15 Δεκεμβρίου 2010

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010.

ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ   ΦΙΛΙΚΗΣ   ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ  2010

Η Φιλική Εταιρία 2010 είναι γέννημα ελεύθερα σκεπτόμενων  πολιτών  που διεπίστωσαν ότι το ισχύον πολιτικό-διοικητικό σύστημα, από  την ίδρυση του ελληνικού κράτους, ΟΥΔΕΠΟΤΕ.

ΥΠΗΡΞΕ λειτουργικό και κοινωνικά  ωφέλιμο. Αυτό οφείλεται στον αυθαίρετο αποκλεισμό των πολιτών από την διοίκηση της Χώρας, από μία δήθεν επίλεκτη «παρέα»,  με συνέπεια  την ανυπαρξία  (α) πληροφόρησης των  Πολιτών  και (β) αποτελεσματικού ελέγχου της πολιτικής και των πολιτικών. Βαθμιαία  το κρατούν σύστημα, διαμορφώθηκε από μία κλειστή ομάδα κληρονομικής οικογενειοκρατικής ολιγαρχίας «επαγγελματιών» πολιτικών, οι οποίοι είχαν στόχο την διαιώνισή τους στην Εξουσία, άσχετα με το συμφέρον, την χρηστή διοίκηση και την ευημερία του Εθνους.

Η δημιουργία των γνωστών κομμάτων και ο τρόπος δικτατορικής  λειτουργίας τους, αποθάρρυναν / απώθησαν την ανάμειξη στα «κοινά» των αξιοκρατικά  καλυτέρων πολιτών, με αποτέλεσμα οι κατώτεροι, με  ηθικές αξίες μικρού έως ανύπαρκτου βαθμού, πρόθυμων να σκύβουν τον αυχένα στις εντολές ανθελληνικών συμφερόντων, δικών μας ατυχώς και ξένων, να κυβερνούν τη Χώρα. Τελικά το σαράκι της κομματοκρατίας, πρόσβαλε  όλο τον κοινωνικό ιστό, κρατώντας σκόπιμα τους πολίτες απληροφόρητους ή παραπληροφορημένους, ώστε τίποτα να μην λειτουργεί έξω απ' τις φατρίες, με στόχο την ανάπτυξη πίστης  και αγάπης των πολιτών για την πατρίδα τους και ευπειθούς συμπεριφοράς προς  τους νόμους της.

Το σημερινό κατάντημα που απειλεί πλέον την επιβίωση του Εθνους μας, είναι το νομοτε-λειακά αναμενόμενο, μη υπάρχουσας μόνιμης, οργανωμένης και θεσμικά κατοχυρωμένης έκφρασης γνώμης-βούλησης των Πολιτών και ελέγχου των  κυβερνώντων / διοικούντων οι οποίοι «κάνουν ότι θέλουν», καλώντας τους Πολίτες να πληρώσουν «τα σπασμένα» τους.

Πρόσφατα παραδείγματα:

Υπογραφή του  Μνημονίου - ρωτηθήκαμε οι Πολίτες ; ΟΧΙ !

Χορήγηση  Ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, νόμιμους και λαθραίους και δικαιώματος εκλέγειν / εκλέγεσθαι - ρωτηθήκαμε  οι Πολίτες ;  ΟΧΙ !

Η παραμόρφωση της διδασκαλίας Ελληνικής Ιστορίας στα σχολικά βιβλία  --  ζητήθηκε η γνώμη των πολιτών ή  έστω των  ειδικών ;  ΟΧΙ !

Για τα ψέματα που μας έπνιξαν διαχρονικά οι κυβερνώντες όλων των χρωμάτων, λογοδότησε ή τιμωρήθηκε κανείς από τους περιούσιους εξουσιαστές ;  ΟΧΙ !

Τόλμησε πολίτης ή ομάδα Πολιτών να τους ελέγξει για τις ανήθικες χαριστικές διατάξεις που ψήφισαν για τους εαυτούς τους, σε βάρος του κοινωνικού συνόλου ;   ΟΧΙ !

Για την είσοδό  μας  στην  ΟΝΕ  και  ΕΥΡΩ, και μάλιστα με ψεύτικα στοιχεία που έκαναν την εθνική μας υπόληψη ρεζίλι, ενημερωθήκαμε για τους όρους και  συνέπειες  της μονομερούς  «κυβερνητικής» ενέργειας,  ;  ΟΧΙ !

Για το «Βατοπέδι», ενημερωθήκαμε τι ακριβώς συνέβη, ποιοί είναι υπεύθυνοι, και πότε/ πώς

πρόκειται να τιμωρηθούν;  ΟΧΙ !

Τι γνωρίζομε οι Πολίτες γιά το αδιανόητο ανοσιούργημα των πρυτανικών αρχών των Πανεπι-στημίων Πελοποννήσου - Πατρών, της ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ  του  εορτασμού  της  28 Οκτωβρίου !

Τι γνωρίζομε για την εξέλιξη των Εθνικών μας θεμάτων, Β. Ηπειρο-Τσάμηδες, Μακεδονικό, Θράκη, ΑΟΖ με Τουρκία-Αλβανία, έλεγχο Αιγαίου, εκμετάλλευση ορυκτού μας πλούτου, Κυπριακό ; ΤΙΠΟΤΑ ! Οι πολίτες βέβαια θα κληθούμε να ΠΛΗΡΩΣΟΜΕ τις ζημιές από τις  ενἐργειες και  πράξεις των «πολιτικών» ΕΝ ΑΓΝΟΙΑ  ΜΑΣ  ! ! !

Και το χειρότερο, η χαλάρωση / αποδυνάμωση των ηθών, η διόγκωση του ατομισμού σε βάρος του κοινωνικά ωφέλιμου και η συστηματική αποδόμηση του εθνικού μας παραγωγικού ιστού και της εθνικής μας ταυτότητας έχει μετατρέψει τον  περήφανο λαό μας, σε οικονομι-κούς σκλάβους-καταναλωτές εισαγόμενων προϊόντων και ποδηγετούμενους  ψηφοφόρους.

Ωρίμασε πλέον ο καιρός που οι Πολίτες πρέπει να μάθουμε  πως υπάρχουν λύσεις διαφορετικές από το δρόμο της καταστροφής που ακολουθούμε σήμερα. Να ενημερωθούμε για τα δικαιώματά μας. Να μάθουμε τι σημαίνει χρέος, πώς  δημιουργείται, τι σημαίνει ΜΗ υποκείμενη σε κατάσχεση δημόσια περιουσία, τι σημαίνει ανάπτυξη, πληθωρισμός και ύφεση, πως και γιατί τιμωρείται η φοροδιαφυγή,  και το κυριότατο να μάθουμε πώς το κλειδί επιτυχούς αντιμετώπισης της αγνόησης του λαού, είμαστε  οι ΙΔΙΟΙ οι  Πολίτες.

ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ:

Τι σημαίνει δύναμη πίεσης και αντίστασης  των Πολιτών  όταν αποφασίσουν να συσπειρωθούν  !

Αυτό που είναι λοιπόν σημαντικό, είναι όλοι εμείς οι Πολίτες ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΜΕ και να πάρουμε τις τύχες της χώρας μας, στα χέρια μας. Να ενωθούμε ανεξαρτήτως πολιτικών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για μάς και τα παιδιά μας.  Να γίνουμε ενεργοί πολίτες με μόνη ταμπέλα την ΕΛΛΗΝΙΚΗ,  και να βροντοφωνάξουμε προς πάσα  κατεύθυνση :

ΕΜΕΙΣ  ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ  ΑΦΕΝΤΙΚΑ  ΣΤΗ  ΧΩΡΑ  ΜΑΣ !  ΕΜΕΙΣ  ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ Σ' ΟΛΟΥΣ  ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ  ΜΕ ΤΙΣ  ΚΟΙΝΕΣ  ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ !

Η Φιλική Εταιρεία 2010 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και  ΔΕΝ  ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ  ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑ. Είναι και παραμένει ο άγρυπνος φρουρός της  χρηστής διοίκησης και προστασίας των πολιτών από  κάθε είδους παρανομία σε  βάρος του Εθνους, υιοθετώντας,  όπου πρακτικά εφικτό, αρχές άμεσης δημοκρατίας που  κατά τον  Αριστοτέλη :

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ  ΜΕΝ ΤΟ  ΚΛΗΡΩΤΑΣ  ΕΙΝΑΙ ΤΑΣ ΑΡΧΑΣ, ΤΟ  ΔΕ ΑΙΡΕΤΑΣ,  ΟΛΙΓΑΡΧΙΚΟΝ»

Με τον εξοβελισμό - αποκλεισμό του εκλογικοὐ εργαλείου από τις διαδικασίες ανάδειξης των «ηγεσιών» οιασδήποτε συλλογικής δράσης, πιστεύεται ότι η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ελαχιστοποιείται μέχρι μηδενισμού !

