17 Σεπτεμβρίου 2010

want war? We have it!Προς εισβολείς του ΔΝΤ.

Η σιωπή αποτελεί συνενοχή!

Για όσους κάνουν την πάπια και σιωπούν:

ΞΘ΄ Κανών της ΣΤ΄ Οικουμενικής Συνόδου :

«Μ ξέστω τιν τν πάντων ν λαϊκος τελοντι, νδον ερο εσιέναι θυσιαστηρίου· μηδαμς π τοτο τς βασιλικς εργομένης ξουσίας κα αθεντίας, νίκα ν βουληθείη προσάξαι δρα τ πλάσαντι, κατά τινα ρχαιοτάτην παράδοσιν.»

Κανόνες τ
ς ν Λαοδικεί Τοπικς Συνόδου
Καν
ν ΜΔ'
«
τι ο δε γυνακας ν τ θυσιαστηρί εσέρχεσθαι

Σύμφωνα με τον Αγ. Νικόδημο τον Αγιορείτη

«Το Άγιον Βήμα είναι αφιερωμένο στους Ιερωμένους

Δεν υπάρχουν ηλικίες δηλαδή αλλά κανείς λαικός δεν επιτρέπεται ούτε άνδρας ούτε γυναίκα.

ΚΑΝΩΝ ΗΔ' του Πηδαλίου;
«Οι των Ελλήνων συνήθειαις πρέπει να μισούνται από τους Χριστιανούς, δια τούτο ο παρών Κανών αφορίζει εκείνους τους Χριστιανού οπού κατά την συνήθειαν των Ελλήνων ομνύουν, ή εις τους ψευδωνύμους θεούς εκείνων, λέγοντες μά τον Δία, ή εις τα στοιχεία , οίον μα τον ΄Ηλιον, μα τον Ουρανόν, και άλλα παρόμοια, καθώς και ο ΠΑ΄ του Βασιλείου Κανών εις επιτίμια (επιτίμια:ποινές) υποβάλλει αυτούς.
Πλήν ο μεν Βασίλειος ένδεκα χρόνους κανονίζει εκείνους οπού χωρίς μεγάλη ανάγκην βασάνων αρνηθούν την πίστιν, και φάγουν ειδωλόθυτα, και ομόσουν όρκους των Ελλήνων, καθώς αυτοί δηλ. τους πιστεύουν. Ο δε παρών Κανών της Συνόδου αφορίζει, ως λέγει ο Βαλσαμών, όχι μόνον τούτους αλλά και τους μη αρνηθέντας την πίστιν Χριστιανούς, ομνύοντας δε όρκους κατά την συνήειαν των Ελλήνων. Δι'; ό και ο τοιούτος όρκος, αλλά δε και πας ο κατά αδοκίμου θρησκείας ομοθείς, ου φυλάττεται, κατά το ιθ΄ κεφ. του ιγ΄ τιτλ. Φωτίου».

ΝΑ ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΘΕΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΝΘΙΜΟΣ, ΕΠΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΩ

Απαιτούμε αξιοκρατία και παύση της ατιμωρησίας και να παύσει

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος να ζητάει να εξεγερθούμε κατά της Αρχαίας Ολυμπίας και της Πνύκας!

Να ανακαλέσει άμμεσα!

«Blackhawk down» στην Ανδραβίδα – Κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση CSAR στην 117 ΠΜ.

ImageΚοινή ελληνο-ισραηλινή άσκηση προγραμματίζεται στις αρχές Νοεμβρίου (με κάθε επιφύλαξη λόγω της ημερομηνίας των εκλογών, πάντως πριν τον Δεκέμβριο)  με τη συμμετοχή ισραηλινών ελικοπτέρων και ειδικών δυνάμεων της Αεροπορίας και του Στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες του defencenet.gr.
Πιο συγκεκριμένα το επίκεντρο της άσκησης πρόκειται να είναι η αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και η περιοχή του Ιονίου, στην οποία θα συνασκηθούν οι ελληνικές με τις ισραηλινές δυνάμεις. Σκοπός της άσκησης πρόκειται να είναι σενάρια έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR). Οι ισραηλινοί δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη συγκεκριμένη άσκηση καθώς εκτιμάται πως αποτελεί κρίσιμης σημασίας σε περίπτωση διάσωσης ισραηλινών πληρωμάτων αεροσκαφών που ενδεχομένως θα πάρουν μέρος σε μια επίθεση εναντίον του Ιράν.
Οι ισραηλινοί θεωρούν ιδιαίτερα απευκταίο το ενδεχόμενο κατάρριψης ισραηλινών αεροσκαφών πάνω από ιρανικό έδαφος και σύλληψης των χειριστών. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό τόσο για τους ίδιους τους πιλότους όσο και για το Ισραήλ, καθώς το Ιράν θα θελήσει να διαπραγματευθεί την απελευθέρωση τους έναντι σοβαρών ανταλλαγμάτων.
Έτσι η εκπαίδευση των ισραηλινών σε αποστολές CSAR πραγματοποιείται σε εντατικούς ρυθμούς όπου αυτό είναι δυνατό. Μια τέτοια περίπτωση αποτέλεσε και το δυστύχημα που έγινε στη Ρουμανία με εμπλεκόμενο ένα ισραηλινό CH-53 Yasur της Ισραηλινής Αεροπορίας στις 26 Ιουλίου όταν κατέπεσε σκοτώνοντας 6 ισραηλινούς που επέβαιναν σε αυτό. Η ισραηλινή αποστολή πάντως στην Ελλάδα σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα περιλαμβάνει CH-53 αντίθετα τα ελικόπτερα πρόκειται να είναι του τύπου UH-60A/L Yanshuf και AH-64D Saraph.
Το πως θα τα ελικόπτερα θα φτάσουν στην 117ΠΜ είναι άγνωστο, εάν δηλαδή αυτό γίνει με ίδια μέσα ή θα μεταφερθούν από μεταγωγικά αεροσκάφη. Η ανακατασκευή πάντως του διαδρόμου του αεροδρομίου του Αράξου (116ΠΜ) ολοκληρώθηκε στις 7 Ιουνίου και μπορεί να δεχθεί μεγάλα μεταφορικά αεροσκάφη, αλλιώς πληροφορίες λένε πως μπορεί εναλλακτικά να χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο του Άκτιου (131 ΣΜ) στην Πρέβεζα. Αυτό επαναλαμβάνουμε σε περίπτωση που τα ελικόπτερα έρθουν με μεταφορικό αεροσκάφος.
Στην 117ΠΜ οι ισραηλινοί πρόκειται να συνεκπαιδευτούν τόσο με την 31 ΜΕΕ όσο και με αεροσκάφη τα οποία θα απεικονίζουν εχθρικές απειλές, ενώ σε ότι αφορά τη χρήση αντιαεροπορικών συστημάτων ιδιαίτερα του Στρατού (TOR M1) η συμμετοχή τους στην άσκηση δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο χώρος της άσκησης δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν πεδία βολής όπως είναι αυτό της νήσου Σχίζα ή ακόμη και της Κρανέας, όπου από την Ανδραβίδα υπάρχει και η απαραίτητη μορφολογία που προσομοιώνει κάποια δεδομένα πτήσης επιχειρησιακών συνθηκών σε χαμηλό ύψος.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχετικό θέμα: Τι ζήτησε ο Νετανιάχου από τον Παπανδρέου;

Περίεργες υπουργικές εντολές στους συνοριοφύλακες.


  • Με ερώτησή του που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων, ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κύριος Πολατίδης ζητά να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Παπουτσή, τι συμβαίνει στον Έβρο, τι εντολές έχουν δοθεί στους συνοριοφύλακες, οι οποίοι προφανώς αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στην εκτέλεση του έργου που τους έχει αναθέσει η πολιτεία.
Το πλήρες κείμενο της Ερωτήσεως έχει ως εξής:
Ως γνωστόν και συμφώνως με επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, φέτος έχουν καταγραφή τεράστιες αυξήσεις στον αριθμό των συλλήψεων των πάσης φύσεως αλλοδαπών που επιχειρούν να περάσουν παρανόμως στην χώρα μας στην περιοχή του Έβρου με αποτέλεσμα στα εκεί συνοριακά τμήματα φυλάξεως να έχει επέλθει κυριολεκτικώς το αδιαχώρητο με ό,τι αυτό συνεπάγεται (εξεγέρσεις, απόπειρες αυτοκτονιών, απεργίες πείνας). Οι αστυνομικές αρχές, που σημειωτέον καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, δηλώνουν αδυναμία και οι κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από αυτήν την κατάσταση αλλά και από τον μεγάλο αριθμό των λαθρομεταναστών που ξεφεύγουν της συλλήψεως.
Το νέο ζήτημα όμως που προκύπτει είναι ότι, συμφώνως με καταγγελίες συνοριοφυλάκων, έχουν δοθεί αυστηρές και περίεργες εντολές από το Υπουργείο προς αυτούς να μην συμπεριφέρονται «υποτιμητικά» προς τους λαθρομετανάστες διότι τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα, τους θίγουν και τους κάνουν να νοιώθουν άσχημα!
Στα πλαίσια αυτών των εντολών είναι η αφαίρεση της ελληνικής σημαίας από την στολή των συνοριοφυλάκων, η απαγόρευση να φέρουν γκλόμπς και η υποχρέωση να φέρουν στον ώμο διακριτικό αριθμό έτσι ώστε να μπορούν οι λαθρομετανάστες να τους καταγγείλουν!
Επειδή εκ των ανωτέρω εύκολα συμπεραίνεται ότι το ηθικό των συνοριοφυλάκων κάμπτεται επικίνδυνα, όπως άλλωστε οι ίδιοι καταγγέλλουν, με αποτέλεσμα την πλημμελή άσκηση των σημαντικών για την ασφάλεια της χώρας μας καθηκόντων τους

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
  1. Αληθεύουν οι ανωτέρω καταγγελίες για τις συγκεκριμένες εντολές από το Υπουργείο; Εάν ναι, προτίθεται να τις ανακαλέσει;
  2. Πιστεύει η κυβέρνηση ότι η υποτιθέμενη προσβολή των «συναισθημάτων» των λαθρομεταναστών είναι υπεράνω της αποτελεσματικής φυλάξεως των συνόρων μας και της ακεραιότητος της Πατρίδος;
  3. Πηγή...

Που στηρίζει την αυτοπεποίθησή της η κυβέρνηση;

«Πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε την κατάρρευση των τραπεζών με μεγάλη έκθεση σε κρατικά ομόλογα».

Επιτέλους κάποιος Ευρωπαίος αξιωματούχος δεν δίστασε να πει την αλήθεια για την δήθεν “βοήθεια της τρόικας προς την Ελλάδα”: “Η οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα από την Ε.Ε., την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι ουσιαστικά βοήθεια προς τις μεγάλες τράπεζες” κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας, Μίκουλας Ντζουρίντα, μία χώρα που της οποίας το Κοινοβούλιο ορθότατα απέρριψε την “βοήθεια της τρόϊκας προς την Ελλάδα”. Επανειλημένα έχει τονιστεί ότι η Ελλάδα δεν εισπράττει ούτε ένα ευρώ, αλλά ότι τα χρήματα διατίθενται για την διάσωση των μεγάλων τραπεζών που τόσο ανεύθυνα δανειοδοτούσαν τις εγχώριες τράπεζες και την πολιτική ελίτ της χώρας.
Η βοήθεια προς την Ελλάδα είναι ένας ευφημισμός. Πρόκειται για την διάσωση των κερδών των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών εμπορικών τραπεζών”, δήλωσε ο Ντζουρίντα σε ερώτηση που του έγινε από το γαλλικό πρακτορείο.
Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι τα χρήματα αυτά είναι “αλληλεγγύη των ανθρώπων που εργάζονται τίμια και πληρώνουν φόρους, προς τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες, για να μπορέσουν αυτές να συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με ανεύθυνο τρόπο”.
Σημειώνεται πως η Σλοβακία έχει συγκεντρώσει τις επικρίσεις από την Ε.Ε. γιατί είχε το θάρρος να αρνηθεί την συμμετοχή της στον μηχανισμό στήριξης.
Νωρίτερα σήμερα ο επίτροπος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, δήλωσε πως το μερίδιο της Σλοβακίας στον μηχανισμό θα καλυφθεί από τα υπόλοιπα κράτη.
«Πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε την κατάρρευση των τραπεζών με μεγάλη έκθεση σε κρατικά ομόλογα», δηλώνει ο Konrad Becker, χρηματοοικονομικός αναλυτής στη Merck Finck & Co.
Προσθέτει δε πως μια χρεοκοπία οποιασδήποτε ευρωπαϊκής χώρας θα οδηγούσε σε πλήρη απώλεια της εμπιστοσύνης στις τράπεζες. «Εάν οι επενδυτές δεν είναι πρόθυμοι να επενδύσουν σε τράπεζες πλέον, τότε πολλές τράπεζες θα καταρρεύσουν εντός μηνών και όχι ετών». Όπως επισημαίνει το περιοδικό Bloomberg Markets στην έκδοση του Οκτωβρίου, η νέα ανησυχία σχετικά με το πόσο ευάλωτες είναι οι τράπεζες της περιοχής, έρχεται καθώς οι πολιτικοί και οι ρυθμιστικές αρχές ανυπομονούν να ανακοινώσουν την πρόοδο στην «διόρθωση» του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος, σχεδόν δύο χρόνια μετά από την κατάρρευση της πιστωτικής αγοράς.
Επισημαίνει δε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει διεξάγει stress tests σε 91 πιστωτικά ιδρύματα, με τις 84 εξ αυτών να περνούν τα κριτήρια. «Τα stress tests δεν ήταν αρκετά αυστηρά. Πολλοί είναι οι επενδυτές ομολόγων που δεν πείθονται ότι οι Έλληνες έχουν ξεπεράσει τον κίνδυνο. Και εάν η Ελλάδα δεν έχει βγει από την κρίση ακόμη, τότε δεν το έχει κάνει και καμία τράπεζα που έχει στην κατοχή της ελληνικά ομόλογα», σχολιάζει ο Julian Chillingworth, που διαχειρίζεται 21 δισ. δολάρια στη λονδρέζικη επενδυτική εταιρεία Rathbone Brothers.
Αυτό είναι και το πραγματικό εργαλείο που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση: Ο φόβος της κατάρρευσης των τραπεζών που μας έχουν δανείσει.
Θα μπορέσει να το χρησιμοποιήσει όμως κατάλληλα και να διαπραγματευθεί σωστά την βέβαιη αίτηση αναδιάρθρωσης χρέους που θα αναγκαστούμε να υποβάλουμε σύντομα;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
.
Σχετικό άρθρο:
Αν η Γερμανία ανησυχεί για τις τράπεζές της, τι συμβαίνει άραγε;

Πηγή...

Θα ηχήσουν οι σειρήνες στην Πελοπόννησο.Άσκηση ρουτίνας ή ψυχολογική προετοιμασία;

Περιμένουν κάτι;Ανησυχούν;Και γιατί ΜΟΝΟ στην Πελοπόννησο;

ΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΥΦΗΓΕΣΙΑΣ Ο.Ε.Α. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΕΙΔΗΣΗΣ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ "ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ"


Άσκηση προστασίας πληθυσμού από μαζικό κτύπημα του εχθρού στην Πελοπόννησο

Aσκηση προστασίας πληθυσμού από μαζικό κτύπημα του εχθρού (βομβαρδισμός, επίθεση με ΠΒΧ όπλα κλπ) θα έχουμε την ερχόμενη εβδομάδα στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.
Έτσι την Δευτέρα θα ηχήσουν σειρήνες στις 11:00 το πρωί, σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου.
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί, δοκιμαστική λειτουργία του συστήματος αυτόματου τηλεχειρισμού των σειρήνων συναγερμού πολιτικής άμυνας, στα πλαίσια δοκιμαστικής λειτουργίας του δικτύου, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό του.
Η δοκιμή θα διαρκέσει για 1′.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΙΔΗΣΕΩΣ ΤΟ...συνεχίστε στην πηγή...