01 Οκτωβρίου 2009

Μονοπάτι για γυμνιστές φυσιολάτρεςΣύμφωνα με το Reuters, ο Heinz Ludwig, ο οποίος διευθύνει κατασκήνωση κοντά στο σημείο λειτουργίας του μονοπατιού, ήταν ο εμπνευστής αυτής της ιδέας.

Όπως ήταν αναμενόμενο η έμπνευσή του προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις, αρχής γενομένης από τη δημοσίευση στο γερμανικό τύπο φωτογραφιών, δύο γυναικών, με αδαμιαία περιβολή, που περιφέρονταν στο σημείο.

Οι πεζοπόροι θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανώνται στο και να θαυμάζουν το βουνό Harz, στην κεντρική Γερμανία, γεγονός που ο Ludwig θεωρεί «μία εξαιρετική ευκαιρία τόνωσης του τουρισμού». «Ήδη υπάρχει πολύ έντονο ενδιαφέρον», προσέθεσε ο ίδιος.

Το μονοπάτι διασχίζει τα χωριά Dankerode και Wippertal dam και κατά μήκος του θα είναι τοποθετημένες πινακίδες, που θα προειδοποιούν «τους μη μυημένους» ότι μπορεί να συναντήσουν γυμνούς περιπατητές.

«Αν δε θέλετε να έρθετε αντιμέτωποι με γυμνούς ανθρώπους, τότε καλό θα ήταν να αποφύγετε να προχωρήσετε», γράφει μία από τις πινακίδες.

Οι Γερμανοί φυσιολάτρες θα έχουν σύντομα στη διάθεσή τους ένα, μήκους 18 χιλιομέτρων, μονοπάτι, όπου θα μπορούν να πεζοπορούν γυμνοί, ωστόσο κάποιοι ανυπόμονοι, μην μπορώντας να περιμένουν τα επίσημα εγκαίνιά του, το Μάιο του 2010, το δοκίμασαν ήδη.

Πηγές:

http://reisen.t-online.de/fkk-wanderweg-im-harz-18-kilometer-freiheit/id_20034640/index,

http://cosmo.gr/OddlyEnough/Germany/250803.html

1/10.Επέτειος Κυπριακής Ανεξαρτησίας.


«Αναζητώντας» ημερομηνία για την Ανεξαρτησία της Κύπρου.

Η ανεξαρτησία της Κύπρου, η επέτειός της, 16 Αυγούστου, και η Ημέρα της, 1 Οκτωβρίου, είναι το αντικείμενο του σύντομου αυτού μελετήματος.

Τεκμήρια ανθρώπινης παρουσίας στην Κύπρο υπάρχουν εδώ και δώδεκα χιλιάδες χρόνια. Από την έβδομη π.Χ. χιλιετία αναπτύσσεται μνημειακός πολιτισμός. Και από τον 15ο αιώνα π.Χ. η νήσος εξελληνίζεται. Στη διάρκεια της ιστορίας της η Κύπρος εδοκιμάσθη αγρίως από επιδρομές και κατακτήσεις. Το 1570 την κατέλαβαν οι Οθωμανοί Τούρκοι. Προηγουμένως, δεν υπήρχε Τούρκος στην Κύπρο. Οι σημερινοί Τουρκοκύπριοι είναι απόγονοι Τούρκων στρατιωτών και μεταφερθέντων εκεί τότε και μετά εποίκων, καθώς και εξισλαμισθέντων Ελλήνων. Το προδοτικό χουντικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 κατά του Εθνάρχου Μακαρίου έφερε ξανά την Τουρκία στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου 1974.

