεις με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα, ενώ ματαιώθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού αρχηγού ΓΕΑ στην Ελλάδα"

και τώρα διαβάστε το παρακάτω κείμενο από το Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr, 16/07/2010.




"Eιδική" ισραηλινή άσκηση στο Αιγαίο - Οκτώβριο η δεύτερη φάση της ΜΙΝΩΑΣ 2010 (ανανέωση)

"Μεγάλη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού . ελικοπτέρων πρόκειται να εκτελέσουν στις 18 και 19/07 ισραηλινά αεροσκάφη και ελικόπτερα στο Αιγαίο μετά από συμφωνία στην οποία ήρθε το Τελ Αβίβ με την ελληνική κυβέρνηση. Τέτοιου είδους άσκηση δεν έχει επαναληφθεί ποτέ στο παρελθόν και σίγουρα φωτογραφίζει την προετοιμασία μιας επιχείρησης ειδικών δυνάμεων στο βάθος της εχθρικής ενδοχώρας, είτε σε διαμόρφωση CSAR είτε σε διαμόρφωση μεταφοράς προωθημένων παρατηρητών κατάδειξης και κατεύθυνσης πυρών. Δηλαδή «Ιράν». Η άσκηση στην οποία δεν θα έχουν καμία άμεση εμπλοκή οι ελληνικές δυνάμεις θα περιλαμβάνει αεροσκάφη C-130 ειδικά διαμορφωμένα σε ρόλο ιπτάμενων τάνκερ και ελικόπτερα CH-53 Sea Stallion. Η άσκηση καλύπτεται από πέπλο μυστικότητας, τόσο για το γεγονός ότι έρχεται μερικές εβδομάδες μετά τα γεγονότα στα ανοικτά της Γάζας με την νηοπομπή που μετέφερε εφόδια, όσο και για τον "ειδικό" χαρακτήρα της.
Ο διάδρομος-περιοχή των σχετικών δραστηριοτήτων εκτείνεται από τα όρια FIR Αθηνών με FIR Λευκωσίας, μέχρι τα βορειοδυτικά Καρπάθου, και από εκεί έως βορειοανατολικά του Αγ.Όρους.
Επίσης, όπως αναφέρουν ασφαλείς πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχει κατ'αρχήν συμφωνηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο να επαναληφθεί η άσκηση ΜΙΝΩΑΣ 2010 που διακόπηκε τον περασμένο Μάϊο, λόγω των γεγονότων με την νηοπομπή. Απομένει η τελική έγκριση του υπουργείου Εξωτερικών.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα λίγες εβδομάδες μετά τα γεγονότα αποκαθιστά την στρατηγική της σχέσες με το Ισραήλ, μόνο τυχαίο δεν είναι...
Πάντως σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό των υπηρεσιών πληροφοριών, οι ισραηλινές υπηρεσίες έχουν εντοπίσει στα Κατεχόμενα «υψηλή κινητικότητα» τουρκικών ειδικών δυνάμεων."

Και ερωτώ πώς και με ποιό τρόπο αποκαταστήσαμε τις σχέσεις μας με το Ισραήλ? 

Η ερώτηση είναι ρητορική... οι εβραίοπληκτοι ηγέτες της χώρας μας ξέρουν να δίνουν γη και ύδωρ χωρίς ανταλλάγματα...αλλά ως εδώ... τίποτα πλέον δεν θα μένει κρυφό, τίποτα δεν θα περνάει απαρατήρητο...

"Τρίς γαρ μυρίοι εισίν επί χθονί πουλυβοτείρη
αθάνατοι Ζηνός φύλακες θνητών ανθρώπων
οι ρα φυλάσσουσιν τε δίκας και σχέτλια έργα
ηέρα εσσάμενοι, πάντη φοιτώντες επ' αίαν"
(Ησίοδος, Έργα και Ημέραι, στιχ.252-255)
--
Adonis mp

Σχετικά θέματα:

Άσκηση "Glorius Spartan 2008" και ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ερώτηση στη Βουλή για την άσκηση "Glorious Spartan 2008"

Attack on "ΣΦΕΝΔΟΝΗ"...

Κοίτα ποιος μιλάει….

Η απίστευτη σφαγή στο "Στόλο της Ελευθερίας".Μητσοτάκης, Κοέν, Δήμου, Φραγκουδάκη και τα άλλα τα "παιδιά", αναγκάζονται τώρα και κρύβονται.

Συγκλονιστικές μαρτυρίες των πρώτων Ελλήνων που έφτασαν πριν λίγο(Εχει χτυπηθεί ο Γιάννης Καρυπίδης;;)

«Πάρε τους ω Γιαχβέ, όπως τ’ αρνιά προς το σφαγείο και ετοίμασέ τους για το μακελειό».(Ιερεμίας,12.3)

Ξαναζητά το Ισραήλ τον εναέριο χώρο μας για...άσκηση!

Η.Π.Α.,Ισραήλ-Ιράν και στη μέση η Ελλάς!!!.

Εγκλήματα πολέμου καταλογίζει στο Ισραήλ ο ΟΗΕ

Νυξ θέρους...όναρ αίθριον...!"Βυθίσατε το Πίρι Ρέις"...!

Όναρ θερινής νυκτός...:Αι ημέτεραι δυνάμεις αποτελούμεναι εκ νεών αι οποίαι ανήκουν εις τους..."Έλληνας" εφοπλιστάς,τη αρωγή των..."Ελλήνων" τραπεζιτών,κατευθύνονται ολοταχώς εις την περιοχήν των θαλασσίων συνόρων μας ίνα αμυνθούν της πατρίου θαλάσσης και εκδιώξουν τον εισβολέα!!!Μάλιστα επιβαίνουν ως κυβερνήται,οι πλέον ονομαστοί και ζάμπλουτοι υπερασπιζόμενοι των δικών τους βωμών και εστιών...!!!Με οφθαλμούς εκπεταγμένους παρακολουθούν οι πτωχοί Έλληνες,τους πλουσίους "συμπατριώτες" τους να κραδαίνουν τα όπλα...!!!

"Διέβη τον Ρουβίκωνα" το "Πϊρι Ρέϊς" - Ερευνά στην υφαλοκρηπίδα - Μηδενική αντίδραση από την Αθήνα!
Image «Διέβη τον Ρουβίκωνα» το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Πίρι Ρέϊς» και από χθες αργά το βράδυ, πέρασε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, και αυτή την στιγμή βρίσκεται μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου στο σημείο ερευνών "Α" του χάρτη που δημοσιεύουμε, αφού έκανε ένα πέρασμα το πρωί νότια του Καστελλόριζου, περίπου 45 μίλια νότια και διενεργεί έρευνες για πετρέλαιο εντός περιοχής καθαρά ελληνικών συμφερόντων. Σε πρακτικό επίπεδο η απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει να «ενοχλήσει» το «Πίερι Ρέϊς», έδωσε από μόνη της απάντηση στο ερώτημα «Υπερασπιζόμαστε ή παραχωρούμε». Η de facto παραχώρηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων είναι

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την μούμια του Αγαμέμνονα!



Κυκλοφορεί το καινούργιο ΙΧΩΡ με νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την μούμια του Αγαμέμνονα!