15 Δεκεμβρίου 2010

Θωπείες...

Παρατηρήστε πολύ καλά το βίντεο στην αρχή του και ειδικά στο 0.30...!Θωπείες και χαϊδέματα...!Όπως και ποιοί ανοίγουν πυροσβεστήρες...για να γίνει χαμός και να διαλυθεί ο κόσμος...!

Και εδώ δείτε φωτογραφίες για την αγαστή συνεργασία..."κουκουλοφόρων" και ΜΑΤ...!

ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ "ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ" ΚΑΙ ΟΙ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ"....

....τα επεισόδια δεν είναι, νομίζω, η είδηση σήμερα.


Τα επεισόδια ήταν κατά τη γνώμη μου αναμενόμενα, από τους γνωστούς αγνώστους, επειδή είχε κόσμο. (…αλήθεια που ήταν οι “αντιεξουσιαστές και επαναστάτες” του φραπέ τις προηγούμενες ημέρες; ξεκουράζονταν στην / με την εξουσία; και πριν φωνάζουν κάποιοι Υπουργός το είχε πει…)
Τα επεισόδια με τα “σπασίματα” έγιναν για να μην κατέβει περισσότερος κόσμος την επόμενη φορά.
Αλλά θα κατέβει. Θα κατέβει γιατί υπάρχει κόσμος όχι στα όρια αλλά βουτηγμένος στην εξαθλίωση στην ανέχεια και στη φτώχεια.Κόσμος δίχως αύριο που κάθε ημέρα γίνεται περισσότερος.
Κόσμος που κοιμάται στο δρόμο, δεν έχει όχι να πληρώσει λογαριασμούς αλλά να φάει και είναι οργισμένος. Όχι απλά οργισμένος, εξαγριωμένος γιατί δεν υπάρχει, δεν διαφαίνεται διέξοδος. (κάθε ημέρα που πάω δουλειά και περπατώ στο κέντρο νέος κόσμος, νέες φάτσες κοιμάται στο πεζοδρόμιο.Ας περπατήσει κάποιος πριν τις 07. 00 στο “ιστορικό κέντρο” ή ας πάει στα συσσίτια…)
Σήμερα λοιπόν που είχε κόσμο έπρεπε να σπάσουν τζάμια και να καούν ΙΧ και μηχανές για να αμαυρωθεί η πορεία από τα στρατευμένα κουτορνίθια του φραπέ.
Σήμερα όμως υπήρχε και κάτι άλλο. Θυμός μεγάλος θυμός που τον ένιωθες στις φωνές και τον διάβαζες στα μάτια. Ο κόσμος τα “έχει πάρει”. Η επίθεση πχ στον
Χατζηδάκη δεν έγινε από κουκουλουφόρους, όπως και παλαιότερα στον Κακλαμάνη.Μπορεί οι πολιτικοί να σχεδιάζουν και να κάνουν πολιτική αλλά δεν μπορούν πλέον να περπατήσουν ελεύθερα στο δρόμο. Μόνο στα κομματικά ακροατήρια. Γιατί ο κόσμος έχει συσσωρεύσει οργή και η λέξη πολιτικός λειτουργεί ως κόκκινο πανί.
Δεν βλέπει διέξοδο, δεν βλέπει προοπτική και το σήμερα όχι το αύριο είναι ζοφερό.
Και αυτό είναι το επικίνδυνο. Γατί οι εκρήξεις οργής είναι ανεξέλεγκτες. Μπορούμε να γράφουμε ότι θέλουμε εδώ ή να υποστηρίζουμε οτιδήποτε. Καταδικάζω τη βία, γιατί δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσο υποτίθεται ότι λύνει, αλλά αμφιβάλλει κανείς ότι αν ο κόσμος έμπαινε στη Βουλή θα έκανε τα ίδια στους 300; Φαντάζεται πχ κάποιος η επόμενη πορεία να συναντήσει κανένα Πάγκαλο;
Οι πολιτικοί μας λοιπόν έχουν φτάσει στο σημείο να διαγράφουν τα όνειρα του κόσμου, να παραδίδουν το αύριο στον εργασιακό Μεσαίωνα και να ρίχνουν το σήμερα στις αλυσίδες της οικονομικής δουλείας.
Και όταν ρώτησα κάποιον γιατί επιτέθηκε στον Χατζηδάκη, ξέρετε ποια ήταν η απάντησή του; Ότι ντρέπεται, ντρέπεται γιατί απολύθηκε τη Δευτέρα και δεν μπορούσε να πάρει δώρο στην κορούλα του για τις γιορτές. Ένας άνθρωπος 40+ που η οργή του έψαχνε εχθρό και το αδιέξοδό του βρίσκει δρόμο στη βία. Που μπορεί κιόλας να έλεγε και ψέματα, αλλά αυτό ήταν το πνεύμα της πορείας. Οργή.
Και μιλούν οι πολιτικοί μας: για διαφάνεια, για μαχαίρια και κόκαλα, για αναθεώρηση του Συντάγματος κλπ ενώ κάθε Μαντέλης που ομολογεί ότι τα πήρε και κάθε Τσουκάτος που ομολογεί ότι τα πήγε είναι ελεύθεροι.Και το κάθε παιδί μας θα πρέπει να δουλεύει έως στα 65+ για 720 €. Ο κάθε γονιός μας να ζητάει βοήθεια στα 75+ γιατί “είναι υπεύθυνος” και του κόπηκε το δώρο και η σύνταξη. Και εμείς να κοιτάμε και η οργή να συσσωρεύεται. Και η έκρηξη να είναι σποραδική αλλά να θεριεύει.
Αν οι βολεμένοι εκπρόσωποί μας δεν ανοίξουν τα μάτια τους, δεν ακούσουν και δεν δουν, τότε τα χειρότερα έρχονται.
Δεν μπορεί να νομοθετούν τον “εξορθολογισμό” της σωτηρίας και να πετούν τη χώρα στον Καιάδα της οικονομικής εξάρτησης.

