24 Οκτωβρίου 2008

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;

Οι κρατικοδίαιτοι,δηλαδή οι κηφήνες που απομιζούν τον ιδρώτα του φτωχού λαού,και οι οποίοι "κόπτονται" για τα συμφέροντα των...Ελλήνων,ενώ στην ουσία ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ για τα δικά τους οικογενειακά στομάχια!!!!!!!!!!!!

ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ;

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΗ Η "ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ" ΔΕΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ...ΔΕΗ;;;;;;;;;
___________________________________________________
http://www.zougla.gr/index.php
Τα ''νούμερα'' του Τύπου

Η αναδυόμενη...δύναμη των μπλογκς!!!!

PRESS-GR

Τα σωτήρια ψεύδη στη Δημοκρατία...

.
... και τα μπλογκς
.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Οταν πριν 24 περίπου αιώνες ο Πλάτων, έθετε το ερώτημα: “Ποιος πρέπει να κυβερνάει την πολιτεία”; απαντούσε με το: “ Ο σοφός πρέπει να οδηγεί και να εξουσιάζει και ο αμαθής πρέπει να υπακούει”. Ο μεγαλύτερος ίσως των ελλήνων φιλοσόφων έχει κατηγορηθεί γι αυτές τις ελιτίστικες θέσεις του όσο λίγοι. Ο Πλάτων πίστευε ότι η γνώση και η αλήθεια, δηλαδή η αρετή (καλόν καγαθόν), είναι προνόμιο λίγων. Για τον Πλάτωνα, «η αρετή του κοινού ανθρώπου δεν βασίζεται στη γνώση αλλά σε μια διαδικασία συνήθειας» (ορθώς ειθίσθαι υπό των προσηκόντων εθών) και αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο να επιτευχθεί, έλεγε, «οι άνθρωποι που μπορούν να πιστέψουν στον Κάδμο και στα δόντια του δράκοντος θα πιστέψουν σε οτιδήποτε». Πίστευε, ότι για να κρατηθεί η κοινωνία σε συνοχή και για να διακυβερνηθεί σωστά θα έπρεπε να πεισθεί ο λαός ότι αγαθότης και ευτυχία συμβαδίζουν. Υποστήριζε ότι η πλειοψηφία των ανθρωπίνων όντων μπορεί να κρατηθεί σε μια ανεκτική ηθική υγεία μόνο «μέσα από μια προσεκτικά επιλεγμένη δίαιτα επωδών και μύθων», τα λεγόμενα «Σωτήρια Ψεύδη». Με τις σκέψεις αυτές, ο κατά τα άλλα μεγάλος φιλόσοφος, έθεσε τις βάσεις για αυτό που ζούμε μέχρι και σήμερα.
Eνα μικρό ποσοστό ανθρώπων που έζησε και ζει πέρα από κάθε έννοια ηθικής, να στηρίζει την ευδαιμονία του στο κοινωνικό ψέμα και στην αφέλεια των πολλών. Θα ήταν λοιπόν παράλογο να πιστέψει κάποιος ότι η δημοκρατία θα έθετε τέλος σε μια τόσο ισχυρή παράδοση. Σε μια κοινωνία όπου πολλοί, αν όχι οι περισσότεροι, δεν μπορούν να διακρίνουν τα υπέρ τους από τα κατά τους, η πολυδιαφημιζόμενη «ανοιχτή δημοκρατική κοινωνία» καταντάει φάρσα.
