19 Μαΐου 2010

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2010.Έκκληση προς τους Έλληνες.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 2010
promitheia@gmail.com
http://promitheia.wordpress.com/
                              

18, 19 και 20 Ιουνίου

Εκδηλώσεις τιμής

προβολής και ανάδειξης

της ελληνικής θέασης του κόσμου

 
19/5/2010

Έκκληση προς τους Έλληνες
 
 
Στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας, εκείνο που πρωτίστως έχει ανάγκη ο λαός μας και το έθνος μας είναι το φρόνημα για ν’ αντεπεξέλθει στην κατά μέτωπο και δίχως προσχήματα επίθεση που δέχεται από τις δυνάμεις της διεθνούς τραπεζικής ολιγαρχίας και των εσωτερικών της φερεφώνων. Μόνο όταν κατορθώσουν να κάμψουν το φρόνημα, τότε μόνον συρρικνώνονται οι αντιστάσεις.  

Δεν μας αξίζει να αφηνόμαστε ανήμποροι, «μοιραίοι κι άβουλοι» στη γενική απαξία, κατάπτωση και εξαθλίωση που προωθούν εκείνοι που απεργάζονται το μέλλον και την ύπαρξή μας. Απόγονοι γενναίων και τιμωμένων απ’ όλη την ανθρωπότητα προγόνων και κληρονόμοι υψηλών αξιών, χρειάζεται να ξαναβρούμε το μίτο της ατομικής και εθνικής μας αξιοπρέπειας και υπερηφάνειας, εμβαπτισμένου στα νάματα της πατρογονικής μας κληρονομιάς. Για να αναπτερωθεί το ηθικό των πολιτών, απηυδισμένων απ’ την υποκρισία και τη διπροσωπία ανευθύνων ιθυνόντων αλλά και την ανέχεια που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν.

Υπάρχουν στιγμές στην ιστορία που μια σπίθα αρκεί για ν’ αφυπνίσει έναν λαό καταπονημένο απ’ των αιώνων τα ψεύδη κι από τη συστηματική αλλοίωση και νόθευση των εννοιών, των ιερών και των προγονικών του αξιών. Έναν λαό που ωστόσο αναγνωρίζει ασυναίσθητα τις αρχέγονες πηγές της ύπαρξής του όταν αναδύεται και πάλι καθάρια, διαυγής και ρέουσα η Αλήθεια μέσ’ απ’ τα σκοτάδια της Λήθης.

Αυτές οι αρχέγονες πηγές που μας γέννησαν θα ζωντανέψουν για άλλη μια φορά επί ένα τριήμερο στις γιορτές των Προμηθείων 2010, στις υπώρειες του Ολύμπου. Για να έρθουμε σε επαφή με την κοσμοθέαση των προγόνων μας, να λουστούμε με απολλώνια ενατένιση τον ρέοντα λόγο τους και να κατανοήσουμε με διονυσιακή κατάνυξη την αρχαία ψυχή ανάμεσα στους δρυς, τα πλατάνια και τις Αμαδρυάδες Νύμφες του Όρους των Θεών. Στέλλοντας προς όλους το μήνυμα πως το ελληνικό πνεύμα των υψηλών ιδεωδών, του αρχαίου κλέους αλλά και της μαχητικότητας έναντι των «Μήδων» και των Μηδισάντων είναι πάντοτε εδώ, εσαεί παρών, ως διαχρονικός παράγοντας υπερηφάνειας, ελπίδας και ηθικής ανάκαμψης.  