Η Κύπρος ανεκηρύχθη ανεξάρτητη πολιτεία στις 16 Αυγούστου 1960. Ηγέτης της από το 1950 μέχρι το 1977 ήταν ο Εθνάρχης Μακάριος. «Θεία μορφή» τον αποκάλεσε ο ποιητής Γιάννης Ρίτσος. Βέβαια, ο αγώνας μας ήταν για την Ενωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Τη μεταποιήσαμε σε αυτοδιάθεση. Και καταλήξαμε σε μιαν κολοβωμένη ανεξαρτησία. Οι διακοινοτικές ταραχές κατά τον Δεκέμβριο του 1963 υπεκινήθησαν έξωθεν. Η 16η Αυγούστου είναι η επέτειος της ανακηρύξεως της ανεξαρτησίας της Κύπρου. Εορτάστηκε η επέτειος αυτή μόνο δύο φορές. Το 1961 και το 1962. Αλλ' είναι θερμός μήνας ο Αύγουστος και μήνας διακοπών. Αλλά και το διπλωματικό σώμα, δηλαδή οι ξένοι διπλωμάτες, οι διαπιστευμένοι στη νεότευκτη πολιτεία, προτιμούσαν να επισκέπτονται τις πατρίδες τους τον Αύγουστο. Γι' αυτόν τον λόγο και μόνο, το Υπουργικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτελούμενον από επτά Ελληνες Κυπρίους και τρεις Τουρκοκυπρίους υπουργούς στις 11 Ιουλίου 1963 ομοφώνως απεφάσισε τον ορισμό της 1ης Οκτωβρίου ως Ημέρας της Ανεξαρτησίας της Κύπρου. Η επέτειος της ανεξαρτησίας, η 16η Αυγούστου, παραμένει απλώς ως ημερολογιακή ιστορική μνήμη. Την υποκατέστησε η 1η Οκτωβρίου, που επέχει πλέον, από το 1963, θεσμικό χαρακτήρα, με τις καθιερωμένες επίσημες τελετές, δεξιώσεις, παρελάσεις, συγκεντρώσεις.

Είθισται, παγκοσμίως και διεθνώς, οι αρχηγοί κρατών αλλά και κυβερνήσεων, να ανταλλάσσουν μηνύματα για τις εθνικές επετείους τους, τις Ημέρες ελευθερίας ή ανεξαρτησίας τους. Στην περίπτωση της Κύπρου, με αυτή την αλλαγή προέκυψε κάποια σύγχυση, όχι μόνο σε διεθνές επίπεδο, αλλά και εδώ στην Ελλάδα. Ετσι, αρχηγοί κρατών στέλνουν στον προέδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συγχαρητήριο τηλεγράφημα στις 16 Αυγούστου, άλλοι την 1η Οκτωβρίου και μερικοί και στις 16 Αυγούστου και την 1η Οκτωβρίου. Με την Αθήνα, το εθνικό μας κέντρο, τι γίνεται; Οχι ό,τι σωστότερο. Προέδροι, πρωθυπουργοί και άλλοι θεσμικοί αξιωματούχοι από την ελληνική πρωτεύουσα στέλνουν στη Λευκωσία συγχαρητήριο μήνυμα την 1η Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντάς την ως επέτειο -ενώ δεν είναι επέτειος, αλλά Ημέρα- της Κυπριακής ανεξαρτησίας.

Για τριάντα τρία χρόνια, από το 1963, ο υποφαινόμενος ως υφυπουργός παρά τω Προέδρω της Κυπριακής Δημοκρατίας ετοίμαζα και έστελνα τις απαντήσεις του εκάστοτε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους συγχαίροντες αρχηγούς κρατών, βασιλείς, προέδρους και άλλους. Λίγες απαντήσεις έστελνα διά της διπλωματικής οδού, με ρηματική διακοίνωση ή με προεδρική επιστολή, κατά περίπτωση.

Ας προσθέσω ότι ως ημερομηνία ανακήρυξης της ανεξαρτησίας της Κύπρου ορίστηκε αρχικά η 19η Φεβρουαρίου 1960, πρώτη επέτειος της υπογραφής στο Λονδίνο των Συνθηκών Ζυρίχης - Λονδίνου, στις οποίες εβασίσθη το καθεστώς της ανεξαρτησίας. Επειδή οι σχετικές ετοιμασίες δεν ολοκληρώθηκαν -και αφορούσαν κυρίως το καθεστώς και την έκταση των στρατιωτικών βάσεων που εκράτησε η Αγγλία στην Κύπρο με την καταναγκαστική συναίνεσή μας- η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας μας ανεβλήθη για τις 19 Μαρτίου 1960. Αλλά και πάλιν τα πράγματα δεν ήταν έτοιμα. Και, τελικά, κατά τα μεσάνυχτα της 15ης προς την 16η Αυγούστου 1960 η αγγλική σημαία υπεστάλη από τον ιστό της στο αποικιακό Βρετανικό Κυβερνείο στη Λευκωσία και στη θέση της αναπετάστηκε η κυπριακή σημαία, με τον χαλκόχρωμο χάρτη της Κύπρου σε λευκό φόντο και με κλωνάρια ελιάς εκατέρωθεν, σύμβολα ειρήνης. Τα σύμβολα τα έχουμε ακόμη. Ειρήνη δεν έχουμε. Το Κυβερνείο έγινε Προεδρικό Μέγαρο, με διατήρηση του βρετανικού θυρεού στην είσοδό του ως λάφυρο, τάχατες, κατά το αρχαίον έθος.

