18 Φεβρουαρίου 2013

Στο Λίβανο σταμάτησαν τη προβολή του «Fetih 1453»!


ΔΙΕΘΝΗ 18 Φεβρουαρίου 2013, 13:11 Στο Λίβανο σταμάτησαν τη προβολή του «Fetih 1453» 
Μια ξεχασμένη είδηση που πέρασε απαρατήρητη είναι αυτή της τουρκικής παραγωγής «Fetih 1453» η προβολή της οποίας σταμάτησε στην γειτονική χώρα το Λίβανο χάρη στις διαμαρτυρίες στις οποίες προέβη εκεί η κοινότητά μας. Σε μια επι τω πλείστον μουσουλμανική χώρα και όχι π.χ. στην Ελλάδα, που είναι χριστιανική και ελληνική. 
Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην ενεργό δράση της Ελληνικής Ορθόδοξης κοινότητας του Λιβάνου. Το θέμα κάλυψαν ΜΜΕ στη Γαλλία. Συγκεκριμένο άρθρο γραμμένο από τη Natalia Trouiller δημοσιευμένο στις 10 Οκτωβρίου 2012 με τίτλο «Un film turc divise le Liban» («Ένα τουρκικό έργο διχάζει το Λίβανο»). 

ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑΣ:Οι προσωπικές και συλλογικές επιπτώσεις της εν κενώ πολιτικής μας ζωής


images.jpg
Οι ειδήμονες των πολιτικών επιστημών τα λένε πολλές φορές και πολύ απλά. Ούτε αντιπροσωπευτικό είναι, αλλά ούτε και δημοκρατία είναι το νυν σαθρό πολιτικό σύστημα μέσα στο και γύρω από το οποίο όλες και όλοι μας σήμερα ζούμε στον ελληνικό μας κόσμο.


Μερικοί ειδήμονες την καλούν 'πολυαρχία' και άλλοι την χαρακτηρίζουν ως μία μορφή 'προ-αντιπροσώπευσης', τούτη την άρδην ανθελληνική, ξενόφερτη και απολυταρχικά τυραννική κομματοκρατία του κυνοβουλευτισμού (με ύψιλον λόγω κλέους), που μας έχει επιβληθεί από την παγκόσμια ολιγαρχία ή πολυαρχία, όχι μόνον στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αλλά και σε πάρα πολλές άλλες χώρες. Όμως, ο Στέφανος Ροζάνης σκάβει λιγάκι πιό βαθιά, μέσα από τις διαστάσεις αρκετών φιλοσοφικών συστημάτων, γιά να καταλήξει στο ότι ο όρος 'δημοκρατία' στην μεταμοντέρνα μας προσωρινότητα, δεν εμπεριέχει πλέον το βασικό σημαινόμενον της εννοίας του αυτο-διαχειριζομένου ή αυτο-θεσμισμένου δήμου.

Όλως τυχαίως, ελλείψει του δήμου, ακόμη και ο άνθρωπος εκλείπει, μη έχοντας τον θεσμισμένο πολιτικά δήμο ως ένα σημείο αναφοράς. Δηλαδή, χωρίς την άμεση ανακοπή και την ανατροπή του νυν σαθρού πολιτικού συστήματος της κυνοβουλευτικής κομματοκρατίας, όλων των κομμάτων που κατακερματίζουν και κομματιάζουν την ελληνική μας κοινωνία, όχι μόνον την συλλογικότητα αλλά και την ατομική μας προσωπικότητα χάνουμε, μέσα στον αφανισμό του ελληνικού μας κόσμου και πολιτισμού.

Όλα δε όσα εκθέτει ο Στέφανος Ροζάνης γιά το επινόημα της χρηματιστικής κρίσης στην ελληνική μας οικονομία, αρμονικότατα συνάδουν με τις πολλές αποκαλύψεις της E.N.D., στην ραδιοφωνική εκπομπή στο artFM Radio, στην Κύπρο, στις 15.02.2013, γιά την άμεση ανάγκη της ελληνικής μας ανεξαρτησίας, το απεχθές χρέος, ΔΝΤ και Bretton Woods (http://www.brettonwoods.org/), γιά τα μνημόνια, την χρηματιστική κατοχή, τους προδότες και δοσιλόγους πολιτευτές (διότι ούτε πολιτικοί είναι, ούτε ηγέτες είναι), το επινόημα της οικονομικής κρίσης και γιά την υποδούλωση του ελληνικού μας κόσμου στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Και φιλοσοφικά και πρακτικά λοιπόν, συνειδητοποιούμε την κατεπείγουσα ανάγκη να διεκδικήσουμε την ζωή μας από την κατοχή της διεθνούς και ντόπιας χρηματιστικής, και σε συλλογικό βεβαίως, αλλά και σε προσωπικό ακόμη επίπεδο.

Στέφανος Ροζάνης: Η κρίση [χρηματιστικής] είναι ένα επινόημα @ 11/2011

Μία δημοκρατία χωρίς ανθρώπους; Η ολοκληρωτική δημοκρατία και ο σύγχρονος κόσμος
A democracy without people? The totalitarian democracy and the contemporary cosmos

Ραδιοφωνική εκπομπή με την E.N.D. στο artFM Radio 15.02.2013
Artemis Sorras E.N.D. sinentefksi 15.02.2013 sto artFM RadioΕυοί Ευάν,

Νίκος Γεωργαντζάς
Aντιπρόεδρος
Επιτροπή Διαχείρισης και Ελέγχου Ε.N.D. (End National Debt: http://ei-end.org/)

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΙΤΣΑΚΟΣ:Ενδιαφέρουσες διαπλοκές κοινωνίας, χρηματιστικής, πολιτείας και κοσμοθέασης


Ενδιαφέρουσες διαπλοκές κοινωνίας, χρηματιστικής, πολιτείας και κοσμοθέασης

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ "ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ" ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!
Η παρέμβαση του συγγραφέα Βλάση Γ. Ρασσιά στην παραπλανητικά τιτλοφορημένη εκδήλωση "Ο Νεοναζιστικός Παγανισμός και η Ορθόδοξη Εκκλησία" στην Νομική Σχολή Αθηνών, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012.