ΥΓ
μόνο ένας πολιτικός που θα καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση άμεσης απεμπλοκής από το μνημόνιο διώχνοντας και θυσιάζοντας και δικούς του ενόχους θα επιβιώσει. Οι υπόλοιποι θα ψυχορραγούν και θα είναι οι καταλληλότεροι της μειοψηφίας: του εκλογικού σώματος.

Ιθαγενής

Ο νοών...νοήτω

Η Αθήνα σήμερα...!Χύθηκε το πρώτο...βουλευτικό αίμα!

 
 

Λύση στην κυκλοφορία βουλευτών; Να μειώσουν το μισθό τους στο βασικό ανειδίκευτου εργάτη!...

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/
Έτσι θα κυκλοφορούν άνετοι κι ωραίοι, αλλά δεν θα μπορούν να πίνουν τον καφέ τους -όπως ο κ. Χατζηδάκης- στη Μεγ. Βρετανία.
 

Εκδήλωσεις/Πρόσκληση για το Όρος Αιγάλεω-Ποικίλο και τη Λίμνη Κουμουνδούρου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στην παρουσίαση της πρότασης: «Το Οικοσύστημα του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου - Λίμνης Κουμουνδούρου να χαρακτηριστεί περιοχή προστασίας της φύσης» 

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ  ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 8:00 μμ


Τηλέφωνα επικοινωνίας : 210 5059030, 6946779538, 6932719079
ü      Συντονιστικό Φορέων για την Προστασία του Όρους Αιγάλεω – Ποικίλου - Λίμνης Κουμουνδούρου
ü      Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος «Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης»
ü      Λοκαλ Athens


Πρόσκληση στην ΤΕΛΕΤΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ,Θεσσαλονίκη,19/12/2010

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ

και η Κοινότης Ελλήνων ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

σας προσκαλούν στην εορτή του Χειμερινού Ηλιοστασίου

η οποία θα τελεστεί την Ηλιοδίτη (Κυριακή)

19 Δεκεμβρίου 2010

Πατήστε εδώ: http://pyrrphoros.wordpress.com/

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό χώρο της πόλης:

Πολυχώρος ΕΡΜΟΥ

Οδός Ερμού 11

(& Ι. Δραγούμη, “Διάδρομος”, δίπλα στο Καφέ)

από ώρα 12:00 το μεσημέρι

Η αναγέννηση της ευεργετικής
και ζωογόνου δράσεως του ηλίου
που γιορτάζεται κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο,
συμβολίζει τον νοητό ήλιο του Απόλλωνος
και τη γέννηση του Υιού του Διός
Διόνυσου Ζαγρέως.

