14 Σεπτεμβρίου 2009

Η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος. Άνθιμος:"Άμα βγάλετε...άκρη"!!!

Δημοσιεύθηκε από kalopoulos - 09/02/2008
_____________________________________
http://ermionh.blogspot.com/2008/01/blog-post_8332.html

Η περιουσία της Εκκλησίας της Ελλάδος
Τα στοιχεία που παρατίθενται ευθύς παρακάτω προέρχονται από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο:
Μόνο η περιουσία του Ν.Π.Δ.Δ. της Εκκλησίας της Ελλάδος υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε
δεκαπέντε δισεκατομμύρια (15.000.000.000) ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και η
ανυπολόγιστη-αμύθητη περιουσία των περίπου δυόμιση χιλιάδων (2.500) μοναστηριών. Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα γης,εκατοντάδες οικοδομικά τετράγωνα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και καταθέσεις αξίας εκατομμυρίων ευρώ αποτελούν την την εκκλησιαστική περιουσία. Από τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας προκύπτει ότι οι οικονομικές υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος κατέχουν αναγνωρισμένες εκτάσεις που φτάνουν τα 96.500 στρέμματα. Στις εκτάσεις αυτές προστίθενται και οι χαρακτηριζόμενες ως "διακατεχόμενες" (τις οποίες, δηλαδή, κατέχει χωρίς αποδεικτικά έγγραφα κυριότητας) και οι οποίες ανέρχονται σε πενήντα οκτώ χιλιάδες (58.000) στρέμματα στον Ν. Αττικής και σε πενήντα χιλιάδες (50.000) στρέμματα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Έχει, επίσης, σημειωθεί ότι η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει παράλληλα και ολόκληρα νησιά και βραχονησίδες (!) σε νησιωτικά συμπλέγματα, όπως π.χ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες. Συνολικά, εκτιμάται ότι τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα κατέχουν συνολικά από οκτακόσιες πενήντα χιλιάδες (850.000) έως ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες
(1.300.000) στρέμματα ελληνικής γης. Η Εκκλησία της Ελλάδος φέρεται μεταξύ άλλων να διαθέτει περίπου οκτακόσια (800) κτήρια με γραφεία, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία (π.χ. «Ηλέκτρα», στην Πλ. Συντάγματος), ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα (π.χ. στην γωνία δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, επί της Λ. Αλεξάνδρας). Όσον αφορά δε την ρευστότητα της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπολογίζεται ότι σήμερα αγγίζει -και ίσως και να ξεπερνά- τα σαράντα (40) εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος (1998), τα προβλεπόμενα έσοδα από μισθώματα διά το έτος 1998, μόνο από ακίνητα στην περιοχή του Ν. Αττικής, υπολογίζονται σε ένα δισεκατομμύριο τετρακόσια εκατομμύρια (1.400.000.000) δραχμές., ενώ τα συνολικά έσοδα της Εκκλησίας της Ελλάδος για το έτος 1998 υπολογίζονται σε περίπου τρία δισεκατομμύρια δραχμές (3.000.000.000) δραχμές. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα κεφάλαιο υπό μορφή εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου τα οποία ανέρχονται περίπου
σε τριάμιση δισεκατομμύρια (3.500.000.000) δραχμές. Ταυτόχρονα η Εκκλησίας της Ελλάδος έχει συστήσει δύο Ανώνυμες Εταιρίες (Α.Ε.) προκειμένου να αποσπάσει κονδύλια από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και να διαχειριστεί κερδοφόρα την περιουσία της. Η πρώτη Α.Ε. έχει την επωνυμία "Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Εργων, Ανώνυμη Εταιρία" και διαχειρίζεται τα κονδύλια από το Γ' ΚΠΣ, την ανέγερση ξενοδοχείου της εκκλησίας στην οδό Δεινοκράτους στο Λυκαβηττό και του συνοδικού συγκροτήματος στον Καρέα. Η δεύτερη Α. Ε. αφορά την εκμετάλλευση των εκκλησιαστικών ακινήτων και ειδικότερα χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων και πρατηρίων καυσίμων. Στο χαρτοφυλάκιο της ίδιας εταιρίας εμπίπτει και η διαχείριση του μεγάλου βενζινάδικου που βρίσκεται επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας, δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Επισημαίνεται ότι τα παραπάνω στοιχεία ίσως να απέχουν από την πραγματικότητα, αφού αφενός μεν οι ίδιες οι σχετικές έρευνες εμφανίζονται πολλές φορές να είναι αντιφατικές μεταξύ τους αφετέρου δε ουδέποτε έχει γίνει μία επίσημη οικονομική μελέτη στην οποία να αναφέρονται αντικειμενικά και εμπεριστατωμένα τα οικονομικά δεδομένα των
εκκλησιαστικών νομικών προσώπων. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος της περιουσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος συνολικά - ακόμα κι αν δεν είναι αυτό ακριβώς που "δείχνουν" οι διάφορες καλοπροαίρετες ή κακοπροαίρετες έρευνες - σε συνδυασμό με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες περισσότερο προσιδιάζουν σε μία πολυεθνική επιχείρηση παρά σε ένα "πνευματικό και θείο καθίδρυμα".

Και μια "θεϊκή" κρουαζιέρα του 2008.

..ο "ιερός διάπλους" του Αιγαίου που οργανώνει η Εκκλησία εφέτος προβλεπόταν να επεκταθεί σε Κρήτη, Κύπρο και Δωδεκάνησα. Ο προϋπολογισμός για το "πολυήμερο προσκυνηματικό ταξίδι" της "Ιεράς Συνόδου" αναμενόταν να ανέλθει στο ποσό των 1.250.000 ευρώ και θα καλύπτονταν κατά 70% από το ελληνικό Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και κατά 30% από τον Τουριστικό Οργανισμό Κύπρου. Ευλογημένος ο ελληνικός λαός, που χρηματοδοτεί τις "θρησκευτικές κρουαζιέρες" των "πνευματικών" του "ποιμένων"!

Δείτε τι λένε μόνοι τους για την αγροτικές γαίες που κατέχουν!

ΔΗΜΟΣΙΟ

43.598.000 στρέμματα

ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

15.553.200 στρέμματα

ΕΚΚΛΗΣΙΑ

1.282.300 στρέμματα

ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ

1.098.400 στρέμματα

Τα υπόλοιπα εδώ

Δείτε κι ένα κατατοπιστικό βιντεάκι...
Άνθιμος: Μην ασχολείστε με την εκκλησιαστική περιουσία! (video ...

Καθ' οδόν: Προς την Αρχαιότητα...

...συναντήσαμε τις Αντιγόνη, Ισμήνη, Ερμιόνη, Κλεοπάτρα

Μετά την κυριαρχία του χριστιανισμού εκδηλώνεται αποστροφή προς κάθε τι αρχαίο. H εκλογή γίνεται κατά προτίμηση από ονόματα της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, ονόματα εορτών, αγίων και μαρτύρων της Εκκλησίας και κυρίως της Παναγίας. Οι διωγμοί κατά τους πρώτους χριστιανικούς αιώνες συνέβαλαν στη διατήρηση ειδωλολατρικών ονομάτων, ελληνικών και λατινικών, όπως, π.χ., Ηρακλής, Επαμεινώνδας κλπ., που στη συνέχεια έγιναν χριστιανικά. Στη βυζαντινή περίοδο επικρατούν τα χριστιανικά ονόματα και τα ονόματα των αξιωματούχων της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Μέχρι και το Διαφωτισμό χρησιμοποιούνται μόνο όσα σχετίζονται με αγίους. Με τη διάδοση του Διαφωτισμού και την αφύπνιση της εθνικής συνείδησης των υπόδουλων Ελλήνων, πολλοί ήταν εκείνοι που αποφάσιζαν να δώσουν στα παιδιά τους αρχαία ελληνικά ονόματα, αντί για χριστιανικά (δηλαδή, εβραϊκά και ρωμαϊκά). Αυτή η «μόδα» («απροσφυής και ανάρμοστος» καινοτομία) ανησύχησε σφόδρα τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄. Θεωρούσε ότι η ταυτότητα του Ελληνα που ήθελαν να αποκτήσουν οι Ρωμιοί ήταν συνυφασμένη με την αρχαία αντίληψη περί θείου (δωδεκάθεο), άρα εχθρική και ανταγωνιστική ως προς την χριστιανική Εκκλησία. Ο σημαντικότερος λόγος ανησυχίας από αυτή την «καινοτομία» των ραγιάδων ήταν τα προμηνύματα της Επανάστασης. Αφού οι ραγιάδες Ρωμιοί ξαναγίνονταν Ελληνες σίγουρα είχαν στο νου τους εθνική επανάσταση κατά των Οθωμανών και της Εκκλησίας.

«Ο Διαφωτισμός επιδίωξε τη ρήξη με το εποικοδόμημα του παλαιότερου φεουδαρχικού συστήματος και, μέσα σε αυτά τα πλαίσια, αμφισβήτησε τη θρησκεία και τις εκκλησίες. Ο ελληνικός διαφωτισμός, απότοκος της ανόδου της αστικής τάξης και του αιτήματός της για δημιουργία εθνικού κράτους, ήρθε και αυτός σε ρήξη με την ορθόδοξη Εκκλησία. Το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, διαπιστώνοντας ότι ετίθετο εν κινδύνω η θέση του μέσα στα πλαίσια της οθωμανικής διοίκησης, αντιστάθηκε ενεργά στο Διαφωτισμό, στα πολιτικά του αιτήματα και στους φορείς του. Σε μια πορεία ραγδαίας συντηρητικοποίησης, αντιστάθηκε στη διεκδίκηση και στη διαμόρφωση ελληνικού κράτους. Είναι αρκετά γνωστά τα επεισόδια του αφορισμού του Ρήγα Φεραίου και του κινήματος του Υψηλάντη από τον Πατριάρχη Γρηγόριο Ε'» (Δώρα Μόσχου, «Ριζοσπάστης»).

Το ίδιο κίνητρο αναγνώρισε και ο Αλή Πασάς. Υποψιάστηκε ότι κάτι ετοίμαζαν οι ραγιάδες μόνο και μόνο από το γεγονός ότι βάφτιζαν τα παιδιά τους με αρχαία ελληνικά ονόματα. Φέρεται να είχε πει:

«Εσείς οι Ρωμιοί, μπρε, κάτι μεγάλο έχετε στο νου σας. Δε βαφτίζετε πια τα παιδιά σας Γιάννη, Πέτρο, Κώστα, παρά Λεωνίδα, Θεμιστοκλή, Αριστείδη. Σίγουρα κάτι μαγειρεύετε».

Πώς αντέδρασε η Εκκλησία; Με το μόνο τρόπο που ξέρει να αμύνεται. Με πατριαρχική εγκύκλιο απαγόρευσε στους Ελληνες να δίνουν στα παιδιά τους ελληνικά ονόματα: «Και η κατά καινοτομίαν παρά ταύτα εισαχθείσα των παλαιών ελληνικών ονομάτων επιφώνησις εις τα βαπτιζόμενα βρέφη των πιστών, ως ηκούσαμεν, λαμβανομένη ως μια καταφρόνησις της χριστιανικής ονοματοθεσίας, είναι διόλου απροσφυής και ανάρμοστος, όθεν ανάγκη η Αρχιερωσύνη σας να διαδώσητε παραγγελίας εντόνους... (...), διά να λείψη τουντεύθεν και η κατάχρησις αύτη...».

Αποτέλεσμα αυτών ήταν η συνήθεια σε κάποιες περιοχές, όπως στη Σύρο, να έχουν 2 ονόματα, ενός αρχαίου και ενός εκκλησιαστικού.

Μετά την Επανάσταση καθιερώθηκαν τα αρχαιοελληνικά ονόματα στην προσπάθεια των Νεοελλήνων μέσα από αυτά να αποδείξουν τη συνέχεια της καταγωγής τους και τις ρίζες τους (Ετσι απαντούσαν και στους Φαλμεράγιερ). Επρεπε όμως να έχει και τη συγκατάθεση της Εκκλησίας. Γι' αυτό τα περισσότερα αρχαιοελληνικά ονόματα «βαφτίστηκαν» χριστιανικά με τη σύνδεσή τους με ανθρώπους που μαρτύρησαν για την πίστη τους. Οπως στην περίπτωση των σαράντα παρθένων (όλες με αρχαιοελληνικά ονόματα) που αποκεφαλίστηκαν τον 3ο αιώνα και τη μνήμη τους τιμά η Εκκλησία την 1η Σεπτέμβρη (Αντιγόνη, Ισμήνη, Ερμιόνη, τα ονόματα των Μουσών κ.ά.).

Τα ονόματα Αντιγόνη, Ισμήνη, Ερμιόνη και Κλεοπάτρα σήμερα εμφανίζονται σε ένα ποσοστό περίπου 0,20% το καθένα.


Ηρακλής ΚΑΚΑΒΑΝΗΣ

Πηγή

ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ!


Να τι κάνουν!
Η ελληνική πρεσβεία στο Πακιστάν αντέδρασε αρχικά με αμηχανία στην είδηση της απαγωγής του κ Λερούνη. Όμως ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών κ. Γρηγόρης Δελαβέκουρας δήλωσε ότι το υπουργείο προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Πώς κα ποιες είναι αυτές δεν είπε , εκτός και εάν εννοούσε μία απλή επιστολή:
Tη διαμαρτυρία του για την απαγωγή του καθηγητή Αθανάσιου Λερούνη από ομάδα αγνώστων στο Πακιστάν, εξέφρασε με επιστολή του προς τον πρεσβευτή του Πακιστάν στην Αθήνα ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.
«Με την παρούσα θέλω να εκφράσω τη διαμαρτυρία μου για τη βάναυση απαγωγή του Έλληνα εκπαιδευτικού από το Μουσείο, που ο ίδιος είχε δημιουργήσει, με σκοπό τη διάσωση του πολιτισμού των Καλάς. Παρακαλώ όπως προβείτε αρμοδίως στις απαραίτητες ενέργειες μεσολάβησης με την κυβέρνηση του Πακιστάν προκειμένου να απελευθερωθεί τάχιστα ο Ελληνας εκπαιδευτικός»
, αναφέρει ο κ. Κακλαμάνης.
Αυτό ήταν όλο.
Αλλά ας θυμηθούμε τι έγραφε ο Θανάσης Λερούνης στις «Επτά Ημέρες» της «Κ» το 1997:
«Τώρα, στους αυτοσχέδιους στίχους των τραγουδιών τους και στις προσευχές τους προς τον “Πατέρα των Θεών και των ανθρώπων” Ντιν Ζάου (Δίας - Ζευς), μνημονεύονται οι Γιουνάνι, που δεν τους ξέχασαν, έστω και αν πέρασαν αιώνες από τότε που οι προγεννήτορές τους, στρατιώτες του Μ. Αλεξάνδρου, εγκαταστάθηκαν στις κοιλάδες τους»

Με μια επιστολή διαμαρτυρίας πάτε να την βγάλετε καθαρή;
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΑΣ!
Ή μάλλον, αυτόν που έχετε παρεξηγήθηκε...

"Εξηπατήθη" ρασοφόρος δεσπότης από...Αλβανό!Κατέθεσε μήνυση και ζητά την επιστροφή 400.000 ευρώ!Πόθεν έσχε;

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Νικόλαος κατέθεσε μήνυση εναντίον νεαρού για απάτη




Αφορά υπόθεση οικονομικής απάτης ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Συγκάλεσε σύναξη των τοπικών ιερέων και τους αποκάλυψε την υπόθεση.
Ο 36χρονος φερόμενος ως δράστης κρατείται στον Κορυδαλλό.

Το θέμα που έφεραν στο φως της δημοσιότητας τα "Ευρυτανικά Νέα" (αρ. φυλ. 351/5-8-09), -σχετικά με την υπόθεση απάτης και η οποία βρίσκεται στον ανακριτή Ευρυτανίας- συντάραξε την κοινωνία της Ευρυτανίας. Οι λεπτομέρειες και οι καταθέσεις μαρτύρων προκάλεσαν πληθώρα ερωτημάτων.
Λίγες ημέρες μετά, τη Δευτέρα 10 Αυγούστου, ο ίδιος ο Μητροπολίτης Καρπενησίου, κ.κ. Νικόλαος, συγκάλεσε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο στο Καρπενήσι, σύναξη των ιερέων του νομού, οι οποίοι αργότερα κατέκλυσαν την πλατεία Καρπενησίου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τους αποκάλυψε ότι το "πρόσωπο κύρους" που αναφερόταν στο ρεπορτάζ, ήταν ο ίδιος.
Διηγήθηκε στους ιερείς το πώς γνώρισε τον 36χρονο δράστη, ο οποίος σήμερα κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού· μετά την απολογία του την Παρασκευή 7 Αυγούστου, στον ανακριτή Ευρυτανίας κ. Βαΐτση. Ο Μητροπολίτης, πληροφόρησε τους ιερείς ότι κατά το έτος 2003, τον πλησίασε ο 36χρονος και του ζήτησε οικονομική βοήθεια αφού του εξέθεσε τα μεγάλα οικονομικά και προσωπικά του προβλήματα. Αρχικά, ο Μητροπολίτης πείσθηκε ότι πράγματι υπήρχε ανάγκη να συνδράμει, προς ανακούφιση του άνδρα. Έτσι, σε μια πρώτη φάση, τον βοήθησε προσφέροντάς του το μικρό ποσό των 100 ευρώ. Ο 36χρονος, όμως, εμφανίσθηκε εκ νέου και τότε ο κ. Νικόλαος του παρείχε και πάλι την βοήθειά του, με ένα επίσης μικρό ποσό, της τάξης των 200 ευρώ.
Ωστόσο, η κατάσταση γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου βρέθηκε να δίνει συνεχώς χρήματα από το 2003 -οπότε και ήρθε σε πρώτη επαφή με τον 36χρονο- μέχρι και το 2007, όπως μαρτυρούν τα στοιχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που διεκδικεί ο Μητροπολίτης από τον 36χρονο αγγίζει τα 400.000 ευρώ, ποσό υπέρογκο.
Ο κ.κ. Νικόλαος, με την σύναξη των τοπικών ιερέων θέλησε να αποκαλύψει μόνος του την υπόθεση. Άλλωστε και ο ίδιος γνώριζε ότι ήδη υπήρχαν "ψίθυροι" στην τοπική κοινωνία. Στους ιερείς εξέθεσε την κατάσταση όπως έχει. Διευκρίνισε ότι ο 36χρονος του αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά με την απειλή ότι, αν δεν του έδιδε κι άλλα χρήματα, τότε θα χάνονταν και όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή του είχε δώσει. Ο Μητροπολίτης κατέθεσε μήνυση κατά του 36χρονου, ο οποίος φαίνεται ότι το ίδιο "κόλπο" είχε στήσει και σε άλλους κληρικούς καθώς και πολίτες, οι οποίοι επίσης κατέθεσαν κοινή μήνυση εναντίον του.
Επιχειρήσαμε να επικοινωνήσουμε με τον Μητροπολίτη Καρπενησίου, ώστε να μας διαφωτίσει περισσότερο για την υπόθεση που συγκλονίζει την κοινή γνώμη, παρ’ όλο που γνωρίζουμε ότι ανέκαθεν αποφεύγει τα Μέσα Ενημέρωσης.
Ωστόσο, ο ίδιος μας παρέπεμψε στον δικηγόρο του στην Αθήνα, κ. Αναστάσιο Δάφνη, με τον οποίο προσπαθήσαμε να έλθουμε σε επαφή τηλεφωνικά, αλλά λόγω περιόδου διακοπών, μας απάντησε ο τηλεφωνητής.
Η υπόθεση θα δικαστεί στο Εφετείο Λαμίας, ενώ για την κοινή γνώμη της Ευρυτανίας μένει ένα αναπάντητο ερώτημα. Πώς και γιατί ο 36χρονος κατάφερε και απέσπασε 400.000! ευρώ -ένα απίστευτα μεγάλο ποσό- από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου.

Σχόλια:

Ρε που τα βρήκε τα λεφτααά!Ρε που τα βρήκε!400.000 χιλιάρικα ευρόπουλα!

Οι "ψίθυροι" κατευθύνουν τη σκέψη ότι οι "επαφές" ήταν στενού,στενότατου τύπου!

Το Αλβανό τουλάχιστον είχε γίνει...χριστιανό ή είναι μουσουλμάνο και εφάρμοζε το οθωμανικόν δίκαιον!

Να μην αρχίσουν πάλι τα χριστιανικά παπαγαλάκια,τα περί...μεμονωμένου περιστατικού και τα τοιαύτα!Διότι "εξηπάτησε" ΚΑΙ άλλους...κληρικούς!Αν συνυπολογίσουμε όσα σκάνδαλα έχουν τουλάχιστον δει το φως τα τελευταία 50 χρόνια στην Ελλάδα και αλλού,με τα σκάνδαλα τοιούτου τύπου που αναφέρουν οι ιστορικοί και μάλιστα αυτά που έχουν καταγραφεί για τα μοναστήρια,τότε...χέσε ψηλά κι αγνάντευε!

Αυτά να τα βλέπετε όσοι πηγαίνετε...γονυπετείς και ρίχνετε τα λεφτά σας στο..."φιλόπτωχο" ταμείο!

Αλλά το χειρότερο από όλα είναι ότι αυτούς τους ρασοφόρους,τους πληρώνει το Δημόσιο από τα λεφτά μας,για να τα βγάζουν πέρα!Διότι είναι...πάμπτωχοι,όπως οι ίδιοι διατείνονται!Όπως λέει και ένα τραγουδάκι:"...για τα λεφτά τα κάνεις όλα,για τα λεφτά..."

Πηγή...

Ερώτηση προς κόμματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις:Τι προτίθεστε να κάνετε για την απελευθέρωση του Λερούνη και την υποδοχή των Καλάς στην Ελλάδα;


απόσπασμα...
[Τώρα με την απαγωγή του φίλου τους Αθανάσιου Λερούνη δηλώνουν απογοητευμένοι και προδωμένοι από το Πακιστανικό κράτος και ζητούν την άμεση απελευθέρωση του ομήρου καθηγητή, και εκφράζουν την επιθυμία τους να μεταναστεύσουν άμεσα σε άλλη γη σέ άλλη χώρα, εάν δεν εισακουστεί το δίκαιο αιτήμά τους.
Πηγή... ]

απόσπασμα...
[Ομιλητές-αρχηγοί φατριών των Καλάς είχαν υπογραμμίσει τα εξής στις ομιλίες τους: Αν δεν επιστραφεί σώος και αβλαβής μέσα σε ένα τριήμερο ο Λερούνης, οι φάρες των Καλάς θα πάρουν δραστικά μέτρα. Ενα από αυτό, όπως εξετάζουν, είναι να μεταναστεύσουν μαζικά από τα βουνά τους όπου ζουν επί χιλιετίες, για άλλη περιοχή του Πακιστάν ή το εξωτερικό. Ολοι σχεδόν στο Τσιτράλ πιστεύουν πως ο Λερούνης μεταφέρθηκε από τους απαγωγείς του στο Νουρεστάν. *
Από “ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ”]

Να ερωτηθούν όλα τα κόμματα,για το αν προτίθενται να υποστηρίξουν τη φυλή των Καλάς να έλθει στην Ελλάδα με το ίδιο σθένος που υποστηρίζουν τους λαθρομετανάστες!
Προτείνω σε κάθε Έλληνα να υποστηρ
ίξουμε τον ερχομό στην Ελλάδα των Καλάς,ως πολιτικούς πρόσφυγες.
Σε τελευταία ανάλυση,να διώξουμε 5.000 μουσουλμάνους Πακιστανούς λαθρομετανάστες και στη θέση τους να υποδεχτούμε τους φίλους μας.
Μπορούν να πολιτογραφηθούν κ
αι να πάρουν την Ελληνική υπηκοότητα άμεσα!
Μπορεί η Ελλάδα να κατασκευάσει μια πόλη για τους Καλάς και μάλιστα στα καμμένα της Αττικής,μιας και όπως έχει αποφασίσει(η κυβέρνηση) την ένταξη σε σχέδιο οικοδόμησης τόσων χιλιάδων στρεμμάτων!Μια θυσία κάποιων εκτάσ
εων για αυτό τον σκοπό,είναι ιερή!
Μπορεί,όπως μπόρεσε και κατασκεύασε σταθμούς υποδοχής για τους λαθρομετανάστες!
Μπορεί με τον
ίδιο τρόπο που χρηματοδοτεί δωρεάν με 60.000 ευρώ τους γύφτους!
Μπορεί να συγκεντρώσει τα χρήματα όπως τα
συγκέντρωσε για τους πυρόπληκτους!
Κάπου 200.000.000 ευρώ!(Αλήθεια τι να έγιναν τα λεφτά!)
Μπορεί η Ελλάδα να δώσει χώρο από τα δημόσια κτήματα!Όπως δίνει στους γύφτους.
Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν για όλα τα κόμματα!

Ειδικά για αυτούς που το παίζουν ελληναράδες και ειδικότερα για αυτούς που υπερασπίζονται με λύσσα τους "πονεμένους" λαθρομετανάστες!
Γιατί εδώ έχουμε μια βεβαιωμένη πολιτική και θρησκευτική δίωξη και μάλιστα κατά ανθρώπων που λένε ότι είναι απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου,που αγαπούν την Ελλάδα,που η γλώσσα τους έχει ρίζες στην Ελληνική,που κρατούν ακόμη τα ελληνικά ήθη και έθιμα,που έχουν για Θεούς τους τους Θεούς των Ελλήνων!
Δεν πιστεύω να σας πονάει αυτό το τελευταίο,ε!Αν και θα είχατε ήδη κατεβεί στους δρόμους αν ήταν...κομμουνιστές,χριστιανοί,μουσουλμάνοι,Αφρικανοί,Αφγανοί,Πακιστανοί,Ινδοί,
Φιλιππινέζοι,...λαθρομετανάστες!

Τελετή «Φθινοπωρινής Ισημερίας».

Η Λατρευτική Κοινότητα «Λάβρυς» σας προσκαλεί να εορτάσετε μαζί της την «Φθινοπωρινή Ισημερία», το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου και ώρα 17:30, στον Βωμό της θεάς Αθηνάς στον Διόνυσο.



Παρά την τραγική καταστροφή που υπέστη τις προηγούμενες ημέρες η ΒΑ Αττική με τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές, οι λατρευτικοί χώροι των βωμών του Διονύσου και Αθηνάς τους οποίους λειτουργεί η Λατρευτική Κοινότητα «Λάβρυς» στον Διόνυσο και Πεντέλη αντίστοιχα, με Τύχη Αγαθή έμειναν ανέπαφοι από το καταστροφικό πέρασμα της πυρκαγιάς.

Σε πείσμα λοιπόν, των χαλεπών καιρών και των αισχρών ανθρώπων που ευθύνονται για τέτοιες υβριστικές πράξεις η κοινότητα θα συνεχίσει την λατρευτική της πρακτική στους συγκεκριμένους χώρους υπενθυμίζοντας πως ο άνθρωπος έχει ανάγκη την Φύση και όχι το αντίθετο καθώς και ότι μόνο με την επαναφορά στις ψυχές μας μιας κοσμοαντίληψης που αναγνωρίζει το ιερό στην φύση μπορούμε να συνεχίσουμε την πορεία μας στον κόσμο και να μην αυτοκαταστραφούμε.

Μετά από συχνές ερωτήσεις που έχουμε λάβει σας ενημερώνουμε ότι όσοι επιθυμούν να φέρουν προσφορές (άνθη, κρασί, γλυκίσματα, ξηρούς καρπούς, κτλ) μπορούν να τις καταθέσουν στον Βωμό πριν την έναρξη της τελετής. Επίσης σας πληροφορούμε ότι όλοι όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μετέχετε στην πομπή και στον κύκλο της ιεροπραξίας. Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθήσει συζήτηση και οινοποσία μετά εδεσμάτων που θα φέρουμε όλοι μας.

Πληροφορίες:
- Χάρτης Βωμού θεάς Αθηνάς
- Λατρευτική Κοινότητα «Λάβρυς»

Πηγή...

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Πακιστάν.Να δούμε τις αντιδράσεις των κομμάτων που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ελληνίδες και Έλληνες,

σας ενημερώνουμε ότι την Τρίτη 8.9.2009 άγνωστοι κουκουλοφόροι απήγαγαν τον Έλληνα καθηγητή Αθανάσιο Λερούνη, από τις περιοχές των Καλάς στο Πακιστάν. (Οι Καλάς είναι διεθνώς αναγνωρισμένη θρησκευτική μειονότητα που βρίσκεται στα ΒΑ. Πακιστανικά σύνορα με το Αφγανιστάν. Η Πακιστανική κυβέρνηση επίσημα αναγνωρίζει και την ελληνική καταγωγή της από τους στρατιώτες του Μέγα Αλέξανδρου).

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του ΠακιστάνΟ Αθανάσιος Λερούνης εργαζόταν από 15ετίας στις καλασικές κοιλάδες προσφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους όσους είχαν ανάγκη. Ίδρυσε μαζί μέ άλλους εθελοντές την Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) "Φίλοι των Καλάς". Στά κοινωφελή έργα της εν λόγω ΜΚΟ συμπεριλαμβάνονται σχολικές αίθουσες, υδρευτικά δίκτυα, διαμόρφωση πλατειών κ.α. Το 2006 λειτούργησε το "Σπίτι των Καλάς" πολιτιστικό κέντρο-μουσείο για την προστασία του καλασικού πολιτισμού στο οποίο και διέμενε ο Έλληνας εκπαιδευτικός Αθανάσιος Λερούνης από όπου και τον απήγαγαν.

Οι δύο φρουροί που το Πακιστανικό κράτος είχε ορίσει ως ασφάλεια αποδείχτηκαν πολύ λίγοι την νύχτα της απαγωγής του έλληνα εκπαιδευτικού. Οι 25 - 30 κουκουλοφόροι έσφαξαν τόν ένα αστυνομικό κατά την διαφυγή τους ενώ ο έτερος ξέφυγε. Έναν Καλάς δάσκαλο και συνεργάτη του Αθανάσιου Λερούνη, που επίσης απήγαγαν τον απελευθέρωσαν αφού πρώτα τον ανάγκασαν υπό την απειλή όπλων να ομολογήσει αλλαγή πίστεως υπέρ του Ισλάμ.

Η απαγωγή του καθηγητή Αθανάσιου Λερούνη μέσα από το καλασικό σπίτι δηλώνει όχι μόνον την επισφαλέστατη τύχη όσων εκδηλώνουν έμπρακτο ενδιαφέρον για την προστασία της καλασικής κοινότητας, αλλά και τον άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η ίδια η καλασική μειονότητα για την συνέχιση της ύπαρξής της. Στην ιστοσελίδα του το ΒΒC τον περασμένο Μάϊο επισήμανε ότι οι Καλάς διάγουν τις επικινδυνότερες στιγμές μέσα στην μακραίωνη ιστορία τους, αφού ο πόλεμος βρίσκεται τώρα πλέον δίπλα στις εστίες τους. Αν και ολόκληρη η περιοχή που κατοικούν οι Καλάς επιτηρείται συνεχώς από την Πακιστανική αστυνομία και τον στρατό, οι Καλάς μόνο και μόνο επειδή διατηρούν μέσα σε ένα Μουσουλμανικό κράτος αρχαία θρησκευτικά τελέσματα, ήθη και έθιμα, χαρακτηρίζονται καφίρ δηλαδή άπιστοι και γι' αυτό κινδυνεύουν.

Η απαγωγή του Έλληνα εκπαιδευτικού δεν αποτελεί ένα τυχαίο μεμονωμένο γεγονός αλλά κλιμάκωση τακτικής απειλών για όσους ασχολούνται με τους Καλάς. Έτσι αποδεικνύεται ότι η κατάσταση που επικρατεί στις καλασικές κοιλάδες είναι γενικότερα επικίνδυνη και ότι οι ενέργειες στήριξης της καλασικής παράδοσης αποτελούν ήδη στόχους μισαλλόδοξης επίθεσης.

Μετά από 2.500 χιλιάδες χρόνια που ο καλασικός πληθυσμός διαβιεί ειρηνικά κινδυνεύει να αφανιστεί και δέχεται καθημερινά πιέσεις να μην ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα γιατί ενοχλούνται πολυάριθμοι έποικοι αλλόθρησκοι. Η παραγωγή οίνου και οι διονυσιακές εορτές τελούν υπό διωγμόν όπως οι ίδιοι Καλάς έχουν πολλές φορές καταγγείλει στις επίσημες αρχές της επαρχιακής πόλεως Τσιτράλ. Τώρα με την απαγωγή του φίλου τους Αθανάσιου Λερούνη δηλώνουν απογοητευμένοι και προδωμένοι από το Πακιστανικό κράτος και ζητούν την άμεση απελευθέρωση του ομήρου καθηγητή, και εκφράζουν την επιθυμία τους να μεταναστεύσουν άμεσα σε άλλη γη σέ άλλη χώρα, εάν δεν εισακουστεί το δίκαιο αιτήμά τους.

Συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα στον όμηρο καθηγητή Αθανάσιο Λερούνη και σας καλούμε στην συγκέντρωση την Τετάρτη 16.9.2009 να απαιτήσουμε όλοι μαζί την άμεση απελευθέρωση του έλληνα εκπαιδευτικού.
Πηγή...

Σχετικά θέματα:

Απίστευτο:Γυναίκες Καλάς (και όχι μόνο), πρώτη φορά κατεβαίνουν στην πόλη!

Καλάς και Καλάσα

Ξαναπλαστογραφούν την ιστορία οι Σκοπιανοί

Περί σταυρού.Ποιού σταυρού ωρέ Έλληνες;Του Χριστού ή του ΛΕΩΝΙΔΑ;

