05 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Καιάδας,ο κουτσός βασιλιάς Αγησίλαος και τα ψεύδη των Ιουδαιοχριστιανών.


[Μια ακόμη προσπάθεια ωραιοποίησης της αρχαίας Λακεδαιμονίας λόγω του γελοίου τοπικισμού του Βλάση Ρασσιά, είναι η προσπάθεια να αποδειχθεί ότι οι αρχαίοι Σπαρτάτες δεν είχαν μέρος όπου πετούσαν τα καχεκτικά παιδιά τους. Ο πολύς κόσμος κακώς πιστεύει ότι το μέρος αυτό λεγόταν Καιάδας. Κι οι Νεοπαγανιστές βασιζόμενοι σε αυτή την ανακρίβεια, ή μάλλον το μπέρδεμα, «αποδεικνύουν» ότι δεν είχαν οι αρχαίοι Σπαρτιάτες τέτοιο βάρβαρο θεσμό, κι άρα όλα είναι συνωμοσία κατά του σπαρτιατικού πνεύματος κ.λ.π. κ.λ.π. (οι γνωστές βλακώδεις θεωρίες περί συνωμοσίας). Όμως τόπος που έριχναν τα παιδιά τους οι αρχαίοι Σπαρτιάτες υπήρχε και λεγόταν «Αποθέτες» (στον «Καιάδα» έριχναν τους υπάνθρωπους Είλωτες).

Συγκεκριμένα:

ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ, Λυκούργος, 16 «Το γεννημένο παιδί (...) αν όμως ήταν ασθενικό και κακόμορφο, το έστελλαν στις λεγόμενες Αποθέτες, βαραθρώδη τόπο πλησίον του Ταϋγέτου, διότι φρονούσαν, ότι παιδί που δεν είχε ευθίς εξαρχής γεννηθεί υγιές ούτε εύρωστο, ήταν συμφερότερο και για το ίδιο και για την πόλη να μη ζεί».
Βεβαίως ο κος Ρασσιάς δεν ενδιαφέρεται για την αλήθεια, αλλά μόνο για την προώθηση τού Νεοπαγανισμού. Προσπαθεί πάση θυσία να αποκρύψει τις βαρβαρότητες τής θρησκείας του, αρχαίας και νέας. Δεν διστάζει να ψεύδεται δημόσια, ελπίζοντας ότι οι αναγνώστες του θα καταπιούν τα παραμύθια του όπως οι τυφλωμένοι από το φανατισμό Νεοπαγανιστές.
Όμως εμείς δεν είμαστε Νεοπαγανιστές! Και το ψεύδος θα το ξεσκεπάζουμε!]

Αυτά γράφουν οι Ιουδαιοχριστιανοί στις...Παγανιστικές Απάτες

Τους απαντά ο "δικός" τους,ο ακραιφνής χριστιανός Παπαρρηγόπουλος!...

[...Περί τα τέλη του Πελοποννησιακού πολέμου,οι δύο της Σπάρτης βασιλείς ήσαν, Άγις ο Αρχιδάμου,βασιλεύσας από του 426 μέχρι του 399,και Παυσανίας ο Πλειστοάνακτος,βασιλεύσας από του 408 μέχρι του 394.Εκ τούτων ο Άγις απέθανεν έν περίπου έτος μετά την κατά της Ήλιδος εκστρατείαν του,καταλιπών από Τιμαίας υιόν,τον Λεωτυχίδην,περί της γνησιότητος του οποίου πολλαί υπήρχον αμφιβολίαι.Όθεν ο Λύσανδρος συνέλαβε τον σκοπόν να διαβιβάση την βασιλείαν εις τον νεώτερον του Άγιδος αδελφόν Αγησίλαον,επ' ελπίδι ότι θέλει άγει και φέρει αυτόν κατά το δοκούν.Ο Αγησίλαος ήτο τότε τεσσαρακοντούτης περίπου' και επειδή είχεν ανατραφή μηδεμίαν έχων προσδοκίαν του να βασιλεύση ποτέ,ενησκήθη ακριβέστατα περί την σπαρτιατικήν δίαιταν και πειθαρχίαν.Ήτο δε αφελής τους τρόπους και τα ήθη,προσηνής προς τους συμπολίτας,ευπειθής εις τας αρχάς και προς τούτοις ού μόνον μικρός το ανάστημα,αλλά και ισχνός,και χωλός τον έτερον των ποδών...]
(ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ,Κων.Παπαρρηγόπουλος,βιβλίον πέμπτον,σελ.26,εκδόσεις ΓΑΛΑΞΙΑ-ΕΡΜΕΙΑΣ)

Μα,τι είναι αυτά;Οι Σπαρτιάτες είχαν κουτσό βασιλιά!;Πως;
Δεν έρριξαν στον Καιάδα ή στους ΑΠΟΘΕΤΕΣ τον κουτσό Αγησίλαο ως βρέφος;
Μα καλά,πως τους ξέφυγε;Έστω,αλλά να δεχθούν να τον κάνουν και βασιλιά;Οι Σπαρτιάτες;
Και δεν είναι ο μόνος!Διαβάστε και...αυτό...ως απάντηση στην παραπομπή του Πλουτάρχου που παρουσιάζουν!
Τι λέει όμως το ΥΠ.ΠΟ. για τον Καιάδα;...

Το σπήλαιο Καιάδας βρίσκεται κοντά στο χωριό Τρύπη, σε απόσταση 10 χλμ. από τη Σπάρτη, δίπλα στο δημόσιο δρόμο Σπάρτης - Καλαμάτας. Είναι σπηλαιοβάραθρο μήκους περίπου 50 μ. κατά το ερευνημένο του τμήμα, με κλίση που κυμαίνεται από 35ο - 50ο. Η σημερινή είσοδος του, πλάτους περίπου 0,50 μ., βρίσκεται περίπου 30 μ. ψηλότερα από τον δημόσιο δρόμο. Η αρχική είσοδος διανοιγμένη σε ψηλότερο επίπεδο είναι σήμερα επιχωμένη. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση ο Καιάδας βρισκόταν σε φαράγγι κοντά στην Τρύπη. Η παρουσία βαράθρου με ανθρώπινα οστά στην Τρύπη ήταν αρκετά χρόνια γνωστή, αλλά η πρώτη αυτοψία έγινε το 1983. Ο κύριος όγκος των ανθρώπινων οστών ήταν συγκεντρωμένος στο βαθύτερο τμήμα του σπηλαιοβαράθρου όπου έχει δημιουργηθεί παχύτατη επίχωση. Οστά βρέθηκαν και σε φυσικές σχισμές ή εσοχές αρκετά ψηλότερα από το σημερινό δάπεδο. Πρόκειται, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ανθρωπολογικής μελέτης, για σκελετούς κυρίως ώριμων ανδρών και λίγων γυναικών που κατέληξαν εκεί ως ακέραια σώματα και όχι ως ελεύθερα οστά. 
Το σπηλαιοβάραθρο αυτό μπορεί να συνδεθεί με τις αρχαίες μαρτυρίες για τη μορφή και τον προορισμό του Καιάδα και ειδικότερα με τη χρήση του από τους Σπαρτιάτες κατά τη διάρκεια των Μεσσηνιακών πολέμων (8ος - 5ος αι. π.Χ.) για τον καταποντισμό των εχθρών τους ή και άλλων καταδίκων. Λείπουν όμως προς το παρόν τεκμήρια για την ακριβή χρονολόγηση του οστεολογικού υλικού.Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού | Σπήλαιο Καιάδας
.........................
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΡΙΨΗ ΒΡΕΦΩΝ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ, ΔΕΙΤΕ... 

Ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Πίτσιος καταρρίπτει το μύθο της ρίψης βρεφών στον Καιάδα.

Ο Μαντέλης, ο Αργύρης και τα μέλη «μαϊμούδες» του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων!