Τα Προμήθεια 2010 συνιστούν μια πράξη αντίστασης απέναντι στους μαζικούς ισοπεδωτικούς μηχανισμούς στους οποίους επιδιώκουν να μας εγκλωβίσουν. Αποτελούν έναυσμα επίκαιρου και γόνιμου προβληματισμού για διεξόδους στα αδιέξοδα του σήμερα, με άξονα σκέψης και πλαίσιο αναφορών τον καθάριο λόγο, τη διαύγεια σκέψης και την κοσμοαντίληψη Εκείνων στους οποίους αναγνωρίζει η σώφρων ανθρωπότητα ότι τους οφείλει τα πάντα.
Τα 15α Προμήθεια, η μεγαλύτερη γιορτή της ελληνικής κοσμοθεάσεως, θα τελεστούν με λαμπρότητα και με την παρουσία, την ηθική στήριξη ή και την ενεργό μετοχή όλων των φορέων και των εκπροσώπων του ελληνοπρεπούς χώρου που σέβονται το θεσμό. Τις στιγμές αυτές που προέχει κυρίως η ενότητα, η σύμπνοια και η ομοψυχία όλων των υγιών δυνάμεων, ας είμαστε όλοι μας ιδιαίτερα προσεκτικοί απέναντι σε αμφίσημες, ιδιοτελείς ή ύποπτες ενέργειες που θίγουν τον πανελλήνιο αυτό θεσμό. Η προστασία του από εκείνους που επιδιώκουν παντοιοτρόπως και ανεξαρτήτως προσχημάτων να τον πλήξουν, επαφίεται στη θέρμη και το αγκάλιασμα του κόσμου που τον εδραίωσε, τον ανέδειξε ως κορυφαία εκδήλωση του ελληνισμού και συνεχίζει να τον στηρίζει ενεργά με την ενθουσιώδη κάθε χρόνο παρουσία του και συμμετοχή του.
Το ακριβές Πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ολοκληρωθεί και θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. Η παρούσα έκκληση όπως και κάθε αναγγελία, διακοίνωση ή επιστολή προς τρίτους με τις υπογραφές είτε της Επιτροπής Προμηθείων 2010 είτε του Επικεφαλής της Επιτροπής, έφερε ανέκαθεν και φέρει πάντοτε την ανεπιφύλακτη έγκριση των μελών που απαρτίζουν την διοργανωτική επιτροπή.
                                                                                                                               Οράτε το μέλλον, ευγένειαν ασκείτε, επαινείτε αρετήν
Έρρωσθε κι ευδαιμονείτε!
Επιτροπή Προμηθείων 2010
Τα μέλη (κατ’ αλφαβητική σειρά)
Γεώργιος Αγρόδιος (Επικεφαλής της Επιτροπής)
Στέλιος Αθανασιάδης
Αντώνης Μιχαηλίδης
Σωκράτης Σιδηρόπουλος
Σεμέλη Τραυλού
Γιώργος Φωτεινός
Σωκράτης Χριστοδουλάρης

Χάλασε τους τα σχέδια!Κατέβα στο δρόμο!Μη περιμένεις από τους άλλους!Κάνε κάτι για εσένα και τα παιδιά σου!Όπως ήθελες κι εσύ να κάνουν οι γονείς σου!


Προσπαθούν να σε κάνουν συμμέτοχο στο έγκλημά τους. Προσπαθούν να σε πείσουν ότι είσαι υπεύθυνος για την “πτωχευσή” τους, ότι είσαι τεμπέλης, βολεμένος, μπαταξής, κλέφτης… Έφτασαν στο σημείο να σε αποκαλέσουν δολοφόνο.

Προσπαθούν να σε πείσουν ότι η εργασία σου είναι προϊόν ελεημοσύνης. Ότι ο εργοδότης σου είναι ο ευεργέτης σου. Ότι η σύνταξή σου, η περίθαλψή σου, η παιδεία σου, δεν είναι δικαιώματά σου, αλλά ένα ξεροκόμματο που αν θέλουν θα σου πετάξουν και αν μπορείς θα το αρπάξεις.

Σε έχουν ήδη αλυσοδέσει. Θα μείνεις δεμένος;

Θυμήσου πολύ καλά: ΣΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ!


Δεν ωφείλεις να βρεις τη λύση. Απαίτησε λύση που να είναι προς όφελος του λαού, όντας ταυτόχρονα έτοιμος να προσφέρεις τον εαυτό σου, τις ικανότητές σου και τις δυνάμεις σου για αυτήν. Στο εργοστάσιο, το γραφείο, το πανεπιστήμιο, την οικοδομή, το χωράφι…
Δε φταις για τη διαπλοκή, το βόλεμα, την απάτη, τις Μερτσέντες και τις Καγιέν του διπλανού σου. Καθένας είναι υπεύθυνος μόνο για τον εαυτό του. Αποδέξου μόνο τις δικές σου ευθύνες και μη δέχεσαι τη συλλογική ευθύνη που πάνε να σου φορτώσουν. Αλλά και μην αποδίδεις συλλογική ευθύνη σε όλες τις υπόλοιπες εργατικές τάξεις, ή ακόμη και συλλήβδην στους «πολιτικούς». Επίστρεψέ τους το φασισμό τους!
Μην τους χαρίσεις την παραγωγή σου. Μην παραδοθείς, ζητώντας μόνο «νόμιμες αποζημιώσεις». Το εργοστάσιο, η βιοτεχνία, ακόμη και το μαγαζί είναι δικό σου. Αν θέλουν τα αφεντικά να το κλείσουν, εμπόδισέ τους. Πάρτο στα χέρια σου μαζί με τους συναδέλφους σου και φροντίστε το, γιατί είναι δικό σας. Πάρε την παραγωγή στα χέρια σου!
Μη μετράς τους απεργούς και τους διαδηλωτές από τον καναπέ σου, για να αποφασίσεις αν «αξίζει τον κόπο». Εκατό χιλιάδες άνθρωποι στο δρόμο είναι εκατό χιλιάδες «εσύ». Ένα εκατομμύριο το ίδιο. Δεν είναι ο δρόμος εχθρός σου. Εχθρός σου είναι ο καναπές σου!
Κοίταξε το παιδί σου στα μάτια και συλλογίσου το μέλλον που του επιφυλάσσουν. Αποφάσισε αν θα συναινέσεις σε αυτό το μεσαιωνικό «κληροδότημα». Δεν είναι αυτοί υπεύθυνοι για το μέλλον του παιδιού σου, αλλά αποκλειστικά εσύ!
Μην αναβάλλεις. Αυτοί βρίσκονται ένα βήμα μπροστά από την ζοφερή πραγματικότητα που πάνε να σου δημιουργήσουν. Προσπέρασέ τους!
Μην κρύβεσαι. Μην κρύβεσαι πίσω από το ΙΧ που χρωστάς ακόμη στην τράπεζα. Μην κρύβεσαι πίσω από μία κακοπληρωμένη θεσούλα. Μην κρύβεσαι πίσω από το νοικιασμένο δυάρι, με τους υπέρογκους λογαριασμούς του. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χάσεις ακόμη και αυτά τα λίγα. Μην κρατάς σφιχτά τον μικροαστισμό σου, γιατί στο τέλος θα σου μείνει μόνο αυτός!
Μην περιμένεις από το κόμμα σου να σε καθοδηγήσει. Μην αφήνεις το κόμμα σου να σε χωρίσει. Βγες στο δρόμο και ενώσου με τους συντρόφους σου και την τάξη σου. Γκρέμισε τα τείχη που πάνε να χτίσουν γύρω σου!
Κλείσε την τηλεόραση τώρα. Θα κερδίσεις το μυαλό και την κρίση σου!
Οργίσου! Οργίσου όμως όχι με σκοπό την καταστροφή, αλλά για την ανατροπή και τη δημιουργία. Ανάτρεψέ τους με σκοπό να συμμετέχεις σε ένα καλύτερο αύριο!
πηγη

Πηγή...

“TOMB HUNTERS, ISTHMUS OF CORINTH”.ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ.