Η εποχή  της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας ετελείωσε. Η τεχνολογία κατέστησε δυνατή την έκφραση της γνώμης των Πολιτών και το ταχύτατο άθροισμά της.

Στόχος της Φιλικής Εταιρείας 2010 είναι

* Η απελευθέρωση της πατρίδας μας από το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ του οικογενειακού κομματικοὐ καθεστώτος,

* Η κατάργηση της  στεγνής, σπάταλης, ανέμπνευστης γραφειοκρατίας που συνθλίβει κάθε προσπάθεια  προόδου  και

* Η αποκατάσταση των Πολιτών στη  θέση  που φύσει και θέσει μας ανήκει και κουτοπόνηρα δόλια κι εκβιαστικά  μας αφαιρέθηκε,  δηλαδή:

ΣΤΗ  ΘΕΣΗ  ΤΗΣ  ΑΝΩΤΑΤΗΣ  ΑΡΧΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ  ΤΗΣ  ΧΩΡΑΣ.


Η  ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΗΣ « ΘΡΥΛΙΚΗΣ  ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ »  ΕΝ  ΠΕΡΙΛΗΨΕΙ  !

Άγγελος Τανάγρας "ΕΣΤΙΑ" 15 /10/ 1910  με τίτλο: «Πειθαρχία και Νόμος»
«. . . Κατ' αυτόν τον τρόπον η διαφθορά του πειθαρχικού αισθήματος εμπεδούται, ο καθεἰς κοιτάζει μόνον την ευκολιών του και όχι την κείνην αλληλεγγυών, ο νόμος καταπατείται, ο δε αντιπρόσωπος του νόμου, είτε δικαστής είναι είτε αστυνόμος, είτε αστυφύλαξ δεν εμπνέει κανένα σεβασμόν". Μετά από έναν αιώνα τα πράγματα είναι όμοια και χειρότερα, αν στην τελευταία φράση της ανυποληψίας προσθέσουμε:  " είτε βουλευτής είτε υπουργός, είτε πρωθυπουργός"

ΑΝΟΙΧΤΟ  ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΚΑ.ΝΕ.Ν.Α.  11 /9 / 2010
Γιατί εγώ δεν μπορώ να πω ότι είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας ;  Δεν μπορώ να την πω, γιατί ο υιός της δυναστείας που έχω για πρωθυπουργό, διαδίδει στο εξωτερικό της χώρας, ότι κυβερνάει μια χώρα διεφθαρμένων . . .  Δεν μπορώ να την  πω, όταν τα γειτονάκια δίπλα μας μας δίνουν την μια καρπαζιά μετά την άλλη και συνεχώς μας φτύνουν και ο δικός μου πρόεδρος νομίζει ότι ψιχαλίζει.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ  ΕΘΝΙΚΩΝ  ΘΕΜΑΤΩΝ   9 / 11/  --  ΠΑΝ.  ΠΑΠΑΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ
Η διαφθορά βασιλεύει και ο πολιτικός κόσμος χαρακτηρίζεται ως κόσμος των ληστοσυμ-μοριτών  Τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα πετσοκόφτηκαν: Το Αιγαίο οδηγήθηκε στη συνεκμετάλλευση με τους Τούρκους. Η Θράκη μας περνάει σιωπηλά στις αγκάλες τους. Το όνομα της Μακεδονίας παραδόθηκε στα Σκόπια. Άλλα εδάφη μας και νησιά μας εποφθαλμι-ούνται. Το Σύνταγμα ποδοπατείται από τους κυβερνώντες ολόκληρες δεκαετίες και η ανομία αποτελεί τον κανόνα του πιο ευτελισμένου δημόσιου βίου που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.

ΣΗΜΑΝΕ  Η  ΩΡΑ  ΤΗΣ  ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ  --  STOP  CARTEL   13 / 11 /2010. . . . Τέλος στα κόμματα διαμαρτυρίας. Τέλος στην ανέξοδη κεφαλαιοποίηση της ψήφου.
Τέλος στα κόμματα που εμφανίζονται υπεράνω του πολιτικού συστήματος. Τέλος στους θεατρίνους που δήθεν δεν ενδιαφέρονται για το πολιτικό κόστος, καθώς μονίμως χρεώνουν στους άλλους τα δικά τους «έξοδα». Τέλος στους αρπάχτρες, αλλά και στους τζαμπαζήδες της πολιτικής σκηνής. Τέλος στους πελάτες και στους πάτρωνες. Και ασφαλώς τέλος στον δικομματισμό. Οι ερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα αποτελέσουν την ληξιαρχική πράξη θανάτου του.

ΓΑΤΑΡΟΣ    5. 10.  2010    ΣΑΡΑΝΤΟΣ  ΚΑΡΓΑΚΟΣ 
Οι θεσμοί, για να είναι θεσμοί, πρέπει να είναι δεσμοί, όχι με την έννοια της αλυσίδας. Πρέπει να μας δένουν με κάτι (π.χ. με μια πίστη σε μια αξία) αναμεταξύ μας. Οι θεσμοί έχουν παραλύσει. Έχουν αυτοδιαλυθεί. Ουσιαστικά οι φορείς τους έχουν αυτοπαραιτηθεί. Η παρουσία τους είναι προσχηματική και... μισθολογική. Ένα παράδειγμα: η τήρηση των νόμων στην Ελλάδα είναι προαιρετική. Ποιος μεγάλος κλέφτης μπήκε φυλακή;  Κι αν μπήκε, σε πόσο χρόνο βγήκε; Ασφαλώς κι είναι επικίνδυνη η απαξίωση των θεσμών εκ μέρους των πολιτών. Αλλά κατά πόσον οι κατά ταυτότητα Έλληνες είναι πολίτες . . .   Δεν έχουμε αίσθημα πατρίδας, για να έχουμε σοβαρούς θεσμούς και σοβαρή πίστη στους θεσμούς. Τα όρια της πατρίδας μου είναι τα όρια της... τσέπης μου".


ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ   « ΦΙΛΙΚΗΣ   ΕΤΑΙΡΙΑΣ   2010 »

Στην Αθήνα σήμερα στις  22   Νοεμβρίου  2010 μεταξύ  των  στο τέλος της πράξεως αυτής συμβαλλομένων, συνομολογούνται και συμφωνούνται  τα ακόλουθα  :

Άρθρο 1

ΙΔΡΥΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ -  ΕΔΡΑ

Συστήνεται Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που διέπεται από τους όρους του παρόντος Συμφωνητικού και τις  διατάξεις των άρθρων 741 έως 748 του Αστικού Κώδικα. Η εταιρεία  δεν έχει κερδοσκοπικό σκοπό, έχει στόχους  Κοινωφελείς,  Μορφωτικούς, Εκπαιδευτικούς, Πολιτιστικούς  και  είναι ΜΗ  Κυβερνητικό  αυτόνομο  νομικό πρόσωπο.  Η  επωνυμία της Αστικής Εταιρείας  είναι :   «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ 2010»

Εδρα  της  εταιρείας ορίζεται η  πόλη  της  Αθήνας  και  το επί  της οδού  Λυκείου  4  Γραφείο. στην  Αγία  Παρασκευή.

Άρθρο 2

ΣΚΟΠΟΙ

Γενικός σκοπός της αστικής Εταιρείας είναι  η  δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας.  Ειδικότερα :

1.  Η  υπόδειξη λύσεων στα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν  συλλογικά οι Πολίτες, η  τεκμηριωμένη  συζήτησή  τους μεταξύ  των  Πολιτών  και  η  αποδοχή  τους  στο  πλαίσιο κοινωνικής κατανόησης  και συναίνεσης.

2.  Η  συνεργασία  με  όλες τις  βαθμίδες και όλα  τα  είδη της Δημόσιας Διοίκησης,  Αυτοδιοίκησης, Οργανισμών, Ιδιωτικών Εταιρειών και  όποιας άλλης κοινωνικής οντότητας,  η  λειτουργία της οποίας επηρεάζει την ομαλή  ροή της  συμβίωσης των Πολιτών και  την πρόοδό τους.

3.  Η γνωμοδότηση και  μεταφορά στη  Δημόσια Διοίκηση της  κοινής Γνώμης των Πολιτών στα εθνικά θέματα,  η στήριξη των ενεργειών της  και η δημιουργία στενών δεσμών συνεργασίας  με τους έλληνες της Διαποράς.