Του Στέφανου Καραμούτσιου
Αυτές τις ώρες η δικαιοσύνη αποφασίζει για την προφυλάκιση του Μαντέλη, που κατηγορείται για τις χορηγίες της Siemens. Εμείς όμως  θα αποκαλύψουμε σήμερα ότι οι χορηγίες της Γερμανικής πολυεθνικής δεν αφορούσαν μόνο την προσωπική προεκλογική εκστρατεία του Μαντέλη αλλά και τα κάλπικα ή μαϊμουδένια συνέδρια του Σημίτη! Με τις περίφημες εγγραφές «μελών» μιας χρήσης που εξευτέλισαν κάθε έννοια  ανθρώπινης αξιοπρέπειας και οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ στο έσχατο κατάντημα. Ελπίδα μας ότι θα συγκινηθεί κάποιος εισαγγελέας ή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!
Βρισκόμαστε στο σωτήριο έτος 2001.  Ο Σημίτης διανύει το πρώτο έτος της δεύτερης τετραετίας του, που την κέρδισε στις καθυστερήσεις, στην εκλογική μάχη του 2000. Το Σημιτικό σύστημα εξουσίας οργιάζει σε κυβέρνηση και κόμμα και οι γνωστοί Σημιτοφύλακες αποφασίζουν να αναβαπτίσουν τον μεγάλο εκσυγχρονιστή ηγέτη στην κομματική κολυμπήθρα με τη διενέργεια ενός νέου συνεδρίου. Βέβαια αντίπαλος δεν υπάρχει τώρα, μιας και ο Άκης,  ασχολούμενος  με τον …επιούσιο, έχει πετάξει λευκή πετσέτα προτείνοντας λευκό, γεγονός όμως που δεν καθησυχάζει τους Σημιτικούς που ονειρεύονται πολλά χρόνια στην εξουσία και θέλουν να περιορίσουν το ποσοστό του λευκού. Έτσι αρχίζουν τις προσυνεδριακές διαδικασίες, ο θεός να τις κάνει τέτοιες, με ένα ανεπανάληπτο όργιο «εγγραφής» νέων μελών μιας χρήσης. Στα Γιάννινα την επιχείρηση αναλαμβάνουν διάφορες αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες που όμως ενοποιούνται στη βάση της νομής της εξουσίας υπό την υψηλή εποπτεία του διαβόητου τώρα Μαντέλη, αρσακειάδας όμως τότε του εκσυγχρονισμού. Ηγούνται ο Β. Αργύρης, γνωστός συνεταιριστής και υφυπουργός Γεωργίας, ο Δ. Παπαγεωργίου, κουμπάρος του …Νεονάκη και σημερινός γραμματέας του τοπικού ΠΑΣΟΚ από καραμπόλα, μετά την παραίτηση του Χ. Βούζα,  και άλλα αστέρια του τοπικού κομματικού στερεώματος.
Γράφουν εκατοντάδες νέα μέλη, δηλ. γιαγιάδες, παππούδες και λοιπούς συγγενείς για να τους χρησιμοποιήσουν άπαξ για την προκάτ «εκλογή» αντιπροσώπων για το συνέδριο, αναλαμβάνοντας να πληρώσουν αυτοί την ανάλογη συνδρομή. Όταν όμως έρχεται η ώρα να τα καταθέσουν διαπιστώνουν ότι εκτός από την αντίδραση των εσωκομματικών τους αντιπάλων, που αν μπορούσαν και αυτοί θα έκαναν τα ίδια, έπρεπε να καταβάλουν ένα σεβαστό ποσό μερικών εκατομμυρίων δραχμών. Η προθεσμία είχε περάσει, οι αντίπαλοι πιέζουν και για να μην καταλήξει η επιχείρηση σε φιάσκο κινητοποιείται ο Μαντέλης, παιδί για όλες τις δουλειές, που καταφθάνει στα Γιάννινα εσπευσμένα στις 20 Ιουνίου και στο Μόλο συναντά τον Παπαγεωργίου με την «παρέα» του,  τους καταβάλλει το απαιτούμενο χρηματικό ποσό και ύστερα κατευθύνεται στο πολιτικό γραφείο του Αργύρη, καταβάλλει και εκεί την αντίστοιχη δόση, λες και ο Αργύρης δεν είχε λεφτά, και έτσι λύνεται το πρόβλημα! Το ίδιο βράδυ ο Παπαγεωργίου και η ιδιαιτέρα του Αργύρη πηγαίνουν στα γραφεία της Νομαρχιακής καταθέτουν τις αιτήσεις των μελών μιας χρήσης και το σχετικό παραδάκι και έτσι όλα λύνονται πολιτισμένα και προφανώς …εκσυγχρονιστικά!!!
Ιστορίες θερινής νυκτός  θα πει δικαιολογημένα ο κάθε καχύποπτος! Πώς αποδεικνύονται και ποια η σχέση της Γερμανικής πολυεθνικής με την παραπάνω υπόθεση¨ Μα για την υπόθεση των Ιωαννίνων υπάρχουν σχετικά παραστατικά που είναι στη διάθεση του καθενός! Όσον αφορά δε την γενικότερη εμπλοκή, επειδή γνωρίζουμε το διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ μέχρι …μυελού των οστών του, είμαστε βέβαιοι ότι μέσα από τέτοιες διαδικασίες έμπαιναν στο ΠΑΣΟΚ μαύρα χρήματα, ξεπλένονταν και …νομιμοποιούνταν! Γιατί αν από τα Γιάννινα μπήκαν πέντε εκατομμύρια δραχμές, φανταστείτε πόσα εκατομμύρια μπήκαν από τις άλλες οργανώσεις! Γιατί τα μέλη μαϊμού ήταν εκατοντάδες χιλιάδες, επομένως εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές ήταν και οι «εισφορές»! Και αν στα Γιάννινα υπάρχουν και παραστατικά που αποδεικνύουν την εμπλοκή εξωθεσμικών κομματικά παραγόντων σε αυτή τη βρωμερή υπόθεση, γιατί να μην υπάρχουν  και στις άλλες οργανώσεις, αφού πανελλαδικά συνέβησαν τα ίδια σημεία και τέρατα; Απλά χρειάζεται βούληση κύριε πρωθυπουργέ!
Σχεδόν δέκα χρόνια μετά, πολλά και φοβερά έχουν οδηγήσει τη χώρα στο σημερινό βάραθρο. Την ευφορία και τη μακαριότητα την έχει αντικαταστήσει η αγωνία για τον επιούσιο και το άγχος για ένα μέλλον που φαντάζει σκοτεινό και αβέβαιο. Πολλά έχουν αλλάξει ή φαίνονται ότι αλλάζουν. Όμως πολλά μένουν ίδια και απαράλλακτα  σαν να μην έχει συμβεί τίποτε! Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του κινείται αυτιστικά στο δικό του μικρόκοσμο. Όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, ειδικά με τις διεργασίες στα κόμματα για τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση προκαλούν μελαγχολία.
Ειδικά για εμάς τους Ηπειρώτες η κατάσταση είναι ανυπόφορη! Ενώ θα έπρεπε να σημάνει συναγερμός των υγιών δυνάμεων του τόπου, έχουμε κυριολεκτικά μια από τα ίδια. Αλλά η περίπτωση  της επιλογής του Β. Αργύρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου με τις ευλογίες του πρωθυπουργού δεν έχει όμοιό της. Δεν αρκούσε η ανάδειξη σε Γ Αντιπρόεδρο της Βουλής ενός ανθρώπου που δεν τελείωσε ούτε το Γυμνάσιο, μας επικρέμαται και ο διορισμός του  ως μικρού πρωθυπουργού της Ηπείρου. Η περιβολή του ασήμαντου με νέο θεσμικό χιτώνα!
Και ενώ οι υποψήφιοι περιφερειάρχες θα έπρεπε να είναι άτομα με γενική θεωρία για το πώς πρέπει να βαδίσει η χώρα, άνθρωποι με όραμα  για τον τόπο τους, άνθρωποι με ξεχωριστές γνώσεις  αλλά και δημοκρατικό ήθος, παρατηρούμε άναυδοι να ανασύρονται από τις αποθήκες του ΠΑΣΟΚ τα υλικά εκείνα που ευθύνονται για την σημερινή ανυποληψία του! Οι άνθρωποι που έγιναν στελέχη με διαδικασίες Σοβιετίας και ανακυκλώνονται σαν την Λερναία Ύδρα εξαιτίας της απάθειας των Ηπειρωτών. Αλλά ένα είναι βέβαιο! Απέναντι στην απρέπεια του Παπανδρέου και το θράσος του Αργύρη: Η Ήπειρος έχει ανάγκη από τη σοφία και το ρόπαλο ενός Ηρακλή! Και μάλιστα εδώ και τώρα… 

Αθανάσιος Στριγάς."Οι άνθρωποι πρέπει να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, να δημιουργούν ομάδες και συλλογικά να διεκδικούν."

 «Πετρέλαιο η Ελλάδα θα βγάλει όταν στερέψει η Αραβία!»
Συντάκτης Αργύρης Καραβούλιας
  
05.02.07

Αποκαλυπτική και αποκλειστική Συνέντευξη του Αθανάσιου Στριγά
strigas Ο Αθανάσιος Στριγάς γεννήθηκε στο Βαρθολομιό και είναι ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς για την διεθνή πολιτική σκηνή, αποκαλύπτοντας πολλές φορές σημαντικές παραμέτρους των τεκταινόμενων στα παρασκήνια της.
Έγινε διδάκτωρ στις Πολικές και Οικονομικές Επιστήμες στην Χαϊδελβέργη της Γερμανίας, στην συνέχεια διορίστηκε Δόκιμος Σύμβουλος στο ΝΑΤΟ και εν συνεχεία Σύμβουλος και Ειδικός Σύμβουλος των Αρχιστρατήγων και των Γενικών  Γραμματέων. Στο Georgetown της Ουάσινγκτον σπούδασε  Διεθνή Στρατηγική και έπειτα στην Μόσχα Προπαγάνδα, καθόσον εργαζόταν στο ΝΑΤΟ. Στο ΝΑΤΟ απασχολήθηκε συνολικά για 26 χρόνια. Έχει γράψει συνολικά 20 βιβλία, μεταξύ των οποίων, Τα Παγκόσμια Κέντρα Εξουσίας, Η Μαύρη Βίβλος των Ελλήνων Πολιτικών, Παγκόσμιοι Εντολοδότες, Τρομοκρατία, κ.ά.  
Κύριε Στριγά κατάγεστε από την Ηλεία και την επισκέπτεστε συχνά. Ποια είναι η εικόνα σας για τον τόπο;

Από τότε που πέθαναν η γιαγιά μου και ο παππούς μου έρχομαι εδώ από καιρού εις καιρόν, πριν ερχόμουν σχεδόν κάθε μήνα. Όποτε δηλαδή ευκαιρούσα γιατί ήμουν και πολλά χρόνια στο εξωτερικό. Θα κοιτάξω κάποια στιγμή να επανέλθω, να μείνω μόνιμα.
 Η Ελληνική οικονομία είναι καθηλωμένη κάτι δεκαετίες τώρα στην φοροδιαφυγή, στην ληστρική επιβολή φόρων, στις μηδενικές αυξήσεις μισθών συντάξεων, στο όλο και μεγαλύτερο άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ πλουσίων και φτωχών. Επειδή έχετε ασχοληθεί με την διεθνή πολιτική και οικονομία, νομίζετε ότι μπορεί να αλλάξει κάτι σε αυτό;

Τα οικονομικά δεδομένα για την Ελλάδα δεν αλλάζουν εφόσον συνεχίζουν οι κυβερνήσεις όλες, ανεξαρτήτως χρώματος και ιδεολογίας, να κλέβουν τα περισσότερα οι ημέτεροι και ό,τι μένει να δίνεται στον ελληνικό λαό. Αν είδατε χθες στις ειδήσεις των μεγαλύτερων τηλεοπτικών καναλιών στην Ελλάδα, ανέφεραν ότι κατασκευαστές πολυκατοικιών, μεγαλοεπιχειρηματίες κ.λ.π. ζουν με 900 και 800 ? το μήνα, το γνωστό πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Η φοροδιαφυγή γίνεται φυσικά με τις ευλογίες του κράτους επειδή το κράτος αρνείται, οι κυβερνήσεις αρνούνται ή καλύτερα δεν μπορούν να τα βάλουν με επιχειρηματίες διότι αυτοί τους στηρίζουν και τους επιχειρηματίες τους στηρίζουν αντίστοιχα αμερικανικές δυνάμεις  και ευρωπαϊκές. Δεν μπορούν να πάνε κόντρα στους επιχειρηματίες γιατί θα τους πετάξουν και η «πολυθρόνα» στην Ελλάδα είναι ό,τι καλύτερο. Από το 1834 που  το Ελληνικό κράτος είπε ότι φτιάχνει ελληνικό κράτος, είμαστε μια χώρα «κλεφτών και αρματολών».Βέβαια πετάξαμε τα άρματα και έχουμε αντικαταστήσει αυτό το σκέλος με τα μέσα, εκβιασμούς κ.ά Τα δάνεια είναι μια μεγάλη πληγή για την οικονομία. Αν θυμάστε ο Σημίτης ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, πριν από 5 περίπου χρόνια, είχε δείξει στην Βουλή ένα ομόλογο του 1910 ή '12. Χρωστάμε δηλαδή από τότε. Η Ελλάδα χρωστάει συνέχεια. Στην Αθήνα αν πάει κανείς, θα δει την πλατεία Κάννιγκος, που έχει ονομαστεί έτσι στην μνήμη του Κάννιγκ, Εγγλέζος ο ίδιος, ο οποίος έφερνε με το τσουβάλι τα λεφτά για να βοηθηθεί η χώρα, τα πήρανε τα χρήματα τα φάγανε και να τον τιμήσουν έκαναν την πλατεία και την ομώνυμη οδό.
Στην συνέχεια έρχεται το σχέδιο Μάρσαλ, τρώνε όλα τα χρήματα οι 10-12 οικογένειες, τότε 10-12, γιατί σήμερα είναι παραπάνω. 
Το ίδιο γίνεται και σήμερα με τα πακέτα που έρχονται από την Ένωση...
Ο Σημίτης είχε πει πως θα κάνει την περιβόητη σύγκλιση. Δεν μπορεί να γίνει σύγκλιση στην Ελλάδα ξέρετε, όταν έχουμε βασικό μισθό 600 ? το μήνα, πως είναι δυνατό να φτάσει τα 1600 ?, τον βασικό μισθό των Ευρωπαϊκών χωρών;
 Πλέον το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οι ενδεχόμενες ραγδαίες αλλαγές του καιρού είναι θέματα στην καθημερινή ατζέντα των διεθνών φόρουμ. Από την άλλη ένα πανίσχυρο καρτέλ πετρελαϊκών εταιρειών επιβάλλει την ρυπογόνο λογική του σε όλο τον πλανήτη. Μπορούμε πιστεύετε να πάμε σε αλλαγή ενεργειακού τοπίου, απεγκλωβιζόμενοι από τις επτά «αδελφές»;  
 Οι επτά «αδελφές» του πετρελαίου είναι το άλφα και το ωμέγα στην διεθνή πολιτική κονίστρα. Αυτές κυβερνούν, βάζουν ανθρώπους τους παντού. Ο Τζωρτζ Μπους είναι των Τεξανικών συμφερόντων, προηγουμένως ο Μπιλ Κλίντον ήταν των συμφερόντων της Νέας Υόρκης. Αλλάζει δηλαδή ο Μανωλιός και βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Οι επτά λοιπόν αυτές πολυεθνικές, οι οποίες είναι απλωμένες σε όλο τον πλανήτη, δεν είναι μόνο στην ενέργεια. Δραστηριοποιούνται στις κατασκευές, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις πολεμικές βιομηχανίες. Επομένως δεν μπορεί να κάνει κανείς τίποτα. Όταν λοιπόν θα στερέψουν οι πετρελαιοπηγές στην Σαουδική Αραβία και αλλαχού τότε και μόνο θα στραφούν σε άλλες πηγές ενέργειας, τις οποίες τις έχουν έτοιμες φυσικά. Το τραγικότερο είναι ότι όλες οι Ελληνικές κυβερνήσεις από τότε που έγινε κράτος η Ελλάδα, υποτιθέμενο κράτος, γιατί δεν είναι κράτος αυτό όπως είναι, το λέω εν γνώσει μου και παίρνω εγώ την ευθύνη όλη, να το γράψετε όπως το λέω, γνωρίζουν τουλάχιστον την τελευταία πεντηκονταετία ότι υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα, και μάλιστα παρά πολύ, και βέβαια αυτό αποδεικνύεται και από την κρίση στα Ίμια. Κοιτάξτε, στα Ίμια δεν ενδιαφέρεται κανείς για βοσκοτόπια και κατσικάκια. Ενδιαφέρονται για το υπάρχει γύρω-γύρω από μια βραχονησίδα. Γύρω-γύρω λοιπόν σας πληροφορώ ότι έχει 200 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο. Μόνο αυτό, εκεί πέρα. Για αυτό έβαλαν πόδι οι Τούρκοι. Επίσης επάνω στην Μακεδονία έχει πετρελαιοπηγές που έχουν 800 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο. Τα έχω γράψει και στα βιβλία μου, μιλάω με στοιχεία, έχουν κάνει μετρήσεις η BP, η Shell, η Texaco, η Aramco, όλες αυτές οι εταιρείες. Αυτά τα μετρήσιμα δεδομένα τα βάζουν στην άκρη και όταν στερέψουν τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας τότε δειλά-δειλά μπορεί να ξεκινήσει κάτι.
 Για τα πετρέλαια εδώ σε μας τι λέτε, υπάρχουν και εδώ μετρήσεις έτσι δεν είναι;    
 Βεβαίως και υπάρχει πολύ πετρέλαιο κάτω σε μας. Στο Κερί στην Ζάκυνθο υπάρχουν πολύ πλούσια κοιτάσματα, και ο Σοφιανόπουλος που τόλμησε να ανοίξει σιγά-σιγά, ο τότε υπουργός Βιομηχανίας, Μιλτιάδης Έβερτ τον έβαλε φυλακή, και τον ποδοπατήσανε, η φαρμακοβιομηχανία που είχε ο Σοφιανόπουλος του την έκλεισαν. Όπως επίσης και στο Κατάκολο και σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Εδώ αυτοί (οι κυβερνώντες) βολεύονται και όπως τους λένε οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι έτσι πορεύονται. Αξιοποίηση των κοιτασμάτων εδώ θα υπάρξει μόνο αν πουν οι πετρελαϊκές πως στέρεψαν οι πετρελαιοπηγές στο Κουβέιτ, στην Σαουδική Αραβία, ή στο Ιράκ κ.λ.π.
 Αυτό μπορεί να οφείλεται και σε αδράνεια των Ελλήνων πολιτικών;  
 Βεβαίως οφείλεται και σε αδράνεια. Μα είχα συζητήσει με πρωθυπουργούς, γιατί είχα διατελέσει στο ΝΑΤΟ, οι οποίοι μου έλεγαν να πάω εγώ να μιλήσω στις πολυεθνικές, γιατί αυτοί δεν μπορούν να σταθούν ούτε στους διαδρόμους των πολυεθνικών εταιρειών. Με τον τελευταίο που είχα σχετική συζήτηση ήταν ο Σημίτης, ο οποίος μου πρότεινε να με χρίσει υφυπουργό Ενέργειας ή ότι άλλο τέλος πάντων και του είχα πει ποιος θα πληρώσει το... μάρμαρο κύριε πρωθυπουργέ; Αν φέρουμε το πετρέλαιο, αν πείσω δυο πολυεθνικές, και οι δυο πείσουν τους άλλους πέντε, ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο μετά που η αντιπολίτευση θα λέει, τι έγινε τώρα, τι ποσοστό είναι αυτό, το ποσοστό που μας δίνουνε είναι 37% επί των πωλήσεων, αν πούνε οι άλλοι γιατί να πάρουμε 37%, να πάρουμε 67, 87, για τι να μην πάρουμε το 100%, τι μας έκανες με τον Στριγά, ξέρετε τι θα πείτε εσείς, ο Στριγάς φταίει, και εμένα θα με εκτελέσουνε στο σύνταγμα.