Το κανονιοβόλησε και το πυρπόλησε η ελληνική χούντα στις 15 Ιουλίου 1974. Αντί να το διατηρήσουμε ως μνημείο εθνικής βαρβαρότητας, το ανοικοδομήσαμε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου, που επήραμε επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή ως «πολεμικές αποζημιώσεις», μέσω του Τεχνικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για λόγους σκοπιμότητας.

Οι Αγγλοι τότε ήθελαν τις στρατιωτικές βάσεις τους πολλαπλάσιες σε έκταση και με ευρύτερες αρμοδιότητες και εξουσίες. Το φλύαρο Σχέδιο Ανάν, άτιμο και ανήθικο, προνόησε αναβάθμιση των αγγλικών στρατιωτικών βάσεων δίδοντάς τους και υφαλοκρηπίδες και κυριαρχία στη θάλασσα νότια της Κύπρου. Λεπτομέρεια αυτή, αν αναλογιστούμε τη δημόσια δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μέσω του Σχεδίου Ανάν έκαναν την Κύπρο δώρο στην Τουρκία για να τους επιτρέψει επέμβασή τους από το έδαφός της στο Ιράκ.

Ετσι εορτάζουμε την Ημέρα της Ανεξαρτησίας της Κύπρου.

Του δρος ΠΑΤΡΟΚΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, ENET.GR

Πηγή...

Επέτειος Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Με επιβλητική στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία τιμήθηκε η 1η Οκτωβρίου, επέτειος της Κυπριακής Ανεξαρτησίας. Τον χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, πλαισιωμένος από τον υπουργό Άμυνας Κ. Παπακώστα και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Πέτρο Τσαλικίδη. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Μειμαράκης.
Την παρέλαση άνοιξε άρμα μάχης T-80 το οποίο έφερε τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επιδείχθηκαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, όλμοι, πυροβόλα, αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1 και επάκτιες συστοιχίες βλημάτων ΜΜ-40 EXOCET. Εντυπωσιακή ήταν η διέλευση πάνω από το χώρο της παρέλασης των επιθετικών ελικοπτέρων ρωσικής κατασκευής Mi-35. Eπίσης, παρέλασαν τα πεζοπόρα Τμήματα του Πεζικού, του Ναυτικού, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι Καταδρομείς, οι μαθητές των ανώτερων στρατιωτικών παραγωγικών σχολών της Ελλάδας, το Τάγμα της ΕΛΔΥΚ, το Τάγμα της Εθνοφυλακής, οι έφεδροι, αλλά και το πεζοπόρο τμήμα με τις στολές και τις εξαρτήσεις του 1964, έτος ίδρυσης της Εθνικής Φρουράς.

Πηγή...

Αμεση παρέμβαση της ΕΕ για την απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη


Ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Αμεση παρέμβαση της ΕΕ για την απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα - Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 200913:17
Την άμεση παρέμβαση της ΕΕ για την απελευθέρωση του Έλληνα εθελοντή ανθρωπιστικής οργάνωσης, Θανάση Λερούνη, ο οποίος απήχθη στην περιοχή Τσιτράλ του βόρειου Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν, ζητά ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.

Συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου, (σήμερα έχουμε 1η Οκτωβρίου) ομάδα ενόπλων μασκοφόρων Ταλιμπάν εισέβαλαν στο Πολιτιστικό Κέντρο των Καλάς, όπου διέμεινε ο κ. Λερούνης και ύστερα από αιματηρή συμπλοκή τον απήγαγαν στα βουνά του Αφγανιστάν.

Οι απαγωγείς απαιτούν για την απελευθέρωση του λίτρα και την απελευθέρωση τριών κρατουμένων εξτρεμιστών.
Οευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να παρέμβει για την άμεση απελευθέρωση του Θανάση Λερούνη σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση και να «αναλάβει πρωτοβουλίες για την προστασία των Καλάς και της πολιτιστικής τους κληρονομιά επειδή υπάρχουν εκτιμήσεις ότι οι ενέργειες αυτές των Ταλιμπάν συνδέονται και με εχθρική στάση και επιθετική συμπεριφορά απέναντι στους Καλάς λόγω των 'ιδιαιτεροτήτων' τους».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη θα συναντηθεί την Παρασκευή, στα γραφεία του κόμματος με τον πρέσβη του Πακιστάν. Ιφτικάρ Χουσείν Καζμί, προκειμένου να συζητήσουν την υπόθεση της απαγωγής του Έλληνα εκπαιδευτικού.
Πηγή....

Δηλαδή λίγες μέρες πριν από τις εκλογές τον θυμήθηκαν; Τόσο καιρό τι έκαναν;

Ο Λερούνης πήγαινε προς τον θάνατο και αυτοί προς εκλογές,...

Βέβαια μόνο σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκαν σχεδόν 5000 υπογραφές, δεν μπορεί, θα υπάρχουν και από αυτούς ψηφοφόροι....

Τα συγχαρητήρια ανήκουν κυρίως στα περισσότερα ελληνικά μπλοκ που ασταμάτητα αγωνίζονται για την απελευθέρωση του, καθώς και στους Γιατρούς του Κόσμου.

Υπογράψτε στη σελίδα των Γιατρών του Κόσμου και «Απελευθερώστε τον Θ. Λερούνη»

Η συλλογή υπογραφών γίνεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

www.mdmgreece.gr.

Η υπογραφή σας είναι σημαντική

«Από την ακραία πείνα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου»


Τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας γιορτάζει σήμερα η Κίνα με μαζικές στρατιωτικές παρελάσεις, άρματα και φανταχτερά πυροτεχνήματα στο Πεκίνο, εν μέσω δρακόντειων μέτρων ασφαλείας.
Ο Κινέζος πρόεδρος Χου Τζιντάο, φορώντας γκρι κοστούμι τύπου «Μάο» και περιβαλλόμενος από τον πρωθυπουργό Ουεν Τζιαμπάο, τον προκάτοχό του Τζιανγκ Ζεμίν και άλλα ανώτατα στελέχη του Κομμουνιστικού Κόμματος, παρέστη στην έπαρση της σημαίας στην Πλατεία Τιεν Ανμέν, όπου την 1η Οκτωβρίου του 1949 ο Μάο ίδρυσε τη Λαϊκή Δημοκρατία.
Στη συνέχεια επιθεώρησε τα στρατεύματα που είχαν παραταχθεί κατά μήκος της λεωφόρου Σανγκάν, περνώντας μπροστά από τους στρατιώτες μέσα σε μαύρη λιμουζίνα και λέγοντας επανειλημμένα: «Καλημέρα σύντροφοι, σκληρά εργαζόμενοι σύντροφοι!»
«Καλημέρα πρόεδρε!» απαντούσαν εκείνοι.
«Από εδώ ο πρόεδρος Μάο ανακήρυξε επισήμως την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και από τότε ο κινεζικός λαός όρθωσε το ανάστημά του», είπε ο Χου.
«Σήμερα η σοσιαλιστική Κίνα που έχει αγκαλιάσει τον εκσυγχρονισμό, που έχει αγκαλιάσει τον κόσμο και που έχει αγκαλιάσει το μέλλον στέκεται αγέρωχη και ακλόνητη».
«Από την ακραία πείνα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, από την ένδεια στη γενική ευημερία: η Κίνα δεν ήταν ποτέ τόσο ισχυρή», αναφέρει κύριο άρθρο της Λαϊκής Ημερησίας.
Μέσα σε δύο ώρες, παρήλασαν 8.000 στρατιώτες σε απόλυτο συγχρονισμό, τανκς, πύραυλοι, 60 άρματα και 100.000 πολίτες. Ο βηματισμός των στρατιωτών περιλάμβανε ακριβώς 116 βήματα το λεπτό, ενώ οι Αρχές είχαν φροντίσει να εξασφαλίσουν ακόμα και γαλάζιο ουρανό, βομβαρδίζοντας με χημικά τα σύννεφα.
Πέραν των 30.000 προσκεκλημένων όμως, οι περισσότεροι Κινέζοι παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις από την τηλεόραση, καθώς αστυνομικοί και στρατιώτες εκκένωσαν το κέντρο του Πεκίνου για λόγους ασφαλείας.
Πηγές: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ, http://www.naftemporiki.gr/
Κάντε κλικ στην φωτογραφία και δείτε και εσείς (μετά από μια μικρή διαφήμηση) την παρέλαση

Ξανά οι Τούρκοι στις βραχονησίδες Ίμια.

Σε εγρήγορση!Ναι,αλλά ποιός;

Οι Τούρκοι προπαρασκευάζουν το έδαφος για επικείμενη μεγάλη επιθετική ενέργεια

Μέτρηση αντιδράσεων ή ετοιμάζουν κάτι;

Συναγερμός έχει σημάνει στα επιτελεία του ΓΕΕΘΑ και του Πολεμικού Ναυτικού, από τις 3 μ.μ. όταν τουρκικό ιστιοπλοϊκό σκάφος με πέντε επιβαίνοντες εντοπίστηκε να έχει αγκυροβολήσει στον κόλπο των Ιμίων.

Το σκάφος έγινε αμέσως αντιληπτό από σκάφος του Λιμενικού Σώματος που ζήτησε από το τουρκικό σκάφος να αποχωρήσει αμέσως καθώς βρισκόταν εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Το τουρκικό αρχικά αρνήθηκε να απομακρυνθεί, όμως απομακρύνθηκε τελικά από την περιοχή στις 16:30. Την ίδια ώρα ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ευρισκόμενη εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, εμφανίστηκε στην περιοχή επιτηρώντας την κατάσταση.

Στην περιοχή έσπευσε κανονιοφόρος του ΠΝ. Από τα συστήματα ESM σκαφών του ΠΝ διαγνώστηκε έντονη επικοινωνιακή δραστηριότητα μεταξύ σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής και του ναυτικού.

Από το επιτελείο του ΓΕΕΘΑ η συγκεκριμένη κίνηση θεωρείται πως έχει το χαρακτήρα δοκιμής της ελληνικής αντίδρασης.

Η συγκέντρωση σκαφών στην περιοχή συνεχίζεται και η ένταση αυξάνεται κατακόρυφα…
Από Defencenet

ΠΗΓΗ: http://ellinikiafipnisis.blogspot.com/2009/09/blog-post_3873.html
http://esxatianasxesi.blogspot.com/2009/10/blog-post.html

Πηγή...

Ο Ισαάκ-ασβίλι και το...πόρισμα της Ε.Ε.

Επίθεση της Γεωργίας στην Οσετία.
Ο Ισαακ-ασβίλι,οι πάτρωνές του και η Ρώσικη....Αρκ...
Ο Ισαακ-ασβίλι "ΧΡΥΣΟΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ" και Παγκόσμιο...
Ανακοίνωση του Πανποντιακού Συλλόγου "Η Αργώ",για ...
ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!
Η μαύρη προπαγάνδα της....."Ζούγκλας τελεία τζι αρ...
Οι υπόγειες διαδρομές της.....Νέας εποχής!!!!!
Ο Χιτλερίσκος και οι φρικαλεότητες των Γεωργιανών!...
Η ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ και η...εφαρμογή της!!!!!!
Οι Εβραίοι απροκάλυπτα πλέον βγαίνουν στο προσκήνι...
Οι Αμερικάνοι έχασαν τους δορυφόρους.Ηλεκτρονικό μ...
Επιτακτική ανάγκη η ανατροπή Σαακασβίλι.
Το θέατρο της...βλακείας!!!!
Έλληνα σε σφάζανε και εσύ τους έκανες και δώρα!.
ΟΑΣΕ: Η Γεωργία ξεκίνησε τον πόλεμο!

Τα παραπάνω τα γράφαμε πέρυσι εδώ στον Αλφειό!

Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί

Κάποιοι βιάστηκαν…
Αποκαλύφθηκε η αλήθεια για το θερμό επεισόδιο μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας το 2008
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
Ψυχραιμία, περισυλλογή και φειδώ σε δηλώσεις είναι τα χαρακτηριστικά του έμπειρου διπλωμάτη και πολιτικού. Ο αυθορμητισμός μπορεί να αποβεί μοιραίος. Μετά το θερμό επεισόδιο μεταξύ Γεωργίας και Ρωσίας τον Αύγουστο του 2008, κάποιοι βιάστηκαν να καταδικάσουν τη Ρωσία καταλογίζοντάς της την ευθύνη. Μετά το επεισόδιο, μια επιτροπή ειδικών απεσταλμένων της ΕΕ ανέλαβε να διερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες φτάσαμε στα όρια μιας γενικευμένης σύρραξης.
Χθες, μετά από ένα χρόνο ερευνών σε Γεωργία και Ρωσία, η επιτροπή αυτή έδωσε στη δημοσιότητα το πόρισμα. Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση, «Ο πρόεδρος της Γεωργίας Σαακασβίλι, όχι μόνο έδωσε την εντολή για τα πρώτα πυρά εναντίον θέσεων των ρώσων αλλά είπε και ψέματα στους ξένους διπλωμάτες με σκοπό να εμπλέξει τους συμμάχους στη σύρραξη». Με ηγέτη στις ΗΠΑ τον Μπους, είναι αμφίβολο αν θα δημοσιευόταν μια τέτοια έκθεση. Παρ όλα αυτά και για ευνόητους λόγους, η επιτροπή «ρίχνει ευθύνη και στη Ρωσία γιατί αντί να δείξει ψυχραιμία κλιμάκωσε την σύγκρουση».
Πάλι καλά. Το συμπέρασμα, για όλους εμάς τους λεγόμενους απλούς πολίτες αλλά και τους δημοσιογράφους είναι: «μην πιστεύεις πάντοτε ότι ακούς ακόμη και ότι βλέπεις». Η περίφημη ρήση του Ηράκλειτου: «Φύσις κρύπτεσθαι φιλεί» έχει διαχρονική ισχύ.
press-gr

* Κι εμείς, αθεράπευτα ερωτευμένοι με την ιστορική μνήμη, θυμόμαστε τις δηλώσεις της Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελα, αλλά δυστυχώς κι ορισμένων πρωτοκλασάτων στελεχών της αντιπολίτευσης…. Για να μην εξοργιστούμε με τους αμερικανοτσολιάδες…

Πηγή...

Αποζημίωση ακαρπίας εσπεριδοειδών...2 ευρώ/στρέμμα!Μιας ημέρας καφές του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης!

Λιγότερες οι αποζημιώσεις στους εσπεριδοκαλλιεργητές

«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά συνεχίζεται από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ο εμπαιγμός των αγροτών του νομού μας. Μετά το φιλοδώρημα των 15 ευρώ ανά στρέμμα στις ελιές θεωρώ ότι οι τιμές αποζημίωσης για την ακαρπία στα εσπεριδοειδή των 2,9 έως 1,8 ευρώ/στρέμμα είναι εξευτελιστικές» τόνισε χθες ο αντινομάρχης Νίκος Μιχαλόπουλος.

Δυστυχώς για τους αγρότες της Ηλείας και γενικότερα για την οικονομική κατάσταση του Νομού μας το 2008 ήταν η χειρότερη χρονιά γιατί εκτός των άλλων η ακαρπία στις ελιές και τα εσπεριδοειδή ήταν καθολική, συνέχισε ο κ Μιχαλόπουλος και πρόσθεσε: «Φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία δεν έχει αντιληφθεί ακόμα ότι το αγροτικό εισόδημα στο νομό έχει πληγεί σοβαρά.

Την ώρα που ο Υπουργός Α.Α. μοιράζει παράνομα και με αδιαφανή κριτήρια το πακέτο των 500 εκ ευρώ θεωρώ προσβολή και τιμωρία των αγροτών του Νομού μας με αυτά τα πορίσματα.
Παρόλο που ως Ν.Α. Ηλείας προσπαθήσαμε να αλλάξουμε την ΚΥΑ και έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι με τους περιορισμούς και τις εξαιρέσεις πολλοί παραγωγοί δεν θα δικαιωθούν, δυστυχώς με την ανακοίνωση των πορισμάτων επιβεβαιωθήκαμε.

Το Υ.Α.Α. με διάφορες δικαιολογίες για δήθεν καθυστέρηση στοιχείων από πλευράς Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης προσπάθησε και πέτυχε να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερες αποζημιώσεις στους εσπεριδοκαλλιεργητές του Νομού μας.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο δυστυχώς κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι οι επικοινωνιακού τύπου «λύσεις», ή οι λύσεις στη λογική του κατόπιν ενεργειών μου καθώς και η γνωστή τακτική της μετάθεσης των ευθυνών σε άλλους δεν βοηθάνε πλέον στην επίλυση των αγροτικών προβλημάτων.

Γι’ αυτό έστω και την τελευταία στιγμή θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια από όλους τους φορείς και τους εκπροσώπους των αγροτών να αποσυρθούν τα πορίσματα για τα οποία καμία ευθύνη δεν έχει ο ΕΛΓΑ και να διορθωθεί η αδικία που γίνεται σε βάρος των εσπεριδοκαλλιεργητών από την πολιτική ηγεσία του Υ.Α.Α.»

Για το ποιοτικό παρακράτημα…

Ακόμα μια δυσάρεστη έκπληξη επεφύλαξε ο ΟΠΕΚΕΠΕ σε όσους αγρότες πίστεψαν στην ποιοτική αναβάθμιση του ελαιολάδου, έφτιαξαν ομάδες παραγωγών και εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης.

Ως Ν.Α. εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη σημαντική καθυστέρηση στη πληρωμή του ποιοτικού παρακρατήματος στο λάδι του 2006.
Το πρόβλημα αυτό αφορά τρεις ομάδες παραγωγών του Αγ. Γεωργίου με 68 μέλη, της Αλφειούσας με 47 μέλη και του Καϊάφα Ζαχάρως με 22 μέλη και έκταση 3.500 στρεμμάτων περίπου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της Διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ ότι θα γίνει η πληρωμή του ποιοτικού παρακρατήματος στις 29 και 30/9/2009, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν μπει χρήματα στους λογαριασμούς των παραγωγών. Μετά από επικοινωνία μου με την Δ/ση του ΟΠΕΚΕΠΕ με ενημέρωσαν ότι κάποιο πρόβλημα υπάρχει στην εξεύρεση της ανάλογης πίστωσης.

Θεωρώ την δικαιολογία αυτή απαράδεκτη γιατί τα χρήματα αυτά έχουν κρατηθεί από τις επιδοτήσεις των ελαιοπαραγωγών και όφειλαν να είναι στα ταμεία του Οργανισμού αφού μέχρι τώρα δεν έχουν αποδοθεί στους δικαιούχους. Συνεπώς θα πρέπει ο ΟΠΕΚΕΠΕ να ενημερώσει άμεσα τους δικαιούχους για το αν και πότε θα πληρωθούν και κάποιος θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όσους παραγωγούς απογοητεύτηκαν και εγκατέλειψαν το πρόγραμμα.»


Γιώργος Κ.Ροζής
giorgosrozis@yahoo.gr

Πηγή...

Και η απάντηση της πορτοκαλιάς στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης!

Τρύφων Ολύμπιος: Εκλογές – Επικύρωση της Ηλιθιότητας.


Λόγω ιστορικών και ενδογενών αιτίων και συνθηκών, η Ελλάς δεν κατόρθωσε να αποκτήσει μια προηγμένη, δυτικού τύπου κοινωνικο-παραγωγική διάρθρωση, με συνέπεια η ελληνική δημοκρατία να είναι κίβδηλη, ευκαιριακή και ασταθής. Η έλλειψη αυτή μετατρέπει την ελληνική πολιτική να ομοιάζει μ’ ένα ηλίθιο θεατρικό έργο, στο οποίο ακόμη και ο πιό ταλαντούχος πρωταγωνιστής καταντά ηλίθιος, ενώ ο λαός καλείται περιοδικώς, στην εκάστοτε εκλογή, να επικυρώνει την ηλιθιότητα.

Καλούμεθα λοιπόν σήμερα, ω Έλληνες, να εκλέξουμε,

δηλαδή να επικυρώσουμε την ηλιθιότητα!

