29 Νοεμβρίου 2010

Το επαναλαμβανόμενο σενάριο οικονομικής κατοχής σε μία χώρα της Ευρώπης

Του Ιφικράτους Χολαργέως


Μετά την πτώση του σιδηρού παραπετάσματος, άρχισε στην Ευρώπη μία καπιταλιστική προπαγάνδα που εξυμνούσε το «παγκόσμιο χωριό», το «ελεύθερο εμπόριο», επευφημούσε την ελευθερία διακινήσεως των κεφαλαίων, κατεδίκαζε την κοινωνική πρόνοια και χλεύαζε την εθνική αυτάρκεια και την εθνική ανεξαρτησία.
Πίσω από τις καπιταλιστικές πομφόλυγες κρυβόταν ένας και μόνον σκοπός. Να εξαρτώνται τα έθνη από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου για τις δανειακές τους ανάγκες.
Σήμερα, το καθεστώς βλέποντας να καταρρέει η πολιτική του, προσπαθεί να αποκρύψει από τους λαούς την βασική αιτία για τις κρατικές χρεωκοπίες, που είναι η κεφαλαιακή εξάρτηση από τις διεθνείς αγορές.
Γι’ αυτό καταπολεμήθηκε τόσο πολύ το εθνικό νόμισμα. Με πρόσχημα ότι η νομισματική υποτίμηση είναι κάτι εξ ορισμού κακό, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλε στους Λαούς της Ευρώπης την κατάργηση της κεφαλαιακής αυτάρκειας. Τους οδήγησε στην κεφαλαιακή εξάρτηση.
Η υποκρισία των μονεταριστών της Ε.Ε. είναι πρωφανής: δεν έχουν πρόβλημα στο να  υποτιμάται η εργασία και οι μισθοί, κάτι που είναι μία άλλη μορφή υποτιμήσεως. Τους απασχολεί να μην γίνει υποτίμηση στο ευρώ. Θέτουν τα αντιαισθητικά χαρτάκια που τυπώνουν πάνω από τους ανθρώπους.  
Μετά από αυτή την εγκληματική πράξη, τα υπόλοιπα μέρη του σεναρίου είναι γνωστά: Αρχίζει η δανειοδότηση παρασιτικών εργασιών μέσα στο κράτος αντί των παραγωγικών, δημιουργείται πλασματικό έλλειμμα καθώς το κράτος μετατρέπει το εσωτερικό του χρέος σε εξωτερικό, οι διεθνείς αγορές ανησυχούν και δεν το δανείζουν, οι υποβαθμίσεις των οίκων αξιολογήσεως προκαλούν τρόμο στους επενδυτές, η ΕΕ τότε παρουσιάζεται και  απαιτεί να πάρει μέτρα το  κράτος διότι «κινδυνεύει» να χρεωκοπήσει, νέες ανησυχίες στις διεθνείς αγορές, νέες υποβαθμίσεις από τους οίκους αξιολογήσεως.
Η ΕΕ προσφέρεται να «βοηθήσει» με έναν μηχανισμό διαλύσεως της οικονομίας που τον βαπτίζει «μηχανισμό στηρίξεως» τα ευρωγιουσουφάκια ισχυρίζονται ότι τα μέτρα θα αποδώσουν άμεσα, η σωτηρία για την χώρα είναι δεδομένη λένε, υπερτονίζουν την προσοχή στο έλλειμμα, αιτιολογούν όλα τα επαχθή μέτρα με το πρόσχημα ότι για όλα τα κακά ευθύνεται ο δημόσιος τομέας, αυξάνουν οι φόροι μειώνονται οι δαπάνες σε περίοδο υφέσεως με πρόσχημα την ανάπτυξη και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.
Ο μηχανισμός «στηρίξεως» φυσικά δεν αποδίδει έσοδα, ούτε μειώνει τα ελλείμματα διότι εξ αρχής σχεδιάσθηκε για να δημιουργεί  αυτοτροφοδοτούμενα ελλείμματα.
Η επόμενη φάση του σεναρίου έχει ως εξής: Η  τρόικα ανακαλύπτει δήθεν ότι οι στόχοι μειώσεως των ελλειμμάτων δεν πιάνονται, ενώ εξ αρχής οι στόχοι υπολογίστηκαν ώστε να καταστούν άπιαστοι. Επειδή δεν πιάστηκαν οι άπιαστοι στόχοι, επιβάλλονται νέα μέτρα, που προκαλούν νέα ύφεση, που προκαλεί νέα ελλείμματα λόγω μειωμένης οικονομικής δραστηριότητος.
Σε αυτό το σημείο η τρόικα, έπιασε τον δικό της στόχο: Την αποπληρωμή των δανείων με εκποίηση εθνικής περιουσίας αντί πινακίου φακής.
Οι δε πολιτικοί παριστάνουν εξ αρχής τους ανήξερους, αρνούνται ότι θα έρθει το ΔΝΤ στην χώρα τους ενώ το έχουν προσυμφωνήσει, ύστερα με πρόσχημα την  άνοδο των επιτοκίων κάνουν αίτηση στο ΔΝΤ, και ύστερα αποκαλύπτεται στον λαό ότι οι πολιτικοί το είχαν προαποφασίσει.
Το ίδιο σενάριο επαναλαμβάνεται συνεχώς. Τώρα στην Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, σε λίγο και στην Ισπανία. Είχε επαναληφθεί με τον ίδιο τρόπο στην Λατινική Αμερική και στην Ασία. Ήταν γνωστό εξ αρχής το τί θα συμβεί. Το σενάριο παραμένει απαράλλακτο.
Όσοι «αναλυτές» επικαλούνται δήθεν αστοχίες του ΔΝΤ λόγω αγνοίας της τοπικής οικονομίας, ψεύδονται. Το ΔΝΤ εφαρμόζει παντού το ίδιο πρόγραμμα, και γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα αποτύχει οικονομικώς διότι δεν πρόκειται για οικονομικό αλλά για πολιτικό πρόγραμμα.
Επιβάλλονται ιδεολογικό-πολιτικές μεταβολές με πρόσχημα τον δανεισμό που έχουν σκοπό την αναπαραγωγή της κεφαλαιακής εξαρτήσεως των κρατών από το ΔΝΤ.
Λογικά σκεπτόμενος κάποιος εύκολα διαπιστώνει ότι είναι προς το συμφέρον του ΔΝΤ να αποτύχει μία χώρα. Διότι αν επιτύχει και αποπληρώσει τα δάνεια, το ΔΝΤ θα αναγκαστεί να φύγει από την συγκεκριμένη χώρα.
Στρατηγικός στόχος του ΔΝΤ είναι να καταρτίσει ένα οικονομικό πρόγραμμα με άπιαστους στόχους και έναν μηχανισμό αναπαραγωγής και διογκώσεως των ελλειμμάτων ώστε να δημιουργεί το πρόσχημα να παραμένει στην χώρα και να την απομυζά.
Στρατηγικός στόχος των Ελλήνων είναι να μετατραπούν από οφειλέτες σε δανειστές. Η κεφαλαιακή αυτάρκεια θα επιτευχθεί όταν αποκτήσουμε εθνικό χαρτονόμισμα κερδίζοντας την ανεξαρτησία μας από τις διεθνείς αγορές κεφαλαίου.
Σε καθημερινή βάση πρέπει να δολιοφθείρουμε το νόμισμα των κατακτητών. Πρέπει να συμπήξουμε συμμαχία με όλους τους εχθρούς του ευρώ και να διαλύσουμε το νεοβυζαντινό έκτρωμα των Βρυξελλών.
Πηγή: http://taygetos.wordpress.com

ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...συνέχεια...

Ποιοι κλέβουν το χρυσό της Ελλάδας

 Μας φτώχυναν για να μας κλέψουν...

Η διαπίστωση αυτή βγαίνει από την έρευνα του newsbomb.gr για την εκμετάλλευση του ελληνικού χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής.
Για πρώτη φορά αποκαλύπτεται η σφιχτή οικονομική σχέση της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.» με την αγγλοκαναδική εταιρεία EUROPEAN GOLDFIELDS ( η οποία θα κάνει την εξόρυξη του χρυσού), την ΑΚΤΩΡ Α.Ε. (συμφερόντων Μπόμπολα), την DEUTSCHE BANK (το εργαλείο της Μέρκελ για να εκβιάζει την Ελλάδα), την ROTCHILD BANK και την ROYAL BANK OF CANADA.

Η εταιρεία European Goldfields, που διαθέτει απόθεμα 10 εκατομμυρίων ουγγιών χρυσού, παίρνει άδειες για όλα τα σχέδια της για το 2010, μεταξύ αυτών και ένα πρόγραμμα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, έπειτα από χρόνια καθυστερήσεων.
Η εταιρεία σκοπεύει μα ξοδέψει 15 εκατομμύρια δολάρια στην έρευνα προκειμένου φέτος να αυξήσει το απόθεμα χρυσού της, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Τιμ Μόργκαν-Γουάιν σε συνέντευξή του στο Ρόιτερ.

Μέχρι το τέλος του μήνα, η European Goldfieldsαναμένεται να ανακοινώσει τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος στη Ρουμανία και του προγράμματος Ολυμπίας στην Ελλάδα, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Η εταιρεία έλαβε στο τέλος του προηγούμενου χρόνου προέγκριση για ένα πρόγραμμα εξόρυξης στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα, περισσότερο από τρία χρόνια έπειτα από την πρώτη αίτηση που είχε υποβάλει και σκοπεύει να υποβάλλει την τελική περιβαλλοντική μελέτη μέχρι το τέλος Μάιου.

Σύμφωνα με τον Μόργκαν-Γουάιν τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα ίσως επιταχύνουν τη διαδικασία αδειοδότησης του προγράμματος εξόρυξης. «Η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τα έξοδά της και να δημιουργήσει ΑΕΠ και γι αυτό το λόγο προσπαθεί να προωθήσει και να διευκολύνει προγράμματα προκειμένου να βοηθήσει αυτή την εξέλιξη. Η επιθυμία της να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προωθήσει την οικονομική ανάπτυξη είναι ακόμα μεγαλύτερη».

Η συμφωνία με την καναδική εταιρεία είναι απίστευτα αρνητική και ετεροβαρής για την Ελλάδα, στην οποία θα αφήνονται μόνο… ψήγματα χρυσού από αυτά που θα βγάζει από τα μεταλλεία Κασσάνδρας.
Αλλά γι’ αυτήν την πολύ σκοτεινή ιστορία στην οποία εμπλέκονται και Έλληνες υπουργοί το newsbomb.gr θα προχωρήσει σε νέες αποκαλύψεις από μεθαύριο (αύριο είναι η απεργία των δημοσιογράφων).

Το μεγάλο φαγοπότι των χριστιανών κατακτητών πάνω από το πτώμα της Πατρίδας μας.

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
Σκάνδαλο στην εκκλησία – 9.505.200 ευρώ υπέρ “πίστεως”!
Ιδού το αμαρτωλό φαγοπότι
Εκατομμύρια ευρώ, που επί χρόνια έρρεαν αφειδώς από τον δημόσιο κορβανά στα ταμεία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Αρχιεπισκοπής Αθήνας «Αλληλεγγύη», προκειμένου να υλοποιήσει συγκεκριμένα ανθρωπιστικά προγράμματα, κατασπαταλήθηκαν σε πολυτελείς αγορές, ταξίδια και άλλους «ανοίκειους σκοπούς», αφήνοντας μια τεράστια «μαύρη τρύπα» (9,5 εκατομμύρια ευρώ) στα ταμεία της ΜΚΟ, ανάλογη του χρέους της προς το ελληνικό Δημόσιο.
Το σκάνδαλο με τα σάπια κοτόπουλα ήταν...

Τα πατριωτάκια...που εξέλεξαν οι...απέχοντες!

Είναι δυνατόν οι Rothchild -που γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοί είναι- και που ελέγχουν το Economist magazine να βραβεύουν τη wikileaks εάν δεν τους συμφέρει η ύπαρξή της?....

Και ξαφνικά εμφανίστηκε στο διαδίκτυο ο..."αποκαλυπτικός" μηχανισμός...!Και...βραβεύεται!

Η "τιμητική" των χάκερς και του Wikileaks. - Ποιός οφελείται από τις διαρρεύσεις? - Ποιός ο ρόλος της Wikileaks?


Από πέρυσι ήδη, με τη δημοσίευση των επιστολών που αντάλασσαν μεταξύ τους διάφοροι "επιστήμονες" που με ψευδή στοιχεία προωθούσαν και μαγείρευαν την προπαγάνδα της "υπερθέρμανσης", (βλέπε: Η Είδηση της χρονιάς!!!-->Χάκερ ξεσκέπασε την απάτη για την ανθρωπογενή υπερθέρμανση!)
αλλά και με το σαμποτάζ σε ανθελληνικές σελίδες των Σκοπίων, οι χάκερς αναδεικνύονται σε μεγάλους υπερασπιστές της αλήθειας.

Ανάμεσα σε ανάλογες μεμονωμένες δράσεις, το wikileaks του Julian Assange έχει κάνει αποκλειστική του εργασία την αποκάλυψη μυστικών κυβερνητικών εγγράφων δίνοντας τες στη δημοσιότητα μέσα από "διαρροές" και "χακαρίσματα".

WikiLeaks is an international non-profit media organization that publishes submissions of otherwise unavailable documents from anonymous sources and leaks. Its website, launched in 2006, is run by The Sunshine Press.[1] Within a year of its launch, the site claimed a database that had grown to more than 1.2 million documents.[3]
The organization has described itself as having been founded by Chinese dissidents, as well as journalists, mathematicians, and start-up company technologists from the U.S., Taiwan, Europe, Australia, and South Africa.[1] Newspaper articles and The New Yorker magazine (7 June 2010) describe Julian Assange, an Australian journalist and Internet activist, as its director.( wikipedia)
Η συνδρομή του εν λόγω site φαίνεται να...

Oι Ελβετοί αποφάσισαν την απέλαση των αλλοδαπών σε περίπτωση που παρανομήσουν

Ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα για την απαγόρευση των μιναρέδων, οι Ελβετοί αποφάσισαν τηνΚυριακή, με δημοψήφισμα και πάλι, την απέλαση των αλλοδαπών που ζουν στην χώρα τους, σε περίπτωση που παρανομήσουν. Η παραβατικότητα αφορά σε ένα ευρύ φάσμα ποινικώς κολασίμων πράξεων, που αρχίζουν από τον βιασμό και την σεξουαλική παρενόχληση, το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, ακόμη και την κατάχρηση των παρεχομένων κοινωνικών υπηρεσιών. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που έγιναν γνωστά πρίν λίγο υπέρ της απελάσεως των παρανομούντων αλλοδαπών ετάχθη το 52,9% των Ελβετών ψηφοφόρων.

F.I.

http://filotimia.blogspot.com/

http://olympia.gr/