30 Μαΐου 2010

Αδούλωτη Κερύνεια : Να γίνει το μεγάλο βήμα.

Το Προσφυγικό Σωματείο σημειώνει ότι η απουσία του φέτος από το συνέδριο της ΠΣΕΚΑ οφείλεται μάλλον σε προετοιμασία του Σωματείου για αποστολή στην Ευρωπαική Ένωση γιατί ποτέ δεν απέχει από οποιοδήποτε φόρουμ διότι διαφωνεί. Και διατυπώνει την άποψη ότι και οι της ΠΣΕΚΑ συμφωνούν με τις θέσεις της γι΄αυτό πρέπει να γίνει το μεγάλο βήμα να διατυπωθούν ξεκάθαρα οι αντιθέσεις προς την Κυπριακή Κυβέρνηση με στόχο να πεισθεί να αλλάξει πολιτική.

"Η Αδούλωτη Κερύνεια συμμετέχει στα Συνέδρια της ΠΣΕΚΑ μεταφέροντας τη γνήσια Κερυνειώτικη φωνή και τις πάγιες θέσεις του Σωματείου μας. Ποτέ δεν απέχουμε από οποιοδήποτε φόρουμ διότι διαφωνούμε. Αντίθετα θέλουμε να είμαστε παρόντες σε τέτοια φόρουμ. Φέτος δεν συμμετείχαμε διότι ευρισκόμαστε σε προετοιμασία για αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι και οι της ΠΣΕΚΑ συμφωνούν με τις θέσεις μας και πρέπει να γίνει το μεγάλο βήμα να διατυπωθούν ξεκάθαρα οι αντιθέσεις προς την Κυπριακή Κυβέρνηση με στόχο να πεισθεί να αλλάξει πολιτική".

΄Ισως να έχει δίκαιο η Αδούλωτη Κερύνεια και οι της ΠΣΕΚΑ να συμφωνούν με τις αντιδιζωνικές θέσεις της, όμως δεν τις ακούμε. Δεν κάνουν αυτές οι φωνές το μεγάλο βήμα για να πεισθεί η κυπριακή κυβέρνηση να αλλάξει πολιτική. Η απάντηση ήλθε με το κύριο άρθρο της εφημερίδας Σημερινή.
Πάντως κάποτε ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ κ. Φίλιπ Κρίστοφερ είχε κάνει κάποιες σημαντικές δηλώσεις προς αυτή τη κατεύθυνση. Αλλά έκτοτε πέρασαν 16 χρόνια και φθάσαμε σήμερα ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος να κάνει τις δηλώσεις που έκανε στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ στις ΗΠΑ και να παίρνει απάντηση από την Σημερινή στην Κύπρο. Τις μεταφέρω από το αρχείο μου, και από την σελίδα 252 του αγγλικού μου βιβλίου «ConspiracyorBlunder?» που εκδόθηκε to 2000 από το Σωματείο «Αδούλωτη Κερύνεια».

Στις 29 Αυγούστου 1994 ο κ. Φίλιπ Κρίστοφερ έκανε τις πιο κάτω ΑΝΤΙΔΙΖΩΝΙΚΕΣ δηλώσεις κατά την διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου Αποδήμων στην Λευκωσία:
«… We have failed due to the fallacies, of the fallacies of the Cyprus Governments of the past 20 years. Unfortunately the fallacies of the past 20 years have presented an image of a bicommunal problem and in all honesty created a vision of an unworkable unattainable solution. We hear words like Bicommunal, Federation, by-Federation, Confederation and others. We have confused our own organisations and our own people and other human rights activists with unnecessary dialogues, unnecessary guidelines and indexes and recently with Confidence Building Measures. We should return to the problem, back to the basic. Invasion and Occupation. It is a human rights issue and it is one that people can understand and clearly support…”

Ορθά τα είπε τότε ο κ. Κρίστοφερ. Περιμένουμε όμως ακόμα να πάμε πίσω στα βασικά. Back to basics, back to the Turkish invasion and continued occupation. Yes, to the human rights issue one that everybody understands and clearly ought to support us. Provided WE ARE THE FIRST ONES TO DEMAND IT. WHEN?