Τυμβωρύχοι στον Ισθμό της Κορίνθου το 19ο αιώνα.
Η υπόθεση των διδύμων κούρων από την Κορινθία που βρέθηκαν σε λαθρανασκαφή και ήταν έτοιμοι προς πώληση έναντι δέκα εκατομμυρίων ευρώ σε αλλοδαπούς «λάτρεις» της αρχαίας ελληνικής τέχνης, έφερε στο νου μια παλιά γκραβούρα από αγγλικό περιοδικό που δείχνει Έλληνες τυμβωρύχους, κατά σύμπτωση πάλι στην Κορινθία, στην περιοχή του Ισθμού. Και αν εκείνοι οι αμόρφωτοι άνθρωποι δεν γνώριζαν την ιστορική αξία των «κανατιών», των «παπάδων» και των άλλων ευρημάτων που πουλούσαν στους ξένους περιηγητές ή λαθρεμπόρους έναντι πινακίου φακής, οι σημερινοί λαθρανασκαφείς και αρχαιοκάπηλοι δεν έχουν καμμιά δικαιολογία, αφού το κράτος αγοράζει πλέον τα αρχαιολογικά ευρήματα προσφέροντας υψηλές χρηματικές αμοιβές.
.

Οι δίδυμοι κούροι της Τενέας αναπαύονται στο εργαστήριο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου
.
Μας αρέσει να κατηγορούμε τους κακούς ξένους που λεηλάτησαν τις αρχαιότητές μας. Είμαστε πρώτοι στο ανάθεμα εναντίον των πάσης φύσεως και εποχής Έλγιν, που με πρόσχημα την αγάπη στην αρχαία τέχνη ή την προφύλαξη των κειμηλίων της αρχαιότητας, ρήμαξαν τους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας. Δεν μας αρέσει όμως μια πολύ απλή αλήθεια: ότι τις περισσότερες φορές πίσω από μια υπόθεση αρχαιοκαπηλίας υπάρχουν ελληνικά χέρια, που είτε αποκάλυψαν, είτε πούλησαν τους θησαυρούς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στους ξένους.
.

Αντί για το μουντό ουρανό κάποιας ευρωπαϊκής ή αμερικανικής πόλεως, θα συνεχίσουν να βλέπουν τον ελληνικό ουρανό
.
Για να μην ξεχνιόμαστε: ενώ διεκδικούμε τα γλυπτά του Επικουρίου Απόλλωνα, το κιονόκρανο που εκλάπη προ μηνών από την Ολυμπία ακόμη δεν έχει βρεθεί. Όπως δεν έχει βρεθεί επί δεκαετίες η εικόνα που εκλάπη από το προσκύνημα της Σουδιώτισσας. Όπως έχουν χαθεί για πάντα οι ενάλιες αρχαιότητες της βυθισμένης Φειάς, που ψάρευαν από τα κότερά τους Ιταλοί. Όπως αγνοούνται και δεκάδες άλλες αρχαιότητες από την Ήλιδα και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ηλείας.
.

Αυτοί ήταν τυχεροί. Χιλιάδες άλλα έργα τέχνης όλων των εποχών έχουν κάνει φτερά και κοσμούν μουσεία και ιδιωτικές συλλογές, ενώ κάποιοι συμπατριώτες μας χαμογελούν ειρωνικά και μετρούν τις εισπράξεις τους
.
Αρθρογραφία σχετική με τους Κούρους της Κορινθίας από την ΕΡΤ και τις εφημερίδες Τα Νέα, Ελευθεροτυπία (και εδώ), Καθημερινή και Το Βήμα

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΝΕΚΟΥΣ.ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ.

 Είχαν δίκιο αυτοί που αποκάλεσαν τον εγγονό της Μινέϊκο,το γιο της Τσαντ,εκείνον τον νενέκο,Τσολάκογλου...Βέβαια δεν είναι προδότης γιατί δεν είναι Έλληνας...
Τώρα πιά έπεσε η μάσκα των καλοσυνάτων κυβερνώντων οι οποίοι κάθε μέρα αποδεικνύονται σε εθνικές οχιές. Πολεμήστε τους

ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θέμάτων αισθάνεται την ιερή και εθνική αγανάκτηση και καταγγέλλει ενώπιον του Ελληνικού Λαού το σημερινό ιστορικό ανοσιούργημα που διέπραξαν σε βάρος του έθνους των Ελλήνων και της αιματοβαμμένης ιστορίας του, οι πολιτικοί και εθνικοί λακέδες του συμμοριακού συστήματος της αρπαχτής .

