11 Μαρτίου 2011

ΔΗΛΑΔΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΕ, ΓΥΡΊΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΟΥ ΓΛΥΤΩΝΩ ;

ΒΕΒΑΙΩς!

Και θα έχεις μόνο όφελος!

draxmai2 ΔΗΛΑΔΗ, ΦΙΛΟΣΟΦΕ, ΓΥΡΊΖΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΟΥ ΓΛΥΤΩΝΩ ;Πρώτα απ’όλα, θα αυξηθεί ο τουρισμός, θα γίνει φτηνότερη η ζωή στην Ελλάδα.

Δεύτερα απ’όλα, θα μιεωθούν κατά πολύ οι εισαγωγές, γιατί θα είναι πιό ακριβές. Άρα οικονομία! και κατανάλωση εγχώριων.

ΑΛΦΕΙΟΝ ΙΕΡΟΝ ΡΟΟΝ: Από τον Νύκτιμο στον Ροφιά...

ΑΛΦΕΙΟΣ: Από τον Νύκτιμο στον Ροφιά
Από την απώτερη αρχαιότητα μέχρι σήμερα οι Αιγύπτιοι αποκαλούν την χώρα τους «Δώρο του Νείλου» και κανείς, σε όλον τον κόσμο, δεν τους το αμφισβητεί.
Αλλά και «Δώρο του Αλφειού» είναι η εύφορη, η ευλογημένη γή της Ηλείας και ακόμα περισσότερο η δική μας περιοχή, το Επιτάλιο όπου ήρεμος και μεγαλοπρεπής ο Αλφειός τελειώνει την διαδρομή του και χύνεται στο Ιόνιο πέλαγος.
Πηγάζει από τις δυτικές πλαγιές του Πάρνωνα, βυθίζεται δύο φορές σε καταβόθρες και αναφαίνεται, τελικά, στα νότια της Μεγαλόπολης. Δέχεται στην διαδρομή του από εκεί αρκετούς παραπόταμους που τον εμπλουτίζουν, τον Λάδωνα, τον Ερύμανθο, τον Λούσιο, τον Κλάδεο και τον Ελισσόνα.
Ο Όμηρος, που τον ονομάζει «ιερόν ρόον», τον αναφέρει πέντε φορές στην Ιλιάδα και δύο στην Οδύσσεια ενώ ο Ησίοδος τον γενεαλογεί ως γιό του Ωκεανού και της Τηθύος, τον κατατάσσει δεύτερο σε σειρά - ύστερα από τον Νείλο – σ’έναν κατάλογο είκοσι πέντε ποταμών της τότε γνωστής γεωγραφίας.
Το μεταγενέστερο, κοινό όνομα Ροφιάς με το οποίο όλοι εμείς τον...

Γενικός ξεσηκωμός του λαού των ΗΠΑ!


Να επέμβει ο ΟΗΕ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ...

Αυτό πού γίνεται τις τελευταίες μέρες και που τα ΜΜΕ αποκρύπτουν μάλλον λυσσαλέα, είναι η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ στο Γουισκόνσιν των ΗΠΑ.... Αποστασία βουλευτών, κατάληψη του Κυβερνείου από τον λαό, επαναλαμβανόμενες διαδηλώσεις, σθεναρή αντίσταση, και γενικός ξεσηκωμός για τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα πού προσπαθεί να περάσει η τοπική κυβέρνηση... Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, για πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ, οι δυνάμεις καταστολής, η αστυνομία ενώ εστάλη να εκκενώσει το κυβερνείο μετά από πολυήμερη κατάληψη...πέρασε με το μέρος του λαού...των διαδηλωτών...των ξεσηκωμένων.!! Αστυνομία και λαός έγιναν ένα....Οι ραγδαίες και σαρωτικές εξελίξεις αναμένεται να εξαπλωθούν στις υπόλοιπες ΗΠΑ.




 Πηγή...

Ηφαιστειακός...χειμώνας.Προετοιμαστείτε...

Διαδηλώσεις και (στα μέτρα τους) Δημοκρατία.


Θα επέμβει το ...ΝΑΤΟ;
Διαδηλώσεις στην Σαουδική Αραβία

Στο Μαρόκο υπάρχει Δημοκρατία;

Μήπως ξεχάσαμε ότι πρόσφατα χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μανάμα, πρωτεύουσας του Μαρόκου, ζητώντας την αλλαγή του καθεστώτος, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, και ότι  «Ο λαός θέλει την πτώση του καθεστώτος», φώναζαν κάποιοι διαδηλωτές, υιοθετώντας το σύνθημα των Αιγυπτίων;

"Η νίκη είναι κοντά" λέει ο υιός του Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ +ΒΙΝΤΕΟ!


Διαβάστε και δείτε αυτά που δεν γράφει ο ελληνικός τύπος (τουλάχιστον μέχρι στιγμής):

"ΔΕΝ φοβόμαστε το ΝΑΤΟ, την Γαλλία, την Ευρώπη...Δεν θα συνθηκολογήσουμε μπροστά σε τρομοκράτες, ο λαός της Λιβύης ουδέποτε θα καλωσορίσει το ΝΑΤΟ, τους Αμερικανούς, η Λιβύη δεν είναι ένα κομμάτι του γλυκού και εμείς δεν είμεθα Μίκυ Μάους."
λέει ο υιός του Καντάφι, Σάιφ αλ-Ισλάμ

Διαβάστε επίσης: Γι'αυτό πολεμούν τον Καντάφι.



Δείτε πως „μεταφέρει“ την συνέντευξη ο ελληνικός τύπος:


Η ΕΕ δείχνει την έξοδο στον Καντάφι

 Οι δυνάμεις του Μουάμαρ Καντάφι ελέγχουν σήμερα την στρατηγικής σημασίας πόλη Ρας Λανούφ, στα όρια της ζώνης που βρίσκεται στα χέρια των δυνάμεων της αντιπολίτευσης, αλλά οι μάχες συνεχίζονται σε θυλάκους της αντίστασης, σύμφωνα με γιατρούς που βρίσκονται σε επαφή με τους εξεγερθέντες.

Ιαπωνία: Σεισμός (και τσουνάμι) 8.4-8.9 ρίχτερ!



Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 8,9 βαθμών, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, και διάρκειας περίπου 2 λεπτών, σημειώθηκε στις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας και έγινε αισθητός και στο Τόκιο, ενώ ήδη...

Γι'αυτό πολεμούν τον Καντάφι.


Λιβύη, το μοναδικό μουσουλμανικό κράτος που οι γυναίκες απολαμβάνουν ελευθερίες φυσιολογικές, που απαγορεύεται ο γάμος πριν τα 20 χρόνια και οι κλειτοριδεκτομές. Γιατί μανιασμένα θέλουν να τα ανατρέψουν όλα αυτά? Διάβασε πίσω από τις λέξεις αυτά που δεν θα ακούσεις ποτέ από τα «έγκυρα» μέσα μετάδοσης ειδήσεων. Ποιός είναι ο Gaddafi και γιατί “ξαφνικά” αποφάσισαν να τον εξουδετερώσουν? Τι τους ενόχλησε ? Όχι φυσικά ο λαός του, ξέρουμε πως για τους λαούς δεν νοιάζονται καθόλου, ούτε τα υποτιθέμενα πολλά χρήματα του ή τα πετρέλαια της χώρας του. Δεν ενδιαφέρονται γι αυτά. Τότε τι?
Διάβασε ένα άρθρο της Vancouver Sun, στην The Vancouver Sun στις 3 Μαρτίου, 2011 και βγάλε τα δικά σου συμπεράσματα, αν δεν το χεις κάψει από τα χημικά που τρως ή σε ψεκάζουν. Διάβασε (για μεγαλύτερη κατανόηση) πριν συνεχίσεις τα δύο άρθρα σχετικά με το ποιοι είναι αυτοί που κυβερνούν την ανθρωπότητα …
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...ΕΔΩ