Φανούλα Αργυρού
Λονδίνο
30.5.2010
http://cyprusactionnetwork.org/kyrenia_vima

Οι «μνηστήρες» του Κατακόλου!

katakoloΚαλοβλέπουν το λιμάνι του Κατακόλου οι μεγάλες ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό, στον χώρο της κρουαζιέρας. Πολλές από αυτές, όπως αναφέρει και στο φύλλο του περασμένου Σαββάτου, ο «Κόσμος του Επενδυτή» έχουν γενικότερα σχέδια επενδύσεων με σταθμούς επιβίβασης τουριστών στον Πειραιά, το Κατάκολο, την Κέρκυρα, το Ηράκλειο και τη Ρόδο.   Στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, υπάρχουν τουλάχιστον τρεις προτάσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, γενικότερα για την χρηματοδότηση έργων λιμενικών υποδομών, από τις ναυτιλιακές εταιρίες, με αντάλλαγμα φυσικά την εκμετάλλευσή τους.

«Χρυσή»  ευκαιρία

Οι αριθμοί των τελευταίων ετών δεν μπορούν να αγνοηθούν στο Κατάκολο. Ο τομέας της κρουαζιέρας ανθεί και αναπτύσσεται με εξαιρετικούς ρυθμούς. Όπως αναφέραμε και στο χθεσινό μας φύλλο, φέτος η αύξηση στο πρώτο τετράμηνο στις αφίξεις ξεπέρασε το 40% και στην επιβατική κίνηση το 32%. Οι εταιρίες που ποντάρουν χρόνια στο επίνειο του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας, φαίνεται πως προετοιμάζονται από καιρό για την επόμενη κίνηση. Στη δεδομένη χρονική στιγμή, η άρση του καμποτάζ και η γενικότερη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, δημιουργούν ευνοϊκό κλίμα για να γίνει το επόμενο βήμα από τις εταιρίες. Εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει τρεις προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα και έχουν σχέση με την εκμετάλλευση του λιμανιού. Προτάσεις που αν υλοποιηθούν θα εκτινάξουν την κίνηση του Κατακόλου στα ύψη. Οι τρεις εταιρίες είναι ανάμεσα στις κορυφαίες παγκοσμίως στον τομέα της κρουαζιέρας. Το σχέδιο βασίζεται πάνω στο νεότερο μάστερ πλαν του Κατακόλου και στη δημιουργία νέου προβλήτα που θα προσφέρει ακόμα δύο θέσεις στο λιμάνι για τα κρουαζιερόπλοια. Μια τέτοια προοπτική είναι ικανή να αυξήσει τις αφίξεις από 350 σήμερα, στις 500 μετά από δύο ή τρία χρόνια.
 

Επενδύσεις για σίγουρο μέλλον

Το κόστος κατασκευής του νέου αυτού προβλήτα υπολογίζεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ και ανάλογα με τα επιπλέον έργα που μπορεί να γίνουν (σταθμός υποδοχής κ.α.) αυτό μπορεί να ανέβει.   Οι ναυτιλιακές εταιρίες είναι διατεθειμένες να καλύψουν το κόστος, προκειμένου να αποκτήσουν μια σειρά από προνόμια. Κίνηση που συνηθίζεται σε πολλά λιμάνια του κόσμου. Για να γίνουν όμως όλα αυτά πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες διαδικασίες, που έχουν να κάνουν με διεθνείς διαγωνισμούς και επεξεργασία του νομοθετικού πλαισίου για την υλοποίηση των αναπτυξιακών σχεδίων.   Το όποιο σχέδιο επιλεγεί για να εφαρμοστεί θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένο και με σοβαρή προοπτική για το μέλλον. Η άρση του καμποτάζ μπορεί παράλληλα να δώσει την ευκαιρία στο Κατάκολο να αποτελέσει λιμάνι αφετηρίας και τερματισμού κρουαζιέρας, για μικρότερης δυναμικότητας πλοία. Για την ώρα, όμως, ακόμα και οι εταιρίες που έχουν εκφράσει επενδυτικό ενδιαφέρον, κρατούν τα χαρτιά τους κλειστά για τις επόμενες κινήσεις. Πέρα όμως από το τι σκέφτονται και τι κάνουν οι ναυτιλιακές εταιρίες, επαναλαμβάνουμε ότι θα πρέπει η Πολιτεία και οι τοπικοί φορείς να δουν πάρα πολύ σοβαρά τις δυνατότητες του λιμένα Κατακόλου, από τη στιγμή που αυτός βρίσκεται μεταξύ της δεύτερης και τρίτης θέσης από πλευράς αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και διακίνησης τουριστών στην Ελλάδα και βάση των προοπτικών που αναπτύσσονται γενικότερα για τη Μεσόγειο και ειδικότερα για την ανατολική πλευρά της, στο χώρο της κρουαζιέρας.
Πηγή...

«Σωσίπολις».Διεθνές Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας στον Πύργο Ηλείας!


sosipolis-1Ένα όνειρο ετών που ακολουθήθηκε από την τοπική αυτοδιοίκησης της Ηλείας με ευλαβική συνέπεια παίρνει σάρκα και οστά. Το Διεθνές Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας με την επωνυμία «Σωσίπολις» βρήκε το δικό του σπίτι στον Πύργο, ένα αναπαλαιωμένο νεοκλασικό κτήριο που είχε συνδέσει την ιστορία του με την ιστορία της σταφίδας και εγκαινιάζεται το Σάββατο, 29 Μαΐου 2010, στις 19.00. Το άλλοτε Ινστιτούτο Σταφίδας του ΑΣΟ, στην είσοδο του Πύργου, απέναντι από το Δημοτικό Στάδιο, αναπαλαιώθηκε και διαμορφώθηκε ειδικά για να στεγάσει τα όνειρα και τα σχέδια επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχουν ως κοινό παρονομαστή την Αρχαία Ελληνική Ιστορία. Το κτίριο, ιδιοκτησίας της ΝΑ Ηλείας και επιφάνειας 465 περίπου τ.μ. σε μια έκταση 10 στρεμμάτων αναπαλαιώθηκε με χρηματοδότηση από την Ε.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος Interreg 3.
Τις κτιριακές εγκαταστάσεις  θα εγκαινιάσει ο νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας ο οποίος βρέθηκε χθες στο χώρο μαζί με τον αντινομάρχη Παναγιώτη Πλατανιά και τον επιστημονικό συνεργάτη και επ. καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας Νίκο Μπιργάλια.Ο κ. Καφύρας μίλησε για την σπουδαιότητα του χώρου τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «το Ινστιτούτο βρίσκοντας αυτή τη στέγη θα αρχίσει να ολοκληρώνει το έργο του». Επίσης ανήγγειλε την έναρξη του  3ου Διεθνούς Συνεδρίου Αρχαίας Ιστορίας με θέμα: «Μέγα το της θαλάσσης κράτος: Η δύναμη της θάλασσας και οι θαλάσσιες δυνάμεις στον ελληνικό κόσμο κατά την αρχαϊκή και κλασική περίοδο» που θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία 70 επιστημόνων την Τρίτη, 25 Μαΐου στις 18.00 στο συνεδριακό κέντρο της ΝΑ στον Πύργο και θα συνεχιστεί στην Αρχαία Ολυμπία, στις εγκαταστάσεις του ΣΠΑΠ, μέχρι το Σάββατο, 29 Μαΐου.

Επένδυση για τον τόπο

«Δεν υπάρχει τέτοιο προηγούμενο» δήλωσε για το Ινστιτούτο ο κ. Μπιργάλιας τονίζοντας ότι είναι μια επένδυση για τον τόπο. «Οι στόχοι του Ινστιτούτου εκτός από αμιγώς επιστημονικοί είναι να συνδεθεί και με την κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι μια σειρά σεμιναρίων, διαλέξεων κ.α. είναι στους στόχους του και πιστεύω ότι θα είναι ένα αποτέλεσμα μιας συνεργασίας έτσι όπως τώρα χρόνια γίνεται», δήλωσε κάνοντας ειδική μνεία για την συνέχεια που υπήρξε στην διοίκηση της ΝΑ Ηλείας από τη χρονιά που ιδρύθηκε το Ινστιτούτο με νομάρχη τότε
τον κ. Δημητρουλόπουλο και τους τότε αντινομάρχες κ.κ. Καφύρα και Πλατανιά.