Οι εκδηλώσεις των Ισημεριών και των Ηλιοστασίων συμβάλλουν στη γνωριμία και συνάφεια με τις πολιτισμικές μας ρίζες, φέρνοντάς μας σ’ επαφή με τις αξίες και τις δοξασίες της προγονικής ψυχής.

Είσαστε προσκαλεσμένοι όλοι!

Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα έχετε την ευκαιρία, σε πανελλήνια πρώτη παρουσίαση, να δείτε ή να προμηθευτείτε το ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ 2011 με θέμα τους Έλληνες Σοφούς. 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συνεχίζει την έρευνα για τα πανεπιστήμια.Το βράδυ της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου.

Το Κουτί της Πανδώρας συνεχίζει την έρευνα για τα πανεπιστήμια.
Πως το δημόσιο Πανεπιστήμιο μετατρέπεται σε προσωπικό;
Πως η ανομία και η αδιαφάνεια δημιουργεί κλίκες, συναλλαγές, νεποτισμό και οικογενειοκρατία;
Και μια αποκάλυψη στο Κουτί της Πανδώρας. Ο άνθρωπος που εκδιώχθηκε ως συνεργάτης της χούντας από το πανεπιστήμιο επέστρεψε ως καθηγητής και πρύτανης. Το «Κουτί της Πανδώρας» στη ΝΕΤ
Το βράδυ της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου
http://www.koutipandoras.gr/?p=3458
http://www.youtube.com/watch?v=ci2CeKCYUWc

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010.

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ   ΦΙΛΙΚΗΣ   ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  2010

Η Φιλική Εταιρία 2010 είναι γέννημα ελεύθερα σκεπτόμενων  πολιτών  που διεπίστωσαν ότι το ισχύον πολιτικό-διοικητικό σύστημα, από  την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ΟΥΔΕΠΟΤΕ.

ΥΠΗΡΞΕ λειτουργικό και κοινωνικά  ωφέλιμο. Αυτό οφείλεται στον αυθαίρετο αποκλεισμό των πολιτών από την διοίκηση της Χώρας, από μία δήθεν επίλεκτη «παρέα»,  με συνέπεια  την ανυπαρξία  (α) πληροφόρησης των  Πολιτών  και (β) αποτελεσματικού ελέγχου της πολιτικής και των πολιτικών. Βαθμιαία  το κρατούν σύστημα, διαμορφώθηκε από μία κλειστή ομάδα κληρονομικής οικογενειοκρατικής ολιγαρχίας «επαγγελματιών» πολιτικών, οι οποίοι είχαν στόχο την διαιώνισή τους στην Εξουσία, άσχετα με το συμφέρον, την χρηστή διοίκηση και την ευημερία του Εθνους.

Έκτακτο.Σοβαρά επεισόδια στην Αθήνα.Πολίτες τραυμάτισαν τον βουλευτή Χατζηδάκη της ΝΔ


Ακούστε και δείτε ζωντανά στη...  Zougla online


Συμπλήρωμα...
Άντε κι ένα ακόμα...ποτηράκι από το...κρασομπλόγκ για να πάνε κάτω τα φαρμάκια...!Το ξύλο στους πολιτικούς ξεκίνησε...

Σε περίπτωση που δεν το είδατε, το βιντεάκι με την επίθεση στον πρώην Υπουργό κ. Χατζηδάκη

Το τέλος δύο επιφανών ανδρών που σημάδεψαν την Ιστορία της Ελλάδος.