Αρθρο  3

ΤΡΟΠΟΙ  ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ   ΤΩΝ  ΣΚΟΠΩΝ      

1.  Ανεξαρτησία από πολιτικούς, κυβερνητικούς και συνδικαλιστικούς φορείς.
2.  Εφαρμογή διαδικασιών άμεσης δημοκρατίας όπου είναι  εφικτή
3.  Ελεύθερη συμμετοχή προσώπων που κατέχουν την Ελληνική Ιθαγένεια χωρίς κοινωνικές ή άλλες διακρίσεις.
4.  Συνεχής  αμφίδρομη τεκμηριωμένη πληροφόρηση των Πολιτών μέσω του Διαδικτύου και παντός άλλου τεχνολογικού μέσου.
5.  Ανάπτυξη πλαισίου άμεσης έκφρασης της γνώμης των Πολιτών και της συνισταμένης τους, που τείνουν στη δημιουργία δημοκρατικής κοινωνίας και εφαρμοστέας  εθνικής οικονομίας  στοχεύοντας στην επαναφορά των  Πολιτών  στην  θέση  εξουσίας και ελέγχου που αποκλειστικά και κύρια την δικαιούνται.
6.  Διοργάνωση και συμμετοχή σε  συνέδρια, επιστημονική έρευνα προτάσεων, και δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων.
7.  Παρέμβαση για την προστασία των  Πολιτών από έκνομες, αυθαίρετες ενέργειες-παραλείψεις ποικίλων φορέων και  άσκηση πίεσης για την εξομάλυνσή τους.

Αρθρο   4

ΕΤΑΙΡΟΙ

Εταίροι  είναι  οι  υπογράφοντες  την  παρούσα ιδρυτική πράξη και  όσοι νέοι προσχωρούν  με  πρόσθετες  πράξεις. Τις  πρόσθετες  πράξεις  υπογράφουν ο  Γενικός  Διαχειριστής  ως  εκπρόσωπος της εταιρίας που εξουσιοδοτείται προς τούτο δια της παρούσης  πράξεως και οι εισερχόμενοι στην εταιρία νέοι εταίροι.

Οι εταίροι  είναι ενήλικες πολίτες ελληνικής καταγωγής ασχέτως τόπου κατοικίας που αποδέχονται και προσυπογράφουν  το  καταστατικό της  εταιρίας και  δεσμεύονται να  τηρούν τις αποφάσεις της και να προωθούν το  έργο της. Δεν  δύνανται  να γίνουν εταίροι  οι  διατελέσαντες  πολιτικοί  την παρελθούσα δεκαετία. Οι εταίροι ευθύνονται μόνο  μέχρι του ποσού της  εισφοράς τους στην εταιρία.

Εταίρος  που με πράξεις ή παραλείψεις διαφωνεί ή  αποδοκιμάζει τις αρχές, θέσεις, σκοπούς  και  καταστατικό της εταιρίας που προσυπέγραψε,  διαγράφεται  με  αιτιολογημένη απόφαση της  Συντονιστικής Επιτροπής. Οι διαγραφόμενοι μπορούν να ασκήσουν  ένσταση στην πρώτη Γενική  Συνέλευση.

Αρθρο  5

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Διάρκεια της εταιρίας  ορίζονται πενήντα (50) έτη, που αρχίζουν από σήμερα  και  λήγουν  στις  8  Νοεμβρίου 2060.

Ο χρόνος διάρκειας της εταιρίας δύναται να παραταθεί  δια συμφωνητικού μεταξύ των υπαρχόντων εταίρων.

Αρθρο   6

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ    (  Σ. Ε. )

Είναι το ανώτατο όργανο Διοίκησης  αποτελούμενο από εννέα  (9) μέλη εκ των οποίων τα  πέντε έχουν θητεία τριών ετών και τα τέσσερα  εξη ( 6 ) μηνών.  Μετά τη λήξη της θητείας των ανωτέρω οι διάδοχοι τους αποφασίζονται με  ΚΛΗΡΩΣΗ μεταξύ των εταίρων. Στην κλήρωση δεν συμμετέχουν οι απερχόμενοι  παρά  μετά την παρέλευση τεσσάρων ετών. Εταίρος κληρωνόμενος μπορεί να παραιτηθεί για οποιοδήποτε λόγο και να κληρωθεί αντικαταστάτης του, της διαδικασίας περατούμενης με την οριστική συμπλήρωση των εννέα μελών. 

