01 Οκτωβρίου 2009

Τρύφων Ολύμπιος: Εκλογές – Επικύρωση της Ηλιθιότητας.


Λόγω ιστορικών και ενδογενών αιτίων και συνθηκών, η Ελλάς δεν κατόρθωσε να αποκτήσει μια προηγμένη, δυτικού τύπου κοινωνικο-παραγωγική διάρθρωση, με συνέπεια η ελληνική δημοκρατία να είναι κίβδηλη, ευκαιριακή και ασταθής. Η έλλειψη αυτή μετατρέπει την ελληνική πολιτική να ομοιάζει μ’ ένα ηλίθιο θεατρικό έργο, στο οποίο ακόμη και ο πιό ταλαντούχος πρωταγωνιστής καταντά ηλίθιος, ενώ ο λαός καλείται περιοδικώς, στην εκάστοτε εκλογή, να επικυρώνει την ηλιθιότητα.

Καλούμεθα λοιπόν σήμερα, ω Έλληνες, να εκλέξουμε,

δηλαδή να επικυρώσουμε την ηλιθιότητα!

Όντας τύποις δημοκρατία, είναι αλλοπρόσαλη, με εντάσεις και υφέσεις, χωρίς θεσμοθετημένα όργανα και δομές και τα πάντα κρέμονται από το άτομο πολιτικό. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και ο πιό άσημος πολιτικός γιγαντώνεται μέσα στο χάος, γίνεται ένας θεοποιημένος καίσαρας, που λύνει και δένει κατά βούληση, που ανάγει την δημόσια περιουσία σε δική του και την εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος, που δημιουργεί εκλογική πελατεία για την επανεκλογή του και που τέλος θανατώνει κάθε δημιουργική προσπάθεια αν δεν ωφελείται ο ίδιος.

Και σήμερα, ω Έλληνες,

καλούμεθα σήμερα να επικυρώσουμε τους πολιτικούς καίσαρες!

Έχει επικρατήσει ο φαύλος, που άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα πράττει, ο καιροσκόπος πολιτικάντης, στον οποίο όλοι υποκλίνονται για να κάνουν την δουλειά τους, αλλά όλοι τον απεχθάνονται και καταπτύουν όταν τους δίνεται η ευκαιρία. Ο πολιτικάντης, συνήθως εμπλεγμένος σε οικονομικά σκάνδαλα και γενικότερη διαφθορά, πάντοτε επιπλέει, ουδέποτε δε τιμωρείται, διότι αυτός ο ίδιος αποφασίζει αν θα δικαστεί. Και έχουμε φτάσει στην οδυνηρή κατάσταση που ταχυδακτυλουργοί της αρπαγής γίνονται κοινωνικό παράδειγμα και εθνικοί ήρωες. Κατέρχονται μάλιστα με περισσή αγαθοφάνεια προς τον λαό να μας ζητούν την ψήφο στο όνομα του εθνικού καλού. Την επομένη των εκλογών ξεχνούν και το εθνικό καλό και έθνος.

Καλούμεθα λοιπόν, ω Έλληνες,

να εξουσιοδοτήσουμε τους ταχυδακτυλουργούς της αρπαγής!

Το πολιτικο-κομματικό κατεστημένο έχει δημιουργήσει μηχανισμούς, ώστε να υφαρπάζει τα εθνικά ιδεώδη, τους εθνικούς πόθους, τα οράματα και τα λαϊκά αιτήματα, να τα εισάγει στον απάξιο μηχανισμό της φαυλότητας. Μέσα από την φαυλότητα, το σαθρό πολιτικό σύστημα αναπαράγεται, γελοιοποιώντας και συγχύζοντας το έθνος και τον λαό. Είναι φανερό ότι ουδέποτε ή σπανίως συμβαδίζει η πολιτική πράξη με τα μεγαλόστομα λόγια της δημαγωγίας.

Καλούμεθα συνεπώς, ω Έλληνες, σε εκλογές,

να επικυρώσουμε την γελοιοποίηση και να προσφέρουμε τον εαυτό μας προς θυσία

στο θυσιαστήριο της φαυλότητας.

Μέσα σ’ αυτό το κατεστημένο της φαυλότητας έχει παγιδευτεί ο άξιος αυτός λαός, ο Έλληνας λαός και, επί πολλά έτη βομβαρδιζόμενος από τον ύμνο και τις σάλπιγγες της φαυλότητας, δεν δύναται να σηκώσει το κεφάλι ψηλά και να πει: βλέπω τον ήλιο σήμερα. Έτσι θολωμένος όπως είναι, νομίζει, όταν κάθε φορά πρόκειται να επιλέξει, ότι βλέπει την αλήθεια και πάντοτε εξαπατάται από τους δημαγωγούς.

Καλούμεθα, ω Έλληνες, και πάλι να επικυρώσουμε την διαφθορά,

να διαιωνίσουμε την φαυλότητα και δημαγωγία

και να χορέψουμε τον χορό του Ζαλόγγου.

Και τίθεται το ερώτημα, είμαστε ακόμη άβουλο εκλογικό ποίμνιο των καιροσκόπων; Πρέπει να επικυρώνουμε την ηλιθιοτητα και την καταδίκη μας σε κάθε εκλογή; Δεν μας αξίζει κάτι καλύτερο; Και ως πότε τέλος πάντων;

3/9/2009 Τρύφων Ολύμπιος

Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου