04 Αυγούστου 2010

Κόκκαλα όχι μόνο για σκυλάκια....Βουλγαρία: Βρέθηκαν λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Πρόδρομου

Λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή περιέχει η κιβωτός από αλάβαστρο, την οποία ανακάλυψαν Βούλγαροι αρχαιολόγοι σε ανασκαφές στο νησί "Άγιος Ιωάννης" κοντά στη νότια παραλία της Μαύρης Θάλασσας. Όπως δήλωσε ο καθηγητής Καζιμίρ Κωνσταντίνοφ, επικεφαλής της ανασκαφών, στη διάρκεια των οποίων έγινε η ανακάλυψη στον τόπο της αρχαίας εκκλησίας στο νησί στις 28 Ιουλίου. Κόκκαλα από χέρι, από το πρόσωπο και ένα δόντι περιέχει η κιβωτός που ανακάλυψαν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι θαμμένη στις βάσεις της αρχαί ας εκκλησίας στο νησί, με προστάτη τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, η οποία καταστράφηκε από πυρκαγιά στα αρχαία χρόνια. Τη μορφή μικρής σαρκοφάγου μήκους δεκαοχτώ και πλάτος δεκατεσσάρων εκατοστών έχει η κιβωτός με τα ιερά λείψανα, την οποία άνοιξε ο καθηγητής Κωνσταντίνοφ στον Αρχαιολογικό μουσείου της μικρής παραθαλάσσιας πόλης Σωζόπολη, ύστερα από αγιασμό του ευρήματος από τον αρμόδιο μητροπολίτη της βουλγάρικης εκκλησίας Ιωαννίκιο, παρουσία του αρμοδίου για τα θρησκεύματα, υπουργού άνευ χαρτοφυλακίου Μποζιντάρ Δημητρόφ.
Τη σπάνια τύχη να βρουν και ιδιόμορφη "συστατική επιστολή" της ανακάλυψης τους είχαν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι. Όπως εξήγησε στα βουλγάρικα μέσα ο καθηγητής Κωνστνατίνοφ, δίπλα στην κιβωτό με τα λείψανα βρέθηκε κ αι μικρότερο πέτρινο κουτί, χαρακτηριστικό για τη γεωλογική δομή της Παλαιστίνης.
Στο κουτί που πιθανώς χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λειψάνων από τα Άγια Μέρη, όπως υποθέτουν οι Βούλγαροι αρχαιολόγοι, υπάρχουν δύο επιγραφές στα αρχαία Ελληνικά: Η μία αναφέρει "Κύριε, ελέησον το σκλάβο σου Θωμά" και η άλλη, το όνομα του Αγίου Ιωάννη.
Το μοναστήρι και η εκκλησία του στο νησί Άγιος Ιωάννης υπήρξε σημαντικό θρησκευτικό κέντρο στα χρόνια του Μεσαίωνα, όταν εκεί έγινε η τελετή του γάμου του Βούλγαρου βασιλέα Σβετοσλάφ Τέρτερ με την βυζαντινή πριγκίπισσα Θεοδώρα, είπε από την πλευρά του ο Μποζιντάρ Δημητρόφ σε δηλώσεις του στη δημόσια ραδιοφωνία ΒΝΡ.
Στην Βουλγάρικη Ορθόδοξη Εκκλησία παραδόθηκαν τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, τα οποία πιθανώς θα φιλοξενήσει το πική εκκλησία της Σωζόπολης, κατόπιν σχετικής απόφασης της Ιεράς Συνόδου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ERT

Τελικά, για τα ιερά λείψανα των Σαλαμινομάχων δεν κάνατε έτσι όπως για τα κόκαλα του Εβραίου Ιωάννη του Βαπτιστή καλοί μας χριστιανοί... Μήπως είστε περισσότερο Εβραίοι παρά Έλληνες;Μάρκος 7 27 Ο δε Ιησούς είπε προς αυτήν (την Ελληνίδα)· Άφες πρώτον να χορτασθώσι τα τέκνα· διότι δεν είναι καλόν να λάβη τις τον άρτον των τέκνων και να ρίψη εις τα κυνάρια (σκυλάκια).


Περί τάχα...΅πολέμου΅ στο διαδίκτυο για το {δώστε την Ελλάδα μας πίσω}!!!

Πολύ δεν μας τα ζαλίζετε με τον...Σαμαρά σας;
Αυτός δεν ήταν υπουργός όταν υπέγραψε το άνοιγμα των συνόρων επί...Δρακουμέλ(Μητσοτάκη);
Τότε δεν πλημμύρησε η Ελλάδα από τους Αλβανούς;Πότε έγινε ξαφνικά ο συμμαθητής και σύνοικος του Τζέφρυ επί πέντε χρόνια στην Αμερική..."καθαρός";
Αυτός δεν ήταν υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δούλας και βουλευτής της;
Για μαζευτείτε λίγο!Άντε λαμόγια!Το ίδιο παραμύθι μια ζωή!Πριν ήταν ο Τζέφρυ...τώρα ο Σαμαράς!Αύριο ο...Καρατζαφέρ,μεθαύριο ο...ΦΟΥΦΟΥΤΟΣ!
Και τάχα...σας φταίνε οι φωνές στο διαδίκτυο!Και τάχα...εσείς που προωθείτε τον Σαμαρά ως τον..."νέο ΣΩΤΗΡΑ",έχετε τα δίκια και οι άλλοι απλά σας ενοχλούν!
ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ!!!
Ρε δεν πάτε να ξύσετε καμμιά πατσά!Ποιοί είστε εσείς;Άντε,σφουγκαρίστρες και σπατουλαριστές του συστήματος είστε!
Ίδιοι με τους προηγούμενους που σφογκοκωλάριζαν τον Τζέφρυ...!
Τότε που οι "άλλοι" έγραφαν σοβατίζοντας τον "νεοταξίτη","παγκοσμιοποιητή","νέο-νεοσωτήρα" του δύσμοιρου αυτού τόπου!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΡΕ...ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ!
Τι είπατε ρε;{Και τι έγινε που ο Σαμαράς καπηλεύθηκε το σύνθημα};Και γιατί δεν είπε ο Σαμαράς,τότε,ότι συντάσσεται απλά με τον προλαλήσαντα;Γιατί δεν συνυπόγραψε και δεν έγινε μέλος της κίνησης;
Ποιός είναι ο κύριος;
Τι λέτε ρε!Παρακολουθεί το διαδίκτυο ο...Σαμαράς!Πότε προλαβαίνει;Ο συναπόφοιτος και συγκάτοικος και συμμαθητής και ΦΙΛΟΣ του Τζέφρυ...!
ΤΙ ΛΕΤΕ ΤΕΛΙΚΑ...ΡΕ!

Πόλεμος στο Διαδίκτυο για το «δώστε την Ελλάδα πίσω»


Την Πέμπτη 08 Ιουλ 2010, το Antinews δημοσιεύει ένα βίντεο τριών λεπτών στο οποίο εκφράζονται η αγωνία όλων μας από το ξεπούλημα στο ΔΝΤ και την κατάντια της χώρας. Ο δημιουργός του βίντεο το συνοδεύει με τα εξής λόγια:

Είμαι 35 χρονών. Άνεργος. Με μικρό παιδί (6 μηνών). Χρησιμοποίησα τις
γνώσεις μου στην πληροφορική για να φτιάξω αυτό το βίντεο. Δείτε το. Μπορεί να δουλέψει η ιδέα μου.


Η ιδέα ήταν η οργάνωση μιας πρωτότυπης εκδήλωσης αντίστασης στο ΔΝΤ στις 6 Σεπτεμβρίου 2010 με κεντρικό σύνθημα το «Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω»

Ο δημιουργός του βίντεο είχε προηγουμένως επικοινωνήσει (μέσω e – mail) με blogs, εφημερίδες και μέσα ενημέρωσης για να προβάλλουν το βίντεο. Κανείς δεν το έκανε. Μόνο το www.antinews.gr το πρόβαλε και το σχετικό post είναι ακόμα μία από τις δημοφιλέστερες αναρτήσεις μας: «Ένας άνεργος 35 χρονών προτείνει».

Η ιδέα γίνεται αμέσως αποδεκτή από... τους αναγνώστες του Antinews. «Φίλε 35χρονε,πολύ καλή η ιδέα σου και πρωτότυπη ταυτόχρονα. Ας το διαδώσουμε λοιπόν κι ας ελπίσουμε ότι η Ελληνική Κοινωνία διαθέτει ακόμα αντανακλαστικά…» είναι το πρώτο σχόλιο.

Στον διάλογο που ακολουθεί την δημοσίευση του post, προτείνεται να πλαισιωθεί το βίντεο με μια ιστοσελίδα ώστε να οργανωθεί μια ομάδα και να δουλέψει το concept. Κάποιοι φίλοι και σχολιαστές είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν. Το κόστος της φιλοξενίας και της κατοχύρωσης του ονόματος συγκεντρώνεται από εθελοντές. Τα σχόλια γίνονται δεκάδες. Η σελίδα βγαίνει στον “αέρα”. Το getgreeceback.com γίνεται πραγματικότητα.

43.500 μέλη μέχρι αυτήν την στιγμή, ενώ η ομάδα που χειρίζεται και προωθεί την σελίδα αποτελείται από περισσότερα από 55 άτομα! Φίλοι της σελίδας μεταφράζουν το κείμενο διαμαρτυρίας σε 14 γλώσσες. Η ομάδα οργανώνεται κατά τομείς. Δημιουργείτε σελίδα στα Αγγλικά και γκρουπ στο Facebook, ύστερα από ..ανεβοκατεβάσματα.O Alex Jones δημιουργεί ομάδα στο Facebook: “Get this World Back”. Ιταλία, Ισπανία, Βουλγαρία εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για το concept. Στο δημόσιο διάλογο στην Αγγλική έκδοση μιλούν για “Παγκόσμια Κίνηση” και άλλα πολλά που μπορείτε να τα διαβάσετε στο getgreeceback.com.

Η αυτενέργεια και η αυτοοργάνωση των πολιτών που εκφράζονται από την πρωτοβουλία δεν αργεί να τρομάξει τους εκπροσώπους του ΔΝΤ και της Παγκοσμιοποίησης που θέλουν το λαό είτε να παρακολουθεί τα όργανα της Τρόικας στην TV, είτε μαντρωμένο σε εύπεπτα σχήματα, καθοδηγούμενα από τις διάφορες ΜΚΟ. Έτσι ξεσπά πόλεμος εναντίον του getgreeceback.Com.

Ποια ήταν η αφορμή; Το ότι ο Αντώνης Σαμαράς διακήρυξε από τα Γιάννενα « δώστε την Ελλάδα μας πίσω»!!!!

Μερικά μέλη της ομάδας, αυθορμήτως ασφαλώς, θεώρησαν ότι ο Σαμαράς οικειοποιήθηκε το σύνθημα «Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω» και αγανακτώντας για το δήθεν «κομματικό καπέλωμα» ξεκινούν διασπαστικό αγώνα εναντίον της σελίδας. Αλλά αποτυγχάνουν και τότε βάζουν σε ενέργεια τα μεγάλα μέσα: Προχθες (2/8/2010) αναρτούν το getgreeceback.GR και σηκώνουν σελίδα «πολέμου» ενάντια στο GetGreeceBack.COM με την πρόφαση ότι η σελίδα στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά !!!

Σημείωση: αν και οι ίδιοι οι δημιουργοί του getgreeceback.GR υποστηρίζουν ότι δεν ασχολούνται με το στοίχημα η διαφημιστική προβολή εταιρείας στοιχήματος δημιουργεί άλλους συνειρμούς. Φαίνεται μάλιστα ότι η προσδοκία κερδών είναι τόσο μεγάλη που όπως μαθαίνουμε οι ίδιοι δημιούργησαν το getCyprusBack.GR προσβάλλοντας κατάφωρα τους φίλους Κυπρίους οι οποίοι φυσικά δεν είναι στο ΔΝΤ και δεν έχουν καμία σχέση με.. στοιχήματα!!

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ άπλα κατά την γνώμη μας. Αν κάποιος μπορούσε να προβάλει δικαιώματα ….copyright του συνθήματος από την αρχή αυτό ήταν το … Antinews που πρώτο στήριξε την προσπάθεια και βοήθησε με όποιον τρόπο του ζητήθηκε χωρίς να θέσει καμιά προϋπόθεση – όπως και οι «Αδέσμευτοι Μπλογκερς» που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια.

Είναι ντροπή κάποιοι που τρόμαξαν από την διάθεση αυτενέργειας και αυτοοργάνωσης των πολιτών, ή είδαν την πρωτοβουλία σαν μια καλή ευκαιρία προβολής τους, να κατηγορούν τον Σαμαρά ότι χρησιμοποίησε το σύνθημα της οργάνωσης. Που είναι το κακό; Για οποιονδήποτε έντιμο πολίτη θα αποτελούσε τιμή να υιοθετήσει οι ηγέτης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μια ιδέα του και να την κάνει σύνθημά του. Το ίδιο πρέπει να αισθάνονται και τα μέλη του getgreeceback. Δεν θέλουν η ιδέα τους να γίνει αποδεκτή από όλους τους Έλληνες; Δεν θέλουν όλους τους Έλληνες στην πρωτοβουλία; Λειτουργούν με αποκλεισμούς;

Η «είδηση» λοιπόν για μας είναι ότι ο Σαμαράς παρακολουθεί το Διαδίκτυο, ενημερώνεται από αυτό και «διδάσκεται» από αυτό. Και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό για τον τόπο. Θέλουν δεν θέλουν.

Και επειδή είναι φανερό τι παίζεται καλούμε όλους τους φίλους και αναγνώστες μας να στηρίξουν όπως μπορούν το getgreeceback.com. Δεν μας ενδιαφέρει τι πολιτικά ή κομματικά πιστεύω έχουν όσοι συμμετέχουν, ή τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας. Αρκεί να νοιάζονται για την Ελλάδα και να θέλουν να αγωνιστούν ενάντια στους δυνάστες της.
από το antinews


Κι αν είχε εκλεγεί αρχηγός στη Νέα Δούλα η...Ντόρα,τα ίδια δεν θα γράφατε;
Α,και το... copyright ανήκει σε αυτόν που έφτιαξε το βίντεο!

Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω - GetGreeceBack.com

Φτιάξαμε την καλύτερα οργανωμένη διαδικτυακή κίνηση στην ιστορία της χώρας. Η κήρυξη Γενικής Πανελλαδικής Απεργίας στις 6 Σεπτεμβρίου του 2010 θα βοηθούσε πολύ στην επιτυχία της κίνησής μας. Έχουν υπογράψει χιλιάδες. Συνεχίζουν να υπογράφουν.
Σας ευχαριστούμε
Το κείμενο διαμαρτυρίας της κίνησης - Διαβάστε το

19 Απριλίου παραδόθηκαν τα ηνία της χώρας στο Δ.Ν.Τ και την "τρόικα". Ακολούθησαν πρακτικές παράκαμψης της Βουλής των Ελλήνων και του Συντάγματος. Γνωρίζουμε όλοι ποια θα είναι η τύχη μας από εδώ και πέρα. Γνωρίζουμε τι συνέβη στην Αργεντινή και τις χώρες που "στηρίχτηκαν" από το Δ.Ν.Τ. Η διαφθορά στη χώρα μας έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο. Τα νομοσχέδια για την οικονομική εξαθλίωση των απλών πολιτών περνούν με ρυθμούς που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε. Η πορεία αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Περίπου 2.000.000 άνεργοι (ανεπίσημα) έχουν φτάσει στα όρια της πείνας. Οι αυτοκτονίες, η βία και η εγκληματικότητα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Εμείς είμαστε όμως Έλληνες. Το ξεχάσατε αυτό. Δεν είμαστε Αργεντίνοι. Δεν θα κατεβούμε με άδειες κατσαρόλες. Δεν θα φτάσουμε εκεί. Όσοι υποτίμησαν τους Έλληνες το πλήρωσαν ακριβά. Διαβάστε Ελληνική ιστορία. Αρχαία ή νεότερη.
Για το λόγο αυτό αφήσαμε για λίγο στην άκρη τις κομματικές, ιδεολογικές, φιλοσοφικές διαφορές μας και ενωθήκαμε. Διαμαρτυρόμαστε. Είμαστε ικανοί άνθρωποι. Μας καταντήσατε στην εξαθλίωση, με πενιχρούς μισθούς με ανύπαρκτο μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, να μεγαλώσουμε την υπάρχουσα. Θέλουμε να κάνουμε όνειρα. Θέλουμε να χαμογελάμε. Θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια. ΚΑΙ θα το πετύχουμε.
Φτιάξαμε την καλύτερα οργανωμένη διαδικτυακή κίνηση στην ιστορία της χώρας. Είμαστε νέοι άνθρωποι ή άνθρωποι που αισθάνονται νέοι. Κάνατε το λάθος να μας περάσετε για κακομοίρηδες. Για μίζερους. Για ανίκανους. Για άχρηστους. Δεν είμαστε. Είμαστε ικανότατοι. Κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, γιατροί, οικονομολόγοι παγκόσμια είναι Έλληνες. Η κίνησή μας λέγεται "Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω". Αυτό ακριβώς θέλουμε. Μας πήρατε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τη νιότη, το χαμόγελο, τη ζωή μας. Μας πήρατε το τιμόνι της χώρας. Θα τα πάρουμε πίσω.
Μαζεύουμε χιλιάδες υπογραφές. Θα κατεβούμε στο δρόμο στις 6 Σεπτεμβρίου του 2010. Φτιάξαμε ένα βίντεο που εξηγεί την ιδέα της κίνησης:  http://www.youtube.com/watch?v=-tLNYUzxSZk. Σηκώσαμε το δικτυακό τόπο: www.GetGreeceBack.com. Συζητάμε, σχολιάζουμε, ενημερώνουμε ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Θα μας ακούσουν.
Χιλιάδες Έλληνες Πολίτες - Διαδικτυακή κίνηση "Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω" - Ιστοσελίδα: www.getgreeceback.com