Εταίρος που διετέλεσε τρεις φορές μέλος της Σ.Ε. δεν  μπορεί να επανεκλεγεί. Για να εκλεγεί εταίρος μέλος της  Σ.Ε. πρέπει να έχει θητεία στην εταιρία τριών ετών, με την εξαίρεση των πρώτων 24 μελών ( της πρώτης τριετίας)  Τα  καθήκοντά  της είναι να διευθύνει εν γένει την εταιρία, να διορίζει τον Γενικό διαχειριστή και δύο αναπληρωτές του,  να επιβλέπει τις δραστηριότητες  των Τμημάτων και  εθελοντών εταίρων-συνεργατών, να διατυπώνει οδηγίες για τις εργασίες τους και  να επιλαμβάνεται κάθε θέματος που έχει σχέση με την εκπλήρωση των σκοπών της εταιρίας. 

Οι αποφάσεις της λαμβάνονται με πλειοψηφία των μισών  πλέον ενός, των μελών της.

Αρθρο  7

ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ  ΓΕΝΙΚΟΥ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ

Ο Γεν. Διαχ. εκπροσωπεί την εταιρία στην Ελλάδα και  Εξωτερικό, ενώπιον του Δημοσίου, των Δικαστηρίων παντός βαθμού,  του Αρείου Πάγου και Συμβ. Επικρατείας, Τραπεζών και έναντι φυσικών ή νομικών προσώπων,  σε όλες τις μετ' αυτών σχέσεις της εταιρίας. Κατόπιν ειδικής για  συγκεκριμένο θέμα απόφασης της  Σ.Ε., εγείρει αγωγές, υποβάλλει  μηνύσεις και ασκεί τακτικά ή έκτακτα ένδικα μέσα. Γενικά προβαίνει σε κάθε πράξη για την ομαλή λειτουργία της εταιρίας ενημερώνοντας ανελλιπώς την Σ.Ε.  Ανοίγει λογαριασμό κατάθεσης χρημάτων στην επωνυμία της εταιρίας τον οποίον κινεί με την συνυπογραφή δύο μελών οριζο-μένων  από την Σ.Ε.

Αρθρο  8

ΚΕΦΑΛΑΙΟ - ΠΟΡΟΙ  

Το κεφάλαιο της εταιρίας ορίζεται  σε  200  Ευρώ που  καταβλήθηκαν ισόποσα από τους  ιδρυτές της. Το ίδιο ποσόν καταβάλλεται  από κάθε νεοεισερχόμενο  εταίρο. Πόροι της εταιρίας είναι συνδρομές, που αποφασίζει  η Σ.Ε. δωρεές, και πάσης φύσεως ενισχύσεις.  Η  Σ.Ε. έχει δικαίωμα να αρνηθεί εισφορά εφόσον κρίνει ότι δεν δίνεται για τους σκοπούς ή δεν συμφωνεί με τις αρχές και θέσεις της εταιρίας.

Αρθρο  9

ΜΕΣΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΙΤΕΥΞΗ  ΤΩΝ  ΣΚΟΠΩΝ

Για την επίτευξη των σκοπών της η εταιρεία ιδρύει  αυτοδιοικούμενα Τμήματα σε πόλεις της Ελλάδος και στην αλλοδαπή όπου κατοικούν έλληνες,  με  τους ίδιους  όρους του παρόντος  Καταστατικού.  Η  ίδρυση των Τμημάτων και αναγνώριση των μελών, γίνεται εγγράφως με πρόσθετη ιδρυτική πράξη που υπογράφει ο Γενικός διαχειριστής  και  προσυπογράφουν οι εταίροι.  Οι εταίροι στην αλλοδαπή δεν προσμετρώνται στους εταίρους στην Ελλάδα, και μετέχουν  με ψήφο στις  Γενικές Συνελεύσεις εφόσον βρίσκονται στην πατρίδα.

Η λειτουργία των Τμημάτων καθώς  και κάθε άλλη Οργανωτική λειτουργία  της εταιρίας, ρυθμίζεται  από Εσωτερικό  Κανονισμό που καταρτίζεται και ισχύει με απόφαση της  Σ.Ε.

Αρθρο  10

ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΕΤΑΙΡΩΝ

Η  Γενική Συνέλευση είναι το κυρίαρχο σώμα της εταιρίας. Συνέρχεται στην έδρα της εταιρίας την  πρώτη Κυριακή κατά  Νοέμβριο και Φεβρουάριο κάθε έτους, και  ώρα  11 π.μ. χωρίς καμιά ειδοποίηση.  Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται  σε  απαρτία με  όσους εταίρους παρευρίσκονται.  Την προεδρία ασκεί μέλος της Σ.Ε. που κληρώνεται από τα 9 μέλη της, διευθύνει τις εργασίες της και κηρύσσει την λύση της. Ο Γενικός διαχειριστής  τηρεί τα Πρακτικά σε μαγνητοφωνημένη μορφή την οποία υπογράφουν ο ίδιος και τα παρόντα μέλη της Σ.Ε.  και τηρείται στα γραφεία της εταιρίας.

Αρθρο  11

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Ισολογισμός συντάσσεται απαραίτητα στο τέλος του ημερολογιακού έτους.  Κέρδη αν υπάρχουν δεν διανέμονται. Αποτελούν αποθεματικό κεφάλαιο το οποίο επαυξάνουν κατ' έτος, διατιθέμενα για τις δραστηριότητες της εταιρείας. Ο Ισολογισμός είναι στη διάθεση οιουδήποτε Πολίτη.

Αρθρο  12

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ  ΕΤΑΙΡΩΝ

Οι εταίροι δικαιούνται να παρακολουθούν και να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της εταιρίας, να λαμβάνουν γνώση όλων των εργασιών της και της οικονομικής διαχείρισης,  να  προτείνουν στην Σ.Ε. ιδέες και σχέδια που αποβλέπουν στην βελτίωση των αποτελεσμάτων της εταιρείας για την πρόοδο και ανάπτυξη της πατρίδας και  των Πολιτών σε όλους τους τομείς, Ουδείς εταίρος δικαιούται να πωλεί ή να μεταβιβάζει το εταιρικό του μερίδιο σε άλλον εταίρο αλλά αν θέλει να αποχωρήσει το αφήνει δωρεά στη εταιρία.

Σε περίπτωση θανάτου εταίρου, η εταιρία συνεχίζεται με τους υπόλοιπους, οι δε κληρονόμοι του δεν έχουν κανένα δικαίωμα στην περιουσία της εταιρίας, ούτε δικαιούνται να απαιτήσουν την εισφορά του θανόντος στο

Κεφάλαιο της εταιρίας  ή  οιουδήποτε ποσού που εθελοντικά ή μετά από απόφαση της  Σ.Ε. κατέβαλε στην εταιρία.. 

Αρθρο  13

ΛΥΣΗ - ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ

Η εταιρία λύεται και τίθεται υπό εκκαθάριση μετά την παρέλευση του χρόνου που συστήθηκε ή  για σπουδαίο ή  άλλο λόγο. Η εκκαθάριση ενεργείται από ορκωτούς λογιστές που ορίζονται  από την Γενική Συνέλευση. Κατά την εκκαθάριση εξοφλούνται πρώτα τα χρέη της εταιρίας προς τυχόν εργαζομένους σ' αυτήν, στη συνέχεια προς τρίτους - πιστωτές της, και μετά προς τους εταίρους από τυχόν δάνειά τους προς αυτήν,  το τυχόν δε απομένον καθαρό υπόλοιπο με απόφαση των εταίρων διατίθεται σε  ορφανοτροφεία, γηροκομεία και υποτροφίες  αριστούχων αποφοίτων μαθητών για πανεπιστημιακές σπουδές.

Ακροτελεύτιον  άρθρον. 

Η  σφραγίδα της εταιρίας είναι κυκλική,  και  φέρει στην περιφέρειά της την επωνυμία της « ΦΙΛΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΙΑ  2010 »
Τούτων  συμφωνηθέντων υπογράφεται το παρόν από τους ιδρυτές σε  τρία  ισάριθμα όμοια πρωτότυπα, θέλει δε κατατεθεί στο ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΊΟ Αθηνών για εγγραφή στο Βιβλίο  Εταιριών

ΟΙ   ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ   ΙΔΡΥΤΕΣ
...
Πηγή: email

 http://www.schizas.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου