27 Ιουνίου 2011

Αγανακτισμένοι:Ετοιμάζονται να "βουλιάξουν" το Σύνταγμα για το Μεσοπρόθεσμο-Κινητοποίηση από όλη την Ελλάδα.


Για 33η ημέρα και για πέμπτη Κυριακή, οι Αγανακτισμένοι, πιστοί στο ραντεβού τους, βρέθηκαν και χθες στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το κτίριο της Βουλής, αλλά και στις πλατείες μεγάλων πόλεων, όπως η Πάτρα. Οι Αγανακτισμένοι μαζεύουν και ενώνουν δυνάμεις για την Τρίτη και την Τετάρτη,κατά τη διάρκεια της 48ωρης γενικής απεργίας που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, με στόχο την ακύρωση των αντιλαϊκών μέτρων και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα και για περισσότερο από μία ώρα, μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» απέκλεισαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στο σταθμό του μετρό Συντάγματος, εμποδίζοντας τους επιβάτες να ακυρώνουν τα εισιτήρια τους.

Στο κάτω μέρος της πλατείας, οι ήχοι και οι ρυθμοί της ισπανικής μουσικής έδωσαν το έναυσμα για χάπενινγκ και θύμισαν από που ξεκίνησε αυτό το μεγάλο «κύμα» κινητοποίησης, το οποίο είχε και αυτήν την Κυριακή, όπως και τις τέσσερις προηγούμενες, πανευρωπαϊκό χαρακτήρα.
Μια ακόμα συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και χθες στην Πάτρα, όπως και λαϊκή συνέλευση, ενώ γίνεται συντονισμός μέσω facebook για να παραστούν Αγανακτισμένοι από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα στην Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, αύριο και μεθαύριο.
Πηγή: www.thebest.gr