ΣΤΑΥΡΟΣ,Η ΩΡΑΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

14/09/2009 | ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΧΟΥΛΙΔΗ

ΣΤΙΣ 14 Σεπτεμβρίου κάθε χρόνο η ςκκλησία υψώνει θριαμβευτικά τη σημαία της, το πανσεβάσμιο ξύλο της ζωής, τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου. Πράγματι ο Σταυρός είναι το καύχημα και το στολίδι της Εκκλησίας και όπλο αήττητο κατά των πάσης φύσεως πολεμίων. Επάνω στο ξύλο του Σταυρού μάτωσε η αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο και άνθησε η λύτρωση του ανθρώπου από την αμαρτία. Τα Ουράνια σκύβουν ξαφνιασμένα και ατενίζουν τη φρικτή θυσία του Χριστού στο Σταυρό. Η γη στρέφει με ευγνωμοσύνη το βλέμμα προς το Σταυρό και λυτρωμένη δοξολογεί το Θεό. Ολόκληρη η ανθρωπότητα κοιτάζει με άπειρη αγάπη το Θεάνθρωπο Ιησού που υψώθηκε από το ίδιο πλάσμα, τον άνθρωπο, στο ξύλο του Σταυρού, με τη δική Του Θεία θέληση για να σώσει τον άνθρωπο.
Στηριγμένη η ανθρωπότητα στη νίκη του Θεανθρώπου πάνω στο Σταυρό, συνεχίζει την πορεία της μέσα στους ατέρμονους αιώνες με ασφάλεια. Ο Σταυρός έγινε ο φύλακάς της. "Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης...".
Έγινε ο Σταυρός σύμβολο του θριάμβου του νικητή Χριστού, ο οποίος δεν προσφέρθηκε "φρικτόν σφάγιον" πάνω στο Σταυρό για να μας εγκαταλείψει κατόπιν στην κάθε καταστροφική δύναμη, αλλά μας φρουρεί και μας καλεί να γίνουμε μέλη της επουράνιας βασιλείας Του. Ψάλλει, λοιπόν, θριαμβευτικά η Εκκλησία μας: "Ο Σταυρός Σου Κύριε, ζωή και Ανάστασις υπάρχει τω λαώ Σου...".
Τοιουτοτρόπως, από την επικράτηση του Χριστιανισμού, πάνω από των Ιερών Ναών μας τους τρούλλους, πάνω από το κοντάρι της γαλανόλευκης σημαίας του Έθνους μας, πάνω από τα προσκυνητάρια των δρόμων της πατρίδας μας και των σπιτιών μας τα εικονοστάσια, πάνω απ' τα κατάρτια των καραβιών μας και των νεκρών μας τους τάφους, υψώνεται περήφανα, σύμβολο της ζωής, ο Σταυρός και γίνεται ελπίδα και στήριγμα και στην παρούσα, αλλά και για τη μέλλουσα ζωή. Γίνεται ο Σταυρός πίδακας και κρατήρας Θείου νέκταρος και αίματος που σώζει τον άνθρωπο και για τούτο με ευλάβεια τον ανυμνούμε.
"Χαίρε, ότι ανυψούμενος, συνανυψοίς νυν ημάς,
Χαίρε, ότι προσκυνούμενος καθαγιάζεις τας ψυχάς"
Με το Σταυρό, "ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ" έγραψε με αστέρια στον ουρανό ο Θεός στον Ισαπόστολο Βασιλέα Κωνσταντίνο και αυτός με το λάβαρο με το Σταυρό επικεφαλής του στρατού του νίκησε κατά κράτος την ειδωλολατρία και ανήγαγε τη χριστιανική θρησκεία εις ουράνια ύψη, σε θρησκεία και Καισάρων.
Με πίστη στο Θεό εμείς ο Ελληνισμός της Κύπρου και με το Σταυρό όπλο ακαταμάχητο επικεφαλής του αγώνα μας, θα νικήσουμε το βάρβαρο Τούρκο εισβολέα και σύντομα θα υψώσουμε τον Τίμιο και Ζωοποιό Σταυρό σε κάθε εκκλησιά και παρεκκλήσι της κατεχόμενης τώρα γης μας και σε κάθε σπίτι χριστιανικό.
Ένα από τα σεβάσμια προσκυνήματα που γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού είναι και το Μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού του Αγιασμάτι παρά την Πλατανιστάσα, κτίσμα του 15ου αιώνα, κατάγραφο από βυζαντινές αγιογραφίες και η μοναδική στοοπερίβλητη εκκλησία στην Κύπρο. Τούτο το Μοναστήρι η ΟΥΝΕΣΚΟ, ύστερα από γνωμάτευση ειδικών επιστημόνων, με απόφασή της ημερομηνίας 3/12/1985, το ενέταξε στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς με αριθμό ευρετηρίου 351.

Πηγή...

Μάλιστα!Είναι έτσι όμως;
Πως γίνεται ωρέ Έλληνες,εσείς που καμαρώνετε σαν διάνοι για τον...πρόγονό σας τον ΛΕΩΝΙΔΑ,να μη γνωρίζετε τίποτα για την πραγματική ΣΤΑΥΡΩΣΗ και μάλιστα του σκοτωμένου και αποκεφαλισμένου Βασιλιά της Σπάρτης;
Ο οποίος υπερασπίστηκε την Ελευθερία σας και την ιστορική σας ύπαρξη;
Δείτε και μάθετε ποιόν πραγματικό ΣΤΑΥΡΟ θα έπρεπε να τιμάτε!


Καταβασίες της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, Καταβασ...

Η Ανάσταση του Ιησού -Το μυστικό της Παρασκευής......

Με τι ασχολείσθε Έλληνες ;

Χριστός ανέστη ; Ο Λεωνίδας ξανασταυρώνεται!

Η Σταύρωση του ΛΕΩΝΙΔΑ...Που ΔΕΝ διδάσκεται στα σχολεία...

Από που προέρχονται οι μυστικές αδελφότητες και ποιοι Έλληνες είναι σε αυτές…

Σχετικό θέμα: Οι Αμερικάνοι καταστρέφουν την Αρχαία Βαβυλώνα!Και όχι μόνο!Γιατί;...