Εκπαίδευση και μεταπτυχιακά μαθήματα

«Ό,τι μας στέρησε το κράτος που δεν μας έκανε πανεπιστημιακή σχολή, το κάνουμε εμείς με τα μεταπτυχιακά μαθήματα που θα διδάσκονται στο Ινστιτούτο τα οποία θα αναγνωρίζουν οι καθηγητές του εξωτερικού», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Πλατανιάς. Όπως ενημέρωσε μάλιστα, κατόπιν συνάντησης που είχε με εκπροσώπους του Ιδρύματος Λάτση, το Ίδρυμα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα βοηθήσουν σε ερευνητικά προγράμματα χρηματοδοτώντας  μεταπτυχιακούς φοιτητές που θα έρθουν στην Ηλεία από το Πανεπιστήμιο Αθηνών προκειμένου να ερευνηθεί η
ιστορία της Ηλείας. 

Ενα κτίριο μια ιστορία

Ένας χώρος ιδιαίτερης ιστορικής και επιστημονικής αξίας θεωρείται το Ινστιτούτο Σταφίδας που πλέον έδωσε τη θέση του στο Διεθνές Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας. Λειτούργησε από το 1928 ως χώρος έρευνας για την καλλιέργεια της κορινθιακής σταφίδας, έπειτα σαν αυτόνομο χημείο και τέλος ως μετεωρολογικός σταθμός, ο μοναδικός στο νομό. Σταμάτησε τη λειτουργία του το 1998 και έκτοτε παρέμεινε ανεκμετάλλευτο και υπέστη τις συνέπειες των φυσικών φθορών.
Η ΝΑ Ηλείας, για την αξιοποίησή του αποφάσισε να το αναπαλαιώσει και να διαμορφώσει τους εσωτερικούς χώρους για να στεγάσει το Διεθνές Ινστιτούτο Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο αναβιώνει η φυσιογνωμία του χώρου.
Πρόκειται για ένα διώροφο υπερυψωμένο κτίριο το οποίο κατά την αναπαλαίωσή του ενισχύθηκε στατικά καθώς σε πολλά σημεία υπήρχαν έντονα τα σημάδια παλαιότερων σεισμών.  Το κτίριο του «Σωσίπολις» διαθέτει χώρους που θα στεγάσουν τα γραφεία της Διοίκησης του Ινστιτούτου, αίθουσες για την πραγματοποίηση επιστημονικών συναντήσεων, καθώς και δωμάτιο για τη φιλοξενία ερευνητών, την λειτουργία βιβλιοθήκης, ενώ, όταν ξεκινήσει η λειτουργία του, θα είναι εξοπλισμένο με σύγχρονα μέσα τεχνολογίας και επικοινωνιών.
Πηγή...

Πενία τέχνας κατεργάζεται...

Η  ΑΜΥΝΑ  ΤΟΥ  ΛΑΟΥ  ΣΕ   ΠΕΡΙΟΔΟ   ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ  ΚΡΙΣΗΣ  


   Η οικονομική  κρίση  είναι  κάτι    δυσάρεστο  αλλά   έχει   πλεονεκτήματα  τόσο  μεγάλα   που  θα  έλεγα  οτι  είναι    ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ  !!!

   Και  εξηγούμαι :   Είναι  μια  πρώτης  τάξεως  ευκαιρία  να   χτυπήσουμε  θανάσιμα  τον  καπιταλισμό .  Τώρα  που  οι  λιγοστοί   οπαδοί  του γίνονται  ακόμα  λιγότεροι .


ΤΡΟΠΟΙ  ΔΡΑΣΗΣ  


ΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ    ΑΥΤΟΙ  ΠΟΥ  ΖΟΥΝ  ΣΤΑ  ΧΩΡΙΑ  ΚΑΙ  ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΡΟΦΗ 

ΑΓΡΟΤΕΣ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ 
Το  κύριο  βάρος  του  αγώνα   θα  το  σηκώσουν οι  αγρότες   που  ΔΕΝ  ΧΡΩΣΤΑΝΕ  στην  τράπεζα  .  Έτσι  μπορούν  να  κάνουν  ό,τι  θέλουν  χωρίς  να  δίνουν  λογαριασμό  σε  κανέναν .  Όσοι   χρωστάνε  πρέπει  να   συμφωνήσουν  πρώτα  οτι  θα  είναι  μια  συμπαγής  ομάδα   και  θα  κυνηγήσουν  με  τα  στυλιάρια   όσους  υπαλλήλους  τράπεζας  θα  έρθουν  για  κατάσχεση !

#   Δεν  θα  φυτέψουν κανένα   φυτό  που  προορίζεται  για  τροφή  ζώου  .  Αυτό  είναι  πολύ  σημαντικό  .  Στυλοβάτες  του  καπιταλισμού  δεν  είναι  ΜΟΝΟ  οι    εταιρείες  πετρελαίου . Εξ'  ίσου    σημαντικοί  (  αλλά  αφανείς )   είναι  και  οι  μεγάλες  εταιρείες  παραγωγής   κρέατος   και  σπόρων  (  υβρίδια  και  μεταλλαγμένα ) .

#  Δεν  θα  φυτέψουν  ούτε  υβρίδια  ούτε  μεταλλαγμένα .  Θα  ψάξουν  για  ντόπιες   ποικιλίες  .  Οι  σπόροι  κουκιών  ,  κριθαριού  ,  φασολιών  ,  αρακά  ,  σκόρδων  κρεμμυδιών  είναι  ( εξ'  όσων  γνωρίζω )  παραδοσιακοί  και  δεν  έχουν σχέση  με  υβρίδια . Καλλιεργητές  απο  κοινότητες  του  Μεξικού   πιθανόν  θα  μπορούσαν  να  στείλουν  σπόρο  καλαμποκιού  που  δεν  είναι  υβρίδιο .  Ακόμα  και  τα  υβρίδια  όμως  μπορούν  να   γίνουν  "αγνά"  .  Αν  φυτέψουμε   τον  καρπό  που  παρήγαγε  ένα  υβρίδιο  ( πχ  καλαμοκιού )  παίρνουμε   ένα  φυτό  που  θα   βγάλει  λίγο  και  κακής  ποιότητας  καρπό.   Αν  ξαναφυτέψουμε   εκείνο  τον  υποβαθμισμένο  καρπό  πολύ  πιθανόν   στην επόμενη  σοδειά  να  έχουμε   φυσιολογική  συγκομιδή !  Θα  χρειαστούμε   βέβαια   τρία  χρόνια  συνολικά .  Πολύ  λίγο ,  αν  σκεφθεί  κανείς  οτι  η  σημερινή  κρίση  ( αν  δεν  αντιδράσουμε )  θα  διαρκέσει  αιώνια !  

#  Δεν  θα  φυτέψουν  τίποτα   που  να  προορίζεται   για  ΠΩΛΗΣΗ  .  Μόνο  ό,τι  προορίζεται  για  κατανάλωση  ΜΕΣΑ  στο  χωριό  και  εξασφαλίζει    ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ  σε   ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ ,  ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ   και  ΛΙΠΗ .  Δηλαδή  τα  σπαράγγια  θα  πρέπει  να  καταργηθούν  (  ποιός  Έλληνας  τα  τρώει  και  πόση  θρεπτική  αξία  έχουν ; ) . Τα  πορτοκάλια   στην   Ήπειρο   θα  πρέπει  να  μειωθούν  ώστε  να  καλύπτουν  μόνο  τοπικές  ανάγκες .  Οι  περισσότερες   πορτοκαλιές  θα  πρέπει  να  κλαδευτούν  και ανάμεσά  τους  να  φυτευθούν  σιτηρά .   Τα  θερμοκήπια  στην  Κρήτη  θα  πρέπει  να  εξαφανισθούν  και  να αντικατασταθούν  απο  ποικιλία  καλλιεργειών  ( κουκιά , σιτάρι ,  κριθάρι , σκόρδα , κρεμμύδια , φασόλια ,  ηλίανθο , πατάτες  )  .  Η  καλλιέργεια    σταφυλιών  για  ΣΤΑΦΙΔΑ   πρέπει  να  ενισχυθεί  και να εγκαταλειφθεί  η  καλλιέργεια    σταφυλιών  για  οινοποίηση . 

#  Ζώα  που  προορίζονται  για  παραγωγή  κρέατος  θα  σφαχτούν  και   θα  καταναλωθούν  ΜΕΣΑ  ΣΤΑ  ΧΩΡΙΑ  στην  αρχή  της  κρίσης  .  Ούτε  ένα  κιλό  κρέας  να  μην φύγει  προς  τις  πόλεις . Το  δίκαιο μοίρασμα  του  κρέατος  θα  πρέπει  να  το  αναλάβουν  επιτροπές   τίμιων  χωρικών  που  σιγά-σιγά  θα  υποκαταστήσουν  σε  όλα  τα  θέματα   όσα  δημοτικά  συμβούλια    αποτελούνται   απο  κομματόσκυλα  ( όχι  οτι  αυτό  συμβαίνει ,  αλλά  ΑΝ  συμβαίνει !... ) 

#   Οι  Δήμοι   πρέπει  να  δράσουν  σαν  μικρά  κράτη  αλλά  και  σαν  μεγάλη  οικογένεια .  Δεν  θα  υπάρχει  φτωχός  και  πλούσιος   εκεί  μέσα  .  Η  τροφή  θα  μοιράζεται   δίκαια  σε  όλους  .  Τα  παιδιά  θα  περιθάλπονται   απο  τον  Δήμο   αν  έχουν  χάσει  τους  γονείς  τους .

#  Τα  δημητριακά  που   παράγονται  στα χωριά   θα  αλέθονται  ( αν  είναι  αναγκαίο )  σε  δεκάδες   μικρούς  αλευρόμυλους  που   καλείται  η  λαϊκή  εφευρετικότητα  να   κατασκευάσει  . Επισκευή  και  επανάχρηση  ανεμόμυλων ,  νερόμυλων  ,  μικρές  ανεμογεννήτριες  ...

# Το  σιτάρι   (αλεύρι )  ,  το  γάλα   και  τα  αυγά  που  παράγονται    στα  χωριά  δεν  θα  πωλούνται   αλλά   ( σε   δεκάδες  μικρές  οικοτεχνίες  )   θα  μετατρέπονται  σε  τραχανά !  Ο  τραχανάς  είναι το  πλέον  οικολογικό  και  αντικαπιταλιστικό ( ! )  τρόφιμο  διότι  είναι   εξ'  ίσου  θρεπτικός   με   το  συνδυασμό  ψωμί-κρέας   και  δεν  απαιτεί   ούτε  ψυγεία  ούτε  βιομηχανίες   μεταποίησης . Ο  τραχανάς   και  το  λάδι   θα   είναι  το  ΝΟΜΙΣΜΑ   των  χωρικών  .  Σιτάρι ,  γάλα , αυγά  ,  κηπευτικά  και  εργασία  θα  ανταλλάσονται   με  τραχανά  και  λάδι  . Τα   "επίσημα"   νομίσματα  πρέπει  να  πέσουν  σε  αχρηστία .  Κανείς  χωρικός  να  μην τα  δέχεται .  Το  ΧΡΗΜΑ   είναι  όπλο  των   καπιταλιστών   και  όσο  πιο  πολύ  το  χρησιμοποιούμε  τόσο  περισσότερη  δύναμη  τους  δίνουμε .  Μια  εβδομάδα  αν  το  απαρνηθούμε  ,  θα  καταρρεύσουν .
Υπ'  όψιν  οτι  στον  τραχανά  μπορεί  να  ενσωματωθεί  τσουκνίδα  ,  ντομάτα  ή  άλλα κηπευτικά   και  να  γίνει  ακόμη  πιο  πλήρης  τροφή . 

Τα  τρία  τελευταία βήματα   θα  οδηγήσουν   σε  κατάρρευση  :  τις  αλευροβιομηχανίες  ,  τις   βιομηχανίες   αλλαντικών  και  τις  γαλακτοβιομηχανίες  (  τις  πλέον  αμαρτωλές  απο  όλες !) . Θα  είμαι  ...ρατσιστής  αν  τονίσω  την  ροπή  των  εβραίων  να   κατέχουν    τα  άλευρα  (  απο την  εποχή  του  Ιωσήφ  μέχρι  την  οικογένεια  Αλλατίνι ) ;  

#   Σε  έσχατη  ανάγκη   ,  τα  σιτηρά     μπορούν    να  καταναλωθούν    βρασμένα  ( όχι  αλεσμένα )  όπως  στα  κόλυβα ( τα  αφήνουμε  πρώτα  12  ώρες  στο  νερό  για  να  φουσκώσουν ) .

#  Απο  τις  πόλεις   στρατιές   ανέργων  θα  γυρίσουν στα  χωριά  για  να  βρούν  τροφή  .  Κάθε  Δήμος   πρέπει  να  υποδεχτεί  όσους  κατάγονται   απο  τα  δικά  του  εδάφη  .  Δεν  πρέπει  να  γίνουν  δεκτοί  ουρανοκατέβατοι  με   ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΟΝΟΜΑΤΑ  ούτε   αλλόφυλοι  μετανάστες .  Η  Ελλάδα  πρέπει  να  κατοικείται  απο  Έλληνες ! 
 Σε όλους  τους   επανερχομένους  πρέπει  να  δοθεί  δουλειά  στα  χωράφια . Ούτως  ή  άλλως  οι  τράπεζες  δεν  πρόκειται  να  δώσουν  καλλιεργητικά  δάνεια  και  κανείς  δεν  θα  μπορεί  να  αγοράσει  πετρέλαιο  για  το   τρακτέρ .  Η  δουλειά  στα  χωράφια   θα  απαιτεί  πλέον  πολλά  εργατικά  χέρια . 

#  Κάθε  Δήμος   θα  πρέπει  να  οργανώσει  ένοπλη  πολιτοφυλακή  που  θα  περιπολεί  ακόμη  και  την  νύκτα  (  κυρίως  την  νύκτα ! ) .  Αστυνομικοί  των  τοπικών  τμημάτων  θα  γίνουν  δεκτοί  στην  πολιτοφυλακή (αφού   όποιος  δεν  εντάσσεται   στην  νέα  δομή  του  χωριού  δεν  θα  έχει  πρόσβαση  σε  τρόφιμα ) .

ΨΑΡΑΔΕΣ 
  #  Κανένα   ψάρι  να  μην  πουλιέται .  Να  κατατίθενται   στους  παραθαλάσσιους   Δήμους  όπου  θα  ανταλλάσσονται   με  τραχανά  και  λάδι .  
Όσοι  ψαράδες  έχουν  μεγάλα  σκάφη  θα  αναγκασθούν  να  τα  παροπλίσουν  ( δεν  θα  τους  δίνει  η  τράπεζα  δάνειο  για  να  αγοράσουν  πετρέλαιο ) .  Θα  πρέπει  να  γίνουν  δεκτοί  απο  τους  παραθαλάσσιους  Δήμους  σαν  εργάτες  γής . ΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΝ  ΟΙ   ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΤΩΝ  ΠΟΛΕΩΝ 

#   Να  επιστρέψουν  στα  χωριά   έστω  και σαν  απλοί  εργάτες  γής !   Στις  πόλεις  να  μείνουν μόνο   άνεργοι  μετανάστες . Αν  αυτό  δεν  μπορούν  να  το  κάνουν  ,  ας κάνουν  τα  παρακάτω :

 #  Να  πάψουν  να  καταναλώνουν   κρέας .  Αν  αυτό  τους  φαίνεται  δύσκολο  ,  να  περιοριστούν  μόνο  στα  κοτόπουλα   (  και  αυτά  μόνο  μια  φορά  την  εβδομάδα  ,  όπως   πριν  40  χρόνια ) .  Κύρια  τροφή  τους  να  γίνει  ο  τραχανάς .

#  Να πάψουν  να  καταναλώνουν  όλα  τα  άλλα  που  δεν   έχουν  σχέση  με  το  φαγητό  και  τον  στοιχειώδη  ρουχισμό   :  χρυσαφικά ,   ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ,  γλυκά  ,  καφέ   κλπ  .  Αυτό  θα   γιγαντώσει  τον  στρατό  των  ανέργων που  θα  επιστρέφουν  στα  χωριά . Πολυάνθρωπα   χωριά  σημαίνει   ΔΥΝΑΜΗ  ΣΤΟΝ  ΛΑΟ .  Πολυάνθρωπες   πόλεις   σημαίνει   ΔΥΝΑΜΗ  ΣΤΙΣ  ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ  ! 