Όντας τύποις δημοκρατία, είναι αλλοπρόσαλη, με εντάσεις και υφέσεις, χωρίς θεσμοθετημένα όργανα και δομές και τα πάντα κρέμονται από το άτομο πολιτικό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο πιό άσημος πολιτικός γιγαντώνεται μέσα στο χάος, γίνεται ένας θεοποιημένος καίσαρας, που λύνει και δένει κατά βούληση, που ανάγει την δημόσια περιουσία σε δική του και την εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος, που δημιουργεί εκλογική πελατεία για την επανεκλογή του και που τέλος θανατώνει κάθε δημιουργική προσπάθεια αν δεν ωφελείται ο ίδιος.

Και σήμερα, ω Έλληνες,

καλούμεθα σήμερα να επικυρώσουμε τους πολιτικούς καίσαρες!

Έχει επικρατήσει ο φαύλος, που άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα πράττει, ο καιροσκόπος πολιτικάντης, στον οποίο όλοι υποκλίνονται για να κάνουν την δουλειά τους, αλλά όλοι τον απεχθάνονται και καταπτύουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Ο πολιτικάντης, συνήθως εμπλεγμένος σε οικονομικά σκάνδαλα και γενικότερη διαφθορά, πάντοτε επιπλέει, ουδέποτε δε τιμωρείται, διότι αυτός ο ίδιος αποφασίζει αν θα δικαστεί. Και έχουμε φτάσει στην οδυνηρή κατάσταση που ταχυδακτυλουργοί της αρπαγής γίνονται κοινωνικό παράδειγμα και εθνικοί ήρωες. Κατέρχονται μάλιστα με περισσή αγαθοφάνεια προς τον λαό να μας ζητούν την ψήφο στο όνομα του εθνικού καλού. Την επομένη των εκλογών ξεχνούν και το εθνικό καλό και έθνος.

Καλούμεθα λοιπόν, ω Έλληνες,

να εξουσιοδοτήσουμε τους ταχυδακτυλουργούς της αρπαγής!

Το πολιτικο-κομματικό κατεστημένο έχει δημιουργήσει μηχανισμούς, ώστε να υφαρπάζει τα εθνικά ιδεώδη, τους εθνικούς πόθους, τα οράματα και τα λαϊκά αιτήματα, να τα εισάγει στον απάξιο μηχανισμό της φαυλότητας. Μέσα από την φαυλότητα, το σαθρό πολιτικό σύστημα αναπαράγεται, γελοιοποιώντας και συγχύζοντας το έθνος και τον λαό. Είναι φανερό ότι ουδέποτε ή σπανίως συμβαδίζει η πολιτική πράξη με τα μεγαλόστομα λόγια της δημαγωγίας.

Καλούμεθα συνεπώς, ω Έλληνες, σε εκλογές,

να επικυρώσουμε την γελοιοποίηση και να προσφέρουμε τον εαυτό μας προς θυσία

στο θυσιαστήριο της φαυλότητας.

Μέσα σ’ αυτό το κατεστημένο της φαυλότητας έχει παγιδευτεί ο άξιος αυτός λαός, ο Έλληνας λαός και, επί πολλά έτη βομβαρδιζόμενος από τον ύμνο και τις σάλπιγγες της φαυλότητας, δεν δύναται να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να πει: βλέπω τον ήλιο σήμερα. Έτσι θολωμένος όπως είναι, νομίζει, όταν κάθε φορά πρόκειται να επιλέξει, ότι βλέπει την αλήθεια και πάντοτε εξαπατάται από τους δημαγωγούς.

Καλούμεθα, ω Έλληνες, και πάλι να επικυρώσουμε την διαφθορά,

να διαιωνίσουμε την φαυλότητα και δημαγωγία

και να χορέψουμε τον χορό του Ζαλόγγου.

Και τίθεται το ερώτημα, είμαστε ακόμη άβουλο εκλογικό ποίμνιο των καιροσκόπων; Πρέπει να επικυρώνουμε την ηλιθιοτητα και την καταδίκη μας σε κάθε εκλογή; Δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο; Και ως πότε τέλος πάντων;

3/9/2009 Τρύφων Ολύμπιος

Πηγή...