 Βλέπουμε οι πάντες η πολιτική πλέον να έχει γίνει marketing και η τηλεόραση να πρωταγωνιστεί στον τρόπο διαμόρφωσης κρίσης του λαού. Πως θα το σχολιάζατε;
 Η τηλεόραση ειδικότερα στην Ελλάδα είναι ένα καταπληκτικό εργαλείο αποβλάκωσης του Ελληνικού λαού. Ο Ελληνικός λαός δεν ήθελε και πολύ έτσι όπως τον είχαν καταντήσει, όπως τον καταντούν και καθημερινά δηλαδή με τους λογαριασμούς, με τις πιέσεις που υφίσταται, σήμερα έχει δουλειά, αύριο δεν έχει, το παιδί του πάει σε ένα σχολείο που δεν είναι σχολείο, έχει τα προβλήματά του και δεν ασχολείται με τίποτα άλλο, παρά να κάθεται στον καναπέ και να βλέπει τηλεόραση. Ποιοι είναι τώρα οι δημοσιογράφοι που δεν είναι υπάλληλοι των εταιρειών, δείξτε μου ένα, εγώ δεν ξέρω κανένα. ; Όλοι αυτοί είναι από εταιρείες βαλτοί, από τους Έλληνες δηλαδή επιχειρηματίες, οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι δεσμευμένοι από τους ξένους επιχειρηματίες, γιατί δεν υπάρχει ντόπιο κεφαλαίο στην Ελλάδα κ.ο.κ. και όλα αυτά τα πληρώνει ο κοσμάκης. Διαμορφώνουν συνειδήσεις κατά πώς θέλουν.Είχαμε τελευταία ένα τρομοκρατικό χτύπημα, στην Αμερικανική πρεσβεία. Τι πιστεύετε, έχουμε την επανεμφάνιση της τρομοκρατίας στην χώρα μας, ή μήπως είναι μια αφορμή για περισσότερα κατασταλτικά μέτρα κατά των δικαιωμάτων;
Έχω γράψει δύο βιβλία για την τρομοκρατία, τα οποία αποδεικνύουν αυτό που έλεγα. Αυτοί που συνελήφθησαν εδώ ως τρομοκράτες,ήταν υπάλληλοι κάποιων οι οποίοι τους έβαζαν, έπαιρναν αυτοί τα χρήματα και τους έδιναν ένα μισθό. Αυτά τα χρήματα όπως γράφω και στο βιβλίο μου έχουν πάει σε ράβδους χρυσού στην Ελβετία. Έγραψα επίσης και αυτό το ισχυρίζομαι και σήμερα δεν έχουμε τελειώσει με την τρομοκρατία στην Ελλάδα. Πίσω από όλα αυτά είναι η CIA, αμερικάνικα συμφέροντα. Την Ελλάδα την καλύπτουν δορυφόροι, την καλύπτει το ECHELON που είναι το ένα εγκατεστημένο στην Αμερικανική Βάση στο Άκτιο της Πρέβεζας και άλλο ένα ECHELON είναι στην Αθήνα, Πανεπιστημίου και Βουκουρεστίου γωνία στο ρετιρέ, εκεί που είναι οι πράκτορες της CIA, της DIA, της NSA... Ο δορυφόρος μπορεί να φωτογραφίσει πινακίδα αυτοκινήτου από τόσες χιλιάδες χιλιόμετρα που είναι ψηλά. Έχουν φωτογραφίες, δεν τις δίνουν, θέλουν να συνεχίζουν για αυτό που είπατε, να υπάρξουν και άλλα κατασταλτικά μέτρα, να υπάρξει και άλλο σκύψιμο του κεφαλιού από τον Ελληνικό λαό.  
 Θέλετε κάτι να προσθέσετε;
 Εκείνο που έχω να προσθέσω είναι ότι ο Ελληνικός λαός πρέπει να καταλαβαίνει, να ψάχνεται και να καταλαβαίνει τι γίνεται, να μην κάθεται μόνο στην τηλεόραση. Οι άνθρωποι πρέπει να διεκδικούν αυτά που τους ανήκουν, να δημιουργούν ομάδες και συλλογικά να διεκδικούν. Πρέπει ο ελληνικός λαός να επιμείνει στην σύγκλιση, αυτό είναι το μήνυμα, στην σύγκλιση με τις ευρωπαϊκές χώρες και όχι να ζητάει ψίχουλα και να του λένε μάλιστα δεν έχουν να του δώσουν, αφού είναι από τα κλεμμένα, πώς να του δώσουν.
 Σας ευχαριστώ πολύ.
 Και εγώ σας ευχαριστώ.

Πηγή...

Διαβάστε κι αυτό: ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.Αθανάσιος Στριγάς

Σχετικό θέμα: Ο επίλογος του βιβλίου του Αθανάσιου Κ. Στριγά με τίτλο: Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ Αλλαγή συνόρων Ελληνοτουρκική σύγκρουση.