Αυτό που ζει ολόκληρη η ανθρωπότητα εδώ και καιρό με την οικονομική κρίση και τον τρόπο επίλυσή της σε βάρος των πολλών αφελών δεν είναι τίποτα άλλο από την εφαρμογή των «Σωτηρίων Ψευδών» για να κρατηθεί η κοινωνική ειρήνη.
Αυτό που ζούμε στη χώρα μας εδώ και καιρό, από τη μια τη διαπλοκή οικονομίας, πολιτικής, εκκλησίας, δικαιοσύνης και υποκόσμου και από την άλλη τον λαό να κάθεται και να κοιτά απαθής, μόνο με «Σωτήρια Ψεύδη» είναι εφικτό. Αναφορικά με το ότι οι πολλοί δεν πρέπει να ξέρουν όλη την αλήθεια αφού έτσι κι αλλιώς πρέπει να κυβερνούν οι ειδήμονες, ο Πλάτων ήταν τουλάχιστον ειλικρινής. Αν ρίξουμε μια ματιά στο πως λειτούργησε η δημοκρατία μέχρι σήμερα στις περισσότερες χώρες του κόσμου, μόνο για αληθινή δημοκρατία δεν μπορούμε να μιλάμε.
Η ανάπτυξη των μέσων μαζικής επικοινωνίας έχει απομυθοποιήσει σήμερα πολλά από τα σωτήρια ψεύδη. Ο τρόπος όμως που παρουσιάζει τα γεγονότα, αντί δηλαδή της ανάλυσης, η συναισθηματική προσέγγιση, έχει σαν αποτέλεσμα, ο σύγχρονος άνθρωπος να γίνεται ολοένα και πιο δύσπιστος και καχύποπτος όχι όμως και πιο σοφός ή πιο ενήμερος. Βλέπει παντού συνωμοσίες και μηχανορραφίες από ανθρώπους που κινούν τα νήματα από τα παρασκήνια. Ο αόρατος πρωταγωνιστής πίσω από τη σκηνή είναι επινόηση που γεννιέται από την αμηχανία του νου να συλλάβει την πραγματικότητα. Από την άλλη, τα ΜΜΕ δεν είναι πλέον αυτά που ήταν κατά το παρελθόν, όπου οι ιδιοκτήτες ήταν κυρίως άτομα παθιασμένα με την δημοσιογραφία και την ενημέρωση.
Αυτό που βλέπουμε σήμερα στα ΜΜΕ, είναι, άτομα και ομάδες συμφερόντων που διαχειρίζονται την πληροφόρηση με τέτοιο τρόπο, ώστε να κρύβουν τις πολιτικές αλληλεξαρτήσεις, τα πραγματικά συμφέροντα και τις ιδεολογικές αφετηρίες αυτής της δύναμής τους.
Μέσα λοιπόν, σε αυτό το κλίμα πολιτικής και κοινωνικής αθλιότητας που αρχίζει να φέρνει δυσοσμία, μόνο τα μπλογκς μπορούν να παίξουν ένα σημαντικό ρόλο, ώστε να κυριαρχήσει η αλήθεια πάνω στα «Σωτήρια Ψεύδη» της παραπληροφόρησης και της αποβλάκωσης. Προϋπόθεση, να απομονωθούν οι χυδαιολόγοι-υβριστές, που λειτουργούν σαν τους χούλιγκανς των γηπέδων, απομακρύνοντας πολλούς σχολιαστές και αρθρογράφους που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην παρέα μας.
------------------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)

ΟΙ...ΑΠΟΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ...ΑΡΩΓΗ ΤΟΥΣ!!!!!!!

ΠΟΙΟΣ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΝΟ-ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ...ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ...ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ...ΑΠΟΡΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

_______________________________________________________________

Να μην ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ...

.
... το νομοσχέδιο για τα 28 δισ. ευρώ στις Τράπεζες!
.
Του Δημήτρη Γεωργίου
.
Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης με το οποίο χρηματοδοτεί με 28 δισ. ευρώ τις Τράπεζες είναι προκλητικό και απαράδεκτο. Δίνουν δισεκατομμύρια στους Τραπεζίτες, χωρίς καμιά εξυγίανση του συστήματος, ενώ για τον απλό κόσμο έχουν μόνο ψίχουλα.
Οφείλει η αντιπολίτευση -και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ - να το καταγγείλει ανοικτά και να το καταψηφίσει. Να μην φοβηθεί μήπως στενοχωρήσει το ισχυρό τραπεζικό κατστεημένο.
--------------------------
(Αν υπάρχει "πλήρες post", πατήστε εδώ...)
# posted by press.gr@hotmail.com @ 06:32 9 comments

ΑΡΑ,Η ΥΠΟΥΛΗ ΑΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ.,ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΥΛΑΣ.

Τελικά το δούλεμα είναι ΠΟΛΥ ΧΟΝΤΡΟ!

Η απορία μας έγκειται στο γεγονός ότι,ενώ το κόμμα Λ.Α.Ο.Σ. πρώτο είχε ζητήσει ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,έσπευσε μετά την αποχώρηση της Νέας Δούλας για το φόβο των διαρροών,να αποχωρήσει ΚΑΙ αυτό κάνοντας έτσι αδύνατη οποιαδήποτε περίπτωση ψήφισης της ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ!
ΑΡΑ,Η ΥΠΟΥΛΗ ΑΥΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ Λ.Α.Ο.Σ.,ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΥΛΑΣ,ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΚΟΡΩΝΕΣ ΠΕΡΙ ΜΗ ΣΥΜΠΛΕΥΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ,ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΟΙ!
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 67 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Η ΒΟΥΛΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ!
ΟΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΦΟΥΜΑΡΑ!

Δείτε τα άρθρα του Συντάγματος,δείτε και την είδηση της...αποχώρησης του Λ.Α.Ο.Σ.
και βγάλτε τα συμπεράσματά σας,για το ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!

ΑΠΛΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ!


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ!ΚΑΙ ΟΜΩΣ Η ΒΟΥΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ.!__________________________________

Κρίμα...

Αγρια σύγκρουση ΠΑΣΟΚ με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Κι ενώ στη βουλή συζητούν την Προανακριτική ΜΟΝΟ το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ (αποχώρησε και ο Λα.Ο.Σ.) πλακώθηκαν άγρια η Α.Παπαρήγα με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, που έλεγαν απο κάτω όση ώρα μιλούσε ο Α.Σκυλλάκος οτι το ΚΚΕ εκπροσωπει την ΝΔ στην συζήτηση....
Α.Παπαρηγα σε πολύ έντονο ύφος: Σταματηστε τις βρισιες...πολιτικά πες τε ο,τι θέλετε...εκφυλιζετε περισσοτερο τα πραγματα...Δεν εκπροσωπουμε την ΝΔ εμεις εδω....αυτό είναι εκφυλισμός...
Γ.Σουρλας(προεδρεύων): Εχει δίκηο η κ. Παπαρήγα. Πολιτική εκτίμηση κάνει...
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πάντως δεν κρατιόντουσαν και λέγανε στο ΚΚΕ - ακούγοντας τα όσα υποστήριζε για ευθύνες των υπουργών του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση Βατοπέδι - οτι είναι...η φωνή της ΝΔ μέσα στη βουλή τώρα που λείπει απο τη συζήτηση...
Πάντως και ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ οτι ευτελίζει τους θεσμούς και οδηγεί σε παραγραφή την υπόθεση!
Μύλος...

Όχι στην πληρωμή της καρμανιόλας Κορίνθου-Πατρών!!!!!

ΠΕΣ ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

www.greekalert.com/2008/10/blog-post_5230.html


Συμμετοχή από όλους μας μπας και βάλουν κάποιοι μυαλό!
για περισσότερα εδώ

update
ΒΑΛΤΕ OΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΥΣ
Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ-ΔΕΞΙΟΙ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ-ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ
Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΩΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ....
ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΤΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ!

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ Ε.Ο. ΠΑΤΡΩΝ - ΑΘΗΝΩΝ

ΣΗΚΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΗΓΗ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΣΕ
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ
ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!!!!!!