#  Όσοι  έχουν  πρόσβαση  στο   Ιντερνετ   να  δρούν  σαν  κόμβοι   ενημέρωσης  του  πληθυσμού  :  Να   δημοσιεύουν   στις  ιστοσελίδες  τους  (  ή  σε  blog  )   τις  τοπικές  ειδήσεις  και  να  ενημερώνουν  τους  γείτονές  τους  για  τα  όσα  δημοσιεύονται  σε    ιστοσελίδες   απο  άλλες  πόλεις 
Όλα   τα  παραπάνω   δρούν  συνεργατικά   με  την   εκστρατεία    για  την   ανάδειξη   ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   ΕΘΝΙΚΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΑΣ   (  βλέπε   http://sites.google.com/site/pitago99/gov2      )  .  Εάν  γίνουν  πρώτα  αυτά  ,  ανοίγει  ο  δρόμος   για  την  Κυβέρνηση  Εθνικής  Σωτηρίας  .  Εάν  συγκροτηθεί   πρώτα  η  Κυβέρνηση  Εθνικής   Σωτηρίας    σίγουρα  θα  ζητήσει  απο  τον  λαό  να  τα  κάνει  όλα  αυτά  .  
ΜΙΑ   εβδομάδα  μόνον  αν  εφαρμοσθούν   αυτά  τα  μέτρα ,  οι  πολιτικάντηδες   θα  αρχίσουν  να  φεύγουν   σαν  τα   ποντίκια  απο  την  χώρα  .


Το  κείμενο  δεν  είναι  στην  τελική  του  μορφή  .  Θα  εμπλουτίζεται   όσο  υπάρχουν  νέες  ιδέες (  δηλαδή  όσο  ΘΑ  ΚΑΤΑΘΕΤΕΤΕ   ΙΔΕΕΣ !   ) .
Αν  βρείτε  ομοιότητες   με  κείμενα  άλλων  επαναστατών  μήν  με  κατηγορείτε   για  λογοκλόπο .  Δεν  τα  αντέγραψα  απο  πουθενά  .  Οι  ίδιες   συνθήκες  γεννούν  ίδιες ιδέες!


   pitago99@gmail.com
  http://sites.google.com/site/pitago99/drasi  

Με 10.000 ευρώ...ζήτω η Αλβανία!

Συντάκτης Παναγιώτης Πεντάζος   
29.05.10
trap-kiprou_5Με λεία 10.100 ευρώ έφυγε από το υποκατάστημα Αμαλιάδας της Τράπεζας Κύπρου, ο άγνωστος άνδρας που χθες το μεσημέρι μπήκε στο πιστωτικό ίδρυμα και κρατώντας πιστόλι, πήρε από το ταμείο το εν λόγω χρηματικό ποσό. Φεύγοντας, φέρεται να φώναξε: «Ζήτω η Αλβανία», αν και σύμφωνα με τις καταθέσεις μιλούσε άπταιστα ελληνικά. Ο δράστης διέφυγε με ένα μηχανάκι... «παπάκι», που είχε παρκάρει λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο της τράπεζας, πάνω στον πεζόδρομο...
Η ληστεία σημειώθηκε στις 12 το μεσημέρι. Ο άγνωστος, φορώντας λευκό κράνος μπήκε στην τράπεζα και κατευθύνθηκε στο ταμείο. Εκεί, έβγαλε το πιστόλι και απευθυνόμενος στον ταμία είπε: «Κάνε πίσω, ληστεία» και μπήκε μέσα από τον γκισέ, άνοιξε τα συρτάρια και άρπαξε το ποσό των 10.100 ευρώ περίπου. Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα με τους υπαλλήλους και τους 2 - 3 πελάτες να έχουν «παγώσει» στη θέα του πιστολιού. Αφού πήρε τα χρήματα, ο άγνωστος βγήκε από την τράπεζα και επιβιβάστηκε στο μηχανάκι του, χρώματος μπορντό και εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο δράστης είναι ύψους 1,80 - 1,85, πιθανότατα νεαρής ηλικίας.Η διεύθυνση της τράπεζας ειδοποίησε την αστυνομία και στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις με επικεφαλής τον διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Αμαλιάδας κ. Μπίρμπα και τον διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας κ. Κυριακόπουλο, ενώ λίγο αργότερα έφτασε και ο διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας κ. Μαρτζάκλης. Παράλληλα, αστυνομικοί της σήμανσης έλαβαν δακτυλικά αποτυπώματα, ενώ εξετάζεται και το υλικό που κατεγράφη από το κλειστό κύκλωμα της τράπεζας. 
Πηγή...