Το άγος της ιδιοσυγκρασίας των Ελλήνων...Είναι ένα μεγάλο ερώτημα,πως άνδρες επιφανείς καταρρακώνουν μόνοι τους τον εαυτό τους...Αποτελεί παράδοξον,το πως,με ευκολία ή δυσκολία δεν έχει σημασία,απεμπολούν όσα πριν έχουν καταφέρει υπέρ της Ελλάδος...  
128.

Το άγος του Ταινάρου. Το άγος της Χαλκιοίκου Αθηνάς. Ο Παυσανίας και το τέλος του.
Οι Αθηναίοι ανταπέδωσαν τα ίσα, απαιτούντες από τους Λακεδαιμονίους να εξαγνίσουν το άγος του Ταινάρου. Διότι οι Λακεδαιμόνιοι έπεισαν μίαν φοράν Είλωτας ικέτας του ιερού του Ποσειδώνος εις το Ταίναρον να σηκωθούν από τον βωμόν, και αφού τους απεμάκρυναν, τους εφόνευσαν, συνεπεία του οποίου νομίζουν ότι επέσυραν εναντίον των και τον μεγάλον σεισμόν της Σπάρτης. Απήτουν συγχρόνως απ' αυτούς να εξαγνίσουν το ανοσιούργημα εναντίον της Χαλκιοίκου Αθηνάς, του οποίου το ιστορικόν έχει ως εξής: Αφού ο Παυσανίας ο Λακεδαιμόνιος ανεκλήθη διά πρώτην φοράν από την αρχηγίαν εις τον Ελλήσποντον, και δικαστείς ηθωώθη, δεν εστάλη πλέον υπό δημοσίαν ιδιότητα, αλλα ναυλώσας δι' ιδικόν του λογαριασμόν, άνευ αδείας των Λακεδαιμονίων, μίαν Ερμιονικήν τριήρη, κατέπλευσεν εις τον Ελλήσποντον, λόγω μεν όπως μετάσχη του πολέμου κατά των Περσών, πράγματι όμως όπως συνεχίση κρυφίως τας συνεννοήσεις του με τον Βασιλέα, τας οποίας, εποφθαλμιών την ηγεμονίαν της Ελλάδος, είχεν αρχίσει από την πρώτην εις τον Ελλήσποντον παρουσίαν του. Η αρχή, τωόντι, των υπηρεσιών, τας οποίας επρόσφερε εις τον Βασιλέα, και της όλης σκευωρίας, έγινεν υπό τας εξής περιστάσεις: Κατά την πρώτην δηλαδή εις τον Ελλήσποντον παρουσίαν του, μετά την επιστροφήν του Ελληνικού στόλου από την Κύπρον, είχε κυριεύσει το Βυζάντιον, ευρισκόμενον υπό την κατοχήν των Περσών, μεταξύ των οποίων ήσαν και οικείοι και συγγενείς του Βασιλέως, οι οποίοι συνελήφθησαν εκεί τότε αιχμάλωτοι. Τους αιχμαλώτους αυτούς απέστειλεν οπίσω προς τον Βασιλέα εν αγνοία των λοιπών συμμάχων, προς τους οποίους παρέστησεν ότι απέδρασαν. Συνεργόν εις την σκευωρίαν αυτήν είχε τον Γογγύλον από την Ερέτριαν, εις τον οποίον ενεπιστεύθη και το Βυζάντιον και τους αιχμαλώτους, και τον οποίον έστειλε προς τον Βασιλέα κομιστήν επιστολής, της οποίας το περιεχόμενον, όπως απεκαλύφθη βραδύτερον, είχεν ως εξής :

Η προτεραιότητα της πίστης.

Του Κώστα Σκανδάλη


Πόσες φορές στην ζωή μας δεν μας έχουν ζητήσει να προτάξουμε γενικά την Πίστη μας έναντι οποιουδήποτε εμποδίου, δυσκολίας, κακοτυχίας ασθένειας κλπ; Πόσες φορές δεν μας έχουν εξιστορηθεί παραδείγματα ανθρώπων που πίστεψαν πως θα ξεπεράσουν τις ανυπέρβλητες δυσκολίες τους και τελικά τα κατάφεραν ; Τα παραδείγματα με βάση άλλοτε την πίστη στον εαυτό μας και τις ικανότητες μας και άλλοτε τη θρησκευτική μας πίστη είναι άπειρα…
Κατά κύριο λόγο αυτός που πιστεύει ακλόνητα σε κάτι βγαίνει από την δυσκολία στην οποία περιήλθε με την απόλυτη βεβαιότητα πως αυτό που πίστευε συνετελέσθη, ή τουλάχιστον πως οδηγήθηκε στον σωστό δρόμο.
Το προκείμενο θέμα όμως δεν αφορά την ακριβώς την πίστη. Αφορά την ορθή σειρά προτεραιότητας δύο συνειδησιακών καταστάσεων : της πίστης σε σχέση με την γνώση.
Πρώτα δεν πιστεύουμε πως θα συμβεί κάτι και μετά έπεται αυτό που θα συμβεί, ή μήπως ισχύει το αντίστροφο ;
Η πρώτη περίπτωση δεν είναι συνήθως το αναμενόμενο ;

Σμήναρχος εν αποστρατεία της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Αντώνης Φορλίδας:«Δικάστε με για εγκλήματα πολέμου»…


ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΒΡΑΙΟΣΑΞΟΝΙΚΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΥ «ΝΑΤΟ»

«Δικάστε με για εγκλήματα πολέμου»…

Ένα μοναδικό παγκοσμίως γεγονός με πρωταγωνιστή τον σμήναρχο εν αποστρατεία της πολεμικής αεροπορίας κ. Αντώνη Φορλίδα, αποκαλύπτει σήμερα το newsbomb.gr.
Ο ευαίσθητος αυτός αεροπόρος προσφεύγει στο δικαστήριο της Χάγης ζητώντας να τον δικάσουν για εγκλήματα πολέμου, που διέπραξε στο Αφγανιστάν.
Ο κ. Φορλίδας ήταν το 2005 στον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της Καμπούλ ως προϊστάμενος τηλεπικοινωνιών. Στο δεύτερο όροφο του κτιρίου αυτού, οι Αμερικανοί είχαν βάλει 50 παιδιά σαν ανθρώπινη ασπίδα για να μην χτυπήσουν τον πύργο ελέγχου οι Ταλιμπάν.

Τα παιδιά αυτά ήταν ορφανά από οικογένειες του Αφγανιστάν και οι πράκτορες των Αμερικανών είχαν διαδώσει το γεγονός στους Ταλιμπάν για να μην γίνει στόχος το αεροδρόμιο της Καμπούλ, το οποίο χρησιμοποιούνταν και ως στρατιωτική βάση (για τους Αμερικανούς).
Ένα από τα παιδιά αυτά κρατάει στην αγκαλιά του ο κ. Φορλίδας στη φωτογραφία που δημοσιεύει σήμερα το newsbomb.gr
Από την ημέρα που επέστρεψε ο κ. Φορλίδας στην Ελλάδα δεν μπορεί να ησυχάσει και αποκαλύπτει σήμερα στο newsbomb.gr ότι το 60% των αμερικανικών επιδρομών στο Αφγανιστάν καταλήγουν σε δολοφονίες αμάχων.
«Δεν πατούσα εγώ του κουμπί, αλλά έκανα το έγκλημα να συμμετέχω σε αυτές τις δολοφονίες και γι’ αυτό τώρα ζητάω να δικαστώ και να φυλακιστώ ως εγκληματίας πολέμου» λέει ο κ. Φορλίδας.
Σε ένα ξέσπασμα ευαισθησίας και διαμαρτυρίας για τις γνωστές δηλώσεις Πάγκαλου, ο κ.Φορλίδας εκποιεί σήμερα τα παράσημά του δηλώνοντας ότι το ποσόν που θα συγκεντρωθεί θα διατεθεί στις οικογένειες των σκοτωμένων αεροπόρων.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Κωστοπούλου

http://www.newsbomb.gr/apokalupseis/story/dikaste-me-gia-egklimata-polemou

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