Είναι αδιανόητο και τερατώδες το γεγονός ότι σήμερα 19 Μαίου ημέρα ιστορικής και εθνικής μνήμης της γεννοκτονίας των αδελφών μας Ποντίων από τους Τούρκους βαρβάρους, το χυδαίο σύστημα βρίσκει την ευκαιρία να δράσει ύπουλα εναντίον του ελληνισμού όπου γης .
Το σύστημα των νενέκων και των εφιαλτών, το υπόλογο εκπαιδευτικό σύστημα που παίζει το ρόλο θεραπαινίδας της υπόλογης εξουσίας έμπηξε το μαχαίρι στην καρδιά του ελληνισμού και της ιστορίας του.

Σήμερα, που η ιστορική μνήμη μας καλεί να σκύψουμε με ευλάβεια στα εκατομμύρια θύματα της τουρκικής βαρβαρότητας τόλμησε το ατόλμητο : Στις πανελλήνιες εξετάσεις στο μάθημα της λογοτεχνίας, έδωσε στην μαθητιώσα και ακαδημαϊκή νεολαία ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να σηκώσει από τα μνήματα της ιστορίας μας όχι μόνο τα εκατομμύρια των θυμάτων και ηρώων μας αλλά και να βγάλει στους δρόμους όλους τους σημερινούς Ελληνες πατριώτες, οι οποίοι είναι πια καιρός να καταλάβουν ότι η πατρίδα μας πωλείται στους παγκοσμιοποιητές, στις ξένες αγορές, στους Τούρκους και στους Αμερικάνους.

Με προβοκατόρικο τρόπο χρησιμοποιήθηκε, την συγκεκριμένη ημερονημία, ένα κείμενο του αήμνειστου θεσσαλονικιού συγγραφέα Γιώργου Ιωάννου με τίτλο : «Το σπίτι του Κεμάλ», προσβάλοντας την μνήμη του ως Ελληνα λογοτέχνη και ως πρόσφυγα απο την ανατολική Θράκη.
Το σπίτι του σφαγέα του ελληνισμού δεν έχει, δεν μπορεί να έχει, δεν πρέπει να έχει καμιά απολύτως σχέση ούτε μα την ελληνική ιστορία ούτε μα τον ελληνικό πολιτισμό.
Η Επιτροπή Ενημερώσεως Επι Των Εθνικών Θεμάτων καταγγέλουσα μα αισθήματα οργής την αναίσχυντη αυτή πράξη των δήθεν ελλήνων εκπαιδευτικών
Καλεί :
Τους Ελληνες εντός και εκτός Ελλάδας σε εθνικό συναγερμό
Όλοι δίπλα στα αδέλφια μας τους Ποντίους και στον δίκαιο αγώνα τους
Όλοι στους δρόμους
Όλοι με τη ιαχή : Οι εφιάλτες δεν θα περάσουν
Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει

Η σιωπή και η αδράνεια είναι συνενοχήΤώρα πιά έπεσε η μάσκα των καλοσυνάτων κυβερνώντων οι οποίοι κάθε μέρα αποδεικνύονται σε εθνικές οχιές.
Πολεμήστε τους
Όσοι τους στηρίζουν είναι εθνικά δοσίλογοι

H ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ


Σχετικά θέματα:  
1821.Ο ήρωας της Ηλείας Βιλαέτης και ο προδότης Νενέκος! 
Ο G.A.P ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ...Πως να κυβερνήσει ο Νενέκος;

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΡΙΟ.ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.ΚΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ....ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!