18 Φεβρουαρίου 2013

Στο Λίβανο σταμάτησαν τη προβολή του «Fetih 1453»!


ΔΙΕΘΝΗ 18 Φεβρουαρίου 2013, 13:11 Στο Λίβανο σταμάτησαν τη προβολή του «Fetih 1453» 
Μια ξεχασμένη είδηση που πέρασε απαρατήρητη είναι αυτή της τουρκικής παραγωγής «Fetih 1453» η προβολή της οποίας σταμάτησε στην γειτονική χώρα το Λίβανο χάρη στις διαμαρτυρίες στις οποίες προέβη εκεί η κοινότητά μας. Σε μια επι τω πλείστον μουσουλμανική χώρα και όχι π.χ. στην Ελλάδα, που είναι χριστιανική και ελληνική. 
Η επιτυχία αυτή οφείλεται στην ενεργό δράση της Ελληνικής Ορθόδοξης κοινότητας του Λιβάνου. Το θέμα κάλυψαν ΜΜΕ στη Γαλλία. Συγκεκριμένο άρθρο γραμμένο από τη Natalia Trouiller δημοσιευμένο στις 10 Οκτωβρίου 2012 με τίτλο «Un film turc divise le Liban» («Ένα τουρκικό έργο διχάζει το Λίβανο»). 

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην αποτελεσματική αντίδραση - η οποία χρησιμοποίησε το διαδίκτυο - εναντίον της προβολής της τουρκικής παραγωγής, και του συμπατριώτη μας από την Αμερική, Ιωάννη Φιτανάκη, πρώην προέδρου της διαλυθείσας Hellenic League of America. 
Το άρθρο, αφού κάνει μια μακροσκελή ιστορική αναφορά, αναφέρεται σε δηλώσεις εναντίον της τουρκικής παραγωγής, για την οποία ξοδεύθηκαν 17 εκατομμύρια δολάρια, ότι διαστρευλώνει ιστορικά γεγονότα, και προσβάλει την χριστιανική θρησκεία ως μια διαφθαρμένη θρησκεία και είναι ένα έργο που προκαλεί τη διένεξη μεταξύ Χριστιανών και Ισλαμιστών. «... Προβάλει σε μια σκηνή τον Μεχμέτ ΙΙ να μπαίνει στην Αγία Σοφία όπου βρίσκονταν εκατομμύρια πρόσφυγες, να παίρνει ένα μικρό αγόρι στα χέρια του και να δηλώνει νικητής υπερασπιστής. ΄Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια. Η σφαγή πέραν των 3,000 χριστιανών και ο βιασμός γυναικών είναι ιστορικά γεγονότα που δεν μπορούν να διαστρευλωθούν...», αναφέρεται ως δήλωση, στο άρθρο. 
Παραθέτω πιο κάτω ολόκληρο το δημοσίευμα στη γαλλική γλώσσα με την αφίσα της προσβλητικής τουρκικής προπαγάνδας. 
Η πατριωτική αντίδραση της κοινότητας μας στο Λίβανο και το επιτυχές αποτέλεσμα αξίζει συγχαρητήρια και αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρο τον υπόλοιπο Ελληνισμό. Και ειδικά εκείνους που προβάλουν όσο και εκείνους που παρακολουθούν τέτοιες τουρκικές παραγωγές βοηθώντας στην εξάπλωση της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής εις βάρος του Ελληνισμού και Χριστιανισμού. 
http://www.lavie.fr/chroniques/matinale-chretienne/un-film-turc-divise-le-liban-10-10-2012-31777_167.php Matinale chr ι tienne du 10 octobre Un ταινία turc divise le Liban 
ΝΑΤΑΛΊΑ TROUILLER - PUBLIΙ LE 10/10/2012 

Φανούλα Αργυρού 
Ερευνήτρια/συγγραφέας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου